-
Πόσοι γράφουμε σε αυτά τα θέματα , της πολιτικής εννοώ , είμαστε 10 ? Κάπου εκεί γύρω .
Πόσοι από εμάς είναι ΔΥ , δεν εννοώ τους εκπαιδευτικούς και τους υγειονομικούς .
Πόσοι από εμάς έχουν άκρες στα κόμματα και ελπίζουν κάτι από αυτά ?
Πρακτικά κανένας μας . Αλλά ο φανατισμός , φανατισμός . Και δεν μιλάω για τα παλιά που σωστά δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω , γιατί έχει και τον χαβαλέ του , δεν μιλάω για τους οικονομολόγους που επίσης έχει τον χαβαλέ του , μιλάω για την κατάσταση όπως είναι και όπως προβλέπεται να γίνει .
Σε προσωπικό επίπεδο από πλευράς επαγγέλματος είμαι σε καλύτερο επίπεδο από ότι την περίοδο 2010-2018 , αλλά τα έσοδα που με έσωσαν εκείνα τα χρόνια , ήταν κάτι ενοίκια , που είναι όλα όμως φροντιστήρια , ωδείο , γυμναστήριο , οπότε είμαι στην κατάσταση ότι θα πάρουμε , όχι το 60 %, αλλά από τίποτα έως πολύ λιγότερο .
Κατανοητό , άλλωστε είμαι πάντα της άποψης κάλλιο 5 και στο χέρι , παρά 10 και καρτέρι , οπότε στην κρίση τους είχα κατεβάσει τα ενοίκια 40 % , γιατί με ενδιέφερε να τους έχω νοικάρηδες .
Ετσι στην τελική με κάποιο τρόπο από μεριάς μου θα βοηθηθούν να επιβιώσουν .
Το θέμα είναι για όλους μας πως θα επιβιώσουμε σαν σύνολο .
Εδώ έχω μεγάλες ενστάσεις για τον Κυριάκο .
Αρχικά για το 800άρι που αρνείται να δώσει στους επιστήμονες . Και αυτό σε συνδυασμό με το κλείσιμο του δημοσίου , ενώ οι δημόσιοι τα ξύνουν από το σπίτι πλέον και ο μισθός πέφτει κανονικά .
Προσωπικά έχουμε σε αναμονή 3 άδειες ξενοδοχείων και 2 αιτήσεις για Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και βέβαια έχουμε την πίεση και το άγχος των επενδυτών και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που θα δημιουργηθούν από το ξύσιμο στο σπίτι και με τους φακέλλους που θα συσσωρευτούν . Και βέβαια έχουμε δουλέψει , δουλεύουμε και να δούμε πως θα πληρωθούμε και τι θα γίνει και με τις επιταγές που έχουμε πάρει , αφού οι πελάτες μπορεί να μην ανοίξουν φέτος .
Γενικά το πρόβλημα που δεν το καταλαβαίνουν πολλοί και το έχω ξαναπεί , είναι ότι ο κάθε ένας σκίζεται να σώσει μία επένδυση που έχει κάνει , ενώ για νέες επενδύσεις το ρίσκο θα εμποδίζει , με αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν από τις εταιρείες που θα κλείσουν , να μην είναι εύκολο να βρεθούν καινούργιοι εργοδότες .
Εδώ θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο , αλλά και σε τοπικό επίπεδο .
Οι τράπεζες που σώθηκαν με τα λεφτά μας 3-4 φορές θα πρέπει να πάρουν φτηνό χρήμα και να το δώσουν στον κόσμο φτηνά . Ακόμα πολλές επιχειρήσεις τις εποχές που τις σώζαμε τις τράπεζες , εκείνες μας έσκιζαν στα επιτόκια των 10 % , άντε 7 % , ενώ η Ευρώπη δάνειζε με 2 και 3 . Για τις επιχειρήσεις που με κάποιο τρόπο πλήρωναν ή πληρώνουν , θα πρέπει να γίνει ένα κούρεμα κεφαλαίου , ίσο με την διαφορά των επιτοκίων . Δηλαδή αν πλήρωναν μέσο επιτόκιο 7 % αντί για 3 % σημαίνει ότι μέσα στην δεκαετία της κρίσης , οι τράπεζες τους έχουν κλέψει το 30 % του κεφαλαίου . Χώρια τις μεγάλες προσημειώσεις που τους έκαναν με το κόλπο της μείωσης της αξίας των ακινήτων , που τώρα που ανέβαιναν , δεν προθυμοποιήθηκαν βέβαια να τις άρουν .
Αρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που έφερε η κρίση και να βοηθηθούν αυτοί που πλήρωναν .
Τα ίδια θα πρέπει να ισχύσουν και για στεγαστικά , καταναλωτικά κλπ .
Μάλιστα αντί να δοθούν λεφτά από το ελικόπτερο που λένε , θα μπορούσαν αυτά να δοθούν στις τράπεζες για μείωση των υπαρχόντων δανείων και δυνατότητα να δώσουν νέα δάνεια σύμφωνα με τις Βασιλείες και τα λοιπά τραπεζικά .
Ανεξάρτητα κυβερνήσεων λοιπόν , θα πρέπει η χώρα να κάνει την μεγάλη επανεκκίνηση . Να μειώσει τον δημόσιο τομέα όπου δεν χρειάζεται με την χρήση της τεχνολογίας , να μειώσει την φορολογία , να ανοίξουν δουλειές , να δοθούν κίνητρα και για την ίδρυση βιομηχανικών επιχειρήσεων , όπως είδαμε το πρόβλημα με τις μάσκες , ενώ δεν ξέρουμε και πως τις φτιάχνουν εκεί που τις φτιάχνουν γιατί κάτι φωτό που κυκλοφόρησαν έδειξαν πολλά προβλήματα .
Γενικά χρειάζεται να στήσουμε μία νέα Ελλάδα χωρίς ιδεοληψίες και ιδεολογικές εμμονές .
-
Εδώ για την υπάρχουσα κατάσταση γράφουμε και ιδεολογικά και κομματικά και βάζουμε στην άκρη τα εθνικά... Ok.
Θα συμφωνήσω με την απογοητευτική διαπίστωσή σου. Όλοι ξέρετε φαντάζομαι πόσο σιχαίνομαι την Δεξιά, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα για πολιτική κριτική. Το αυτό ισχύει και για τους κατακριτές των ΣΥΡΙΖΑίων. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα ήταν χειρότεροι; Ο Μητσοτάκης έχει ουσιαστικά αναστείλει τις ελευθερίες του Συντάγματος, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι...
-
Θα έπρεπε να έχουμε τώρα τον Πολάκη να μετράμε τους νεκρούς με τις χιλιάδες
Ούτε ο Μπουμπούκος δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο. Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε...
-
Προσωπικοί χαρακτηρισμοί να λείπουν....δεν σου επιτρέπω....
-
Δεν έκανα κάποιον χαρακτηρισμό εναντίον σου, αν και το σχόλιο σου θα τον σήκωνε...
-
παντως εμενα με πιανει το παραπονο...
πριν να ερθει κριση πλερω,ερχεται κριση, πλερω, φευγει η κριση παλι πλερω, δεξα-αριστερα, παλι πλερω. κορωνης και παλι πλερω, εξαιρουμαι απο τα παντα τα ελαφρωματα και με φπα (ανεισπρακτων τιμολογιων φυσικα λογω κορονιου!), φμυ, ικα-εφκα. και μισθα πληρη και δωρα ολα τωρα. και μη ξεσηκωθειτε με τα αριστερα συναισθηματα, εχει πεσει η παραγωγικοτητα στο 7% - βλεπε crm - και απο εισπραξεις απο τις 12 του μηνα και μετα, 173 ευρω. με ανελαστικα κοστη 694 φορες παραπανω, καπου πρεπει και οι εργαζομενοι να ριξουν τις απαιτησεις τους: δεν βγαινει.
επισης ειναι η αληθεια οτι με το ξεσπασμα της κορωνοκρισης, τους μοιρασα λεφτα, νομιμα σαν μπονους, και τωρα εχω να πλερω σε φοροεισφορες, οτι τους εδωσα επι 1 κομμα 3, ανοητος και παλι, για αυτο μενω σε μάικρο διαμερισμα που κλανοντας σε αποκληρωνουν. γαμω και τους φιλελευθερους και ολους. θελει τοσο μυαλο, 800 σε ολους, μα σε ολους - 400 στις ημιαπασχολησεις- πλην των ανοιχτων οπως σουπερ μαρκετ, των υγειονομικων και της υποστηριξης λειτουργιας οπως ενοπλων κτλ. δεν μπορει ρε φιλε ο συνταξιουχος του ηλπαπ να παιρνει ακομη εναμισο χιλιαρικο, ο αραχτος ο καθηγητακος - γιοχαν - του δημοσιου που ματωνει τα αρχιδια του σε χαχαχαχαχαχ τηλεεκπαιδευση ας πουμε στο γυμνασιο ή το δημοτικο ή στο επαλ να παιρνει χιλια διακοσια. γαμω τη πουτανα μου. και γαμω και την αριστερα που στηριζει τις μαλακιες. και τη δεξια που στηριζει τους μαλακες. για μια ακομη φορα οι λαμογιοι θα βγουνε στον αφρο. και εταιρειες με δεικτες γενικης ρευστοτητας πολυ ψηλους, παλι αρχιδια αφου αντι να δειξουν την αληθεια μπορουσαν να φορτωσουν την τσεπη του επιχειρηματια απλως.
ΑρΕς
γιοχαν, ενταύθα.
ξερεις που πινω καφε. εχει λοιπον νομιμοτατα 45 ντελιβερι-κουζινα. τα 20 ειναι παρτ τάιμ, δουλευουν τετραωρο, συνηθως το 8-12. εκλεισε καθως ο συνονοματος σου δεν ηθελε την ευθυνη να μολυνει, εστω και αθελα του, εστω και ενα συμπολιτη του ή εργαζομενο του. βλεπεις καποτε ξεκινησαμε ημεις και υμεις αριστερα. αυτοι λοιπον θα παρουν οσα και οι αποδελοιποι. και θα συνεχισουν να δουλευουν μαυρα, οπως εκαναν ηδη, το βραδυ σε σουβλακο ντελιβερυ. τη πουτανα μου δηλαδη. την ιδια ωρα που ο ιανις εκεινος δεν ξερει αν θα ξανανοιξει ποτες την επιχειρηση του αφου η καβατζα ηταν ελαχιστη για να ειναι νομιμος. επρεπε να ηταν λαμογιο και αυτος.
-
Γάτε έχεις λαλήσει... πρέπει να βγεις βόλτα να ξελαμπικάρεις...
-
Θοδωρή, εγώ τι να πω δλδ που κάθομαι στον άξονα από τις 11/3; Που το δικό μου μαγαζί που αν δεν ήταν ο κωλοΣΥΡΙΖΑςςςςςς να φέρει μια σταθερότητα όπως την έφερε τέλος παντων δεν θα είχε νοικιαστεί ΠΟΤΕ ( στο 1/3+ του προ κρισης ενοικιου, φυσικα) είναι και αυτό κλειστό και αν δεν ήταν μπροστά το καλοκαίρι προφανώς και θα ξενοικιαζοταν άμεσα ενώ τώρα θα τρέμω το τι θα γίνει οοοοοταν ανοίξει; και το νοίκι δε το θέλω ουτε για αγώνες ούτε καν για ένα απλο ιχ. Το θέλω για να πληρώσω τα γαμησιατικα της βοθροΝΔουλας που σφυρίζει αδιάφορα και τα έχει φορτωσει στην Ευκλειδω ενώ αυτή τα σχεδίασε για τα παιδιά της τους ΕΕ.
Να αρχίσω τα γαμωχριστα; Θα βγάλω κάτι; Περιμένω. Όμως δεν είναι λύση να έρθουν και άλλοι στη θέση μου, ιδιωτικοί, δημόσιοι κτλ. Τους θέλω όλους και θέλω το καλό τους, ετσι θα σωθώ και εγω. Αυτή είναι μια από τις ποιοτικές διαφορές με τους ultra blue. Κοιτανε μέχρι τη μύτη τους ή αν αυτοί για κάποιο λόγο δυστυχουν με ή χωρίς εισαγωγικά, πρέπει ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ (οικονομικά έστω) οι γύρω τους, θα τους κάνει να νιώσουν ότι 'υπάρχει δικαιοσύνη'._
-
Για το τελευταίο τι να σου πω...από τα 16 χρόνια έχει δώσει 6 χρόνια χαράς, 8 χρόνια απολυτης μαυρίλας και 2 χρόνια 'απ'το ολοτελα'. Τελικός απολογισμός: Το παιδί μου θα το χαρεί, κάποτε. Εγώ όχι. Ο,τι και να βγάλει είναι 'δεσμευμένο' με αυτούς τους ρυθμούς για καμιά δεκαετία...
Άμα δεν ήταν εκεί που ήταν το οικόπεδο δε θα ξερά ούτε εγώ να σου πω. Ήταν μονόδρομος με τα τότε δεδομένα και μιλάμε για το 2001 να ξεκινα, δεν ήταν με καραμανλικα δεδομένα γιατί πολύ απλά δε θα ξεπληρωνοταν ποτέ των ποτών...
Για τα άλλα δε θα απαντήσω γιατι δεν είναι της παρούσης. Και παρα πολλά πολιτικά έχουμε πει. Ακόμα δεν έχει αρχίσει καλά καλά το 'μετα' πρόβλημα. Δόξα τω θεώ τουλάχιστον δεν είμαστε Ιταλια κτλ...
-
@αλεξ
δουλευω ασταματητα... για να εχω τουλαχιστον οτι καβα μπορω με τα τελειωματα. aka ειμαι δουλεια και παραγω οτι μπορω. με αυτον το τροπο τη πηδηξα στο παρελθον και ετσι μονο ξερω να τη πηδαω. αλλα μπορει να ανεβει το σκοινι.
Κατανοητά αυτά και από την πλευρά μου τα σέβομαι, μην ξεχνάς άλλωστε ότι είχα κι εγώ δική μου επιχείρηση και τα έχω ζήσει στο πετσί μου. Απλά πρέπει να κοιτάμε την μεγάλη εικόνα. Υπάρχουν άνθρωποι σε χειρότερη κατάσταση από εσένα κι εμένα. Εγώ, ειρήσθω εν παρόδω, είμαι πλέον μισθωτός πολύ χαμηλών απολαβών, και πηγαίνω καθημερινά στη δουλειά, μαζί με 20 άλλους στο ίδιο γραφείο (ήμασταν πάνω από 60 στην ίδια βάρδια, αλλά οι παλιοί δουλεύουν πια από το σπίτι).
-
Σωπατε παιδιά, βρέχει χιλιάρικα γράφει το ΠΦ.
-
@αλεξ
δουλευω ασταματητα... για να εχω τουλαχιστον οτι καβα μπορω με τα τελειωματα. aka ειμαι δουλεια και παραγω οτι μπορω. με αυτον το τροπο τη πηδηξα στο παρελθον και ετσι μονο ξερω να τη πηδαω. αλλα μπορει να ανεβει το σκοινι.
@γιοχαν
λαθος το 'αφου εγω σκατα και οι αλλοι να γινουν σκατα'. το τελευταιο ηταν ζαίικο. οχι? και νουδέικο.
ορθον το 'οταν εχουμε προβλημα, εχουμε ολοι προβλημα και μαζευομαστε' γιατι αλλιως, τη πρωτη φορα ο γατος πλερωσε, τη δευτερη φορα ο γατος πλερωσε, τη τριτη μπορει να μην αντεξει και τοτε ο πουλος θα ειναι οριζοντιος και τοτε να ειδεις μαζεμα. το επισης, θεωρεις ας πουμε δικαιοσυνη την πλερωμη του 80-90% του εισοδηματος σε φορους? οεο? θεωρεις οτι πρεπει να βγαζει καποιος που ρισκαρει, επενδυει, δουλευει παραγωγικοτατα ολιγοτερα απο τον δυ, επειδη ετσι? και να τον τρωει και φιρστ και φιστ?
επισης: ενοικιο, επενδυση σε ακινητο: αγνοω πως μοιαζει, εχει τρουφα και σοκολατα?
**εντιτ **στο αποπανω ακριβως και γραφεις αποκατω ακριβως: παραπονο ειναι, οταν στηνωντας με αγωνα μια εξαιρετη καλου μεγεθους εξαιρετικα κερδοφορα επιχειρηση - πλην τιμια, θα ηταν αναμενομενο το διαμερισματακι για τη κορη. και κατι για το γιο. αλλα φευ, οταν τελειωσει το δανειο θα πρεπει να τελειωσει και ο γατος για να μεινει κατι. την ιδια ωρα που καθε χρονο γινεται καταθεση μετρητων εις πολιτειαν ελληνικη ποσου ικανου προς αγορα μεσαιας πολυκατοικιας περιστεριωτικης 10ετιας.
ΑρΕς
δυο αρθρακια
http://www.sepe.gr/files/1/pdf/ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΕΔΡΟΥ_ΔΣ_ΣΕΠΕ_ΚΑΔ_26.3.2020.pdf
το ζητουμενο, αν και οχι επιτακτικα, φεσσας αφου και ροκκο αφου
και
https://www.sofokleousin.gr/kraygi-agonias-apo-tis-epixeiriseis-avoithitoi-kladoi-pou-psyxorr
οπου σημειωστε
Επικρίσεις διατυπώνονται και για την ευνοϊκή μεταχείριση κλάδων με ολιγοπωλιακή διάρθρωση, οι οποίοι ελέγχονται ουσιαστικά από μέλη δύο πολιτικών οικογενειών.
-
Μέσα το Πάσχα. Καλό Μάη;
ή μήπως καλό Ιούνιο;
-
το αφου εγω σκατα και οι αλλοι να γινουν σκατα'. το τελευταιο ηταν ζαίικο.
Δεν θα ξεχασω την εποχη της Μπερηφανης διαπραγματευσης και του εξω απο την Ευρωπη, ποιοι εκαναν πραξη το παραπανω.
Αυτοι που πονταραν σε grexit, διαγραφες τραπεζικων δανειων, φορων, εισφορων κτλπ.
Και ολοι οσοι εκαναν πιο συνετες επιλογες τον καιρο της ευμαρειας, χωρις παραδοξα ανοιγματα, δανεια στα δανεια μεζονετες, κτλπ κτλπ, επρεπε να βουλιαξουν μαζι με τους 'ατυχους' η και επιπολαιους...
Εχω συγγενεις βαμμενους πασοκους οι οποιοι κατα χρεωθηκαν και ριξαν επιχειρηματικο κανονι τις καλες εποχες, αλλα στο τελος και σε αυτους εφταιγε ο Σαμαρας και ο Βενιζελος. Και μαντεψτε με ποιους συνταχθηκαν πιστευοντας οτι θα τους χαρισουνχαρισουν τα χρεη...
-
παντως εμενα με πιανει το παραπονο...
πριν να ερθει κριση πλερω,ερχεται κριση, πλερω, φευγει η κριση παλι πλερω, δεξα-αριστερα, παλι πλερω. κορωνης και παλι πλερω, εξαιρουμαι απο τα παντα τα ελαφρωματα και με φπα (ανεισπρακτων τιμολογιων φυσικα λογω κορονιου!), φμυ, ικα-εφκα. και μισθα πληρη και δωρα ολα τωρα. και μη ξεσηκωθειτε με τα αριστερα συναισθηματα, εχει πεσει η παραγωγικοτητα στο 7% - βλεπε crm - και απο εισπραξεις απο τις 12 του μηνα και μετα, 173 ευρω. με ανελαστικα κοστη 694 φορες παραπανω, καπου πρεπει και οι εργαζομενοι να ριξουν τις απαιτησεις τους: δεν βγαινει.
επισης ειναι η αληθεια οτι με το ξεσπασμα της κορωνοκρισης, τους μοιρασα λεφτα, νομιμα σαν μπονους, και τωρα εχω να πλερω σε φοροεισφορες, οτι τους εδωσα επι 1 κομμα 3, ανοητος και παλι, για αυτο μενω σε μάικρο διαμερισμα που κλανοντας σε αποκληρωνουν. γαμω και τους φιλελευθερους και ολους. θελει τοσο μυαλο, 800 σε ολους, μα σε ολους - 400 στις ημιαπασχολησεις- πλην των ανοιχτων οπως σουπερ μαρκετ, των υγειονομικων και της υποστηριξης λειτουργιας οπως ενοπλων κτλ. δεν μπορει ρε φιλε ο συνταξιουχος του ηλπαπ να παιρνει ακομη εναμισο χιλιαρικο, ο αραχτος ο καθηγητακος - γιοχαν - του δημοσιου που ματωνει τα αρχιδια του σε χαχαχαχαχαχ τηλεεκπαιδευση ας πουμε στο γυμνασιο ή το δημοτικο ή στο επαλ να παιρνει χιλια διακοσια. γαμω τη πουτανα μου. και γαμω και την αριστερα που στηριζει τις μαλακιες. και τη δεξια που στηριζει τους μαλακες. για μια ακομη φορα οι λαμογιοι θα βγουνε στον αφρο. και εταιρειες με δεικτες γενικης ρευστοτητας πολυ ψηλους, παλι αρχιδια αφου αντι να δειξουν την αληθεια μπορουσαν να φορτωσουν την τσεπη του επιχειρηματια απλως.
ΑρΕς
γιοχαν, ενταύθα.
ξερεις που πινω καφε. εχει λοιπον νομιμοτατα 45 ντελιβερι-κουζινα. τα 20 ειναι παρτ τάιμ, δουλευουν τετραωρο, συνηθως το 8-12. εκλεισε καθως ο συνονοματος σου δεν ηθελε την ευθυνη να μολυνει, εστω και αθελα του, εστω και ενα συμπολιτη του ή εργαζομενο του. βλεπεις καποτε ξεκινησαμε ημεις και υμεις αριστερα. αυτοι λοιπον θα παρουν οσα και οι αποδελοιποι. και θα συνεχισουν να δουλευουν μαυρα, οπως εκαναν ηδη, το βραδυ σε σουβλακο ντελιβερυ. τη πουτανα μου δηλαδη. την ιδια ωρα που ο ιανις εκεινος δεν ξερει αν θα ξανανοιξει ποτες την επιχειρηση του αφου η καβατζα ηταν ελαχιστη για να ειναι νομιμος. επρεπε να ηταν λαμογιο και αυτος.
Γατε θα σε στενοχωρισω αλλα μολις ξεπεραστει αυτη η κριση η επομενη θα ειναι πολυ μεγαλυτερη και θα ερθει και ποιο συντομα. Οτι εβγαλες εβγαλες.
-
... Ο Μητσοτάκης έχει ουσιαστικά αναστείλει τις ελευθερίες του Συντάγματος, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι...
Το θέμα είναι αν όλα αυτά που ζούμε στην Ελλάδα γίνονται λόγω του ιού ή επειδή υποκρύπτονται και άλλα πράγματα.
Εγώ για παράδειγμα αδυνατώ να κατανοήσω όλη αυτή την μούρλα που έχει πιάσει τα τηλεοπτικά κανάλια. Ακραίες τοποθετήσεις, ακραία ρεπορτάζ, ακραία αντιμετώπιση του θέματος και μία ασταμάτητη εμμονή 24 ώρες το 24ωρο.
Το ίδιο διαπιστώνω και σε πολλές τοποθετήσεις πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος. Τι να πρωτοπεί κανείς;
Εγώ τολμώ να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ξεπεράσει την γελοιότητα.
Και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είναι αλήθεια και τι ψέμα τελικά.
Μπορώ όμως εύκολα να αντιληφθώ γιατί γίνονται πολλά από αυτά στη χώρα μας.
Αλλά αν τολμήσω να γράψω την άποψή μου θα προκαλέσω μερίδα μελών του φόρουμ και δεν το θέλω.
Όπως έλεγα και παλιότερα (εποχή αλέξι) στη χώρα δεν είναι όλοι σανοφάγοι...
-
O ιός είναι μια πραγματικότητα. Εκτός και αν πιστέψουμε ότι Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι είναι όλοι μέρος μιας τεράστιας συνωμοσίας που βγάζει θύματα εκεί που δεν υπάρχουν. Προσωπικά δεν μπορώ να αμφισβητήσω από τον καναπέ μου ότι Ισπανοί και Ιταλοί έχουν 800 νεκρούς την ημέρα. Από την άλλη, όπως σε κάθε κρίση όλοι προσπαθούν να βγάλουν κάτι
-
Τα κανάλια τηλεθέαση, άλλωστε όλοι είναι κλεισμένοι και είναι χρυσή ευκαιρία για ακροαματικότητες και δυστυχώς όποιος είναι περισσότερο τρομολάγνος και φωνάζει παραπάνω, κερδίζει.
-
Οι εργοδότες χρήματα. Προφανώς υπάρχουν πλέον εταιρίες με μηδενικό τζίρο, μην εθελοτυφλούμε. Δεν είμαστε στο '10, είναι πολύ χειρότερο. Αυτές αφ' ενός μεν περνάνε σε καθεστώς '800ριου' για τους εργαζόμενους τους και αφ' εταίρου φορτώνουν τον λογαριασμό στο κράτος. Ναι μεν, αλλά προφανώς κάπου εκεί έξω δεν είναι όλοι 'γάτοι', υπάρχει κόσμος(=επιχειρήσεις) με παρά που θα μπορούσε να αντέξει το κόστος της μισθοδοσίας για 2-3 μήνες χωρίς να φτωχύνει έστω και με κάποιες προσωρινές εύλογες περικοπές ανάλογα την μισθολογική θέση του καθενός.
-
Η κυβέρνηση ψήφους. Ήδη ακούω το σενάριο για πρόωρες εκλογές αφού λήξει το θεμα (αν λήξει...).
-
-
Θυμάμαι ήμουν στο Λύκειο όταν ξέσπασε η ιστορία με το AIDS.
Η πλύση εγκεφάλου που είχαμε φάει τότε μέσα στο σχολείο και στην κοινωνία ήταν κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί. Και τότε δεν υπήρχε και το ίντερνετ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είχαν πείσει ότι όποιος κάνει σεξ θα πεθάνει. Θα πρέπει να αποφεύγουν οι άντρες το σεξ, ότι το σεξ είναι επικίνδυνο, ότι...ότι...ότι... Όποιος τόλμαγε να κάνει καμάκι, αμέσως κάποιοι τον θεωρούσαν λεπρό...αφού μπορεί να είχε κολλήσει AIDS από τον αέρα και να κόλλαγε και τους άλλους.
Μία ολόκληρη γενιά εφήβων εκείνη την εποχή μεγάλωσε με αυτή την φοβία...και την πληρώνει μέχρι και σήμερα.
Ακόμη θυμάμαι καθηγητές που θεωρούσαν ότι το σεξ προκαλεί θάνατο και ερχόντουσαν με φυλλάδια και τα μοίραζαν... Φυσικά ούτε λόγος για προφύλαξη (αυτά είναι του σατανά!) και ατομική ευθύνη. Ο μπαμπούλας ήταν το σεξ και η λύση στο πρόβλημα η μόνιμη αποχή...
Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.
-
Κάποτε ο σύντροφος Μπογιοπουλος ήταν πολύ χρησιμος. Τώρα;
http://www.zoornalistas.com/2020/03/blog-post_218.html?m=1
Βγήκε σε καθεστώς 800αριου 'για να ξαναπροσληφθει το (κόκκινο) Μάη' ο κουμπάρος μου, μηχανικός αυτοκινήτων στο εξουσιοδοτημένο της Renault στα Γιάννενα, όχι στον μαστρο-μητσο στον Κορυδαλλό. Είναι πληττομενη επιχείρηση ένα συνεργείο αυτοκινήτων;
-
Ο Μπογιοπουλος λέει και σωστά αλλά λαικίζει (από ανέκαθεν) και σε κάποια εν γνώση του (ακα ¨'δώστε σε όλους τους μετανάστες χαρτιά για να φύγουν'):
-
Τα κέρδη του χρηματιστηρίου είναι αριθμοί που προκύπτουν σε πραγματικά λεφτά μόνο αν πουλήσεις μετοχές. Για πήγαινε σύντροφε Μπογιόπουλε να πουλήσεις τις μετοχές των τραπεζών να σε δω τι κέρδη θα πιάσεις...
-
Θα μπορούσαμε επίσης να φορολογήσουμε όλους τους εφοπλιστές. Γιατί άραγε δεν το έκανε ποτέ καμία κυβέρνηση; Ε, για τον προφανή λόγο ότι την επόμενη χρονιά δεν πρόκειται να βρει εγγεγραμμένη στον ελληνικό νηογνώμονα ούτε βάρκα από τα jumbo.
-
Το μόνο ρεαλιστικό από αυτά που λέει είναι μια 'έκτακτη' (ξανά) φορολογία επιχειρήσεων (με άλλα προφανή μειονεκτήματα).
Πολύ σωστά βέβαια λέει, όπως έχω γράψει 2-3 φορές ότι πολλές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση παρόλο που δεν ανήκουν σε αυτές με τους μηδενικούς τζίρους. Ε, εδώ να δούμε τον Κυριάκο που ορέγεται και εκλογές τον Σεπτέμβρη, πως θα πάει σε εκλογές με το σύνολο του ΙΤ σε καθεστώς ημιαπασχόλησης. Είπαμε, την καραντίνα πολλοί ηγάπησαν, μια νέα μνημονική κατάσταση ουδείς.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2