-
Χαιρομσι ειλικρινα που εχω πλουσιους συμφορουμιτες.
Γι συτους ενα εταιρικο αμαξι ειναι peanuts. Το οποιο βεβαια οταν (επαν;)ελθει η αριστερη κυβερνηση της καρδιας τους θα παταχθει (δια της φορολογιας) απο την πλεμπα, τι, ισα κι ομοια θα ειμαστε μουζικοι και κομισαριοι;
Μαζι βεβαια με "ολιγα" περιπλεον ευρωπουλα που θα μας τα βουτηξει απο την τσεπη για να "ενισχυσει την αγοραστικη δυναμη" των συμπολιτων μας (γιατι αλλο τροπο δεν ξερει). Βεβαιως εκει θα υπαρχει σαφης στρατηγικη αναπτυξης. Να μην γινει τιποτα! Κακοι οι αμερικανοι, κακη η εε, κακο το κερδος, ολα στον καλαθο, ε, δεν μενουν και πολλα...
Τι φαση ρε σεις, συνομιλουμε με ανθρωπους που μαλλον βγαζουν καμια 100Κ τον χρονο, τους παιρνεις τρια - τεσσερα κατοσταρικα απο την τσεπη τον μηνα και μητε που ιδρωνουν.
-
Δηλαδή το πρόβλημα είναι τα λίγα επιπλέον ευρώπουλα του Τσίπρα για κοινωνική πολιτική , και όχι τα δισ στους παρόχους ενέργειας , τα πεταμένα εκατοντάδες εκατομμύρια στον κουβά powerpass , fuelpass ,foodpass 250αρια (θυμάστε άραγε την φιλελεύθερη θύελλα για τα κοινωνικά μερισμάτα ; )
Επειδή αυτά τα ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ επιδόματα και τα άχρηστα επικοινωνιακά τρικάκια (αυτό με τα στεγαστικά δάνεια σε νέους αφορά με το ζόρι 3000 αιτήσεις , παλιότερα είχαμε για δεκαετίες και δάνεια εργατικής εστίας , εργατικές κατοικίες που κόπηκαν μαχαιρι πολλά χρόνια τώρα με πολύ μεγαλύτερα εξασφαλισμένα κονδύλια στον προυπολογισμό , δεν είμαστε χθεσινοί να τρώμε τον γαλάζιο σανό) δεν βγαίνουν απο την τσέπη μας νομίζετε πως πέφτουν απο λεφτόδεντρα;
Κάτι μνημόνια και αυστηρές οικονομικές επιτηρήσεις τις ξεχάσαμε; -
Τι είμαστε, Σοβιετία, να έχουμε Εργατική Εστία να στεγάζει εργαζόμενους ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ, ενώ θα μπορούσαν (?) να πάρουν στεγαστικό απ τις ανακαιφαλαιοποιημένες τράπεζες με τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη και να αγοράσουν διαμέρισμα από έναν ιδιώτη εργολάβο που με αντιπαροχή παράγει πλούτο;
Ζήτω ο Μητσοτάκης που ΘΑ φροντίσει για τους νέους, ΑΝ τονε ψηφίσουν...
-
Μισό γιατί κάτι χάνουμε εδώ. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 9.5 και μέσο όρο στην ΕΕ 10. Τον μικρότερο τον έχει η Γαλλία με 6.5
Να συμφωνήσουμε ότι το 6.5 από το 9.5 απέχει έτη φωτός, πλην όμως και το 6.5 είναι ένα πολύ ψηλό νούμερο για το ευρώ, ενδεικτικό ότι και ο Μακρόν έχει προφανώς προβλήματα. Και καμία σχέση δεν έχει βέβαια το 6.5 με τον ελάχιστο πληθωρισμό που είχαμε μέχρι και το 20.
Με λίγα λόγια, μπας και εννοείς πως ένας αριστερός μάγος θα έφερνε πληθωρισμό κάτω από αυτόν της Γαλλίας (που έχει πυρηνικούς αντιδραστήρες για ρεύμε, εμείς έχουμε "δήμος δάφνης αποπυρηνικοποιημένη περιοχή"); Φαντάζομαι όχι.
Άρα πες ότι είχαμε ένα 7%, δεν θα χρειαζόντουσαν πάλι power pass, επιδοτήσεις στους πιο αδύναμους, στις μονάδες ΦΑ κλπ; Θα έκανε καμιά συμφωνία ο αριστερός μάγος να αγοράζει ΦΑ πιο φτηνά; Θα έκλεινε τις μονάδες ΦΑ; Δεν θα πλήρωνε τέλη CO2; Δεν θα επιδοτούσε το ρεύμα στους πολίτες;
Οπότε πάμε τώρα στο ερώτημα. Που θα τα έβρισκε; Ο κακός τσιριχτός ακροδεξιός Άδωνις έχει φέρει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στα 5.5 δις to 22 από 3 δις το 18. Αυτό είναι 80% αύξηση. Σε ένα παράλληλο αριστερό σύμπαν αυτό το 80% είναι "πληθωρισμός" (οπως και οι εξαγωγές...). Δλδ έχει χάσει το ευρώ και το δολλάριο 80% της αξίας τους σε 4 χρόνια. Sure. Έλα όμως που ο καλός αριστερός μάγος ονειρεύεται ρίξεις με την ΕΕ και ετοιμάζει τα κοτόπουλά του γιατί θέλει να πάρει την ρεβάνς. Παρεμπιπτόντως το ταπεινό μου leasing είναι τέτοια χρήματα... Με αυτά η ανεργία έχει πάει στο 11%, ο εφκα δεν έχει έλλειμα κλπ. Τα ξεχνάμε λοιπόν αυτά.
Επίσης η καλός μας αριστερό μάγος δεν θα μείωνε το κράτος (εννοείται...), θα το αύξανε κιόλας (όποια άχρηστη δημόσια επιχείρηση πάμε να κλείσουμε είναι στο όχι). Θα μείωνε τον ΦΠΑ για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Και επίσης θα έχτιζε και μερικές δεκάδες νοσοκομεία, θα προσλάμβανε γιατρους, δασκάλους κλπ, μιλάμε για κοσμογονία.
Οπότε πάμε στο ερώτημα. Που θα τα έβρισκε; Φαντάζομαι θα μείωνε τις αμυντικές δαπάνες. Δεκτό ως θεώρηση αλλά αφ ενός μεν καλό είναι να το πούμε αυτό στους κατοίκους των νησιών, αφ εταίρου οι ετήσιες δαπάνες για αγορές όπλων είναι μια παρανυχίδα όσων γράφουμε.
Τα υπόλοιπα; Με με φορολογία. Οπότε όπως καταλαβαίνεις με τον αριστερό σου μάγο θα έχω πάλι ψηλό πληθωρισμό, οι εταιρικές παροχές θα πάνε κατά διαόλου και θα έχω και το χέρι του στην τσέπη μου να μου παίρνει μερικά "επιπλέον ευρώπουλα" που για σένα προφανώς είναι peanuts (μπράβο σου!) αλλά για μένα που έχω δυο παιδιά στο λύκειο και ίσως αργότερα και στο πανεπιστήμιο είναι .
αξιόλογα αν λείψουν.Over and out.
-
Είπατε πολλά από χτες.
Σκόρπιες απαντήσεις.
Η παραγραφή των χρεών στην 10ετία είναι απόφαση του ΣτΕ γιατί την είχαν στην 20ετία.
Βασικά τα περί χρεών επιχειρήσεων είναι επίσης μούφα, αφού αυτούς που χρωστάνε και δεν τους κυνηγάνε επί 10 χρόνια, τι σας κάνει να νομίσετε ότι θα τους κυνηγήσουν από τα 10 στα 20, όταν μάλιστα θα έχουν έλθει νέοι υπάλληλοι που δεν θα έχουν ακούσει καν για τα χρέη.
Από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλο θέμα με εισφορές αυτοαπασχολουμένων και εδώ η κυβέρνηση κάνει μεγάλο φάουλ, παίζοντας χαρτί σόιμπλε, ότι τάχα θα υπάρξει ηθικός κίνδυνος,Εδώ απλά θα μπορούσαν να πουν ότι οι άνω των 55, μπορούν να επιλέξουν αν θα τα χρωστάνε ή δεν θα τα χρωστάνε και βέβαια δεν θα έχουν και τα ανάλογα χρόνια για την σύνταξη.
Γιατί έχουμε μεγάλο πρόβλημα με 60άρηδες και 70άρηδες που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη γιατί χρωστάνε πάνω από 2000, χρήματα που μαζεύτηκαν μέσα στην κρίση, αφού με 5-6000 ετήσιες εισφορές, ήθελες μόλις 3-4 χρόνια για να περάσεις τα 20000, ή και λιγότερο αν υπολογίσουμε πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Για τα στεγαστικά για νέους, όπως και για την αύξηση των μισθών που είπε ο Λαπ, το πρόβλημα είναι το 40-50 % παραπάνω για εισφορές που ζητάει το κράτος, ενώ εδώ και 10 χρόνια έχει καταργήσει την φοροαπαλλαγή των τόκων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.
Στις εργατικές κατοικίες γινόταν πάρτι γιατί γίνονταν τα γνωστά των δημοσίων έργων, μετά αρκετοί δανειολήπτες δεν πλήρωναν και γενικά θέλει άλλη αντιμετώπιση το θέμα χωρίς τις γνωστές παθογένειες.
Για τα εκλογικά τα έχω πει.
Ο κούλης θα χάσει μόνο προς τα δεξιά του και λίγο προς το πασοκ.
Επίσης και ο Τσίπρας θα χάσει προς το πασοκ, αλλά και προς τα αριστερά.
Γενικά σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε το περίεργο να μην έχει κυβερνητική φθορά μόνο το πρώτο κόμμα, αλλά και το δεύτερο, γιατί αυτό δεν κοίταξε να μαζέψει τον κόσμο όπως έπρεπε αλλά έμεινε στις αστοχίες του.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μισό γιατί κάτι χάνουμε εδώ. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 9.5 και μέσο όρο στην ΕΕ 10. Τον μικρότερο τον έχει η Γαλλία με 6.5
Να συμφωνήσουμε ότι το 6.5 από το 9.5 απέχει έτη φωτός, πλην όμως και το 6.5 είναι ένα πολύ ψηλό νούμερο για το ευρώ, ενδεικτικό ότι και ο Μακρόν έχει προφανώς προβλήματα. Και καμία σχέση δεν έχει βέβαια το 6.5 με τον ελάχιστο πληθωρισμό που είχαμε μέχρι και το 20.
Με λίγα λόγια, μπας και εννοείς πως ένας αριστερός μάγος θα έφερνε πληθωρισμό κάτω από αυτόν της Γαλλίας (που έχει πυρηνικούς αντιδραστήρες για ρεύμε, εμείς έχουμε "δήμος δάφνης αποπυρηνικοποιημένη περιοχή"); Φαντάζομαι όχι.
Άρα πες ότι είχαμε ένα 7%, δεν θα χρειαζόντουσαν πάλι power pass, επιδοτήσεις στους πιο αδύναμους, στις μονάδες ΦΑ κλπ; Θα έκανε καμιά συμφωνία ο αριστερός μάγος να αγοράζει ΦΑ πιο φτηνά; Θα έκλεινε τις μονάδες ΦΑ; Δεν θα πλήρωνε τέλη CO2; Δεν θα επιδοτούσε το ρεύμα στους πολίτες;
Οπότε πάμε τώρα στο ερώτημα. Που θα τα έβρισκε; Ο κακός τσιριχτός ακροδεξιός Άδωνις έχει φέρει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στα 5.5 δις to 22 από 3 δις το 18. Αυτό είναι 80% αύξηση. Σε ένα παράλληλο αριστερό σύμπαν αυτό το 80% είναι "πληθωρισμός" (οπως και οι εξαγωγές...). Δλδ έχει χάσει το ευρώ και το δολλάριο 80% της αξίας τους σε 4 χρόνια. Sure. Έλα όμως που ο καλός αριστερός μάγος ονειρεύεται ρίξεις με την ΕΕ και ετοιμάζει τα κοτόπουλά του γιατί θέλει να πάρει την ρεβάνς. Παρεμπιπτόντως το ταπεινό μου leasing είναι τέτοια χρήματα... Με αυτά η ανεργία έχει πάει στο 11%, ο εφκα δεν έχει έλλειμα κλπ. Τα ξεχνάμε λοιπόν αυτά.
Επίσης η καλός μας αριστερό μάγος δεν θα μείωνε το κράτος (εννοείται...), θα το αύξανε κιόλας (όποια άχρηστη δημόσια επιχείρηση πάμε να κλείσουμε είναι στο όχι). Θα μείωνε τον ΦΠΑ για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Και επίσης θα έχτιζε και μερικές δεκάδες νοσοκομεία, θα προσλάμβανε γιατρους, δασκάλους κλπ, μιλάμε για κοσμογονία.
Οπότε πάμε στο ερώτημα. Που θα τα έβρισκε; Φαντάζομαι θα μείωνε τις αμυντικές δαπάνες. Δεκτό ως θεώρηση αλλά αφ ενός μεν καλό είναι να το πούμε αυτό στους κατοίκους των νησιών, αφ εταίρου οι ετήσιες δαπάνες για αγορές όπλων είναι μια παρανυχίδα όσων γράφουμε.
Τα υπόλοιπα; Με με φορολογία. Οπότε όπως καταλαβαίνεις με τον αριστερό σου μάγο θα έχω πάλι ψηλό πληθωρισμό, οι εταιρικές παροχές θα πάνε κατά διαόλου και θα έχω και το χέρι του στην τσέπη μου να μου παίρνει μερικά "επιπλέον ευρώπουλα" που για σένα προφανώς είναι peanuts (μπράβο σου!) αλλά για μένα που έχω δυο παιδιά στο λύκειο και ίσως αργότερα και στο πανεπιστήμιο είναι .
αξιόλογα αν λείψουν.Over and out.
Ρε σεις το προσκυνημένο έχει πολλούς λογαριασμούς!!!
-
To μη μισθολογικό κόστος περιλαμβάνει και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Ελλάδα γερνάει, έχει περισσότερους συνταξιούχους και το σύστημα χρηματοδότησης των ταμείων είναι δεδομένο και δεν αλλάζει χωρίς να δανειστεί η χώρα τεράστια ποσά για την μετάβαση.
Οπότε το να αναφερόμαστε συνεχώς στο μη μισθολογικό κόστος, ιδιαίτερα στον τομέα του ασφαλιστικού είναι πολύ επικίνδυνο. Πόσο μάλλον να το λες εσύ και οι αλλοι μπαρμπες εδώ μέσα που είστε λίγο πριν την σύνταξη.
Για παράδειγμα μια άμεση λύση στο μη μισθολογικό κόστος έτσι όπως είναι το πράγματα στα ασφαλιστικά μας ταμεία είναι το να σας δώσουμε μισή σύνταξη ανεξαρτήτως των ενσήμων σας. Σου αρέσει ;;;; Θα χαίρεσαι μετά για το μικρό μισθολογικό κόστος της χώρας μας;Οπότε κατά την ταπεινή μου αποψη εκεί που μπορούμε να παίξουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε είναι στον εταιρικό φόρο και στους άλλους φόρους περί των εισοδημάτων, όχι όμως στα ασφαλιστικά ταμεία. Έχουμε εγκλωβιστεί στον τομέα αυτό λόγω του ότι 500-600.000 νέοι έφυγαν στο εξωτερικό και δεν συνδράμουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
-
Οταν πριν την κρίση η σύνταξη μου θα ήταν 2300 τον μήνα και τώρα θα παίζει στο 1000άρικο και αν τα λεφτά μου τα έχουν ήδη φάει.
Αρα λιγότερη από την μισή σύνταξη θα πάρω.
Από την άλλη τα ταμεία έχουν τεράστια περιουσία που θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν καλύτερα.
Αυτά όμως δεν είναι για τον κόσμο.
Είναι για τους κολλητούς των κομμάτων...
Για να πέφτουν και οι σχετικές μίζες.
-
Και σκέψου, ότι και πάλι έχουμε μεγάλο ασφαλιστικό κόστος ακομα και με τόσα όσα σου έφαγαν. Άρα το ασφαλιστικό δεν πρέπει να το αγγίζουμε, για περαιτέρω μειώσεις. Θα έχουμε σοβαρό θέμα μέσα στην κοινωνία.
Γενικά δύσκολα να βρεις πλεον συνταξιούχο άνω του 1500 ευρώ.Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να το σώσουμε είναι να υπάρξει απίστευτα σοβαρή πολιτική για ενίσχυση των νέων οικογενειών ώστε να γεννηθούν πολλά παιδιά και πολιτικές για επιστροφή όσων έφυγαν στο εξωτερικό και είναι στο μεταίχμιο να γυρίσουν. Οι περισσότεροι πλέον έχουν οικογένειες στο εξωτερικό και θα έρχονται μόνο για διακοπές. Χάσαμε μισό εκατομμύριο νέους, τεράστιο νούμερο.
Η μετάβαση σε άλλο σύστημα θα απαιτήσει μια γενιά να την πληρώσει. Σας ενημερώνω πως η δική μου γενιά δεν θα αντέξει και άλλη κρίση. Έχουμε ήδη 15 έτη οικονομικών κρίσεων, αν μας μηδενίσουν και τα ένσημα θα μας καταστρέψουν
-
Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ, ακούς ταξιδευτή το ΠΑΣΟΚ χαχαχα, θεσμοθέτησε με νόμο το 2013 πως αν βρεθούν φυσικοί πόροι δισεκατομμυρίων αμέσως αυτοί θα πάνε πρώτα από όλα στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αν πάνε όλα καλά, και πάλι ο θεός της Ελλάδος θα την σώσει την τελευταία στιγμη.
Οπότε και εκείνη την εποχή μπορούμε να ρίξουμε στα τάρταρα το ασφαλιστικό κόστος και να γίνει πολύ ανταγωνιστική η οικονομία μας αλλά και οι εργαζόμενοι να δουν σημαντικές αυξήσεις
-
Δηλαδή...Παιδια Ανδρεα Σωζουν Οικονομία Κοινωνια;;;
Φαντάζεσαι κριού από εκεί που κορδωνεσαι για ένα "ταπεινό" c3 να κααααθεσαι στο καφενείο στην πλατεία της Κυμης και να ανεμιζεις ευρωπουλα σαν τραπερ με 4κουνο DS 9 e-tense απ'εξω χάρη στον παρακολουθημενο;
-
Κάτι τέτοιους νομους έχουν και οι βόρειες χώρες και για αυτό είναι ανταγωνιστικές ως προς τις επιχειρήσεις τους, παρά το υψηλοτατο μη μισθολογικό τους κόστος ενω έχουν και ένα τεράστιο κοινωνικό κράτος.
Βγάζουν πετρέλαια, αέρια και μέρος των κερδών τα γυρίζουν στην κοινωνία ενώ παράλληλα χρηματοδοτούν την πράσινη ενέργεια και θα είναι πάλι πρώτοι όταν γίνει η μετάβαση
-
Παιδιά αφήστε τα τσιτάτα περί αριστερών μαγων κλπ.
Πάνε αυτοί μας τελείωσαν , πάπαλα , δεν ενδιαφέρουν κανένα.Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε στο τιμόνι τον Μωυσή , αυτός είναι υπεύθυνος και για τα καλά και για τα κακά , αυτον θα κρίνουμε και αυτόν θα ψέγουμε.
Ε, μία δεν πειράζει τι 20 χιλιάδες νεκροί τι 30 χιλιάδες απο την πανδημία λόγω ΜΕΘ
μία αφέθηκαν να καούν στο έλεος του τα πάντα σε δάση και πάνιδα , ε τι να κάνουμε να είχαμε νεκρούς;
μία εκτινάχθηκαν οι μετακλητοι και οι απευθείας αναθέσεις δεν πειράζει και ο Πασόκοι τα ίδια έκαναν,
μία κούρασαν οι υποκλοπές , αυτά τα λεέι ο Μπαξμπάνης
μία εχουμε την ακριβότερη βενζίνη , τι να κάνουμε παντου αυξήθηκε,
μια έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό , ε τι να κάνουμε και αν είχαμε λιγότερο τι θα άλλαζε
μια...
μια...
μια...
και απο την άλλη αν φύγει ο Μωυσής θα μπουκάρει ο σουλτάνος , θα μας πάρουν τα σπίτια οι Κομμουνισταί , τώρα μάλιστα που θα κολύμπάμε στα πετρέλαια σε λίγο καιρό...Ε δεν πάει έτσι.
-
Διάβασα πως οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων όχι μόνο υπερδιπλασιάστηκαν, αλλά "τις έφερε ο Άδωνις" και ήθελα να ρωτήσω που μπορούμε να παραγγείλουμε και μεις το ποτό αυτό;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ, ακούς ταξιδευτή το ΠΑΣΟΚ χαχαχα, θεσμοθέτησε με νόμο το 2013 πως αν βρεθούν φυσικοί πόροι δισεκατομμυρίων αμέσως αυτοί θα πάνε πρώτα από όλα στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αν πάνε όλα καλά, και πάλι ο θεός της Ελλάδος θα την σώσει την τελευταία στιγμη.
Kαι φυσικά,οι ξένοι (ΗΠΑ,Ευρώπη) που θα έχουν συνδράμει -μέσω των πολυεθνικών τους- στην εξόρυξη αυτών των πόρων,θα κάθονται και θα κοιτάνε την εκμετάλλευσή τους από τους ντόπιους και θα παραιτηθούν από όποιες οικονομικές βλέψεις λόγω του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2013....
-
Κοίτα όπως έχω πει είμαι ασχετος με αυτά αλλά εσείς είστε πιο άσχετοι από εμένα.... ( σε πειράζω εννοείται)
Εγώ από συζητήσεις ειδικών που είδα στην τηλεόραση αυτό που κατάλαβα είναι πως ο νόμος του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής.Το 50% των ακαθάριστων εσόδων πάει στην εταιρία που θα κάνει τις έρευνες και θα τα εξορύξει και το υπόλοιπο 50% πάει στο ελληνικό δημόσιο.
Τώρα από το 50% του δημοσίου ένα μεγάλο ποσοστό, ισως το 20-25% θα πάει στην τοπική κοινωνία που θα γίνουν οι εξορύξεις και το υπόλοιπο στα δημόσια ταμεία του κράτους όπου θα χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, το κοινωνικό κράτος, νοσοκομεία κτλ.
Όσο ψάχνουν με τις έρευνες τους οι εταιρίες πληρώνουν ενοίκιο στο ελληνικό δημόσιο για τα θαλασσοτεμαχια.
Για όλη την υπόθεση το δημόσιο λένε δεν θα πληρώσει τίποτα απολύτως. Στην ουσία κάτι σαν την αντιπαροχή που κάνει ο ταξιδευτής θα γίνει -
Καλά, να δεις για πότε σε χρόνο dt αλλάζουν αυτές οι συμφωνίες άμα θέλουν οι ξένοι..
Κι αν δεν ενδώσεις, κάνουν ένα κλέφτικο σφύριγμα για "μπούκα" των γειτόνων και χάνεις το μισό Αιγαίο κι άντε γεια...Δεν είμαι κι εγώ ειδικός,αλλά κατά πως το βλέπω μάλλον σαν περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει η ανεύρεση φυσικών ενεργειακών πόρων,παρά θα λύσει. Ειδικά σε χώρες διεφθαρμένες και με ισχυρούς κι επικίνδυνους γείτονες (αρκετά παραδείγματα υπάρχουν παγκοσμίως).
-
Οι επενδυσεις ειναι νουμερα απο την ελστατ. Πριν μπειτε εδω μεσα να γραψετε τσιτατα, διαβαστε και τιποτα, ενα "click away" ειναι.
Γιατι τσιτατα βλεπω πολλα, νουμερα δεν βλεπω απο κανεναν.
Και "δεν τις εφερε ο αδωνις". Για ολα τα κακα ευθυνεται η κυβερνησξ, οτι καλο ερχεται στην τυχη :-).
Ο αδωνις δεν εχει στρατηγικη. Η μαλλον εχει μια πολυ απλη. Οτι στην παρουσα φαση η αναπτυξη της χωρας θα ερθει κυριως απο την δυση. Αυτο ειναι κατι που αριστερα δεν το εχει λυσει. Ο τσιπρας το μισοεκανε αλλα εχει το 3% στην πλατη και το εκανε με κρυα καρδια. Θα ηθελε να γινει το πασοκ του 85 αλλα δεν μπορει, δεν ξερει τι θα του ξημερωσει στο κομμα. Για τους υπολοιπους της αριστερας δεν συζηταω. Μονο πασοκ και νδ απο τους πιο μεγαλους εχουν τετοιο ξεκαθαρο προσανατολισμο.Οταν τα λυσουν αυτα τα υπαρξιακα θεματα και οι υπολοιποι, ελατε να ξανασυζητησουμε.
-
Ο νόμος όμως πέρασε, και ούτε το μνημόνιο κατάφερε να τον ανατρέψει, και όλες οι εταιρίες συμφώνησαν στην βάση αυτών που λέει ο νομος και υπέγραψαν συμφωνίες με το δημόσιο.
Δηλαδή, έχει περάσει κάποια τεστς ο νόμος και έμεινε άθικτος. Άλλωστε είναι στα πρότυπα της Ευρώπης και έχει πάρει έγκριση και από την Ευρώπη. Οπότε γιατί όχι;
-
Καλά Γυρε μου, μπορεί να παθανε Χρυσοχοΐδη οι φίλοι και σύμμαχοι και να τους έχει ξεφύγει. Από την άλλη ο τροχηλατος "μας κάνει τη χάρη", καλοσύνη του:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2