-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακριβοπληρώστε εσείς και τα παιδιά σας το Δημόσιο για να ικανοποιούνται οι αριστεροί. Γιατί άραγε παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις οι του Δημοσίου; Επειδή κουράστηκαν περισσότερο στον εργασιακό τους βίο?
Χάσμα συντάξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά οι πρώτοι, κάτω από 700 ευρώ οι δεύτεροιhttps://www.kathimerini.gr/economy/562078717/chasma-syntaxeon-metaxy-dimosioy-kai-idiotikoy-tomea/
Οχι μόνο κουράστηκαν, αλλά τις έχουν πληρώσει κιόλας με τις εισφορές τους λένε...
Πάντως να λέμε την αλήθεια κουράστηκαν...
Ξέρεις πόσο πρέπει να τεντωθείς για να κατεβάσεις τον διακόπτη έτσι ψηλά που τον έχουν βάλει οι κακοί καπιταλιστές και ζορίζεται η εργατική ΄τάξη να τον φτάσει ?
-
Και γιατί λοιπόν δεν προχωράτε, φλατ 700€ σύνταξη όλοι; Γκουμουνιζμοζ;
Δε σας χαλάει όμως που αυτά που προπαγανδιζετε θα τα λουστειτε στο 100%Και πριν αρχίσουν οι απαντήσεις, οι μεγαλύτερης ηλικίας μην ξεχνάτε οτι πληρώσατε εισφορές για σεβαστό διάστημα για μια καλή σύνταξη τις οποίες ομως κατάπιε το τέρας που θρεφατε.
Τουλάχιστον εμείς 0 από 0, 0.
Να θυμάστε κάτι: Η πλειοψηφία στη χώρα παίζει από 8 έως 12 κατοσταρικα. Και εκεί μέσα είμαστε ΟΛΟΙ, ιδιωτικοί, δημόσιοι, ΕΕ και πάρα πολλοί συνταξιούχοι. Οι βολικες διαιρεσεις είναι ξεπερασμένες και θα το δείτε στην κάλπη σύντομα.
Το διακόπτη τον δώσατε δόξη και τιμή στα "σωστά χέρια".
Πάλι καλά που το νεράκι δεν προλαβαίνετε. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και γιατί λοιπόν δεν προχωράτε, φλατ 700€ σύνταξη όλοι;
Δε σας χαλάει όμως που αυτά που προπαγανδιζετε θα τα λουστειτε στο 100%Και πριν αρχίσουν οι απαντήσεις, οι μεγαλύτερης ηλικίας μην ξεχνάτε οτι πληρώσατε εισφορές για σεβαστό διάστημα για μια καλή σύνταξη τις οποίες ομως κατάπιε το τέρας που θρεφατε.
Τουλάχιστον εμείς 0 από 0, 0.
Να θυμάστε κάτι: Η πλειοψηφία στη χώρα παίζει από 8 έως 12 κατοσταρικα. Και εκεί μέσα είμαστε ΟΛΟΙ, ιδιωτικοί, δημόσιοι, ΕΕ και πάρα πολλοί συνταξιούχοι. Οι βολικες διαιρεσεις είναι ξεπερασμένες και θα το δείτε στην κάλπη σύντομα.
Το διακόπτη τον δώσατε δόξη και τιμή στα "σωστά χέρια".
Πάλι καλά που το νεράκι δεν προλαβαίνετε.εμ, δεν παει ετσι....
οι δημοσιοι ποτε δεν εβγαλαν απο τη τσεπη τους να χωσουν στο τελος του μηνα γιουρα να δουνε πως ειναι η συκια και αν εχει συκα....
βρεθηκανε στο δημοσιο καμποσοι αλεξιπτωτιστες απο τη σχεση διαπλοκης και επαιρναν μισθαρες για αυτα που ΔΕΝ εκαναν. οι θεωρητικες εισφορες τους εβγαζαν παραλογα εξοδα για κηφηνες. και η πολιτικη εξουσια γλυφωντας και εξυπηρετωντας ιδιες τσεπες προφανως εστρωσε το δρομο.
επειδη δεν πρεπει να τα κανουμε ολα ισωμα, οχι δεν ηταν ετσι για ολους. ισως και για τους περισσοτερους να μην ηταν. ηταν ομως ισχυροτατο το πληθος που εφαγε απο τις σαρκες των ιδιωτικα εργαζομενων και που ακομη τρωει. μαζι παρεσυρε ισως και καποιους, αρκετους, που επισης απολαμβανουν ανισορροπα με τις εισφορες τους και κυριως με την εργασια που παρειχαν, συνταξεις.
και ρε φιλε δεν μου ερχεται καλα οτι οι μισοι συμμαθητες μου ειναι ηδη συνταξιουχοι εδω και χρονια.... -
Καλά τα λέει ο Άντυ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν συντάξεις πάνω από χιλιάρικο, γι αυτό απευθύνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, για να γίνουν ΟΛΕΣ οι συντάξεις των 700σιων!
Ψηφίστε Κούλη να τις κάνει όλες!Όπως Απαράδεκτα φθηνό θα παραμείνει και το νερό! Αλλά δεν θα τους περάσει των αριστερώνε! Κάποια στιγμή η Σοβιετία πρέπει να τελειώσει!
Να, π.χ. του Αλβανού χρυσοχέρη εργάτη-τεχνιτη που νοικιάζει σπίτι μας στο χωριό, του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 2.800€
Γιατί ο υπάλληλος που έπρεπε να μετράει τα τελευταία 20 χρόνια, δεν μετραγε, χρεωνε έναντι.
ο Δήμος υπέγραψε και του δώσε σύνταξη (υψηλή, πάνω από χιλιάρικο υποθέτω) και τώρα ο Δήμος ζητάει τη διαφορά ενδείξεων στα ρολόγια για το διάστημα που ήταν διορισμένος ο υπάλληλος, απ τους τωρινούς καταναλωτές. -
Λοιπόν κοίταξε, όντως έχω πληρώσει μεγάλες εισφορές και όντως έχουν χαθεί αυτές, αφού πλέον όλοι στο 1000άρικο θα πάμε...
Είχα έναν πελάτη ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ , που στα χρόνια πριν την κρίση, πλήρωνε την μέγιστη προαιρετική εισφορά, δηλαδή 1000 ευρώ και έτσι αρχές του 12 πήρε σύνταξη μετά από 37 χρόνια , στα 2300 τον μήνα.
Την πήρε για 3 μήνες...
Μετά κατέβηκε στα μισά σχεδόν και μετά από 6 χρόνια εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο...
Η χαρά των υπουργών κοινωνικής ασφάλισης.
Εδωσε πολλές εισφορές και πήρε ψίχουλα για 6 χρόνια...
Από την άλλη έχουμε συνταξιούχους του δημοσίου, που βγήκαν στα 40 και στα 50 και έχουν πάρει 20-30 και πλέον χρόνια σύνταξη...
-
Θοδωρή, οι μισοί σου συμμαθητές μπορεί να κααααθονται αλλά την άνεση σου την έχουν; Γιατί πρέπει να μπαίνουμε σε διαιρέσεις; Πόσο πχια θα ζήσουν οι 70+ που παίρνουν 13 κατοσταρικα; Οι 60 παίρνουν 11. Αν τώρα ψάχνετε ΤΗΝ εξαίρεση ε πώς θα σας φαινόταν να μπει ένα ωραιότατο λεπιδι στο υπερβάλλον ποσό πάνω από τα 50000€ εισόδημα/έτος;
Criu στο έχω πει τόσες και τόσες και τόσες φορές: Όλα μαζί (και μισθουλαρα και συνταξαρα και εφαπαξαρα) δεν γίνεται. Δεν τα ξαναγράφω. Ανάλογα την περίοδο συνταξιοδότησης του καθενός απηλαυσε και από κάτι. Σίγουρα πάντως τα χαϊλικια που διακριτικά έχουν εξομολογηθει από αντι-ΔΥ εδώ μέσα τα καλά χρονια δεν τα έχουν απολαύσει οι αγαπημένοι σας.
-
Θοδωρή, οι μισοί σου συμμαθητές μπορεί να κααααθονται αλλά την άνεση σου την έχουν; Γιατί πρέπει να μπαίνουμε σε διαιρέσεις; Πόσο πχια θα ζήσουν οι 70+ που παίρνουν 13 κατοσταρικα; Οι 60 παίρνουν 11. Αν τώρα ψάχνετε ΤΗΝ εξαίρεση ε πώς θα σας φαινόταν να μπει ένα ωραιότατο λεπιδι στο υπερβάλλον ποσό πάνω από τα 50000€ εισόδημα/έτος;
Criu στο έχω πει τόσες και τόσες και τόσες φορές: Όλα μαζί (και μισθουλαρα και συνταξαρα και εφαπαξαρα) δεν γίνεται. Δεν τα ξαναγράφω. Ανάλογα την περίοδο συνταξιοδότησης του καθενός απηλαυσε και από κάτι. Σίγουρα πάντως τα χαϊλικια που διακριτικά έχουν εξομολογηθει από αντι-ΔΥ εδώ μέσα τα καλά χρονια δεν τα έχουν απολαύσει οι αγαπημένοι σας.
γιοχαν? ποσοι αλλοι συμμαθητες μου τον πινουν καθημερινα για ψιχουλα και θα τον πινουν για 15 ακομη χρονια? και μεγαλυτεροι πολυ?
και φραγη σε εισοδημα δεν μπορει να μπει γιατι ειναι εισοδημα κερδισμενο ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και οχι σε προσφορα στα καλαθια και τις καλπες. ελεγχος βεβαια εαν το εισοδημα ειναι αυτο που επρεπε να ειναι εντιμα φυσικα και πρεπει να υπαρχει.
περι συνταξεων, ελα τωρα, εχω φιλαρακι μου που βγηκε μολις περυσι απο ησαπ. οχι, δεν παιρνει 1200. παιρνει 1700. θα λειπω αυριο, το επομενο σουκου ελα να πιουμε καφε να στο πει ο ιδιος.
να μην μπαινουμε σε διαιρεσεις? συνηθως αυτο ειναι επιχειρημα για την λαθος μερια. ή μαλλον την σωστη αφου ειναι η ευνοημενη. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά τα λέει ο Άντυ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν συντάξεις πάνω από χιλιάρικο, γι αυτό απευθύνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, για να γίνουν ΟΛΕΣ οι συντάξεις των 700σιων!
Ψηφίστε Κούλη να τις κάνει όλες!Όπως Απαράδεκτα φθηνό θα παραμείνει και το νερό! Αλλά δεν θα τους περάσει των αριστερώνε! Κάποια στιγμή η Σοβιετία πρέπει να τελειώσει!
Να, π.χ. του Αλβανού χρυσοχέρη εργάτη-τεχνιτη που νοικιάζει σπίτι μας στο χωριό, του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 2.800€
Γιατί ο υπάλληλος που έπρεπε να μετράει τα τελευταία 20 χρόνια, δεν μετραγε, χρεωνε έναντι.
ο Δήμος υπέγραψε και του δώσε σύνταξη (υψηλή, πάνω από χιλιάρικο υποθέτω) και τώρα ο Δήμος ζητάει τη διαφορά ενδείξεων στα ρολόγια για το διάστημα που ήταν διορισμένος ο υπάλληλος, απ τους τωρινούς καταναλωτές.Να μαζευτούν και να κάνουν μήνυση και αγωγή στον δήμο, για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια κλπ...
-
Γιόχαν 40 χρόνια στην αγορά έχω γνωρίσει ξύστες που έχουν απολαύσει επί 5 αυτά του γάτου, χωρίς άγχος με τις μιζούλες τους και το αραλίκι τους..
Μην μας προκαλείς...
Δεν λέω ότι ήταν όλοι, αλλά ήταν πολλοί αυτοί...
-
Βλέπεις; Ο ΗΣΑΠ όπου και εγώ έχω εξ αγχιστείας συγγενή και ξέρω τι και πώς είναι πολύ πιο "σκανδαλώδης". Όμως το κόμμα χτύπαγε πρώτα τη ΔΕΗ μέσω των εργαζομένων της. Τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι. Όπως έχω χιλιοπει, στοχοποιηθηκε ΦΟΥΡΝΙΑ εργαζομενων και τώρα τραβάμε ΟΛΟΙ κουπί σε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που αναποφευκτα θα είχαμε.
Εγώ βλέπω ότι η ρητορική 2010 συνεχίζει ακάθεκτη, και αντί να αναρωτηθείτε το ανάποδο, δλδ πώς θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιουχος ένα 100ρικο παραπάνω συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο. Και αυτοί δουλέψανε. Εγώ δεν έχω σκοπό να σας προκαλέσω, δεν ξεκίνησα καμία συζήτηση. Μια ζωή αυτοί που δεν έχουν προβλημα χτυπιουνται γι'αυτα τα θέματα. 40+ χρόνια αυτοί που τραβάνε ζόρι με τους ΔΥ σε όλα τα θέματα είναι κάτι τύποι που πριν σφίξει τα λουριά η εφορία οργίαζαν από τη μια και εσκουζαν ότι πλΕρωνουν με τον Ίδρωτα τους όλο τον κόσμο από την άλλη.
Ούτε εγώ λέω πως ήταν όλοι, αλλά ήταν πολλοί και οι πρακτικές τους κατέστρεψαν τους επόμενους ΕΕ, εμας...
-
Αστειότητες, αστειοτήτων, ω αστειότητες. Μόνο αυτή η απάντηση αρμόζει στην επιχειρηματολόγια της αριστερής ομάδας του forum. Κανείς δεν είπε να εξισωθούν οι συντάξεις προς τα κάτω στα 700 για να υπάρχει δικαιοσύνη. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και θα το θέσω πιο χοντρά:
Γιατί οι ξύστες του Δημοσίου παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις από τους ιδιωτικούς? Με τα δικά μας τα λεφτά κιόλας.
Επειδή ας πούμε παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς? Και γιατί παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς με τα δικά μας τα λεφτά?
Μήπως έχουμε πλούσιο κράτος και δεν το ξέρουμε? Μήπως το κράτος έχει τίποτα επιχειρήσεις και φέρνει λεφτά και τα κάνει ότι θέλει? Και μαγκιά του να πληρώνει και όσο μισθό και όση σύνταξη θέλει στους δημοσίους?
Ή μήπως γενικώς και αορίστως μασουλάει τα λεφτά των ιδιωτικών και το παίζει και γαλαντόμο?
Αγαπητοί αριστεροί, κρατικο-λάτρες. Με μεγάλη αγάπη σας λέω, σταματήστε να παίζετε με τα ξένα λεφτά και να το θεωρείτε και δίκαιο και φυσιολογικό. Άμα μπορείτε να τα βγάλετε μόνοι σας με κάποιο τρόπο, χωρίς να επιβαρύνετε τους άλλους, κάντε τα ότι θέλετε... -
Άκου λοιπον andy:
Δε θα ξαναμιλήσεις για αστειοτητες όταν ο δικός μου άνθρωπος δουλεύει σαν τον σκύλο και στα 43 της είναι κολλημένη στο σκάρτο χιλιάρικο. Χειροκροταγατε στα μπαλκόνια κατά τα άλλα...τραβάτε να τους πληρώσετε όλους "με το κομμάτι", ω υπερασπιστές της αγοράς. Ποια είναι ακριβώς τα δικά ΣΟΥ λεφτά; Έλεος βρε αυτοφωτοι και αυτοδημιούργητοι. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε οι περισσότεροι. Όποιος θέλει να παραμυθιαζεται δικαίωμα του.
-
Άκου λοιπον andy:
Δε θα ξαναμιλήσεις για αστειοτητες όταν ο δικός μου άνθρωπος δουλεύει σαν τον σκύλο και στα 43 της είναι κολλημένη στο σκάρτο χιλιάρικο. Χειροκροταγατε στα μπαλκόνια κατά τα άλλα...τραβάτε να τους πληρώσετε όλους "με το κομμάτι", ω υπερασπιστές της αγοράς. Ποια είναι ακριβώς τα δικά ΣΟΥ λεφτά; Έλεος βρε αυτοφωτοι και αυτοδημιούργητοι. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε οι περισσότεροι. Όποιος θέλει να παραμυθιαζεται δικαίωμα του.
Εδώ ακριβώς είναι και η διαφωνία μου. Γιατί αυτο-παραμυθιάζεστε?
Όταν διεκδικεί ο δημόσιος παραπάνω λεφτά από τον ιδιωτικό που κάνει αντίστοιχη δουλειά, από ποιόν τα διεκδικεί? Εν μέρει εις βάρος του ιδιωτικού.
Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί το κράτος δεν έχει δικά του λεφτά και τα ξένα που διαχειρίζεται δεν του φτάνουν. Το αν την αποδέχεσαι ή όχι είναι δικό σου θέμα. Ούτε αλλάζει την πραγματικότητα.
Γι' αυτό και σε όλες τις "καταραμένες" καπιταλιστικές χώρες ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγαλύτεροι απ' τις αντίστοιχες θέσεις του Δημοσίου. -
Η Καθημερινή για μία ακόμα φορά παραπληροφορεί για να χαϊδέψει τα αυτιά των αναγνωστών της και να περάσει τη γραμμή που θέλει. Τη διαβάζω τακτικά περισσότερο από κάθε άλλη εφημερίδα και δεν είναι λίγες οι φορές που την πιάνω να παραπληροφορεί ακοπίμως.
Οι συντάξεις έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο υπολογισμού είτε είσαι του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Οι διαφορές προκύπτουν (α) γιατί στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια ασφάλισης είναι λιγότερα (ανασφάλιστοι) και (β) επειδή ο δηλωμένος μισθός είναι συνήθως χαμηλότερος από τις πραγματικές αποδοχές (δεν περιλαμβάνει "μαύρα", bonus, εταιρικά αυτοκίνητα, κ.λπ, ώστε να αποφεύγεται η αυξημένη φορολογία). -
@lapin said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Καθημερινή για μία ακόμα φορά παραπληροφορεί για να χαϊδέψει τα αυτιά των αναγνωστών της και να περάσει τη γραμμή που θέλει. Τη διαβάζω τακτικά περισσότερο από κάθε άλλη εφημερίδα και δεν είναι λίγες οι φορές που την πιάνω να παραπληροφορεί ακοπίμως.
Οι συντάξεις έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο υπολογισμού είτε είσαι του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Οι διαφορές προκύπτουν (α) γιατί στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια ασφάλισης είναι λιγότερα (ανασφάλιστοι) και (β) επειδή ο δηλωμένος μισθός είναι συνήθως χαμηλότερος από τις πραγματικές αποδοχές (δεν περιλαμβάνει "μαύρα", bonus, εταιρικά αυτοκίνητα, κ.λπ, ώστε να αποφεύγεται η αυξημένη φορολογία).Έλα τώρα που είχαν οι συνταξιούχοι των 700€ του ιδιωτικού τομέα που αναφέρει το άρθρο bonus και εταιρικά αυτοκίνητα... Ήμαρτον δηλαδή.
-
Οι συντάξεις έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο υπολογισμού είτε είσαι του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Οι διαφορές προκύπτουν (α) γιατί στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια ασφάλισης είναι λιγότερα (ανασφάλιστοι) και (β) επειδή ο δηλωμένος μισθός είναι συνήθως χαμηλότερος από τις πραγματικές αποδοχές (δεν περιλαμβάνει "μαύρα", bonus, εταιρικά αυτοκίνητα, κ.λπ, ώστε να αποφεύγεται η αυξημένη φορολογία).να σου θυμησω οτι και τα μπονους και γενικα οι παροχες σε ειδος εχουν και ασφαλιστικες εισφορες. που πανε κουβα.
-
Έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης.
Πόσες φορές έχεις ακουστά να λένε δουλεύω π.χ. 40 χρόνια αλλά έχω ένσημα π.χ. για 25; -
Βλέπεις; Ο ΗΣΑΠ όπου και εγώ έχω εξ αγχιστείας συγγενή και ξέρω τι και πώς είναι πολύ πιο "σκανδαλώδης". Όμως το κόμμα χτύπαγε πρώτα τη ΔΕΗ μέσω των εργαζομένων της. Τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι. Όπως έχω χιλιοπει, στοχοποιηθηκε ΦΟΥΡΝΙΑ εργαζομενων και τώρα τραβάμε ΟΛΟΙ κουπί σε μια πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που αναποφευκτα θα είχαμε.
Εγώ βλέπω ότι η ρητορική 2010 συνεχίζει ακάθεκτη, και αντί να αναρωτηθείτε το ανάποδο, δλδ πώς θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιουχος ένα 100ρικο παραπάνω συνεχίζετε το ίδιο τροπάριο. Και αυτοί δουλέψανε. Εγώ δεν έχω σκοπό να σας προκαλέσω, δεν ξεκίνησα καμία συζήτηση. Μια ζωή αυτοί που δεν έχουν προβλημα χτυπιουνται γι'αυτα τα θέματα. 40+ χρόνια αυτοί που τραβάνε ζόρι με τους ΔΥ σε όλα τα θέματα είναι κάτι τύποι που πριν σφίξει τα λουριά η εφορία οργίαζαν από τη μια και εσκουζαν ότι πλΕρωνουν με τον Ίδρωτα τους όλο τον κόσμο από την άλλη.
Ούτε εγώ λέω πως ήταν όλοι, αλλά ήταν πολλοί και οι πρακτικές τους κατέστρεψαν τους επόμενους ΕΕ, εμας...
ποιος μιλησε για ΔΕΗ?
γενικο το φαινομενο σε δημοσιο τομεα, οχι μονο σε καποια δεκο
επισης το σωστο ειναι ο χαμηλοσυνταξιουχος να μην ειναι χαμηλοσυνταξιουχος
και για να εχει τη σωστη συνταξη, πρεπει να εχει τις σωστες απολαβες για το σωστο χρονικο διαστημα, οχι απο τα 35 χρονια τα 5 μαυρα και 15 ανεργια που ευθυνονται και οι εργοδοτες και η πολιτεια ΑΛΛΑ και τη σωστη ασφαλιστικη συμπεριφορα. για να εχει τις σωστες απολαβες χρειαζεται αποδοση στην εργασια αναλογη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με σωστο κρατος που επιτηρει την εργοδοσια ωστε να μην ειναι γαλερα.
οι ανισοτητες που προκυπτουν ομως απο τα υπαρχοντα δεδομενα αδικουν πολλους. -
Πόσες φορές έχεις ακουστά να λένε δουλεύω π.χ. 40 χρόνια αλλά έχω ένσημα π.χ. για 25;ναι σωστα, ειναι οτι γραφω και παραπανω. σωστη ασφαλιστικη συμπεριφορα και απο τα 3 μερη, εργοδοτη, πολιτεια και εργαζομενο. ομως τα μπονους και οι παροχες οπως ισως δεν γνωριζες, εχουν κανονικες ασφαλιστικες εισφορες. που πανε κουβα γιατι ετσι θελει η πολιτεια.
να μιλησουμε και για 14 μισθους δηλαδη 14 καταβολες ασφαλιστικων που οι 2 πανε επισης κουβα? -
Πόσες φορές έχεις ακουστά να λένε δουλεύω π.χ. 40 χρόνια αλλά έχω ένσημα π.χ. για 25;Επίσης αν έχουν διαφορετικα ταμεία ασφάλισης αυτό με τα λιγότερα γίνεται drop για να βγει κάποια στιγμή ολόκληρη η σύνταξη
Πχ οικοδομή όταν σπούδαζε και μετά δάσκαλος έκανε drop της οικοδομής για να βγάλει ολόκληρη σύνταξη σύντομα και την περιμένει 3,5 χρόνια. αν ήταν και της οικοδομής;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2