-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψάχνω να βρω τη σύνδεση μεταξύ απευθείας ανάθεσης και ποιότητας έργου. Δε βρίσκω.
Με την ποιότητα ίσως όχι, άλλωστε είπα ότι δεν μπορώ να την κρίνω. Με την ταχύτητα εκτέλεσης όμως υπάρχει σίγουρα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψάχνω να βρω τη σύνδεση μεταξύ απευθείας ανάθεσης και ποιότητας έργου. Δε βρίσκω.
Με την ποιότητα ίσως όχι, άλλωστε είπα ότι δεν μπορώ να την κρίνω. Με την ταχύτητα εκτέλεσης όμως υπάρχει σίγουρα.
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργου - τρόπος επιλογής αναδόχου , έννοιες ασύνδετες ακόμα και στην κοινή λογική.
Είναι άσκοπο προφανώς να συνεχίσω την προσπάθεια να σε πείσω για το τι είναι η απευθείας ανάθεση σε έργα , εκτός απλά από κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ανάμεσα σε εργολάβο, πολιτικό και υπηρεσία. Θα βρεθεί κάποιο άλλο αντεπιχείρημα.
Εξαίρεση τα πλήρως εξειδικευμένα έργα ( και εδώ βέβαια θα υπάρχει μητρώο δε θα είναι μόνο ένας κανονικά ) , τα πραγματικά κατεπείγοντα και τα εργάκια ( <60Κ) μικρών Δήμων.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την ΕΛΒΟ που θα μπορούσε εδώ και δεκαετίες να παίξει την βάση για συνεργασία ώστε να κατασκευαστούν γραμμές παραγωγής ή έστω συναρμολόγησης, ποιος την απαξίωσε και την έκλεισε με σκοπό να αγοράζει τα προϊόντα των άλλων χωρών;
Το ΠΑΣΟΚ του 80;
Όλες οι χώρες των Βαλκανίων που έχουν γραμμες παραγωγής, τις αναπτύσσουν σε συνεργασία με τις εθνικές τους βιομηχανίες οχημάτων. Υπάρχει δηλαδή μια αρχική μαγιά ώστε να επενδύσουν σε συνεργασίες οι μεγάλοι.
Απο ανθρωπο που δουλευε στην ΕΑΒ στο σχηματαρι μου ειπε ακριβως οτι η εταιρεια καταστραφηκε το 80 επι ΠΑΣΟΚ. Αρχισαν να 'δουλεουν' εκει υπερ αριθμοι εργαζομενοι οι οποιοι δεν προσεφεραν. Αντιθετα κατεστρεψαν και οσους μεχρι τοτε δουλευαν.
Απολυτως σωστο οτι κυριαρχησε η κουλτουρα του ευκολου χρηματος χωρις προσπαθεια εκεινη την δεκαετια και εχει μονο υπογραφη ΠΑΣΟΚ.
-
Εγώ αλλά διαβάζω στο Ίντερνετ. Για ψάξε να δεις. Καταρχήν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία της το 80. Ποτε πρόλαβαν να τους καταστρέψουν...ποτέ πρόλαβαν να αποκτήσουν ιστορία ''οι παλιοί'' ;;;;
Μήπως ο τύπος ήταν αντί πασοκος και τα φουσκώνει;;
Δεν ξέρω...
Εδώ πιο πριν πιάσαμε παραχαράξεις της ιστορίας με δόλο γιατί θεωρούσε το μέλος αυτό συμμορία καποιους πολιτικους.
Για αυτό δεν μένω σε ότι λένε οι διάφοροι μπαρμπες. Και πασοκοι και ΝΔτες. Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Η ιστορία διαβάζεται μέσα από τα επίσημα στοιχεία των υπουργείων και ντοκουμέντα.
-
Εγώ αλλά διαβάζω στο Ίντερνετ. Για ψάξε να δεις. Καταρχήν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία της το 80. Ποτε πρόλαβαν να τους καταστρέψουν...ποτέ πρόλαβαν να αποκτήσουν ιστορία ''οι παλιοί'' ;;;;
Μήπως ο τύπος ήταν αντί πασοκος και τα φουσκώνει;;
Δεν ξέρω...
Εδώ πιο πριν πιάσαμε παραχαράξεις της ιστορίας με δόλο γιατί θεωρούσε το μέλος αυτό συμμορία καποιους πολιτικους.
Υδρυθηκε το 1975, ελεος δηλαδη.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_Αεροπορική_Βιομηχανία
-
Ναι βρε παιδι μου, το 75 συστάθηκε ως εταιρία αλλά το 81 παραδόθηκε όμως σε πλήρη λειτουργία, με την μορφή που είναι γνωστή.
Ψάξε λίγο καλύτερα.
-
Ναι βρε παιδι μου, το 75 συστάθηκε ως εταιρία αλλά το 81 παραδόθηκε όμως σε πλήρη λειτουργία, με την μορφή που είναι γνωστή.
Ψάξε λίγο καλύτερα.
Απο την ιστορια της εταιρειας το 1979 παρεδωσε στην Πολεμική Αεροπορία το πρώτο αεροσκάφος, ένα F-4E, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εργοστασιακής του συντήρησης.
https://www.haicorp.com/el/company-el/timeline-el
Οταν λεμε δεκαετια 80 δεν καταλαβαινουμε μονο 1980-1985
-
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψάξε λίγο καλύτερα.
Απο την ιστορια της εταιρειας το 1979 παρεδωσε στην Πολεμική Αεροπορία το πρώτο αεροσκάφος, ένα F-4E, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εργοστασιακής του συντήρησης.
https://www.haicorp.com/el/company-el/timeline-el
Οταν λεμε δεκαετια 80 δεν καταλαβαινουμε μονο 1980-1985
81-89 εννοεί.
Τότε που δέναν τα σκυλιά με τα ΔΑΝΕΙΚΑ λουκάνικα... -
Είπαμε τα δανεικά δεν είναι κακή πολιτική εάν υπάρχει ανάπτυξη ή στήριξη της οικονομίας σε εξωτερικούς αρνητικούς παράγοντες.
Όχι ότι δεν φαγώθηκαν δεξιά και αριστερά κατά την ενίσχυση της εσωτερικής ζητησης της οικονομίας, (δεν εξαφανίστηκαν τα λαμόγια από την Ελλάδα, απλώς εν μια νυκτί άλλαξαν στρατόπεδο) αντιστοίχως υπήρχε μεγάλη αύξηση του δανεισμού και την περίοδο του 70 με σκοπό την ενίσχυση των συναλλακτικών αποθεμάτων, λόγω εξωτερικών αρνητικών καταστάσεων για την οικονομία μας.
Ακριβώς το ίδιο σενάριο συνεχίστηκε και την δεκαετία του 80 όπου πλέον τα απόνερα της πετρελαϊκής κρίσης δημιούργησαν μια μη ανταγωνιστική οικονομία χωρίς πλέον κανέναν εμπορικό προστατευτισμό όπως την δεκαετία του 70, που χρειαζόταν να δανειστεί για να καλύψει το παθητικό εμπορικό της ισοζύγιο και να προστατέψει μεγάλες έως και συστημικές για την εθνική οικονομία επιχειρήσεις.
Αλλωστε, θυμηθείτε πως η ευρωπαϊκή επιτροπή την δεκαετία του 70 είχε ενστάσεις ως προς την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να μπει στην τότε εοκ, αλλά η επιλογή και αιτιολογικές εκθέσεις των υπευθύνων και αυτών που έπαιρναν τις αποφάσεις ανέφεραν πως θα βρεθεί μια κάποια απροσδιόριστη οικονομική πολιτική που θα έβρισκαν στο μέλλον προκειμένου να ανταπεξέλθει. Προφανώς, μέχρι να βρεθεί αυτή η πολιτική, η οικονομία για να συντηρηθεί έπρεπε να δανειστεί και να ενισχυθούν οι στρατηγικοί πυλώνες της.
Απορώ, έχετε καμία γνώση για την οικονομία της Ελλάδας πριν το 81;;;;;
Από που μαθαίνετε για την ιστορία της Ελλάδας;;;; Από μπαρμπες και παππούδες στα καφενεία;
-
Είναι άσκοπο προφανώς να συνεχίσω την προσπάθεια να σε πείσω για το τι είναι η απευθείας ανάθεση σε έργα , εκτός απλά από κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ανάμεσα σε εργολάβο, πολιτικό και υπηρεσία. Θα βρεθεί κάποιο άλλο αντεπιχείρημα.
Δεν είναι ότι δεν "πειθομαι" για κάτι. Μπορεί να υπάρχει στην μέση λαμογιά, επίσης το κράτος είναι υπεύθυνο να επιταχύνει τις διαδικασίες των διαγωνισμών του ώστε να μην υπάρχουν απ ευθείας αναθέσεις.
Ό,τι έγραψα το έγραψα για πω ότι δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα, εδώ δόθηκαν απ ευθείας αναθέσεις όπως λες αλλά αν μη τι άλλο έγινε και δουλειά που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν (όπως φαίνεται τουλάχιστον στο μάτι). -
Είπαμε τα δανεικά δεν είναι κακή πολιτική εάν υπάρχει ανάπτυξη ή στήριξη της οικονομίας σε εξωτερικούς αρνητικούς παράγοντες.
Όχι ότι δεν φαγώθηκαν δεξιά και αριστερά κατά την ενίσχυση της εσωτερικής ζητησης της οικονομίας, αντιστοίχως υπήρχε μεγάλη αύξηση του δανεισμού και την περίοδο του 70 με σκοπό την ενίσχυση των συναλλακτικών αποθεμάτων, λόγω εξωτερικών αρνητικών καταστάσεων για την οικονομία μας.
Ακριβώς το ίδιο σενάριο συνεχίστηκε και την δεκαετία του 80 όπου πλέον τα απόνερα της πετρελαϊκής κρίσης δημιούργησαν μια μη ανταγωνιστική οικονομία χωρίς κανέναν εμπορικό προστατευτισμό, που χρειαζόταν να δανειστεί για να καλύψει το εμπορικό της ισοζύγιο και να προστατέψει μεγάλες έως και συστημικές για την εθνική οικονομία επιχειρήσεις.
Αλλωστε, θυμηθείτε πως η ευρωπαϊκή επιτροπή την δεκαετία του 70 είχε ενστάσεις ως προς την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας στο να μπει στην τότε εοκ, αλλά η επιλογή και αιτιολογικές εκθέσεις των υπευθύνων και αυτών που έπαιρναν τις αποφάσεις ανέφεραν πως θα βρεθεί μια κάποια απροσδιόριστη οικονομική πολιτική που θα έβρισκαν στο μέλλον προκειμένου να ανταπεξέλθει. Προφανώς, μέχρι να βρεθεί η οικονομία για να συντηρηθεί έπρεπε να δανειστεί.
Απορώ, έχετε καμία γνώση για την οικονομία της Ελλάδας πριν το 81;;;;;
Από που μαθαίνετε για την ιστορία της Ελλάδας;;;; Από μπαρμπες και παππούδες στα καφενεία;
Κατ αρχήν να συμφωνήσω ότι αν π.χ. δανείζεσαι με 3% και με αυτά κατορθώνεις βιώσιμη (διατηρήσιμη) ανάπτυξη 3.5% είσαι στο κέρδος.
Δεύτερον για την ιστορία της ελλάδας έχεις καταντήσει λίγο κουραστικός. Δεν διαβάζουμε από βιβλία, εμείς είμαστε οι μπαρμπάδες , το 81 ήμουνα 11 ετών. Τα ζήσαμε και όπως τα ζήσαμε στα γράφουμε (εγώ τουλάχιστον). Το πιστεύεις ή όχι π.χ. μέχρι το 81 στο σπίτι δεν είχα ακουσει να αναφέρεται "γρηγορόσημο". Δεν είχα ακούσει να αναφέρεται έννοια ανάλογη της "κλαδικής". Μετά το 81 (άλλο παράδειγμα) ο κόσμος που σου έλεγε ότι δουλεύει στο δημόσιο σε σχέση με τον ΙΤ ήταν πολύ περισσότερος και μάλιστα σε εμφανείς υπηρεσίες αργομισθίας. Το πάρτυ διασπάθισης κονδυλίων με κατάληξη τα μπουζουξίδικα δεν το διαβάσαμε, το ζήσαμε. Εσύ προφανώς είσαι που διαβάζεις από βιβλία οπότε η οπτική σου είναι "διαθλασμένη" ανάλογα με το τι σου λέει ο συγγραφέας.
-
Θα σου παραθέσω επίσημα στοιχεία όταν έχω χρόνο διότι απαιτεί ψάξιμο σε πηγές. Το γρηγορόσημο υπήρχε και το 70. Απλώς εσυ δεν το ειχες αντιληφθεί. Ο κόσμος δεν ξεκινά από τότε που τον αντιλαμβάνεσαι εσύ και εγώ.
Οι αυξημένοι δημόσιοι υπάλληλοι πέρα από σχετικά ρουσφέτια, έγιναν και για λόγους διασώσεις πολλών βιομηχανιών.
Η επιστολή του αβερωφ αποτελεί ένα ευκολο στην εύρεση ντοκουμέντο και είναι μια απλουστευμένη αλλά πλήρη εικόνα της κοινωνίας και οικονομίας την δεκαετία του 70. Μαλιστα είναι στηριγμένη σε επίσημα στοιχεία ειδικών επιτροπών, όχι με βάση την άποψη καποιου.
Φυσικά και δεν ξέρετε την ιστορία όταν την παραχαράσσετε χωρίς καν να ψάξετε πέντε λεπτά. Δεν μιλώ για εσένα αλλά γενικότερα.
Ο άλλος μας έλεγε ότι η οικονομία πήγαινε καλά πριν το ΠΑΣΟΚ. Είχαμε 3 μήνες συναλλακτικά αποθέματα με άμεση ανάγκη πολλών περισσότερων. Είχαμε ανάγκη ρευστού για την καταβολή συντάξεων.
Ο άλλος λέει (καθηγητής κιολας στην τηλεόραση) πως μετα το 80 ο συνδικαλισμός οδήγησε σε αυξήσεις μεγαλύτερες από την παραγωγικότητα. Σωστό και αληθές, χωρίς να προτάσσεται αντίλογος από αντίστοιχους ειδικούς. Αλλά δεν αναφέρει πως αυτό ήταν το μοτίβο από τα μέσα του 70 λόγω πετρελαϊκών κρίσεων . Δεν αναφέρει το πλαίσιο πίεσης εξωτερικών παραγόντων στην οικονομία μας. Πετάει ένα υπομερος μιας αλήθειας σε συγκεκριμένα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης , τα παίρνουν οι απαίδευτοι (με την έννοια του παιδεύομαι να ψάξω στοιχεία και να μάθω την αλήθεια) και διαμορφώνουν απόψεις χιλίων καρδιναλίων
-
Ο άλλος λέει (καθηγητής κιολας στην τηλεόραση) πως μετα το 80 ο συνδικαλισμός οδήγησε σε αυξήσεις μεγαλύτερες από την παραγωγικότητα. Σωστό και αληθές, χωρίς να προτάσσεται αντίλογος από αντίστοιχους ειδικούς. Αλλά δεν αναφέρει πως αυτό ήταν το μοτίβο από τα μέσα του 70 λόγω πετρελαϊκών κρίσεων . Δεν αναφέρει το πλαίσιο πίεσης εξωτερικών παραγόντων στην οικονομία μας. Πετάει ένα υπομερος μιας αλήθειας σε συγκεκριμένα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης , τα παίρνουν οι απαίδευτοι (με την έννοια του παιδεύομαι να ψάξω στοιχεία και να μάθω την αλήθεια) και διαμορφώνουν απόψεις χιλίων καρδιναλίων
Εσύ δλδ που είσαι ο εκπαιδευμένος πιστεύεις ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν λόγω "πλαισίου" και "σχεδίου" του τρισμέγιστου τιμονιέρη και όχι λόγω ψηφαλακίων κατά περίπτωση; Αλήθεια ποιο ήταν "τότε" το ποσοστό της βιομηχανίας/μεταποίησης ως ποσοστό του ΑΕΠ; Των εξαγωγων; Για να βλέπουμε και τι "βιώσιμη" ανάπτυξη μας δημιουργησε ο τιμονιέρης με τα δανεικά που πήρε...
Τι να σου πούμε και τι να καταλάβεις...
-
This post is deleted! -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εσύ δλδ που είσαι ο εκπαιδευμένος πιστεύεις ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν λόγω "πλαισίου" και "σχεδίου" του τρισμέγιστου τιμονιέρη και όχι λόγω ψηφαλακίων κατά περίπτωση; Αλήθεια ποιο ήταν "τότε" το ποσοστό της βιομηχανίας/μεταποίησης ως ποσοστό του ΑΕΠ; Των εξαγωγων; Για να βλέπουμε και τι "βιώσιμη" ανάπτυξη μας δημιουργησε ο τιμονιέρης με τα δανεικά που πήρε...
Τι να σου πούμε και τι να καταλάβεις...
Τα έχω παραθέσει αυτά, μη με βάζετε να ξαναδιαβάζω. Ο βιομηχανικός κλάδος διατηρήθηκε όλη την δεκαετία με μια μέση αύξηση του 1%, ο πρωτογενής εάν θυμάμαι καλά 7-8% και ο τριτογενής με ένα 6-8% επίσης. Τα πακέτα Ντελόρ ξεκίνησαν το 89
Ξαναλέω για να κρίνεις κάτι ιστορικά πρέπει να κρίνεις το ιστορικό πλαίσιο των αποφάσεων. Δες σήμερα τι γίνεται στη Ευρώπη με τα ασιατικα αυτοκίνητα, σκέψου τώρα αντί για τα ευρωπαϊκά η Ευρώπη να είχε τς pony. Ποσο να αντέξει χωρις εμπορικό προστευτισμο; Αυτή ήταν πολλές φορές η αναλογία την εποχή του 80 για εμάς.
Εάν λοιπόν ο ανθρωπος του μέλλοντος δει αποσπασματικά κάποιες σημερινές απολύσεις στον βιομηχανικό κλάδο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη χωρίς να εξετάζει το πλαίσιο που αυτό συμβαίνει όπως την μεταβαση στην ηλεκτροκίνηση, τα κεφαλαια επενδύσεων για αυτήν τον ανταγωνισμό από την Ασία, τις διεθνείς συνθήκες για το περιβάλλον, τις επιδοτήσεις, τους πολέμους κτλ.....τι συμπέρασμα θα βγαλει για τις σημερινές κυβερνήσεις των χωρών που συμβαίνουν οι απολύσεις;;;;
Κανένα...απλώς θα αναμασά και παπαγαλίζει πολιτική προπαγάνδα.
-
Όσο για τις κλαδικές, πραγματικά δεν ξέρω τι είναι αν και με κατηγορούν, δεν έχω πατήσει το ποδι μου ποτέ σε κανένα κόμμα διότι δεν θέλω να είμαι υπόλογος κανενός. Ούτε ως φοιτητής ήμουν σε κάποια πολιτική παράταξη, και μαλιστα βλέπω φίλους μου να πηγαίνουν καλά που ήταν σε αυτές. Από Δ.Α.Π και ΠΑΣΠ.
Αλλά μιας και αναφέρεσαι για κλαδικές του 80 να πω πως το 60 η χωρα εν μέσω κρίσεων όπως βλέπουμε από το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ στον σκαι ήταν μια κλαδική για όποιον θεωρούσε ότι δεν ήταν δεξιός . Εδώ βλέπω στο ντοκυμαντέρ πως οι θεσμοί του κράτους δεν ακολουθούσαν την επίσημη κυβέρνηση επειδή ήταν κεντρώοι, σκέψου για αυτούς της τότε ΕΔΑ.
-
Παντως που κολαει η πετρελαικη κριση του 1973 σε αυτο που συζητουσαμε πιο πριν.
-
Σε ποιο;; Στην άποψη ενός εργαζομένου για την εάβ;;;
Την δέχομαι όσο δέχομαι την αντίστοιχη ενός πασοκου. Βγάζει καπου η κουβέντα αυτή για να δούμε την συνολική εικόνα της δεκαετία του 80;
Επίσης, οι κρισεις ήταν δυο. Η τελευταία διέλυσε την οικονομία μας
-
Εγω απο αυτο που εγραψες ξεκινησα:
@lap said
Την ΕΛΒΟ που θα μπορούσε εδώ και δεκαετίες να παίξει την βάση για συνεργασία ώστε να κατασκευαστούν γραμμές παραγωγής ή έστω συναρμολόγησης, ποιος την απαξίωσε και την έκλεισε με σκοπό να αγοράζει τα προϊόντα των άλλων χωρών;Το ΠΑΣΟΚ του 80;
-
Όποιος δεν έχει ζήσει τις εποχές που οι οδηγοί των λεωφορείων έβαζαν την "Αυριανή" στο παρμπρίζ (για να δείξουν πως είναι μοβόροι) και τις οικογένειες να πηγαίνουν στην επαρχία να ψηφίσουν και να έχουν στη μία πλευρά του πίσω παρμπρίζ την αφίσα του Αντρέα και στην άλλη την αφίσα του Αβέρωφ ή του Μητσοτάκη (επειδή το ζευγάρι ψήφιζε διαφορετικά), δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθεί πότε άρχισε η σαπίλα.
Προσωπικά η εικόνα της "Αυριανής" στο παρμπρίζ με στοιχειώνει, αν θέλω να σκεφτώ την αρχή της κατρακύλας η εικόνα αυτή και μόνο, μου φτάνει για να μου τη θυμίσει.
Στη συνέχεια πήρανε κι οι άλλοι σειρά με τον "Ελέυθερο Τύπο" στο παρμπρίζ, αλλά αυτοί ακολούθησαν απλά το ρεύμα πλέον...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2