-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α, δλδ θα πουλάει το/τα πατρογονικα του ο κόσμος για να πληρώσει το ρεύμα, όπως κααααποτε πουλούσε χωράφια για τρόφιμα. Εμ πες το μας τι εστι αναδιανομή γιατί μας ανησυχησε ΤΟ Κυρανακι...
Αυτό κατάλαβες ότι έγραψα στον piliou; Τέλος πάντων...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν είναι έτσι ακριβώς έτσι τα πράγματα Johan...
Τα πράγματα όταν έχεις πλέον παιδιά σε δευτεροβάθμια είναι συγκεκριμένα. Έχεις έξοδα, φροντιστήρια κλπ. Βγαίνεις; Καλώς. Δεν βγαίνεις; Ο επόμενος. Και η συνισταμένη της πλειοψηφίας θα βγάλει την σούμα.Αν οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι ψηφίσουν βάση απλών μαθηματικών, "βγαίνω - δε βγαίνω οικονομικά", κοιτάζω το άδειο μου πορτοφόλι και ψηφίζω, θα πρέπει ο Κούλης να κοντραριστεί με τον Βαρουφάκη και τον Βελόπουλο, για το ποιος θα καταφέρει να παραμείνει στη Βουλή.
Καθώς δεν υπήρξε ξανά στην πρόσφατη Ιστορία τέτοια αναντιστοιχία εισοδημάτων και κόστους ζωής, ούτε όταν ο κόσμος βρισκόταν στις πλατείες και ψηφιζοταν μνημόνια, ούτε στα capital controls, ούτε ποτέ.Γι αυτό ακριβώς fiver αρχίζει το ιδεολογικό φιλτράρισμα, και το "ποιον προτείνετε για καλύτερο" και "μην τυχόν έρθει ξανά ο Αλέξης" και τέτοια, γιατί είναι παρα πολλοί οσοι θα δουν το άδειο πορτοφόλι και που, όπως τους προτρέπει ο Στουρνάρας, τραβάνε απ τα έτοιμα για να επιβιώσουν, κι ελάχιστοι όσοι π.χ. αισχροκερδουν απ τα covid υλικά και τα τεστ, ή το trickle down της λίστας Πέτσα και κονομανε...
Αν μιλούσε το πορτοφόλι δεν θα χρειαζόταν όλες αυτές οι σοφιστείες για να δικαιολογηθει ξανά ψήφος σε αυτό το, κατά Άδωνη, "γελοίο τσίρκο που απαρτίζεται από ψεύτες και κλέφτες" του οποίου έγινε Αντιπρόεδρος.
Αν στις εκλογές μιλήσει απλά το άδειο πορτοφόλι, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και τακτικισμους, θα κονταροχτυπηθει η ΝΔ με το Ανταρσυα στα εκλογικά ποσοστά, όχι με τον ξεφτίλα κολοτουμπα τον Τσίπρα, που χρησιμοποιεί ως αντίπαλον δέος του χεριού της...
Έχουμε άλλη άποψη για την ελληνική κοινωνία. Η αριστερά πάντα βλέπει πείνα, δυστυχία κλπ. Όπως έχω ξαναπεί, η άποψη μου είναι πολύ διαφορετική. Για μένα ποσοστό κοντά στο 40% (μόνο;) περνάει μια χαρά. Και μου είναι παντελώς αστείο να ακούω π.χ ότι κάποιος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα όταν έχει ακίνητη περιουσία μια 250ρα χιλιάρικα στο νερό. Είπαμε, πολλά τα μαυρα. Και δεν ψηφίζουν όλοι αυτοί ΝΔ βέβαια... Δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος, ο κόσμος μια χαρά ψηφίζει για το συμφέρον του...
Οπότε ή την φαντάζεται την δυστυχία και τη φτώχεια η "αριστερά", ή την κρύβουν οι παρωπίδες και τα κομματικά γυαλιά των δεξιών, που π.χ. σαν τον Άδωνη, αυγατίζουν σιγά σιγά τις απροσδιόριστες καταθέσεις τους και προχωράνε την "καριέρα" τους και αυτοί που ζουν σε άλλη γειτονιά ας κόψουν το λαιμό τους...
άλλωστε πλέον όποιος μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και να φάει μακαρόνια, είναι κι αυτός ύποπτος... -
Τις τελευταίες βδομάδες δεν έμπαινα καθόλου τουιτερ, κάτι ότι δεν μου έστελνε καμία,κάτι αυτός ο ιδιωτικός ερευνητής που είχε ανοίξει σπεις ακόμη και για την εξαφάνιση της Ατλαντίδας είχα ξενερώσει τελείως.
Ώσπου ένα μεσημέρι εκεί που προσπαθούσα να χωνέψω κάτι γίγαντες γιαχνιδεν άντεξα και το άνοιξα.Παλι τα ίδια και τα ίδια σκέφτηκα και από τα νεύρα μου άρχισα να κάνω ρτ σε κάθε κομματικό τρολ που κυκλοφορούσε.
Μετά από δέκα λεπτά και ενώ ήμουν έτοιμος να το κλείσω,είδα το σήμα των μήνυματων να ανάβει,έχει γούστο σκέφτηκα.-Είδα ότι συμφωνεις για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ κ είπα να στείλω
Ποια είναι αυτή η ΛΑΡΚΟ κ τι κατηγορία παίζει;;
-Ναι συμφωνώ απόλυτα είπα χωρίς να έχω καμία ιδέα,κάτι όμως μου τραβούσε το ενδιαφέρον σε αυτή την κοπέλα, αρχίσαμε να μιλάμε και να γνωρίζω πράγματα για αυτήνΤην λέγανε Σόφι ήταν γεννημένη στα Σεπόλια αλλά ο πατέρας της είχε μια εταιρεία που προμήθευε γραφική ύλη εδώ κ μια εικοσαετία σε μικρό δήμο της δυτικής Ελλάδας κ με κόπο κ βάσανα καταφέρε να χτίσει μια βίλα στην Εκάλη για την οικογένεια του και να βγάζει τα προς το ζήν
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχε βγει αριστερός δήμαρχος, διέκοψε τη σύμβαση οπότε με τα βίας κατάφερναν να πληρώνουν το ρεύμα κ το νερό για την πισίνα.
Ένιωσα αμέσως το δράμα της κ αρχίσαμε να ερχόμαστε κοντά,δώσαμε ραντεβού να τα πούμε από κοντά το Σάββατο μετά τον ΑυτιάΒρεθήκαμε στο Ευαγγελισμό περπατήσαμε προς τα πάνω κ αραξαμε στα σκαλάκια της Ρηγίλλης.
-Μου αρέσεις μου θυμίζεις τον Μιλτιάδη
-Τον αρχαίο στρατηγό;
-Οχι,τον Έβερτ
-Κ μένα μου αρέσεις,κ το περιστέρι που έχεις τατουάζ..αγαπάς την ειρήνη Σόφι
-Η πουλαδα της ΔΑΠ ειναι
Είχα αναψει..-Ποια είναι η αγαπημένη σου στάση με ρώτησε
-Το 69 εσένα;
-Το βρώμικο 89..
Δεν την είχα ξανακουσει αλλά φαινόταν πρόστυχη
Γύρισα σπίτι και έτρεξα στον πατέρα μου
-Πατερα είμαι ερωτευμένος με μια δεξιά
Ο πατέρας μου άρχισε να ασπρίζει σαν πανίΕίχα να τον δω έτσι από τα εξιτ Πολ του 2000 που έδειχναν τον Σημίτη να χάνει.
Έπεσε λιποθυμος στην πολυθρόνα
-Θα τον πεθάνεις φώναξε η μάνα κ άρχισε να του κάνει αέρα με κάτι ψηφοδέλτια της Β Αθηνών.
Αρχισε να συνέρχεται ,ήπιε νερό σταύρωσε κ Τσοβόλα σε καμιά δεκαριά ψηφοδέλτια-Ακου γιε μου,μου λεει,μέχρι τα 3 σου είχες δει λάιβ τον Σαββόπουλο να λέει την συννεφουλα σε 12 πόλεις της Ελλάδας,στα 6 σου το bmx σου είχε πιο πολλά αυτοκόλλητα ΠΑΣΟΚ απ'οτι παρμπρίζ αυτοκινήτου που πάει Πειραιά Κρήτη με ΑΝΕΚ ,η βάζεις μυαλό η για μένα τελείωσες..
Δεν με ένοιαζε τίποτα ήμουν ερωτευμένος..
Τις επόμενες βδομάδες τις περνούσαμε όλη μέρα μαζί,τα πρωινά περνάμε μέρος σε δημοσκοπήσεις του Σκάι τα απογεύματα διαλυαμε καταλήψεις και καθαρίζαμε βαμμένα αγάλματα, Τρίτη,Πέμπτη μπουζούκια με φοιτητικό μπουκάλι της ΔΑΠΔύο βδομάδες μετά σηκώθηκα το πρωί κ μπήκα στο προφίλ της να κάνω ρτ όπως κάθε πρωί,όπως σκρολαρα είδα ότι έχει κάνει ρτ τον Βαξεβανη,αρχικά σοκαριστηκα αμέσως όμως σκέφτηκα ότι το έκανε εκ παραδρομής.Γρηγορα όμως τα πράγματα έγιναν πιο ανησυχητικά..
Ενώ κάθε βράδυ βλέπαμε τον Τάσο Δούση να κολυμπάει σε πισίνες πενταστερων στο Ντουμπάι ξαφνικά άρχισε να βλέπει Ευτυχή Μπλέτσα να μαγειρεύει σάντουιτς με παστουρμά σε τροχόσπιτο στη Δημητσάνα,το Σκάι έγινε Οπεν και μετά Κόντρα κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά..
Το πρωί άρχισε να μου διαβάζει μια έρευνα που αποδεικνύει ότι το τσιγάρο είναι ευεργετικό στον ασθενή
-Ειδες;Κάτι ξέρει ο Πολακης και καπνίζει στα νοσοκομεία..
-Σοφι συνελθε της λέω,πάμε Κολωνάκι να πιούμε έναν εσπρέσσο
-Προτιμω καμία Βεργίνα στην Κλαυθμώνος μου λέει
-Εστω..Πήγαμε Κλαυθμώνος πήραμε 4 κουτάκια μπύρες κ αραξαμε στα παγκάκια.
Άρχισα να της λέω πως ξεκίνησαν όλα με την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής,άρχισε να μου μιλάει για τη σοσιαλιστική διεθνή.
Κούνησα το κεφάλι μου ,τι σκατα γίνεται;-Τι είναι αυτό το σπρέι στη τσάντα σου Σόφι;
-Γραφω συνθήματα,έκανα κ το πρώτο μου γκράφιτι σε προτομή να κοιτά απέναντι..
-Αυτο δεν είναι προτομή είναι ο περιπτεράς..Και γω αναρωτιομουν γιατί ο περιπτεράς είναι σαν τους Σίμπσονς-Σόφι ηρέμησε της λέω ,το βράδυ έχει μια συναυλία Σπανουδάκη στο Ηρώδειο ,θα πάμε να ξελαμπικαρεις,ίσως αν τον παρακαλέσω μας παίξει και το "υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε",μετά θα πάμε και στον Ρούβα..
-Δεν μπορώ ,το βράδυ θα πάω στον Τσακνή
-Αυτος δεν ζει στην λίμνη Κερκίνη;
-Αυτος είναι ο Τσικνιάς
-Πες μου Σόφι ειλικρινά τι γίνεται,με έχει μπλοκάρει το μισό Τουίτερ εξαιτίας σου,με έκανες πολιτικό ακκαουντ και τώρα με κρεμάς;-Σιχαθηκα τον καπιταλισμό σας ,θέλω να αλλάξω, να κάνω κάτι για την κοινωνία,για τα ζώα,το ήξερες ότι η μπελούγκα είναι είδος υπό εξαφάνιση; Και συ την παρηγγελνες κάθε Πέμπτη στο Μαζωνάκη..
-Την βότκα παρηγγελνα όχι τη φάλαινα..Ήμουν σίγουρος ότι κάτι μου κρυβει δεν μπορούσα να καταλάβω όμως τι.
Το πρωί σηκώθηκα και από ένστικτο μπήκα στη "διαύγεια" σκρολαρα προς τα κάτω και ανάμεσα σε μια σύμβαση για καθαρισμό βόθρων στη Λάρισα και μια απευθείας ανάθεση για τουριστική διαφήμιση στο Αγρίνιο ,το είδα..Ο νέος δήμαρχος είχε ξανά αναθέσει την προμήθεια γραφικής ύλης στον πατέρα της Σόφης,πήρα την σύμβαση και έτρεξα να της την τριψω στη μούρη..
-Συγγνώμη,ψέλλισε, δεν μπορούσα,θέλω την πισίνα να μου την καθαρίζει το pool boy δεν αντέχω να βλέπω το γέρο πατέρα μου με την αποχη..-Και με τον δήμαρχο; Τι τρέχει;
-Τον αγαπώ
-Μα εσύ μου πες ότι μόλις πάρει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης θα ολοκληρωναμε τη σχέση μας
-Γιαυτο μη φοβάσαι η κυβέρνηση θα είναι τρικομματική..
Αναστεναξα με ανακούφιση και έφυγαΓύρισα σπίτι και άνοιξα την πόρτα,ο πατέρας γύρισε και με κοίταξε με ένα άδειο βλέμμα..
-Συγγνώμη πατέρα φώναξα και έτρεξα στην αγκαλιά του
Ο πατέρας χαμήλωσε την Καρμινα Μπουρανα στο ράδιο και μου ψιθύρισε
-Το ξερά ότι θα γυρίσεις γιε μου ΠΑΣΟΚ γεννιεσαι δεν γίνεσαι.. -
ΑΨΑΨΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑ Α Α Α Α Α ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑ Α ΑΨΑΨΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧ
Αναχαθεις ρεεεεε
-
Οπως βλέπουμε άλλη μια φορά, το μεγάλο και διεφθαρμένο κράτος φταίει για όλα...
Δηλαδή το πασοκ, στις διάφορες μορφές του και χρωματικές αποχρώσεις του.
-
"Κάτσε καλά" αγαπητέ criu γιατί η άλλη πλευρά η ακρατητη τα τρώει τελικα τα σπιτάκια και τα μαγαζακια τα μεσαιοταξιτικα...
Ο Ραφηνατος* καλά; Για κοίτα το μανόμετρο δίπλα στο δεξί του κωλομερι, τις ρίχνει τις κλανιτσες του ή έχουμε τίποτα κατακρατήσεις; Να τις υγροποιησουμε τώρα που είναι της μόδας...
*Είχε και λίγο μπλεδακι η χρωματική παλέτα του ΠΑΣΟΚ. Μετά η ΝΔ το μάζεψε και εριξε πολύ φαιό και τιμή της και καμάρι της (πάντα)...
-
Ο Μητσοτάκης οφείλει να δείξει ότι δεν είναι υπερόπτης και θέλει συνεργασίες κτλπ την επόμενη ημέρα. Ανεξάρτητα αν θα είχε αυτοδυναμία ή όχι.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να τορπιλίσει με αυτό τον τρόπο το όποιο ''προσύμφωνο'' μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.Κοινώς, ο καθένας λέει τα δικά του και εκείνη την ημέρα βλέπουμε. Και φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Αν θα έχει ανέβει εκλογικά ώστε να του ανοίξει η όρεξη να χτυπηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα είναι μια από τα ίδια(μονοψήφιος) οπότε μόνο ως ''τσόντα'' πολιτική θα υπάρχει.
Εγώ πάντως επιμένω ότι δεν μου μοιάζει λογικό το ΠΑΣΟΚ να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει με ΝΔ.
Απλά θα προτιμήσει να πάει σε 2ες εκλογές μήπως πάρει η ΝΔ την αυτοδυναμία. Και μετά να εκμεταλλευθεί την γκρίνια της 2ης ήττας του Αλ6, όπου θα του πάρουν το σκαλπ οι σύντροφοί του.Υ.Δ: Μητσοτάκη γιατί χτυπάς την χώρα που δίνει ως παράδειγμα ο Τσίπρας;
https://www.newsit.gr/kosmos/ispania-plithorismos-sok-sxedon-10-ton-martio/3497207/ -
Ο Ραφηνάτος θα μπεί μαζί με τον Χ.Τ. και τον Ε.Β.
Λεφτά είχαμε-τε, δουλειές είχαμε-τε, τα Βαλκάνια γεμάτα ελληνικές επιχειρήσεις, ο Β.Π. έκανε ψάλτης στο Α.Ο.
Μόνο που οι άλλοι οι μονοφαγάδες, είχαν στενοχωρηθεί και ήθελαν να φέρουν αυτόν που ξέρουν τρείς γενιές τώρα σαν αντιπρόσωπο τους και τον εμπιστεύονταν..Του είπαν ότι θα κάνει και μια κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα βγάλει και ένα μικρό λόγο και όλα καλά...
Είχε πέσει πρόσφατα και από το ποδήλατο...
-
Το πρώτο ζεύγος αρχικών;
Άσε κατάλαβα...
-
Κάτι άλλο που έτυχε να δω σήμερα, φαίνεται να ξέρει για τι μιλάει ο άνθρωπος:
Η Ελλάδα διαχρονικά έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων ανηλίκων ως αποτέλεσμα κακοποίησης (child abuse deaths).
Aν και, δυστυχώς, δεν υπάρχει επαρκής τρόπος συγκεντρωτικής καταγραφής περιστατικών παιδικής κακοποίησης, με ασφάλεια μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα επίσης χαρακτηρίζεται από σχετικά χαμηλά ποσοστά παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης (συγκριτικά με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες).
Όταν βλέπετε τίτλους που παραπέμπουν σε ηθικό πανικό κρατείστε μικρό καλάθι:
"Η τάδε οργάνωση αναφέρει πως 1 στα 3 παιδιά κακοποιούνται, η δείνα οργάνωση ενημερώνει πως το τηλεφωνικό της κέντρο δέχθηκε 1 εκατομμύριο κλήσεις για παιδική κακοποίηση κλπ"Όμως, η Ελλάδα δεν διαθέτει πλαίσιο παιδικής προστασίας. Ούτε η οικογένεια στηρίζεται με τον τρόπο που οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ("πρόληψη") αλλά ούτε και μπορεί να διαχειριστεί την "καταστροφή" όταν αυτή συμβεί.
Η παιδική προστασία, αυτή η θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους, έχει περίπου εκχωρηθεί σε ιδιώτες (ιδιωτικούς και μη κρατικούς οργανισμούς) με τρόπο ανεξέλεγκτο και χωρίς κανένα σχεδιασμό.
Οι εν λόγω οργανώσεις έχουν κάθε συμφέρον να μοιράζουν ανακριβή στοιχεία, ακριβώς επειδή η οικονομική τους ευρωστία στηρίζεται στην κουλτούρα ηθικού πανικού και επίκλησης στο θυμικό. Γι' αυτό ακριβώς σε πολλές περιπτώσεις εκπρόσωποι των οργανώσεων αυτών φθάνουν σε σημείο να παραβιάζουν το απόρρητο και μαζί την αξιοπρέπεια των παιδιών που 'φροντίζουν' στο πλαίσιο της (τηλε)θέασης και της συνεπακόλουθης χρηματοδότησης.
Οι υποτυπώδεις δράσεις παιδικής προστασίας στηρίζονται στο φιλότιμο μεμονωμένων επαγγελματιών, ακτιβιστών και επιστημόνων. Όπως και οι περισσότεροι θεσμοί άλλωστε.
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια γενικά ασφαλής χώρα για παιδιά. Όχι η καλύτερη από άποψη ποιότητας ζωής αλλά σίγουρα δεν πλησιάζει καν τα όρια της "πανδημίας κακοποίησης". Αυτό είναι ένα μικρό θαύμα δεδομένης της έλλειψης επαρκούς πλαισίου παιδικής προστασίας και χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης.
Επομένως η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από κρεμάλες και επαναφορά της θανατικής ποινής. Ούτε επίσης έχει ανάγκη από τους ηθικούς πανικούς και τη δημιουργική λογιστική/στατιστική των οργανώσεων που παρασιτικά επωφελούνται από τον φόβο και την ανασφάλεια.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη προγραμμάτων στήριξης της οικογένειας και ανάπτυξης της παιδικής προστασίας στο πλαίσιο ενός καθολικού κράτους πρόνοιας.
https://www.facebook.com/100001447627185/posts/5614316265293239/
-
-
Στις ερχόμενες εκλογές, η μόνη ρεαλιστικη λύση είναι η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία κ στον ζωοδότη σωτήρα μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η χώρα μας πρέπει να ανασάνει, οι τιμές να πέσουν, φτηνή ενέργεια, χαμηλές τιμές στο ράφι, αφθονία προϊόντων, να δημιουργηθουν πολλές κ καλες δουλειες, να εκτιναχθεί το ΑΕΠ, να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος, να ολοκληρωθεί άμεσα η επένδυση στο Ελληνικό.
Πρωτοπόροι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Νικητές στην μάχη με τον κορονοιο.
Με άξιους μορφωμένους ανθρώπους, με διδακτορικα, γνώστες της αγοράς, δίπλα στον πολίτη, που γνωρίζουν κ κατανοούν τα προβλήματα του.
Μακριά από ρουσφέτια, επαγγελματίες πολιτικαντηδες, άπειρους διορισμούς, μετακλητούς κ ιδεοληψίες.
Ρεαλιστικό πρόγραμμα, ομαλή μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, απελευθέρωση των τιμών, προστασία του περιβάλλοντος, σεβασμός στον αρχαιολογικό πλούτο, στον εργαζόμενο, ενίσχυση της υγείας κ της παιδείας με βαθιές τομές.
Να είμαστε πρωταγωνιστες στην Ευρώπη κ στον κόσμο κ περαιτέρω απομόνωση του Ερντογάν κ των λαϊκιστών που βγάζουν λαγούς από τα καπέλα τους.
Σκληρή δουλειά - δουλειά - δουλειά, χωρίς διακοπές, τριήμερα κ εφησυχασμό.
Ελλάδα - Ευρώπη - Μητσοτάκης.
Οι Έλληνες μια γροθιά.
Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, μεγιστάνες, εκδοροσφαγείς, εντερπρενέρς, λιμενεργάτες, digital nomads, ψαράδες, golben boys δημοσίου, εφοπλιστές, ταξιτζήδες, σώματα ασφαλείας, Τούρκοι πράκτορες, μονοπώλια, όλοι μαζί μια γροθιά, με ίδια συμφέροντα κ όραμα μια νέα Ελλάδα.(Κλεμμένο απ τα ιντερνετς, ούτε καν τα 60 ρούβλια δεν θα εισπραξω, άλλος τα καρπώθηκε)
-
Μπα , ρουπίες του δώσανε...
Μήπως κατάλαβε την διαφορά... -
57 ρούβλια βάση σημερινής ισοτιμίας... φάκεν πληθωρισμός
-
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού
Διόλου κολακευτική για την Ελλάδα είναι η απόφαση που πήραν οι Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού της ΕΕ.
Με ευρεία πλειοψηφία 2-6 η Επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία αφού διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπίστωσαν θεσμικά όργανα (ως προς τις υποθέσεις των push backs στη χώρα μας).
-
Ολοκλήρωση έρευνας ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην ελληνική επικράτεια και τα διαλαμβανόμενα σε δημοσίευμα περί άτυπων αναγκαστικών επιστροφών (επαναπροωθήσεων)
https://aead.gr/press/press-releases/oloklirwsh-ereunas-ws-pros-th-diaxirisi-twn-metanasteutikwn-rown-stin-elliniki-epikratia-kai-ta-dialamvanomena-se-dimosieuma-peri-atipwn-anagastikwn-epistrofwn-epanaprowthisewn -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού
Διόλου κολακευτική για την Ελλάδα είναι η απόφαση που πήραν οι Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού της ΕΕ.
Με ευρεία πλειοψηφία 2-6 η Επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία αφού διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπίστωσαν θεσμικά όργανα (ως προς τις υποθέσεις των push backs στη χώρα μας).
Τα έχουν ξαναψηφίσει αυτά το '19 και μετά όχι μόνο έδωσαν τα λεφτά αλλά αύξησαν και τον προυπολογισμό της Frontex. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι θα γίνει στο τέλος...
-
Το νιους 247 δεν λέει κάτι σοβαρό, απλά δηλώσεις κάποιων που δεν ξέρουμε τι είναι, του ΕΚ.
Στο δεύτερο λινκ, λέει ότι δεν υπήρξαν τέτοιες επαναπροωθήσεις.
"Από το σύνολο των μαρτυριών και των λοιπών δεδομένων-στοιχείων, που λήφθηκαν υπόψη στην έρευνα, διαπιστώθηκε η εφαρμογή μιας δομημένης ροής διαδικασίας ενταγμένης σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο ενεργειών και συντονισμένων δράσεων, που αποτελούν το πλαίσιο δραστηριοποίησης των αρμόδιων αρχών. Ως προς το περιεχόμενο του δημοσίευματος του «Lighthouse Reports», δεν επιβεβαιώθηκαν τα διαλαμβανόμενα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα περί άτυπων αναγκαστικών επιστροφών, καθώς, μετά την ολοκλήρωση του ελεγκτικού προγράμματος και των εργαστηριακών εξετάσεων του σχετικού υλικού, δεν προέκυψαν στοιχεία τεκμηρίωσής τους."
Στο πρώτο που ανέφεραν την Ουγγαρία, εκεί έχουν σοβαρή κυβέρνηση και θα τους γράψουν εκεί που πρέπει.
Αν όμως στην θέση μας ήταν Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Κατωχωρίτες και Ισπανοί , χαλαρά θα τους είχαν μαζέψει τους τύπους που γράφουν αυτά, ως κατασκόπους και θα τους είχαν περάσει χαλκάδες.
Σε εμάς που είμαστε μπάχαλο, παίρνουν τα λεφτουδάκια τους από τους δουλέμπορους και όλα καλά.
-
Άν είχε η Ελλάδα καμιά δεκαριά χωριά σαν αυτό θα είχε πανίσχυρη οικονομία και με δραχμή.
-
Και μετά τι ; Θα έφτιαχνε τζάμπα γήπεδα σε δημόσιες εκτάσεις σε περισσότερες ΠΑΕ ; Αφού το πρόβλημα πρωτίστως είναι στη διαχείριση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2