-
Η χώρα αυτή είναι σε "μνημόνια" από ιδρύσεώς της.Τι άλλο ήταν τα "δυστυχώς επτωχεύσαμε" στα τέλη του 19ου αιώνα;
Δεν επιβίωσε ποτέ αυτή η χώρα χωρίς τον 95% έλεγχο των ξένων,τα δάνεια τους κ.τ.λ.
Μπορεί κάποια περίοδο να "χαλάρωσε" ο εξωτερικός έλεγχος π.χ. 1981-1990, αλλά ειτε έπιασαν τον ΑΓΠ κορόιδο ή σαν ένας ακόμη από τους καλούς πρακτοράκους, τους έκανε εξυπηρέτηση ώστε στις επόμενες 10ετίες να ελέγχουν τα πάντα και να μας βάλουν βαθειά το ...χέρι.
Όποιος δε το βλέπει εθελοτυφλεί ή όχι απλως κοιμάται,αλλά βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο. -
Ωραία βρε Γυρε, να βάλουμε τη Νοτοπουλου υπουργό ημιδιαμονης*, problem solved...
Πέρα από την πλάκα, κάποτε σκάει μαθητής λυκείου να πληρώσει το μήνα του και του δίνω ρέστα που δεν τα υπολόγιζε. Δώστου πανηγυρι...
+"Χαμός απόψε κύριε"
-"Δλδ;"
+"Θα πάω στο 🤫 ξενοδοχείο απόψε"
-"Τι λε ρε, αφού δε φτάνει το χρήμα για μια νύχτα."
+"3 ωρίτσες θα κάτσουμε, κάνει τόσο."
-"ΓΟΥΑΤ;!;!; Στην ίδια ηλικία δεν ξέραμε να ξεχωρίσουμε τον κωλο μας απ' τον αγκώνα μας και εσείς μου θέτε και ημιδιαμονή;"
+"Και που θα το κάνουμε κύριε, στα δέντρα;;;"(Και δεν μιλάω για Αθήνα βέβαια)
*Βέβαια το συγκεκριμένο αδω...εεε...ηδονικοτατο υπουργείο πρέπει να πάει τιμής ένεκεν στην Ευγενία ώστε να συνδυαστεί ο κάλος...το κάλλος με το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς που ο,τι πιάσει έπιασε.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γενικα υπαρχει ενας παραλογισμος ακριβειας στην αγορα. και φυσικα τα kouli_boyZ δεν τον βλεπουν, ειναι στην αλλη ακρη της σκαλας. τους αφησε διαμεριζμα και εξοχικο ο μπαμπας αφου. ε, δεν ηρθε και η σειρα τους ακομη....
Γενικα πρεπει να ζηλευεις και να έχεις κόμπλεξ
#gia_gelia
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΚΚΕ και π@πάρια μάντολες.
γιατί ρε συ <<αυτους δεν τους εχουμε δοκιμασει ακομα>>
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
γενικα υπαρχει ενας παραλογισμος ακριβειας στην αγορα. και φυσικα τα kouli_boyZ δεν τον βλεπουν, ειναι στην αλλη ακρη της σκαλας. τους αφησε διαμεριζμα και εξοχικο ο μπαμπας αφου. ε, δεν ηρθε και η σειρα τους ακομη....
Πάρα πολύ σωστό αυτό που λές , μαζί τους και οι λάβοντες προίκα.. Τίποτα το κακό στα παραπάνω βέβαια, άλλωστε όλοι από κάπου προέρχονται. Η παρθενογέννεση σπανίζει στην χώρα μας αλλίως θα κλάιγανε με μαύρο δάκρυ κάμποσοι. Αυτό που δεν τους έχουνε πεί όμως είναι και τι μπακαγιόκο θέλει να τα συντηρείς και να απλερώνεις τας λογαριασμούς και όχι μόνο δουλειά και μόνο δουλειά λοιπόν !
Και αυτό ισχύει και για τους αριστερούς και για τους δεξιούς και για όλους. Βέβαια οι μαθημένοι σε σκληρή εργασία από νεαρή ηλικία δεν έχουν να φοβηθούν για κάτι.. ούτε καν τους άεργους ζηλόφθονους και α(γκ)ομπλεξάριστους παραπονούμενους πουθεναδισταί
-
Άλλοι δουλευαν από μικρή ηλικία (sic) και άλλοι σπουδαζαν, ο καθένας έχει μια πορεία.
Τίποτα από τα δυο δεν είναι κακό. Ο καθένας με ότι του έδωσε η φυση και οι συνθήκες.Και οι σπουδές έχουν κόπο και πονο.
Ακόμα και με τις χαμηλές βάσεις των αριστερών πασοκων που εμπαινε κόσμος και ντουνιας κάποιοι είχαν έφεση σε αλλά πραγματα. Δεν νομίζω να είναι κατακριτέο τίποτα από τα δυο ουτε και κάτι ζηλευτο. Άλλωστε για να ζηλευει κάποιος κάποιον πρεπει και οι δυο να βρίσκονται στο ίδιο αξιακό και όχι μόνο σύστημα αλλα και επίπεδο. Δυσκολα θα δει καποιος "αστό" να ζηλευει "χωριατη". -
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν έλεγε ο Τσίπρας στην Λέσβο, την Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά είχαμε πέσει πάνω του και τον λέγαμε αγεωγράφητο, και όμως στην αρχαιότητα η Μυτιλήνη ήταν νησίδα χωρισμένη από την υπόλοιπη Λέσβο και μετά την ένωσαν με μπάζωμα.
Έχεις κάποιο link γι'αυτό;;;;
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν έλεγε ο Τσίπρας στην Λέσβο, την Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά είχαμε πέσει πάνω του και τον λέγαμε αγεωγράφητο, και όμως στην αρχαιότητα η Μυτιλήνη ήταν νησίδα χωρισμένη από την υπόλοιπη Λέσβο και μετά την ένωσαν με μπάζωμα.
Έχεις κάποιο link γι'αυτό;;;;
-
-
Τα άρθρα των ΑΡΔ για τα ακίνητα είναι δελτία τύπου αυτών που τους πληρώνουν.
Ολο ψέμματα και μισές αλήθειες.
Οσο για το που μένει ο καθένας , εγώ ο αστός , όταν γεννήθηκα στο βόρειο προάστιο , σε σπίτι με 3 υπνοδωμάτια , του 1938 , έμενα στο ίδιο δωμάτιο με τους παππούδες μου , στο άλλο δωμάτιο οι γονείς μου και στο τρίτο το μικρότερο ο θείος μου.
Οταν ήμουν 10 ετών ο θείος παντρεύτηκε και εγώ απέκτησα το δικό μου δωμάτιο...
Οι ξένοι συγκατοικούν εδώ και αιώνες , μένουν σε πολύ μικρά σπίτια τα οποία είναι πολύ ακριβά.
Εμείς εδώ αφήσαμε στην κρίση να κυκλοφορούν μπαταχτζήδες ενοικιαστές με αποτέλεσμα να κλείσει η θέρμανση σε πολλά σπίτια και με τον ενφια οι νοικοκυραίοι αναγκάστηκαν και ξεπούλησαν τα σπίτια τους στους εντολείς του παιντιού...
Ρετιρέ 110 τμ στην πλατεία Αμερικής πουλήθηκε 12000 ευρώ.
Αλλα πουλήθηκαν τζάμπα για να πληρωθούν οι φόροι και να σταματήσουν οι κατασχέσεις στις συντάξεις και στους μισθούς.Τα σπίτια αυτά αγοράστηκαν από δικούς μας και ξένους και κάποια ιδιοκατοικήθηκαν , πολλά νοικιάστηκαν σε βραχυχρόνια αλλά και μακροχρόνια και αρκετά έμειναν έτσι γιατί η Αθήνα είναι η φτηνότερη πρωτεύουσα της Δύσης και θα τα πουλήσουν σε κάποια χρόνια με υπεραξία.
Λοιπόν αν θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν να έχουν άπλες στα σπίτια , με τα λεφτά άλλων , τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και οι Ευρωπαίοι μας βλέπουν και λένε κοίτα πάλι τους προβληματικούς , τους τεμπέληδες και όσα μας έλεγαν στα μνημόνια...
-
Βρε ταξιδευτή 30 ετών φιλαράκια ζευγάρι ετοιμάζονται να αγοράσουν το δικό τους σπίτι σε προάστιο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Από τα 25 μάζευαν και έχουν μια καλή προκαταβολή και θα πάνε για δάνειο..
12.000 ευρώ νομίζω εισοδήματα ως ζευγάρι το μήνα
Τι λες;
Οι Ευρωπαία αστοί έχουν σπιταρονες. Δεν έχεις ΙΔΕΑ για το τι σπίτια έχουν. Οκ δεν έχουν μπαλκόνια όπως εμείς αλλά τα 140-170 τμ διαμέρισμα είναι κάτι το συνηθισμένο στην μεσαία αστική τάξη με χώρους πάρκινγκ και εσωτερικούς κήπους και αλάνες. Ακόμα και αυτά που περιγράφεις εδώ στην Ελλάδα τα έχουν για πλάκα.
-
Εχω δει τα σπίτια τους στην Ευρώπη. Επαγγελματική διαστροφή και έχω κάνει πολλά ταξίδια .
Σίγουρα εκεί μπορούν ΚΑΠΟΙΟΙ να αγοράσουν .
Αλλά είδα στο Βερολίνο χαμό για τα ενοίκια .
Οσο για τα σπίτια τους , είναι καλά 2-3 κατηγορίες κάτω από τα δικά μας.
Οταν είχα πάει στο Αμβούργο , δεν είχε κάτι ιστορικό να δεις , γιατί το είχαν ισοπεδώσει στον πόλεμο.
Ετσι το αξιοθέατο ήταν τα σπίτια των πλουσίων γύρω από την λίμνη.
Οπως οι δικές μας μεζονέτες στον Γέρακα και στα Γλυκά Νερά....
-
Α και τα προάστια εκεί , όπως και σε όλη την Ευρώπη , εκτός Ελλάδος , τα προάστια είναι φτηνότερα από το κέντρο.
-
Και εγώ έχω πάει και έχω δει κάποια. Όσα είδα έχουν ένα τεράστιο ξεχωριστό χώρο για γραφείο και μεγαλο χωλ που χωρίζει τα σπίτια σε διάφορες ζώνες. Όχι σαν τα δικά μας τα σύγχρονα που ανοίγεις την πόρτα και πέφτεις στον καναπέ.
Έχουν και χώρο να περιμένεις όταν κάνεις επίσκεψη...
Και είναι απλά διαμέρισματα...όλα πρέπει να ήταν 170-180 τ.μ
Ήταν βεβαια ψηλοταβανα και οι πόρτες στα δωμάτια από πάνω έχουν τζαμαρία άλλα δεν είχαν καν ανσασερ...έλεος.Ναι φυσικά προάστιο. Το κέντρο είναι για μεγιστάνες. Δεν θυμάμαι αν ήταν μονοκατοικία ή διαμερίσματα. Πάντως θα έχουν λεει χωρο για να φορτίζουν ηλεκτρικό..
-
Και εδώ μπορείς να βρεις τέτοια σπίτια στα μακρινά προάστια...
-
Ναι, έχω φίλους που μένουν σε τέτοια. Πολύ αρχοντικά σπίτια και πολύ καλά ανακαινισμένα. Αλλά νομίζω ειναι αιωνόβια.
Τώρα δεν ξέρω πόσο ασφαλή είναι αυτά σε σεισμούς -
Είναι χαμηλά κτίρια με χοντρούς τοίχους και μικρά ανοίγματα, οπότε γενικά κρατάνε σε μικρομεσαίους .
-
Αυτή η κουβέντα για τα διαμερίσματα έχει γίνει άπειρες φορές και άκρη δεν βγαίνει. Η λέξη διαμέρισμα και ο τρόπος ζωής ερμηνεύεται διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.
Άλλοι δηλώνουν ευτυχισμένοι μέσα στα διαμερίσματα των Ελληνικών πολυκατοικιών, άλλοι συμβιβάζονται και άλλοι θέλουν να βάλουν μπουρλότο και να τα ισωπεδώσουν όλα.
-
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θέλει και S-Class το κουραδοβοθρολυμα...
Υπουργός είναι, με παπί να κυκλοφορεί!?!? Εδώ έχουν S Class οι ιεράρχες που είναι ταπεινοί άνθρωποι του Θεού και υπέρ των πτωχών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2