-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής.
Το βασικό όμως είναι να αλλάξει ο νόμος και να σοβαρευτούν , αφού δεν μπορεί να σταθεί πρόθεση στους αστυνομικούς που όταν ξεκινούν την βάρδια τους δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν.Σήμερα πάντως ο συνδικαλιστής αστυνομικός τον γλέντησε καλά τον τζανακόπουλο που χτες πήγε για τα ψηφαλάκια στους ρομά.
Γελοίος . Απορώ τι του βρίσκει το κορμί...
Από την άλλη ανάλογες απορίες έχω και για το άλλο κορμί με την μπαγκέτα, που επίσης την τραβάει ο αγαπητός βόθρης του ιωάννη...
Τελικά μήπως κάνουμε κάτι λάθος οι υπόλοιποι ?
Καλά, εννοείται ότι η απάντηση έχει δοθεί. Η ελληνικη κοινωνία θέλει τον αστυνομικό να μπορεί να ψυχανεμιστεί ποιον έχει απέναντι μέσα σε 5 δεύτερα. Αν είναι κακός, πρέπει να γίνει μπάτσος και judge dredd και να τον σκίσει. Αν δεν είναι κακός, πρέπει να του φερθεί με το σεις και με το σας.
Εννοείται ότι προφανώς η σωστή εκπαίδευση καλύπτει κατά το δυνατόν αρκετές τέτοιες περίπτωσεις, αλλά βέβαια όχι όλες. Η αστυνομία που κάποιοι φαντάζονται απλά δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Εδώ το ερώτημα είναι αν οι αστυνομικοί αντέδρασαν τουλάχιστον σύμφωνα με την εκπαίδευση και τα "πρωτόκολλα" ή σαν απλοί κουμπουροφόροι.Καλά, για τον ΣΥΡΙΖΑ τα γνωστά. Δεν μας έχει προκύψει ακόμη νεκρός "αγωνιστής", βρήκαμε τον Ρομά. Και μίλησε και για "δίκαιη οργή" ο γκόμενος της Εφης. Σωστά για την οργή, αλλά "δίκαιη"; Έβγαλε και πόρισμα; Γιατί δεν μας το λέει;
-
Τι εδώ βρε Ιωάννη ?
Οταν αφήνεις να πράγματα να ξεφύγουν , ξεφεύγουν .Πορείες με λατάκια Φ5-Φ7 που έχουν ένα αστείο σημαιάκι στην άκρη , είναι απαράδεκτες .
Το κλείσιμο των δρόμων και ιδιαίτερα των εθνικών οδών , είναι επίσης απαράδεκτο.
Αλλά η χώρα έχει μάθει στην ανομία εδώ και δεκαετίες.
Και αν δεν υπήρχε ένας ρουπακιάς , θα είχαμε διπλές βίες , διπλές ανομίες , διπλούς τσαμπουκάδες .Και θα γινόταν όπως στον εμφύλιο . Οποιος δεν ήταν με τους μεν ή τους δε , ήταν το βέβαιο θύμα. Ο βέβαιος νεκρός.
Αυτό μια φορά έγινε και έμεινε ατιμώρητο . Την δεύτερη φορά θα είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουν οι δυναμικές μειοψηφίες των ολοκληρωτικών.
Χτες το μεσημέρι ανεβαίνοντας την Αλεξάνδρας είδα την παρέα που φώναζαν για το dna, απέναντι από την ΓΑΔΑ. Λιγότερα από 100 άτομα ήταν. Μάσκες κλπ ανύπαρκτα στους περισσότερους. Τους είδα καλά , γιατί είχαμε μποτιλιάρισμα.
Απέναντι έξω από την ΓΑΔΑ καμιά 20αριά ματ.Α και μην ξεχνάμε , πουθενά δεν βάζουν μάσκες , αλλά οι παρελάσεις και τα προσκυνήματα φταίνε.
Ο Κούλης προφανώς έχοντας ζόρια στα διεθνή με τον απρόβλεπτο έρντι και με τα οικονομικά λόγω της πανδημίας , έχει παρατήσει τα εσωτερικά , ώστε να μην έχει θέματα εν όψει 17Ν , Γρηγορόπουλου κλπ και να πάμε στις εκλογές της άνοιξης με ηρεμία.
Για αυτό ο ανώτατος είπε να σταματήσει η καταδίωξη.
Που να μπλέκουμε τώρα σου λέει.Το παιδάκι στο Μενίδι που δεν θα μεγαλώσει όμως δεν μετράει.
-
Πόρισμα έβγαλε και ο νανογιλεκαδωνις και μάλιστα πιο γρήγορα από τυροπιτάκια σε φούρνο μικροκυμάτων.
-
Για αυτό είπα Ιωάννη για τις γυναίκες.
Τι θέλουν τα κορμιά με αυτούς τους δύο τύπους... -
Από την άλλη το σωστό κράτος , από την στιγμή που στέλνει τους αστυνομικούς με χειροπέδες στον εισαγγελέα , νομιμοποιείται να κόψει άμεσα σε δευτερόλεπτα τον βήχα στα τσογλάνια που κλείνουν τους δρόμους.
Είναι απαράδεκτο που δεν έχουν δώσει διορίες 1 λεπτού για αποχώρηση και αν δεν φύγουν άμεσες συλλήψεις με ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.
Οι μαγκιές πρέπει να έχουν και το ανάλογο κόστος .
Σκεφτείτε ΕΝΑΝ - ΕΝΑΝ που γυρίζει την νύχτα ταλαίπωρος και πρέπει να περιμένει να φύγουν αυτά τα @@, ή ακόμα χειρότερα να κινδυνεύσει είτε από το σταμάτημα , είτε από κάτι άλλο.Α ρε Ευγενία και Εφη, τι τους βρίσκετε ?
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόρισμα έβγαλε και ο νανογιλεκαδωνις και μάλιστα πιο γρήγορα από τυροπιτάκια σε φούρνο μικροκυμάτων.
Πολύ σωστά! Μέγιστο φάουλ επίσης! Ψηφαλάκια ψάχνει και αυτός (προς τους αστυνομικούς)
-
Τελικά δεν κατάλαβα.
Όποιος κλέβει αυτοκίνητα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του;
Κλέβει αβίαστα, αβασάνιστα, αβάδιστα και το πολύ-πολύ να χωθεί στην μπουζού για κανά 12μηνο;
Τελικά η κλοπή και η ληστεία είναι δικαίωμα;
Ελλάδαρα, ομαδάρα;
Ή μάλλον Ελλαδιστάν, ομαδιστάν, εμπαναστατιστάν; -
Και αντίστοιχα σωστο fiverg (ήθελα να το γράψω πιο πριν αλλά δεν προλαβα), αυτό που λες εσύ ότι το λάθος σε τέτοιες καταστασεις είναι έως και αναπόφευκτο κάποιες φορες. Μόνο που τα λάθη σε κάποια επαγγέλματα μπορεί να είναι μοιραία. Βέβαια ο ΜΑΤατζης δεν έχει πρόβλημα αφού σε πάνω από το 90% των περιπτώσεων δεν κινδυνεύει λόγω εξοπλισμού κτλ.
Γιατί δε μετράει criu; Στο ίδιο σχολείο πηγαίναμε. Μάλιστα οι γιουφτοι είχαν τέτοιο θράσος που στήνονταν σε σημεία της Μενιδαρας και έπιαναν κουβέντα σε παιδάκια (στα 90s πηγαίναμε μόνοι σχολείο και στο δημοτικό) τύπου "να σε πάω σπιτι σου;"
Μου έχει συμβεί. Πού να μένατε εκει δλδ...Βάσει των εμπειριών μου θα έπρεπε να είμαι πιο δεξιός από τον Χίτλερ σε αυτά αλλά επειδή ακριβώς το Μενίδι αφηνόταν επίτηδες έτσι και κάποιοι μπλε φίλοι μας ήταν μέρος του προβληματος (ποιοι θυμούνται το ξηλωμα ενός από τα δύο τμήματα στο Μενίδι νομίζω το '98) έχω αντίθετη άποψη...Ομοίως και ο Fiverg που δε μένει σε high περιοχή βλέπει πως πρέπει να υπάρχουν όρια. Γιατί πολύ απλά η κατάχρηση σε αθώους είναι απείρως συχνότερη (και ευκολότερη) από τη βία σε αυτούς που όντως είναι παραβατικοι.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι έχω μίσος για τα στρουμφ όσο αυτοί για ΔΕΚΟτζηδες να θυμίσω:
https://www.zougla.gr/greece/article/listia-me-nekro-ston-kolono
Αν είχαν πάει εδώ οι του Περάματος πόσους νεκρούς θα είχαμε; Αυτά περί εκπαίδευσης που λέει ο Δίας.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά δεν κατάλαβα.
Όποιος κλέβει αυτοκίνητα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει τη ζωή του;
Κλέβει αβίαστα, αβασάνιστα, αβάδιστα και το πολύ-πολύ να χωθεί στην μπουζού για κανά 12μηνο;
Ελλάδαρα, ομαδάρα;
Ή μάλλον Ελλαδιστάν, ομαδιστάν, εμπαναστατιστάν;Διαφωνώ, αν κλέψεις ΔΕΝ πρέπει να κινδυνεύει η ζωή σου. Αλλά αν αποφασίσεις να τραυματίσεις/σκοτώσεις αστυνομικούς, προφανώς και θα κινδυνέψει η ζωή σου. Θα ήταν παράλογο να μην συνέβαινε αυτό, ως κοινωνία έχουμε παραχωρήσει σε στρατό και αστυνομία το "προνόμιο" της χρήσης βίας.
-
Ακυρώθηκε η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, ο λόγος ΟΧΙ ο κίνδυνος COVID αλλά το πένθος για τον θάνατο Γεννηματά.
- Σε ποια χώρα του κόσμου ή και πότε στην Ελλάδα ο θάνατος κάποιου πολιτικού όποιος και αν ήταν αυτός κατήργησε την εθνική γιορτή της χώρας?
- Αφού έγινε η απαγόρευση της παρέλασης λόγω Γεννηματά γιατί έγινε μόνο στην Θεσσαλονίκη και όχι σε ολόκληρη την χώρα?
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελικά δεν κατάλαβα.
Όποιος κλέβει αυτοκίνητα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει τη ζωή του;
Ελλάδαρα, ομαδάρα;
Ή μάλλον Ελλαδιστάν, ομαδιστάν, εμπαναστατιστάν;Διαφωνώ, αν κλέψεις ΔΕΝ πρέπει να κινδυνεύει η ζωή σου. Αλλά αν αποφασίσεις να τραυματίσεις/σκοτώσεις αστυνομικούς, προφανώς και θα κινδυνέψει η ζωή σου. Θα ήταν παράλογο να μην συνέβαινε αυτό, ως κοινωνία έχουμε παραχωρήσει σε στρατό και αστυνομία το "προνόμιο" της χρήσης βίας.
Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που γράφεις.
Μόνο και μόνο η ύπαρξη παραβατικότητας και έκνομων ενεργειών αυξάνει την πιθανότητα κινδύνου και ρίσκου που μπορεί να προκαλέσει και το θάνατο.
Η πιθανότητα κινδύνου και ρίσκου που μπορεί να προκαλέσει και το θάνατο είναι ήδη αυξημένα και στην απλή καθημερινότητα χωρίς καν παραβατικότητα.
-
-
ok, θα ηθελα να νομιζω οτι ειμαι ουμανιστης.
αφου ομως οι γυφταιοι- μου εχουν κλεψει, ενα μαζντα 2
- μου εχουν κλεψει 3 φορες το εξοχικο, μεχρι και τις σωληνες υδρευσης
- μου εχουν κλεψει το σπιτι και ολα, μα ολα τα χρυσαφικα, δεν εχω ουτε βαφτιστικο σταυρο στα παιδια μου. ναι στην καμερα της εξωπορτας, γυφτος ηταν. και 3.5 μετρητα. οταν τα ειχα απολυτη αναγκη, εφτασα σε σημειο να λιποθυμαω απο τη στεναχωρια.
- 4 φορες, απο τις 7, μου ανοιξαν το μαγαζι λιανικης επιβεβαιωμενα γυφτοι, στο τελος το εκλεισα
- εχουν αφαιρεσει τουλαχιστον 3 ραδιοσιντια με αναλογες καταστροφες σε αυτοκινητα
- εχουν απειλησει με μαχαιρι το παιδι μου για το κινητο
- εχουν απειλησει τη γυναικα μου εξω απο το επαλ οπου και μαζευονται για να μοιραζουν-εθισουν στη κοκα εφηβους
- εχουν προπηλακισει τη γυναικα μου στον ιδιο σημειο οταν μπηκε στη μεση να προστατεψει μαθητρια που της την πεσανε
- μου εχουν αφαιρεσει το πορτοφολι και στην προσπαθεια τους με το μηχανακι τους χτυπησα, ατυχως δεν τελειωσα αυτο που αρχισα, και τραβιωμουν εγω με την αστυνομια
- εχω δεχτει μπουλινγκ απο αυτους οπως και εσεις στη καθημερινοτητα μου.
λυπαμαι, παραμενω ουμανιστης αλλα δεν γνωριζω αν πρεπει να ενταξω και τους κωλογυφτους στο αντικειμενο
περι του συμβαντος, παραμενω στη αποψη οτι οι μονοι που πρεπει να ελεχθουν πειθαρχικα ειναι η πολιτικη και φυσικη ιεραρχια που ζηταει να σταματησουν την καταδιωξη κακοποιων. λιγο ή πολυ κακοποιος το βρισκει το δικαστηριο, στο κυνηγι ειναι κακοποιος σκετο, αν δεν ηθελε καποιος να ειναι ας μη διεπρατε αδικημα. ή αν το διεπραξε ας παραδοθει. και μονο η φυγη ειναι αιτια ανασχεσης.
Αν πραγματι, που πρεπει,η πολιτεια νοιαζεται, θα επρεπε για το δικο τους καλο αλλα και της κοινωνιας να τους μαζεψουν καπου οπου θα ελεγχονται και υποχρεωτικα να ενταχθουν για να απελευθερωθουν. αγαπες και φιλακια με παραβατικους οσοι γουσταρετε να πατε στο ζαφειρι ή στη ζοφρια να περπατησετε βραδυ.
και η αντιδρασεις τα κλεισιματα δρομων και οι φωνες τους ειναι φιδισιες, θελουν κοψιμο. το κανουν μονο και μονο για να λαβουν περισσοτερη ανοχη, δεν νομιζω οτι τους ενδιαφερει η χαμενη ζωη, αν ηταν ετσι στις διαρκεις μεταξυ τους διενεξεις δεν θα βγαζανε πιστολια και μαχαιρια. σχεδον οσο συχνα βγαζουν στους υπολοιπους πολιτες
για τον νεκρο, πραγματι λυπαμαι που χαθηκε στα 20του. αλλα ειμαι εξοργισμενος με τους γονεις του, με το περιβαλλον του, με τους χαιδευτες αυτιων πολιτικους για τα ψηφαλακια. αξιζε και αυτο το παιδι καλυτερη ζωη, ονειρα και προσδοκιες απο κοκα, κλεψια, μαγκια
-
Έτσι όπως τα λέει ο γάτος είναι
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ok, θα ηθελα να νομιζω οτι ειμαι ουμανιστης.
αφου ομως οι γυφταιοι- μου εχουν κλεψει, ενα μαζντα 2
- μου εχουν κλεψει 3 φορες το εξοχικο, μεχρι και τις σωληνες υδρευσης
- μου εχουν κλεψει το σπιτι και ολα, μα ολα τα χρυσαφικα, δεν εχω ουτε βαφτιστικο σταυρο στα παιδια μου. ναι στην καμερα της εξωπορτας, γυφτος ηταν. και 3.5 μετρητα. οταν τα ειχα απολυτη αναγκη, εφτασα σε σημειο να λιποθυμαω απο τη στεναχωρια.
- 4 φορες, απο τις 7, μου ανοιξαν το μαγαζι λιανικης επιβεβαιωμενα γυφτοι, στο τελος το εκλεισα
- εχουν αφαιρεσει τουλαχιστον 3 ραδιοσιντια με αναλογες καταστροφες σε αυτοκινητα
- εχουν απειλησει με μαχαιρι το παιδι μου για το κινητο
- εχουν απειλησει τη γυναικα μου εξω απο το επαλ οπου και μαζευονται για να μοιραζουν-εθισουν στη κοκα εφηβους
- εχουν προπηλακισει τη γυναικα μου στον ιδιο σημειο οταν μπηκε στη μεση να προστατεψει μαθητρια που της την πεσανε
- μου εχουν αφαιρεσει το πορτοφολι και στην προσπαθεια τους με το μηχανακι τους χτυπησα, ατυχως δεν τελειωσα αυτο που αρχισα, και τραβιωμουν εγω με την αστυνομια
- εχω δεχτει μπουλινγκ απο αυτους οπως και εσεις στη καθημερινοτητα μου.
λυπαμαι, παραμενω ουμανιστης αλλα δεν γνωριζω αν πρεπει να ενταξω και τους κωλογυφτους στο αντικειμενο
περι του συμβαντος, παραμενω στη αποψη οτι οι μονοι που πρεπει να ελεχθουν πειθαρχικα ειναι η πολιτικη και φυσικη ιεραρχια που ζηταει να σταματησουν την καταδιωξη κακοποιων. λιγο ή πολυ κακοποιος το βρισκει το δικαστηριο, στο κυνηγι ειναι κακοποιος σκετο, αν δεν ηθελε καποιος να ειναι ας μη διεπρατε αδικημα. ή αν το διεπραξε ας παραδοθει. και μονο η φυγη ειναι αιτια ανασχεσης.
Αν πραγματι, που πρεπει,η πολιτεια νοιαζεται, θα επρεπε για το δικο τους καλο αλλα και της κοινωνιας να τους μαζεψουν καπου οπου θα ελεγχονται και υποχρεωτικα να ενταχθουν για να απελευθερωθουν. αγαπες και φιλακια με παραβατικους οσοι γουσταρετε να πατε στο ζαφειρι ή στη ζοφρια να περπατησετε βραδυ.
και η αντιδρασεις τα κλεισιματα δρομων και οι φωνες τους ειναι φιδισιες, θελουν κοψιμο. το κανουν μονο και μονο για να λαβουν περισσοτερη ανοχη, δεν νομιζω οτι τους ενδιαφερει η χαμενη ζωη, αν ηταν ετσι στις διαρκεις μεταξυ τους διενεξεις δεν θα βγαζανε πιστολια και μαχαιρια. σχεδον οσο συχνα βγαζουν στους υπολοιπους πολιτες
για τον νεκρο, πραγματι λυπαμαι που χαθηκε στα 20του. αλλα ειμαι εξοργισμενος με τους γονεις του, με το περιβαλλον του, με τους χαιδευτες αυτιων πολιτικους για τα ψηφαλακια. αξιζε και αυτο το παιδι καλυτερη ζωη, ονειρα και προσδοκιες απο κοκα, κλεψια, μαγκια
ο πλεον αυτοπτης μαρτυρας
Αμέσως εγώ σταμάτησα το λεωφορείο και το ίδιο έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου που σας είπα παραπάνω, αφού δεν χωρούσε να περάσει το αυτοκίνητο αυτό το είδα πολύ καλά και συγκεκριμένα ήταν ένα Hyundai Accent χρώματος λευκού. Μέσα σε αυτό μπόρεσα να διακρίνω τουλάχιστον τρεις επιβάτες τον οδηγό τον συνοδηγό και ακόμα έναν επιβάτη στα πίσω καθίσματα. Μπορεί να ήταν και περισσότεροι αλλά εγώ αυτούς είδα με σιγουριά. Από αυτούς τους τρεις συγκράτησα τα χαρακτηριστικά μόνο του οδηγού, ο οποίος ήταν μελαμψός, αξύριστος και μου φάνηκε ότι ήταν Ρομά. Αφού σταμάτησε οδηγός το αμάξι, στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και κινήθηκε γρήγορα στην οδό ελπίδος, με σκοπό να παρασύρει τις δύο μηχανές αστυνομίας που τον ακολουθούσαν για να διαφύγει. Η απόσταση που είχαν οι μηχανές από το αμάξι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν μεγάλη, ίσως να ήταν γύρω στα δύο με 3 μέτρα. Αφού λοιπόν παρέσυρε τις πρώτες δύο μηχανές και έριξε κάτω τους Αστυνομικούς που επέβαιναν σε αυτές, συνέχισε με όπισθεν και έκανε έναν πολύ απότομο και ανεξέλεγκτο ελιγμό, παρασύροντας με αυτό τον τρόπο άλλη μία μηχανή στην οποία επέβαιναν επίσης αστυνομικοί. Συγκεκριμένα την τρίτη, αυτή η μηχανή που σας λέω, την πάτησε κιόλας περνώντας από πάνω της. Αυτός ο ελιγμός και κίνηση γενικά του αυτοκινήτου που σας περιγράφω, έγινε πολύ γρήγορα και νευρικά. Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που γινόταν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε κίνηση προς τα πίσω μόνος του, χωρίς δηλαδή να αναγκαστεί από κάποιον ή κάτι, ενώ είχε την επιλογή να φύγει στην οδό Καλύμνου που είναι η συνέχεια της Ελπιδος, ή να στρίψει δεξιά στην οδό Αγίων πάντων που είναι συνέχεια της Φρίξου. Από την κίνηση που έκανε το αμάξι προς τα πίσω και παρέσυρε όλες τις μηχανές αστυνομίας, μαζί με τους αστυνομικούς, κατάλαβα ότι το έκανε με σκοπό να τους χτυπήσει και να προσπαθήσει να ξεφύγει. Δεν σταμάτησε την κίνηση προς τα πίσω όταν χτύπησε τις δύο πρώτες μηχανές, αλλά αντιθέτως συνέχισε την κίνηση του και χτύπησε και την τρίτη μηχανή όπως σας ειπα και πριν. Μετά απ’ αυτό, είδα ότι ακολουθούσαν παραπίσω κι άλλες μηχανές, δεν είδα όμως πόσες γιατί δεν είχα πια πολύ καλή ορατότητα. Σε αυτό το σημείο ήταν που άρχισα να ακούγονται πολύ πυροβολισμοί. Δεν καταλάβαινα όμως εγώ μέσα από το λεωφορείο πιοι πυροβολούσαν. Δεν μπορούσα να καταλάβω δηλαδή, αν πυροβολούσαν αστυνομικοί οι αυτοί που ήταν μέσα στο αμάξι ή όλοι αυτοί. Όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, είδα να φωνάζουν για να έρθει ασθενοφόρο. Επειδή με ρωτάτε, δεν είδα τι έκαναν αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και μετά, είδα ότι το ασθενοφόρο που ήρθε παρέλαβε κάποιον, ενώ είδα και κάποιους αστυνομικούς που ήταν εμφανή τα σημάδια στην στολές τους από την πτώση, όταν τους χτύπησε το αυτοκίνητο. Μετά εγώ έκανα στην άκρη και στη συνέχεια ήρθα στην υπηρεσία σας για να σας πω τι είχε συμβεί, όπως μου ζητήθηκε. Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι στο παρμπρίζ του λεωφορείου, έχω εγκαταστήσει για λόγους ασφαλείας μια κάμερα η οποία καταγράφει μπροστά από το λεωφορείο. Η κάμερα αυτή περιέχει μία κάρτα μνήμης SD την οποία σας παραδίδω μήπως μπορέσετε να βρείτε βίντεο που μπορεί να έχει καταγραφεί από το περιστατικό που σας ανέφερα πριν». -
Eπ αυτού που γράφει ο gatoz, να προσθέσω τα εξής;
έχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα ότι "με τους ρομά η αστυνομία κοκοκο...".
Εδώ λοιπόν η αστυνομία κυνήγησε κάποιους που ήξερε ότι είναι ρομά (κάπου στις καταθέσεις συνάγεται ότι το ήξεραν κάπου στο μέσον, αυτό βέβαια θα το κάνουν καποιοι σημαία για ρατσιστική συμπεριφορά), δεν ήξερε αν τους τράβαγαν κανένα καλάσνικοφ να τους κάνουν σουρωτήρι, δεν ήξερε αν πηγαίνοντας σε "περίεργη" περιοχή (πέραμα) δεν θα έβγαινε από καπου κανένα ντατσούνι με 20 ακόμη νοματαίους και κανένα "μπαζούκας" να τους κάνει σκόνη κλπ. Παρόλα αυτά πήγαν. Αν δεν πήγαιναν, τι θα λέγαμε πάλι; Κοκοκο η αστυνομία με τους ρομά αλλά να που βαράει (π.χ.) απλούς φοιτητές. Τώρα που πήγαν; Να που τα "λυμένα χέρια" του χρυσοχουντίδη δημιουργούν προβλήματα.Θα επαναλάβω ότι υπάρχουν ενα σωρό ερωτήματα. Γιατί ο υπεύθυνος ζήτησε να παύσει η καταδίωξη (είναι όμως πολύ πιθανόν να σκέφτηκε αυτά που γράφω εγώ παραπάνω και να θέλησε να προφυλάξει τους αστυνομικούς σκεπτόμενος ότι χωρίς κάποια οργανωμένη επιχείρηση μάλλον κινδυνεύουν), γιατί δεν υπάκουσαν οι άλλοι, πως κατέληξε το συμβάν σε μπαράζ πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή. Αλλά το θέμα είναι και το τι αστυνομία θέλουμε. Επ αυτού ως κοινωνία δεν έχουμε απαντήσει, ενώ οι άλλες κοινωνίες έχουν. Μπορεί κι εμείς σε 100 χρόνια να την βρούμε την άκρη.
-
Πάντως εμενα αυτό που με νοιάζει και πρέπει να μας νοιάζει είναι το "λυμένα χέρια". Ο ίδιος άνθρωπος θα αντιμετωπιστεί αλλιώς μέρα/νύχτα με κόσμο κοντα/δίχως κόσμο κοντά κτλ.
Ο κακοποιός πρεπει συλλαμβάνεται όποιος και αν ειναι και να χρησιμοποιείται αναλογική βία εναντίον του. Κάποιοι γουστάρουν αμερικανικες λύσεις και τις θέλουν ακριβώς για να μην υπάρχουν διαδηλώσεις για κανένα λόγο._ -
Η πλειοψηφία των Ελλήνων άνω του 70 % έχει δηλώσει τι αστυνομία θέλει. Υπάρχει ένα 5 % που θέλει την αστυνομία όταν αυτή είναι η καγκεμπε και ένα 15-20 % που έχει εμμονές αντιδεξιες και αντιαστυνομικες
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά το θέμα είναι και το τι αστυνομία θέλουμε. Επ αυτού ως κοινωνία δεν έχουμε απαντήσει, ενώ οι άλλες κοινωνίες έχουν. Μπορεί κι εμείς σε 100 χρόνια να την βρούμε την άκρη.
Εδώ είναι το ζουμί.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2