-
Δεν τον λες φιλικό τον λόγο σου criuser
Επίσης αντιπαραθετεις την ΕΥΔΑΠ με τις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις νερού που δεν έχουν ίδιο καθεστώς και μέσα σε αυτές βάζεις και την ΕΥΑΘ πραγμα που σε κάνει το λιγότερο αδιάβαστο. Η ΕΥΑΘ ειναι το ίδιο και ναι δεν είναι όπως η τεράστια ΕΥΔΑΠ όπως λες έχει 300 υπαλλήλους να εξυπηρετήσουν 1.5 εκ πληθυσμο όταν η ΕΥΔΑΠ έχει 4000 για 5.5.αν ξέρεις μαθηματικά θα βγάλεις το συμπέρασμα της δυσαναλογιας
Και δεν λεω να απολυθούν από την ΕΥΔΑΠ που έχει αντλιοστασια μέχρι και στην Αιτωλοακαρνανία
Λέω να προσληφθουν στην ΕΥΑΘ
Πάμε παρακατω. Όσα περιγράφεις συμβαίνουν παντου
Ραντεβού, ιος, πανω κάτω τα ίδια λεφτά. Άυτα που λέω όμως για προσωρινή υδροδότηση ισχυουν;γτ μου φαίνεται άλλος το παιζει παραπονιαρης
έχεις λες χρόνια στον χώρο εργασίας αλλά μάλλον δεν έχεις την αντίληψη να καταλάβεις ότι άλλο πραγμα το δίκτυο μισής πολης που εξυπηρετεί 600 χιλιάδες ανθρώπους κι άλλο το βουλωσε η αποχέτευση η μου στάζει το ρακορ στον συλλεκτη
Όσο ήμουν ελευθερος επαγγελματίας δυο φορές με κάλεσαν αργία και λιγότερες από 10 βραδυ.τωρα δουλευω τις μισές αργίες τα μισά Σαββατοκύριακα(τα οποία παιρνω ρεπό αργότερα για να τα λέμε όλα όπως έχουν) και έχω χάσει το μέτρημα ποσες φορες κατεβηκα το βράδυ μέσα σε 4 χρόνια
Και για να τα λέμε όλα όταν έτρεχα όλη την ημέρα ως επαγγελματίας δεν εβγαζα τα ίδια λεφτά κουραζομουν περισσότερο και εννοείται δεν εκανα σχέδια για τίποτα.και αντε να πεις πως εγώ ήμουν ο κακός επαγγελματίας
Η γενιά μου στην πολη που μεγάλωσα και ζουσα μέχρι πριν λίγα χρόνια σε ποσοστο 80% παρατησε το επαγγελμα και σήμερα κάνει κάτι αλλο.το υπόλοιπο ποσοστο δουλευει μαυρα και κάποιοι από αυτους ψάχνουν διμηνα τετραμηνα και οχταμηνα δε δήμους για να τα βγάλουν περα
Και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό φίλτατε;γιατί το συναφί σου πριμοδοτησε την μαυρη εργασία, γιατί ποτε δεν απαίτησε αδειουχους επαγγελματίες,γιατί αδιάφορουσε για το αν ο πιτσιρικας που δουλευει με τον μάστορα κολλάει ένσημα, γιατί το ίδιο το κράτος δεν έχει ελεγκτικους μηχανισμους και δεν απαιτεί σοβαρές προυποθεσεις από τους μηχανικους για το ποιοι θα δουλευουν σε μια οικοδόμη, γιατί οι σύνδεσμοι υδραυλικών πανελληνιως ποτε δεν ήρθαν σε συγκρουση με το κράτος.ποτε δεν έχω υπάρξει συνδικαλιστης και ποτε δεν θα γίνω αλλά καμιά φορά χρειάζεται και αντίθετος λόγος στις επιταγές των κυβερνήσεων. Όλα αυτά ριξανε τις τιμές και οι επαγγελματίες στο τέλος από την εφορία και το ΤΕΒΕ φτυναν αιμα.ξες τι είναι να βλέπεις 55αρη να μπαίνει μέσω ΟΑΕΔ στον δήμο για 500 ευρώ;δεν ξέρεις. Έφτασα να δίνω τιμές για μπάνιο λες και δεν δουλευω αλλά κάνω χόμπι. Κι όταν ξεκίνησα να δουλευω οι προσφορες ήταν τριπλασιες και τα σπίτια κοστιζαν λιγότερο
Τα ίδια στο περιπου ισχυουν και για τους ηλεκτρολογους
Γι αυτό όταν βγήκαν προκυρηξεις τρεξανε όλοι να κάνουν χαρτιά.μιλάμε δλδ για μια ολόκληρη γενιά
Ναι αισθάνομαι κωλοφαρδος που μπήκα εκεί που μπήκα αλλά μπήκα με τα @@ μου για αρχή και η κωλοφαρδία έγκειται στο γεγονός ότι το επάγγελμα που έμαθα να κάνω κράτος και εργολάβοι το διέλυσαν -
Κρατω ενα. Εφοσον μπηκες εκει που μπηκες με το σπαθι σου, λειτουργησε το συστημα με αξιοκρατικα κριτηρια.
Ποτε μπηκες με ποια διοικηση και κυβερνηση? -
Επειδή είναι πονηρη η ερώτηση σου θα σου απαντήσω για να σε ευχαριστήσω
Μπήκα με κυβέρνηση Αλεξέι το 17(το λέω συνεχώς 4 χρόνια έχω) με διευθυνων τον Κραιστενιτη ο οποίος είναι συριζαίος (εννοείται) και στο φευγα μας άφησε χωρίς συλλογική σύμβαση.
Ήρθε ο Κουλης και σε έναν μήνα υπογράφηκε. Ευγνωμονω και τις δυο κυβερνήσεις λοιπόν αν κατάλαβες καλά
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι;από όλα όσα γράφω μόνο αυτό κράτησες; -
Ναι
-
Κατάλαβα...
-
https://www.imerisia.gr/oikonomia/26200_tekmiria-diabiosis-epanerhontai-2022-pote-katargoyntai
- μια (νεο)φιλελεύθερη κυβέρνηση που στηρίζει τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα, δεν θα έπρεπε να καταργήσει τα τεκμήρια;
- θα έπρεπε!
- και γιατί δεν το κάνει;
- επειδή η επιχειρηματική μεσαία τάξη, κλέβει το ΦΠΑ...
-
Ηρθαν οι σουλτάνοι και έβαλαν κεφαλικούς φόρους , για να πληρώνουν τους γενίτσαρους και καδήδες , τους τσοχανταραίους και τους συλλέκτες φόρων.
Αλλά εμείς κατηγορούμε όχι τον σουλτάνο και τα τσιράκια του , αλλά τον απλό άνθρωπο που προσπαθεί να γλυτώσει την δήμευση των κόπων του.ΦΠΑ 24 % , φόροι , τέλος επιτηδεύματος , τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές σημαίνει ότι μία παροχή που κάνει 50 , πρέπει να πληρωθεί 100 για να πληρωθούν και οι φόροι.
Αρα ο πελάτης σου λέει με 100 δεν μπορώ να το φτιάξω , αν στα δώσω μαύρα θα το κάνεις με 50 ?
Μετά θα βγούν οι εργατοπατέρες και οι αργόμισθοι συνδικαλιστές και θα πουν ότι φοροδιαφεύγει μόνο ο ένας.
Γιατί ο ένας είναι ο ταξικός εχθρός.
Ο άλλος που φοροδιαφεύγει είναι απλά η γυναίκα τους ή ο άντρας τους.Το συνάφι μου αργόσχολε , πάντα θα ήθελε , να έχει επαγγελματίες απέναντι του . Γιατί και δουλειές θα μπορούσε να κάνει , καταλαβαίνεις ότι το να πάρει μια δουλειά ανακαίνισης ένας μηχανικός που έχει έδρα και γραφείο , θα έχει μεγαλύτερο κόστος , από το να την πάρει ένας αεριτζής.
Η αγορά θα προτιμήσει τον αεριτζή που θα είναι φτηνότερος , ανεξάρτητα του αν θα είναι χειρότερος.
Από την άλλη εγώ ξέρω ότι όλοι που δουλεύουν σε δεκο το πρωί , υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι κλπ , ψιλοδουλεύουν και μαύρα το απόγευμα και παίρνουν και κανένα ψιλουλικό από την υπηρεσία τους.
Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ αυτό , αλλά εδώ στην Αθήνα ξέρω αρκετούς τέτοιους.
Οχι μόνο υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους , αλλά και μηχανικούς και άλλα επαγγέλματα.
Οσο για το ότι σε φωνάζουν εκτός ωραρίου , δεν είναι επιχείρημα απέναντι σε αυτούς που δουλεύουν χωρίς ωράριο , αλλά όταν μπορεί ο πελάτης.
Οσα έχω πει για την ευδαπ , ισχύουν στο ακέραιο.
Στις μικρότερες πόλεις μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα.
Γενικά είναι αλλιώς , γιατί όσο νάναι στα ίδια καφέ θα βρεθείτε. -
Άρα πριμοδοτεις κι εσυ την μαυρη εργασία. Δικαίωμα σου ρεστα μην ζητάς από άλλους κλάδους όμως. Και όσο για το αν θα ήθελες να είχατε επαγγελματίες απέναντι σας εγώ απλά να σε ρωτησω. Εσείς είστε;οχι εσυ,γενικά...
δεν επιχειρηματολογω για το ωράριο έγραψα κιόλας ως επαγγελματίας έτρεχα όλη μέρα.λεω για βράδυ μεσάνυχτα ξημερώματα τέτοιες ωρες.ως επαγγελματιας δεν το κάνα.και παλι όμως δεν επιχειρηματολογω. Ουτε κάνω κάτι δυσκολο.η δουλειά είναι τέτοια αυτό πληρωνομαι και κάποιος πρεπει να το κάνει. Το λεω γιατί διαρκώς όπως και σε αυτό το ποστ μιλάς για ξυστες. Ε δεν είναι όλα έτσι ακριβώς, δεν πινουμε συνέχεια καφέ. Άλλοι αράζουν όπου βρουν με φαγητακι καφεδακι και ενίοτε σκοτώνουν και καναν γυφτο. Τέτοιους ζητάνε κι άλλους ομως διαφορά ποστ εδώ μεσα. Δεν είναι πολλοι
Υ. Γ το ότι δουλευουν μαυρα οσοι το κάνουν δεν είναι ευθύνη του κράτους;η μεγαλύτερη κιόλας. Τι σου φταίνε πάντα οι άλλοι; -
Εγώ δεν πριμοδοτώ την μαύρη εργασία.
Το αντίθετο , εμένα δεν με συμφέρει γιατί εγώ είμαι σε σταθερή έδρα , οπότε χάνω δουλειές από την μαύρη εργασία.Αλλά δεν εθελοτυφλώ ότι δεν υπάρχει. Και ναι το κράτος την πριμοδοτεί την μαύρη εργασία.
Σαφέστατα μιλάω για ξύστες , γιατί τους βρίσκω συνέχεια μπροστά μου. Αφού είναι η μεγάλη πλειοψηφία.
-
Ερώτησις: όσα διακινούνται στο διαδίκτυο περί του εικονιζομένου κτιρίου είναι φέηκ νιουζ ή αληθινά;
-
https://www.zougla.gr/greece/article/ratsismos-ke-via-sta-sxolia
Έχει πέσει σπόρος απ τους ηττημένους του 45 στην Ιστιαία;
-
Βλέπω ξεπερνάνε τη Μενιδαρα...
Αυτή η πατσαβούρα που κάνει την υπουργό έχει σκοπό να κάνει κάτι πέρα από το να εκβιαζει εκπαιδευτικους;
Σας φτύνουν στη ΝΔουλα, δε βρέχει και είναι και από συγγενική ιδεολογικη συνιστωσα:
https://www.news247.gr/koinonia/ichiro-ochi-stin-panepistimiaki-astynomia-apo-toys-eyropaioys-fileleytheroys.9407574.html -
-
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Λαϊκή απαίτηση. Επαναστατική πράξη.Που σημαίνει ότι αυτά πρέπει να γίνονται σε μία δημοκρατική χώρα για να μην παίρνει θάρρος το σύστημα. Σύστημα όπως λέμε... Αλουσύστεμ...
Τα άλλα δεν πρέπει να γίνονται.
Μαύρα μπλουζάκια, μπουζουριάσματα, σχολεία κλπ... Δεν είναι Λαϊκή απαίτηση.
Λαϊκή απαίτηση, όπως λέμε... Λαϊκή Αγορά... -
Μ αρέσει που καθόμουν και τα έφτιαχνα και τα έψαχνα και εγώ αυτά με τους δείκτες και αυτός τα βρίσκει έτοιμα...
Τζάμπα εργατοώρες.
Αϊ στο καλό.Εντάξει έβαζα και σάλτσες εγώ με συνδιασμό δείκτων και πως επηρεάζει ο ένας τον άλλον, άλλο επίπεδο.... αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει σαϊτ που βάζει τέτοια infographics.
Γενικά έτσι θεωρώ πρέπει να γίνεται η οποία συζήτηση. Στην βαση κάποιων αντικειμενικών στοιχείων, ειδάλλως ο καθένας μας βγάζει τα συμπλέγματα του.
Ντορπη και αισχος στα παιδιά αυτά. Φασιστικες πράξεις ηλίθιων.
-
Μου αρέσουν πάντως οι εκλεκτικές δημοκρατικές ευαισθησίες.
Εκτελούν εν ψυχρώ έναν αθίγγανο/πιτσιρικά βορείων προαστίων/τραγουδιστή αντιφασίστα/κίναιδο αρτίστα, τουλουμιάζουν στο ξύλο μέχρι θανάτου πιτσιρικά στον Βόλο/ μένουν μέσα αθώοι Αναρχικοί κάνα δυο χρόνια κλπ. κλπ. κλπ. ψεύδονται επίσημα ασυστόλως οι φύλακες του νόμου και της Δημοκρατίας, και δω ανησυχούμε αν ήταν ράκος ο Ρουπακιάς κι αν έκανε βαβά το ενστολο δάχτυλο που πατούσε τη σκανδάλη...Όταν πετάξουν φειγβολαν έξω απ το σπίτι της Υπουργού ή διαμαρτύρονται φοιτητές και δεν μπορεί να πάει άμεσα προς νερού του κάποιος πρυτανεύον, προτάσουμε τα στήθη μας στον φασισμό...
-
Αλλη μια επιτυχημενη αναρτηση γεματη ηθος. Για πολλα... λαικ
-
Αθίγγανοι σκοτώνουν γριές , παρασέρνουν με τα αυτοκίνητα γυναίκες, τις τελευταίες μέρες , μαζί με τις συνήθεις κλοπές .
Α έβαλαν λάστιχα στις γραμμές για να εκτροχιαστεί το τρένο Κιάτου-Αιγίου πριν λίγες μέρες.
Σήμερα πλάκωσαν στις πέτρες έξω από την Θήβα το τρένο Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Εντελώς τυχαία δεν είχαμε θύματα. Α και αυτοκίνητα χτυπάνε , αλλά δεν τρέχει κάστανο.Ενα τμήμα του πληθυσμού έχει επιλεκτική όραση και ακοή.
Εκεί που γράφτηκε για τα θύματα των βορείων προαστίων , εννοούνται οι δύο της ΧΑ , για τους οποίους δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς ?
Ο αρτίστας ήταν αρτίστας και στο μαχαίρι ?
Ξέρουμε , ξέρουμε , υπάρχει και καλή βία και καλοί φονιάδες...
Αλλωστε είναι γνωστό , ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...
Το θέμα είναι όταν αυτό δουλεύει εναντίον των καλών βίαιων , γιατί σκούζουν ?
Μήπως γιατί είναι απλά υποκριτές ?
-
Και το 2008 όλα αυτά τα έκαναν οι μπαλαμοί πιτσιρικάδες ανά το πανελλήνιο.
Δηλαδή δεν έσπασαν όσα αυτοκίνητα και τζαμαρίες έσπασαν τα ΜΑΤ, αλλά πετούσαν κι αυτοί καμιά πέτρα...Το ΓΙΑΤΙ δεν σε ενδιαφέρει ρε Κριου;
Μόνο να χειροκροτας τα ψέματα που ανακοινώνουν οι ένστολοι φύλακες μας στους ΑΡΔ και να τα αναπαράγεις;
Είστε και των θετικών επιστημών, όπου κάθε δράση έχει και αντίδραση.
Για μένα το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το γιατί Αστυνομία, Δημοσιοκάφροι κι οι δεξιοί νεοφιλευθεροι πολίτες, είναι μαλωμένοι με την αλήθεια;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2