-
Οι ψηλοί άνω του 1.85 δεν έχουν πρόβλημα με την ορατότητα στα όργανα δεν τους εμποδίζει το τιμόνι βλέπουν από πανω. Το πρόβλημα το έχουν από εκεί και κάτω , αν είσαι ταπας πάλι δεν έχεις προβλήμα βλέπεις μέσα από το τιμόνι!
Κατατοπιστικές οι φωτογραφίες απλά καλό θα ήταν όταν μπορέσεις να βαλεις φωτογραφία από την δική σου πίσω θέση , ύψος πόσο είσαι 1.85? Γιατί στην φωτογραφία που έβαλες αν δεν κάνω λάθος δείχνεις του συνοδηγού που δεν ξέρουμε αν είναι στο σημείο που έχεις την δική σου.
Καλοταξιδο και πάλι!
1,90 ειμαι.Υπηρχε χτες αμφιβολία για τον αν χωράει ψηλός στο αμάξι για αυτό τις ανέβασα.
η φώτο είναι από το κάθισμα του οδηγού απλά την έβγαλα με την μπροστινή κάμερα του κινητού για να βλέπω κ την βγάζει σαν καθρέπτη.
-
Εντάξει έχει να κάνει πως κάθεται ο καθένας. Εγώ που είμαι 1.92 και με μακρύτερα γόνατα από ότι βλέπω όταν βρήκα την θέση μου για να μην χτυπάω τα γόνατα στο μπες βγες στο τιμόνι και μετά πήγα να κάτσω πίσω δεν είχε καμία σχέση ο χώρος με αυτόν της φωτογραφίας Ήταν τόσος λιγος που δεν μπήκα καν στην διαδικασία να προσπαθήσω να μπω.
Έτσι όπως το έχεις ρυθμίσει εσύ πραγματικά ένας στο 1.85 κάθεται πίσω σου με σχετική επάρκεια.
-
Θα αναφέρω παρακάτω μερικά θεματάκια που έχουν αναφέρει κάτοχοι του 2008 σε ομάδα στο fb. Επίσης δεν κάνω το ποστ για να κράξω το αυτοκίνητο ( καθώς αυτό θα αγοράσω εκτός απρόοπτου) αλλά γιατί μου φαίνεται άσχημο σε καινούργιο αμάξι να εμφανίζονται τόσο χαζά 'λάθη'.
-
Θόρυβος στην καμπίνα πιθανά από μοτέρ κλιματισμού
-
Σύστημα πίεσης ελαστικών 3 συνεχόμενες φορές βγάζει λάθος
-
Συχνή επανεκκίνηση της οθόνης εν κινήση
-
Τρίξιμο από τους αεραγωγούς
-
Μαύρο πλαστικό στο πάνω μέρος της οθόνης ξεκόλλησε
-
Το start / stop σε μερικούς δουλεύει οπότε θέλει αυτό. Και μόλις ζεσταθεί το όχημα πάλι δεν δούλευε.
-
Οι κολόνες μπροστά δεξιά και αριστερά δεν είχανε καλή εφαρμογή της ταπετσαρίας / πλαστικού. Ενώ δεν είχε περαστεί συναγερμός
-
Επίπεδο λαδιού πάνω από το φυσιολογικό σε 2-3 βενζίνες
-
Τα φωτάκια στους καθρέπτες ανάβουν με το 2ο ξεκλείδωμα.
Φυσικά και όλα αυτά που ανέφερα έχουν να κάνουν και με το πόσο ψείρας είναι ο άλλος
-
-
Εντάξει κάποια από αυτά που αναφέρεις δεν είναι θέμα πόσο ψείρας είσαι...αν ξεκολλά πλαστικη επένδυση ή κομμάτι από το πλαίσιο της οθόνης μετά από 2-3 μήνες κυκλοφορίας και χωρίς να έχει φάει ελληνικό καλοκαίρι ακόμα δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό.
Τριξιματα σε αεραγωγούς και θόρυβο ενοχλητικό από μοτέρ είχα και εγώ σε εκτενές τεστ που είχα κάνει στο c5 aircross και ήταν πραγματικά πολύ ενοχλητικος θόρυβος. Συνέβαινε μόλις έκλεινα την ροή του αέρα τοπικά ενώ όλο το σύστημα ήταν στο φουλ . Πολύ εκνευριστικο ήταν.
Όπως και η επανεκκίνηση της οθόνης δεν διορθώνεται μόνο αν υπάρχει διαθέσιμο update που το φιξαρει χωρίς αυτό δεν σταματά το κρασαρισμα.
Γενικά το infotainment στον psa δεν είναι και από τα καλύτερα και στο 3008 αλλά και στο c5 aircross διαμαρτύρονται ειδικά στο Σιτροέν πολλοί έχουν θέμα με το mirror link φυσικά όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τα τηλέφωνα αλλά στα psa είναι συχνές οι γκρίνιες.
-
To start stop που δουλεύει όποτε θέλει σχεδόν σίγουρα είναι επειδή φορτίζει η μπαταρία εκείνη την ώρα. Ειδικά μετά από μέρεις ακινησίας λογικό είναι να μην σβηνει τον κινητήρα μεχρι η τάση να πάει από ένα επίπεδο και πάνω. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αντίθετα δείχνει ότι ότι τα ηλεκτρονικά δουλεύουν σωστά. Στο focus στον πίνακα οργάνων, στις ρυθμίσεις οχήματος, όταν ειναι σε λειτουργία το start stop σου λέει τον λόγο που δεν σβήνει τον κινητήρα, ίσως και στο 2008 το λέει κάπου.
-
Να ξέρετε γενικά ότι οι Γάλλοι (και ειδικά το PSA) πονάνε στα ηλεκτρικά. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ από την εποχή λανσαρίσματος του can bus, αλλά γενικά τα ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά δεν είναι το φόρτε τους. Τα υπόλοιπα, ίσως είναι απλά αστοχίες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
-
Εντάξει έχουν βελτιωθεί τα ηλεκτρικά της πεζω από την εποχή πχ που είχα το 2003 το 307 όπου κάθε δύο μήνες καιγόταν η ίδια λάμπα του πίσω στοπ και στην 4ετια έκαψε και το αιρ κοντισιον. Αλλά όπως λες παραμένει η αχίλλειος πτέρνα τους
-
Αυτα μου ακουγονται ως οι λεγομενες 'παιδικες ασθενειες' . Με την παροδο της παραγωγης θα τα διορθωσουν
-
Ναι κλασικά την τρώνε οι πρώτοι οι βιαστικοι και μετά η γραμμή παραγωγής στρώνει παίρνουν και δικό τους feedback από αμάξια που κυκλοφορούν οι εμπλεκόμενοι και τα προβλήματα σβήνουν. Απλά διαφέρουν οι χρόνοι. Άλλοι κάνουν μερικούς μήνες και άλλοι κατορθώνουν να παραδώσουν ένα αρτιο αποτελέσμα ...λίγο πριν αλλάξει το μοντέλο!
-
Χα που να είχες το rover 45 που είχα εκεί να δεις ηλεκτρικά
-
Δεν ξερω κατα ποσο τα 'PSA ηλεκτρονικα' εμφανιζονται σε ολα τα μοντελα του Group
Στο δικο μου Grandland X, το infotainment δουλευει φυσιολογικα, αλλα ειναι proprietary της Opel. Το βασιζω στο οτι ειναι διαφορετικο το περιβαλλον των Corsa/Crossland/Grandland με αυτο των 2008/3008
Απο την αλλη οντως το star/stop εινα καπριτσιοζικο και στα μοντελα της Opel (επιβεβαιωμενο απο αρκετους κατοχους Grandland/Crossland) αλλα υπαρχουν και αλλα μικροbugs που εμφανιζονται μετα απο ψειρισμα.
Πχ μολις ξεκινησεις, δεν μπορεις να αλλαξεις σελιδα μενου στην οθονη ενδειξεων στο καντραν,μενει κολλημενο στην τελευταια σελιδα που χρησιμοποιησες, μετα απο 5 λεπτα λειτουργει κανονικα
-
Δεν μου έχει παρουσιαστεί τίποτα από όλα αυτά, και δεν θα τα θεωρούσα φυσιολογικά.
Δεν κατάλαβα, ποιο κομμάτι πλαστικού; έχει φύγει;
Πήγα και στο συνεργείο όταν άκουσα ότι είχαν λάδια παραπάνω κάποια, και ήταν όλα μία χαρά, οι άνθρωποι δεν ήξεραν τίποτα, και μου είπαν ότι όλα κυκλοφορούν στο δίκτυο αν είναι κάτι ποιο σοβαρό, ή χρήζει αξιολογήσεως.
Σε σχέση με το PSA, στο Saxo κάποια στιγμή είχαμε αλλάξει μία μπαταρία πολύ νωρίτερα από ότι περίμενα, και δεν έχουμε κάποιο άλλο θέμα, τα ίδια και στο 206, που έχει νερώσει άσχημα το μουσταρδο-χρυσαφί χρώμα του. Το Saxo είναι ασημί, βγήκε πολύ πετυχημένο χρώμα. Τριγμούς, φυσιολογικά θα έλεγα, πολύ λιγότερα από ότι περίμενα μετά από τόσα χρόνια χρήσης, το Saxo γενικά βγήκε ποιο καλή κατασκευή νομίζω, ακόμη και τώρα δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα, η πόρτα του συνογηγού θέλω λίγο περισσότερη δύναμη. Το 206 μάλλον θέλει αμορτισέρ εδώ και κάποια χρόνια, αλλά δεν το αποφασίζουμε, καταλαβαίνετε..αυτά τα 2 αυτοκίνητα γίνονται αραιά και που πολύ βασικά service, εδώ και καμία 5ετία περίπου. Νωρίτερα ήταν ποιο καλοδιατηρημένα.
Το C3 τώρα, προ-facelift του 2011 (νομίζω), δεν έχει βγάλει κιχ ακόμη, δεν του έχει συμβεί το παραμικρό και άλλαξα μπαταρία πριν τα Χριστούγεννα (την εργοστασιακή είχε!) επειδή βάζω και τα παιδιά μέσα, μην μείνουμε πουθενά στα ξαφνικά. Από όσο ξέρω και από άλλους ιδιοκτήτες, καθώς και μαντράδες και από τη Citroen, βγήκαν πάρα πολύ καλά αυτοκινητάκια, και βλέπω στους δρόμους διάγουν μία δεύτερη νεότητα, καθώς κυκλοφορούν πολύ σαν μεταχειρισμένα. Βέβαια, δεν έχει ούτε 70.000 χλμ, και είναι προσεχτικά διατηρημένο και επίσημα service όλα. Δυστυχώς κανένα πάρκινγμ μου δεν είναι κλειστό, είτε πάρκαρα δρόμους όλα αυτά τα χρόνια, οπότε έχει υποστεί κάποιες εξωτερικές φθορές (κυρίως από κακόβουλες πράξεις, if you know what I mean, και κάποιοι που δεν ξέραν να παρκάρουν μάλλον), ελάχιστες βέβαια, και ούτε καν ασχολούμαι, εκτός από μία στον ουρανό που έχει γίνει από άνθρωπο - ζώο, και μάλλον θέλει βάψιμο.
Δεν έχω αλλάξει αμορτισέρ, είναι το επόμενο βήμα, αλλά όχι ακόμη.
Περιμένω από το 2008 παρόμοια συμπεριφορά σε βάθος χρόνου με το C3 τουλάχιστον, διπλά λεφτά σχεδόν!
-
Αφού σου είπαν στο συνεργείο όλα καλά μην φοβάσαι τίποτα! Μεγαλύτερη Ομερτά από τα συνεργεία του 90% των αντιπροσώπων δεν υπάρχει.
Ότι και να τους πεις από τρίξιμο μέχρι δεν παίρνει μπροστά θα σου απαντήσουν ότι πρώτη φορά συμβαίνει σε εσένα δεν το έχουν ξαναακουσει δεν τους έχει ξανασυμβεί! Απορώ πρώτη φορά πας σε συνεργείο;
Είναι το πρώτο μάθημα που τους μαθαίνουν όταν τους παίρνουν. Όλα συμβαίνουν πρώτη φορά σε εσένα ώστε να σου δημιουργούν ενοχές ότι φταις εσύ όχι το αμάξι , ότι και αν συμβαίνει.
Αν η αξιοπιστία των αμαξιών ήταν ανάλογη του κόστους κτήσης δεν θα υπήρχαν μάστορες που έχουν γίνει πλούσιοι επισκευάζοντας Μερσεντές και bmw.
-
Αφού σου είπαν στο συνεργείο όλα καλά μην φοβάσαι τίποτα! Μεγαλύτερη Ομερτά από τα συνεργεία του 90% των αντιπροσώπων δεν υπάρχει.
Ότι και να τους πεις από τρίξιμο μέχρι δεν παίρνει μπροστά θα σου απαντήσουν ότι πρώτη φορά συμβαίνει σε εσένα δεν το έχουν ξαναακουσει δεν τους έχει ξανασυμβεί! Απορώ πρώτη φορά πας σε συνεργείο;
Είναι το πρώτο μάθημα που τους μαθαίνουν όταν τους παίρνουν. Όλα συμβαίνουν πρώτη φορά σε εσένα ώστε να σου δημιουργούν ενοχές ότι φταις εσύ όχι το αμάξι , ότι και αν συμβαίνει.
Αν η αξιοπιστία των αμαξιών ήταν ανάλογη του κόστους κτήσης δεν θα υπήρχαν μάστορες που έχουν γίνει πλούσιοι επισκευάζοντας Μερσεντές και bmw.
Ναι, μετά από δεκαετίες και καμιά 10αριά αυτοκίνητα δικά μου, και άλλα πολλά τροχοφόρα και άλλα, τώρα πήγα πρώτη φορά. Μου άρεσε, θα ξαναπάω.
Κοίτα, εμείς είμαστε και κουτοί, όχι σαν εσένα που κορόιδεψες ολόκληρη πολυεθνική, ευκολόπιστοι.
Κάποιες μάρκες δεν είναι να τις ακουμπάς, θα έλεγα BMW/MINI από τις πρώτες, τις άλλες δεν τις αναφέρω γιατί θα προκληθεί σαματάς, και δεν έχω χρόνο σήμερα.
-
Ε μετά από τόσα τροχοφόρα που είχες στην κατοχή σου θα έπρεπε να ξέρεις απλά να αγνοείς τις πληροφορίες των επισήμων ελληνικών συνεργείων των αντιπροσώπων. Αυτά τα συνεργεία θέλουν να σε βλέπουν μόνο μια φορά τον χρόνο για το σέρβις οσο είσαι στην εγγύηση εκείνη την μέρα είσαι φίλος τους. Αυτή την μέρα όσα περισσότερα δεχτείς να αλλάξεις χρειάζεται δεν χρειάζεται είσαι φίλος! Τις υπόλοιπες 364 μέρες αν τους απασχολήσεις χωρίς να χτυπήσει η ταμειακή μηχανή τους είσαι απλά εχθρός τους.
Ακούω θόρυβο ακούω τρίξιμο νομίζω ότι αυτό πιστεύω το άλλο ακούγεται σαν βούισμα κουνουπιού στο αυτί τους.
-
Ε μετά από τόσα τροχοφόρα που είχες στην κατοχή σου θα έπρεπε να ξέρεις απλά να αγνοείς τις πληροφορίες των επισήμων ελληνικών συνεργείων των αντιπροσώπων. Αυτά τα συνεργεία θέλουν να σε βλέπουν μόνο μια φορά τον χρόνο για το σέρβις οσο είσαι στην εγγύηση εκείνη την μέρα είσαι φίλος τους. Αυτή την μέρα όσα περισσότερα δεχτείς να αλλάξεις χρειάζεται δεν χρειάζεται είσαι φίλος! Τις υπόλοιπες 364 μέρες αν τους απασχολήσεις χωρίς να χτυπήσει η ταμειακή μηχανή τους είσαι απλά εχθρός τους.
Ακούω θόρυβο ακούω τρίξιμο νομίζω ότι αυτό πιστεύω το άλλο ακούγεται σαν βούισμα κουνουπιού στο αυτί τους.
Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν ξέρεις τι σχέση έχω με τους ανθρώπους αυτούς, και τι ακριβώς κάνω!
Υποτίθεται έχω και λίγο inside information.
Επίσης δεν είναι όλοι απατεώνες και κλέφτες, όσοι είναι, δεν ξαναπηγαίνεις και δεν ξαναασχολήσαι.
Δεν είναι όλοι εχθροί μας, και όλοι θέλουν το κακό μας, να μας κοροιδέψουν και να μας τα φάνε, υπάρχουν ΚΑΙ επαγγελματίες σωστοί και ξηγημένοι, και εταιρίες που το προφίλ τους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
-
Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν ξέρεις τι σχέση έχω με τους ανθρώπους αυτούς, και τι ακριβώς κάνω!
Υποτίθεται έχω και λίγο inside information.
Επίσης δεν είναι όλοι απατεώνες και κλέφτες, όσοι είναι, δεν ξαναπηγαίνεις και δεν ξαναασχολήσαι.
Δεν είναι όλοι εχθροί μας, και όλοι θέλουν το κακό μας, να μας κοροιδέψουν και να μας τα φάνε, υπάρχουν ΚΑΙ επαγγελματίες σωστοί και ξηγημένοι, και εταιρίες που το προφίλ τους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
-
Εντάξει φίλε για αυτό είπα για το 90%. Υπάρχει και το 10% που προφανώς εσύ με την εσωτερική σου πληροφόρηση ξέρεις να πηγαίνεις και να γνωρίζεις πράγματα που οι υπόλοιποι αγνοούμε.
Όλοι επαγγελματίες είναι και γίνονται τέλειοι επαγγελματίες όταν έχεις διάθεση να καταπιεις ότι σου λένε αμασητο. Όταν αφήνεις το αμάξι με το κλειδί και λες ναι σε όλα έχεις πραγματικά ονειρική σχέση μαζί τους!
Όταν αρχίσεις να ρωτάς εκεί αρχίζουν τα προβλήματα μαζί τους.
Όσο για το εξυπνατζηδικο δεν σου αρέσει δεν ξαναπηγαινεις ρωτά λίγο το inside information σου άμα πας σε δικό σου συνεργείο και βγει θέμα κάλυψης εντός εγγύησης θα σε καλύψουν χωρίς μανουρα; Τι λέει η πολυετής εμπειρία σου με τα δεκάδες οχήματα;
Δυστυχώς τις αντιπροσωπείες τις παντρεύεσαι όσο έχεις την εγγύηση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το 2/3 των κατόχων νέων αμαξιών παρακαλάνε να τελειώσει η εγγύηση να μην ξαναδούν τα μούτρα τους.
-
Το τεστ δείχνει οντως μια επίδοση αλλά πέρα απο τις BMW που έχουν θέμα με το esp τους γενικά σε αυτό το τεστ, πρέπει να μελετήσεις το πιο βασικό.
Δηλαδή, θερμοκρασία εδάφους, ζάντες και είδος ελαστικού.
Για παράδειγμα το swift που θα ξεσκίζει ένα 2008 σε στροφές και εσσακια γράφει λιγότερα χιλιόμετρα διοτι δεν φορά 17 αρες ζαντες και το ελαστικό του είναι κυριολεκτικά χάλια με μετριοτατη γόμα που γλυστρα λογω οικολογικου χαρακτηρα των ελαστικών.
-
Πωλήσεις 5μήνου. 2020 vs 2019
B suv: από 10,6% το 2019, στο 18,10%. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος και μεγαλύτερη μεταλλαγή γενικότερα.(τα Α είχαν μείωση 6.8%, μεγαλύτερη πτώση).
C suv από 17,3% στα 21,90% αύξηση
**Β **συνολικά 47,20% και C συνολικά 34,8% (δηλαδή Β+Β suv εναντίον C+C suv).
SUV συνολικά 44,8% με 31,6% πέρισυ.
Βενζίνη από 67,6% το 2019 έπεσε στο 56,90%, και το diesel ανέβηκε από το 26,2% στο 27,40, προφανέστατα από την αύξηση των SUV, πήρε λίγο.
Υβδρικά πήγαν από το 4,5% στο 12,9%!! αλλά μάλλον, εδώ θα βάλουμε και τα mild hybrid, αφού παίρνουν ακόμη την 50% έκπτωση, λογίζονται σε αυτή την κατηγορία.
**ΕV και PHEV **1 - ολόκληρο - % !! Φυσικό αέριο 1,8% από 0,90% και υγραέριο από 0,4% πήγε στο 0,00%, μάλλον πάει αυτό..
Σε όλα μπορεί να έχω κάνει κάνα λάθος, τα μαθηματικά δεν είναι το μεγάλο μου πλεονέκτημα.
Τώρα για το** Elk,** είναι ένα συγκεκριμένο τεστ, που λέει κάποια πράγματα, μην το αναλύσουμε εδώ, απλά παραθέτω κάποια νούμερα.
Πρέπει όσοι δεν γνωρίζουν για το τεστ, να καταλάβουν ότι διαφορά 0,5 και 1χλμ είναι αρκετά μεγάλη, γι' αυτό δεν θα δείτε τεράστιες διαφορές, όσο να είναι, 1,5-2χλμ διαφορά, είναι σημαντική για τον τύπο του τεστ αυτού.
Opel Corsa 73 από 71χλμ. Αισθητή βελτίωση, νέα πλατφόρμα PSA.
Merc GLA 75 από 74,5χλμ. Ψηλότερη και ποιο SUV από την προηγούμενη, σίγουρα θετική αύξηση.
Ford Kuga 73 από 72 χλμ. Λογικό, αφού είναι χαμηλότερο και φαρδύτερο από το παλιό. Λιγότερο SUV.
VW Golf 73 από 71,5χλμ. Δεν σχολιάζω τίποτα. Mazda 3 στα 74χλμ. Astra/i30 στα 72χλμ, και όλα τα υπόλοιπα σχεδόν μεταξύ Focus και i30.
Focus σε γενιές 1) 67χλμ 2) 68χλμ 3) 71χλμ 4) 74χλμ (σε κάποιο άλλο το είχε 74,5) Civic, Megane,** 308 κοντά του.**
Captur 74 από 72. Αισθητή βελτίωση, καινούργια πλατφόρμα και εδώ, καινούργιο μοντέλο.
Clio 74 από 73χλμ.** Yaris, Ιbiza και Polo** στα 73χλμ και Kia Rio στα 73,5χλμ. i20 (2014-2020) έχει το χαμηλότερο με 68 στην κατηγορία, και άλλα από το 73 έως το 68.
208 75χλμ και κορυφαίο στην κατηγορία φυσικά** Fiesta με 77**(!!τρομερή επίδοση!!)
Juke και Kamiq στα 74. Juke μεγάλη διαφορά με το προηγούμενο Juke που ήταν κάπου στα 71 νομίζω
Ecosport στα 74.5 που ήταν το δεύτερο μετά το προηγούμενο 2008 στα παλιότερα μοντέλα, μεγάλη έκπληξη, αλλά αυτά γίνονται όταν στηρίζεσαι στο κορυφαίο Fiesta
** 2008 (προηγούμενο)** πέρασε με 76χλμ (!), κορυφαία επίδοση ΑΚΟΜΗ στα B suv.
Arona/T- Roc 71,5. 500X στα 71χλμ.** Renegade **70,5 και τελευταία C3 Aircross/Crossland/Vitara στα 70, μόλις, χλμ.
**2008 2020 και Puma **κορυφαία τώρα στα 75χλμ.
edit: δεν είχα βάλει πολλά C suv
3008/Qasqai/C-HR 73χλμ BMW X1 73.5χλμ
Audi Q3/Grandland 72χλμ, Eclipse με 72,5
Tiguan/Karoq κορυφή με 75χλμ
Εδώ το 3008 δεν είναι πολύ κοντά στην κορυφή, εν αντιθέσει με όλα τα υπόλοιπα 8 που αν όχι στην κορυφή (2008 παλιό και νέο), είναι τουλάχιστον κοντά.
edit 2: υποτίθεται τα τεστ είναι με παρόμοιες συνθήκες και μπαίνουν βαθμοί ποινής για ζάντες και κάτι άλλα. Δεν τα διάβασα όλα φυσικά.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)