-
Και για οσουό φαίνονται ψηλά γράμματα τα νούμερα των επιτοκίων τι 6.5 τι 9% κάνω τον υπολογισμό και λέω ότι η διαφορά τους αντιστοιχεί σε 1.26 ευρώ το μήνα επιβάρυνση για κάθε 1000 ευρώ δανείου . Δλδ πχ για 20000 δάνειο σε 84 μήνες μιλάμε για 2116 ευρώ καπέλο σε τόκους από το ένα επιτόκιο στο άλλο!
Και άλλος μπορεί να αγοράσει με το 9% και να φεύγει πανηγυρίζοντας γιατί του κάνανε δώρο τον συναγερμό και να μην βλέπει τα διχιλιαρα που θα πληρώσει επιπλέον!
-
Εγγυήσεις KIA
- Τα γνήσια ανταλλακτικά έχουν 2 χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία τοποθέτησής τους χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, ενώ τα γνήσια αξεσουάρ καλύπτονται από 3 χρόνια εγγύηση.
Η Πεζω Σιτροεν ομως δινει 1 χρονο εγγυηση στα γνησια ανταλλακτικα της
-
Ορίστε
7ΕΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ KIA - ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Εγγυήσεις KIA
Εγώ ένα βιβλίο εγγύησης θα ήθελα να διαβάσω. Να δω τις εξαιρέσεις, απλά από περιέργεια. Γιατί στο παραπάνω που έβαλες έχει και μία υποσημείωση: 'Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο εγγύησης και συντήρησης του κάθε οχήματος.'
Τέλος πάντων. Hyundai/KIA δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω γιατί θεωρώ άθλιο το δίκτυο πωλήσεων και εξυπηρέτησης. Οπότε και 20 χρόνια εγγύηση να είχε ... εμένα δεν μου λέει κάτι.
-
Παιδιά, δεν υπάρχουν αυτοκινητα, τι λεμε τωρα!
Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 3 πετρελαια κ μαλιστα μου ειπαν 1 μηνα παραλαβή, μαλλον ειναι σε δευτερη φουρνια που ερχονται κ ειναι ηδη κλεισμενα τα περισσότερα. Πουληθηκαν χθες δηλαδη 3 πετρελαια Active, γιατι ξερω οτι ειχαν 6 κ αντιστοιχα Allure, αλλα δεν θυμαμαι ακριβως νουμερα για την Allure.
-
Cruiser παρωπίδες mode on.
Το είδα .
Η πλάκα είναι ότι το αμέσως επόμενο σχόλιο από το δικό σου, λέει παρωπίδες mode off..
-
@Cruiser πολυ καλη αναλυση της αγορας. Κ εγω αυτα εχω διαπιστώσει.
Απλως μετα τα PSA οι καλυτερες προτάσεις της αγορας ερχονται απο Κορεα πιστευω, αλλα δεν ειναι καθολου φθηνα. Το Sportage που το εχω νουμερο 2 πισω απο το C5 στην κατηγορια, θες 29.000 για πετρελαιο με τα συστηματα ασφαλειας, το C5 με 26.700 παίρνεις εκδοσαρα κ με 130 αλογα αντι για 116 κ με ασυγκρητα περισσοτερο πορτμπαγκαζ.
Απλα το Stonic ειναι παρα πολυ μικρο και το Kona μικροτερο μεσα ακομη κ απο το C3 Aircross για εμας που επιζητουμε χωρους οποτε πολλες μικρες οικογενειες (π.χ 3 ατόμων) θα πανε σε κατι μεγαλυτερο (S-Cross, 2008 νεο Captur). Θα ηθελα το Seltos Ευρωπη.
Για την τάξη και τις παρωπίδες....
Το ότι το Χ-σιντ μοιάζει με την Παναμέρα , είναι βρισιά για μένα . Τότε γιατί να μην πάρουμε κανένα κινέζικο στα 15000 που μοιάζει με το Ρέιντζ ?
Εντάξει απ΄ έξω το Στόνικ μοιάζει ευρωπαικό , αλλά το Κόνα , με τα 4 επίπεδα φαναριών μοιάζει ότι μπλέξαν τις αντιγραφές στο φώτοσοπ .
Μέσα είναι ασιάτες και δεν με τραβάει . Μεταξύ τους προτιμώ το Στόνικ .
Αλλά πέρα από αυτά επειδή δεν είμαι μέτοχος , έχω πάει σε διάφορες εποχές τρείς φορές στο μαγαζάκι τους στην Κηφισίας .
Αρσενικοί και θηλυκοί , ήταν λίγο περισσότερο σνόμπ από την Καρέντα...
Είδα κάτι γαλλικά συγκριτικά μεταξύ του 3 και του νέου Καπτούρ . Μάλλον για ισοπαλία το λένε , επειδή στους κινητήρες η Σιτροέν είναι καλύτερη , αλλά χάνει στα πλαστικά .
-
Για το pro ceed είπα ότι μοιάζει σαν panamera και αναφέρομαι στο πίσω μέρος, όχι για το xceed. Εγώ έκανα μια συγκριση τιμών εγγύησης, δεν είπα να πάτε να πάρετε Κια. Οι άπιστοι θωμαδες αφού δεν μπορούν να πουν ότι μια 7ετη εγγύηση 150.000 είναι ανώτερη από 5 και 60000, το ρίχνουν στους χαλιά αντιπροσωπους. Όσον αφορά το kona δεν είναι σχεδιαστικά κάτι, από την άλλη η τεχνολογία είναι εκεί, καθώς κάποιος μπορεί να πάρει ένα μικρό όχημα με δυνατότητα ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ. Λέξη άγνωστη για το premium PSA.
-
Μολις μιλησα με αλλο εμπορο κ diesel Active τελειωσαν κ εχουν μεινει 2-3 Allure.
Επομενη φουρνια σε εναμιση μήνα.
Εχει κανεις παρομοια ενημερωση;
Υπαρχει λογος να τρεξω να προλαβω τα παλια τελη κυκλοφορίας ή να περιμενω το καινουργιο νομοσχεδιο το Μαρτιο; εν το μεταξυ σχεδον καιγομαστε να παρουμε οικογενειακό αυτοκίνητο αλλα ειναι μεταβατικο το σταδιο κ μπερδεμένο..
-
τα όρια ρύπων σίγουρα θα αναπροσαρμοστούν ώστε τα τέλη κυκλοφορίας να βγαίνουν πάνω κάτω όσο ειναι και τώρα. (Νομίζω και στον προϋπολογισμό έχει μπει το ιδιο ποσο με πέρυσι)
οι κλίμακες φορολόγησης, αν ισχυσουν αυτά που λέγονται για διατηρηση των κατηγοριών αλλά φορολόγηση του επιπλέον ποσού με διαφορετικό συντελεστή(οπως γίνεται και με τα φυσικά πρόσωπα) τότε αν ισχύσουν οι συντελεστές που γράφονται στον τύπο τότε μπορεις να δεις και 1000 κάτω στις τελικές τιμες που υπάρχουν τώρα μεχρι 18-19000 ΛΤΠΦ.
Ειχα ανεβάσει ενα excelακι για τον συγκριτικό έλεγχο τιμων - τελικού κόστους χρήσης χρηματοδότησης για το υπάρχον σύστημα. Θα φτιάξω ενα αντιστοιχο και για αυτά που λέγονται για το καινούργιο.
-
Να επισημάνω ότι αλλαγές στην τιμή λόγω νέου υπολογισμού τελών ταξινόμησης δεν θα δουν όλοι. Τι εννοώ.
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο με αξία ΛΤΠΦ στα 17,200 ΕΥΡΩ τότε αυτός θα δει σημαντική μείωση καθότι το σκαλοπάτι πάνω από τα 17,000 θα αφορά μόνο το επιπλέον ποσό (παράδειγμα αυτοκινήτου με 17,2κ και 105 γρ/χλμ ρύπους με NEDC θα μπορεί να δει και >1,000 ευρώ μείωση υποθέτοντας WLTP ρύπους κοντά στα 140 γρ/χλμ) .
Αν όμως το αυτοκίνητο έχει ΛΤΠΦ στα 19,500 ΕΥΡΩ, δηλαδή πιο κοντά στην επόμενη κλίμακα των 20,000 ΕΥΡΩ τότε λογικά θα δει μείωση αλλά απειροελάχιστη.
Οπότε γενικά κάποιος έχει νόημα να περιμένει αν κοιτάει για αυτοκίνητο που η ΛΤΠΦ υπερβαίνει κατά ένα σχετικά μικρό ποσό μια συγκεκριμένη κλίμακα.
Όλα τα παραπάνω υποθέτουν ότι τίθενται σε ισχύ οι ανακοινώσεις του Οκτωβρίου, και δεν αλλάζουν οι δημοσιοποιημένες κλίμακες και οι ποσοστώσεις ανά κλίμακα δηλ. 17κ, 20κ, 25κ με αντίστοιχες ποσοστώσεις το 25%, 60%, 70% για κάθε ποσό που υπερβαίνει τις σχετικές κλίμακες.
-
τα όρια ρύπων σίγουρα θα αναπροσαρμοστούν ώστε τα τέλη κυκλοφορίας να βγαίνουν πάνω κάτω όσο ειναι και τώρα. (Νομίζω και στον προϋπολογισμό έχει μπει το ιδιο ποσο με πέρυσι)
οι κλίμακες φορολόγησης, αν ισχυσουν αυτά που λέγονται για διατηρηση των κατηγοριών αλλά φορολόγηση του επιπλέον ποσού με διαφορετικό συντελεστή(οπως γίνεται και με τα φυσικά πρόσωπα) τότε αν ισχύσουν οι συντελεστές που γράφονται στον τύπο τότε μπορεις να δεις και 1000 κάτω στις τελικές τιμες που υπάρχουν τώρα μεχρι 18-19000 ΛΤΠΦ.
Ειχα ανεβάσει ενα excelακι για τον συγκριτικό έλεγχο τιμων - τελικού κόστους χρήσης χρηματοδότησης για το υπάρχον σύστημα. Θα φτιάξω ενα αντιστοιχο και για αυτά που λέγονται για το καινούργιο.
Ευχαριστώ.
Παντως για τα τελη εχω ακουσει οτι θα υπαρχει σιγουρα αυξηση, με οσους εχω μιλησει το θεωρουν σιγουρο, απλα δεν θα ειναι οσο τραγικο ειναι τωρα αν αλλαζαν με τα ιδια νουμερα.
Δεν μπορει το 125 ας πουμε να εχει παρομοιο ποσο με τα 105 τα παλιά.
-
Όσο hate και να πέφτει πρέπει να τα πάει καλά σε πωλήσεις.
Από κατανάλωση ποια είναι ρεαλιστικά νούμερα για το 1.2 βενζίνη 100hp;
-
costasar wrote:
Ευχαριστώ.
Παντως για τα τελη εχω ακουσει οτι θα υπαρχει σιγουρα αυξηση, με οσους εχω μιλησει το θεωρουν σιγουρο, απλα δεν θα ειναι οσο τραγικο ειναι τωρα αν αλλαζαν με τα ιδια νουμερα.
η επιβάρυνση θα είναι μόνο αν αλλάξει κατηγορία
απο τον αγγλικό οδηγο μοντέλου δινουν ρυπους με το WTLP 105-113 για τη βενζινη και 96-102 για το πετρελαιο. Οποτε και με την αλλαγη πάλι κάτω απο το όριο των 120 γραμ. είσαι που ο συντελεστης πάει στο 1,2 (από 0,9 και 0,98 που ειναι για
-
Φυσικά και θα πουλήσει καλά. Αλλά οι φτηνές εκδόσεις και όχι αυτές που διαφημίζουν. Βλέπεις ένα φοβερό αμάξι και παίρνεις κάτι άλλο, βλέπεις την Μόνικα Μπελούτσι και παίρνεις την ξαδέρφη της, ίδιο επίθετο, καμία σχέση!
Κατανάλωση σε τι συνθήκες? Έτσι γενικά, κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Ρεαλιστικό είναι και το 6λτ/100χλμ σε ταξίδι με 90 χ.α.ω, ρεαλιστικό είναι και το 9 σε κίνηση μέσα στην Αθήνα.
-
theo93 wrote:
Φυσικά και θα πουλήσει καλά. Αλλά οι φτηνές εκδόσεις και όχι αυτές που διαφημίζουν. Βλέπεις ένα φοβερό αμάξι και παίρνεις κάτι άλλο, βλέπεις την Μόνικα Μπελούτσι και παίρνεις την ξαδέρφη της, ίδιο επίθετο, καμία σχέση!
Κατανάλωση σε τι συνθήκες? Έτσι γενικά, κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Ρεαλιστικό είναι και το 6λτ/100χλμ σε ταξίδι με 90 χ.α.ω, ρεαλιστικό είναι και το 9 σε κίνηση μέσα στην Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ, γενικά δεν ξέρω τι παίζει με τα turbo..
Πάντως από Allure σε Gt Line οι διαφορές δεν είναι τόσο ουσιαστικές για τα λεφτά που ζητάνε.
-
Οι ακτιβ εκδόσεις εξοπλιστικα είναι καλές. Εσωτερικα κυρίως και εξωτερικα όμως είναι απαραδεκτες ποιοτικά και εμφανισιακά.
Οι αλιρ είναι ωραίες παντού αλλά ακριβές πολύ.
Οι gt line απλά παρακάμπτονται γιατί παίρνεις το 3008.
Αυτά που έφυγαν προφανώς ήταν ως τα 25000 ντίζελ αλιρ χειροκίνητα με τα 100.
Το σωστό αμάξι είναι το ντιζελ αυτόματο αλιρ 130 που όμως το κοστολογούν 32 χιλιάρικα!
-
Οι ακτιβ εκδόσεις εξοπλιστικα είναι καλές. Εσωτερικα κυρίως και εξωτερικα όμως είναι απαραδεκτες ποιοτικά και εμφανισιακά.
Οι αλιρ είναι ωραίες παντού αλλά ακριβές πολύ.
Οι gt line απλά παρακάμπτονται γιατί παίρνεις το 3008.
Αυτά που έφυγαν προφανώς ήταν ως τα 25000 ντίζελ αλιρ χειροκίνητα με τα 100.
Το σωστό αμάξι είναι το ντιζελ αυτόματο αλιρ 130 που όμως το κοστολογούν 32 χιλιάρικα!
Συμφωνώ ότι το καλύτερο σενάριο είναι το diesel 130 allure αλλά ξεφεύγει.
Απο εκεί και πέρα στον βασικό κινητήρα η έκδοση Allure δεν ξεφεύγει καθόλου σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Απο 19900 πάει στα 21900.
-
Οκ για 1.2 βενζίνη αν σε καλύπτει. Εμένα πάλι 8 κατανάλωση με 1.6 η βενζίνη μου έρχεται κάπως βαριά από τα 5.5 με 1.3....
-
Aikibill wrote:
Cruiser παρωπίδες mode on.
Το είδα .
Η πλάκα είναι ότι το αμέσως επόμενο σχόλιο από το δικό σου, λέει παρωπίδες mode off..
το επομενο σχολιο ομως ειναι απο τον δουβλινο που τον κρατανε με νυχια και με δοντια για να μην παρει το 2008
-
costasar wrote:
Dublin wrote:
costasar wrote:
Ευχαριστώ.
η επιβάρυνση θα είναι μόνο αν αλλάξει κατηγορία
απο τον αγγλικό οδηγο μοντέλου δινουν ρυπους με το WTLP 105-113 για τη βενζινη και 96-102 για το πετρελαιο. Οποτε και με την αλλαγη πάλι κάτω απο το όριο των 120 γραμ. είσαι που ο συντελεστης πάει στο 1,2 (από 0,9 και 0,98 που ειναι για
Αυτες οι τιμες ειναι NEDC (διπλός αστερισκος, επεξηγηση στην επομενη σελιδα). Δεν εχουν μετρηθει καυσαερια ακομη πιστευω.
Αν κρινω απο αλλους κινητηρες, το 96 θα παει κοντα στο 115. Το χειροτερο θα ειναι για καποιες βενζινες που θα περασουν σιγουρα καποιο ακριβό οριο.
συγγνώμη, έχεις δικιο. Οι καταναλώσεις ειναι με το WTLP
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)