-
Στην έκθεση που είχα παει μπήκα στο 208 και με εξέπληξε το ταμπλό με τον πίνακα οργάνων και την ταμπλέτα τόσο ποιοτικά οσο και σχεδιαστικά, πολύ καλύτερο απο της φωτογραφίες. Προσπάθησα να βρώ τη θέση οδήγησης που μου ταιριάζει και με προβλημάτισε οτι το τιμόνι μου έκρυβε το μισό πίνακα οργάνων, κατεβαζοντάς το ηταν τόσο άβολο που το επανέφερα στην αρχική θέση που με βόλευε. Πιάνω κουβέντα με τον πωλητή και του λέω το πρόβλημα μπας και κάνω κάτι λάθος μου απαντάει πρέπει να κατεβάσετε το κάθισμα σε αυτή την περίπτωση...... (με έστειλε λίγο αδιάβαστο). Επόμενη ερώτηση αν είναι και στο 2008 το ίδιο ταμπλό, δεν εχει καμια διαφορά μου λεει. Εκείνη την ώρα σκέφθηκα οτι αυτο το πρόβλημα ηταν ένας σημαντικός λόγος να μην περιμένω να δω το 2008, πραγματικά απογοητεύτικα. Παρατηρησατε το ίδιο και εσεις οσοι έχετε μπεί στο 208;
-
Η αληθεια ειναι οτι το εσωτερικο του 208 εβγαζε αισθηση premium, ισως γιατι ηταν κ η gt line. Υποθετω οτι το 2008 θα εχει πιο ψηλα την θεση οδηγησης και θα καθεσαι τελειως διαφορετικα απο το 208, οποτε αυτο εμενα δεν με προβληματιζει. Ρωτησα τον πωλητή ποτε ερχεται και ποσο περιπου θα κανει η gt line και μου ειπε οτι δεν θα κανιβαλισουν το 3008. Οποτε κανα 28αρι-29αρι υπολογιζω gt line αυτοματη και 32000 την gt.
-
Οι τιμές του 2008 θα πρέπει να είναι μέχρι 1000-1500 € περισσότερο από αυτές του σημερινού .
Αλλιώς θα ξεφύγει .
Αλλωστε κοιτώντας τις τιμές του νέου 208 σε σχέση με το C3 , συγκρίνοντας τις εκδόσεις itouch/shine με τις active/allure , μια και το 3 δεν έχει έκδοση ανάλογη της gt line , οι τιμές καταλόγου με πρώτο το 3 και δεύτερο το 208 είναι για τα 82/75 άλογα 14680/15660 έναντι 14950/16300 , για τα 110/100 άλογα είναι για το 3 15880/16865 έναντι 16200/17100 και για τα 100 ντίζελ είναι για το 3 17010/17430 έναντι 17200/19400 , προφανώς στο τελευταίο το 208 πατάει φορολογικό σκαλοπάτι .
Με ανάλογη λογική , αλλά και το γεγονός ότι σήμερα στο τέστ του νέου Καπτουρ που έχει το Αυτοτριτη , το ξένο στέλεχος της Ρενώ λέει ότι στην Γαλλία οι τιμές του νέου είναι αυξημένες μόνο κατά 600 € σε σχέση με το παλιό , οπότε κάτι ανάλογο θα έχουμε και εμείς , εκτός από τις περιπτώσεις που πατάνε φορολογικά σκαλοπάτια , μέχρι αυτά να αλλάξουν .
-
Απλα εμεις δεν εχουμε την ιδια φορολογια με τους γαλλους. Απο μια μικρη ερευνα που εκανα και συγκρισεις οι τιμες στην Ελλάδα ειναι παρα πολυ κοντα με της Ισπανιας με λιγα συν πλην στον εξοπλισμο.Για την Peugeot μιλαω παντα.Παραθετω και το λινκ με τον διαμορφωτη. https://www.peugeot.es/gama/selector-de-coches/nuevo-peugeot-2008-suv/configurador/modelo.html
-
Δεν ξέρω τι εξοπλισμό θα έχει το 2008 σε σχέση με το Ισπανικό η τιμή πάντως θα είναι αρκετα τσιμπημένη στην Ελλάδα. Το 2008 Allure με τιμή στην Ισπανία το 1.2 με 130 ίππους μανιουαλ ξεκινάει απο 22600€ και με 1.2 100 ίππους μανιουαλ απο 21400€ με αυτές τις τιμές μάλλον θα τα βρει σκούρα με τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα. Αν κόψουνε και εξοπλισμό λόγω φορολογίας εκει τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ακόμα και με το νεο φορολογικό οι τιμές δεν νομίζω να έχουν αξιόλογες διαφορές σε σχέση με σήμερα, οι ρύποι βέβαια δεν είναι εκτός θέματος μια που θα ανέβουν τα τέλη λόγω και του νεου τρόπου μέτρησης.
-
Από μια δοκιμή που είχα κάνει με τους νέους κλιμακωτούς συντελεστές που λένε ότι θα εφαρμοστούν για τα τέλη ταξινόμησης, οι διαφορές στις μεσαίες κατηγορίες ΛΤΠΦ 14000-17000, 17.000-20000 είναι πολύ μικρές, της τάξης του μερικών εκατοντάδων ευρώ, με την τελική τιμή σε ορισμένες περιπτώσεις να βγαίνει και μεγαλύτερη. Τα σκαλοπάτια στις τιμές προ φόρων συνεχίζουν να υπάρχουν απλά θα υπάρχει μια εξομάλυνση στα πιο ακριβά αυτοκίνητα (και στα πολύ φτηνα), μιας και τα ΤΤ από κατηγορία σε κατηγορία θα είναι πλαφον. πχ από 14000 μέχρι 17000 στα 560€, από 17000 στα 20000 + 900€, από 20.000 στα 25000 + 1800€ κοκ.
Το πιο πιθανό είναι οι εισαγωγείς να εκμεταλευτουν την διαφορά που (μπορεί) να προκύψει στην ΛΤΠΦ και να προσθέσουν κάποιο έξτρα παραπάνω. Η γενική τιμολογιακή πολιτική τους όμως δεν νομίζω να αλλάξει.
-
Στην έκθεση που είχα παει μπήκα στο 208 και με εξέπληξε το ταμπλό με τον πίνακα οργάνων και την ταμπλέτα τόσο ποιοτικά οσο και σχεδιαστικά, πολύ καλύτερο απο της φωτογραφίες. Προσπάθησα να βρώ τη θέση οδήγησης που μου ταιριάζει και με προβλημάτισε οτι το τιμόνι μου έκρυβε το μισό πίνακα οργάνων, κατεβαζοντάς το ηταν τόσο άβολο που το επανέφερα στην αρχική θέση που με βόλευε. Πιάνω κουβέντα με τον πωλητή και του λέω το πρόβλημα μπας και κάνω κάτι λάθος μου απαντάει πρέπει να κατεβάσετε το κάθισμα σε αυτή την περίπτωση...... (με έστειλε λίγο αδιάβαστο). Επόμενη ερώτηση αν είναι και στο 2008 το ίδιο ταμπλό, δεν εχει καμια διαφορά μου λεει. Εκείνη την ώρα σκέφθηκα οτι αυτο το πρόβλημα ηταν ένας σημαντικός λόγος να μην περιμένω να δω το 2008, πραγματικά απογοητεύτικα. Παρατηρησατε το ίδιο και εσεις οσοι έχετε μπεί στο 208;
Εγώ έβλεπα κανονικά τον πίνακα οργάνων.
-
Πανέμορφο αυτοκίνητο και θα είμαι σε δίλημμα ανάμεσα σ'αυτό και στο Ford Puma
Οι τιμές της Ισπανίας είναι σε λογικά επίπεδα, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα επιδόσεις και ένα θέμα είναι και οι εκπομπές CO2
με τόσα γραμμάρια, πάνω απο 120 θα είναι και αρκετά αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας
-
Aπό 21.500 ευρώ (Active 1.2 100hp) θα ξεκινά το 2008 στη Γερμανία:
https://www.carzine.gr/to-neo-peugeot-2008-xekina-sti-germania-apo-21500-euro/
Στην Ιταλία, η αντίστοιχη έκδοση από 21.050
https://www.peugeot.it/gamma/gamma-modelli/nuovo-suv-peugeot-e-2008/configuratore/trim-level.html
Iσπανία (που μάλλον είναι πιο κοντά στις δικές μας τιμές εκκίνησης) από 19.650
https://www.peugeot.es/gama/selector-de-coches/nuevo-peugeot-2008-suv/configurador/modelo.html
-
Το θέμα με την Ισπανία που εμένα προβληματίζει είναι το γεγονός ότι επειδή παράγεται εκεί βλ. Vigo το κάνει και φθηνότερο από ότι στις άλλες χώρες. Στην σχολή θυμάμαι το είχαμε δει αυτό που σας λέω σαν μελέτη περίπτωσης και συμβαίνει. Απ την άλλη στην Ελλάδα εάν δεν επιτευχθεί μια οικονομική πολιτική ορθή η εφάμιλλη της Ισπανικής τιμολογιακής πολιτικής το captur είναι στη γωνία και περιμένει. Θα το κάνει μια μπουκιά.
-
Το θέμα με την Ισπανία που εμένα προβληματίζει είναι το γεγονός ότι επειδή παράγεται εκεί βλ. Vigo το κάνει και φθηνότερο από ότι στις άλλες χώρες. Στην σχολή θυμάμαι το είχαμε δει αυτό που σας λέω σαν μελέτη περίπτωσης και συμβαίνει. Απ την άλλη στην Ελλάδα εάν δεν επιτευχθεί μια οικονομική πολιτική ορθή η εφάμιλλη της Ισπανικής τιμολογιακής πολιτικής το captur είναι στη γωνία και περιμένει. Θα το κάνει μια μπουκιά.
Στην πράξη καμία σχέση με τη χώρα παραγωγής (εντός ΕΕ τουλάχιστον) δεν έχει η τιμή του αυτοκινήτου. Σχετίζεται αποκλειστικά με την εμπορική πολιτική του εργοστασίου κυρίως και του εισαγωγέα δευτερευόντως. Γι΄αυτό και π.χ. τα γαλλικά αυτοκίνητα είναι πανάκριβα στη Γαλλία. Γνωρίζουν ότι οι Γάλλοι τα προτιμούν ούτως ή άλλως, οπότε οι Γάλλοι κατασκευαστές βγάζουν το παντεσπάνι τους στην εγχώρια αγορά.
-
Μακάρι να πέσω έξω αλλά το κόβω ότι θα μας το δώσουν ακριβό εδώ.
-
Καλά στην Ελλάδα τα 9/10 αμάξια κοστίζουν ακριβότερα από έξω. Και αυτά που κοστίζουν φθηνότερα συνήθως τους λείπει τόσος εξοπλισμός που αν τον προσθέσεις γίνονται πάλι ακριβότερα.
-
Πάντως μιλάνε κάποιοι για πιθανώς ακριβές τιμές του 2008 , που ίσως και να είναι , μιά και το 3008 είναι ακριβό , αλλά από την άλλη βρίσκουν λογικές τις εξωπραγματικά ακριβές τιμές σε συνδυασμό και με τον κινητήρα τους , στα Τζούκ , Κάμικ , Χ σίντ και διάφορα άλλα , που χτυπάνε 20άρια στις πραγματικά βασικές εκδόσεις , γιατί όταν βγάζεις 4-5 εκδόσεις και οι δύο πρώτες δεν θα γίνονταν αποδεκτές το 2005 από πλευράς εξοπλισμού , ερχόμαστε σήμερα το 2020 να μιλάμε για βασικά πράγματα στην τρίτη έκδοση .
Και εκεί έρχεται και το σκαλοπάτι των φόρων και γελάει ο κάθε πικραμένος .
Να δούμε τι θα γίνει από τον Φεβρουάριο - Μάρτιο με τους ρύπους , τα τέλη και το τέλος ταξινόμησης , γιατί η αγορά μπορεί να αλλάξει πολύ .
-
Το νομοσχέδιο πάντως για τις αλλαγές στη φορολογία έχει κατατεθεί, αρα συντομα θα έχουμε αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης και ευκαιρίες για καλύτερα εξοπλισμένα μοντέλα
για τα ενδεχόμενα κίνητρα για υβριδικα και ηλεκτρικά ακόμα υπάρχουν μόνο εικασίες
-
Για την πιθανή τιμή του αυτοκινήτου νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και για εικασίες. Το αμάξι θα έρθει καλοκαίρι του 2020 και το φορολογικό νομοσχέδιο ακόμα δεν άλλαξε. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα (καθώς το έχω συνυποψηφιο με το Captur II) είναι ότι δοκίμασα το νέο 208 πρόσφατα και ήταν απογοητευτικό σε χώρους. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν θα μοιράζεται πάτωμα το νέο 208 με το νέο 2008;...
-
Πάντως μιλάνε κάποιοι για πιθανώς ακριβές τιμές του 2008 , που ίσως και να είναι , μιά και το 3008 είναι ακριβό , αλλά από την άλλη βρίσκουν λογικές τις εξωπραγματικά ακριβές τιμές σε συνδυασμό και με τον κινητήρα τους , στα Τζούκ , Κάμικ , Χ σίντ και διάφορα άλλα , που χτυπάνε 20άρια στις πραγματικά βασικές εκδόσεις , γιατί όταν βγάζεις 4-5 εκδόσεις και οι δύο πρώτες δεν θα γίνονταν αποδεκτές το 2005 από πλευράς εξοπλισμού , ερχόμαστε σήμερα το 2020 να μιλάμε για βασικά πράγματα στην τρίτη έκδοση.
Και εκεί έρχεται και το σκαλοπάτι των φόρων και γελάει ο κάθε πικραμένος .
Να δούμε τι θα γίνει από τον Φεβρουάριο - Μάρτιο με τους ρύπους , τα τέλη και το τέλος ταξινόμησης , γιατί η αγορά μπορεί να αλλάξει πολύ .
Criu, όσον αφορά το Κάμικ (γνωστή τακτική του vag να τα φέρνει ελλειπή και να χρειάζεται να προσθέσεις εσύ εξοπλισμό) και το Xceed θα συμφωνήσω,αλλά για το juke θα διαφωνήσω μερικώς.Ακόμη κι η 2η έκδοση στα 18900 είναι αρκούντως εξοπλισμένη -υπερβολή αυτό που λες για μη αποδεκτές το 2005- με Led φώτα (από την 1η έκδοση),κάμερα οπισθ.,θερμαινομ.καθίσματα,info 8' κ.α. Για την Ν-Connecta στα 20.900 προσωπικά την βρίσκω πλήρη -με δισκόφρενα πίσω που δεν έχει πουθενά π.χ. το νέο Captur και τα led μόνο στην GT-line στο 2008. Όσον αφορά τους κινητήρες,ναι όντως έχει έναν 1000άρη με 117 hp,αλλά και το 2008 ξεκινά στα 19000+ Ισπανία με τον 1.2 με τα 100hp και χωρίς ανάλογο εξοπλισμό.
Σε 3-4 μήνες, πράγματι μπορεί να αλλάξει η αγορά.
Υ.Γ. Μην κατηγορείς τη Νισσάν, Renault είναι.Δεν είναι PSA,αλλά γαλλάκια είναι κι αυτά (σε πειράζω..)
-
Τύπου led έχει λέει και το Κρόσλαντ από την βασική , αλλά δεν ξέρω τελικά τι παίζει με τα λέντ . Ας το δείτε οι ειδικοί .
Δεν την κατηγορώ την Νισσάν , αλλά να πω κάτι συγκεκριμένο .
Είμαι εδώ και 1 χρόνο περίπου σε σκέψεις να αλλάξω το ένα από τρία αμάξια μας . Είναι μοντέλα του 2009 , του 2005 , όλα στις πιο πλούσιες εκδόσεις και ένα του 1998 σε επίσης πλούσια έκδοση , το οποίο έχει συγκεκριμένη χρήση και θα παραμείνει .
Δεν με παίρνει προς το παρόν να περάσω τα 20-22000 θέλω να έχω ανάλογο εξοπλισμό με αυτά που έχω και δέχομαι να κατέβω 1 η 2 κατηγορίες μεγέθους , ανάλογα ποιο θα αλλάξω , οπότε δεν μπορώ να βλέπω τα υπερυψωμένα Β σουβ να περνάνε χαλαρά τα 20000 , ή τα χάτς της επόμενης να ξεκινάνε από τα 20000 .
Θερμαινόμενα καθίσματα στην Ελλάδα , ενώ δεν έχεις αυτόματο κλιματισμό , είναι μεγίστη μλκ...
-
To 2008 θα βασιζεται στο παταωμα του 208 αλλα με μεγαλυτερο μεταξονιο.Πωλητης της peugeot στην εκθεση μου ειπε οτι θα ερθει τον φεβρουαριο ελλαδα και κρατησε το τηλ μου για τεστ ντραιβ.Η αληθεια ειναι οτι το 2008 θα βγαινει ακριβα αλλα επειδη μας κακοεμαθε το 3008 λεμε χαλαλι.
-
Πάντως μιλάνε κάποιοι για πιθανώς ακριβές τιμές του 2008 , που ίσως και να είναι , μιά και το 3008 είναι ακριβό , αλλά από την άλλη βρίσκουν λογικές τις εξωπραγματικά ακριβές τιμές σε συνδυασμό και με τον κινητήρα τους , στα Τζούκ , Κάμικ , Χ σίντ και διάφορα άλλα , που χτυπάνε 20άρια στις πραγματικά βασικές εκδόσεις , γιατί όταν βγάζεις 4-5 εκδόσεις και οι δύο πρώτες δεν θα γίνονταν αποδεκτές το 2005 από πλευράς εξοπλισμού , ερχόμαστε σήμερα το 2020 να μιλάμε για βασικά πράγματα στην τρίτη έκδοση .
Θα διαφωνήσω. Με το Τζούκ δεν έχω ασχοληθεί γιατί συνεζίζει να είναι προς το άσχημο (αν και βελτιωμένο), αλλά για τα άλλα 2 δεν έχεις δίκιο.
-
Το με ΚΙΑ είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία (άρα δεν είναι ανταγωνιστικό του 2008).
-
Το δε Καμίκ έχει πολύ καλό εξοπλισμό (μέχρι και στάνταρ μεσαία φώτα LED) και σε πολύ χαμηλή τιμή. Η λογική λέει (σύμφωνα με τις τιμές του 208) ότι μια σωστά εξοπλισμένη έκδοση του 2008 θα φτάνει εύκολα τις 25.000, εκτός εαν η allure 2008 έχει καλύτερο εξοπλισμό από την allure 208.
-
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)