-
Καλα Χριστουγεννα!! Ενδιαφερον στο αμαξι εχουν οι πλουσιες αυτοματες εκδοσεις που ειναι απλησιαστες.Οι basic ειναι καλα τιμολογημενες αλλα αδιαφορες.
-
Απο εμένα χάθηκε το ενδιαφέρον πρωτίστως λόγω σχεδίασης και φυσικά λόγω τιμής σε συνδυασμό με τον ελλιπή εξοπλισμό.
-
Παντως το mokka σταματησε να παραγεται...ισως...βγει νεο στο πατωμα του 2008 οπως το κορσα στου 208
-
Παντως το mokka σταματησε να παραγεται...ισως...βγει νεο στο πατωμα του 2008 οπως το κορσα στου 208
Ειναι προγραμματισμενο, τελη 20 ή αρχες 21.
Μαλιστα εχουν κυκλοφορησει κ κατι πρωιμα σκιτσα στο ιντερνετ.
Να δουμε ποιος θα ειναι ο πρωτος με 2008 εδω μεσα, αν ειναι κανεις!
-
Ε ρε που φτασαμε να περιμενουμε...... τα οπελ..... δηλαδη τις πολυθρονες με βαθυ καφε χρωμα που μυριζουν τσιγαριλα και κλ@νηλα.....
Εισαγωγικη......ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ
-
Εμένα συνεχίζει να μου αρέσει το 2008 , αλλά πράγματι έχουμε ένα θέμα με τις τιμές . Τα 25000 που χρειάζονται για αλουρ με 100άρι ντίζελ ή 130 βενζίνη , είναι πολλά , επειδή στα λεφτά αυτά τα μεγαλύτερα αμάξια που λόγω διαστάσεων μας βολεύουν περισσότερο , δίνουν αρκετά και αν φτάσεις στα 25-26 φτάνεις και στα 27-28 .
Από την άλλη το Καπτούρ και το Μόκκα μπορεί να είναι εναλλακτικές αλλά εδώ έχουμε τα εξής .
Το Καπτούρ , όταν το Κατζάρ Σπορ παίζει κάτω από τα 22 για σχετικά καλή έκδοση , πόσο πρέπει να έχει ?
Το Μόκκα κυκλοφορεί ως μουλάρι , αλλά αν δούμε τις διαφορές Κόρσα - 208 , μπορεί να έχουμε εκπλήξεις .
Πάντα όμως περιμένουμε τον Φεβρουάριο τα νέα τέλη , ρύπους και τέλος ταξινόμησης .
-
Εμένα συνεχίζει να μου αρέσει το 2008 , αλλά πράγματι έχουμε ένα θέμα με τις τιμές .
Ένα θέμα έχουμε ή πολλά θέματα;
Ακριβό ήταν το προηγούμενο 2008...
Τώρα είναι πανάκριβο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αφορά το μικρό SUV της Peugeot που μεγάλωσε, μπήκε ξεκάρφωτα στην compact κατηγορία όπου χάνει κάθε ενδιαφέρον που μπορεί να είχε, αφού κάποιος που κοιτάζει τα compact θα πάει σε κάποιο με μεγαλύτερους χώρους μέσα/έξω. Η κατηγορία έχει τόσα αυτοκίνητα που ορισμένα χάνονται μέσα στο πλήθος.
-
Χρόνια πολλά σε όλους εδώ μέσα εύχομαι και ελπίζω για την νέα χρονιά που θα έρθει όσοι από εδώ μέσα ψάχνουμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο να βρούμε επιτέλους αυτό που θέλουμε και να καταλήξουμε στην αγορά του.
@ Lap... τόσο χάλια είναι τα ταπεινά τα Opel ; Νομίζω ότι το Crossland τουλάχιστον είναι αξιοπρεπέστατο για αυτά που προσφέρει με πλούσιους χώρους ειδικά των αποσκευών και τους καλούς κινητήρες του Ομίλου PSA , εντάξει έχει παραμείνει ακόμη η Γερμανική ''μουντή'' φιλοσοφία στο εσωτερικό αλλά νομίζω ότι και αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά. Το νέο Mokka πιστεύω και εγώ ότι θα μας εκπλήξει ευχάριστα , θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα που φοράει το 208/2008 θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με έμφαση στους χώρους όπως γράφουν και από τα σκίτσα που βγαίνουν αφήνει αρκετές υποσχέσεις για την εμφάνιση του φτιάχνοντας επιτέλους και την πίσω όψη που για μένα ήταν άθλια αλλά μέχρι την εμφάνιση μεσα του 2020 τέλος η παρένθεση για το νέο Mokka εδώ είναι το thread του 2008 .
Τώρα ''Ταξιδευτή'' αυτό που όλοι περιμένουμε από Φεβρουάριο τις αλλαγές σε τέλος ταξινόμησης κλπ κλπ μπας και δούμε άσπρη μέρα στις τιμές των αυτοκίνητων και ελαφρύνουν λίγο τα πράγματα μπας και μπορέσουμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω εξοπλισμό χωρίς να εκτοξεύεται η τιμήν στα ύψη φοβάμαι ότι τελικά θα μείνουμε με το όνειρο. Χώρος για μειώσεις φόρων δεν υπάρχει τα νούμερα είναι συγκεκριμένα που πρέπει να βγουν για τρία χρόνια ακόμη, οι αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης από όσα έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως είναι γελοιότητες αφού μπορεί να είναι μάλλον κλιμακωτές οι χρεωσεις αλλά οι συντελεστές θα είναι 60% και 70% της υπερβάλλουσας αξίας οπως γραφουν οπότε οι αλλαγές είναι σχεδόν μηδαμινές και σε κάποιες περιπτώσεις και χειρότερες από το υπάρχων σύστημα. Για τα τέλη και τους ρύπους πιστεύω ή καλύτερα ευελπιστώ ότι εδώ θα αλλάξουν στους συντελεστές με βάση τα νέα πρότυπα των ρύπων έτσι ώστε να μην υπάρχουν αλλαγές γιατί αν αφήσουν τους ίδιους συντελεστές με τις αλλαγές των ρύπων και ξαφνικά ο Έλληνας δει διπλάσια/τριπλάσια τέλη να πληρώνει η αγανάκτηση θα είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει και σε αλλαγή του υπάρχων σκηνικού αλλά επειδή μιλάμε και για Έλληνες πολίτικους που δεν σκέφτονται καν όπως είπα για το συγκεκριμένο θέμα ευελπιστώ απλά να αναπροσαρμόσουν τους συντελεστές στους νέους ρύπους και τα τέλη να είναι τα ίδια στην τελική με τώρα.
Sorry για το εκτος θεματος σεντονι...
-
Εμένα συνεχίζει να μου αρέσει το 2008 , αλλά πράγματι έχουμε ένα θέμα με τις τιμές . Τα 25000 που χρειάζονται για αλουρ με 100άρι ντίζελ ή 130 βενζίνη , είναι πολλά , επειδή στα λεφτά αυτά τα μεγαλύτερα αμάξια που λόγω διαστάσεων μας βολεύουν περισσότερο , δίνουν αρκετά και αν φτάσεις στα 25-26 φτάνεις και στα 27-28 .
Τα δεδομενα μου ειναι πετρελαιο κ τουλαχιστον τις βασικες 4 τεχνολογιες ασφαλειας.
Το μονο που με καλυπτει μεγαλυτερο ειναι το C5 Aircross, στα 25.000 ειναι επαρκεστατο (στα 26.700 εχει τα παντα). Τα αλλα που μου αρεσαν, τα 2 Κορεατικα, δεν εχουν κανενα συστημα ασφαλείας.
Το Allure στα 25.400 τσουζει λιγο ειναι η αλήθεια. 4000€ ειναι πολυ μεγαλη διαφορα που και εγω δεν μπορω να την δικαιολογήσω απόλυτα, αλλα εμεις που ζουμε σε μεγαλες πόλεις (Αθηνα συγκεκριμενα) τα 4.30 με τα 4.50 ειναι μεγαλη διαφορα.
Στον Γκαλο δεν μου εδωσαν κανενα δώρο, εκτος απο μεταλλικό κ καποια ασαφή υπόσχεση για συναγερμό. Εχω 2 προσφορες απο επαρχια για το Active με τα πακετα δωρων κ μεταλλικο κ συναγερμό. Ισως τελικα η εισαγωγικη των 21.600€ δεν ειναι κακη ιδέα γιατι πραγματικα τα 4.5μ αυτοκινητο ειναι παρα πολλα, κ εκει ξεκινας σιγουρα απο 25.600 (τελικη), παλι 4.000 ακριβως ειναι, κ με το ζορι παιρνεις κ ενα μεγαλυτερο αυτοκινητο που δεν χρειάζετα ουσιαστικα - εκτος αν το χρειαζεται καποιος, οποτε πρεπει να δει ξεκαθαρα την ποιο πανω κατηγορια.
-
Εγώ την Active στο 2008 δεν την βλέπω με τίποτα . Γιατί παίρνω μόνο το 80 % του εξωτερικού του 2008 , αλλά τίποτα από το εσωτερικό . Στα 21400 παίρνω το 3 αιρκρος σε 130 αυτόματο shine βενζίνη ή το 120 αυτόματο ντίζελ σε i touch , το πρώτο με γκρίπ , έστω και αν το αυτόματο είναι 6τάχυτο και όχι 8τάχυτο . Αν μείνω σε αυτή την τιμή και 2008 τότε πάμε για το 100 allure .
Αλλιώς το 5 αιρκρος παραμονεύει εκεί στα 25-26000 .
-
γενικος παντος τα citroen se εξωτερικη εμφανιση τα βρισκω ασχημα καμια σχεση me peugeot.εγω θα παω σε gt line αβλεπη με 130 manual και περιμενω τιμη για ηχοσυστημα focal και ισως ιλιοροφη.
-
Ουτε εμενα μ αρεσουν εμφανισιακα τα citroen , αλλά και τα peugeot τα βρισκω πανακριβα πλεον
-
Τα σημερινα οπελ μια χαρα αυτοκινητα ειναι και μαλλον καλυτερα απο τα κορεατικα vfm.
Απλα μεχρι η οπελ να φτασει εδω ειχε μια περιοδο που τα αυτοκινητα της ηταν τα χειροτερα παππουδιαρικα του πλανητη.
Το grandland χ περα απο κατι αθλια πλαστικα στις χειρολαβες των μπροστινων θυρων, παιζει να ειναι τα χειροτερα ever σε αυτοκινητα, καθως τριζουν μονο που τα κοιτας, ειναι ενα φοβερο οικογενειακο....σχεδον σε ολα πολυ πανω απο τον μεσο ορο και αρμονικα ομορφο
-
Εμενα μου αρεσουν παρα πολυ εξωτερικα τα Aircross, αλλα εσωτερικα η Active ειναι 1 κατηγορια πανω απο οποιοδηποτε C3 Aircross κ ολοι οι χωροι του, εμενα προσωπικα, μου φανηκαν μεγαλύτεροι.
Το μεγαλο λαθος με την Active ειναι οτι η κονσολα αναμεσα στα καθισματα ειναι περασμενης δεκαετιας, κατα τα αλλα, τα 3 που λειπουν (ψηφιακος πινακας ενδείξεων, keyless start, ηλεκτρικο χειροφρενο) ειναι απο αδιάφορα (ποσες φορες τη μερα κοιτατε τα κοντερ σας;) εως επικίνδυνα (τα ανοιγουν για πλακα τα keyless, ελλειψη χειροφρενου - για οποιονδήποτε λογο, περιπτωσεις απεμπλοκής που στην περιπτωση της Jeep ειχε μεχρι κ θυματα, κ.α), αλλα τουλαχιστον βαλανε κ 2 ποτηροθηκες. Δεν ξαναπαιρνω αλλο Citroen χωρις (Saxo, C3)!
-
Το καντραν, πινακα οργανων, τον κοιτας ολη μερα συνεχως, ασυναισθητα.
Τα αλλα οκ. Εχεις δικιο...δεν ειναι και κατι το τρομερο....απλα προσφερουν ευχαριστηση...για το keyless οντως εχω και δευτερες και τριτες σκεψεις
-
Το grandland χ περα απο κατι αθλια πλαστικα στις χειρολαβες των μπροστινων θυρων, παιζει να ειναι τα χειροτερα ever σε αυτοκινητα, καθως τριζουν μονο που τα κοιτας,..
Δεν είναι το μόνο. Πάσχει και το Ecosport. Οι χειρολαβές τρίζουν και τα καπάκια είναι έτοιμα να ξεχαρβαλωθούν. Μου θυμίζουν το Aveo και τα Κορέατικα που είχα την δεκαετία 2000-2010. Μαλακή ψευτοπλαστικούρα στερεωμένη με κλιπάκια.
Αν κοιτάξετε καλά τα αυτοκίνητα των εκθέσεων και τα ψαχουλέψετε θα δείτε πως ότι 'λάμπει' δεν είναι πάντα χρυσός.
Που σημαίνει ότι μπορεί κάτι να φαίνεται όμορφο και στυλάτο και να βγάζει εικόνα ποιότητας, αλλά σύντομα αποδεικνύεται 'μούφα'. Ειδικά όταν βγει στο δρόμο και ξεκινήσει η χρήση του.
-
Η ακτιβ είναι μία κατηγορία πάνω από το αιρκρος στο εσωτερικό , οριακά ίσως , αλλά είναι και 4-5000 παραπάνω . Δηλαδή 20-25 % . Ακόμα όταν πας να πουλήσεις την άκτιβ με τόσες διαφορές με την αλλούρ , απλά ΔΕΝ θα το πουλήσεις ποτέ , αν δεν το σκοτώσεις .
Το ίδιο θεωρώ και για το γκράντλαντ στην φτηνότερη έκδοση που δεν έχει τα συστήματα ασφαλείας .
Αντίθετα το 3 αιρκρος έχει το αυτόματο φρενάρισμα και τα υπόλοιπα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις , όπως και το 2008 βέβαια .
Αλλά η διαφορά εσωτερικού είναι μεγάλη .
Για μένα η επιλογή σε αλούρ είτε των 100 , είτε των 130 και των 100 ντίζελ , είναι οι καλύτερες επιλογές .
-
Όταν λες ότι είναι 'μία κατηγορία πάνω στο εσωτερικό' τι εννοείς;
-
Μόνο το GT Line έχει αξιοπρεπές εξοπλισμό στο 2008 και αυτό πάλι με ελλείψης. Γενικά για να γίνει αυτοκίνητο της προκοπής το 2008 χρειάζεται να ξεπεράσει τις €30.000, αλλιώς μοιάζει σαν τον φτωχό συγγενή. Βλέπεις την Belucci αλλά τελικά παίρνεις την πλύστρα ξαδέρφη της, ίδιο όνομα αλλά καμία σχέση!
-
Κι εγώ συμφωνω με criu, ότι η Allure του 2008 είναι καλοεξοπλισμένη έκδοση. Το μόνο για μένα βασικό που λείπει σε σχέση με την GT-line, είναι τα μπροστινά φώτα LED.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)