-
Ξερετε αν γινεται απο καποια αντιπροσωπεια να παρω το αμαξι για καμια εβδομαδα με το αζημιωτο παντα για να δω αν μου κανει;
Κατα τη γνωμη μου ,ετσι επρεπε να γινεται το σωστο test drive, μια εβδομαδα και βλεπεις αν σου κανει η οχι το αμαξι.
-
Ξερετε αν γινεται απο καποια αντιπροσωπεια να παρω το αμαξι για καμια εβδομαδα με το αζημιωτο παντα για να δω αν μου κανει;
Κατα τη γνωμη μου ,ετσι επρεπε να γινεται το σωστο test drive, μια εβδομαδα και βλεπεις αν σου κανει η οχι το αμαξι.
Eβδομάδα; Καμία αντιπροσωπεία δεν το δίνει,εκτός αν είναι συγγενής σου ο έμπορος.
1-2 ώρες ή max. μια μέρα και ευχαριστημένος να είσαι.
-
Το λεω επειδη σκεφτηκα να το νοικιασω απο καμια rent a car αλλα δε παιζει σαν επιλογη το συγκεκριμενο μοντελο
-
Παντως οντως ειναι εξαιρετικο αλλο αν την λεμε στο dublin.
Αν μπορεις αυτοματο ειναι σχεδον τελειο
-
Εβδομάδα αδύνατον, εκτός εαν μπορέσεις να το πάρεις ως δημοσιογράφος (που ακόμα και αυτοί για 1-2 ημέρες τα έχουν). Εγώ έχω πάρει αρκετά αυτοκίνητα για ΣΚ και εαν το ζητήσεις και επιμείνεις έχεις μεγάλες πιθανότητες να στο δώσουν, γιατί συνήθως κάθονται παρακρισμένα ή τα παίρνει κάποιος πωλητής. Αλλιώς, για εβδομάδα θα πρέπει να νοικιάσεις, κάποιες εμπορίες (π.χ. Citroen Omega, BMW Spanos) κάνουν και ενοικιάσεις.
1-2 ώρες ή max. μια μέρα και ευχαριστημένος να είσαι.
Δίνουν και ΣΚ, αλλά θέλουν αρκετή πίεση και να είναι ή γνωστός ο πωλητής ή να τους πείσει ότι θα το αγοράσεις εαν σου κάνει.
-
Εγώ μόνο το grandland πήρα ΣΚ και αυτό χωρίς να το ζητήσω.Μου λέει δεν το παίρνεις για ΣΚ από το να κάθετε εδώ;Να πω την αλήθεια μου ήταν ότι πρέπει κατέβασα καρεκλάκια μωρών, βαλίτσες και καρότσια να δω τι χωράει.Είμασταν και έτοιμοι να το κλείσουμε αλλά ήρθε το 2008 και έκλεψε την πώληση.Στα 20 λεπτά με τον πωλητή δίπλα δε βγάζεις άκρη.
Αλλά ναι αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε αυτόματο.Δε θα χτυπάς και το καλαμάκι στις αλλαγές.
-
Η έκδοση με τα 100 άλογα με αναβάθμιση/προγραμματισμό μπορεί να ανέβει π.χ 20 άλογα ;
-
Η έκδοση με τα 100 άλογα με αναβάθμιση/προγραμματισμό μπορεί να ανέβει π.χ 20 άλογα ;
28-32 έχω διαβάσει, ανάλογα. 500-600€
-
Χθες το βράδυ χρησιμοποίησα για 1η φορά τον πλοηγό του Allure και παρατήρησα ότι στο τελευταίο στάδιο που φτάνει στην οδό σου λέει φτάσατε στο σημείο που θέλετε, ενώ βρισκόμουν στην αρχή της οδού και έπρεπε να ψάχνω στους αριθμούς των κτιρίων για να φτάσω στο στόχο μου. Και ήταν νύχτα ...
Σήμερα το δοκίμασα μέρα σε άλλη αναζήτηση και με οδήγησε λέγοντας 'σε 50μ φτάνετε στο σημείο που θέλετε', ενώ στο Sygic οι οδηγίες σε πάνε μέχρι το σημείο που αναζητάς.
Είναι θέμα του πλοηγού ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση;
-
Πιστεύω θέλουν αναβάθμιση οι χάρτες.Και σε μένα το κάνει. Το οδος 38 πχ το έχει στο οδός 28
-
Ευχαριστώ. Γνωρίζεις πως κάνουμε αναβάθμιση γιατί στην αντιπροσωπεία δεν έδειξαν να γνωρίζουν.
-
Το έχουμε συζητήσει.κοιταξτε/ψάξτε τα προηγούμενα. Επίσης και στο 3008 κ 208 είναι ίδια διαδικασία.
Έχουν και οι χάρτες και η οθόνη νέα ενημέρωση.
Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στην οθόνη, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμη να τα κάνω. Ελπίζω να έχουν προσθέσει καμία λειτουργία.
-
Γιατί δεν τους είπες να πάω άλλη αντιπροσωπεία να ρωτήσω;
Ξεφτυλα....μέχρι να στο πουλήσουν και μετά σε ξαναθυμουνται σε ένα χρόνο για να χρεώσουν 2 εργατοώρες για να σου αλλάξουν λάδια που γίνεται σε ένα τέταρτο....
Γνωστά αυτά αν δεν βγάλουν λεφτά από κάθε κουβέντα που κάνουν απλά δεν έχει νόημα η κουβέντα.
-
Τελικά, ρώτησα άλλη αντιπροσωπεία (σε γνωστό μου) και υπέδειξε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του πλοηγού.
Μέχρι τώρα πατούσα 'Αναζήτηση' και πληκτρογούσα διεύθηνση κλπ.
Αυτός υπέδειξε να πατήσω το Μενού στη μπάρα (όχι το κύριο), εμφανίζεται γραμμή για πληκτρολόγηση 1) πόλης (αμέσως προτείνει δήμους και επιλέγεις αυτόν που θέλεις), 2) οδού και 3) αριθμού. Δοκίμασα αυτόν τον τρόπο και έβγαλε αμέσως τη διαδρομή (χωρίς εναλλακτικές όπως στο κινητό), αλλά δεν το δοκίμασα στην πράξη ακόμη.
-
Καλημέρα παιδιά,
ξέρουμε τι ψυκτικό παίρνει το 2008?
Έχω 3.000 χλμ και είδα λίγο έχει κατέβει.
Στο μανουαλ διαβάζω μπορεί να είναι φυσιολογικό αλλά θα ήθελα να έχω συμπλήρωμα για περίπτωση που πέσει κάτω από το Min.
Το υγρό είναι χρώμα κίτρινο σκούρο / καφέ.
-
Ναι φυσικο ειναι. Σε ολα τα psa ετσι ειναι...μην αγχωνεσαι.
-
Προσθέτεις απλά λίγο νερό, αν πέσεις κάτω από το ΜΙΝ. Αν δεν πέσει, μην ασχολείσαι καν.
-
Είχα βγάλει παρόμοια συμπεράσματα τότε που κοίταγα, στο περίπου.
-
Εντάξει μιλάμε για μεγάλη διαφορά σε φάρδος τα δύο αμάξια 6 πόντους μπροστά και 4 πίσω. Μόνο στον χώρο αποσκευών συγκρίνονται.
-
Καλησπέρα σε όλους
Γράφω 1η φορά στο forum και θα έλεγα ότι είμαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα. Παρότι κάτοχος και οδηγός Pegeuot 307 για 19 χρόνια δεν έχω εμπειρία με άλλα αυτοκίνητα (πλην ενός Opel Record caravan) και ούτε ποτέ ασχολήθηκα με οποιοδήποτε θέμα αφορά το αυτοκίνητο.
Με το 307 (2002) 1600άρι 270.000 χλμ ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα σοβαρό μηχανολογικό πρόβλημα και κανένα απολύτως ηλεκτρολογικό. Την οδήγησή μου θα την έλεγα συντηρητική. Ξεκίνησα να μπαίνω στην διαδικασία αντικατάστασης εδώ και 2 χρόνια αλλά μετά από κάποια td απογοητεύομαι σε σύγκριση πάντα με το δικό μου. Ίσως διότι θεωρώ ότι μετά από 20 χρόνια θα έβλεπα τεράστιες διαφορές. Κι όμως θα μου πείτε, όλη αυτή η ηλεκτρονική επανάσταση τι είναι? Καθότι πληροφορικός στο επάγγελμα θα έλεγα ότι δεν εμπιστεύομαι καθόλου όλα αυτά τα συτήματα παρά μόνο τα μάτια μου και τα αντανακλαστικά μου. Πραγματικά θα προτιμούσα το μόνο ηλεκτρικό προσόν να ήταν τα παράθυρα αλλά δεν γίνεται. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό.
Όταν είδα το 2008 το ερωτεύτηκα και αποφάσισα να κάνω ένα td. Κανόνισα την ίδια ημέρα να κάνω td το 2008 (100 άλογα βενζίνη διέθεταν και ο πωλητής επέμενε ότι είναι ικανοποιητικά), το CH-R και το Kona Hybrid.
Έκανα λοιπόν ακριβώς την ίδια διαδρομή με μια πολύ μεγάλη ανηφόρα για να μπορέσω να συγκρίνω την κατανάλωση και το τράβηγμα.
1ο td το CHR Hybrid, φοβερή ορατότητα μπροστά, απελπιστικό πίσω. Κοιτούσες πίσω και απόλυτο σκοτάδι, σαν φορτηγάκι. Την ανηφόρα την ανέβηκα χαλαρά με 140. Μετά από 30χλμ και στυλ οδήγησης για td μέση κατανάλωση 4,9lt οπότε μέσα στην πόλη λογικά πολύ λιγότερο
2o td το 2008 allure. Μέσα πιο νεανικό και μοντέρνο από το CH-R. Παρμπρίζ χμμμ τι παραθυράκι είναι αυτό? (συνήθισα με το 307 μάλλον). Τιμόνι κανένα πρόβλημα στον σωματότυπό μου. Την ανηφόρα την ανέβηκα 120 αγκωμαχώντας, προσπέραση νταλίκας πατούσα γκάζι και παρακαλούσα να ανέβει (χώρια το lag). Μετά από 30χλμ και στυλ οδήγησης για td μέση κατανάλωση 6,6lt οπότε μέσα στην πόλη λογικά πολύ περισσότερο.
3ο td Kona Hybrid. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες διότι πολύ πλαστικουριά. παρόλα αυτά ην ανηφόρα την ανέβηκα με 130. Μετά από 30χλμ και στυλ οδήγησης για td μέση κατανάλωση 5,2lt οπότε μέσα στην πόλη λογικά λιγότερο.
Αρχίζουν οι προβληματισμοί και εδώ και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Ο πιο μεγάλος προβληματισμός μου είναι ο κινητήρας όλων των νέων αυτοκινήτων, τι διάρκεια ζωής θα έχει ένα πιστονάκι 1.0 ή 1.2. Από φίλους με ανταλλακτικά ακούω ότι στα 40.000χλμ παίρνεις τον κινητήρα στο χέρι, από όλους του γνωστούς με tiguan έχει γίνει πραγματικότητα.
Δεύτερος προβληματισμός. Με το 307 πατώ το γκάζι και απογειώνεται με μηδενικό λαγκάρισμα. Σε όσα καινούργια έχω οδηγήσει υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση 1-2 δευτερόλεπτα, οφείλεται στο ηλεκτρικό γκάζι?
Τρίτος προβληματισμός η κατανάλωση. Περίμενα πολύ χαμηλότερη στο 2008, το δικό μου σε ανοιχτό δρόμο καίει 7.8lt και ένα καινούργιο αμάξι 6.6; δηλαδή τι γίνεται μέσα στην πόλη;
Είμαι λοιπόν στο 50-50 μεταξύ 2008 και CH-R
Το CH-R για τον εξωτερικό του σχεδιασμό, την πολύ καλή θέση οδήγησης και φυσικά για την οικονομία και τον 1800άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα. Αρνητικό το σκοτάδι πίσω και ότι δεν έχει ηλιοροφή
Το 2008 διότι θέλω οπωσδήποτε ηλιοροφή και άπλετο φως στην καμπίνα, την εξωτερική σχεδίαση, την εμπειρία μου και την εμπιστοσύνη μου τόσα χρόνια από Pegeuot. Αρνητική η κατανάλωση που είδα.
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά αν κάποιος από εσάς έχει το χειροκίνητο κιβώτιο βενζίνης με τα 130 άλογα ας με διαφωτίσει με την πραγματική του κατανάλωση
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)