-
Εγώ πάντως είπα ότι είχα θέμα με τα φουσκώματα σε κονσόλα και πόρτα και έτσι δεν μπορούσα να οδηγώ με ανοικτά γόνατα όπως έχω μάθει . Αντίθετα δεν είχα ποτέ θέμα με το ταμπλώ και τα όργανα , τα οποία τα έβλεπα πάντα πάνω από το τιμόνι .
Η έκδοση άκτιβ με τα 100 άλογα , είναι καλή τιμή , αρκεί κάποιος να βολεύεται με τα συστήματα ασφαλείας που έχει και να μην του λείπουν πολύ αυτά που δεν έχει .
Εγώ κάτω από αλούρ δεν πήγαινα .
Αυτά τα φουσκωματα στην κονσόλα και γω τα φοβόμουν ότι θα πονάει το πόδι μου λόγω του ότι είναι σκληρά αλλά τελικά δε φαντάζεσαι πόσο ταίριαξε το πλαϊνό της γαμπας που ακουμπά και οδηγας ξεκούραστα. Αυτά τώρα με βερμούδα που αφήνει ελεύθερη τη γάμπα τώρα το χειμώνα με τζιν που έχει εκεί στο πλάι και τη ραφη μάλλον δε θα είναι αναπαυτικά.
Έχεις δίκιο η ακτιβ με την αλουρ έχουν μεγάλες διαφορές που για 2000 άξιζε τον Ιανουάριο να ανέβεις επίπεδο αλλά τώρα είναι κοντά στα 4000 με το summer sales νομίζω και το σκέφτεσαι περισσότερο. Πάντα μιλάω για βενζίνη με 100 άλογα
Σήμερα έμαθα από γείτονα ότι το αμάξι τράβηξε τα βλέμματα ενός γυφτου που κοίταζε τις ρόδες.Ελπιζω μόνο να μη σκέφτεται την κλοπή και απλά να του άρεσαν.
-
Το Active brake είναι λίγο υποδεέστερο στην Active (δεν λειτουργεί το βράδυ και δεν έχει για ποδήλατα) και το blind spot το έχει η GT.
Η Active φαίνεται υποδεέστερη σε σύγκριση με την Allure, σε σχέση με αλλά αυτοκίνητα είναι 1 με 1μιση έκδοση πάνω όταν κοίταγα (μόνο τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας να βάλεις και τα πίσω δισκόφρενα, κάποια μοντέλα τα προσφέρουν σε ακριβότερες εκδόσεις ή έξτρα).
Ουσιαστικά η ουσία του αυτοκινήτου υπάρχει από την Active και με 18.200 τελική με οποιοδήποτε χρώμα ήταν/είναι(?) τρομερό value for money.
-
Αυτο καθε φορα που το διαβαζω ...γελαω.
Αααα συγνωμη βραδιασε αρα δεν λειτουργει το active brake.
Ερωτηση....στην σακνδιναβια που εχει βραδυ εξι μηνες.....
Μουχαχαχα
Αχ θεε μου, αυτα τα κουλα δεν τα μπορω.
Το εχουν πανακριβο, τσιγκουνευονται κιολας.
-
Αυτο καθε φορα που το διαβαζω ...γελαω.
Αααα συγνωμη βραδιασε αρα δεν λειτουργει το active brake.
Ερωτηση....στην σακνδιναβια που εχει βραδυ εξι μηνες.....
Μουχαχαχα
Αχ θεε μου, αυτα τα κουλα δεν τα μπορω.
Το εχουν πανακριβο, τσιγκουνευονται κιολας.
Άλλοι δεν το εχουν καν στο βασικό πακέτο, π.χ Stonic/Sportage.
18.200 αυτοκίνητο είναι πανάκριβο; Δηλαδή όλα τα Merc/BMW/Volvo/Audi που κυκλοφορούν δίπλα μας τι είναι; ο απαγορευμένος καρπός;
-
Εκτος της 3 αρας και αντε να βαλω μεσα την χ1 και το xc40.....μαλ@κιες ειναι ολα τους και στο λεω εγω που εχω φιλους με φαρδια πορτοφολια και προσβαση σε τετοια αυτοκινητα.
Καλα για audi γελουν και οι πετρες,
Μονο το α6 και το ttrs κτλ
Αυτο που ηταν εξαιρετικο για τα χρηματα του ηταν το rx8
Οπως ειπα ολα τα αλλα και συγκριτικα για οτι πληρωνες για να τα αποκτησεις, μ@@@ς ειναι.
-
Απο την πόλη έρχομαι and to the top cinnamon.
-
Λοιπόν για να τελειώνουμε. Το 2008 αν βρεις θέση οδήγησης και σε καλύπτουν οι χώροι του είναι ένα καλό, πολύ όμορφο αμάξι. Τίποτα λιγοτερο και τίποτα περισσότερο. Σταματήστε τον διαγωνισμό απαξίωσης/εκθείασης του. Επίσης είναι όμως ακριβό και δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει πάνω από Allure M/T, πως να γίνει τώρα;!;!
Αν πας σε 27-28.000€ η λογική επιτάσσει να πας σε c_suv με vfm προτάσεις τα C5 aircross, Kuga 1.5 ecoboost & Tuscon για εμένα που δεν θέλω να έχω ούτε πυρετό με τον VAG. Το CHR στο 1.8 θα με ξενέρωνε γιατί θέλει αλλαγή οδηγικής φιλοσοφίας την οποία απλά δεν γουστάρω και ας αντέξει ως Toyota 1500 χρόνια! Τώρα είμαι νέος και τώρα ακόμα βράζει το αίμα μου.
30+ για 3008, BMW, AUDI, MERC κλπ δεν μπαίνω σε διαδικασία καν να συζητήσω γιατί είναι πέρα και πάνω από την 'κάστα' και το πορτοφόλι μου.
B_suv ή πολύ δυνατό hatchback. Ιδού το δίλημμα. Και αν πας σε hatchback το βασικό δίλημμα είναι 'κάτι από τα υπόλοιπα ή Civic 1.5 T;'!. Αυτά και ελπίζω να παρεξηγηθεί κανείς....
-
όπως και το κάνουμε, μηχ χειρόφρενο δεν επιτρέπεται σε καμία έκδοση αν θες να λες ότι είσαι η πιο πριμιουμ από τις μη πριμιουμ.απαραδεκτο.
τιμολογιακα, οι τιμές καταλόγου θα έπρεπε να βρίσκονται πιο κοντά στις τιμές προσφορών. αν και μετά πέφτουν πάνω στα Όπελ/citroen
-
Θα φανεί στην τιμολόγηση του C4 στο οποίο εύχομαι και ελπίζω αρχικά να χωρέσω άνετα...
-
Το πιο vfm 2008 νομίζω είναι το allure 1.2 100hp. Βγαίνει 22.100. Στην περίπτωση μου σκέφτηκα ότι στα ίδια λεφτά έπαιρνα focus 1.0 125hp st line, golf 1.5 130hp, corolla 1.2 116hp(?). Το puma δεν το βάζω γιατί έλεγα να πάω στο st line x αλλά ανέβαινε η τιμή αρκετά και το απέκλεισα λόγω χώρων όπως και την πανέμορφη μυρμηγκοφωλιά κορολα.
Στα δικά μου θέλω το 2008 μου έδινε τα περισσότερα από αυτά που ήθελα οπότε προχώρησα στην αγοά του.
Τώρα αν είναι να πας στο allure 130hp που αγγίζεις τα 25κ , εκεί ναι έχει δίπλα του και άλλα αυτοκίνητα να δεις που ίσως είναι καλύτερα vfm. Δεν μπορώ να δώσω παραδείγματα γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο.
-
καλοταξιδο!
έχει τράβηγμα; τα άλλα που ανέφερες δείχνουν λίγο καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.
-
Θα φανεί στην τιμολόγηση του C4 στο οποίο εύχομαι και ελπίζω αρχικά να χωρέσω άνετα...
χαχα, από οκταβια σε c4 ε; χμμ ε θα κάνεις και λίγο παραχώρηση, μια χαρά θα ειναι
-
c5 εμφανισιακα ασχημο tuscon μοντελο απο το 15 σε λιγο καιρο αλλαζει τοσα λεφτα δινεις να παρεις κατι πιο φρεσκο kuga κατω του μετριου σχεδιαστικα.
-
καλα γιατι τοσο μενος εναντιον του μηχανικου χειροφρενου ολοι ?
-
Θυμαμαι σε κατι scenic που χαλουσε το ηλεκτρονικο χειροφρενο κατι 700 αρια για αλλαγη πλακετας ή μηχανισμου.......πριμιουμ βλαβες
-
καλα γιατι τοσο μενος εναντιον του μηχανικου χειροφρενου ολοι ?
Έλα ντε!
Είναι μέχρι να σε αφήσει το ηλεκτρικό.... εκεί να δεις πως αναπολείς το μηχανικό.
-
Kανένα μένος για το μηχανικό χειρόφρενο,πιθανά όπως λένε και παραπάνω είναι πιο πρακτικό και οικονομικότερο σε επισκευή και συντήρηση.
Τα μόνο μείον του είναι ο χώρος που πιάνει στην κονσόλα. Και εννίοτε η αισθητική του (παράδειγμα στο 2008 φαίνεται πολύ μαύρο πλαστικό και ογκώδες,ενώ π.χ. στα juke,puma είναι πιο 'μαζεμένο' σε διαστάσεις,με επένδυση απομίμισης δέρματος,κουμπί 'ψευτομεταλλικό' και ραφές που το κάνουν εμφανισιακά πιο εύπεπτο).
-
Και κάτι Passat που το ηλεκτρικό χειρόφρενο είχε πλαστικά κλιπσακια και έσπαγε κάθε λίγο....
Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι από εργονομικής, αλλά αν θέλετε και εμφανισιακής, απόψεως μια κεντρική κονσόλα με ηλεκτρικό χειρόφρενο autohold και αυτόματο κιβώτιο δίνει 3 lvl σε κάθε όχημα....
@Akile74 C5 aircross άσχημη δεν την λες αλλά είναι πολύ περισσότερο ογκώδης από τους προσφερομενους χώρους σαν μια παλιά μου συμμαθήτρια που ήταν στο top3 του λυκείου και τώρα που την έκανα add fb έχει βαλει κιλά και είναι μόνο για αρασέ...Το Tuscon ναι μεν θα αλλάξει μέσα στο 2021 αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ψωνιστεί η Hyundai και θα το τιμολογήσει Premium, είναι δεν είναι κατουσια, οπότε γι'αυτό ανέφερα το υπάρχον μοντέλο. Όσο για την εκκεντρική σχεδίαση του Kuga θα συμφωνήσω χωρίς να με χαλάει ιδιαίτερα. Όμως είναι Ford και ford δεν αγοράζεις γιατί είναι όμορφα. Αν θες όμορφο πάρε Alfa Romeo πχ. Ford παίρνεις γιατί έχουν μειονεκτήματα αλλά έχουν εξαιρετική κύλιση, κιβώτιο/τιμόνι και στην προκειμένη περίπτωση είναι το πιο ποιοτικό όχημα σε κατασκευή και συναρμολόγηση από τα 3. Το Tuscon είναι αρκετά ποιοτικό για κορεάτικο αλλά μέχρι εκεί και η C5 δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα με το 3008. Οπότε το Kuga κάνεις τα στραβά μάτια στην απενεργοποίηση κυλίνδρου του 1.5 αλλά και την κάπως αδιάφορη σχεδίαση για να πάρεις όλα τα άλλα που έχει καλά....
-
Πάντως επειδή εγώ ξαναβολεύτηκα με τα νέας γενιάς αυτόματα και σε 1-2 χρόνια θα χρειαστώ και άλλο αμάξι , όχι όμως πολύ μεγάλο , το θέμα με τα χρήματα στα 20-30000 παραμένει ως προς το τι θα πάρεις . Β σουβ , C χάτς ή κροσόβερ ή C σουβ ?
Ηλεκτρικό χειρόφρενο έχω στην 5άρα , εδώ και 11 χρόνια και 150000 χλμ και δεν έχει πάθει τίποτα . Βέβαια η ποιότητα κατασκευής της 5άρας όσο και αν θα ξενίσω - στενοχωρήσω κάποιους είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο , πάνω από πολλές πρίμιουμ ή σχεδόν πρίμιουμ κατασκευές .
-
Θα μου επιτρέψετε να πω και εγώ τις 2 δεκάρες σκέψης μου μιας και βλέπω ότι το θέμα άνοιξε αρκετά και υπάρχουν κατά τη γνώμη μου αντιπαραθέσεις για θέματα που είναι δεδομένα και έχουν γραφτεί από όλους. Καταρχάς δηλώνω κάτοχος του προηγούμενου 2008 1.6 bluehdi 100hp active από το 2017 με περίπου 40.000 μέχρι και σήμερα (και όχι μάγκες δεν είναι υπερυψωμένο στεησιον βαγκον, και κορυφή ακόμα στο elk test) απλά και μόνο για γίνει κατανοητό ότι αυτά που θα γράψω αφορούν την εμπειρία χρήσης σε παρόμοιο μοντέλο με το σημερινό και φυσικά με το i-cockpit.
- Χώροι / i-cockpit / θέση οδήγησης.
Το ι-cockpit θέλει παραχωρήσεις.Τέλος. Θα βολευτείς αν το επιχειρήσεις, ναι θα είναι το τιμόνι χαμηλά και κοντά στα πόδια σου και ναι θα χτυπάει το γόνατο σου όταν προσπαθείς να μπεις στην ευθεία αλλά τελικά μετά από μια βδομάδα ή 10 μέρες ή θα το συνηθίσεις και αυτά που θα σε ενοχλουν στο τεστ ντραιβ δεν θα τα καταλαβαίνεις μετά γιατί θα χαίρεσαι με την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα του μικρού τιμονιού ή θα το πουλήσεις. Εδώ βάζω έναν αστερίσκο που έχει να κάνει με την κεντρική κονσόλα και εμάς που είμαστε λίγο πιο ψηλοί και εύσωμοι. Δυστυχώς η ψηλή κονσόλα δεν σε αφήνει να οδηγήσεις με ελαφρά ανοιχτό το πόδι, και αυτό σε δυσκολεύει μειώνοντας αρκετά τον χώρο μεταξύ τιμονιού και ποδιού οπότε ή πρέπει να κατεβάσεις τη θέση σου ή να ανεβάσεις το τιμόνι ή και τα 2. Στο παλιό 2008 (που έχει και το στρογγυλό τιμόνι) έχω μία παλάμη μεταξύ ποδιού και τιμονιού και κάθομαι και σχετικά ψηλά, στο καινούργιο όταν μπήκα έπρεπε να κάνω το κάθισμα τέρμα κάτω για φτιάξω το τιμόνι και πάλι η απόσταση ήταν γύρω στη μισή παλάμη. Έτσι παρόλο που έμπαινα σε φαρδύτερο όχημα αισθανόμουν πιο στριμωγμένος και ότι οδηγούσα χατσμπακ. Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τα σχόλια όσων μπήκαν και οδήγησαν i-cockpit για πρώτη φορά. Επίσης δεν ξέρω πόσοι μπήκαν σε κάποιο 2008 με την ανοιγόμενη ηλιοροφή. Μάλλον λίγοι διαφορετικά το κράξιμο θα είχε μετακινηθεί από τα πόδια και στο κεφάλι!
- Κατανάλωση.
Αυτά που γράφονται για το 6.5+ λίτρα κατανάλωση στο ντίζελ τα θεωρώ εντελώς υπερβολικά. Με τον 1.6 στα 3 χρόνια έχω κατανάλωση μικτή 5.3 με καθημερινή χρήση στην Αθήνα και τα μισά χιλιόμετρα σε ταξίδια. Τώρα που έχει ανοίξει ο κινητήρας ανεβοκατεβαίνω κάθε μέρα τον Κηφισό με φούλ κλιματισμό και 40 βαθμούς εξω και έχω στον υπολογιστή 4,9 και 4,8 (έχω τσεκάρει και από γέμισμα σε γέμισμα με το drivoo αλλά και με το χέρι και οι διαφορές είναι στο 0,2-0,3). Ταξίδια στην Πάτρα με 120-130 χιλ/ωρα και γράφω από 4,9 ως 5.3 (με το πεντατάχυτο κιβώτιο) οπότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να βγουν αυτές οι τιμές ειδικά με τον 1.5 που είναι και οικονομικότερος. Σε μεγάλο μποτιλιάρισμα σαφώς και θα δεις ένα ωραίο 7,5 εκεί όμως που η βενζίνη θα δείξει 10+ αλλά μέχρι εκεί.
- Τιμή /εξοπλισμός
Δυστυχώς (για μένα) με τον ερχομό των καινούργιων μοντέλων άλλαξε και ο τρόπος τιμολόγησης της peugeot. Πριν τιμολογούσε με βάση τους ίππους και έτσι έβλεπες το ντιζελ με την βενζίνη να έχουν σχέδον ίδιες τιμές αλλά επίσης οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων να έχουν μικρές διαφορές (σε τιμή και εξοπλισμό). Φτηνά δεν τα έλεγες ούτε τότε, για παράδειγμα το δικό μου είχε τιμή καταλόγου 21200 και το είχα πάρει ετοιμοπαράδοτο σε προσφορά επειδή είχα ξεμείνει και το βιαζόμουν με 20200. Αν είχα την υπομονή με 600 ευρώ διαφορά έπαιρνες το allure ντιζελ με τις 6 ταχύτητες και τους 120 ίππους. Προσωπικά πίστευα ότι στο καινούργιο κάνοντας την υπέρβαση στις 25000 θα αγόραζα κάτι σε allure και πάνω και αυτόματο, έτσι όταν πήγα την 1η κιόλας μέρα που ήρθε στις εκθέσεις έτοιμος να το κλείσω κατευθείαν, μόλις άκουσα τις τιμές έπεσα σε τοίχο. 1ον γιατί ενδιαφερόμουν και πάλι για ντιζελ και τα 25500 ήταν κάπως και 2ον εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η βενζίνη με τους 100 ίππους διαθέσιμη οπότε δεν ήξερα αν θα με βόλευε. Μετά έπεσε σκέψη, άντε να δούμε και το πούμα και το καπτούρ μετά κορωνοϊός, καραντίνα και όλα μπήκαν σε αναμονή.
Πάντως όπως και να το κάνουμε μπορεί εξωτερικά οι εκδόσεις να μοιάζουν αλλά εσωτερικά η άκτιβ σε σχέση με τις άλλες βγάζει μία «φτήνια» όχι γιατί η ίδια είναι χάλια αλλά γιατί οι παραπάνω είναι πάρα πολύ ωραίες με αποτέλεσμα στο μάτι η διαφορά να φαίνεται χαοτική. Το αστείο χειρόφρενο, η μπροστινή κονσόλα που δεν έχει το καπάκι, η ανυπαρξία τεμπέλη (μπορείς να το βάλεις σαν έξτρα αλλά θα είναι άσχημο), το διαχωριστικό στο χώρο αποσκευών που λείπει κλπ χτυπάνε άσχημα στο μάτι περισσότερο από την μικρότερη οθόνη (που για μένα η 7΄΄ είναι καλύτερη) και τα αναλογικά όργανα που άλλοι μπορεί και να τα προτιμούν. Τα συστήματα ασφαλείας δεν τα μετράω γιατί πλέον αυτά το 2020 θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Με ενοχλεί επίσης που δεν μπορώ να επιλέξω κάποια έξτρα που για μένα είναι σούπερ βοηθήματα στην πόλη ή στο ταξίδι (όπως το blind spot monitoring ή το adaptive cruise control) και να πρέπει να πάω στα 28000 για να το κάνω.
Συμπέρασμα. Το αμάξι, εκτός απο τις άκτιβ, είναι ακριβό και το παίρνεις πρώτα από όλα γιατί σου αρέσει πολύ.
Για μένα πάντως είναι ακόμα νο1 και κονταροχτυπιέται με το πούμα αλλά μπήκε σε αναμονή η όλη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου να δούμε και τι θα γίνει με την κρίση. Πάντως είναι φοβερο, το 2017 όταν το πήρα θυμάμαι η κατηγορία είχε μόνο το 2008, to juke και το captur και μόλις ή μετά από μήνα βγήκε και το crossland-x και τώρα γινεται ο κακός χαμός από μοντέλα και έπεται συνέχεια και το 2021.
Κλείνω με ενα τελευταίο προσωπικό σχόλιο με όλη την καλή διάθεση στον φίλο @Dublin χωρίς φυσικά να χρήζει απάντησης Έχεις την τάση να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις σε όλα τα σχόλια και για όλα τα 'στραβά' που μπορεί να αναφέρει κάποιος με ένα ύφος που στον γραπτό λόγο δυστυχώς μπορεί να παρεξηγηθεί δίνοντας την εντύπωση ότι προσπαθείς συνεχώς να επιβεβαιώσεις τη σωστή αγορά που έκανες. Δεν χρειάζεται και δεν δίνει και κάποια προστιθέμενη αξία στην όλη κουβέντα
Συνέχισε όμως να μας γράφεις τις εμπειρίες σου με την χρήση του αυτοκινήτου, τα πλεονεκτήματα του και τυχόν προβλήματα (είσαι και ο μόνος νομίζω που γράφει κάτι παραπάνω) ώστε να έχουμε όλοι μια καλύτερη άποψη. Πιστεύω αυτό είναι και το σημαντικότερο σε κοινότητες σαν και αυτή.
Σόρυ μάγκες για το κατεβατό, δεν γράφω συχνά και είπα να τα γράψω όλα μαζί, σας διαβάζω όμως όλους. Καλό καλοκαίρι να ΄χουμε.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)