-
tutuyo wrote:
Συγγχωρεστε μου την ερωτηση αλλα οι κινητηρες των 100 και 130 hp ειναι ιδιοι σωστα? Μπορει να παρει remapping ο ασθενεστερος για να φτασει τα 130?
Ειναι κατι που μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει, ωστε να μην χασω την εγγυηση?
Σκεφτηκες τον αλλο στο αλλο φορουμ που πηρε το 2008 μετα απο 70 σελ. Και του ειπαν χαρτογραφηση εντος εγγυησης;
Ναι επειδη κοιταμε το συγκεκριμενο αυτοκινητο, μου φαινεται αρκετα παραδοξο να στο επιτρεπει αυτο ο κατασκευαστης. Αλλιως τι νοημα εχει ο διαχωρισμος των μοντελων?
Και γιατι να μεινεις μονο στους 130, νομιζω οτι ο 1.2 παει και στου 145 στο νεο Αστρα
-
bolt wrote:
tutuyo wrote:
Συγγχωρεστε μου την ερωτηση αλλα οι κινητηρες των 100 και 130 hp ειναι ιδιοι σωστα? Μπορει να παρει remapping ο ασθενεστερος για να φτασει τα 130?
Ειναι κατι που μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει, ωστε να μην χασω την εγγυηση?
Σκεφτηκες τον αλλο στο αλλο φορουμ που πηρε το 2008 μετα απο 70 σελ. Και του ειπαν χαρτογραφηση εντος εγγυησης;
Ναι επειδη κοιταμε το συγκεκριμενο αυτοκινητο, μου φαινεται αρκετα παραδοξο να στο επιτρεπει αυτο ο κατασκευαστης. Αλλιως τι νοημα εχει ο διαχωρισμος των μοντελων?
Και γιατι να μεινεις μονο στους 130, νομιζω οτι ο 1.2 παει και στου 145 στο νεο Αστρα
kai 155 πάει στο 2008 (σε έκδοση).
Παλιά θυμάμαι έκανε η Peugeot μόνη της κάτι βελτιωτικά, και στα έδινε στην εγγύηση, πολύ αμφιβάλω αν το κάνει ακόμη, και αν είναι σωστή επαγγελματική κίνηση, αλλά από όσο ξέρουμε, τουλάχιστον τα 100 με 130 δεν έχουν καμία διαφορά τα μοτέρ, μόνο χαρτογράφηση.
στο Insomnia το έγραψε αυτό;
-
Ναι έγραψε κάποιος που παρήγγειλε το 100άρι, ότι με 500€ θα τον κάνουν 130.
Βέβαια δεν έγραψε για εγγυήσεις κλπ...
-
Η πλάκα είναι ότι όλοι νομίζουν ότι ο τρικύλινδρος 1.2 των 145 ίππων είναι ο γνωστός της PSA, ενώ δεν είναι! Είναι ο τελευταίος κινητήρας που εξέλιξε η Opel ως μέλος του group GM, πριν την εξαγορά από την PSA.
Βεβαίως όπως σωστά ειπώθηκε υπάρχει εργοστασιακή έκδοση του 1,2 της PSA με 155 ίππους.
-
Dublin wrote:
Ναι έγραψε κάποιος που παρήγγειλε το 100άρι, ότι με 500€ θα τον κάνουν 130.
Βέβαια δεν έγραψε για εγγυήσεις κλπ...
Ισχυει, λαθος δικο μου, δν εγραψε το παλικαρι για εγγυησεις. Και ναι εχει πολυ κινηση στο insomn, φυσικα εχει απειρα αλλα εκτος αυτοκινητων.
-
Η εργοστασιακή έκδοση των 155 είναι μόνο με αυτόματο κιβώτιο όμως. Μήπως το remap δε γίνεται σ'αυτή την ιπποδύναμη λόγω ροπής στο μηχ.κιβώτιο των 100hp; (εννοείται ότι εγγύηση και με 1 ίππο παραπάνω πάει περίπατο).
-
tutuyo wrote:
- Ναι μπορείς να κάνεις remapping.
- Όχι, δεν το κάνει και θα χάσεις την εγγύηση.
Η ford πάντως για το πούμα το κάνει. Και κρατάς τα 8 χρόνια εγγύησης
-
Δεν το κάνει η Ford (από όσο ξέρω, εκτός εαν άλλαξε κάτι), το κάνει ένας συγκεκριμένος έμπορος. Και εαν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα, η εγγύηση χάνεται, απλά ώς εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να βρεί τρόπο να την περάσει, εφόσον πας σε αυτόν όμως.
-
costasar wrote:
Δεν το κάνει η Ford (από όσο ξέρω, εκτός εαν άλλαξε κάτι), το κάνει ένας συγκεκριμένος έμπορος. Και εαν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα, η εγγύηση χάνεται, απλά ώς εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να βρεί τρόπο να την περάσει, εφόσον πας σε αυτόν όμως.
Ακριβώς, αλλιώς ακυρώνει την πολιτική ΟΛΩΝ των εταιριών εδώ και 2 δεκαετίες περίπου.
Κανείς δεν θα αγόραζε τις παραπάνω εκδόσεις κινητήρων που είναι pure gold, γιατί άλλο παραπάνω έκδοση, που όσο και να το κάνεις έχει και έξτρα πράγματα και αξεσουάρ, και άλλο μία 'απλή' χαρτογράφιση, και να την πληρώνεις 1500.-.2000.-.2500 πάνω.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής δίλημα το οποίο βρίσκομαι.
Είμαι ανάμεσα στην αγορά των εξής 2 peugeut 2008ν:
1)1.5 100 hp alliure πετρέλαιο 3.500 χιλ(test drive) 23.000 ευρώ
2)1.2 130 hp active βενζίνη 1.700 χιλ (test drive) 19.900 ευρώ
Τα διλήματα είναι τα εξής:
-
έκανα test drive και τα 2 αυτοκίνητα και τα 100 άλογα του πετρελαίου μου φάνηκαν λίγα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σε αντίθεση τα 130 της βενζίνης ήταν πάρα πολύ καλά.
-
Η alliure έκδσοη σε σχέση με την active είναι πολύ πιο πλούσια και προσφέρεις αρκετές ανέσεις και κάνει την active να φαίνεται αρκετά φτωσή
-
Οι καταναώσεις δεδομένου ότι κάνω 13.000 με 14.000 χιλ το χρόνο
Επίσης στην active δεν υπάρχει τεμπέλης. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης?
Ευχαριστώ εκ των προ΄τερων για οποιαδήποτε βοήθεια!
-
-
Το απάντησες μόνος σου από την στιγμή που είπες ότι το ντίζελ σου φάνηκε αργό.
-
realzues θεωρείς ότι τα extra της alliure σε σχέση με την active είναι σημαντικά ώστε να σε αποτρέψουν από την αγορά ενός active?
-
Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, το 100/130 βενζίνη δεν έχει πολύ σχέση με το 100/130 diesel. Είναι 2 διαφορετικοί κόσμοι και νομίζω έχει συζητηθεί εκτεταμένα εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή το 100 βενζίνη θα το έβαζα κάτω από το 100 πετρέλαιο, και το 130 πετρέλαιο πάνω από το 130 βενζίνη, για όλα όσα ξέρουμε.
Το 130 βενζίνη είναι σίγουρα ποιο σπιρτόζικο και για όσους εκτιμούν αυτή τη μεριά από την κατανάλωση και τα τέλη κυκλοφορίας, είναι μονόδρομος. Σε πολλούς τα 100άρια θα φανούν ράθυμα, ευτυχώς και το 100 βενζίνη κινεί ικανοποιητικά το αυτοκίνητο και προσφέρεται τώρα σε τιμή χώμα (κοντά 18.000), εν αντιθέσει με άλλες προτάσεις B suv που έχουν και εισαγωγικές εκδόσεις χώμα τελείως.
Η γνώμη μου είναι ότι η Active είναι καταπληκτική έκδοση, τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα, το στήσιμο - και στρίβει αλλά είναι και άνετο, η καινούργια πλατφόρμα, και οι κορυφαίοι χώροι και αποσκευές για την κατηγορία. Μαζί με την εμφάνιση και design, και τις τιιμές προσφοράς πρέπει να είναι στο τοπ 3 όλων όσων κοιτούν B suv αυτή την περίοδο.
Τα άλλα είναι έξτρα, δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά, εκτός ότι το Allure όταν πήρα εγώ είχε έξτρα ένα σύστημα ασφαλείας και έπαιρνε 5 αστέρια, ενώ το Active λόγω έλλειψης αυτού έπαιρνε 4 (αυτόματο φρενάρισμα το βράδυ, νομίζω ήταν).
Το diesel φουλ φορτωμένο με όλη την οικογένεια και πράγματα δεν κολλάει πουθενά πάντως, απλά ο φίλος έπαθε με τον κινητήρα, αυτό που παθαίνει κάποιος που μπαίνει στην Active αφού έχει μπει πρώτα στην Allure σε επίπεδο εξοπλισμού!
Υπάρχει τεμπέλης, έξω υπάρχει επίσημα στα αξεσουάρ του αυτοκινήτου, εδώ μου έδωσαν έναν κατάλογο αξεσουάρ και δεν το είχε μέσα. Κάποιος εδώ μέσα ανέφερε 100-150ευρώ νομίζω.
Θα υπάρξει και σίγουρα κάποιος στην αγορά aftermarket με 75-120ευρώ περίπου.
-
Για μένα το σημαντικότερο είναι το αυτοκίνητο ως μηχάνημα, δηλαδή κινητήρας, πλαίσιο, ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης, σύστημα πέδησης, μηχανολογική αρτιότητα, στήσιμο κλπ. Τα μπιμπλίκια έπονται. Οπότε ανάμεσα σε ένα καλύτερο στον δρόμο Active και σε ένα πιο καλά εξοπλισμένο, αλλά χειρότερα οδηγικά Allure, προφανώς και καλύτερη επιλογή είναι το καλύτερο αυτοκίνητο, όχι το πιο φορτωμένο.
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστικότατη ανάλυση!
-
-
αυτό το είδαμε?
Θα φάω ξύλο τώρα που κάνω quote??
Ωραίο review και καταλήγει στα σωστά συμπεράσματα που βγάζει κάποιος αν ψάξει τις περισσότερες επιλογές για την αγορά b suv. Στα 22.400 νομίζω δεν έχει αντίπαλο (αν και ήμουν φανατικός του puma).
Στα 25.000 όμως που ζητάει το 1.2 130 hp εκεί λίγο μπερδεύεται το θέμα.
Προχθές πέρασα από την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα ανέβει η τιμή του ....και σε ποστ στο fb ένας άλλος που το έκλεισε του είπαν πως θα αλλάξει το τέλος ταξινόμησης και θα ανέβει η τιμή. Μήπως πουλάνε και λίγο παπά για να προλάβουμε να βάλουμε παραγγελία? Αυτή η παράδοση τον Σεπτέμβριο, φοβάμαι μην γίνει Οκτώ-Νοέ-Δεκ.....
-
Dublin wrote:
αυτό το είδαμε?
Θα φάω ξύλο τώρα που κάνω quote??
Ωραίο review και καταλήγει στα σωστά συμπεράσματα που βγάζει κάποιος αν ψάξει τις περισσότερες επιλογές για την αγορά b suv. Στα 22.400 νομίζω δεν έχει αντίπαλο (αν και ήμουν φανατικός του puma).
Στα 25.000 όμως που ζητάει το 1.2 130 hp εκεί λίγο μπερδεύεται το θέμα.
Προχθές πέρασα από την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι θα ανέβει η τιμή του ....και σε ποστ στο fb ένας άλλος που το έκλεισε του είπαν πως θα αλλάξει το τέλος ταξινόμησης και θα ανέβει η τιμή. Μήπως πουλάνε και λίγο παπά για να προλάβουμε να βάλουμε παραγγελία? Αυτή η παράδοση τον Σεπτέμβριο, φοβάμαι μην γίνει Οκτώ-Νοέ-Δεκ.....
Εγώ πάντως δεν βαράω!
Είναι ιδέα μου ή είναι από τις καλύτερες κριτικές που έχει κάνει τελευταία; δεν τον έχω δει τόσο ενθουσιασμένο άλλη φορά.
Επίσης λέει για την τιμή ότι σωστή γιατί είναι πολύ ποιοτικό και καλά εξοπλισμένο, ενώ του δίνει πρωτοκαθεδρία στους χώρους συνολικά, και το συγκρίνει άμεσα με Q2, Τ-Rock και DS3.
'αν θέλετε να δείτε κάτι σε αυτήν την κατηγορία, και σας αρέσει το συναίσθημα και η ποιότητα, το 2008 είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο που πρέπει να έχετε στην κορυφή της λίστας σας'.
ωχ..quotaρα και εγώ..
-
Απλά σε αυτή την έκδοση με τα 100 δεν βλέπουμε να ειναι και ιδιαίτερα σπιρτοζικο, αφού τα 0-100 τα πιάνει στα 12 δευτερα
-
Εμένα και των 130 ίππων δεν μου φανηκε φάνηκε ιδιαίτερα σπιρτοζικος ο κινητήρας, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο tce, τώρα ίσως έφταιγε το ότι το αυτοκίνητο είχε ούτε 500χλμ. Η αλήθεια είναι οτι συγκριτικά με τα λεφτά που δίνεις δεν παίρνεις αντίστοιχες επιδόσεις πχ για το GT line diesel δίνεις 27.500 για 100 ίππους μόνο (όταν παίρνεις με τα ίδια γκολφ 8 life 2.0 diesel 150hp dsg). Παίρνεις πολλά άλλα όμως και επίσης πάντα υπάρχει η δυνατότητα αργότερα να ανέβει πολύ εύκολα τουλάχιστον 20-25 ιππους με χαρτογραφηση.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)