-
6 χρόνια είναι ο συνήθης κύκλος ζωής ενός ευρωπαϊκού μοντέλου, οπότε απόλυτα λογικά στα 3 χρόνια έρχεται το facelift.
Τα άλλα που αναφέρεις, περί χρόνου διάθεσης σε μια αγορά, δεν παίζουν ρόλο.
+1
Στα 3 (βαριά 4 χρόνια) είναι ο χρόνος του restyling για τα περισσότερα μοντέλα (ευρωπαϊκά και πολλές φορές και γιαπωνέζικα)
-
Το 3008 είναι 2016 μοντέλο και δεν έχει γίνει ακόμη face lift, C3 απλό επίσης 2016 - θα γίνει σύντομα, αλλά είναι παραπάνω από 3 χρόνια, το C3 Aircross είναι 2017 και πάει για του χρόνου, οπότε μάλλον κοντά στα 4 γίνεται το facelift και όχι στα 3.
Θα δούμε, κάτσε να ζούμε τότε, και θα τα πούμε!
Περίπου όπως τα λές. Ο κύκλος ζωής είναι 6-7 χρόνια και το facelift γίνεται στα 3 με 4, ανάλογα με την εμπορικότητα του μοντέλου. Το 3008 επειδή έχει σχεδίαση που διατηρείται 'φρέσκια' το τραβήξανε στα 3.5 χρόνια το facelift (ήταν να παρουσιαστεί τώρα) αλλά λόγω covid καθυστέρησε ένα 6μηνο. Στο C3 (το απλό) ήδη έχει βγεί το facelift από τον Φεβρουάριο και λογικά πρέπει να ήρθε (ή έρχεται άμεσα) Ελλάδα και το Aircross θα ακολουθήσει σύντομα.
-
Αυτό είχε ποσταριστεί πριν το lock down, και εξηγεί κάτα κάποιο τρόπο γιατί δεν υπάρχουν προσφορές στα Allure και γιατί δίνουν πολλούς μήνες αναμονής στις παραγγελίες, +ότι συμβαίνει με τον ιό.
Για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν, απλά λέει ότι δεν υπάρχουν αρκετά i-cockpit, και έλλειψη του υλικού (είναι ο νέος 'χρυσός' αυτό το υλικό) quartz. Στην Γαλλία το 45% των 208 είναι GT Line.
Νομίζω αυτό επιβεβαιώνει και αυτό που λέω μήνες, το i-cockpit όχι μόνο δεν είναι αρνητικό για τους περισσότερους (για κάποιους καταλαβαίνω πώς μπορεί να είναι φυσικά), αλλά και selling point του αυτοκινήτου, όπως έγινε και στην περίπτωσή μου.
Στην Γαλλία προσφέρουν -500ευρό έκπτωση αν το πάρεις με τον αναλογικό πίνακα.
Launched in October 2019 and January 2020 respectively, the Peugeot 208 and 2008 began their careers on the wheel. On the flip side, delivery times are getting longer as the manufacturer has to face a shortage of 3D i-cockpit.
Barely three months after its commercial launch, the Peugeot 208 (voted car of the year by L'argus) leads the sales on the French market, relegating the Renault Clio 5 to the second step of the podium. If the manufacturer felt the potential of his city car, he did not expect buyers to like the high-end versions so much (45% in GT Line). Result, it is in shortage of 3D i-cockpit and in particular of quartz, material which goes into its manufacture. Asked about the question, Peugeot said that the supplier will increase its production from March.
In order to overcome this shortage and contain delivery times on the Allure finish, the manufacturer launched a negative option (- € 500) by replacing the 3D handset with a 3.5 '' analog handset as on the 208 Active. On the other hand, the new Eco-Led projectors which replace the halogen headlights will only be available in June. The delays are also important on the diesel and GT Line versions. Finally, the Full Park Assist option has been suspended. As for the e-208, it arrives in March but the 11 kWh charger option will only be available in July.
-
Φυσικα και ειναι selling point, εγώ όταν τό πείρα για δοκιμη το 208 το κοιτουσα όλη την ώρα.
Αν κρατήσουν αυτές τις τιμές, θα το σκεφτω πολύ σοβαρά για 208. Diesel αυτοματο υπάρχει στο 208;
Ειδάλλως, δεν αξίζει τα πολλα περισσότερα λεφτά, δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο από τον ανταγωνισμό πέρα από την σχεδίαση.
-
Το πιο ομορφο και θα το ειχα στην λιστα μου ψηλα ειναι το 508. Αλλα, ειναι παρα πολυ κουπεδιαρικο που τα παιδια πισω δεν ξερω αν θα την παλευαν. Απο την αλλη αν το εφτιαξαν για να καθεται ο κ. Ταδε executive ταδε ταδε και να χτυπαει το κεφαλι του στον ουρανο, τι να πω. Κριμα. Παντως παιζει να ειναι το πιο ομορφο συνολικα που εχω δει.
-
Το πιο ομορφο και θα το ειχα στην λιστα μου ψηλα ειναι το 508. Αλλα, ειναι παρα πολυ κουπεδιαρικο που τα παιδια πισω δεν ξερω αν θα την παλευαν. Απο την αλλη αν το εφτιαξαν για να καθεται ο κ. Ταδε executive ταδε ταδε και να χτυπαει το κεφαλι του στον ουρανο, τι να πω. Κριμα. Παντως παιζει να ειναι το πιο ομορφο συνολικα που εχω δει.
Επειδή και αυτό το αυτοκίνητο το ξέρω πάρα πολύ καλά και από μέσα από την εταιρία, να ξέρεις ότι το έβγαλαν περισσότερο για να δείξουν ότι μπορούν, δεν περιμένουν να πάρουν πωλήσεις από αυτό.
Δεν κάνει για οικογένεια.
-
Όταν λες το ξέρεις, εννοείς το οδηγείς ή ότι το γνωρίζεις μηχανικα;
-
Diesel αυτοματο υπάρχει στο 208;
Προς το παρόν όχι. Ίσως γίνει διαθέσιμο αργότερα.
-
Πάντως εγώ που έχω C5 που επίσης κουπεδίζει και μπήκα μέσα στο 508 , μπροστά ήταν πολύ δύσκολα και πίσω απλά αδύνατον να μπω . Βέβαια δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί είμαι πολύ ψηλός , αλλά το αμάξι πράγματι βγήκε για να υπάρχει σεντάν σε μία εποχή που όλοι θέλουν σουβ...
-
Πάντως εγώ που έχω C5 που επίσης κουπεδίζει και μπήκα μέσα στο 508 , μπροστά ήταν πολύ δύσκολα και πίσω απλά αδύνατον να μπω . Βέβαια δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί είμαι πολύ ψηλός , αλλά το αμάξι πράγματι βγήκε για να υπάρχει σεντάν σε μία εποχή που όλοι θέλουν σουβ...
Είχα μπει 508 όταν έκανα td 3008. Το είχε ο πωλητής και μπήκαμε με τον κουμπάρο μου πισω. Χμμμ όχι;;
Και μπροστά ανάμεσα ο όγκος είναι τεράστιος. Έχει σταχτοδοχείο η κάτι τέτοιο δίπλα από τον λεβιέ.. πάντως δεν το καταλαβαίνω, πληρώνουν σχεδιασμό υλοποίηση όλα αυτά γιατί; Για να πουν ότι έχουν ένα ωραίο Σεντάν για κραχτη; Ποιο το κέρδος; Να δείξουν ότι πλέον είναι πριμιουμ;
Σαν την Κρεμλίδου. Τούμπανο από πίσω αλλά ..
-
Είδα το απόγευμα στο φανάρι,στην πλατεία της Ν.Φιλαδέλφειας, ένα 2008 (με πινακίδες leasing) στο μπλε μεταλλικό χρώμα.Ήταν εν κινήσει,δεν μπόρεσα να δω active,allure ή GT-line,αλλά αυτό το χρώμα του πάει απίστευτα! Πολύ όμορφο,μου άρεσε περισσότερο κι από το πορτοκαλί ή το άσπρο, το μπλε είναι πιο κυριλέ και διακριτικό!
-
Ρε παιδιά επειδή ακόμη δεν πήγα να το τσεκάρω από κοντά, έστω οδηγός 1,85 μπροστά.
Χωράει πίσω ένας ίδιων κυβικών επιβάτης? Γόνατα - κεφάλι? Υπάρχει αέρας?
-
Ρε παιδιά επειδή ακόμη δεν πήγα να το τσεκάρω από κοντά, έστω οδηγός 1,85 μπροστά.
Είμαι 1.80 84kg και πίσω μου κάθομαι άνετα, εσυ θα έχεις λιγότερο αέρα αλλά χωρας. Κεφάλι θα είναι εντάξει. Ίσως σου φανεί λίγο στενό γιατί 1.77 είναι στο κάτω όριο του φάρδους σε αυτή την κατηγορία. Σε μήκος καμπίνας είναι το καλύτερο.
-
Σήμερα πήγα και το είδα και είμαι 1,85. Πίσω μου καθόμουν σχετικά καλά, είχα 2-3 πόντους για τα γόνατα και 4-5 για κεφάλι. Είδα και το 3008 και οι χώροι μέσα ήταν παραμφερείς (+2 πόντοι στα γόνατα), η μεγάλη διαφορά ήταν στο χώρο αποσκευών. Και στα δύο πάντως κάθονται πίσω 2 ενήλικες και ένα παιδί, 3 ενήλικες με τίποτα!
-
3 ενήλικες ούτως ή άλλως δεν κάθονται ανετα σε κανένα της κατηγορίας b ή c suv, άντε λίγο στο c5 λόγω ξεχωριστού καθίσματος. Για εμένα το μονο αρνητικό είναι το φαρδος. Επίσης για suv είναι χαμηλό (αυτό δεν είναι κακό απαραίτητα), το έχω δει δίπλα δίπλα με Yaris και ήταν σχεδόν το ιδιο σε υψος, βέβαια το Yaris είναι σαν μίνι mpv. Στο 3008 αισθάνεσαι πιο king of the road είναι η αλήθεια.
-
Είναι πιο κροσόβερ το αμάξι και έτσι κάθεσαι χαμηλά και θέλεις το μήκος . Αντίθετα το 3 αιρκρός επειδή έχει ύψος και κάθεσαι πιο όρθιος είναι πιο άνετο .
Εγώ είμαι ψηλός 1,94 αλλά είμαι και ογκώδης . Εβαλα τον γιο μου που είναι 1,92 κανονικού όγκου και κάθισε άνετα στο 3 πίσω από τον εαυτό του .
Προφανώς όμως το 2008 είναι η σωστή επιλογή απέναντι στο Πούμα που έχει πολύ μικρότερους χώρους . Μικρότερους και από το υπό απόσυρση σουβ της Φόρντ .
-
Συγγχωρεστε μου την ερωτηση αλλα οι κινητηρες των 100 και 130 hp ειναι ιδιοι σωστα? Μπορει να παρει remapping ο ασθενεστερος για να φτασει τα 130?
Ειναι κατι που μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει, ωστε να μην χασω την εγγυηση?
-
Συγγχωρεστε μου την ερωτηση αλλα οι κινητηρες των 100 και 130 hp ειναι ιδιοι σωστα? Μπορει να παρει remapping ο ασθενεστερος για να φτασει τα 130?
Ειναι κατι που μπορω να ζητησω απο την αντιπροσωπεια να κανει, ωστε να μην χασω την εγγυηση?
-
Ναι μπορείς να κάνεις remapping.
-
Όχι, δεν το κάνει και θα χάσεις την εγγύηση.
-
-
Σκεφτηκες τον αλλο στο αλλο φορουμ που πηρε το 2008 μετα απο 70 σελ. Και του ειπαν χαρτογραφηση εντος εγγυησης;
-
Καλύτερα στο insomnia παρά εδώ, η κίνηση είναι η δεκαπλάσια...
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)