-
Εύχομαι να αλλάξει αυτή η αηδία γιατί κοντεύουν να μας γυρίσουν στα 80's που για να πάρεις πάνω από 1100cc έπρεπε να ήσουν γιατρός ή δικηγόρος καλοπιασμενος....
Oντως ηδη ειμαστε εκει εδω και 4-5 χρονια αλλα μας σωζουν τα τουρμπο. Ιδια κυβικα ναι αλλα οχι ιδιοι κινητηρες.
Παντως και στην Αμερικη πουλανε τωρα 1.4 και 1.5 που στα 80ς θα ηταν σοκαριστικο οταν το μεσο αμαξι ηταν 3800.
-
Παίδες δίκιο έχετε όλοι εν μέρη
το μόνο σίγουρο είναι ότι η αυτοκίνηση έχει επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια
η μόνη ένσταση μου είναι τα sw. Έβλεπα προχθές ένα μαύρο Mercedes sw και προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι ΙΧ ή νεκροφόρα !!!
μονο όταν πλησίασε το διαπίστωσα ότι δεν ήταν !
οπότε απορώ πως στην Ευρώπη πουλάν ή πουλούσαν αρκετά γιατί εδώ ποτέ δεν ήταν μια κατηγορία που άρεσε -
Παίδες δίκιο έχετε όλοι εν μέρη
το μόνο σίγουρο είναι ότι η αυτοκίνηση έχει επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια
η μόνη ένσταση μου είναι τα sw. Έβλεπα προχθές ένα μαύρο Mercedes sw και προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι ΙΧ ή νεκροφόρα !!!
μονο όταν πλησίασε το διαπίστωσα ότι δεν ήταν !
οπότε απορώ πως στην Ευρώπη πουλάν ή πουλούσαν αρκετά γιατί εδώ ποτέ δεν ήταν μια κατηγορία που άρεσεΚαλά δεν είναι όλα τα SW mercedes κακάσχημα... Δες κάτι πιο σύγχρονο. Volvo V90, Subaru Outback, Porsche Panamera Sport Turismo, Audi A4/6 wagon και πόσα άλλα... Σου φαίνονται νεκροφόρες;
Ακόμα και το C63 wagon, άσχημο το θεωρείς;
Απλά ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει την πρακτικότητα αυτού του αμαξώματος και μένει κολλημένος σε φράσεις του 80...
Συμπεριφορά αυτοκινήτου, με αρκετές σπορ εκδόσεις μάλιστα, χώροι ίσοι ή καλύτεροι από SUV, με αρκετά καλές καταναλώσεις. Αν έχεις δεύτερο για να σου καλύπτει τις εντός πόλης διαδρομές σε στενά δρομάκια, είναι η χρυσή τομή.
-
Οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ λόγοι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ για τους οποίους πουλάνε τα σουβς είναι οι εξής :
α. ψηλή θέση οδήγησης. Κάποτε το κορόιδευα, αλλά εδώ και χρόνια έχω αλλάξει γνώμη. Πιο καλή ορατότητα περιμετρικά, και όχι μόνο μπροστά.Με πολλές προεκτάσεις και συνέπειες : και στην ασφάλεια διότι αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα μερικά μιλισεκόντ νωρίτερα, αλλά και στο πλάι π.χ. όταν απολαμβάνεις τη θέα π.χ. σε ένα ταξίδι ή όταν είσαι μέσα και περιμένεις.
βου. Πιο εύκολο μπάσε βγάλε. Προσέξτε, όχι πιο καλοί χώροι, αυτοί μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Μπάσε βγάλε μόνο. Κάποτε επίσης το κορόιδευα, τώρα απλώς κάνω μώκο. Είναι σημαντικό πλέον και για μένα, λόγω της φύσης της δουλειάς μου μπαινοβγαίνω στο αμάξι 30-50 φορές τη μέρα και είμαι και μερικές δεκάδες κιλά παραπάνω από όσο έπρεπε να είμαι.
γου. Size matters. No comments about that. Θα αναφέρω μόνο μια προέκταση από τις πολλές αυτού του επιχειρήματος : συν τοις άλλοις σου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, άσχετα αν αυτή ίσως να είναι ψευδής. Και επειδήΣ ο περισσότερος κόζμος είναι παρορμητικός και πρωτόγονος όσον αφορά τα ένστικτά του, αυτή η αίσθηση/ψευδαίσθηση είναι κυρίαρχη στη σκέψη του και τον οδηγεί σε αυτές τις επιλογές.
δου. Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, η οποία σου δίνει ένα πλεονέκτημα στο λακουβομάνι, στον κάθε χωματόδρομο και καλντερίμι. Με το Ντάστερ πάω αέρα εκεί όπου με το Πρίους δεν μπαίνω καν.+_
Φυσικά όλα αυτά έχουν το ανάλογο κόστος σε βάρος, αεροδυναμική, κατανάλωση, θόρυβο, ΄κοστολόγια, ζμπορ οδήγηση, επιδόσεις κ.α. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το point εδώ. Ότι παρά το αδιαμφισβήτητο κόστος τους ο κοζμάκης ΣΠΕΥΔΕΙ να αγοράσει ότι σουβ βγαίνει στην αγορά, γυρίζοντας την πλάτη στα στέησο και στα σεντάν και περιορίζοντας πολλές φορές τα χατς ρόλο πόλης/δεύτερου, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης. Ή όπως λένε και στο χωριό μου, τα σουβς τους έχουνε πάρει και τα σώβρακα. Και δικαίως.
-
@Bolt συμφωνώ μαζί σου γι'αυτό αντί για Xceed θα πάω σε Ceed sportswagon GT-line και θα προσθέσω δύο πραγμαρακια που του λείπουν. Όσο για την ομορφιά των sw επειδή μπαίνει υποκειμενικό κριτήριο εκεί θα πάω πάσο. Προσωπικά πάντως το αμάξι θα το πάρω για εμένα. Αν δεν αρέσει στον γείτονα ακόμα καλύτερα να μην μου το ματιάζει καθώς είμαι και προληπτικός!
-
@Bolt συμφωνώ μαζί σου γι'αυτό αντί για Xceed θα πάω σε Ceed sportswagon GT-line και θα προσθέσω δύο πραγμαρακια που του λείπουν. Όσο για την ομορφιά των sw επειδή μπαίνει υποκειμενικό κριτήριο εκεί θα πάω πάσο. Προσωπικά πάντως το αμάξι θα το πάρω για εμένα. Αν δεν αρέσει στον γείτονα ακόμα καλύτερα να μην μου το ματιάζει καθώς είμαι και προληπτικός!
το proceed δεν σε εψησε τελικά ε; τελικά το 20 θα είναι η χρονιά που θα κάνω αγορά και η επιλογή σουβ αρχίζει και μένει σχετικα πίσω.
-
Οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ λόγοι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ για τους οποίους πουλάνε τα σουβς είναι οι εξής :
α. ψηλή θέση οδήγησης. Κάποτε το κορόιδευα, αλλά εδώ και χρόνια έχω αλλάξει γνώμη. Πιο καλή ορατότητα περιμετρικά, και όχι μόνο μπροστά.Με πολλές προεκτάσεις και συνέπειες : και στην ασφάλεια διότι αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα μερικά μιλισεκόντ νωρίτερα, αλλά και στο πλάι π.χ. όταν απολαμβάνεις τη θέα π.χ. σε ένα ταξίδι ή όταν είσαι μέσα και περιμένεις.
βου. Πιο εύκολο μπάσε βγάλε. Προσέξτε, όχι πιο καλοί χώροι, αυτοί μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Μπάσε βγάλε μόνο. Κάποτε επίσης το κορόιδευα, τώρα απλώς κάνω μώκο. Είναι σημαντικό πλέον και για μένα, λόγω της φύσης της δουλειάς μου μπαινοβγαίνω στο αμάξι 30-50 φορές τη μέρα και είμαι και μερικές δεκάδες κιλά παραπάνω από όσο έπρεπε να είμαι.
γου. Size matters. No comments about that. Θα αναφέρω μόνο μια προέκταση από τις πολλές αυτού του επιχειρήματος : συν τοις άλλοις σου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, άσχετα αν αυτή ίσως να είναι ψευδής. Και επειδήΣ ο περισσότερος κόζμος είναι παρορμητικός και πρωτόγονος όσον αφορά τα ένστικτά του, αυτή η αίσθηση/ψευδαίσθηση είναι κυρίαρχη στη σκέψη του και τον οδηγεί σε αυτές τις επιλογές.
δου. Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, η οποία σου δίνει ένα πλεονέκτημα στο λακουβομάνι, στον κάθε χωματόδρομο και καλντερίμι. Με το Ντάστερ πάω αέρα εκεί όπου με το Πρίους δεν μπαίνω καν.+_
Φυσικά όλα αυτά έχουν το ανάλογο κόστος σε βάρος, αεροδυναμική, κατανάλωση, θόρυβο, ΄κοστολόγια, ζμπορ οδήγηση, επιδόσεις κ.α. Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το point εδώ. Ότι παρά το αδιαμφισβήτητο κόστος τους ο κοζμάκης ΣΠΕΥΔΕΙ να αγοράσει ότι σουβ βγαίνει στην αγορά, γυρίζοντας την πλάτη στα στέησο και στα σεντάν και περιορίζοντας πολλές φορές τα χατς ρόλο πόλης/δεύτερου, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης. Ή όπως λένε και στο χωριό μου, τα σουβς τους έχουνε πάρει και τα σώβρακα. Και δικαίως.
Συμφωνώ 99% σε ότι γράφεις, και βάζεις μια λογική στην 'παράλογη' αγορά....
Σημειώσεις σύμφωνα με τα δικά σου σημεία.
Α. & Β. Όταν θα αρχίσω να έχω κινητικά θέματα, τότε θα έχει αξία το εύκολο μπες-βγες. Φαντάζομαι ότι θα είναι μετά τα 60. Έλα ντε όμως που τα αγοράζουν και νέοι. Στα 25 μου είχα όνειρο να πάρω διθέσιο, όχι suv 2κίνητο... Θέλεις να συζητήσουμε ποιο είναι πιο ευχάριστο οδηγικά; Περί ασφάλειας λόγο ορατότητας... Έχω δει άπειρα ψευτοsuv(χωρίς διάθεση να θίξω κανέναν), να βγάζουν το μισό αμάξι στην απέναντι λωρίδα, γιατί δεν μπορούν προφανώς να δούνε πάνω από το ranger. Ούτε και πάνω από το Grand Cherokee που είχα. Οπότε τώρα που τα περισσότερα είναι suv, το μεγαλύτερο 'κερδίζει'. Και αυτά που κερδίζουν είναι όλα 4Χ4 σε αυτόν τον τομέα. Όπως και εγώ δεν μπορώ να δω πάνω από scania.....
Γ. size matters... Συμφωνώ και επαυξάνω αν μιλάμε για πουλιά. Και δεν αναφέρομαι στα πετούμενα.... Οπότε όπως σωστά έγραψες.... Ψευδαίσθηση
Δ. Οι λακούβες είναι ένα θέμα που δεν είχα σκεφτεί. Αλλά αν πηγαίνεις σε διαδρομές με μεγάλες λακούβες επίτηδες= πας στα βουνά. Άρα η 4 κίνηση και οι ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης είναι μονόδρομος.
Και πάμε για επίλογο.... Τις τελευταίες ημέρες οδηγούσα προφανώς το καινούριο 'παιχνίδι'. Το corolla της συζύγου.... Και τι ωραία που δεν ακούγεται τίποτα.... Και τι ωραία που καίει 3,6λτ/100 εντός πόλης. Και δες τι εύκολα μπαίνει στα στενά... Και βολεύομαι σε μικρή θέση στο parking....Μέχρι χθες που ήθελε να πάει στο κέντρο και πήρα το ranger για να κατέβω κέντρο και εγώ..... @@@@ υβριδικά κιόλας.... Βλέπω, όπως είπες, πάνω από σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα, δεν αποφεύγω καμιά λακούβα, στις κλειστές στροφές άμα δε με παίρνει αλλιώς ανεβαίνω πεζοδρόμιο για να περάσω, πετρελαιοροπάρα, βάζω και ένα τόνο φορτίο στην καρότσα άμα λάχει, και parking και με τα 2 πληρώνω το ίδιο.... Δε γ@μίς.... Έκαψε σχεδόν 17λτ/100, αλλά λεφτά υπάρχουν που έλεγε και μια ψυχή. Σήμερα που ήταν ελέυθερο το τουότα, πήρα τα κλειδιά από το ντάτσουν, και δεν βλέπω να ξαναπαίρνω το corolla.... Γιατί;;; Γιατί την περασμένη εβδομάδα που είχε χιόνια, όταν έβγαινα από τον παιδικό σταθμό με τα δίδυμα, μου έδειξαν το χιόνι στο Χορτιάτη..... Τους λέω 'πάμε;' Και σε μισή ώρα είμασταν στο δρόμο για το καταφύγιο... Κανένα QQ και κανένα tiguan δεν πάει εκεί που πήγα.....
Αλλά όταν ήμουν στο χωριό ΣΚ και είχα να επιλέξω ανάμεσα στο CHR και το corolla, πήρα(και θα παίρνω) χωρίς δεύτερη σκέψη το corolla.... Και ότι τα αγοράζει ο κόσμος δε μου λέει κάτι. Δες τι ψηφίζει ο κόσμος και θα καταλάβεις το γιατί. Όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά παγκόσμια.
-
Πολυ ωραια τα ειπε ο dstou, θεωρω εχει πιασει την ουσια.
-
το proceed δεν σε εψησε τελικά ε; τελικά το 20 θα είναι η χρονιά που θα κάνω αγορά και η επιλογή σουβ αρχίζει και μένει σχετικα πίσω.
Φίλε στο θέμα του Proceed είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα κατ'εμέ. Απλά δεν έχει ουσία ύπαρξης. Εμφάνηση ιδιαίτερα περίεργη, wannabe Panamerica θου κύριε, η οποία δημιουργεί θέματα κόβοντας χώρο από τα κεφάλια των πίσω. Πιο σφιχτό set up ανάρτησης ενώ μοιράζεται ίδια μηχανικά σύνολα με το Ceed. Διαβάζω και κάτι για παραπάνω θόρυβο για τους πίσω στο Proceed. Γενικά άποψη μου εφόσον μοιράζεται ίδιο εσωτερικό με το Spotswagon δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις 2000€ επιπλέον. Το spotswagon GT-line είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση vfm.
Τα πράγμα ζοριζει στο Xceed. Μπορεί να είναι 2000-2500€ ακριβότερο αλλά έχει μεγαλύτερο εντυπωσιακό Infoteinment συν μεγαλύτερη οθόνη (κάνει αισθητή διαφορά ανάμεσα στα όργανα) οργάνων από τα Ceed/spotswagon/Proceed. Αυτά αν μπορείς να το πάρεις DCT δίνουν πραγματικά premium αέρα στην καμπίνα και δεν θα νιώσεις ποτέ κορεατιλα. Ο χώρος αποσκευών είναι μια χαρά αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με τα 600+ των spotswagon/Proceed. Εμένα με καλύπτει πάντως. Επισης οι +18 πόντοι με τα airbumbs μπροστά, τους πολλαπλούς πίσω και τις διαφορετικές ρυθμίσεις στο setup σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές κάνουν το Xceed το μοναδικό από τα SUVs που οδήγησα και αντέχει η τσέπη μου (όριο τα 30.000€) το οποίο δεν με χάλασε όντας 'βάρκα'. Αυτό και το CHR ήταν τα μοναδικά που απόλαυσα οδηγικά με την διαφορά ότι το Xceed έχει τους χώρους και τον κινητήρα να υποστηρίξει την οδηγική απόλαυση. Μπορεί παραπάνω να τα εχωσα στα SUVs αλλά ειλικρινά το Xceed αξίζει να 'θυσιάσει' κάνεις ένα κλικ εξοπλισμού.
Ξέρω δεν σε βοήθησα αλλά σου είπα ειλικρινά όλα όσα σκέφτομαι. Δύσκολη επιλογή αλλά ευτυχώς έχω πολύ χρόνο μπροστά μου. Εύχομαι και σεσενα καλή τύχη στην επιλογή σου. Πάνω από όλα οδήγησε τα όλα.
-
Συμφωνώ και εγω, ειδικά στο εύκολο μπες βγες, και στο στο άμα λάχει πατάς και τις λάσπες χωρίς να φοβάσαι μην βρεις κάτω.
-
bolt wrote:
Φίλε στο θέμα του Proceed είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα κατ'εμέ. Απλά δεν έχει ουσία ύπαρξης. Εμφάνηση ιδιαίτερα περίεργη, wannabe Panamerica θου κύριε, η οποία δημιουργεί θέματα κόβοντας χώρο από τα κεφάλια των πίσω. Πιο σφιχτό set up ανάρτησης ενώ μοιράζεται ίδια μηχανικά σύνολα με το Ceed. Διαβάζω και κάτι για παραπάνω θόρυβο για τους πίσω στο Proceed. Γενικά άποψη μου εφόσον μοιράζεται ίδιο εσωτερικό με το Spotswagon δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις 2000€ επιπλέον. Το spotswagon GT-line είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση vfm.
Τα πράγμα ζοριζει στο Xceed. Μπορεί να είναι 2000-2500€ ακριβότερο αλλά έχει μεγαλύτερο εντυπωσιακό Infoteinment συν μεγαλύτερη οθόνη (κάνει αισθητή διαφορά ανάμεσα στα όργανα) οργάνων από τα Ceed/spotswagon/Proceed. Αυτά αν μπορείς να το πάρεις DCT δίνουν πραγματικά premium αέρα στην καμπίνα και δεν θα νιώσεις ποτέ κορεατιλα. Ο χώρος αποσκευών είναι μια χαρά αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με τα 600+ των spotswagon/Proceed. Εμένα με καλύπτει πάντως. Επισης οι +18 πόντοι με τα airbumbs μπροστά, τους πολλαπλούς πίσω και τις διαφορετικές ρυθμίσεις στο setup σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές κάνουν το Xceed το μοναδικό από τα SUVs που οδήγησα και αντέχει η τσέπη μου (όριο τα 30.000€) το οποίο δεν με χάλασε όντας 'βάρκα'. Αυτό και το CHR ήταν τα μοναδικά που απόλαυσα οδηγικά με την διαφορά ότι το Xceed έχει τους χώρους και τον κινητήρα να υποστηρίξει την οδηγική απόλαυση. Μπορεί παραπάνω να τα εχωσα στα SUVs αλλά ειλικρινά το Xceed αξίζει να 'θυσιάσει' κάνεις ένα κλικ εξοπλισμού.
Ξέρω δεν σε βοήθησα αλλά σου είπα ειλικρινά όλα όσα σκέφτομαι. Δύσκολη επιλογή αλλά ευτυχώς έχω πολύ χρόνο μπροστά μου. Εύχομαι και σεσενα καλή τύχη στην επιλογή σου. Πάνω από όλα οδήγησε τα όλα.
ερώτηση, το xceed 1,6 με τα 204hp έχει κάποια διαφορετική ρύθμιση σε φρένα ανάρτηση, γενικά στήσιμο σε σχέση με 1,4 και 1,0? μου φαίνεται λίγο περιεργο να είναι το ίδιο ακριβώς όχημα με το χιλιαρι π.χ
-
Άμα διαβάσεις θα δεις ότι η απόδοση των φρένων όλης της σειράς Ceed/spotswagon/Proceed/Xceed είναι εξαιρετική (σχεδόν 35m στις μετρήσεις). Πχ πρόσφατα που κόλλησα με τα Mazda3/CX30 διαπίστωσα ότι είχαν δύο θέματα σοβαρά. 'Ψαρεύει' η μούρη τους στο ζόρι και φτάνουν τα 39,5m στις μετρήσεις τα φρένα τους με κακή αίσθηση παράλληλα (πας χαμηλά στην διαδρομή για αρχίσουν να 'δαγκώνουν'). -4,5 m δεν είναι και λίγο...
Για τις αναρτήσεις σου είπα και επάνω. Όλα έχουν sla πίσω και προσαρμόζουν σε κάθε αμάξωμα το set-up. Συν τα airbumbs μπροστά (μόνο Xceed λόγο ύψους) αμφιβάλω αν υπάρχει θέμα έστω και θεωρητικά. Σε όσα reviews είδα μια χαρά τα πάει.
Το DCT έχει φτιαχτεί για ροπές έως και 300Nm περίπου (να αντέχει το i30N προφανώς) αλλά λόγο του ότι είναι ξηρού τύπου θα το φοβόμουν λίγο να πω την αμαρτία μου. Κατά τα άλλα το 1.6 M/T χοντρικά βγαίνει τιμή σαν 1.4 Dct. Στο 1.6 πρόσεξε κατανάλωση και ρύπους/τέλη...
-
Γαντι του μποξ, οταν λες airbumb εννοεις τα υδραυλικα bumb stoppers;
Μονο μπροστα εχει;;; δεν το ξερα αυτο....παραξενο.
-
Γαντι του μποξ, οταν λες airbumb εννοεις τα υδραυλικα bumb stoppers;
Μονο μπροστα εχει;;; δεν το ξερα αυτο....παραξενο.
Καλημέρα. Ναι ακριβώς, δεν θυμόμουν την ακριβή ορολογία αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Λογικά έβαλαν μπροστά γιατί πίσω με την sla δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης. Αλλιώς ίσως το αμάξι να πάθαινε 'C5 Aircross' να βουτάει και να πλέει πέραν του δέοντος.
(disclaimer vs petrolhead flames)
Δεν κάνω τον δικηγόρο της KIA, ούτε τον άριστο γνώστη γεωμετρίας ανάρτησης. Λογική υπόθεση έκανα...
-
Καλημερα με υγεια και χαρα
Τοσο πολυ πλεειντο c5..,περα αποντα βιντεο δεν εχω καμια επαφη. Αλλωστε ακομα δεν το χρειαζομαι.
Το grandaland x με σφιχτοτερη αναρτηση μια μικρη πλευση σε βουναλακια της ααφαλτου στην εθνικη την εχει.
Παντως γενικα το βουτηγμα ειναι λογω σετ εμπρισθιας αναρτησης κυριως ελατηριων αλλα πιο πολυ λογω κεντρου βαρους. Το οποιο επηρεαζεται ταμαλα απο την γεωμετρια της πισω αναρτησης αλλα φυσικα και απο αλλα παρα πολλα στοιχεια σε μικροτερο βαθμο.
Γενικα αρχιζω και τους σεβομαι στην Kia..πριν οχι και τπσο. Χεσμενους τους ειχα για να μαι ειληκρινης
Θεωρω ομως πως στο θεμα κινητηρων ειναι μια γενια πισω. Αυτην την αισθηση μου δινουν. Οι ιαπωνες παλι ειναι μια αλλα και δυο (mazda 3) γενιες μπροστα σε κινητηρες και κιβωτια.
-
έριξα μια ματιά πάλι στην σειρά, sw εμφανισιακά δεν.. και xceed μόνο οι ελλείψεις του θα κυμαίνονται γύρω στα 3 χιλιάρικα. δν έχω τέλη για αυτό κοιτάω τον 1,6. ο οποίος είναι αυτό που ζητάω βασικά, δυνατός μη υβριδικός έως 1600. μαζί με της Χόντα 182 και της Φορντ 182, είναι ότι πρέπει. υπάρχει και puretech φυσικά,180/225
-
Αυτό που λέει ο @Lap για του κινητήρες είναι μεγάλο θέμα. Και ο μεγαλύτερος μου προβληματισμός. Οι κινητήρες της Kia αποδοτικοί μεν αλλά. Λίγο νωθροί χαμηλά. Καίνε περισσότερο και ρυπαίνουν περισσότερο από τους Ευρωπαίους. Μόνο να δει κανείς καταναλώσεις και ρύπους στα μη dct θα καταλάβει. Εδώ σε θέλω μάγκα μου. Αν είναι να δώσεις 28.500€ για Xceed 14αρι αυτόματο ξηρού τύπου με ελλείψεις δεν βάζεις 3000€ δώσεις να πάρεις Mazda 3 diesel plus Μ/Τ. Εξαιρετική μηχανικού, απαράμιλλη ποιότητα για το segment του και πολύ ΠΟΛΥ όμορφο...
Έκανα το λάθος και πήγα είδα από κοντά το Mazda3. Premium με όλες τις αισθήσεις. Δεν γλιτώνω το διαζύγιο θα με χωρίσει η δασκάλα, πφφ...
-
Καλημερα με υγεια και χαρα
Τοσο πολυ πλεειντο c5..,περα αποντα βιντεο δεν εχω καμια επαφη. Αλλωστε ακομα δεν το χρειαζομαι.
Το grandaland x με σφιχτοτερη αναρτηση μια μικρη πλευση σε βουναλακια της ααφαλτου στην εθνικη την εχει.
Παντως γενικα το βουτηγμα ειναι λογω σετ εμπρισθιας αναρτησης κυριως ελατηριων αλλα πιο πολυ λογω κεντρου βαρους. Το οποιο επηρεαζεται ταμαλα απο την γεωμετρια της πισω αναρτησης αλλα φυσικα και απο αλλα παρα πολλα στοιχεια σε μικροτερο βαθμο.
Γενικα αρχιζω και τους σεβομαι στην Kia..πριν οχι και τπσο. Χεσμενους τους ειχα για να μαι ειληκρινης
Θεωρω ομως πως στο θεμα κινητηρων ειναι μια γενια πισω. Αυτην την αισθηση μου δινουν. Οι ιαπωνες παλι ειναι μια αλλα και δυο (mazda 3) γενιες μπροστα σε κινητηρες και κιβωτια.
μερεν,
επίσης δεν έχω αποψη c5 και opel, πάντως 3008 και xc40 αποκόμισα πολύ καλή άποψη, σφιχτά, σου δίναν λίγο αέρα να μπεις στην στροφή χωρίς να χεζεσαι τι θα γίνει.
-
περί καταναλώσεων. proceed που ψάχνομαι 1,6 βενζίνη, spirit monitor μέσο όρο έχουν περίπου 8λ. σε pov td στο YouTube, ο τύπος το έσκιζε (6000 με 6500 στροφές οι αλλαγές του οχήματος) για ωρα σε σπορτ mode και σχολιασε 12-17 λίτρα.
σε forums διαβάζω μπορείς να κρουζαρεις με 7,5λ; κάπου εκεί. βασικά ξέρεις τι παίρνεις και όσο χαϊδεύεις τόσο θα πιει. προσωπικά δεν είναι απαγορευτικά νούμερα. φαντάζομαι παρόμοια θα είναι τα πράγματα και στο xceed. +-100κιλα νομιζω. σε βαρος.
πάντως και εγώ έχω ακούσει ότι η κατανάλωση τους δεν είναι best. civic ας πούμε έχει μικρότερη σίγουρα. είπαμε όμως, δεν κοιτάς το τις λεπτομέρειες σε τέτοια σύνολα. υποτίθεται ξέρεις πού πας. (η γυναίκα δεν ξέρει αλλά άλλο θέμα. με έχει φάει για σουβ)
-
(η γυναίκα δεν ξέρει αλλά άλλο θέμα. με έχει φάει για σουβ)
Δυστυχώς οι γυναίκες θέλουν σουβ και σίγουρα όχι Xceed για ένα λόγο δεν τους αρέσει. Καλά για το proceed κόπηκε κάθε συζήτηση όταν αναφέρθηκα στα 4.6 μέτρα. Συνέχισε να μου λέει γιατί βλέπεις βίντεο του αφού ΔΕΝ πρόκειται να το πάρουμε. Πάντως να αναφέρω σε όσους ενδιαφέρονται ότι είχα πετύχει σε βίντεο proceed με την 10αρα οθόνη και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του Xceed. Αν δε σας αρέσει που μοιάζει τώρα στο ceed να το ψάξετε το εσωτερικό.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ Χ3...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?