-
Να συμφωνήσω για τον κινητήρα του juke αρχικά και κατόπιν να ρωτήσω αν ξέρει κανείς γιατί captur και juke δεν έχουν τους ίδιους κινητήρες, δεν πάνε πακέτο Renault Nissan?
-
επίσης το να λέμε ότι το συγκεκριμένο δεν είναι 'SUV' είναι λίγο άκυρο γιατι κανένα σε αυτή τη κατηγορία δεν είναι πραγματικό SUV (το κάνω λίγο πιο τετραγωνισμένο δε λέει κάτι).
Έτσι είναι.
Σ'αυτή την κατηγορία κανένα δεν είναι SUV με τη στενή έννοια, εκτός ίσως από το Vitara που είναι και 4wd και με 18,5εκ. απόσταση από το έδαφος.To PSA και η Ford έχουν drive modes για την πρόσφυση,αλλά γενικώς όλα είναι κατά βάση υπερυψωμένα σουπερμίνι με απόσταση εδάφους 16-17+ εκ. Μάλλον ο καλύτερος ορισμός τους θα ήταν ως crossover.
-
Συμφωνώ, μην το υπεραναλύουμε, το αυτοκίνητο πήρε ότι του άξιζε.
To Juke είναι μία viable option, καμία σχέση με το παλιό, μόνο ο ένας και μοναδικός κινητήρας το χαντακώνει.
Αν είναι δηλαδή το Juke τέρας εξωτερικού σχεδιασμού, το Kamiq - που παίρνει πολύ υψηλές βαθμολογίες γενικά, και περισσότερο από το Puma, τί είναι; Το εσωτερικό του Juke από μία έκδοση και επάνω είναι upmarket τουλάχιστον, όπως θέλει η αυξημένη τιμή της κατηγορίας.
Άσχετο.
Πάντως φαίνεται σε δημοφιλία το 2008 τα πάει καλύτερα, θα δείξει σε λίγες μέρες βέβαια.
CarWow
Puma 27 Mαρτίου 18.500views https://www.youtube.com/watch?v=XKS_evhft6A&t=735s
2008 20 Mαρτίου 477.500 https://www.youtube.com/watch?v=iKN6lpFsB6g
Autogefuel
Puma 19 Ιανουαρίου 16.300 https://www.youtube.com/watch?v=Bb6-vkOIRRU
2008 10 Δεκεμβρίου 33.000 https://www.youtube.com/watch?v=YaikmKaScDU
4Τ forum 2008: 1106 posts Puma: 681 posts
-
Έχετε βρει πουθενά κανένα βίντεο με τις offroad δυνατότητες του Puma; Ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα.
Στο παρακάτω τόλμησε για λίγο και το έβγαλε από την άσφαλτο για μερικά δευτερόλεπτα. Αλλά μάλλον το μετάνιωσε... Εγώ πάντως ούτε σε βατό χωματόδρομο δεν θα το έβγαζα. Μπρρρρ τρέμω και στην ιδέα μόνο....
Αυτό που δεν μου αρέσει στο PUMA είναι το συνολικό του ύψος. Πολύ χαμηλό και με μικρά παράθυρα. Για αυτό δεν το θεωρώ SUV, ούτε καν crossover. Ποιο πολύ μου φέρνει σε hot hatch με κουπέ σχεδίαση, που στις 'φτηνές' εκδόσεις έχουν άβαφα τα σπορ πλαστικά (μασπιέδες, φτερά κλπ...).
-
Πάντως να πω και εγώ τι βλέπω τόσο καιρό που ψάχνω για αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα το puma ενώ στην αρχή το ήθελα πάρα πολύ (και τώρα το θέλω αλλά όχι τόσο), πιστευω θα χάσει πελάτες λόγω πίσω χώρων. Αν ήταν λίγο πιο μεγάλο σε μήκος με μεγαλύτερο μεταξόνιο που συνεπάγεται μεγαλύτερους χώρους θα ήταν η Νο1 επιλογή. Αλλά αυτοί οι χώροι πίσω ρε παιδιά περιορίζουν το κοινό. Η θα πρέπει να είσαι κάτω από 1,80 μην πω 1,75, ή κάνας λεφτάς 20-25 ετών ή 'άνω των 50 που έχεις καθαρίσει με παιδιά και το θες να γουστάρεις. Πιστευω πως σήμερα οι περισσότεροι θα επιλέξουν κάτι μεγαλύτερο και ας χάσουν σε 'ομορφιά' και εξοπλισμό.
Βλέπω πως αρκετοί σε διάφορα νήματα κάνουν λόγω για χώρους. Βέβαια έτσι όπως τα παρουσιάζουν μερικοί νομίζω ότι βάζουν μέσα όλο το σπίτι τους. Οπότε όλοι αυτοί αν είχαν το puma υποψήφιο για αγορά πιστεύω σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό το κάνουν πέρα.
-
Όποιος έχει αμφιβολίες για το Puma αρκεί να το οδηγήσει. Τα υπόλοιπα reviews είναι για να γεμίζουν το ιντερνετ και τις τσέπες τους! Από χώρους είναι ΟΚ (όχι κάτι το φοβερό), εγώ με 1.82 κάθομαι πίσω μου μια χαρά. Δεν είναι C3 Aircross, αλλά είναι επαρκές. Στον δρόμο δεν είναι φυσικά Focus (το οποίο είναι σε άλλο επίπεδο) αλλά παραμένει ό,τι καλύτερο στην κατηγορία. Υστερεί σε πληθώρα κινητήρων και κυρίως σε μετάδοση λόγω περιορισμού με το αυτόματο κιβώτιο. Κατά τα άλλα, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, μέσα στα 2-3 κορυφαία ως σύνολο.
-
Αλλά αυτοί οι χώροι πίσω ρε παιδιά περιορίζουν το κοινό. Η θα πρέπει να είσαι κάτω από 1,80 μην πω 1,75, ή
Σιγά να μην χρειάζεται να είσαι και χομπιτ, εκτός και αν έχεις σοφέρ να σε πηγαίνει ( και είναι και πάνω από 180)
-
Οκ, είναι κάτω του μ.ο. στους χώρους αλλά εκτός και αν είναι και τα δυο τα παιδιά σου αγόρια δεν νομίζω ότι τίθεται ζήτημα να μην χωρατε.
-
Εγώ αν κοίταζα στην κατηγορία αυτή (B-Suv) με αυστηρό κριτήριο έως 4.20μ. μήκος, θα ήμουν μεταξύ Vitara,Puma,Juke και του νέου Τοyota που αναμένεται.
Outsider, C3aircross (σε πολύ καλή τιμή και χώρους,αλλά παλιά πλατφόρμα) και Kona (το hybrid,γιατί είναι προς το παρόν το μόνο full υβριδικό στα b-suv και μάλλον θα είναι φθηνότερο από το αντίστοιχο της Τoyota).
Υ.Γ. Δεν θα ήταν λάθος κάποιος να βάλει και τα VAG (κυρίως το T-cross) στη λίστα,απλά για καθαρά δικούς μου προσωπικούς λόγους, εξαιρούνται.
-
Παιδιά τι συζητάμε τώρα ότι δεν θα χωρέσει 2 ενήλικες και 2 παιδιά; μέχρι να φτάσουν στο σημείο να μη χωράνε τα παιδιά το πιθανότερο θα είναι να έχεις αλλάξει αυτοκίνητο μετά από 10-12 χρόνια. Το καλύτερο τεστ ειναι να βάλεις 4 ενηλικες μέσα (εσυ, ο πωλητής, η σύζυγος και όποιος πρόθυμος) και να δεις αν θα σου φαινόταν ασφυκτικά πχ μετά από κάποιες ώρες ταξίδι. Μεταξύ πούμα και φοκους ακτιβ πάντως θα διάλεγα το ακτιβ. Έτσι όπως τα είδα δίπλα δίπλα στην αντιπροσωπεία σίγουρα ακτιβ. Και αφού οι γνώστες εδώ μέσα θεωρούν ότι οδηγικά είναι καλύτερο τότε τι μένει στο πούμα ως πλεονέκτημα; μόνο το μεγαλύτερο πορτμπαγκαζ και αυτό με τρικ στην ουσία.
-
Μεταξύ πούμα και φοκους ακτιβ πάντως θα διάλεγα το ακτιβ. Έτσι όπως τα είδα δίπλα δίπλα στην αντιπροσωπεία σίγουρα ακτιβ. Και αφού οι γνώστες εδώ μέσα θεωρούν ότι οδηγικά είναι καλύτερο τότε τι μένει στο πούμα ως πλεονέκτημα; μόνο το μεγαλύτερο πορτμπαγκαζ και αυτό με τρικ στην ουσία.
To Focus Active είναι σίγουρα καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά το Puma έχει και αυτό τα πλςονκτήματά του:
- Μικρότερο μέγεθος, άρα καλύτερο για μέσα στην πόλη
- Υποκειμενικά πιο ωραία εμφάνιση, αντικειμενικά έχει το SUV στυλ το οποίο πουλάει και είναι της μόδας
- Χαμηλότερη τιμή (μην συγκρίνεις τώρα τιμές, περίμενε το mild hybrid Active) ή ίδια τιμή με καλύτερο εξοπλισμό
- Πιο φρέσκια σχεδίαση και μόλθς βγήκε, στο Focus πλησιάζει η ώρα του facelift.
-
hountalas wrote:
Αλλά αυτοί οι χώροι πίσω ρε παιδιά περιορίζουν το κοινό. Η θα πρέπει να είσαι κάτω από 1,80 μην πω 1,75, ή
Σιγά να μην χρειάζεται να είσαι και χόμπι, εκτός και αν έχεις σοφέρ να σε πηγαίνει ( και είναι και πάνω από 180)
Χαχαχα ωραίο! Εγώ έχω ενδοιασμούς για μελλοντική χρήση με δύο παιδιά αν θα με ικανοποιεί. Δεν το έχω βγάλει από την λίστα πάντως! Θα κάνω το τεστ 'βάζω την γυναίκα να κάτσει πίσω' να δω τι θα μου πει.
Περιμένω να δω και golf mh και αν προλάβουμε μέχρι να στρώσουν τα πράγματα το focus mh. Να δούμε και τι κατάσταση θα επικρατεί στις αντιπροσωπείες , αν θα έχουμε καλύτερες προσφορές και τέτοια.
ΥΓ το puma το έχω οδηγήσει αρκετές φορές , αφού με βαρέθηκαν να με βλέπουν και μου το δίνουν και μόνο μου. Ε μόνος το έσκισα λίγο και είναι ζωηρό. Πολύ ωραίο για κίνηση στην πόλη με καλές καταναλώσεις από ότι έχω δει.
-
Ήρθε ο κορωνοϊος θα φύγει ο κορωνοϊος και το puma θα είναι ακόμα στα μελλοντικά μοντέλα.
-
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τους χώρους και το αν χωρούν παιδιά στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.
Το θέμα δεν είναι πότε τα παιδιά θα γίνουν πάνω από 1.70 ώστε να αρχίσουν να μην χωράνε πίσω.
Στο QQ έχουμε ένα παιδικό κάθισμα που περιστρέφεται, ώστε να βάζεις και να βγάζεις το παιδί. Αν το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι τραβηγμένο προς τα εμπρός, το καθισματάκι δεν μπορεί να στρίψει για να βγάλεις το παιδί. Επίσης, όσο το καθισματάκι κοιτάει προς τα πίσω, αν δεν έχεις χώρο, είναι πολύ πιθανό να βρίσκει στην πλάτη του εμπρός καθίσματος.
Και σε ένα 208 ή ένα Corsa χωράει ένα παιδί, αλλά δοκιμάστε να βάλετε καθισματάκι, ή να βάζετε και να βγάζετε το παιδί σε αυτό το κάθισμα!
Όταν έχεις παιδιά, θέλεις να έχεις όσο το δυνατό περισσότερο χώρο για αυτά στο πίσω κάθισμα. Και προσωπικά θα ήθελα να έχουν και να μεγάλα παράθυρα ώστε να είναι φωτεινός ο χώρος πίσω και να μπορούν να χαζεύον έξω (το QQ δε τα πάει τόσο καλά δυστυχώς).
Κατά τα άλλα, αν απλά τα πετάξεις πίσω, τότε ναι, χωράνε σε όλα!
-
Αχ! Κούλα
-
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τους χώρους και το αν χωρούν παιδιά στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.
Το θέμα δεν είναι πότε τα παιδιά θα γίνουν πάνω από 1.70 ώστε να αρχίσουν να μην χωράνε πίσω.
Στο QQ έχουμε ένα παιδικό κάθισμα που περιστρέφεται, ώστε να βάζεις και να βγάζεις το παιδί. Αν το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι τραβηγμένο προς τα εμπρός, το καθισματάκι δεν μπορεί να στρίψει για να βγάλεις το παιδί. Επίσης, όσο το καθισματάκι κοιτάει προς τα πίσω, αν δεν έχεις χώρο, είναι πολύ πιθανό να βρίσκει στην πλάτη του εμπρός καθίσματος.
Και σε ένα 208 ή ένα Corsa χωράει ένα παιδί, αλλά δοκιμάστε να βάλετε καθισματάκι, ή να βάζετε και να βγάζετε το παιδί σε αυτό το κάθισμα!
Όταν έχεις παιδιά, θέλεις να έχεις όσο το δυνατό περισσότερο χώρο για αυτά στο πίσω κάθισμα. Και προσωπικά θα ήθελα να έχουν και να μεγάλα παράθυρα ώστε να είναι φωτεινός ο χώρος πίσω και να μπορούν να χαζεύον έξω (το QQ δε τα πάει τόσο καλά δυστυχώς).
Κατά τα άλλα, αν απλά τα πετάξεις πίσω, τότε ναι, χωράνε σε όλα!
Παρα πολυ σωστα. Εμεις εχουμε 2 iSize καθίσματα, σε καποιες χωρες ειναι υποχρεωτικό ή προτείνεται τα παιδιά να κοιτούν υποχρεωτικα προς τα πίσω, Σκανδιναβικές ειναι νομιζω μεχρι 4.
Εμας ηδη ο μεγαλος ειναι 3+ κ ακομα κοιτάει προς τα πισω και θα το κρατήσουμε οσο μπορούμε περισσότερο καθως τα στοιχεία ειναι συντριπτικά υπερ αυτού.
Όσοι εχετε μικρα παιδιά θα πρότεινα να διαβάσετε για το iSize και τις μελετες που εχουν γίνει, και για το που πρεπει να κοιταν τα παιδιά. Δυστυχως δεν εχει γινει πολυ γνωστο στην Ελλαδα.
-
Και το δικό μας καθισματάκι κοιτάει πίσω και μόνο σε αυτή την θέση γιατί νομίζω είναι μέχρι 6 μηνών. Στο polo της γυναίκας μου το έχουμε πίσω από τον συνοδηγό και όντως βρίσκει στην θέση και πρέπει να είναι λίγο τραβηγμένη μπροστά. Εγώ δεν ξέρω πως θα νιώθει η μαμά πίσω από εμένα και αν είναι στενό το περιβάλλον σε ταξίδι 2 ωρών στας Χαλκιδικάς! Ήθελα να το δοκιμάσω στην αντιπροσωπεία αλλά μας πρόλαβε η πανδημία.
Παίζει και το άνοιγμα της πόρτας επίσης ρόλο στο βάλε / βγάλε όπως και το καλούπι της πόρτας.
Dublin είσαι άνετα να φανταστώ με τα δύο καθισματάκια πίσω ε?
-
Και το δικό μας καθισματάκι κοιτάει πίσω και μόνο σε αυτή την θέση γιατί νομίζω είναι μέχρι 6 μηνών. Στο polo της γυναίκας μου το έχουμε πίσω από τον συνοδηγό και όντως βρίσκει στην θέση και πρέπει να είναι λίγο τραβηγμένη μπροστά. Εγώ δεν ξέρω πως θα νιώθει η μαμά πίσω από εμένα και αν είναι στενό το περιβάλλον σε ταξίδι 2 ωρών στας Χαλκιδικάς! Ήθελα να το δοκιμάσω στην αντιπροσωπεία αλλά μας πρόλαβε η πανδημία.
Παίζει και το άνοιγμα της πόρτας επίσης ρόλο στο βάλε / βγάλε όπως και το καλούπι της πόρτας.
Dublin είσαι άνετα να φανταστώ με τα δύο καθισματάκια πίσω ε?
Αυτο που λες, ειναι πολυ μικρό, στο C3 και Auris χώραγε άνετα.
Εγω εχω http://gb-online.com/en-en/carseats/vaya-2-i-size/
Στην αρχη ειχα παρει ενα Cybex που ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα (εχουν ιδιο design κ πατεντες με την GB) αλλα ηταν ελαφρως μεγαλυτερο (κ βαρυτερο, ηταν ελαχιστα παλιοτερο σαν design) που δεν χωρουσε στο αυτοκίνητο, δηλαδη κ ο συνοδηγος επρεπε να παει τερμα μπροστα.
Μολις καναμε κ το δευτερο παιδι, ουτε η γυναίκα μου δεν χωραει καλα καλα να οδηγήσει με το καθισμα πολυ μπροστα (βεβαια ειναι ελαχιστα ποιο κοντή απο εμένα, ειναι πανω απο 1.70) αλλα οδηγεί ουτως ή αλλως λιγο μπροστά.
Αφου το σχεδιο ηταν να το αφήσω σε αυτη μονιμα το 2008 για να ειναι ποιο άνετα με τα παιδιά κ να ανεβασω το C3 Αθήνα.
Στο 206 το ενα καθισμα το εβαζε στο καθισμα του συνοδηγου, πισω απο τον οδηγό δεν ειχε καν isofix. Στο B max πολυ οριακά, δεν εχω τελεια θεση οδήγησης για εκατοστά. Arona στο όριο, εχει καλη καμπίνα κ χωρο αποσκευών, ενω Kamiq ειχε πολυ καλο χωρο πισω, αλλα οριακα βολευει λιγότερο για αποσκευές απο το Arona. C3 Aircross ειναι ανετο, γιατι η θεση οδηγησης του ειναι ποιο ψηλά κ σε βαζει σε ορθια, καπως θέση. Ειναι πολυ ανετο το C3 Aircross(και Crossland, απλα ποτε δεν μου αρεσαν τα Opel, τη θεωρουσα συντηρητική μαρκα, οποτε δεν το έψαξα πολυ).
2008 ειναι οκ.μην φανταστείς οτι ειναι κ κανα Berlingo, απλα εχω τη θεση μου οπως θέλω κ χωράμε 'ανετα'.
Στο Sportage/Tuscon ειχα πολυ καλύτερο χωρο, καλυτερο κ απο Kuga (ενώ ηταν μεγαλυτερο σε μέγεθος). C5 επισης, αλλα ειναι λιγο η καμπινα περιεργη πισω, φαγανε λιγο για να κανουν πορτ μπαγκαζ μαλλον. Κορυφαια αυτα τα 3 σε χωρους C suv.
-
Προσωπικά θα προτιμούσα να είμαι οριακά (Όχι στριμωχτα) άνετα από χώρους μέσα στην καμπίνα, παρά να έχω φουλ χώρους μέσα αλλά να μην με φτάνει το πορτ μπαγκαζ και να χρειάζομαι μπαγκαζιερα ή να μη βολεύει στην οδήγηση μέσα στην Αθήνα λόγω όγκου, ειδικά αν χρειαστεί να το πάρει η γυναίκα!! Στην δική μου περίπτωση βέβαια είμαστε πολύ άνετα μέσα στην καμπίνα (Εγώ 1.70, η γυναίκα 1,60 και 2 παιδικά καθισματάκια πίσω).
Όπως και να έχει όμως, επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για τους χώρους του, κοιτώντας τους αριθμούς θεωρώ ότι είναι στο μ.ο για την κατηγορία του...αν και νομίζω οι χώροι τις καμπίνας σαν δεδομένο είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί, απλά πας σε μια αντιπροσωπεία και το τσεκάρεις, άλλα πράγματα είναι αυτά που δεν μπορείς να δεις μόνο οπτικά ή με ένα test drive.
Σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις αλλά συνολικά το puma έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό για την κατηγορία του - και όχι μόνο.
-
Δεν νομίζω οτι ειναι στον μεσο ορο, από όσα δοκίμασα και προανέφερα μάλλον έχει την ποιο μικρή καμπίνα και το Captur που δεν εχω δει ακομη, το θεωρώ δεδομένο οτι θα εχει μεγαλύτερη καμπίνα. Προσωπικές εμπειριες βέβαια, τίποτα δεν αντικαθιστά την προσωπική έρευνα στις αντιπροσωπείες.
Μαλλον θα το εβαζα στην ιδια κατηγορια με Stonic/Τ Cross/Arona/Juke σαν sportif μικρά B suv και μαλλον με το Stonic παρόμοιους χώρους, Stonic ξεκιναει απο ακριβως 6.000€ κάτω, αλλα αυτά ειναι τα 2 λιγότερο SUV από όλη την κατηγορία νομίζω, ειναι πολυ κοντά σε χατσμπακ.
Ανάλογα την οικογένεια και τις συνήθειες της βέβαια, οι χώροι είναι μια μονο συνιστώσα της επιλογής αυτοκινήτου, σιγουρα το Puma θα ικανοποιήσει οσους αναζητουν ενα σπιρτοζικο μικρο crossover με κυρίως αναφορα την πολη, ή τους φιλους της μαρκας - και ειναι πολλοί, και ειμαι και εγώ ανάμεσά τους! - που θελουν κατι διαφορετικο απο το Φιεστα που αρχιζει κ ωριμάζει λιγο στους δρομους σαν αισθητική.
Ford Puma 2019