-
Ενίοτε το δίνουν για 1 ημέρα, αλλά όχι εύκολα και εξαρτάται και από την αντιπροσωπεία. Εμένα μου το δίνουν επειδή έχω αγοράσει από αυτούς και το πάω και σέρβις και ο προϊστάμενος έχει συμφωνήσει. Αλλά δεν είναι ότι το παίρνω όποτε θέλω, απλά το ζητάω και μου λένε εαν γίνεται και πότε.
Μπορείς όμως να ζητήσει λίγο περισσότερη ώρα test drive ή να κάνεις 2-3 φορές σε διαφορετικές συνθήκες.
Όπως τα λες Φάνη. Κι εμένα ο δικός μου γνωστός - γνωριζόμαστε καμιά 10ετία,του έχω στείλει και 2 πελάτες κι ο 1ος ξάδερφος του είναι συνάδελφος μου και πολύ καλός φίλος - μου είπε αν θέλω από Δευτέρα να το κανονίσουμε για td διάρκειας ~1h και σε κάποια στιγμή 20-30min. και μόνος μου.Έχουν κι αυτοί ST-line X (μου έστειλε φώτο από ένα απλό κόκκινο και μαύρο μεταλλ.),αν και θα προτιμούσα Titanium.
Θα δω αν μπορέσω από βδομάδα λόγω δουλειάς,είναι και λίγο μακριά από μένα (η αντιπροσωπεία στην Αργυρούπολη),αλλιώς του είπα την παραπάνω βδομάδα του Φεβρουαρίου.
-
Μόλις γύρισα από τον Βροχίδη όπου απλά πήγα να το δώ καθώς θα υπάρχει διαθέσιμο τεστ ντράιβ την επόμενη εβδομάδα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι φωτογραφίες το αδικούν. Από κοντά δείχνει πολύ πιό μυώδες και ψαρωτικό ειδικά στο κόκκινο που το είχαν στην αντιπροσωπεία. Η ποιότητα των πλαστικών δεν μου φάνηκε υποδεέστερη ενός Aircross πχ και το μόνο μελανό σημείο που εντόπισα είναι η επένδυση των πίσω θυρών. Ίσως και η απομίμηση ανθρακονημάτων να μην είναι τόσο ποιοτική.Ένα θέμα εργονομίας που εντόπισα είναι ότι η πίσω ποτηροθήκη που αν βάλεις καφέ,βρίσκει στην πόρπη της ζώνης του συνοδηγού. Οι χώροι επαρκέστατοι κατά την άποψη μου καθώς ρύθμισα το κάθισμα του οδηγού στα στάνταρ μου και πίσω καθόμουν άνετα με μία πιθαμή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού. Συνολικά η πρώτη εντύπωση είναι παραπάνω από θετική,αναμένω βέβαια να το οδηγήσω. Αν πλησιάζει τα στάνταρ μου σε οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης θα θέσει σοβαρά υποψηφιότητα για το επόμενο αυτοκίνητο μου.
-
-
Πανεμορφο σε αυτο το κοκκινο στην εκδοση titaniumx ...καθεσε και το θαυμαζεις.
-
Σε αυτό το κόκκινο (Lucid Red) το είχε και στην έκθεση σε ST Line X, είναι φανταστικό χρώμα αλλά και πανάκριβο (το πιο ακριβό, στα €900!).
-
Το ειδα.
Οντως ειναι ισως το ομορφοτερο suv τολμω να πω μαζι με το 2008 παιζουν σε αλλη κλαση απο αποψη ομορφιας.Στο γυρισμο ειδα ενα kona οπου εμοιαζε σαν προηγουμενης γενιας B suv, τοσο μεγαλη διαφορα με τα αλλα.
Λοιπον η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη....Οσοι εχετε παραπονα....συγνωμη αλλα πρεπει να ειστε μανιαμουνιες, σπαστικουληδες δηλαδη.
Τωρα οντως η οθονη πισω απο το τιμονι παιζει να ειναι πιο ευδιακριτη απο του 2008. Μικρουλα ειναι απο κοντα αλλα ολα ειναι παρα πολυ ευανγνωστα και μαλιστα σε αυτο το πρασινογαλαζιο μπλε ειναι και πολυ hi tech.
Η οθονη στο κεντρο ενω ειναι καλη μου ηρθε να γελασω. Ειναι τερμα βλακες στην Ford ..Η οθονη στοχευει τον μεσαιο πισω επιβατη, αυτος μαλιστα...την απολαμβανει.
Ο οδηγος απο την θεση του οχι μονο την βλεπει υπερβολικα πλαγια, αλλα χανει και φωτεινοτητα λογο πλαϊνης θεασης.
Στο focus δεν συμβαινει αυτό διοτι ναι μεν την εχουν στην ιδια θεση αλλα πιο μακρια σε βαθος απο το κεφαλι του οδηγου και ετσι την κοιτας πολυ πιο ανετα.
Θεση οδηγησης σχεδον αριστα 10.
το τιμονι ρυθμιζται τερμα κατω οπως το θελω και τερμα εξω με τα ποδια του οδηγου να μην χτυπουν την κολωνα του τιμονιου.
Εξαιρετικη εφαρμογη απο την ford, δεν το συναντας αυτο ευκολα, καντε αυτο το μικρο τεστ και θα δειτε πως στα δαχτυλα του ενος χεριου μετριουνται οι εταιριες που δινουν σημασια σε αυτην την λεπτομερεια.
Ο επιλογεας ταχυτητων ΜΕΤΡΙΟΣ και ο συμπλετης καπως βαρουτσικος. Χειροτερη γενικα αισθηση απο του swift που γνωριζω. Του focus ειναι σε αλλη κλαση. Του swift ειναι μεταξυ puma και focus. Του δινω ομως το ελαφρυντικο ενος νεου αδουλευτου σασμαν....διοτι χωρις πλακα του swift ειναι πολυ καλυτερος και κοστιζει οσο ενα αυτοκινητο πολης. στην ford για αυτο.
Τα καθισματα μετρια και αυτα. Στην οσφυικη στηριξη στο τερμα πλησιαζουν το καθισμα του swift (ως μετρο συγκρισης μικρου με οδηγοκεντρικο χαρακτηρα), Το swift ειναι καλυτερο και εδω.
Σε αισθηση ομως ραφων κτλ , παρα πολυ καλα.
Τι αλλο;;
A! Πολλα λεφτα ρε γαμωτο...διπλα ειχε το focus και ενταξει αμεσως το καταλαβαινεις ...αλλη κλαση.
-
Τελικά γιατί θα αγόραζε κάποιος το Puma, ειδικά όταν το βάζουν δίπλα στο Focus;
-
Τελικά γιατί θα αγόραζε κάποιος το Puma, ειδικά όταν το βάζουν δίπλα στο Focus;
Δεν το βάζουν δίπλα στο Φόκους, πιο κάτω το βάζουν και τιμολογιακά. Είναι πάνω από το Φιέστα και κάτω από το Φόκους. Επίσης δεν υπάρχει ακόμα Φόκους (ούτε Φιέστα) με αυτό το μοτέρ (Hybrid Ecoboost), μόλις έρθουν θα δούμε σε τί τιμές θα κυμανθούν.
Οι λόγοι επιλογής έναντι του Φόκους (γιατί γενικά είναι πάρα πολλοί) που μπορώ να σκεφτώ είναι:
- Κάποιος θέλει SUV
2. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερους χώρους - Θέλει περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις
- Θέλει σχετική οικονομία και ταυτόχρονα δυνατό μοτέρ.
- Γιατί απλά του αρέσει εμφανησιακά.
- Κάποιος θέλει SUV
-
Μάλιστα.
-
Προσωπικά μιλώντας, ο ήχος του μου αρέσει στις επιταχύνσεις (ίσως λόγω συνήθειας από το fiesta 1.0 ecoboost που έχω,αν και του puma μου φαίνεται πιο σπορτίφ).
-
Πωπω τι δρόμους έχουν ρε γαμωτο! Βρέχει τουλουμια και ο άλλος διακοσαριζει για πλάκα.... φοβερός δείχνει πάντως ο χιλιαρης πολτ ωραίος ήχος.
-
Προσωπικά μιλώντας, ο ήχος του μου αρέσει στις επιταχύνσεις (ίσως λόγω συνήθειας από το fiesta 1.0 ecoboost που έχω,αν και του puma μου φαίνεται πιο σπορτίφ).
Έτσι είναι, έχει εξαιρετικό ήχο, καλύτερο από του Φιέστα (που επίσης μου άρεσε), με τίποτα δεν καταλαβαίνει ότι είναι 1.00αρης 3κύλινδρος. Μιλάω για τον 155αρη που οδήγησα.
Παρατηρήσατε ότι έπιασε τα 160 με 4η? Πάντως η επιτάχυνση με 2α, 3η και 4η είναι αρκετά εντυπωσιακή, αυτή την αίθηση μου άφησε.
-
...Παρατηρήσατε ότι έπιασε τα 160 με 4η? Πάντως η επιτάχυνση με 2α, 3η και 4η είναι αρκετά εντυπωσιακή, αυτή την αίθηση μου άφησε.
Εννοεις λιγα ή αρκετα Φανη?? Κοντο σασμαν δλδ??
Παντως στο Fiesta mk8 1.0 Ecoboost 125ps, που οδηγησες και πριν λιγο καιρο αν θυμαμαι καλα που διαβασα, με 4η διακοσαριζει στις 6.500 στρ./λεπτο....
Συγκριτικα δλδ το Puma εχει πιο κοντο σασμαν..
-
Τώρα αυτό είναι SUV/Crossover;
Περίεργα πράγματα. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...Παρουσίαση
https://www.autoevolution.com/news/2020 ... 5469.html#
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 92.asp?a=6
https://www.netcarshow.com/ford/2020-puma/
τι χροματαρα ειναι αυτη !
-
Εννοεις λιγα ή αρκετα Φανη?? Κοντο σασμαν δλδ??
Παντως στο Fiesta mk8 1.0 Ecoboost 125ps, που οδηγησες και πριν λιγο καιρο αν θυμαμαι καλα που διαβασα, με 4η διακοσαριζει στις 6.500 στρ./λεπτο....
Συγκριτικα δλδ το Puma εχει πιο κοντο σασμαν..
Δεν θυμάμαι με το Φιέστα πόσο πήγα με την 4η. Δεν ξέρω εαν είναι μακρύ ή κοντό, για μακρύ το είπα να πιάνει 160 με 4η αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως το μοτέρ έχει δύναμη και πολύ μεγάλο εύρος λειτουργία, μπορείς να κινείσαι άνετα με 4η και 2.000 σ.α.λ και άνετα να επιταχύνει στα 150 για πλάκα.
@marios4x4: Είναι απίστευτο χρώμα και για εμένα το καλύτερο χρώμα στο Puma, μακράν!
-
Δεν θυμάμαι με το Φιέστα πόσο πήγα με την 4η. Δεν ξέρω εαν είναι μακρύ ή κοντό, για μακρύ το είπα να πιάνει 160 με 4η αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως το μοτέρ έχει δύναμη και πολύ μεγάλο εύρος λειτουργία, μπορείς να κινείσαι άνετα με 4η και 2.000 σ.α.λ και άνετα να επιταχύνει στα 150 για πλάκα.
@marios4x4: Είναι απίστευτο χρώμα και για εμένα το καλύτερο χρώμα στο Puma, μακράν!
Σε συγκριση με το Fiesta ειναι σιγουρα πιο κοντο το σασμαν του Puma Φανη... 1000%
Στο Fiesta εχεις 200 ακριβως με 4η στις 6.500 rpm (τσεκαρισμενο ) .... στο Puma ειχε 175 με 4η στις 6.000 rpm..
To Fiesta βασικα εχει καλες/νορμαλ τις 1η, 2α, 3η.. μετα την 4η και 5η λιγο πιο μακρυες και την 6η τελειως ταξιδιαρικη και μακρυα.. 200 στις 4.200 rpm περιπου..
Οντως το καλυτερο χρωμα αυτο το μπλε.. και μετα το αμεσως καλυτερο και επισης εντυπωσιακο αυτο το μπορντοκοκκινο.. και παντα σε ST-Line..
-
Εδώ βλέπετε πόσο άσχημα φαίνεται όταν ανοίγει η πίσω πόρτα. Θαρρείς και λείπει κομμάτι. -
ενταξει επειδη η πορτα φτανει μεχρι τερμα στον θολο του τροχου ειναι λιγο αχαρο οταν ανοιγει. Οταν ειναι κλειστη ομως ειναι ωραιο το αισθητικο αποτελεσμα
-
45 λεπτα με τον Thomas του Autogefuhl.
Ρητα δηλωνει οτι δεν χωρα να κατσει πισω (ειναι 1.87 νομιζω) κ απο υψος εχει θεμα (ειχε οροφη).
Στην οδηγηση ξαναειπε οτι δεν θα ηθελε να κανει ταξιδια μεγαλυτερα απο 1 ωρα γιατι δεν νιώθει βολικα στη θεση οδηγησης.
Καποιοι φθηνοι διακοπτες. Γενικα τα περισσοτερα σχολια του ειναι του τυπου 'οχι και το χειροτερο, αλλα ουτε και το καλυτερο στην κατηγορια του'.
Του αρεσει περισσοτερο το Titanium Χ (και στη στατικη παρουσιαση παλι το ειχε πει πριν κανα μηνα - δυο). Επισης και το εσωτερικο. Δεν θα προτεινε το ST γιατι τις αναρτήσεις και το στήσιμο του.
5.5λιτρα σε αυτοκινητοδρομο οταν πηγαινε με 90χιλιομετρα με το 125. Θα ηθελε λιιιγο καλυτερη ηχομόνωση.
Του αρεσει το manual gearbox κ στριβει πολυ καλα (αναμενόμενο θα ελεγα, ακομα κ το B max στριβει καλα που εχουμε!), ειναι σβελτο γενικά, καλη κατανάλωση,
Ανεφερε για reliability ισως ειναι προτιμότερο τα 125 αλογα.
-
Το κιβωτιο εγω το βρηκα μετριο.
Στα αλλα περι ποιοτητας υπερβολικος.
Ford Puma 2019