-
Φίλε Realzeus με ταξίδεψες στα 90's και στην εφηβεία μου.
Συμφωνώ με τους τίτλους που ανέφερες (για αγγλικούς πάντα) το Car είχε γραφή ξυράφι, εγκυρότητα και ενδιαφέρον. Τα ράφια μου ήταν γεμάτα από δαύτο. Το evo επίσης πολύ καλό αλλά για κάπως πιο ώριμο κοινό από μένα (τότε). Το autocar τότε ως εβδομαδιαίο ήταν όντως πιο 'μαζικό' και ψιλοαδιάφορο αλλά στο σήμερα θα διαφωνήσω. Το top gear έχει καταντήσει επιπέδου fast & furious (και προ και μετά κλάρκσον), το car δεν το βρίσκω ενδιαφέρον όπως παλιά αλλά το autocar πέρα από την επικαιρότητα και τις δοκιμές που βρίσκεις παντού, έχει πολύ συχνά άρθρα που δεν βρίσκω πουθενά αλλού.
Έχεις δίκιο, παίζει ρόλο η συντακτική ομάδα και τώρα όταν βλέπω κείμενο από Cropley ή Prior είναι σα να πίνω καφέ με φίλους petroheads. -
Ευχαριστώ πολύ. Εγώ την ST Line X έχω παραγγείλει. Ότι είναι να έρθει θα έρθει...
-
Με το καλό! Έκδοση τούμπανο....
-
Καλησπέρα σε όλους. Εν αναμονή του PUMA ( παραγωγή Οκτωβρίου Νοεμβρίου γράφει στην παραγγελία) θέλω να ρωτήσω για κάτι αλλαγές πού έχουν γίνει πλέον στο αυτοκίνητο, κατά πόσο ισχύουν.. Έχει αλλάξει ο διακόπτης επιλογής θερμοκρασίας, τα μαρσπιε στις πόρτες και η αυτόματη απενεργοποιηση του ενός κυλίνδρου? Αυτά μου ανέφερε ένας φίλος μου. Υπάρχει τίποτα άλλο που έχουν αλλάξει? Γιατί όταν το παράγγειλα πριν ενάμιση μήνα δεν ανέφεραν τίποτα για αλλαγές.
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο... -
Με το καλό! Έκδοση τούμπανο....
Ευχαριστώ πολύ.να σαι καλα.
-
eliasmao wrote:
Καλησπέρα σε όλους. Εν αναμονή του PUMA ( παραγωγή Οκτωβρίου Νοεμβρίου γράφει στην παραγγελία) θέλω να ρωτήσω για κάτι αλλαγές πού έχουν γίνει πλέον στο αυτοκίνητο, κατά πόσο ισχύουν.. Έχει αλλάξει ο διακόπτης επιλογής θερμοκρασίας, τα μαρσπιε στις πόρτες και η αυτόματη απενεργοποιηση του ενός κυλίνδρου? Αυτά μου ανέφερε ένας φίλος μου. Υπάρχει τίποτα άλλο που έχουν αλλάξει? Γιατί όταν το παράγγειλα πριν ενάμιση μήνα δεν ανέφεραν τίποτα για αλλαγές.
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο...Ωχ.. ενα ενα βγαίνουν στην επιφάνεια. Οταν με το καλό παραλάβω σε κανα τρίμηνο θα σας ενημερώσω..
-
eliasmao wrote:
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο...Πριν 1 εβδομάδα που πήρα προσφορά το είχε τώρα αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω, εκτός αν μιλάς για έκδοση design που δεν έχει σχεδόν τιποτα
-
ChristosVvs wrote:
eliasmao wrote:
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο...Πριν 1 εβδομάδα που πήρα προσφορά το είχε τώρα αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω, εκτός αν μιλάς για έκδοση design που δεν έχει σχεδόν τιποτα
Για την ST Line X μιλάω. Εχω κανει την παραγγελία απο αρχές Ιουλίου.
-
alex mix wrote:
ChristosVvs wrote:
eliasmao wrote:
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο..Πριν 1 εβδομάδα που πήρα προσφορά το είχε τώρα αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω, εκτός αν μιλάς για έκδοση design που δεν έχει σχεδόν τιποτα
Για την ST Line X μιλάω. Εχω κανει την παραγγελία απο αρχές Ιουλίου.
Κοίτα εγώ πήρα για st line δεν νομίζω να τα έχει η st line και όχι η x
-
Όσο για την έκδοση design που γράφω παραπάνω ρωτούσα τον christosvvs μήπως είδε αυτήν την εκδοση και μπερδεύτηκε αλλά δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλ από Δευτέρα και να ρωτήσεις. Εγώ πάντως αν ερχόταν το αυτοκίνητο χωρίς να έχει κάτι από αυτά που συμφωνήσαμε χωρίς να με έχουν ενημερώσει και με την ίδια τιμη θα το ακυρωνα, πείτε ανάποδο σωστό ανώμαλο εγώ αυτό θα έκανα. Έτσι έχω μάθει και με το εμπόριο ότι συμφωνία θα κάνω θα την τηρήσω και θα την τηρήσουν αλλιώς ή ακυρώνεται ή βρίσκουμε μια μέση λυση
-
Με το καλό να παραλάβεις.
-
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο...
Οχι δεν νομιζω ότι έγινε αυτό ποτέ.
Αυτο που άλλαξε στα φώτα ΟΛΩΝ των εκδόσεων είναι δεν έχουν αυτοματη ρυθμιση ύψους φώτων. κλαιν δεν είναι κάτι σοβαρο αυτό. εχει 1-2-3-4 σκάλες αναλογα ποσο ψηλα θα κοιτανε με το βαρος που έχεις.
-
ChristosVvs wrote:
Καλησπέρα φίλε μου!!
Έχω την εντύπωση ότι έχει κοπεί από τον εξοπλισμό και το 'Αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam (AHB)' ή κάτι τέτοιο...
Οχι δεν νομιζω ότι έγινε αυτό ποτέ.
Αυτο που άλλαξε στα φώτα ΟΛΩΝ των εκδόσεων είναι δεν έχουν αυτοματη ρυθμιση ύψους φώτων. κλαιν δεν είναι κάτι σοβαρο αυτό. εχει 1-2-3-4 σκάλες αναλογα ποσο ψηλα θα κοιτανε με το βαρος που έχεις.
Μάλλον αυτό που έγραψε ο cirus είναι παιδιά!! Το είχα διαβάσει στην ομάδα στο fb και θυμάμαι ότι είχε σχέση με τα φώτα και ανέφεραν τη λέξη 'αυτόματο' αλλά δεν ήμουν σίγουρος τι ακριβώς, γι αυτό και έγραψα το 'ή κάτι τέτοιο' στο παραπάνω σχόλιό μου, προς αποφυγή παρεξήγησης.
-
Κι εγώ αναμένω εντός του Σεπτεμβρίου την st line x, σε βενζίνη 125 αυτόματο. Δεν έχουν κοπεί τα αυτόματα φώτα, αλλά η αυτόματη ρύθμιση ύψους αναλόγως του βάρους. Έχει πλέον επιλογή 1,2,3 4 για τη χειροκίνητη ρύθμιση του ύψους της δέσμης.
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Μετά από 9000χλμ με το st line 125hp θα ήθελα να επισημάνω την οικονομική κατανάλωση μιας και αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι επιλέγουν το puma για την οδική συμπεριφορά του.
Πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι Αθήνα -Τρίκαλα,κ άλλες μικρότερες διαδρομές . Συνολική απόσταση 694 χλμ... Με βενζίνη 100αρα και οδήγηση στα επιτρεπόμενα όρια κατά κύριο λόγο. Φορτωμένο με αποσκευές κ συνοδηγό.
Έβαλα βενζίνη όταν το υπόλοιπο στον υπολογιστή ταξιδιού έλεγε 141 χλμ. Δηλαδή μιλάμε για μια κάλυψη οβερ 800 χλμ με ένα γέμισμα. Κατανάλωση κάτω από 5,5 λίτρα.
Γενικότερα έχω προσαρμόσει πλήρως την οδήγηση μου στο κοουτσαρισμα του eco mode... δηλαδή αλλάζω ταχύτητα σύμφωνα με αυτό που προτείνει...
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο....π.χ με 4η τραβάει μία χαρά δεν χρειάζεται να έχεις δευτερα επειδή είσαι με χαμηλές ταχύτητες. Ενδεικτικά 1η 2η 3η χρησιμοποιείται σε ταχύτητες μέχρι 40 Χλμ... 4η από 40 μέχρι 60-70 και η 6η από 75-80 και πάνω.
-
Τα μικρά τούρμπο θέλουν οδήγηση 'ντιζελάτη' καθώς οι κινητήρες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Πολλοί παλιοί οδηγοί δεν το νιώθουν αυτό και τους βαράνε στα αυτιά, μένοντας μια και δυο σχέσεις κάτω κι αχρείαστα πολλές στροφές αντί για το κλασσικό 'μια ταχύτητα πάνω', τουλάχιστον μέχρι να τα μάθουν... κι εγώ μαθαίνω το ντίζελ μου, αλλά με το αυτόματο κιβώτιο δεν τίθεται θέμα... αν κάποιος βρει την ιδανική περιοχή λειτουργίας και επιταχύνει προοδευτικά, η κατανάλωση πλησιάζει τη θεωρητική ελάχιστη.
-
Οχι ομως κατω απο 2,000στρ συνεχομενα (τα βενζινοκινητα)
-
Για ποιο λογο;
-
Aυτο εξαρταται απο τα κυβικα που εχεις. Το δικο μου 1.5 δουλευει και κατω απο 2000 στροφες ειναι λιγο ασταθες λογω 3κυλ αλλα πηγαινει. Αν βαλεις ομως τον κλιματισμο εκει δυσκολευεται οποτε ειναι οριακο και χωρις κλιματισμο. Μην ξεχνας οτι το τουρμπο μπαινει στις 1200 στροφες οποτε οταν αρχισεις να εχεις λιγο μπουστ εχεις και ροπη.
Σε γενικες γραμμες παντως αν τα μαθεις θα αποδοσουν αυτο που υποσχοντε αλλα δεν ειναι η εμπηρεια οδηγησης που θα εχεις με ενα ατμοσφαιρικο αρκετων κυβικων το οποιο και αυτο αν ειναι ρυθμισμενο καλα θα πετυχει χαμηλες καταναλωσεις.
-
Ford Puma 2019