-
Απλα να προσθέσω οτι το μπλοκέ στο Puma (όπως κ στο Φιέστα) ειναι έξτρα (σε πακέτο) και όχι στάνταρ. Αλλα δεν πιστεύω οτι θα πουληθεί ST χωρίς μπλοκέ.
Έτσι είναι σαν να κάνεις πασχα με χορτοφάγους
-
Lap wrote:
Mastoras78 wrote:
Δεν είναι 4κίνητο. Έχει όμως μπλοκέ. Δεν είναι vfm αμάξι, είναι πολύ ιδιαίτερη επιλογή/υπερυψωμένο hot hatch. Επίσης στα 200 άλογα δε τη χρειάζεται την 4κίνηση που έτσι κι αλλιώς δε προσφέρεται στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Και το st puma έχει μπλοκε;
Και μπλοκέ και ψαγμένη γεωμετρία και Recaro 'σωστά' και άλλες λεπτομέρειες. Αλλιώς παίρνεις Juke θούρμπο prev gen τσάμπα και καθάρισες.. Έχει και κάτι Χιουνδάι Κόνα Νι Λάιν με 200 άλογα και ηλεκτρικό χειρόφρενο!!
wow και κάμποσα ρέστα χωρίς τα επιπλέον ψαγμένα του Puma όμως.
Ετσι το nline Kona είναι πολύ καλό και πολύ τίμιο, το κοιταγα και γω ασχετως τι διαλεξα στο τέλος.
-
Πολύ καλά και τα 2, οπότε διαλέγει ο καθένας τι χειρόφρενο θέλει!
Αστειεύομαι!
Μου έχει κάνει εντύπωση πόση διαφήμιση έχει ρίξει η Hyundai/Kia τις τελευταίες εβδομάδες (ατυχεστατη του Xceed, βγαίνει ο τύπος βλέπει παντού Xceed, και ζήτημα να έχουμε δει πάνω από 5 σε όλη την Ελλάδα!), είναι και 3η σε πωλήσεις η Hyundai, έρχεται και το Sportage, φέρνουν και φοβερά ηλεκτρικά, μεγάλη αντεπίθεση και στοχευμένη των Κορεατών.
Η Kia νομίζω θέλει να γίνει η Ford της νέας εποχής, το Ceed μία ζωή νομίζω ήθελε να φτάσει το Focus, και σίγουρα είναι ποιο οδηγοκεντρικη από την Hyundai.
Τώρα με το Kona με μπέρδεψε, η πρώτη έκδοση ήταν χαλαρό lifestyle B suv, και ξαφνικά το κάνουν sport και επιθετικό και βγάζουν το Bayon για χαλαρό και οικογενειακό.
Επίσης η διαφήμιση του Bayon λέει για crossover, οπότε ξεκάθαρα το τοποθετούν σε 'χαλαροτερη' κατηγορία από το Kona (που το θεωρούν SUV).
-
Μετά τα μαλακά πλαστικούλια και τις οθονίτσες, επόμενο φετίχ το ηλεκτρικό χειρόφρενο; Είμαι σίγουρα στο 4TF??? Σας έγραψε ο άνθρωπος παραπάνω ότι του χάλασε, δις μάλσιτα, και έμεινε στον δρόμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλουμε τα γκάτζετ, απλά για το novelty. Εδώ ο Γιαννάκης ο Στέφου έμεινε με μπαταρία με το νέο Golf και κλείδωσε το χειρόφρενο και δεν μπορούσε να το μετακινήσει. Το λες και επικίνδυνο αυτό, αν σου συμβεί πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας!!!
Πες τα ρε Δια γιατί αρχίζω και αισθάνομαι και ο περίεργος του χωριού που δεν τα γουστάρω.
Ακόμα και βλάβες να μην έβγαζε που βγάζει, ακόμα και σε άφηνε να το μετακινήσεις τι σκατά λειτουργικότητα έχει παραπάνω από το απλό χειροκίνητο χειρόφρενο και το θέλετε?
Τα ηλεκτρονικά είναι πολύ ωραία όταν σου δίνουν εξτρα λειτουργίες που δεν είχες πχ Hill assist. Και αυτό αδιάφορο μου είναι αλλά έχει μια χρησιμότητα και λειτουργία που δεν είχα πριν οπότε είναι καλοδεχούμενο. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο μόνο χειρότερο το λες από το κλασικό αφού γιατους παραπάνω λόγους που ανφέρθηκαν χώρια που δεν μπορείς να κάνεις την καγκουριά σου σαν άνθρωπος πάνω σε στροφή (σιγά που δεν θα το έλεγα χαχχαχαχαχαχα)
-
Μετά τα μαλακά πλαστικούλια και τις οθονίτσες, επόμενο φετίχ το ηλεκτρικό χειρόφρενο; Είμαι σίγουρα στο 4TF??? Σας έγραψε ο άνθρωπος παραπάνω ότι του χάλασε, δις μάλσιτα, και έμεινε στον δρόμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλουμε τα γκάτζετ, απλά για το novelty. Εδώ ο Γιαννάκης ο Στέφου έμεινε με μπαταρία από το νέο Golf και κλείδωσε το χειρόφρενο και δεν μπορούσε να το μετακινήσει. Το λες και επικίνδυνο αυτό, αν σου συμβεί πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας!!!
-
@cirus Περιμένουμε οδηγικές εντυπώσεις από το ST.
Επίσης, αν είδες αυτά που έχουν αναφερθεί για χαζομάρες στην συναρμογή στα φανάρια κλπ..
Το Puma πάντως είναι το αμάξι που κάνει 'γκελ' στην μέση γυναίκα αυτήν την εποχή, κρίνοντας από μένα και φίλους που είναι σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Πάλι χθες πετύχαμε ένα κρεμ ST Line με φιμέ τζάμια και άκουσα 'Μπάμπη πολύ ωραίο το Puma, αυτό να πάρουμε'
-
Μπλέκει και απεμπλεκει μόνο του, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από τον οδηγό. Τις περισσότερες φορές δεν κάνεις καμία ενέργεια από παρκαρισμένος - σε κίνηση - πάρκινγκ ξανά.
Αν τώρα αφήσεις το αυτοκίνητο ανοιχτό και σταματήσεις, πρέπει να πατήσεις κουμπί εκεί.
Μόλις πατήσεις γκάζι, απεμπλεκει και έφυγες.
Επίσης δημιουργεί έξτρα χώρο.
Στον Cirus σίγουρα δεν χρειάζεται πάντως, το είπαμε αυτό!
-
και εγω που περιμενω το δικο μου πουμακι,,δεν με απασχολησε καθολου αν εχει ηλεκτρικο αντιθετως ηθελα να ειναι μηχανικο χειροκινητο οπως και τα του κλιματισμου και λογους εργονομιας που κατε με ειναι απο τα πολλα ατου του οχηματος!
-
Αν μου επιτρέπεται κι επειδή το ακούω σε διάφορες συζητήσεις. Τα αυτοκίνητα δεν είναι ηλεκτρικές σκούπες ή καφετιέρες. Θα έπρεπε οι βασικοί χειρισμοί τους να είναι universal και να μην χρειάζεται να διαβάσει κανένα manual όποιος έχει δίπλωμα οδήγησης. Κι έτσι ήταν για πολλά πολλά χρόνια, υπήρχαν αστείες διαφορές, όπως αν είναι τα φώτα στο λεβιέ ή στο ταμπλό (2 σχολές όλες κι όλες) ή αν καμιά φορά ήταν πατητή ή με δακτύλιο η όπισθεν, όλα intuitive & self explanatory που λέμε και στο καφενείο. Τώρα τελευταία άλλαξε αυτό και αρχίζουν οι 'απίθανοι' ηλεκτρομηχανολογικοί χειρισμοί, λες και αλλάξαμε ελικόπτερο και χρειάζεται πιστοποίηση...
-
@cirus Περιμένουμε οδηγικές εντυπώσεις από το ST.
Επίσης, αν είδες αυτά που έχουν αναφερθεί για χαζομάρες στην συναρμογή στα φανάρια κλπ..
Το Puma πάντως είναι το αμάξι που κάνει 'γκελ' στην μέση γυναίκα αυτήν την εποχή, κρίνοντας από μένα και φίλους που είναι σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Πάλι χθες πετύχαμε ένα κρεμ ST Line με φιμέ τζάμια και άκουσα 'Μπάμπη πολύ ωραίο το Puma, αυτό να πάρουμε'
Βεβαιως και θα γράψω αλλά λίγο υπομονή θέλει γιατι 1 το πήγα για PPF και κεραμική θα το πάρω τελος της εβδομαδος. Η κατασταση του ποδιού μου είναι βελτιωμένη αλλα οδηγάω ελάχιστα και για λίγο γιατι δεν κάνει να το κουράζω. Για να γράψω οδηγικές εντυπώσεις να το πάω και κάπου γρήγορα αλλιως δεν εχει και νόημα για το συγκεκριμενο αυτοκίνητο. θελει εκδρομούλα και καμια ωραία διαδρομη.
Τέλος είμαι στο 'στρώσιμο ακόμα 1500χλμ' Το ξέρω ότι οι σύγχρονοι κινητήρες είναι δουλεμένοι και δεν το χρειάζονται αλλά το κάνω για 2 λόγους. 1ον Ειμαι old school σε κάποια πράγματα (και καλό και κακό είναι αυτο αλλά ετσι είμαι) και 2ο πιστεύω στρώνεις και τα υπόλοιπα μέρη του ατοκινήτου (φρενα, αναρτήσεις κτλ)
Σε λίγο θα γράψω κάποιες πρώτες εντυπώσεις αλλά είναι απλά πρώτες εντυπώσεις δεν εχω διαμορφωμένη αποψη ακόμα. Μερικά μπλιμπλίκια που έχει ηλεκτρονικά ούτε τα ξέρω ακόμα, το αυτόματο παρκάρισμα δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω καν ποτε. Μπορει να το κάνω μόνο για χαβαλέ κάποια στιγμή και για να γράψω κάτι. Εμένα με ενδιαφέρει σε ένα αυτοκίνητο να κάνει τα σημαντικά για μενα σωστα και ότι παραπάνω ευχαριστο και καλοδεχούμενο. Περιτο να γράψω ότι εχω γραμμενο στα παλιά μου τα παπούτσια πόσο 'μετράει' μια μαρκα κύρους σε άλλους καθώς έχω βαρεθεί να ακούω και από γνωστους μου ότι επαιρνες Mersedes, BMW, Audi κτλ κτλ κτλ. Ειλικρινά χέστηκα για το κύρος μιας μάρκας και το γραφω όσο ποιο ευγενικά μπορω
Για μένα είναι δευτερεύοντα πράγματα ακόμα και σημαντικά πράγματα όπως η συναρμογή και οι αστοχίες (όταν υπάρχει μεγάλη εγγύηση ειδικα), η ποιότητα των πλαστικών κτλ. Τα ηλεκτρονικά μπλιμπλιμπίκια με αρέσουν και μένα απλά και αυτα δευτερεύοντα είναι. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το πήρα για μένα είναι διπλού χαρακτήρα, είναι toy fun drive car και χρηστικό μαζί γιαυτό και το διάλεξα. Τα λέω όλα αυτά γιατί όταν διαβάζετε μια κριτική από κάποιον είναι (για μενα τουλάχιστον) σημαντικό να καταλαβαίνετε οτι αυτός ο άνθρωπος καθότι δεν είναι επαγγελματίας του χώρου έχει μια δική του οπτική και το βλέπει από το δικό του πρίσμα και σίγουρα θα είναι διαφορετική η γνώμη του από την δική σας.
Ενας άλλος μπορεί να έκανε τα ίδια πράγματα και να κατέληγε σε διαφορετικά συμπεράσματα οπότε μην πάρετε ότι γράψω τοις μετρητής, είναι απλά η δική μου οπτική. Και σας διαβεβαιώ ότι ο γράφων είναι ένας πολύ περίεργος άνθρωπος.
-
Εμένα δεν μου λείπουν οι 'premium' λειτουργίες του μεγάλου όταν οδηγώ το ταπεινό Panda μου.
Αντιθέτως δεν θα με αφήσει από ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά και ηλεκτρικό χειρόφρενου όπως το μεγάλο.
Στα του puma τώρα.
Φανταστικό αυτοκίνητο.
Όταν θα διορθωθούν και οι ατέλειες (αρμοί κλπ) στην πάροδο του χρόνου θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικό πακέτο.
Εκτός και αν η Ford συνεχίσει την αφαιρετική πολιτική στον εξοπλισμό.
-
Δεν θα μπορούσε δηλαδη να το κάνει αυτό με το σύστημα hill holder και όταν παρκάρεις με μια ηχητική ειδοποίηση, σαν αυτή που σου υπενθυμίζει να κλείσεις τα φώτα ή να πάρει το κλειδί από τη μίζα, να σου υπενθυμίζει να τραβάς το χειρόφρενο πριν βγεις από το αμάξι;;;;;
Απλό, εύκολο, φθηνο και το ίδιο λειτουργικό.
Τώρα αν δεις τι συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά χειρόφρενο, έχουν φτιάξει ολόκληρο μηχανισμό και ο σερβομηχανισμος μέσα στην μονάδα επηρεάζεται συχνά από νερά, βροχή, ζέστη ασφάλτου, κρύο τους χειμώνες, χτυπήματα, υγρασία, έλλειψη λίπανσης κτλ. Είναι αρκετά χαμηλά και εκτεθειμένος. Όπως εκτεθειμένες είναι οι δεξαμενές των cng αυτοκινήτων οι οποίες έχουν και προστασία κατά της υγρασίας και διάβρωσης και παρόλα αυτά παρουσιάζουν αστοχίες υλικών. Σκέψου τώρα ένα άπλο πλαστικό κουτάκι χωρίς κάποια ιδιαίτερη μόνωση στους αρμούς του, με ηλεκτρονική πλακέτα μέσα και σερβομηχανισμο και ολα αυτα να είναι εκτεθειμένα στο εξωτερικό περιβάλλον.
-
Λοιπόν ας γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις από το αυτοκίνητο:
Διάθεση μέχρι να παραλάβω: μικρό παιδί που του έχουν υποσχεθεί παγωτό και περιμένει να του το φέρουν.
Διάθεση μόλις μου το έφεραν: Άντε να τελειώνουμε με τις χαρτούρες, υπογραφές κτλ να το πάρω να φύγω. Εξήγησε ότι είναι στα γρήγορα (προς πωλητή) και όχι δεν με ενδιαφέρει να μου πεις για τα αυτόματα φώτα πως λειτουργούν.
Εμφάνιση: σκέτη κ@υλα έξω. Πολύ καλό μέσα. Ιδιαίτερη μνεία στις ζάντες, απλά στις ποιο όμορφες από εργοστάσιο που έχω δει σε αυτοκίνητο ακόμα και από αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Σε aftermarket εντάξει υπάρχουν και ποιο όμορφες
Έλεγχος για γνωστές αδυναμίες σε φινίρισμα: Δεν βρήκα κάτι, ούτε διαφορετικά σε ύψος φώτα, ούτε θέματα με σταγόνες σε μπογιά, ούτε μεγαλύτερα διάκενα σε πόρτες όλα καλά στο δικό μου εκτός αν είναι κάτι που δεν είδα ακόμη (0 άγχος λόγω εγγύησης). Αν έχει κάτι δεν θα είναι κάτι σοβαρό γιατί δεν βρήκα τίποτα όσο έψαξα
Διάθεση μόλις μπήκα μέσα: ΦΥΓΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!! ΓΙΟΥΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑΑ, φύγε από μπροστά κυρά μου
Οδηγικές πρώτες σκέψεις σε βόλτες: Τιμόνι υπέροχο, αναρτήσεις σκληρές αλλά ανεκτές αν είσαι λίγο σιδερόκωλος από μηχανή όπως ο υποφαινόμενος. Το αυτοκίνητο αποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε αλλαγή και με ακρίβεια, αυτό συμβαίνει είτε αλλάζεις ταχύτητα, είτε πατάς γκάζι, είτε πατάς φρένο. Πιο γρήγορα από αυτό, μπορώ να φανταστώ ότι είναι, η ταχύτητα του φωτός, η ταχύτητα της σκέψης και η ταχύτητα από το κόψιμο (μέχρι να σκεφτείς χέστηκες). Πολύ ωραίο κιβώτιο κοντές σχέσεις και κάνεις γρήγορα και εύκολα αλλαγές. Πολύ ευχαριστημένος γενικά σε αυτό το κομμάτι έως τώρα. Είναι ένα καθαρό οδηγοκεντρικό FORD που γενικά διαπρέπει σε αυτό τον τομέα χρόνια τώρα (FOCUS, FIESTA σημεία αναφοράς πόσο μάλλον που έχει ασχοληθεί το PERFORMANCE τμήμα της). Θα έκανα λιγότερο ακριβές το τιμόνι με λιγότερη ευαισθησία γιατί μέσα στην πολή θα ήθελα περισσότερη άνεση και λιγότερη ευαισθησία αλλά πραγματικά δεν είναι κάτι σημαντικό που δεν συνηθίζεται
Ηχος: : Ότι ποιο ωραίο μπορείς να ακούσεις σε τρικύλινδρο 1,5 κινητήρα συνοπτικά. Δεν ακούγεται άσχημα όπως οι περισσότεροι τρικυλινδροι (σκουπά που έχει χαλάσει? Δεν ξέρω πως να το περιγράψω τα Ducati τα δικύλινδρα τα περιγράφαμε σαν κουδουνίστρες ή ντέφια αυτό δεν ξέρω) αλλά όχι και τόσο ωραία όπως πολλοί καλοί τετρακύλινδροι. Η εξάτμιση είναι λίγο εξευγενισμένη σε σχέση με το Fiesta ST αλλά καταλαβαίνεις ότι είσαι σε κάποιο ποιο ειδικό αυτοκίνητο (εσύ χαμογελάς και η σύντροφος δίπλα σε ρωτάει: συγνώμη έτσι θα ακούγεται αυτό? Και μιλάω για το normal). στο Sport πατάς καμιά γκαζιά παραπάνω, πλερώνεις κάνα 5ευρώ παραπάνω μενιδι-Κερατσινι γιατί είσαι large, το χαμόγελο γίνεται τζοκερ στα σκασίματα και η σύντροφος απλά δεν σου μιλάει πια. Ενδέχεται να σκεπαστεί στο πρόσωπο με κάτι ώστε να μην την βλέπουν από έξω από ντροπή (σύνδρομο στρουθοκάμηλου νομίζω λέγεται). Της υποσχέθηκα ότι θα το λύσω σύντομα αυτό το πρόβλημα και δεν θα ξανασυμβεί (μεμβράνες μαύρες για το ήλιο πήρα σκούρες, πάει και αυτό δεν θα την βλέπουν, τα πάντα κάνω για την αγάπη). Ηχομόνωση μέτρια προς καλή αλλά το αφήνω καθώς σε υψηλές ταχύτητες δεν έχω πάει για να διαπιστώσω. Σε ταξίδι θα το δω αυτό.
Ηλεκτρονικά αυτοκινήτου: Λειτουργούν όσα δοκίμασα. Ωραίος και ευκρινής πίνακας οργάνων 12 ιντσών με καλή φωτεινότητα με όλες τις πληροφορίες που θες που αλλάζει χρώματα με βάση τα mode. Όχι σπουδαία παραμετροποιήσιμος αλλά καλός. Διαβάζει πινακίδες, λειτουργεί το cruise control, η πίσω ηλεκτρική πόρτα, αυτόματα φώτα μεγάλης σκάλας, ο αναπτήρας, ασύρματη φόρτιση κτλ κτλ κτλ. Διαβάστε αλλού καλύτερα για τέτοια. Τα ίδια έχουν και τα απλά puma και τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, καμιά έκπληξη εδώ.
Κλιματισμός-θερμαινόμαινα καθίσματα: όλα με διακόπτες και κουμπάκια. ΟΤΙ καλύτερο υπάρχει. Ολα τα σύχρονα σχεδόν έχουν πλεον κλιματισμούς, θερμοκρασίες κτλ μεσα στο infortainment και touch κουμπια συρόμενες ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Τα κατουράει όλα το απλό σύστημα στη FORD , τελος. Αρνητικο το κλίμα που δεν είναι τουλάχιστον διζωνικό αλλά κλάι μάι για μενα
Infotainment: Μεγάλη έλλειψη τα Ελληνικά για το γαμώτο ποιο πολύ όχι για κάτι άλλο. Μενού σε γραφικά μέτριο αλλά ευκρινή τα πάντα και το βασικότερο από όλα εύκολα μενού. Κρίμα που το android auto παίζει μόνο με το καλώδιο και όχι wireless. Το μέγεθος είναι γενικά μια χαρά αν και την στιγμή που οι ανταγωνιστές σου παίζουν στις 10ιντσες είναι λάθος να μην έχεις ούτε σαν extra option τις 10. Το αυτοκίνητο είναι μικρό σε μέγεθος οπότε η παράλειψη είναι μηδαμινή αλλά δεν ισχύει το ίδιο για KUGA πχ που έχει το ίδιο και είναι τεράστιο αυτοκίνητο με 8ιντσες μόνο, ουπς ξέφυγα αλλά ήθελα να το πω. Κρίμα τέλος που η οθόνη δεν έχει μια κλίση προς τον οδηγό όπως σε αλλά θα του έδινε πόντους. Θετική εντύπωση γενικά, είναι παραπάνω από καλό. Το VAG group σε μη premium αυτοκίνητα έχει νομίζω το κορυφαίο.
Εσωτερικό: σκληρά πλαστικά υπάρχουν. μισή πόρτα καλή, μισή σκατά (two face από batman φάση). Όπου ακουμπάς είναι γενικά μαλακά και ωραία σε υφή. Κεντρική κονσόλα και υποβραχιόνιο αν τα κουνήσεις, κουνιούνται για τους ψείρες (μέχρι και παναγιά η κουνίστρα υπάρχει μην κάνετε σαν να είναι κάτι το τρομερο). Το υποβραχιόνιο μικρό και άβολο από τα χειρότερα σε αυτοκίνητα που έχω μπει (αυτό θέλει προσπάθεια να το κάνεις τόσο κακό). Γενικά μέτρια συναρμογή και εσωτερικό clopy paste από fiesta ST, ένα γενικά καλό εσωτερικό, όχι στα κορυφαία, όχι στα χειρότερα (lap υπονοούμενο για Σουτζούκι) . Καθίσματα RECARO για 1,79 με 93 κιλά όπως εγώ ΥΠΕΡΟΧΑ κουμπώνω και ρυθμίζομαι άψογα, ωραία φτιαγμένα καθίσματα που σε αγκαλιάζουν και έχουν υπέροχη υφή. Ορατότητα πολύ καλή γενικά, μέτρια προς τα πίσω. Αίσθηση οδήγησης ψηλή άρα καλή για SUV χωρίς να αισθάνεσαι όμως ότι κάθεσαι από πάνω και άρα σε προδιαθέτει να κινηθείς γρήγορα. Πίσω κάθομαι άνετα χωρίς έλλειψη χώρου αλλά ομολογούμενος λίγο ποιο ψηλός από μένα από 1,85 και πάνω σιγουρά θα αισθάνεται στενάχωρα. Είναι μικρότερος από τα περισσότερα της κατηγορίας αλλά για τον μέσο Έλληνα είναι παραπάνω από μια χαρά. Όσοι είστε 1,85 και πάνω ΔΕΝ είστε ο μέσος όρος να ξέρετε και ναι για σας καταλαβαίνω πως φαίνεται μικρός ο χώρος. Δεν έχει usb πίσω δεν έχει υποβραχιόνιο, γενικά ποιος τους χέζει τους πίσω? Κρίμα που δεν έχει συρόμενα καθίσματα να βάλω πίσω πεθερά με τον ελάχιστο δυνατό χώρο και να της πω «συγνώμη δεν χώραγαν τα πράγματα αλλιώς στο πορτμπαγκάζ, θα υποφέρετε για λίγο μέχρι να φτάσουμε χωριό 4 ωρίτσες». Πορτ μπαγκάζ πολύ καλός χώρος με 2 θέσεις και megabox. Εδώ να πω ότι ήθελα τάπα αποστράγγισης και για αυτό δεν παρήγγειλα με ρεζέρβα. Είχα ζητήσει όμως να μου κάνουν δώρο ρεζέρβα και μου είπαν οκ αλλά θα είναι μόνο μια ρεζέρβα που την βάζεις εκεί πρόχειρα χωρίς γρύλο κτλ. Τελικά μου είπαν αλλάξαμε γνώμη και δεν θα σας δώσουμε σκέτη ρεζέρβα δώρο, θα σας δώσουμε ένα ολόκληρο κιτ που μπαίνει στο megabox με ρεζέρβα γρύλο τα πάντα όλα που έχει κόστος κανονικά 400 ευρώ και το έβγαλε τώρα η FORD για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο με εσάς. Γενικά τους εκτίμησα πολύ με αυτή την κίνηση. Έτσι σε μεγάλα ταξίδια ή εξορμήσεις θα παίρνω ρεζέρβα και όταν θέλω μέγιστους χώρους και megabox θα βγάζω το kit. Μου είπαν σε κάνα 2 βδομάδες θα πάω να το παραλάβω αυτό.
Αυτά ελπίζω να μην κούρασα με το μεγάλο κείμενο. Όταν έχω περισσότερα χιλιόμετρα και το δω και οδηγικά θα γράψω. Μπορώ να βάλω και μπόνους αν θέλετε πρώτες εντυπώσεις γυναίκας αν θέλετε που το οδήγησε και εκείνη. Spoiler alert δεν ενθουσιάστηκε και πολύ με «κάποια πράγματα», γενικά της άρεσε να το οδηγάει πάντως.
-
Γνώμη της συντρόφου, τώρα!
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σου, νομίζω το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για σένα πάντως (όσο σε έχουμε γνωρίσει από το φόρουμ), αποπνέει κάτι το παλιακα κλασσικό, old school σχεδόν (για καλό το λέω), και θα σου δώσει μεγάλη χαρά.
Να προσέχεις βέβαια, και άπειρα, καλά χιλιόμετρα.
Καλή μαγκιά αυτό με την ρεζέρβα, ευτυχώς που σου έδωσαν το Κιτ, βολεύει όπως θα το χρησιμοποιείς, και γενικά. Όταν το βάζεις, κλείνει τελείως το κουτί, ή μένει και χώρος για κάτι άλλο;
-
Χαχαχα γέλασα πολύ cirus ωραίος ! Από τα γραφώμενα σου και την κουλτούρα σου περί αυτοκίνησης είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει καλή επιλογή. Βγάλε το ένα βράδυ προς Σούνιο καθημερινή να μην έχει πολύ κίνηση και απλά οδήγησε το. Στείλε mail αν το κάνεις..
-
σιρε αστα τα ψωφια και
-
δωσε λεπτομερειαι αν πραγματι γυρναει με χειροφρενια
-
ποσα βγαζει σκασμενη η 2α, περναει 100?
-
ηχητικο απο τα σκασιματα
-
σταματα να μιλας για μπαγκαζ και αηδιες
-
δημοσιευσε το μπονους της γυναικας σου
ΑρΕς
...να προσεχετε με το μαστορι στις ευθειες για σουνιο... κυκλοφορουνε σουβια....
-
-
Μια και αναφέρονται οθόνες, το πόσες ίντσες είχε σημασία όταν ήταν στάνταρ η αναλογία πλευρών. Δε νομίζω να ισχύει το ίδιο στα αυτοκίνητα, ούτε 16:9 ούτε 4:3 είναι όλα, καθένας βάζει ό,τι νομίζει, οπότε σημασία έχει το συνολικό εμβαδό, σχεδιασμός και η σωστή εκμετάλλευση της οθόνης.
-
Μια και αναφέρονται οθόνες, το πόσες ίντσες είχε σημασία όταν ήταν στάνταρ η αναλογία πλευρών. Δε νομίζω να ισχύει το ίδιο στα αυτοκίνητα, ούτε 16:9 ούτε 4:3 είναι όλα, καθένας βάζει ό,τι νομίζει, οπότε σημασία έχει το συνολικό εμβαδό, σχεδιασμός και η σωστή εκμετάλλευση της οθόνης.
ok δεκτό. μετέφρασε το κείμενο μου σε:
οι ανταγωνιστές την έχουν ποιο μεγάλη (την οθόνη) είτε οριζοντίως ή καθέτως ή διαγωνίως
βάλε και συ σαν ford έστω και σε έξτρα εξοπλισμό ειδικά στα ποιο μεγάλα μοντέλα σου (οριζοντίως και καθέτως) για κάθε έτος (απο εδω και πέρα)
-
Ωραίο αυτοκίνητο. Ζηλευω.
Εκεί με την πεθερα και το κάθισμα γελασα με την ψυχή μου.... Οχι μονο τέρμα μπροστά το κάθισμα αλλά και sport ρυθμίσεις στην εξάτμιση....
Χαχαχαχα.
Να το χαρείς.
-
Συντροφος εντυπώσεις, εγω συνοδηγός:
ξεκινήσαμε, το αυτοκίνητο πήγαινε για λίγο (μερικά χιλιόμετρα) με λόξιγκα και ρυθμούς χελώνας. Εγώ ερώτηση πως το βρίσκεις?
Α ωραίο είναι εύκολος συμπλέκτης και εύκολα μπαίνουν οι ταχύτητες
'ήθελα να πω αν είναι εύκολο γιατί πάμε έτσι με λόξυγκα και ταχύτητες εννοείς πρώτη και δευτέρα γιατί άλλη δεν έχουμε βάλει.'
Όμως είπα είδες που σου είπα αγάπη μου είναι εύκολο. Μετά βγήκαμε εθνική εκεί βελτιώθηκαν τα πράγματα φτάσαμε και πέμπτη ώσπου τις είπα κοίτα αγάπη μου το ταμπλό σου λέει να βάλεις έκτη, έχει 6 ταχύτητες αυτό. Α ναι μου λέει οδηγώ τόση ώρα και δεν έχω κοιτάξει καθόλου το όργανο δεν μπορώ.
Η αλήθεια είναι ότι είχε αγχωθεί πολύ γιατί γενικά είναι καλή οδηγός. Αργότερα πήρε τον αέρα και οδηγούσε καλύτερα που ξεαγχωθηκε.
Την ρώτησα εντυπώσεις και μου είπε ότι της άρεσε μέσα το κάθισμα πάρα πολύ, η θέση οδήγησης ψηλά, το τιμόνι , το πόσο εύκολα μπαίνουν οι ταχύτητες και ότι τραβάει πολύ. Της άρεσε που άνοιγε και έβγαινε ένα puma στην οθόνη.
Διακόπτω σε αυτό το σημείο για να πώ ότι εσείς ζητήσατε να πω την γνώμη της τι περιμένατε ότι θα διαβάσετε????
κάποια στιγμή νύχτωσε μετά που είχαμε πάει και φάγαμε και γυρνώντας σπίτι εντυπωσιάστηκε από τα φώτα με ρώταγε αν είναι τα μεγάλα και της λέω όχι δεν είναι κοίτα στον πίνακα είναι τα κανονικά. Ξανά μου λέει δεν μπορώ να κοιτάω το πίνακα έχει 100 πράγματα (μετά σου λέει οι άνδρες είναι που δεν μπορούν την πολύ πληροφορία αλλά τεσπα). Της λέω αυτά είναι τα κανονικά απλά είναι Led γιαυτό σου φαίνονται μεγάλα και διαφορετικά.
Μέτα από λίγο περάσαμε από Ολυμπιακό χωριό σε ένα σημείο που ήταν πολύ σκοτεινά και άναψε αυτόματα η μεγάλη σκάλα και της λέω να τώρα είναι τα μεγάλα (εκεί εντυπωσιάστηκα και γω έχει πολύ καλά φώτα) και πριν προλάβω να το πω ερχόταν αυτοκίνητο από την άλλη μεριά και γύρισαν αυτόματα στην μεσαία σκάλα για να μην τυφλώσουν τον απέναντι. Ε εκεί έπαθε Νταρακουλο εντυπωσιάστηκε πολύ τρλαθηκε που γίνονταν όλα αυτόματα.
Φτάσαμε σπίτι λοιπόν και ανοίξαμε τις πόρτες ε εκεί ήρθε το καλύτερο.
όπως ανοίξαμε τις πόρτες ανοίγουν κάτω τα προβολάκια στους καθρέπτες και φαίνονται στα πλάγια φωτισμένο το σήμα ST.
Γουρλώνει τα μάτια και μου λέει τι είναι αυτό???????
Τις λέω φωτίζει για να βλέπεις έξω.
Και γιατί γράφει ST???
έχει το λογότυπο ST που είναι το αμάξι.
Πως απενεργοποιείται αυτό????
Δεν απενεργοποιείται.
............σιγή ιχθύος και βλέμμα καρφωμένο πάνω μου του στυλ 'την γάμησες τώρα'
Μα καλά ρε Βασίλη είσαι σοβαρός................. θα κυκλοφορούμε λες και είμαστε στο μπουρνάζι με το καγκουρικο αμάξι που πήγες και πήρες , ε μα για όνομα του θεού. και φεύγει τσαντισμένη στο σπίτι.
Εγώ απλά κλαίω από τα γέλια ξέροντας ότι αυτό θα το πληρώσω ακριβά.......... πάλι..........
περίμενε...... μύγδαλα, δεν σου έδειξα ακόμα πόσο δυνατά είναι τα ηχεία bang & olufsen....................
Ford Puma 2019