-
Καλά το επιπλέον βάρος δε νομίζω ότι είναι και τίποτα σπουδαίο, κανένα 15άρι κιλά (μπορεί και λιγότερα), σαν ένα μικρό παιδί.
-
Βάρος δεν προσθέτει ουσιαστικά, παρά μόνο μια έξτρα πολυπλοκότητα και κάτι ακόμα που μπορεί να χαλάσει. Έξτρα κόστος σέρβις δε νομίζω να υπάρχει. Καθαρά μεταβατικό σύστημα είναι για να μειωθούν λίγο τα CO2 και να πληρώνουν λιγότερο πρόστιμο. Βλέπουμε π.χ. ότι η PSA που έχει πολλά ηλεκτρικά (και PHEV) δεν έχει ανάγκη από mHEV και έτσι δεν έχει κανένα τέτοιο σύστημα. Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα καταργηθούν και θα έχουν όλοι είτε κανονικά υβριδικά (PHEV ή HEV) είτε αμιγώς ηλεκτρικά.
-
Εννοείται ότι τα μικρουβριδικα συστήματα είναι κυρίως για την μείωση των ρύπων.
Από εκεί και έπειτα τα οφέλη που δίνουν στο ροπαρισμα στην εκκίνηση ή στην όποια εμπλοκή τους στην συνέχεια είναι αμελητέα ποσότητα , η οποία φυσικά υπαρθεματιζεται για λόγους μάρκετινγκ από τους αρθρογράφους.
Το καλύτερο είναι ο κατασκευαστής να μπορεί να ρίχνει τους ρύπους και να εκκινεί το αμάξι σβέλτα και οικονομικά χωρίς τέτοια συστήματα, που βαραίνουν , παρεμβάλλονται , χαλάνε , κοστίζουν και στην αγορά και στην συντήρηση/αντικατάσταση τους.
Αλλά το μάρκετιγκ δουλεύει καλά.
Έρχεται ο άλλος σου λέει πήρα νέο αμάξι! Τι αμάξι ρωτάς; Υβριδικό απαντά όλο καμάρι!....
-
Sorry άμα σου έθιξα το puma και να τα πήρες κρανίο, σκεφτόμουν την δικιά μου καθημερινότητα που μένω επαρχία και δεν έχουμε καθόλου κίνηση, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν κάτι περιττό σε αυτή τη περίπτωση. Σκεφτόμουν επίσης τα C SUV (Tucson,mHEV Kuga) που χρησιμοποιούν τη τεχνολογία 48V Hybrid και στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιος που αγοράζει σε αυτή τη κατηγορία δεν το θέλει για να κινείται μέσα στη πόλη και στη κίνηση της Αθήνας. Επομένως πάνω σε αυτό βασίστηκαν οι σκέψεις μου.
-
Εγώ ρώτησα αν ακινητοποιεί το αυτοκίνητο η βλάβη της υβριδικής μπαταρίας με αφορμή την 2ετή εγγύηση της. Δηλ. αν το αμάξι κινείται κατά 99% κανονικά κι η μπαταρία τα παίξει στην 3ετία -εκτός εγγύησης- μπορείς να μην την αλλάξεις άμεσα κι όταν μαζέψεις το ποσό σε 1-2 -3 χρόνια,να την επισκευάσεις (που μπορεί στο μεταξύ να πέσει και το κόστος της).
-
Πάντως εγώ που είχα ρωτήσει πέρυσι για το hyundai Tuscon πετρέλαιο mild hybrid μου είχαν πει 5χρονια εγγύηση και κόστος αντικατάστασης 500ευρω
-
Εγώ ρώτησα αν ακινητοποιεί το αυτοκίνητο η βλάβη της υβριδικής μπαταρίας με αφορμή την 2ετή εγγύηση της. Δηλ. αν το αμάξι κινείται κατά 99% κανονικά κι η μπαταρία τα παίξει στην 3ετία -εκτός εγγύησης- μπορείς να μην την αλλάξεις άμεσα κι όταν μαζέψεις το ποσό σε 1-2 -3 χρόνια,να την επισκευάσεις (που μπορεί στο μεταξύ να πέσει και το κόστος της).
Αυτό είναι αρκετα τεχνικό για να το ξέρουν οι περισσοτεροι. Μαλλον θα πρέπει να ρωτησεις κάποιον στην FORD ή κάποιο συνεργείο που να γνωρίζει.
-
Το PUMA έχει και έκδοση ατμοσφαιρική μονο χωρις μπαταρία.
Ατμοσφαιρική δεν έχει. Μήπως εννοείς απλά χωρίς το mHEV σύστημα? Εαν εννοείς αυτό, ναι υπάρχει με 95 άλογα αλλά δεν εισάγεται Ελλάδα όπως σωστά είπες...ποτέ δεν εισάχθηκε. Είναι όμως turbo (Ecoboost) κινητήρας, όχι ατμοσφαιρικός. Σε 125 (και 155) άλογα πάντα ήταν mHEV εκτός από την έκδοση με το αυτόματο μέχρι Απρίλιο 2021, που πλέον και αυτή mHEV είναι.
-
Sorry άμα σου έθιξα το puma και να τα πήρες κρανίο, σκεφτόμουν την δικιά μου καθημερινότητα που μένω επαρχία και δεν έχουμε καθόλου κίνηση, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν κάτι περιττό σε αυτή τη περίπτωση. Σκεφτόμουν επίσης τα C SUV (Tucson,mHEV Kuga) που χρησιμοποιούν τη τεχνολογία 48V Hybrid και στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιος που αγοράζει σε αυτή τη κατηγορία δεν το θέλει για να κινείται μέσα στη πόλη και στη κίνηση της Αθήνας. Επομένως πάνω σε αυτό βασίστηκαν οι σκέψεις μου.
Δεν ξέρω γιατι μου μιλάς ετσι. Δεν μου έθιξες κανένα PUMA και δεν τα παίρνω καθόλου κρανιο ρε φίλε το δικό μου δεν είναι καν υβριδικο. Πες το και τριμπουρδ3λ0 αν θες δεν με νοιαζει καθόλου. Ελεος σε λίγο θα γράψει κάποιος ότι τα παίρνω και να το διαφημίζω κιόλας.
Ζητησες την γνωμη ολων και εγραψα την δική μου. Αν δεν θες διαφορετική γνώμη να ΜΗΝ την ζητας. Εσυ εγραψες διορθώστε με αν λέω @@@ διαβασε το ποιο πάνω. Αλλη φορά να μην γραφεις κάτι που δεν εννοεις. Με την προσβόλη σε μενα τα παίρνω κρανιο ναι, χεστηκα για το PUMA.
Αν για σενα και τις σκέψεις σου είναι βλακεία εχεις δίκιο για σενα. εγώ εγραψα κάποιους λόγους που αφορουν όλους οχι εσενα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικα προς τι η επιθετικότητα. Για την επαρχια συμφωνω είναι ψιλοαχρηστο αλλα δεν το διευκρίνησες ΠΟΤΕ
Ουτε μετοχές έχω στην Ford ούτε με νοιαζει να παρουν άλλοι PUMA. όσο λιγοτεροι το πάρουν τόσο καλύτερα για μενα κιολας μαρεσει το διαφορετικο
ΥΓ Καλό είνα να μαθεις να μιλάς καλύτερα ειδικά σε κάποιους που δεν σε προσεβαλαν ουτε μια στιγμη.
ΥΓ2 (edit μετα από διόρθωση του ΦΑΝΗ)Το PUMA έχει και έκδοση χωρις μπαταρία. Στην αντιπροσωπεία θεώρησαν ότι δεν θα έχει ζητηση καθόλου γιατι ήταν μικρη η διαφορα στα χρήματα και δεν την φέρνουν Ελλαδα . Έκοψαν και την εκδοση TITANIUM που είναι βλακεία γατι αυτή πούλαγε νομιζω αλλά αυτό είναι αλλο.
-
cirus wrote:
Το PUMA έχει και έκδοση ατμοσφαιρική μονο χωρις μπαταρία.
Ατμοσφαιρική δεν έχει. Μήπως εννοείς απλά χωρίς το mHEV σύστημα? Εαν εννοείς αυτό, ναι υπάρχει με 95 άλογα αλλά δεν εισάγεται Ελλάδα όπως σωστά είπες...ποτέ δεν εισάχθηκε. Είναι όμως turbo (Ecoboost) κινητήρας, όχι ατμοσφαιρικός. Σε 125 (και 155) άλογα πάντα ήταν mHEV εκτός από την έκδοση με το αυτόματο μέχρι Απρίλιο 2021, που πλέον και αυτή mHEV είναι.
ατμοσφαιρικη εγραψα ααααααααα
βλακεία εγραψα, ηθελα να γραψω χωρις μπαταρία sorry
ευχαριστω για την διόρθωση (εκανα edit στο κέιμενο μετα την πολλή σωστη διόρθωση σου ωστε να μην παραπληροφορω)
-
ευχαριστω για την διόρθωση (εκανα edit στο κέιμενο μετα την πολλή σωστη διόρθωση σου ωστε να μην παραπληροφορω)
To φαντάστηκα, για αυτό απάντησα! Σιγά την βλακεία, δεν τρέχει κάτι...όλοι μπερδευόμαστε...άνθρωποι είμαστε!!
Έοχυμε πιο σοαβρά θέματα όπως.....Άντε παρέλαβες ή όχι ακόμα!?!?!
-
cirus wrote:
To φαντάστηκα, για αυτό απάντησα! Σιγά την βλακεία, δεν τρέχει κάτι...όλοι μπερδευόμαστε...άνθρωποι είμαστε!!
Έοχυμε πιο σοαβρά θέματα όπως.....Άντε παρέλαβες ή όχι ακόμα!?!?!
¨Οχι ακόμα αλλά αυτό το μήνα παραλαμβάνω. Και τον επόμενο λογικά αν πάνε καλά οι φυσικοθεραπείες οδηγάω.
Θα το καταλάβεις θα σταματήσω να γράφω και να σας πρήζω θα πάω βόλτες όλη μερα
Μέχρι τότε θα το παίρνει μόνο μερικές φορές η γυναίκα και με κοροιδεύει ότι της αγόρασα αυτοκίνητο χαχαχαχχαχαχα
τι να κάνεις την πάτησα. Δεν πειράζει ας το έχω για λίγο μόνο για να το βλέπω στο γκαραζ θα έρθει και η ώρα μου να του πιω το αίμα με το καλαμάκι
-
Πάντως εγώ που είχα ρωτήσει πέρυσι για το hyundai Tuscon πετρέλαιο mild hybrid μου είχαν πει 5χρονια εγγύηση και κόστος αντικατάστασης 500ευρω
Εχει φοβερες τιμές η HYUNDAI και ποιο αξιόπιστη από την FORD. εκτός που εχει 5 χρόνια για τα πάντα ανεξαρτήτως χιλιομέτρων ( η ford 8 με οριο τα 100000 και δεν περιλαμβάνει τα παντα) εχει και το παρακάτω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
όταν έψαχνα για αυτοκίνητο η μεγαλύτερη καψούρα μου ήταν το i30 N (ασχετα που δεν το αγορασα για αλλους λογους το λατρευα)
Στην εγγύηση 5 χρόνων λοιπόν για αυτό περιλάμβάνεται να το βάλεις και σε ΠΙΣΤΑ (σε μή ανταγωνιστικη συμμετοχή αναφέρεται) αλλα σε καλύπτει ακόμα και να το πας σε πίστα. Αυτο δεν το κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστης και εχω πολύ μεγαλο σεβασμο πλέον για αυτή την εταιρεία
ΥΓ Η HUYNDAI είναι ή μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει δικό της χάλυβα δεν παραγγέλνει σε άλλους. Εχω πάει στην Κορέα στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της HUYNDAI HEAVY INDUSTRIES και έπαθα ζημιά. (Ειχα πάει και στης DAEWOO). Εχω πάει σε πάρα πολλά ναυπηγεία σε όλο τον κόσμο λόγω της δουλειάς μου αλλα της HYUNDAI είναι φανταστικό. Σε σχέση με πολλά κινέζικα με χειρουργείο μπορούσε να παρομοιαστεί. Τωρα θα πεταχθεί κανένας να πει ότι τα παίρνω και απο την HYUNDAI?????
-
Αντε με το καλό! Και γρήγορα σιδερένιος!!
-
Παπάτζα μου φαίνεται πάντως το ήπιο υβριδικό σύστημα με τη 48V μπαταρία, επιπλέον βάρος, άγχος να μη χαλάσει και πιθανόν επιπλέον κόστος service (ισχύει;), σε αντάλλαγμα ελάχιστη οικονόμια καυσίμου. Περισσότερο για τους ρύπους μου φαίνεται προώθησαν οι εταιρείες αυτό το τρόπο λειτουργίας. Τα C SUV είναι κατά κύριο λόγο φτιαγμένα για μεγάλες διαδρομές και ταξίδια όπου εκεί η μπαταρία δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο extra βάρος στο αυτοκίνητο.
ΥΓ Διορθώστε με εάν λέω @@@
κυρίως έγινε για να έχει καλύτερη τιμη λογω υβριδικού και τελών ταξινόμησης παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου παπατζα για τους εξης παρακάτω λόγους εκτος των τελων που ανεφερα.
Βοηθάει τον κηνητήρα χαμηλά οπότε προγραμματίζεται το turbo να δουλεύει αμεσως εκεί που σταματαει η υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα να είναι εκπλήκτικα smooth η μεταβαση.
Βοηθάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στο Start&Stop ωστε να μην καταλαβαίνεις καμία διαφορα στο σταματα ξεκινα του κινητήρα.
Βοηθάει μέσα στην πόλη για καλύτερη οικονομία καυσίμου όχι αμελητεα μεσα στην κίνηση είδικα. Εκτος πόλης και σε μεγαλύτερες ταχύτητες μπορει να μην κάνει και πολλά αλλα δεν είναι το ίδιο με κίνηση. Το εξτρα βάρος είναι αμελητέο καθώς μιλάμε για μικρη μπααρία οπότε και στα ταξίδια δεν επιβαρύνει αρνητικα την καταναλωση
βοηθάει ώστε να έχεις μηδενικά τελη κάθε χρονο.
Τέλος το PUMA ΔΕΝ είναι C-SUV αλλα B-SUV και αρα φτιαγμένο κυρίως για πόλη
Εγώ βλέπω πολύ καλά οφέλη και πολύ περισσότερα Θετικά από αρνητικά
-
ΥΓ Η HUYNDAI είναι ή μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει δικό της χάλυβα δεν παραγγέλνει σε άλλους.
Καλά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Επειδή έχει και ναυπηγικό κλάδο είδε προφανώς ότι συμφέρει λόγω ποσοτήτων να κατασκευάζει παρά να αγοράζει χάλυβα. Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος ή κάτι τέτοιο, καθαρά οικονομική απόφαση είναι.
-
cirus wrote:
ΥΓ Η HUYNDAI είναι ή μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει δικό της χάλυβα δεν παραγγέλνει σε άλλους.
Καλά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Επειδή έχει και ναυπηγικό κλάδο είδε προφανώς ότι συμφέρει λόγω ποσοτήτων να κατασκευάζει παρά να αγοράζει χάλυβα. Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος ή κάτι τέτοιο, καθαρά οικονομική απόφαση είναι.
Οικονομική απόφαση είναι, δεν το λέω γιατί είναι καλύτερος και σημαίνει πάρα πολλά νομιζω εγω αντιθέτως. Το λέω γιατί της έρχεται πολύ φτηνότερα να κατασκευάζει και να δοκιμάζει καινούργιες προδιαγραφές σε χάλυβα (μεγάλη διάφορα κόστους όταν οι υπόλοιποι τον πληρώνουν σε τρίτους και όταν μιλάμε για εκατομμύρια τόνους) . Έχει τεράστια τεχνογνωσία η ίδια σε αυτό που βεβαίως προέρχεται από το γεγονός ότι κατασκευάζει και πλοία.
Όταν κάτι σου έρχεται φθηνότερα, κατασκευάζεις και φτηνότερα και αν θες μπορείς και πουλάς και φτηνότερα καθώς έχεις μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους αν θες να το μετακυλίσεις στον καταναλωτη. Μπορείς αλλιώς να δώσεις για ερευνα την διαφορα ή κάπου αλλου κτλ που στο τέλος πάλι ο καταναλωτής ευνοείται.
ΥΓ. Ξεφύγαμε. Για το Puma λέγαμε απλά απάντησα για να καταλάβεις, μπορώ να γράψω πολλά αλλά όχι εδω καλύτερα
-
Αυτό με το mhev σύστημα και που δεν καλύπτεται μετά τα δύο έτη στα Ford καλό είναι πλέον να το ρωτάμε και στους υπόλοιπους εμπόρους.
-
REALZEUS wrote:
cirus wrote:
Οικονομική απόφαση είναι, δεν το λέω γιατί είναι καλύτερος και σημαίνει πάρα πολλά νομιζω εγω αντιθέτως. Το λέω γιατί της έρχεται πολύ φτηνότερα να κατασκευάζει και να δοκιμάζει καινούργιες προδιαγραφές σε χάλυβα (μεγάλη διάφορα κόστους όταν οι υπόλοιποι τον πληρώνουν σε τρίτους και όταν μιλάμε για εκατομμύρια τόνους) . Έχει τεράστια τεχνογνωσία η ίδια σε αυτό που βεβαίως προέρχεται από το γεγονός ότι κατασκευάζει και πλοία.
Όταν κάτι σου έρχεται φθηνότερα, κατασκευάζεις και φτηνότερα και αν θες μπορείς και πουλάς και φτηνότερα καθώς έχεις μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους αν θες να το μετακυλίσεις στον καταναλωτη. Μπορείς αλλιώς να δώσεις για ερευνα την διαφορα ή κάπου αλλου κτλ που στο τέλος πάλι ο καταναλωτής ευνοείται.
ΥΓ. Ξεφύγαμε. Για το Puma λέγαμε απλά απάντησα για να καταλάβεις, μπορώ να γράψω πολλά αλλά όχι εδω καλύτερα
παλια κατασκευαζε και υπολογιστες. δεν λεει κατι αυτο ειναι το μοντελλο που ακολουθουν οι κορεατες. πχ η σαμσουνγκ κατασκευαζει απο ψυγεια πλυντηρια μεχρι κινητα.
οι αμερικανοι και οι ευρωπαιοι ακολουθουν το μοντελλο με τους προμηθευτες. ο καθε προμηθευτης εχει ενα ευρος απο προιοντα που καλυπτει και τα δινει πολλες φορες και σε ανταγωνιστες κατασκευαστες.
νομιζω παντως για τον χαλυβα των αυτοκινητων που τωρα βασικα ειναι προιοντα με ωφελιμη ζωη 10-20 χρονια αναλογα σε ποια αγορα ειναι (στις βορειες χωρες με σκουριες) στα 15 χρονια ειναι για πεταμα αλλες οι απαιτησεις και αλλον ο ναυπηγικος χαλυβας.
-
Ομως ο wantone εχει δικιο. Η λαμαρινα των αυτοκινητων γινεται με συγκεκριμενες προδιαγραφες.
Ford Puma 2019