-
Κοίτα και εγώ αν το πούμα ήταν 3εκ φαρδύτερο και 5εκ για τα πόδια πίσω και συνέχιζε να έχει 23000 θα ήταν η νούμερο ένα επιλογή μου. Δλδ 4.30 Χ 1.83 Χ όσο ύψος έχει τώρα και ας μην είχε την οδική συμπεριφορά του φοκους.
Αυτοί το κουτσουρεψαν για να σώσουν το Κούγκα και τελικά και το Κούγκα βούλιαξε και στο πούμα δεν χωρά ο κόσμος παρότι πουλά πολύ καλά....
Για έμενα το ιδανικό οικογενειακό αμάξι έχει διαστάσεις 4.40Χ1.84Χ1.57 18εκ από το έδαφος και 500λτ.
Πιο κοντά σε αυτά τα 4 νούμερα νομίζω είναι το καροκ το ατεκα , το countryman ,x2, γκραντλαντ, q3. Και φυσικά το νέο κασκαι έχει φοβερές διαστάσεις! 4.421.841.63( εδώ με χαλάει λίγο) 18εκ , 480-500 λτ.
-
Εντάξει βρε Φάνη σούπερ άνετο το πούμα δεν το λες! Όσο και αν δεν σε ενδιαφέρουν οι πίσω χώροι ! Αν ο οδηγός είναι 1.70 70 κιλά και άλλα τόσα και οι πίσω ναι είναι σούπερ άνετο!
Πόσοι έχουν αυτη την σωματοδομη;
-
Υπάρχει κόσμος που στο 90% των διαδρομών του (ίσως και παραπάνω) δεν έχει ποτέ μέσα πάνω από 2 άτομα.
-
Ισχύει αυτό που λες αλλά υπάρχει και ένα τεράστιο ποσοστό κόσμου που πλέον και λόγω του κόστους κτήσης των αμαξιών έχουν ένα αμάξι που σημαίνει ότι και για το 10% που βάζεις πίσω 1-2 άτομα υπάρχει θέμα. Στο πούμα 1.82 αν είναι ο οδηγός και 100 κιλά δλδ ο μέσος Έλληνας πίσω του αν πάει να βολευτει ενήλικας 1.80 δεν χωράει τα γόνατα του τρυπούν την πλάτη του οδηγού. Τόσο άνετο είναι το πούμα.
-
Και οι 2 που θα κάτσουν πίσω θα είναι 1.80+; Ας κάτσει ο πιο ψηλός πίσω από τον συνοδηγό.
Τώρα άμα είστε παρέα που πάτε τα ΣΚ για μπασκετάκι, μάλλον δε σας κάνει το Puma
Εννοείται πως υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που για τον Χ Ψ λόγο δε μπορούν να επιλέξουν ένα μοντέλο. Κατά γενική ομολογία πάντως το Puma έχει μεγάλη πέραση. Προσωπικά μάλλον θα έπαιρνα το Fiesta για δεύτερο, που είναι ακόμα πιο στενό πίσω.
-
Εγώ που είμαι 182/85 μια χαρά χώρεσα στο πίσω κάθισμα του Πούμα αφού διαμόρφωσα την θέση του οδηγού. Όχι σούπερ άνετα βέβαια αλλά χωρίς καμία ιδιαίτερη στεναχώρια.
-
Εντάξει βρε Φάνη σούπερ άνετο το πούμα δεν το λες! Όσο και αν δεν σε ενδιαφέρουν οι πίσω χώροι ! Αν ο οδηγός είναι 1.70 70 κιλά και άλλα τόσα και οι πίσω ναι είναι σούπερ άνετο!
Μιλάω καθαρά για οικογένεια, άρα ο πατέρας (π.χ. εγώ) στο 1.80 +/- 5εκ και το παιδί έως 12 ετών ή έως 1.70 ύψος. Άνετα χωράει πίσω, ακόμα και 2 παιδιά χωράνε πίσω άνετα. Αυτό εννοώ, δεν μιλάω για 4 ενήλικες προφανώς που είναι και οι 4 ύψος 1.80. Τώρα ειδικές περιπτώσεις ή 5μελής οικογένεια, ναι προφανώς δεν χωράνε, λογικό είναι.
-
Να πω ότι όταν ζήτησα td το φοκους εδώ Θεσσαλονίκη μου είπε δεν υπάρχει ελάτε τον άλλον μήνα
Το ίδιο σχεδόν κάνει και η βελμαρ με το i30. Δίνει για δοκιμή το ατμοσφαιρικό και όχι το καινούριο τουρμπο. Με σπρώχναν οι πωλητες μακριά από την c κατηγορία των χατσμπακ η ήταν ιδέα μου;
-
Tkin73 wrote:
Μιλάω καθαρά για οικογένεια, άρα ο πατέρας (π.χ. εγώ) στο 1.80 +/- 5εκ και το παιδί έως 12 ετών ή έως 1.70 ύψος. Άνετα χωράει πίσω, ακόμα και 2 παιδιά χωράνε πίσω άνετα. Αυτό εννοώ, δεν μιλάω για 4 ενήλικες προφανώς που είναι και οι 4 ύψος 1.80. Τώρα ειδικές περιπτώσεις ή 5μελής οικογένεια, ναι προφανώς δεν χωράνε, λογικό είναι.
Παιδία μην στρογγυλοποιούμε τις καταστάσεις για να εμφανίσουμε ευρυχωρία στο αμάξι. Οι περισσότεροι το έχουμε δει από κοντά.
Ούτε 3 άτομα 1.80 σημαίνει ότι είμαστε ομάδα μπασκετ που δεν θα μας προκύψει ποτέ να μετακινηθούμε , ούτε τα παιδία μας τα κουβαλάμε μαζί μέχρι τα 12 τους ή ως το 1.70μ !!! δλδ αν εχεις πχ 2 έφηβους 1.75 , 1.80 και εσύ 1.82 και γυναίκα μινιον 1.60 πας ταξίδι με το πούμα των 24.000 ? ή είναι τοσο ακραίο το σενάριο αυτό? δεν μιλάω για ύψη 1.92 που είμαι εγώ και όταν μπήκα πίσω από μενα στο πουμα μια που έβαλα μισο γόνατο και μια που βγήκα δεν προσπάθησα καν να κάτσω....
καλο χρυσό και μπανικο το πουμα αλλα χώρους εχεί για εμενα την γκομενα μου τον σκύλο μου και τα χόμπι μου!!! και στενο είναι και κοντό.
-
Να πω ότι όταν ζήτησα td το φοκους εδώ Θεσσαλονίκη μου είπε δεν υπάρχει ελάτε τον άλλον μήνα
Το ίδιο σχεδόν κάνει και η βελμαρ με το i30. Δίνει για δοκιμή το ατμοσφαιρικό και όχι το καινούριο τουρμπο. Με σπρώχναν οι πωλητες μακριά από την c κατηγορία των χατσμπακ η ήταν ιδέα μου;
φοκους για τεστ είναι δυσκολο στον βροχίδη , είχαν πριν 1.5 χρόνο , το πουλησαν μετά για πολλους μηνες δεν είχαν, ξανα είχαν πριν μερικούς μήνες , αν λες ότι πάλι δεν έχουν θα το έδωσαν....πουμα όμως νομίζω έχουν διαρκώς από όταν ξεκίνησε το μοντελο. Είπαμε δεν τους ενδιαφέρει το φοκους. Προφανώς το πουμα ως υπερυψωμένο φιέστα με υπερυψωμενη και τιμή έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους.
-
@Τκιν: μα δεν διαφωνω, εγραψα για ποιες συνθήκες μιλάω. Μια οικογενεια 3-4 ατόμων με παιδια μικα ειναι μια χαρα με το Πούμα (και τα αντίστοιχα) για 5-8 χρόνια. Αυτό λέω. Δεν ειπα κατι περισσότερο.
-
Οκ Φάνη έγινε πιο καθαρό τώρα. Συμφωνούμε για οικογενειακό με πιτσιρίκια ως 12 και εφόσον ο οδηγός δεν είναι πάνω από 1.85 όλα καλά. Φυσικά αν η οικογένεια είναι μετρίου αναστήματος συνολικά κάνει για οικογενειακό για μια ζωή
-
Εγω είμαι1,79 92 κιλα και καθομαι ανετα πισω από την θεση οδηγησης μου στο puma.
οποτε διαφωνω στο πιτσιρικια ως 12 εκτος αν τα πιτσιρικια είναι μινι Μουρεσαν. και 12 χρονων δεν είναι εφηβοι.
Προφανως και δεν είναι τεραστιος ο χωρος πίσω, αλλά οχι και μονο για πιτσιρικια 12 χρονων διαφωνω καθετα και εγω καθισα πίσω οποτε και γω εχω άποψη.
Καταλαβαινω ότι για ανω των 1,80 με 1,85 δυσκολεύουν τα πραγματα και γω αν ήμουν 1,95 θα είχα διαφορετική αποψη και θα το θεωρούσα στεναχωρο αλλα δεν θα νομιζα και ότι 1,95 ήμουν στο μεσο όρο. (μακαρι να ήμουν τοσο ψηλός δεν το λέω για κακό ετσι, αλιμονο)
-
Πήρε κάποιος στην γειτονιά ένα st-line πολύ ωραίο στο γκρί που έχουν τα πορσικά ,όπως το λέτε σαν μικρό καγιέν . Εκεί που κοίταζα τις 18άρες εντυπωσιάστηκα από το πως έχουν καμουφλάρει τα πίσω ταμπούρα, βαμμένα με ένα μαύρο ακριβώς ίδιο με το χρώμα της ζάντας ,νόμιζες πως ήταν κομμάτι της ζάντας , μπράβο Ford μετά τις σίτες ΒΟ τα καλοβαμμενα ΤΑΜΠΟΥΡΑ σε ανεβάζουν σε νέα επίπεδα ...
-
Τον Φεβρουάριο / Μάρτιο του 2020 που είχα ρωτήσει στον Βροχίδη και εγώ για td focus, μου είχαν πει ότι τους το κάψανε! Αλλά από ότι καταλαβαίνω ακόμα δεν έχουν φέρει οπότε βρώμα η δουλειά.
Τώρα για το πούμα που λέτε εάν έχεις οικογένεια το σκέφτεσαι λίγο για τους χώρους, εγώ προσωπικά γιαυτό πήγαινα αλλά δεν μπορούσα να ησυχάσω τα βράδια για το ότι είναι στενάχωρο πίσω σε σχέση με άλλα b suv.
Στην ομάδα στο fb ρωτάνε συνέχεια εάν χωράει οικογένεια με δύο παιδιά... και αυτό το megabox το έχουν αναγάγει σε σπηλια!
ΥΓ. το πολο 2008 της γυναίκας μου πρέπει να είναι μισο κλικ μικρότερο από το Puma πίσω. Η γυναίκα μου που κάθισε πίσω διότι το παιδί μας είναι μικρό ακόμα δεν την πάλεψε και πολύ.
Σήμερα που βλέπω τι θεματάκια έχει βγάλει (χαζά και διορθώσιμα βέβαια), βλέποντας τις τσιπιές που κάνει η ford νομίζω πως καλά έκανα και δεν το αγόρασα. Λίγο μεγαλύτερο να το είχαν κάνει θα πήγαινε ακόμα καλύτερα πιστευω!
-
Το megabox ειναι 80% marketing για να λενε οτι εχει τα πιο πολλα λιτρα χωρου αποσκευων, αφου στην καθημερινοτητα δε θα σε βολευει να βγαζεις συνεχεια τον πατο-καπακι του.
Και για μια φορα στο τοσο, πιο χρησιμη βρισκω την τρυπα στο μεσαιο πθσω καθισμα οου εχει το focus η το leon, η το 40-20-40 του yaris cross που επιτρεπουν μακρια αντικειμενα να μπουν απο το port baggage χωρις να ριχνεις τα καθισματα. Πιο πολυ θα το χρησιμοποιησεις αυτο παρα το megabox
-
To megabox για κάποιους κατόχους είναι πολύ χρήσιμο που μεταφέρουν συχνά συγκεκριμένα αντικείμενα.
Για τους υπόλοιπους είναι ένας άβολος έξτρα χώρος που σε ταξίδι πρέπει να βάλεις συγκεκριμένων διαστάσεων αποσκεη για να δουλέψει.
Το πούμα πουλάει αρκετά και προφανώς αρέσει. Αν ήταν και 10εκ μακρύτερο και λίγο φαρδύτερο να ήταν δλδ στο άνω άκρο της κατηγορίας θα βόλευε πολύ κόσμο.
Όπως έχουμε πει η Φορντ έχει μεγάλο χάσμα στην γκάμα των σουβ από το 4.18 πάει στο 4.61! Της λείπει ένα ενδιάμεσο μοντέλο και δυστυχώς δεν καλύπτεται με το φοκους ακτιβ με τα 350 λτ απόσκευες και με το σκάρτο 1.50 ύψος.
-
Kαλησπέρα σε όλους,
Έχει κάποιος άποψη / γνώμη για τι κατανάλωση έχει το Ford Puma 1.5Diesel?
Και σε πόσα χιλιόμετρα την έχει μετρήσει την κατανάλωση? (έχω ρωτήσει ήδη καποιον που εχει το αμαξι και μου ειπε πως για περ.13000χλμ.ειχε 5.8λτ/100χλμ
Φυσικά πολλά παίζουν ρολό γιαυτό θα ήθελα και μια άλλη άποψη από κάποιον άλλο.
Ευχαριστώ!
-
Πριν λίγο μου έδειξε φίλος το ελαχίστων μηνών ST (Line?) με τα 150. Λόγω Κορωνοϊού δεν ήθελα να μπω μέσα και να το πιάσω. Με το μάτι δε μπορώ να πω πως βλέπω να υστερεί σε χώρους συγκριτικά με το Aircross μου. Πιθανόν να έχει μικροδιαφορές, αλλά δε φαίνεται 'προβληματικό' όπως παρουσιάζεται κάποιες φορές. Φαίνεται να χει χώρους αντίστοιχους των εξωτερικών διαστάσεων του. Ενώ στις αποσκευές είναι εμφανώς πιο ευρύχωρο απο το π.χ. Kamiq, που όντως έχει σαλόνι 'να παίζεις μπάλα'. Είναι λίγο 'απάτη' να λείπει η ρεζέρβα, έχει όμως αρκετά λίτρα το κουτί, δεν είναι αμελητέο. Είναι ένα απ αυτά τα τρικ που μπορεί να 'σε σώσουν' κάποια στιγμή, όπως τα συρόμενα καθίσματα των Γάλλων. Κι απ τη στιγμή που αποδεχόμαστε ως 'οικογενειακό' π.χ. το Vitara και να λείπει η ρεζέρβα και να χει όντως έναν πιο ρηχό και μικρό χώρο αποσκευών, και χωρίς ευρύχωρο σαλόνι, το Puma 'είναι μία χαρά'. Και ποιοτικό, εργονομικό και πολύ όμορφο φαίνεται, αλλά συμφωνώ ως προς τις αθιγγανιές και τιμές της Φορντ, που πουλάει όμως με το καλύτερο επιτόκιο της αγοράς...
-
Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειμαστε ολοι αγοραστες των 200 δοσεων....εκει δε βλεπω να κοβουν κατι σοβαρο για μετρητοις.
Ford Puma 2019