-
Εμένα εκ πρώτης όψεως που φάνηκε εντυπωσιακό , δεν γνωρίζω φυσικά για επιμέρους προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στη πορεία ωστόσο δε νομίζω ότι απευθύνεται σε οικογένειες. Έχει πολύ μικρούς χώρους επιβατών, στο 1.85 που είμαι όταν έκατσα πίσω ήταν ελάχιστος ο χώρος για παιδικά καθισματάκια. Ωστόσο είναι από τα ελάχιστα στο δρόμο που όταν τα πετυχαίνω γυρίζω το κεφάλι, πραγματικά τραβάει τα βλέματα.
ΥΓ Σε όλα τα Ford δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά εκτός από το gps όπου σε αφήνει να πληκτρολογήσεις ελληνικούς χαρακτήρες.
-
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς,τα παιδιά στο FB με έσωσαν.
Εντάξει στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς μερικοί χλευάζουν και κοροϊδεύουν αλλά άμα τους παρακολουθείς συνέχεια, πριν προλάβει ο διαχειριστής και σβήσει το ποστ θα μάθεις πολλά πράγματα.
Τα πλαστικά στην καμπίνα είναι άθλια,η οθόνη τρέμει και μερικές φορές μαυρίζει,τα υφάσματα στα καθίσματα είναι τσαλακωμενα,τα εξωτερικά πλαστικά γύρω γύρω στην μέσα μεριά ξεφλουδίζουν,το ηχοσύστημα δεν έχει Ελληνικά,τα φώτα σε πάρα πολλούς είναι το δεξιό πιο ψηλά από το καπό , είχε αναφερθεί ότι τα φρένα έχουν σπογγώδη αίσθηση μέχρι και η πανοραμική οροφή σε αρκετά αυτοκίνητα ήταν στραβοκολλημενη και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό
Καλώς ήρθες Xarisnikop. Τα πιο πολλά που γράφονται είναι υπερβολές, μπορεί να τύχουν κάποια από αυτά αλλά όχι όλα μαζί. Τα πλαστικά είναι μια χαρά για την κατηγορία του σε ποιότητα, σε συναρμογή πάσχει η Ford μέσα-έξω.
Εγώ καλή συναρμογή-ποιότητα υλικών-σοβαρό φινίρισμα κακά τα ψέμματα βλέπω μόνο σε premium κατασκευαστές. Όποιος θέλει λοιπόν δίνει την υπεραξία και πάει σε αυτά. Το κακό είναι όταν και άν χαλάσει κάτι στο premium εκτός εγγύησης πόσο θα κοστίσει η επισκευή του..
-
Δεν είναι δεδομένα αυτά που γράφετε ότι όλα είναι χάλια, ούτε τα περί face lift και ανοησίες, δηλαδή το μισό χρόνο της ζωής του ένα αυτοκίνητο δεν έπρεπε να πουλάει τίποτα?! κυρίως στο πρώτο μισό της ζωής γίνονται οι πωλήσεις, μετά έχουν βγει καινούργια μοντέλα.
Το μόνο γνωστό πρόβλημα που είχαν τα πρώτα 2008 είναι το γνωστό ότι θέλει ρεγουλάρισμα η πόρτα του πορτμπαγκάζ, και φτιάχνεται πολύ απλά.
Ειδικά η Ford (έχω το Β ΜΑΧ τώρα σε full extra έκδοση, είχα Focus) όσο πάει βγάζει περισσότερη φθήνια και το εσωτερικό φωνάζει ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ, παντού, πραγματικά απογοητευμένος από τη μάρκα.
Από όλα τα αυτοκίνητα που είδα και οδήγησα, μόνο το Kamiq βγάζει μία στιβαρότητα μέσα και αξιοπρέπεια, αλλά λίγο βαρετό σχεδιαστικά. Τα υπόλοιπα ήταν πολύ πίσω, ακόμη και ακριβότερες κατασκευές, αλλά δεν το πάω εκεί γιατί είναι μεγάλη κουβέντα και θα γίνει χαμός.
-
Ποιο δεν πάει καλά σε πωλήσεις; Ίσα ίσα που είναι ίσως το μόνο Ford (εκτός του ranger) που πάει ΤΟΣΟ καλά! Στον δρόμο πλέον ακόμα και εδώ στην Κρήτη τα βλέπω αρκετά συχνά.
Για την ford ξέρω ότι πουλάει πολύ καλά.
Μιλάω για τις πωλήσεις γενικά στο b suv.
-
Να οδηγείτε ξέρετε ή μόνο πλαστικά κοιτάτε;
-
υπάρχουν νόμοι για το ποιός δικαιούται ή όχι να οδηγεί στην Ελληνική/Ευρωπαική επικράτεια.
-
Και τι λένε αυτοί οι Νόμοι;
-
Αχαχαχαχα...
-
Είχαμε κάποια ιδέα οδήγησης κάποτε, αλλά στο καθημερινό commuting 1η, 2α, κενό θέλουμε να βλέπουμε ωραία πλαστικά.
-
Σαφώς είναι πολύ βασική -και κύριο χαρακτηριστικό- η αίσθηση οδήγησης (τα φρένα,τιμόνι,κιβώτιο ταχυτήτων,κινητήρας,αναρτήσεις,κρατήματα), αλλά και η ποιότητα δίνει μια ψυχική ευφορία στους επιβαίνοντες.
Εκείνο που εμένα θα μ'ενοχλούσε περισσότερο από μια λίγο χειρότερη ποιότητα πλαστικών,θα ήταν η συναρμογή δηλ. να κάνει σαν κουδουνίστρα το αυτοκίνητο με το παραμικρό.
-
Υπάρχει ένας παράγοντας που είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί σε νέα οχήματα όσον αφορά την 'ποιότητα' . Το πώς **γερνάνε **με τον καιρό.. Πώς θα δείχνει δηλαδή το όχημα σε 5 ή 10 χρόνια ?
Αυτό έχει άμεση σχέση με την χρήση του ιδιοκτήτη και πόσο το προσέχει. Από την άλλη όσο πιο ποιοτικά τα υλικά που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής τόσο πιο ανθεκτικά θα είναι με την πάροδο του χρόνου.
Προσωπική μου άποψη ότι τα premium κρατάνε αυτή την αίσθηση μασίφ καλύτερα απ' τους υπόλοιπους. Όχι οτι δεν έχουν και αυτοί τα fail τους αλλά στο σύνολο τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα..
-
Μιας που λέτε για ford πλαστικά και συναρμογή, από το fiesta mk7 που έχω εμπειρία, έχω μείνει έκπληκτος από την αντοχή των υλικών.
Μετα 220.000 χλμ το εσωτερικό είναι όπως την πρώτη μέρα χωρίς ίχνος τριγμού και φθοράς.
Εξωτερικά επίσης, τα φανάρια καινούρια χωρίς κιτρινιλες κλπ.
Η μοναδική φθορά ήταν το σήμα της Ford που ξεβαψε από τον ήλιο το οποίο μου το άλλαξαν τσαμπε και τα σηματάκια της Ford στους τροχούς τα οποία βρήκα στο ebay σε εξεφτελιστικη τιμή και τα άλλαξα μόνος μου.
-
Μιας που λέτε για ford πλαστικά και συναρμογή, από το fiesta mk7 που έχω εμπειρία, έχω μείνει έκπληκτος από την αντοχή των υλικών.
Μετα 220.000 χλμ το εσωτερικό είναι όπως την πρώτη μέρα χωρίς ίχνος τριγμού και φθοράς.
Εξωτερικά επίσης, τα φανάρια καινούρια χωρίς κιτρινιλες κλπ.
Η μοναδική φθορά ήταν το σήμα της Ford που ξεβαψε από τον ήλιο το οποίο μου το άλλαξαν τσαμπε και τα σηματάκια της Ford στους τροχούς τα οποία βρήκα στο ebay σε εξεφτελιστικη τιμή και τα άλλαξα μόνος μου.
Ford mk7 του 09' η δική μου εμπειρία επειδή έχουμε ένα τέτοιο.. Συναρμογή άριστη για τα χρόνια του στην καμπίνα χωρίς τριγμούς. Απειροελάχιστο χαρβάλεμα μηχανικό από το μπροστινό νιώθω λίγο αλλά δεν αξίζει να τα αλλάξουμε όλα για να γίνει 'σαν καινούργιο'.
πάμε στα κακά.. Λίγη κιτρινίλα στα φανάρια, Σήματα στις ζάντες ξεβαμμένα όπως και το μπροστινό στην μάσκα με φθορές σε αυτό και στο ψευτονίκελ του. Τα λάστιχα στο παρμπρίζ αριστερά δεξιά χαρακωμένα από το χρόνο . Τα πλαστικά στα πλαίσια των παραθύρων και γενικά έχουνε λίγη ασπρίλα. κανα δύο ξεφτίσματα στο ύφασμα όπου υπάρχει στην καμπίνα.
Έχουμε βγεί λίγο off topic όμως
-
Ίδιας χρονολογίας και το δικό μου, παρκάρω σε υπόγειο γκαράζ οπότε έχει γλυτώσει πολύ ήλιο όλο αυτό το διάστημα, έχει παίξει το ρόλο του πιστεύω.
-
Και τι λένε αυτοί οι Νόμοι;
Ότι όποιος έχει δίπλωμα έχει δικαίωμα και την ικανότητα να οδηγεί!
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και εγώ έπαιζα 14 χρόνια πρωταθληματα μπάσκετ, δεν πάω στις πλατείες να ρωτάω αν ξέρουν τα βασικά του αθλήματος!
Ένα αυτοκίνητο είναι όλα μαζί, αν σε καλύπτει σε οδηγικά χαρακτηριστικά μετά κοιτάς και τα υπόλοιπα. Νομίζω τα περισσότερα είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλέον.
-
REALZEUS wrote:
Είχαμε κάποια ιδέα οδήγησης κάποτε, αλλά στο καθημερινό commuting 1η, 2α, κενό θέλουμε να βλέπουμε ωραία πλαστικά.
Βασιλάκη μου εσύ δηλαδή όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι χαϊδέυεις τα πλαστικά; Περίεργα γούστα αδερφέ...
-
Προσωπικά δίνω μεγαλύτερη σημασία σε άλλες πτυχές του αυτοκινήτου και όχι τόσο σε πλαστικά και συναρμογή (γι αυτό και είμαι φανατικός του vitara) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε καταλαβαίνω και αυτούς που εκνευρίζονται από τριγμούς κλπ ειδικά σε καινούρια αυτοκίνητα με τιμή 20k +.
Λίγος σεβασμός στον καταναλωτή δε βλάπτει.
-
Αυτά που γράφουν για το puma ισχύουν δεν είναι μόνο από ένα άτομο.
Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν θέματα ειδικά με τριξιματα στο εσωτερικό.
Και στο ιταλικό club τα ίδια γράφουν.
Για το FL δεν ισχύει ότι θα είναι καλύτερο γιατί φίλος μου πήρε το 1,0 vitara και έχει τρελαθεί από τα τριξιματα.
-
Πωωω και έπεισα τον κουμπάρο μου να πάρει το puma έναντι του 2008.Σε λιγες ημέρες παραλαμβάνει αχ και να ειναι κανένα δεξιό φαναρι πιο ψηλά ή τίποτα άλλο περίεργο ποιος τον ακούει. Εν τω μεταξύ μου έλεγε για το fb club πριν το παραγγείλει ότι λένε τα καλύτερα για το αμάξι και εδώ μέσα δεν είχα ακόμη διαβάσει κάτι κακό.
Οδηγάει και σαν κότα,οπότε και στριφτερο που είναι όπως λέτε δε θα τον πολυνοιαζει.Αμα μαυρίζει και η οθόνη στα ταξίδια έχω να ακούσω πολύ γκρίνια.
-
Υπάρχει ένας παράγοντας που είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί σε νέα οχήματα όσον αφορά την 'ποιότητα' . Το πώς **γερνάνε **με τον καιρό.. Πώς θα δείχνει δηλαδή το όχημα σε 5 ή 10 χρόνια ?
Προσωπική μου άποψη ότι τα premium κρατάνε αυτή την αίσθηση μασίφ καλύτερα απ' τους υπόλοιπους. Όχι οτι δεν έχουν και αυτοί τα fail τους αλλά στο σύνολο τα καταφέρνουν λίγο καλύτερα..
Εδώ θα διαφωνήσω λίγο. Ξέρω premium που στην 10ετία έχουν 'γεράσει' απαράδεκτα και πιο φτηνιάρικα με σκληρά πλαστικά τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στην πάροδο του χρόνου, όσο χάλια και σκληρά ήταν την 1η ημέρα είναι και μετά από 10 χρόνια ενώ τα μαλακά είναι για άλλαγμα. π.χ το Βιτάρα...είναι το ίδο χάλια όσο χρόνια και να περάσουν...αχαχα. Αλλά δεν χαλάνε. Εαν δεις την bmw του πατέρα μου δεν θα πιστεύεις ότι αυτό είναι ένα αυτοκίνητο των €72.000...με τίποτα, έχει 'γεράσει' πολύ άσχημα. Και η e46 φημιζόταν για ποιότητα και συναρμογή.
Ford Puma 2019