-
καλημερα
τον αλλο μηνα αγοραζω ενα Toyota CHR . εχω ακουσει ολες σχεδον οι αντιπροσωπειες λενε για αλλαγες λαδιων καθε 15 η 20 χιλιαδες ΚΜ , πραγμα παραλογο για τη γνωμη μου.
Η πρωτη αλλαγη λαδιων μπορει να γινει πχ στα 1500 και μετα καθε αλλαγη στα 8000 πχ ; μπορει η καθε toyota να αρνηθει την αλλαγη σε αυτα τα χιλιομετρα αν η γραμμη που εχουν ειναι πχ καθε 15 ; -
καλημερα
τον αλλο μηνα αγοραζω ενα Toyota CHR . εχω ακουσει ολες σχεδον οι αντιπροσωπειες λενε για αλλαγες λαδιων καθε 15 η 20 χιλιαδες ΚΜ , πραγμα παραλογο για τη γνωμη μου.
Η πρωτη αλλαγη λαδιων μπορει να γινει πχ στα 1500 και μετα καθε αλλαγη στα 8000 πχ ; μπορει η καθε toyota να αρνηθει την αλλαγη σε αυτα τα χιλιομετρα αν η γραμμη που εχουν ειναι πχ καθε 15 ; -
Το αυτοκίνητο είναι δικό σου και μόνο εσύ κάνεις κουμάντο. Δεν μπορεί κανείς να σου αρνηθεί –νομικά- οποιαδήποτε ενέργεια στο αυτοκίνητο τη στιγμή που έχει συνεργείο άσε που δεν τον συμφέρει διότι θα πληρωθεί για αυτό που κάνει. Στην αντιπροσωπεία συνήθως τα έξοδα είναι διπλάσια από τα απλά συνεργεία. Εγώ τα δικά μου Honda και Renault ενώ τα αγόρασα καινούργια δεν τα πήγα ποτέ. Αυτό στα 1500 και μετά στα 8000 που λές για εμένα είναι ιδανικό.
-
Μηχανικοί που έχουν εργαστεί εντός εργοστασίων λένε ότι τα λάδια πρώτης τοποθέτησης είναι ειδικά με αντιτριβικα και ότι κακώς τα πετάμε στα πρώτα 1500 χλμ.
Η καλύτερη λύση αν θες το αμάξι σου να κρατηθεί χρόνια είναι λάδια κάθε μαξ 15.000 χλμ ή 1 έτος. Και τα 15.000 είναι πολλά, όμως τα υπερσύγχρονα λάδια τα υποστηρίζουν αυτά τα χλμ. Παραπάνω όμως από τα 15Κ είναι παπατζα του μάρκετινγκ.
-
@cson το αντίθετο πρεπει να συμβαίνει.Δεν έχουν αντιτριβικα.
-
Δεν γνωρίζω ακριβώς, το μόνο που ξέρω(βάση μηχανικών εντός εργοστασίων) είναι ότι δεν πρέπει να πετιουνται τα πρώτα λάδια τόσο σύντομα, έχουν το σκοπό τους.
-
χρονια εχει που τα αλλλαζω ανα 15. ποιο το προβλημα ρε παιδια , αφου το συνιστα η μαμα εταιρια?
-
χρονια εχει που τα αλλλαζω ανα 15. ποιο το προβλημα ρε παιδια , αφου το συνιστα η μαμα εταιρια?
Τα 15 με ποιοτικό λάδι τρώγεται. Όμως αν ποτέ σου πάρεις φιατ diesel αλλαζε τα κάθε 35Κ που λέει η μανούλα εταιρία.
-
Υπάρχουν και χειρότερα, opel corsa c diesel 50.000 χλμ
Είχα το 1.4 twinport βενζίνη που άλλαζε κάθε 30.000.
Όταν είδα στο βιβλίο σέρβις για το ντίζελ δε πίστευα στα μάτια μου.
-
δλδ εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον κατασκευαστή?
γιατί?επειδή το άκουσες από κάποιο φίλο η το διάβασες στο ίντερνετ?
Ο κατασκευαστής σου έχει προδιαγράψει ένα ξεκάθαρο πλάνο συντήρησης, με συγκεκριμένα διαστήματα. Εάν δεν το εμπιστεύεσαι, τότε δεν εμπιστεύεσαι τον ιδιο τον κατασκευαστή, οπότε κακώς τον επέλεξες.
-
αλλά στα 500-1000χλμ θα άλλαζα το/τα φίλτρο/α λαδιού.
Ειδικά αν υπάρχει φίλτρο λαδιού στο γραναζοκιβωτιο
θα ήταν η πρώτη μου κίνηση.
-
agnwstosx wrote:
Τα 15 με ποιοτικό λάδι τρώγεται. Όμως αν ποτέ σου πάρεις φιατ diesel αλλαζε τα κάθε 35Κ που λέει η μανούλα εταιρία.
50 φορες 5-30 φουλ συνθετικα. απο αυτα της τογιοτα ντεμεκ και παω για την 51η φορα.
απο ιταλους δε θα θελα ουτε μακαρονια να αγορασω if i could help it. (και δε διαλεξα τυχαια τα μακαρονια ως παραδειγμα. )
-
cson wrote:
agnwstosx wrote:
50 φορες 5-30 φουλ συνθετικα. απο αυτα της τογιοτα ντεμεκ και παω για την 51η φορα.
απο ιταλους δε θα θελα ουτε μακαρονια να αγορασω if i could help it. (και δε διαλεξα τυχαια τα μακαρονια ως παραδειγμα. )
ποσα αυτοκινητα εχεις?
-
Λαδιών και τα νούμερα που λέγονται είναι λίγο αφηρημένα. Ο κάθε χρήστης πρέπει να εξατομικεύει τις αλλαγές ανάλογα με τη χρήση.
Π.χ 1)Αλλάζω λάδι κάθε 10000km κινούμενος μόνο σε εθνική οδό.
- Κάθε 10000km οδηγώντας μέσα στην Αθήνα.
Είναι το ίδιο; Η πρώτη περίπτωση μπορεί να έχει 100 ώρες λειτουργίας και η δεύτερη μπορεί και 300-400 ώρες.
-
Λαδιών και τα νούμερα που λέγονται είναι λίγο αφηρημένα. Ο κάθε χρήστης πρέπει να εξατομικεύει τις αλλαγές ανάλογα με τη χρήση.
Είναι το ίδιο; Η πρώτη περίπτωση μπορεί να έχει 100 ώρες λειτουργίας και η δεύτερη μπορεί και 300-400 ώρες.
Δύσκολο να τα βάλεις 'στο ζύγι' γιατί στην εθνική οδό μπορεί να δουλεύει παρατεταμένα ο κινητήρας σε υψηλές στροφές (π.χ. 5.500) ενώ στην πόλη μπορεί να κινείται κανείς χαμηλά σε στροφές. Οπότε πώς να αποτιμήσεις τί είναι πιο κουραστικό για τον κινητήρα για να υπολογίζεις και την αλλαγή λαδιών. Πιστεύω ότι το πιο οικονομικό και σωστό είναι να ακολουθεί τη σύσταση του κατασκευαστή. Κατά μέσον όρο θα είσαι σωστός.
-
Ο κατασκευαστής σου έχει προδιαγράψει ένα ξεκάθαρο πλάνο συντήρησης, με συγκεκριμένα διαστήματα. Εάν δεν το εμπιστεύεσαι, τότε δεν εμπιστεύεσαι τον ιδιο τον κατασκευαστή, οπότε κακώς τον επέλεξες.
Θα ξαναπώ ,ότι άμα πάρεις ποτέ fiat , δολοφόνησε το κινητήρα σου με αλλαγές κάθε 35Κ.
Υπάρχει εταιρικός στόλος φιατ 4 έτη με ευλαβική συντήρηση ότι λέει ο κατασκευαστής . Πάνε στο συνεργείο κάθε 35Κ δηλαδή κάθε 3 μήνες. Τα χλμ γίνονται σε εθνική οδό.
Ο στόλος μέχρι τα πρώτα 35Κ δεν έκαιγε σταγόνα λάδι, στα 70Κ έκαψε 1 λίτρο, στα 105Κ 2 λίτρα και έκτοτε καίει 1 λίτρο κάθε 3Κ . Έχουν κολλήσει τα ελατήρια των πιστονιων σε όλα τα οχήματα. Μέχρι να πάνε για την συντήρηση των 35Κ συμπληρωναμε 11 λίτρα λάδι .
Τα αμάξια κάπου στα 400Κ βαραγαν μηχανή και κάνανε γενική επισκευή.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν οι αλλαγές γίνονταν κάθε 15Κ Μαξ τα αυτοκινητάκια θα ήταν πάρα πολύ καλά για πολλά παραπάνω χλμ.
Αυτά τα ολίγα από τον κατασκευαστή (το τμήμα μάρκετινγκ) που ξέρει πολλά τι κάνει .
-
otokomae wrote:
Δύσκολο να τα βάλεις 'στο ζύγι' γιατί στην εθνική οδό μπορεί να δουλεύει παρατεταμένα ο κινητήρας σε υψηλές στροφές (π.χ. 5.500) ενώ στην πόλη μπορεί να κινείται κανείς χαμηλά σε στροφές. Οπότε πώς να αποτιμήσεις τί είναι πιο κουραστικό για τον κινητήρα για να υπολογίζεις και την αλλαγή λαδιών. Πιστεύω ότι το πιο οικονομικό και σωστό είναι να ακολουθεί τη σύσταση του κατασκευαστή. Κατά μέσον όρο θα είσαι σωστός.
Εσύ ξέρεις πως οδηγάς. Δεν μιλήσαμε για γενικό κανόνα. Είπα ο καθένας να εξατομικεύσει σύμφωνα με το τρόπο που οδηγάει. Είδαμε μοτέρ που οι κάτοχοι άλλαζαν σύμφωνα με τις οδηγίες 20000km και που δεν άνοιγαν ποτέ κανένα καπω. Πιο συγκεκριμένα όταν παρεκινησα ένα φίλο ένα φίλο μου πριν απο ταξίδι να ελέγξουμε τα λάδια, μου απαντάει, μα δεν τα βλέπω ποτέ πάω αντιπροσωπεία. Τελικά είχε μέσα μισό λίτρο παραπάνω. Όταν μετά από λίγες μέρες ρώτησε την αντιπροσωπεία για το λάθος που έγινε, μετά από λίγο του είπαν ότι το αμάξι του καίει λάδια και για αυτό βάζουν λίγο παραπάνω. Και όταν μετά από όλα αυτά Ειδε ξανα τα λάδια πριν το σερβις έλειπαν κάτι λιγωτερο από λίτρο. Οπότε ας μη μασάμε ότι μας ταιζουν.
-
tutuyo wrote:
Θα ξαναπώ ,ότι άμα πάρεις ποτέ fiat , δολοφόνησε το κινητήρα σου με αλλαγές κάθε 35Κ.
Υπάρχει εταιρικός στόλος φιατ 4 έτη με ευλαβική συντήρηση ότι λέει ο κατασκευαστής . Πάνε στο συνεργείο κάθε 35Κ δηλαδή κάθε 3 μήνες. Τα χλμ γίνονται σε εθνική οδό.
Ο στόλος μέχρι τα πρώτα 35Κ δεν έκαιγε σταγόνα λάδι, στα 70Κ έκαψε 1 λίτρο, στα 105Κ 2 λίτρα και έκτοτε καίει 1 λίτρο κάθε 3Κ . Έχουν κολλήσει τα ελατήρια των πιστονιων σε όλα τα οχήματα. Μέχρι να πάνε για την συντήρηση των 35Κ συμπληρωναμε 11 λίτρα λάδι .
Τα αμάξια κάπου στα 400Κ βαραγαν μηχανή και κάνανε γενική επισκευή.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν οι αλλαγές γίνονταν κάθε 15Κ Μαξ τα αυτοκινητάκια θα ήταν πάρα πολύ καλά για πολλά παραπάνω χλμ.
Αυτά τα ολίγα από τον κατασκευαστή (το τμήμα μάρκετινγκ) που ξέρει πολλά τι κάνει .
μιλας για αυτοκινητα εταιριας που σιγουρα θα τα σκιζανε αλλα παρολα αυτα αν τα αλλαζανε καθε 3 μηνες δεν φταινε τα 35000χλμ , φταιει η ποιοτητα του λαδιου...επισης εισαι σιγουρος οτι οντως τα αλλαζανε?!
-
να προσθεσω οτι για να βγει το πλανο συντηρησης εχει μπει και ο παραγοντας 'περιβαλλον' ,δλδ δεν ειναι μονο οτι κανει καλο στον κινητηρα αλλα και οτι ειναι καλο για το περιβαλλον...
-
Ότι μπορεί να κρατήσει λάδια 35000km ας το κάνει. Και να δούμε μετά από 2 αλλαγές μήπως γίνει σαν δίχρονο. Και μετά συζητάμε και τι κάνει καλό στο περιβάλλον.
αλλαγη λαδιών σε νεο αμαξι