-
Μάλιστα. Τσιμπημένο μου φαίνεται, αλλά ό,τι λέει ο κατασκευαστής. Ίσως δοκίμαζα στο 2.2-2.3, αν δεν ήμουν ικανοποιημένος με την άνεση.
-
Καλή η όποια αίσθηση άνεσης, αλλά ο κατασκευαστής έχει υπολογίσει και φρενάρισμα και λοιπή οδική συμπεριφορά. Αλλάζοντας τις πιέσεις στα ελαστικά, αλλάζετε την επιφάνεια πρόσφυσης, και πέρα απ' την κατανάλωση, θα το δείτε και στη συμπεριφορά και το κυριότερο, δεν θα το δει ο υπολογιστής του ESP που έχει ρυθμιστεί για συγκεκριμένο "φάκελο λειτουργίας". Ψιλά γράμματα, αλλά να μην τα παραβλέπουμε τελείως.
-
Με 0,1 διαφορά από τις προτεινόμενες πιέσεις για όχημα χωρίς φορτίο δε νομίζω να επηρεάζεται το φρενάρισμα και το στήσιμο. Προφανώς εγώ είδα βελτίωση στην άνεση επειδη το αμάξι είχε 2,7 ....
Επίσης τα μέτρησα προχθές που είχε πολύ κρύο... -
Καλησπέρα .Έχω το GT PLUS AT. Πολύ ποιοτικό όλα όσα έχουν αναφερθεί με βρίσκουν σύμφωνο. Το acc σε καμπές της εθνικής αν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα το ανιχνεύει και δυστυχώς …κόβει . Θεωρώ ότι δεν είναι smooth η λειτουργία του. Έχω κάνει περιπου 4000 χλμ. Μέση κατανάλωση περιπου 8,2-8,5 lt. Σε ταξίδι με νευρική οδήγηση ( πολλές Αυξομειώσεις)μωτ 150-160 (πήγαινα και 180-185 4/4,5 χιλ στροφεσ Μαξ) έκαψε 12lt μέσο όρο. Στην επιστροφή σταθερά 130-140 περιπου 9. Χωρίς ac. Ουσιαστικά στην πολη εκμεταλλεύεται τη λειτουργία diesel (sic) και είναι πολύ οικονομικό σε σχέση με κυβισμό κατηγορία αυτόματο. Στις μεσαίες στροφές βουίζει υπό πίεση και ψηλότερα μετά τις 4,5 δείχνει τη δύναμη που έχει ΑΛΛΑ λόγω νεότητας δεν το δουλεύω καθόλου εκεί μέχρι να φτάσω τα 10 χιλιάδες χλμ. ( καθαρά δίκη μου αντίληψη ). Έχω ανοίξει σε ψηλες στροφες μόνο πέντε έξι φορές χωρίς να το διατηρώ καθόλου. Στα υπόλοιπα ναι είναι πλήρες , στο δρόμο αξιοπρεπέστατο σε υψηλές ταχύτητες ( στροφεσΜΟΝΟ)νιώθω ,καθαρά ψυχολογικά , μια ανασφάλεια στην αίσθηση του τιμονιού, που είναι δικό μου πρόβλημα γιατί είχα μάθει μια ζωή σε σεντάν που καθόμουν χαμηλά, BMW/ALFA ROMEO. Το Navi είναι απογοήτευση δεν έχει δυνατότητα να δείχνει κίνηση κλπ ούτε και πληρώνοντας ….. Όταν το πηρα δεν υπηρχαν ετοιμοπαράδοτα με Bose , ο ήχος ………….επιεικώς. Χάλια , αν έχει κανεις καμία ιδεα πρόταση παρακαλω……να βοηθήσετε. Android auto και CarPlay μόνο με καλώδιο. Οι sensors για το πάρκινγκ έχω την αίσθηση ότι έχουν αργή απόκριση στα οποια αντικείμενα. Δεν έχω βρει, μάλλον δεν έχει shortcuts πχ για ιστορικό κλήσεων όποτε μπαίνω σε μενού…..Το ιντερφεης του κινητού είναι παράξενο πχ έχω την επαφή «ΓΙΩΡΓΟΣ» . Μπορεί να τον πάρω τηλέφωνο δυο φορές . Συμβαίνει συνέχεια στη λίστα κλήσεων μια φορά να το έχει ως «ΓΙΩΡΓΟΣ» και στην επόμενη ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ…… Πολλές φορές και οχι στα ίδια ονόματα με κάποιο πατερν. Δε με νοιάζει είναι χαζό όμως. iPhone έχω δεν ξέρω για android. Εκνευριστικό πολύ το φτωχό trip computer χωρίς καμία συνολική απεικόνιση διαδρομής. Μόνο κατανάλωση και αν προλάβεις να δεις διάρκεια. Εντελώς αστείο και αδυνατώ να καταλάβω ποιοι και γιατί έχουν επιλέξει τέτοιου είδους παραμετροποίησεις. Αυτα με τις μιζέριες το αμάξι ως αμάξι είναι υπερπλήρες . Αν σε όσα γράφω έχω κάνει λάθη επειδή αγνοώ κάτι μακάρι να με βοηθήσετε να το ανακαλύψω. Θα το ξανααγοραζα σιγουρα και ανυπομονώ να φτάσω τα 10χιλ χλμ για να για απολαύσω καλύτερα.
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους ,
Στις ρυθμίσεις ήχου μπορεί να παραμετροποιήσεις αρκετά πράγματα και να αποθηκεύσεις τα δικά σου eq setting ( νομίζω μέχρι 3 ) . Εγώ με αυτό έπαιξα και ο ήχος μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σου εύχομαι . Έχουμε τι ίδιο αυτοκίνητο .
Καλά Χριστούγεννα και καλή υπομονή σε όλους μας .
-
@akylas said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα .Έχω το GT PLUS AT. Πολύ ποιοτικό όλα όσα έχουν αναφερθεί με βρίσκουν σύμφωνο. Το acc σε καμπές της εθνικής αν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα το ανιχνεύει και δυστυχώς …κόβει . Θεωρώ ότι δεν είναι smooth η λειτουργία του. Έχω κάνει περιπου 4000 χλμ. Μέση κατανάλωση περιπου 8,2-8,5 lt. Σε ταξίδι με νευρική οδήγηση ( πολλές Αυξομειώσεις)μωτ 150-160 (πήγαινα και 180-185 4/4,5 χιλ στροφεσ Μαξ) έκαψε 12lt μέσο όρο. Στην επιστροφή σταθερά 130-140 περιπου 9. Χωρίς ac. Ουσιαστικά στην πολη εκμεταλλεύεται τη λειτουργία diesel (sic) και είναι πολύ οικονομικό σε σχέση με κυβισμό κατηγορία αυτόματο. Στις μεσαίες στροφές βουίζει υπό πίεση και ψηλότερα μετά τις 4,5 δείχνει τη δύναμη που έχει ΑΛΛΑ λόγω νεότητας δεν το δουλεύω καθόλου εκεί μέχρι να φτάσω τα 10 χιλιάδες χλμ. ( καθαρά δίκη μου αντίληψη ). Έχω ανοίξει σε ψηλες στροφες μόνο πέντε έξι φορές χωρίς να το διατηρώ καθόλου. Στα υπόλοιπα ναι είναι πλήρες , στο δρόμο αξιοπρεπέστατο σε υψηλές ταχύτητες ( στροφεσΜΟΝΟ)νιώθω ,καθαρά ψυχολογικά , μια ανασφάλεια στην αίσθηση του τιμονιού, που είναι δικό μου πρόβλημα γιατί είχα μάθει μια ζωή σε σεντάν που καθόμουν χαμηλά, BMW/ALFA ROMEO. Το Navi είναι απογοήτευση δεν έχει δυνατότητα να δείχνει κίνηση κλπ ούτε και πληρώνοντας ….. Όταν το πηρα δεν υπηρχαν ετοιμοπαράδοτα με Bose , ο ήχος ………….επιεικώς. Χάλια , αν έχει κανεις καμία ιδεα πρόταση παρακαλω……να βοηθήσετε. Android auto και CarPlay μόνο με καλώδιο. Οι sensors για το πάρκινγκ έχω την αίσθηση ότι έχουν αργή απόκριση στα οποια αντικείμενα. Δεν έχω βρει, μάλλον δεν έχει shortcuts πχ για ιστορικό κλήσεων όποτε μπαίνω σε μενού…..Το ιντερφεης του κινητού είναι παράξενο πχ έχω την επαφή «ΓΙΩΡΓΟΣ» . Μπορεί να τον πάρω τηλέφωνο δυο φορές . Συμβαίνει συνέχεια στη λίστα κλήσεων μια φορά να το έχει ως «ΓΙΩΡΓΟΣ» και στην επόμενη ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ…… Πολλές φορές και οχι στα ίδια ονόματα με κάποιο πατερν. Δε με νοιάζει είναι χαζό όμως. iPhone έχω δεν ξέρω για android. Εκνευριστικό πολύ το φτωχό trip computer χωρίς καμία συνολική απεικόνιση διαδρομής. Μόνο κατανάλωση και αν προλάβεις να δεις διάρκεια. Εντελώς αστείο και αδυνατώ να καταλάβω ποιοι και γιατί έχουν επιλέξει τέτοιου είδους παραμετροποίησεις. Αυτα με τις μιζέριες το αμάξι ως αμάξι είναι υπερπλήρες . Αν σε όσα γράφω έχω κάνει λάθη επειδή αγνοώ κάτι μακάρι να με βοηθήσετε να το ανακαλύψω. Θα το ξανααγοραζα σιγουρα και ανυπομονώ να φτάσω τα 10χιλ χλμ για να για απολαύσω καλύτερα.
Σε ευχαριστούμε φίλε μου, ωραίο review, το λέω γιατί υπάρχει μια τάση να θεοποιούμε αυτό που έχουμε (και στο forum αυτό). Να σαι καλά να χαρείς την αμαξαρα
-
Και εγώ εχω παρατηρήσει οτι ψιλοφρενάρει σε καμπή της εθνικής όταν κινούμαι στην αριστερή και υπάρχει κάποιος στη μεσαία/δεξιά λωρίδα. Αν και αυτό το κάνει και το 500Χ μερικές φορές .Λύνεται αν αυξήσεις την απόσταση από τον προπορευόμενο κατά 1 παύλα.
Ο υπολογιστής ταξιδιού είναι πολύ περίεργος το είχα γράψει κάπου πριν.Ούτε μέση ταχύτητα ,χρονος διαδρομής που μηδενίζει αμέσως κτλ.
Το Navi εμένα μου αρέσει και νομίζω οτι κάπως υπολογίζει τη κίνηση γιατί αυτές τις μέρες έπεφτε μέσα .Ειδικά με τις οδηγίες στο HUD .
Με τις κλήσεις στο τηλέφωνο δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.Το android auto χωρίς οθόνη αφής με μπερδεύει λιγάκι αλλά δεν έχω προλάβει να σχοληθω ιδιαίτερα.
Εγω νομίζω οτι το πορτ μπαγκαζ είναι κάπως μικρό(εβγαλα το διπλό πάτο τη πρώτη βδομάδα).Αλλά και οι χώροι πίσω θα έπρεπε να ήταν καλύτεροι.
Επίσης είχε έρθει με παραφουσκωμένα λάστιχα και κοπάναγε λιγάκι.
Από οδική συμπεριφορά εχω ενθουσιαστεί, προφανώς παίζει ρόλο η τετρακίνηση αλλά και ο πολύ ομαλός κινητήρας για να το πω διακριτικά μιας και δεν τον εχω πατήσει ακόμα...Το αμάξι θα μπορούσε να έχει 300 άλογα άνετα για το σασί του.
Στο ταξίδι πάντως είναι πολύ καλό και ήσυχο. Παρόλο το υψος είναι πολύ ήσυχο ,καλύτερο από Stelvio πχ. Και το ιδιο νομίζω και για τη λειτουργία της ανάρτησης όσο και αν σας φαίνεται περίεργο...
Εχω κάνει 1700ΚΜ Η κατανάλωση βρίσκεται στο 7,5.έχει κρατήσει το κινητήρα σβηστο για 4 ώρες περίπου. -
Σχετικά με το navigation, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμο από το κράτος το Traffic Message Channel (TMC). Είναι σύστημα μετάδοσης πληροφοριών κίνησης από τα δεδομένα της περιφέρειας, τα οποία ήδη τροφοδοτούν τις φωτεινές επιγραφές π.χ. στην Συγγρού.
Πάντως περιλαμβάνει τις κάμερες ταχύτητες
Σχετικά με την κατανάλωση, σε ταξίδι με ταχύτητες 130-140 και πλήρες φορτίο έχω δει 6,6lt
Σε επαρχειακό δίκτυο και λίγο εθνική με πυκνή ροή, έχω δεί έως 4,3lt με πλήρες φορτίο
Καλά Χριστούγεννα!
-
Καλημέρα . Ευχαριστώ για τις βοήθειες. Στον ήχο έχω δει τις ρυθμίσεις , δε με ικανοποιεί, μόνο κάτι σε αναβάθμιση θα μου έκανε. Έχοντας πολύ επιφανειακά δει στο εξωτερικό δε νομίζω να υπάρχει κάτι η να ασχολείται κανείς με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προσφέροντας κάποια ωραία αναβάθμιση υλοποίηση. Αυτό με τη ρύθμιση του acc ακούγεται λογικό . Όσων αφορά τις παρατήρησεισ για χώρους κλπ, συμφωνώ με όσα έχουν γραφτεί , είναι θέμα επιλογής. ΟΜΩΣ για το Νάβι είναι χαζομάρα γιατί θα έπρεπε να υπήρχε κάποια λύση έστω με έξτρα κόστος που να δείχνει την κυκλοφορία ζωντανά. Ο μόνος λόγος που το ανέφερα είναι γιατί έχω δει σε Μερσεντές αουντι ( ως έξτρα πακέτο στην αουντι αρκετά ακριβό) ότι δουλεύει και νομίζω στη Μερσεντές μάλλον παίρνει από τη Google(?) στο εργοστασιακό Νάβι. Μακάρι να μπει κάτι στο μέλλον είναι θέμα εμπορικό κλπ. Δεν έχω κανένα θέμα με την οδική συμπεριφορά. Στα πολλά πολλά χλμ είναι λογικό ως πιο ψηλό αμάξι και με λάστιχα με μεγάλο προφίλ να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Σχετικά με το navigation, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμο από το κράτος το Traffic Message Channel (TMC). Είναι σύστημα μετάδοσης πληροφοριών κίνησης από τα δεδομένα της περιφέρειας, τα οποία ήδη τροφοδοτούν τις φωτεινές επιγραφές π.χ. στην Συγγρού.
Σχετικά με την κατανάλωση, σε ταξίδι με ταχύτητες 130-140 και πλήρες φορτίο έχω δει 6,6lt
Σε επαρχειακό δίκτυο και λίγο εθνική με πυκνή ροή, έχω δεί έως 4,3lt με πλήρες φορτίο
Καλά Χριστούγεννα!
Γεια σου και χρόνια πολλά. Μάλλον έχεις το χειροκίνητο; -
Α επίσης έχω παρατηρήσει ότι αν στην εθνική υπάρχει τσιμεντένιο διαχωριστικό,τα adaptive led δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τις νταλίκες στο αντίθετο ρεύμα γιατί δε φαίνονται τα φώτα τους .Έτσι τους τυφλώνουν,μιας και οι οδηγοί των φορτηγών κάθονται ψηλά, οπότε αναγκαστικά απενεργοποιεις την εντελώς αυτόματη λειτουργία.Βεβαια ακόμα και η μεσαία σκάλα είναι απλά απίστευτη οπότε δε χρειάζεται η μεγάλη στην εθνική οδό.
-
Τα ίδια στο σουζούκι....
Στην αρχή νόμιζα με θαύμαζαν.... Μετά είδα αχνα στο σκοτάδι μια μουτζα.... Και κατάλαβα
-
Σε επαρχιακό είναι σχεδόν μαγικός ο τρόπος που δουλεύουν τα φωτα.Ουσιαστικα ακόμα και με αυτοκίνητο απέναντι σου η μεγάλη σκάλα μένει ανοιχτή και απλά σβήνουν κάποια Led .Έτσι δημιουργείτε μια εγκοπή εκεί που βρίσκεται το απέναντι ή μπροστινό όχημα και δεν το τυφλώνει.
Καλά έτσι και μπει η μεγάλη σκάλα σε επαρχιακό βλέπεις πάρα πολύ μπροστά.Ειναι απίστευτο.
Επίσης πολύ καλό είναι που προβάλει στο HUD τις ειδοποιήσεις ασφαλείας όπως το blind spot. -
Βγήκε αναβάθμιση των χαρτών
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Καλά Χριστούγεννα!
Γεια σου και χρόνια πολλά. Μάλλον έχεις το χειροκίνητο;Σωστά
-
Το acc σε καμπές της εθνικής αν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στη μεσαία λωρίδα το ανιχνεύει και δυστυχώς …κόβει . Θεωρώ ότι δεν είναι smooth η λειτουργία του.
Αν ανάψεις το αριστερό φλάς όταν προσπερνάς το αμάξι στην μεσαία συνεχίζει να κόβει ? Κάνε μια δοκιμή αν θές..
-
Έτσι είναι, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις αν επιλέξεις την πρωτη μπάρα απο τις τρεις το μετριάζει κατά πολυ.
-
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,
Μία ερώτηση προς τους κατόχους. Σήμερα με δική μου πρωτοβουλία (άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι, αλλά παρακαλώ ας μην το κάνουμε θέμα ) έκανα μια πρώτη αλλαγή λαδιων και φίλτρου στα 2000 km. Είναι μια παλιά - παλιά συνήθεια.....
Το ξέρω ότι οι σύγχρονοι κινητήρες δεν είναι όπως οι παλιοί και ότι δεν απαιτείται η ιεροτελεστία ρονταρισματος οπως και τα συχνά διαστήματα αναλιπανσης αλλά παρόλα αυτά το έπραξα . Στον e skyactiv x το manual αναφέρει λιπαντικό τύπου 0W-20 ενώ η αντιπροσωπεία (ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η εργασία) με κατεύθυνε στο 0W-30 το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με αυτούς προτεινόμενο λιπαντικό από τον κατασκευαστή .
Σε τηλεφώνημα με autoone mazda ( ζητήθηκε το vin) μου επιβεβαίωσαν όσα ειπώθηκαν από τον αντιπρόσωπο. Δηλαδή προτεινόμενα λιπαντικά είναι το 0W-20 & 0W-30.
Σε όσους λοιπόν προχώρησαν σε αλλαγή λιπαντικου παρακαλώ, αν θέλουν, ας καταθέσουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τον τύπο λιπαντικου που χρησιμοποιήθηκε.Καλή Χρονιά με υγεία και υπομονή και καλές βόλτες.
-
Συνεχίζοντας λοιπόν την αναζήτηση καθώς κάτι δεν μου καθόταν καλά διαπίστωσα ότι οι προδιαγραφές του προτεινόμενου λιπαντικού από τον κατασκευαστή είναι κατηγορίας API SN or higher για ιξώδες πάντα 0W-20 και πάντα για skyaktiv X , σε Ευρώπη μεριά .
Το total quarzt ineo first 0W-30 το οποίο βάλανε στο κινητήρα του δικού μου αυτοκινήτου εκτός από διαφορετική τιμή ιξώδους που το κάνει ελάχιστα πιο παχύρευστο σε συνθήκες λειτουργίας καλύπτει την ευρωπαϊκή προδιαγραφή ACEA C1 , δηλαδή καμία απολύτως σχέση με την προδιαγραφή του προτεινόμενου από τον κατασκευαστή λιπαντικού .
Βέβαια η μόνη εξήγηση είναι ότι επειδή ο όμιλος έχει και τα peugeot / citroen αποφάσισε (?) να χρησιμοποιεί σε όλα τα αυτοκίνητα total παραβλέποντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ( !!! ) .
Μήπως μας περνάνε για λιγουλάκι άσχετους ?
Είναι δυνατόν ένας τόσο προηγμένος τεχνολογικά κινητήρας να μην υποστηρίζεται όπως πρέπει από τον επίσημο αντιπρόσωπο ?Τέλος πάντων επειδή το συγκεκριμένο θέμα με έχει επηρεάσει αρνητικά και ελπίζω να έτυχε σε εμένα και μόνο παρακαλώ προσέξτε πάρα πολύ τι λιπαντικό έχετε χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητό σας .
Το επόμενο βήμα έχει γίνει ήδη και έκλεισα ραντεβού ( φυσικά αλλού ) για αντικατάσταση με Mazda Supra X 0W- 20 .
Με τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο ( ανατολική Θεσσαλονίκη) σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και σκέφτομαι να ενημερώσω και την mazda europe μέσω email . Ελπίζω το κακό να περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο .
Επισυνάπτω την επίσημη οδηγία λίπανσης της Mazda προς ενημέρωση :
Εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά .
-
Το ACEA C3 λογικά καλύπτει τις προδιαγραφές API SN. Το ACEA C1 είναι πιο λεπτόρρευστο.
Εδώ μια σύγκριση ACEA C1 και API SN:
https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html
ΑΛΛΑΓΗ: Ουπσ, τώρα είδα ότι το εργαλείο μπορεί να συγκρίνει αξιόπιστα, μόνο λάδια από την ίδια κατηγορία προδιαγραφών.
Πάντως στο ίντερνετ οι αμερικάνοι γκρινιάζουν ότι οι δικές τους προδιαγραφές είναι κατώτερες των ευρωπαϊκών!
Mazda CX-30