-
γιαυτο σου λεω βαλε με το 82αρι να εχς δικαιολογια μετα... 3 κινητηρες εχω... 2 ηλεκτρο και ενα πετρολ. το πουλακι τσιου το καναμε το νημα...
οποτε παρτε τι ειναι ενα ματσουντα: ενα εργο μηχανολογικης τεχνης που θαυμαζεις τον εαυτο σου που μπορεσες και το απεκτησες. δεν σε νοιαζουν γαλλογκέικα που αμα περασει η πρωτη καβλα ειναι σαν τη σουλα που παντρευτηκες, δεν σε νοιαζουν τζερμαν πριμια και μη, σε λιντλ φερνουν με φθηνο σαλαμι, δεν σε νοιαζουν αλλα τζαπαν αφου ε, ειναι μαλακες οι σχιστοματηδες, δεν σε νοιαζουν γκαγκναμ στάιλ γιατι ειναι ακριβως γκαγκναμ στάιλ, δεν σε ενδιαφερουν φορντια που ειναι σαν πακι με νεφτι στο φαναρι, δεν σε νοιαζουν σουιντις αφου φαινεται στην εμπνευση οτι τους πηδηξες τη γυναικα καποιο καλοκαιρι. ειναι αλλου τα ματσούντια. τελος.
Ρε γάτε το mazda είπα ήδη ότι είναι αμαξάρα δεν με διαβάζεις .........
το δικό σου ρε φίλε έχει 50+ χιλιάρικα και το puma st 39 full extra δεν συγκρίνονται οικονομικα οπως με το mazda που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής.
αν είχε 50+ θα είχε 300 αλογατα και το δικό μου και με εναν κινητήρα οχι με 3 και μπαταρίες σαν την χοντρη σου
-
Πόσος είναι ο φόρος πολυτελείας που πληρώνει το CX30 και για πόσα χρόνια;
-
Έχει φόρο πολυτελείας 440/ετος για τα 5 πρώτα χρόνια και 308 από τα 5 ως τα 10 έτη.
Έχει 8800 τεκμήριο για τα 5 έτη και 6160 για τα 5 ως 10 έτη
-
Katafractos17 wrote:
Έχει φόρο πολυτελείας 440/ετος για τα 5 πρώτα χρόνια και 308 από τα 5 ως τα 10 έτη.
Έχει 8800 τεκμήριο για τα 5 έτη και 6160 για τα 5 ως 10 έτη
Ευχαριστώ.
Οπότε ουσιαστικά για να το συγκρίνει κανείς με τον ανταγωνισμό των 1,5 κυβικών εκατοστών, θα πρέπει να υπολογίζει και να προσθέτει στην τιμή του +3725€.
-
Σωστά σε βαθος όμως 10ετιας. Είναι δυστυχώς καθαρά χαράτσι. Επειδή το πληρωνα σε συνδυασμό βέβαια με 660 ευρώ τέλη στο cx7 ήταν ένα βαρύ πoσο υπερβολικό. Εγώ το πλήρωσα για μια 6ετια μετά κουράστηκα βαρέθηκα να πετάω λεπτά και το έριξα στο 1/10 το κόστος.
-
Το μεγαλο πλεονεκτημα του κινητηρα του Μαζντα ειναι η χαμηλη καταναλωση του σε σχεση με την αποδοση του
Δλδ δεν υπαρχει (νομιζω) αλλο μοτερ που αποδιδει οσο το Μαζντα (οσο αποδιδει, δεν εξεταζουμε την απολυτη αποδοση) και καιει τοσο λιγο, ανεξαρτητως κυβικων
Δουλευει σε διαφορερτικους κυκλους καυσης και δουλευει πολυ φτωχο , γι αυτο και καιει λιγο . Ειναι πολυ καλη μαγκια της Μαζντα
-
Οταν κάποιος κάνει μία ανορθολογική αγορά , συχνά μπαίνει στο τρυπάκι να προσπαθεί να την δικαιολογήσει , τυπικά στους άλλους , ουσιαστικά όμως στον εαυτό του , γιατί αλλιώς θα καταλάβει ότι έχει μετανοιώσει .
Δεν ισχύει μόνο στα αμάξια. Ισχύει σε πολλά πράγματα . Κινητά και ακίνητα .
Ο ευκολότερος τρόπος να κλείσει τα αυτιά του στις τύψεις του , είναι να εκθειάζει στον ύψιστο βαθμό τα όποια πλεονεκτήματα έχει η επιλογή του και να αποσιωπά τα μεγάλα μειονεκτήματα που έχει.
Ταυτόχρονα κάνει το ακριβώς αντίθετο για τον ανταγωνισμό .
-
Δε νομιζω οτι αναφερεσαι σε μενα, αλλά ας το πω καλου κακου. Δεν εχω Μαζντα
-
Είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι σε σένα .
Είχα καιρό να διαβάσω το θέμα και διάβασα πολλές σελίδες ....
-
...
Δλδ δεν υπαρχει (νομιζω) αλλο μοτερ που αποδιδει οσο το Μαζντα (οσο αποδιδει, δεν εξεταζουμε την απολυτη αποδοση) και καιει τοσο λιγο, ανεξαρτητως κυβικων
...
Όλα τα ατμοσφαιρικά της Toyota.
-
Εντάξει δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αιφνιδιασμός από τους κατόχους.
Τα κυβικά είναι γνωστά το ότι θέλει πολλά κυβικά για την ίδια ισχύ/ροπή είναι εκεί και τα βλέπεις οπότε δεν τίθεται θέμα απογοήτευσης.
Το θέμα της κατανάλωσης είναι κάτι που υπόσχεται ο κατασκευαστής και μάλλον από τα αποτελέσματα που είδαμε σε πραγματικές συνθήκες δικαιώνεται για τα πολλά κυβικά του καίει λίγο.
Το ότι τα κυβικά είναι πολλά , σε σχέση με τον τούρμπο ανταγωνισμό είναι δεδομένο.
Αυτό όμως που επίσης γνωρίζει ο υποψιασμένος αγοραστής της Μάζντα είναι ότι ο κινητήρας καθώς δουλεύει αζοριστα διαρκώς είναι δεδομένο ότι θα βγάλει περισσότερα απροβληματιστα χλμ.
Τώρα αν ο κάτοχος κρατά τα αμάξια για 100.000 χλμ πχ ενδεχομένως να μη δει διαφορά μεταξύ ενός τουρμπατου 3 κυλίνδρου και του Μάζντα σε θέμα αξιοπιστίας. Σε θέμα όμως πολιτισμένης λειτουργίας θα το δει από την πρώτη μέρα.
Αλλά ας αναρωτηθούμε αν δεν υπήρχε το θέμα της φορολόγησης όλοι δεν θα επιλέγαμε τα περισσότερα κυβικά που θα σήκωνε η τσέπη μας;
Ποιος θα διάλεγε ένα πιεσμένο 1.0 σε σχέση με ένα άνετο 2.0?
-
Δεν είναι έτσι , γιατί το ντάουνσάιζ δεν έγινε για την Ελλάδα .
Και ναι όποιος κοιτάει το δίλιτρο Μάζντα έξω , θα κοιτάξει τα φέβ που υπάρχουν ή που έρχονται .
-
alexandros.K wrote:
Πες μου συγκεκριμενα μοτερ αν θες. Γιατι αυτα που εχω υποψην μου, μπορει να καινε λιγο , αλλά δεν εχουν την αποδοση του skyactive Χ
-
Vagnar wrote:
alexandros.K wrote:
Πες μου συγκεκριμενα μοτερ αν θες. Γιατι αυτα που εχω υποψην μου, μπορει να καινε λιγο , αλλά δεν εχουν την αποδοση του skyactive Χ
Άκυρο, νόμιζα ήμουν στην συζήτηση για το Mazda 2 και εκείνους τους κινητήρες. Ναι, το X είναι διαφορετικό δεν έχει κάτι παρόμοιο άλλος.
-
Εντάξει δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αιφνιδιασμός από τους κατόχους.
Τα κυβικά είναι γνωστά το ότι θέλει πολλά κυβικά για την ίδια ισχύ/ροπή είναι εκεί και τα βλέπεις οπότε δεν τίθεται θέμα απογοήτευσης.
Το θέμα της κατανάλωσης είναι κάτι που υπόσχεται ο κατασκευαστής και μάλλον από τα αποτελέσματα που είδαμε σε πραγματικές συνθήκες δικαιώνεται για τα πολλά κυβικά του καίει λίγο.
Το ότι τα κυβικά είναι πολλά , σε σχέση με τον τούρμπο ανταγωνισμό είναι δεδομένο.
Αυτό όμως που επίσης γνωρίζει ο υποψιασμένος αγοραστής της Μάζντα είναι ότι ο κινητήρας καθώς δουλεύει αζοριστα διαρκώς είναι δεδομένο ότι θα βγάλει περισσότερα απροβληματιστα χλμ.
Τώρα αν ο κάτοχος κρατά τα αμάξια για 100.000 χλμ πχ ενδεχομένως να μη δει διαφορά μεταξύ ενός τουρμπατου 3 κυλίνδρου και του Μάζντα σε θέμα αξιοπιστίας. Σε θέμα όμως πολιτισμένης λειτουργίας θα το δει από την πρώτη μέρα.
Αλλά ας αναρωτηθούμε αν δεν υπήρχε το θέμα της φορολόγησης όλοι δεν θα επιλέγαμε τα περισσότερα κυβικά που θα σήκωνε η τσέπη μας;
1000 turbo είναι η υπερβολή του downsizing, δε θα το προτιμούσα λόγω τσιτωματος μοτέρ. Αλλά 1,4-1,6 turbo σαφώς και θα το προτιμούσα σε σχέση με ένα διλιτρο ατμό. Πριν 10 χρόνια έψαχνα auris 1600 και 1800 civic. Όταν οδήγησα 1600 ecoboost τα διέγραψα από τον εγκέφαλο μου παρόλο που είμαι γιαπωνέζο φίλος. Οποιος οδηγήσει turbo δεν ξαναγυρίζει στην ατμοσφαιρα
-
Αυτό εννοείται για μενα και γω περισσότρα κυβικά θα έπαιρνα αλλά ΜΕ TURBO (με νοιαζει η maximum απόδοση όχι η οικονομία και να αντέξει το μοτερ 1.000.000 χλμ δεν τα κρατάω για πάντα ούτε είμαι ταξιτζής). Απλά μιλάμε με τις υπάρχουσες συνθήκες όχι με αν.
Αυτός ο φόρος πολυτελείας (αν και δεν θα έπρεπε να υπήρχε καθόλου) ας υπήρχε ας μην τον καταργούσαν, απλά είναι παράλογος για τα 2000 κυβικα ας τον έβαζαν πάνω από 3000 τουλαχιστον. 2000 κυβικά είναι πολύ λίγο για να θεωρείται πολυτέλεια.
βεβαια αυτό δεν ισχύει για όλους κάποιοι πάλι λιγοτερα κυβικα θα έπαιρναν για άλλους λόγους.
-
1000 turbo είναι η υπερβολή του downsizing, δε θα το προτιμούσα λόγω τσιτωματος μοτέρ. Αλλά 1,4-1,6 turbo σαφώς και θα το προτιμούσα σε σχέση με ένα διλιτρο ατμό. Πριν 10 χρόνια έψαχνα auris 1600 και 1800 civic. Όταν οδήγησα 1600 ecoboost τα διέγραψα από τον εγκέφαλο μου παρόλο που είμαι γιαπωνέζο φίλος. Οποιος οδηγήσει turbo δεν ξαναγυρίζει στην ατμοσφαιρα
στο πρώτο κομμάτι διαφωνούμε.
αλλά στο τέλος συμφωνώ απόλυτα τουλάχιστον για μένα. Αμάξι χωρίς turbo δεν ξαναγυρίζω εκτός ηλέκτρικου που έιναι τελείως αλλος κόσμος
-
Vagnar wrote:
alexandros.K wrote:
Το επίσης δίλιτρο υβριδικό corolla βγάζει 184 άλογα και καταναλώνει λίγο λιγότερο.
-
Οταν κάποιος κάνει μία ανορθολογική αγορά , συχνά μπαίνει στο τρυπάκι να προσπαθεί να την δικαιολογήσει , τυπικά στους άλλους , ουσιαστικά όμως στον εαυτό του , γιατί αλλιώς θα καταλάβει ότι έχει μετανοιώσει .
Δεν ισχύει μόνο στα αμάξια. Ισχύει σε πολλά πράγματα . Κινητά και ακίνητα .
Ο ευκολότερος τρόπος να κλείσει τα αυτιά του στις τύψεις του , είναι να εκθειάζει στον ύψιστο βαθμό τα όποια πλεονεκτήματα έχει η επιλογή του και να αποσιωπά τα μεγάλα μειονεκτήματα που έχει.
Ταυτόχρονα κάνει το ακριβώς αντίθετο για τον ανταγωνισμό .
μα κριου το κανεις ο ιδιος εμφανιζοντας το γκεικο μπάμπλ καρ σαν ωριμη επιλογη και οχι ως χιουμοριστικη...
-
Χαχαχαχαχαχα.
(Γέλασα λίγο μόνος μου...)
Mazda CX-30