-
Μάγκες, το αμάξι είναι φοβερό! Επίσης το adaptive cruise control (MRCC) με αυτό που σε κρατάει και στη λωρίδα είναι τρομερό, δουλεύει εν μέρει σαν self-driving. Το δοκίμασα στην εθνική και έμπαινε απροβλημάτιστα και σε σχετικά μεγάλες καμπές, δεν το περίμενα καθόλου. Καλά τα υπόλοιπα όπως ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης, κρατήματα κλπ τι να λέμε. Σασμάν επίσης ποίημα. Από δύναμη κλπ δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί το πάω τέρμα χαλαρά λόγω στρωσίματος αλλά φαίνεται να έχει και δύναμη και ροπή.
Επίσης 2 ερωτήσεις,
-
Μία μέρα έτυχε να σταματήσει το auto-mode του παραθύρου του συνοδηγού και μία του οδηγού. Στου συνοδηγού απλά επανήλθε μόνο του, στου οδηγού, έκανα reset (το ανεβάζεις τέρμα πάνω κρατάς πατημένο 5 δεύτερα και μετά το ίδιο κάτω) και έστρωσε. Σας το χει κάνει και σας? Οι αισθητήρες εντοπίζουν πράματα μήπως? Ίσως να φταίω και γω και να κράτησα καταλάθος πατημένο περισσότερο το διακόπτη για να σιγουρευτώ ότι έκλεισε 1 τζάμι χωρίς να το σκεφτώ.
-
Σε όποιον έχει βάλει τα μεταλλικά πετάλια από AliExpress, ποιο από τα 2 πάει στο φρένο και ποιο στον συμπλέκτη? Εγώ έβαλα το πιο χοντρό που έχει και τις κάθετες γραμμές στο φρένο. Φαίνονται να'ναι οκ. Αλλά από το γνήσιο manual των αντίστοιχων γνήσιων πεταλιών νομίζω λέει το χοντρό πάει στον συμπλέκτη. Βέβαια στις φώτος των πωλητών του AliExpress το χουν ανάποδα (όπως εγώ). Σε φώτος από reviews αγοραστών είναι mixed. Όπως και να χει φαίνονται οκ σε μένα.
Thanks!
-
-
Δοκίμασα την τετρακίνηση σήμερα σε κάτι πιο δύσκολο. Όσο το στρώνω γίνομαι κ πιο τολμηρός σιγά σιγά.
Παρατήρησα ότι όταν βάζεις το traction control off έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε δύσκολα περάσματα με διαγώνιος τροχούς κρεμασμένους. Με το traction control on σπινιαρουν οι διαγώνιοι. Με το off φρενάρει αυτούς π είναι στον αέρα και βρίσκει πρόσφυση. Πολύ καλό setting. Το δοκίμασα αρκετές φορές να το επιβεβαιώσω για να μην είναι ιδέα μου.
Παρόλα αυτά ενώ η ρύθμιση της τετρακίνησης είναι εξαιρετική το μοτέρ δυστυχώς με το χειροκίνητο κιβώτιο δεν μπορεί να κρατήσει ροπή όσο φρενάρουν οι τροχοί π είναι στον αέρα, ζοριζεται κ σβήνει πάντα. Θέλει πατιναρισμα συνεχόμενο ακόμα και κοντά στις 4κ στροφές για να μην σβήσει κ να κινηθεί μπροστά. Περίεργο πάντως για 2 λίτρο μοτέρ με τόσο υψηλή συμπίεση δεν το περίμενα η αλήθεια είναι. Περίμενα πρώτα να με προδώσει η απόσταση από το έδαφος κ μετά η μακρυά πρώτη με τον κινητήρα.
Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο ? Εντυπώσεις γενικά από off road αν κάνει κάποιος με το αμάξι.
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Δοκίμασα την τετρακίνηση σήμερα σε κάτι πιο δύσκολο. Όσο το στρώνω γίνομαι κ πιο τολμηρός σιγά σιγά.
Παρατήρησα ότι όταν βάζεις το traction control off έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε δύσκολα περάσματα με διαγώνιος τροχούς κρεμασμένους. Με το traction control on σπινιαρουν οι διαγώνιοι. Με το off φρενάρει αυτούς π είναι στον αέρα και βρίσκει πρόσφυση. Πολύ καλό setting. Το δοκίμασα αρκετές φορές να το επιβεβαιώσω για να μην είναι ιδέα μου.
Παρόλα αυτά ενώ η ρύθμιση της τετρακίνησης είναι εξαιρετική το μοτέρ δυστυχώς με το χειροκίνητο κιβώτιο δεν μπορεί να κρατήσει ροπή όσο φρενάρουν οι τροχοί π είναι στον αέρα, ζοριζεται κ σβήνει πάντα. Θέλει πατιναρισμα συνεχόμενο ακόμα και κοντά στις 4κ στροφές για να μην σβήσει κ να κινηθεί μπροστά. Περίεργο πάντως για 2 λίτρο μοτέρ με τόσο υψηλή συμπίεση δεν το περίμενα η αλήθεια είναι. Περίμενα πρώτα να με προδώσει η απόσταση από το έδαφος κ μετά η μακρυά πρώτη με τον κινητήρα.
Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο ? Εντυπώσεις γενικά από off road αν κάνει κάποιος με το αμάξι.
Την αίσθηση του εύκολου σβησίματος την έχω λάβει και εγώ ακόμα και με το 3άρι. Κάτι πρέπει να χει να κάνει με το πως δουλεύει το Skyactiv-X συνδυαστικά με το μακρύ σασμάν.
Επίσης, 1 ερώτηση, στο CX-30 με manual κιβώτιο, το γκάζι αν το πατήσεις τέρμα έχει και αίσθηση στο τέρμα του σαν να πατάς και 1 κουμπάκι σαν kickdown?
Εμένα στο 3άρι που το δοκίμασα (σβηστό γιατί ακόμα είμαι στις πολύ αρχές του στρωσίματος για να δώσω τέρμα ) νομίζω δεν αισθάνθηκα κάτι τέτοιο, ενώ στο CX-30 που' χα κάνει test drive το είχα δει. Δεν ξέρω αν φταίει κ το αλουμινιένο κάλυμμα που έχω στο πεντάλ του γκαζιού από aliexpress . -
Παρατήρησα ότι όταν βάζεις το traction control off έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε δύσκολα περάσματα με διαγώνιος τροχούς κρεμασμένους. Με το traction control on σπινιαρουν οι διαγώνιοι. Με το off φρενάρει αυτούς π είναι στον αέρα και βρίσκει πρόσφυση.
Mαλλον αναποδα το λες . Με το traction control on τους φρεναρει
-
Το σύνηθες είναι να βγάζεις το tc off για να κρατάς το μομεντουμ και να μην σε κόβει (κοινως βλέπει απώλεια πρόσφυσης) όσο σπινιάρουν οι τροχοί.
Για αυτές τις δουλειές το αυτόματο κιβώτιο είναι καλύτερο κατά την γνώμη μου. -
Ετσι δουλευει η Mazda αλλα και αλλα τετρακίνητα. Βγάζεις το TCS off οπότε δε κόβει δύναμη ο κινητήρας και ετσι σπινάρει λίγο παραπάνω και ενεργοποιούνται τα φρένα στο τροχο που δεν εχει πρόσφυση .Ετσι η δυναμη πάει εκει που υπάρχει πρόσφυση .Στα αυτοκίνητα της αμερικάνικής αγoράς το κουμπάκι TCS off λεγεται of road mode.
-
Τελικά το "click" αν πατήσεις τέρμα το γκάζι το χει και το δικό μου, αυτό το kickdown φάση. Δεν ξέρω τι νόημα έχει σε χειροκίνητο σασμάν. Για όσους έχετε κάνει δοκιμές, δηλαδή το τέρμα γκάζι 100% πεταλούδα είναι μόνο αν πατηθεί κ αυτό το κουμπί?
Επίσης κάτι άσχετο, όταν σβήνω τα φώτα (manually) ενώ οι οθόνες και τα φώτα του εσωτερικού μπαίνουν σε day mode και γίνονται πιο φωτεινές, το heads up display μένει στην σκοτεινή λειτουργία της νύχτας. Το δοκιμάζω μέσα σε κλειστό γκαράζ αλλά έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει? Δεν θα πρεπε να ανεβάζει φωτεινότητα αυτόματα? Στις ρυθμίσεις και τέρμα να το πάω μένει αρκετά σκοτεινό σαν να ναι μόνιμα στο night mode.
-
Update: είναι αυτόματη η ρύθμιση της φωτεινότητας του hud είδα ανάλογα με τις συνθήκες. Πως νόμιζα ότι ήταν σαν την οθόνη ανάλογα με τα φώτα
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Τελικά το "click" αν πατήσεις τέρμα το γκάζι το χει και το δικό μου, αυτό το kickdown φάση. Δεν ξέρω τι νόημα έχει σε χειροκίνητο σασμάν. Για όσους έχετε κάνει δοκιμές, δηλαδή το τέρμα γκάζι 100% πεταλούδα είναι μόνο αν πατηθεί κ αυτό το κουμπί?
Δοκίμασε το όταν θα έχεις ενεργό το speed limiter και θα δεις τι κάνει...αρκεί να μην έχεις άλλο αυτοκίνητο μπροστά.
-
Update: είναι αυτόματη η ρύθμιση της φωτεινότητας του hud είδα ανάλογα με τις συνθήκες. Πως νόμιζα ότι ήταν σαν την οθόνη ανάλογα με τα φώτα
Ναι αλλά μπορείς να το ρυθμίσεις και χειροκίνητα , σε οτι αφορά διαφαάνεια ,υψος ,θέση.
-
Επίσης, γίνεται κάπως το lane assist να είναι ενεργό και να σε ειδοποιεί αλλά να μην παρεμβαίνει στο τιμόνι? Δοκίμασα και με την ρύθμιση μόνο στο ηχητικό και εξακολουθεί να περεμβαίνει.
Κάτι ακόμα λίγο ενοχλητικό είναι το ότι αν ρυθμίζεις αρκετές φορές το παράθυρο με μικρές κινήσεις (λίγο πάνω λίγο κάτω) μετά από κάποια στιγμή κόβει την αυτόματη λειτουργία των παραθύρων και επανέρχεται ή μόνο του με την ώρα ή κάνοντας reset το συγκεκριμένο παράθυρο. Αυτό ξέρουμε αν αποφεύγεται κάπως?
Thanks.
-
Επίσης, γίνεται κάπως το lane assist να είναι ενεργό και να σε ειδοποιεί αλλά να μην παρεμβαίνει στο τιμόνι? Δοκίμασα και με την ρύθμιση μόνο στο ηχητικό και εξακολουθεί να περεμβαίνει.
Υπάρχει ρύθμιση να σε ειδοποιεί (τρέμουλο τιμονιού) χωρίς να επεμβαίνει. Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις και θα το δεις
-
Σήμερα άλλαξα λάστιχα. Πήγα τελικά σε PS5. Στα πίσω φάνηκε μια μικρή διαρροή λαδιού (από αμορτισέρ). όχι τρομερή, απλά έγλειφε.
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησης -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Σήμερα άλλαξα λάστιχα. Πήγα τελικά σε PS5. Στα πίσω φάνηκε μια μικρή διαρροή λαδιού (από αμορτισέρ). όχι τρομερή, απλά έγλειφε.
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησηςPs5 υπάρχουν διαθέσιμα στις διαστάσεις 215/55/18;
-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησηςPs5 υπάρχουν διαθέσιμα στις διαστάσεις 215/55/18;
235/50/18
-
235/50/18
Πώς το είδες με αυτή τη διάσταση κράτημα θόρυβος κτλ? Επίσης η μαμά ζάντα θεωρητικά δεν είναι για τόσο πλατύ πέλμα είναι 7αρα. Εγώ θα πήγαινα εάν δεν με ενδιέφερε το ύψος επειδή θα χάσει λίγο σε 225/50/18 που κοντεύει λίγο κ το βήμα για να ζωντανέψει λίγο το μοτερ.
-
235/50/18
Πώς το είδες με αυτή τη διάσταση κράτημα θόρυβος κτλ? Επίσης η μαμά ζάντα θεωρητικά δεν είναι για τόσο πλατύ πέλμα είναι 7αρα. Εγώ θα πήγαινα εάν δεν με ενδιέφερε το ύψος επειδή θα χάσει λίγο σε 225/50/18 που κοντεύει λίγο κ το βήμα για να ζωντανέψει λίγο το μοτερ.
Σήμερα τα έβαλα οπότε δεν το έχω δει ακόμα. Άλλαξα και τακάκακια (brembo), οπότε θα είμαι λίγο χαλαρά.
Η αλλαγή θεωρητικά δεν επηρεάζει σε 235. θα ψιλοεπηρέαζε αν πήγαινα σε 225.
Είχα δει και από διάφορα forum εξωτερικού ότι δεν υπάρχει θέμα -
Υπάρχει ρύθμιση να σε ειδοποιεί (τρέμουλο τιμονιού) χωρίς να επεμβαίνει. Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις και θα το δεις
Είτε στο ηχητικό είτε στη δόνηση τιμονιού, επεμβαίνει.
-
Όταν το πάω για τα 60 Kkm, σε 1 μς 1,5 μήνα, θα το τσεκάρω. Ελπίζω να είναι στα πλαίσια της εγγύησηςΓια τα πίσω αμορτισέρ, υπήρχε τεχνική οδηγία για αντικατάσταση
-
235/50/18
Σήμερα τα έβαλα οπότε δεν το έχω δει ακόμα. Άλλαξα και τακάκακια (brembo), οπότε θα είμαι λίγο χαλαρά.
Η επιλογή των brembo ήταν για καλύτερο φρένο σε σχέση με τα εργοστασιακά ATE;
Mazda CX-30