-
-
Dublin είχα επιλέξει αρχικά τα Michelin CrossClimate αλλά δεν υπήρχαν αποθέματα και δε θα τα προλάβαινα με τη παράδοση του αυτοκινήτου. Έτσι πήγα στα Goodyear vector 4seasons gen-3 suv τα οποία έτσι κι αλλιώς στα περισσότερα συγκριτικά reviews ήταν κορυφαία και συνολικά καλύτερα από τα Michelin.
Σημασία έχει πως στη πράξη (οδήγησα χθες αρκετά στη χιονισμένη Αθήνα) αποδεικνύονται απροβλημάτιστα σε τέτοιες συνθήκες ακόμα και σε δρόμους με (λογική) κλίση. Αν κάτι μου έκανε εντύπωση, είναι η εμπιστοσύνη που εμπνέουν ειδικά στο φρενάρισμα στο χιονισμένο.
Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο μου αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι φυσικά πολύ νωρίς ακόμα και θέλω να κάνω αρκετά χιλιόμετρα πρώτα πριν γράψω περισσότερα.
Δύο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ευθύς εξ αρχής είναι το άμεσο τράβηγμα από τον κινητήρα (τον θυμόμουν λίγο πιό 'νωχελικό' χαμηλά στο test drive τον Ιούλιο), καθώς και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αίσθηση ποιότητας που δίνει κατά τη κύλιση. Νιώθεις ότι είναι φτιαγμένο από ένα κομμάτι και όταν περνάει από ανωμαλίες και λακούβες, ακούς τον κλασικό υπόκωφο ήχο πολύ ακριβών αυτοκινήτων. Επίσης είναι πολύ ήσυχο (χαμηλά ο κινητήρας είναι σχεδόν αθόρυβος).
Αυτά προς το παρόν. Περισσότερα όταν γράψω αρκετά χιλιόμετρα.
-
Dublin είχα επιλέξει αρχικά τα Michelin CrossClimate αλλά δεν υπήρχαν αποθέματα και δε θα τα προλάβαινα με τη παράδοση του αυτοκινήτου. Έτσι πήγα στα Goodyear vector 4seasons gen-3 suv τα οποία έτσι κι αλλιώς στα περισσότερα συγκριτικά reviews ήταν κορυφαία και συνολικά καλύτερα από τα Michelin.
Σημασία έχει πως στη πράξη (οδήγησα χθες αρκετά στη χιονισμένη Αθήνα) αποδεικνύονται απροβλημάτιστα σε τέτοιες συνθήκες ακόμα και σε δρόμους με (λογική) κλίση. Αν κάτι μου έκανε εντύπωση, είναι η εμπιστοσύνη που εμπνέουν ειδικά στο φρενάρισμα στο χιονισμένο.
Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο μου αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι φυσικά πολύ νωρίς ακόμα και θέλω να κάνω αρκετά χιλιόμετρα πρώτα πριν γράψω περισσότερα.
Δύο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ευθύς εξ αρχής είναι το άμεσο τράβηγμα από τον κινητήρα (τον θυμόμουν λίγο πιό 'νωχελικό' χαμηλά στο test drive τον Ιούλιο), καθώς και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αίσθηση ποιότητας που δίνει κατά τη κύλιση. Νιώθεις ότι είναι φτιαγμένο από ένα κομμάτι και όταν περνάει από ανωμαλίες και λακούβες, ακούς τον κλασικό υπόκωφο ήχο πολύ ακριβών αυτοκινήτων. Επίσης είναι πολύ ήσυχο (χαμηλά ο κινητήρας είναι σχεδόν αθόρυβος).
Αυτά προς το παρόν. Περισσότερα όταν γράψω αρκετά χιλιόμετρα.
Ευτυχώς σου χρειάστηκαν άμεσα!
Νόμιζα ότι τα Michelin είναι ένα κλικ πάνω στα τεστ, για αυτό σε ρωτάω. Φίλος με τα Michelin σε Insignia δεν κόλλησε πουθενά αυτές τις μέρες και μου έστειλε και εντυπωσιακό βιντεάκι από βόρεια προάστια με αρκετό χιόνι.
Πολλοί είμαστε φίλοι Mazda εδώ μέσα, αλλά λίγοι το κάνουν πράξη για 2-3 λόγους τελικά.
Συγχαρητήρια, πολύ προτιμότερο από 'φθηνά' Γερμανικά premium φυσικά, νομίζω δεν υπάρχει καν σύγκριση.
-
Σε άλλο νήμα ανέβασα τιμές στη Γερμανία 24-25 χιλιάρικα για pre-registration αυτοκίνητα 1.8 ντήζελ αυτόματα.
Στη Κροατία που το έψαξα για ένα φίλο, 27 χιλιάρικα βγαίνει τιμοκατάλογος το αυτόματο δίλιτρο βενζίνης G εκδοση PLUS (όχι το ψευτουβριδικό), πιστεύω κάτω απ' τα 26 θα το πάρει μετρητοίς.
Ενώ αυτοκίνητα όπως το Citroen που στο τέλος πήρα εγώ, είναι ακριβότερα εκεί...
Αν υπήρχαν αυτές οι τιμές στην Ελλάδα, έστω στο ντήζελ, και δεν μας ξέσκιζε το δίλιτρο, θα είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα πολύς κόσμος. Το λες και το καλύτερο αμάξι που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος αυτή τη στιγμή, παρά τα όποια παράπονα για χώρους πίσω... είναι τόσο όμορφο και με τόσο ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτοκίνητο σε όλα του! Υπάρχουν κι άλλα καλά αυτοκίνητα στο στυλ και την κατηγορία του, αλλά ας πούμε το ότι πληρώνει κάποιος τα ίδια λεφτά για να πάρει Puma & 2008 είναι τιμωρία στην οποία μας καταδικάζει ο δίλιτρος κινητήρας και οι δασμοί.
-
Ποιον κινητήρα έχεις alf1?
-
Ποιον κινητήρα έχεις alf1?
Skyactiv x 186
-
Αυτόματο;
-
Αυτόματο;
Ναι.
Η έκδοση είναι Skyactiv x 186 GT Plus 2WD Auto SO LU
-
Καλησπ'ερα θα ήθελα να σε ρωτησω τι βενζίνη του ΄έβαλες (95 η 100)?
Μήπως ακούγονται τίποτα πειράκια όταν πατάς απότομα το γκάζι?
Σκευτομαι να το παραγείλω μέσα στη βδομάδα και εγώ
-
Καλησπ'ερα θα ήθελα να σε ρωτησω τι βενζίνη του ΄έβαλες (95 η 100)?
Μήπως ακούγονται τίποτα πειράκια όταν πατάς απότομα το γκάζι?
Σκευτομαι να το παραγείλω μέσα στη βδομάδα και εγώ
- Ούτε πειράκια, ούτε άλλο πρόβλημα.
Απλά θέλει προσοχή από που βάζεις βενζίνη. Εγώ βάζω μόνο από συγκεκριμένο τα τελευταία τρία χρόνια.
-
100th anniversary με 186hp
Kαλύτερη ροπή και ιπποδύναμη,το μοτέρ μοιάζει λίγο πιο απελευθερωμένο (συγκριτικά με τον προηγ. skyactiv-x) κι η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, 5,8lt/100 σε αυτή τη δοκιμή με μικτή διαδρομή (λέει ανηφόρες-κατηφόρες,επαρχιακό,πόλη,autostrada).Το μόνο του παράπονο είναι στο κατά τ'άλλα πολύ καλό κιβώτιο ταχυτήτων,οι μακριές σχέσεις -κυρίως οι 2 πρώτες-.
Αχ, καταραμένα τεκμήρια και -κυρίως- Φ.Π. ..
Οι CX-30άκηδες,δεν βλέπω να γράφουν τίποτα εντυπώσεις.. Μάλλον καλοπερνάνε με βολτίτσες ή τα χαλβαδιάζουν κάθε μέρα..
-
Απίστευτος κινητήρας. Θυμαμαι κάπου διαβαζα, ίσως και εδω, πως ελεγαν οι ιαπωνες οτι είναι ακόμα η αρχή αυτού του κινητηρα και πως σταδιακα θα τον βελτιώνουν. Ίσως μια βελτίωση που να εννουσαν ήταν αυτή.
Υ. Γ 190 αλογα βενζίνης και 5,8 λιτρα/100 χλμ σε ένα κάπως βαρουτσικο αμάξωμα!
Και αυτο το αυτοκινητο (mazda 3) δεν έφτασε ούτε ως φιναλίστ στις 3 πρωτες θεσεις του διαγωνισμού 'Αυτοκινήτο της χρονιάς' !!!! Απλα ανέκδοτο!
-
Και αυτο το αυτοκινητο (mazda 3) δεν έφτασε ούτε ως φιναλίστ στις 3 πρωτες θεσεις του διαγωνισμού 'Αυτοκινήτο της χρονιάς' !!!! Απλα ανέκδοτο!
Το 'Αυτοκίνητο της Χρονιάς' είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκός θεσμός (μόνο Ευρώπαίοι δημοσιογράφοι ψηφίζουν) οπότε καταλαβαίνεις εύκολα τους λόγους.
-
Συμπληρώνοντας δύο εβδομάδες (περιορισμένης λόγω lock down) χρήσης και φτάνοντας κοντά στα 400 πρώτα km με το αυτοκίνητο έχω κάποιες πρώτες ενδείξεις για τη κατανάλωση.
Το Σάββατο ανέβηκα στη κορυφή του Υμηττού (κεραίες) και εν συνεχεία πήγα μέχρι Κερατέα και επέστρεψα στην Αθήνα, σε μια διαδρομή συνολικά 100 περίπου χιλιομέτρων, με φυσιολογικό τρόπο οδήγησης. Με βάση το trip computer του αυτοκινήτου, η μέση κατανάλωση ήταν 6,7 lt/100 km.
Ο ολικός μέσος όρος μέχρι στιγμής είναι στα 9,5 lt/100 km, αλλά όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα έγιναν αποκλειστικά στα στενά όρια της πόλης, με ένα κινητήρα που είναι ολοκαίνουριος και φυσιολογικά πολύ 'σφιχτός' ακόμα.
Όταν θα ξαναγεμίσω βενζίνη, θα έχω και τις πρώτες δικές μου ακριβείς μετρήσεις, για να δούμε πόσο κοντά στη πραγματικότητα βρίσκονται οι ενδείξεις του trip computer.
Εν καιρώ θα δούμε πόσο κοντά θα έχω πέσει στο προϋπολογισμό μου για 8,5 lt/100 km ως γενικό μέσο όρο κατανάλωσης (με 60% χρηση σε αστικό περιβάλλον και 40% σε επαρχιακό).
Μια παρατήρηση έχω να κάνω σχετικά με την (αδιαόρατη) λειτουργία του start/stop (i stop). Είναι πραγματικά υποδειγματικός ο τρόπος που λειτουργεί και πρέπει κάποιος να το ζήσει για να καταλάβει τί εννοώ. Σαφώς το καλύτερο σύστημα που έχω δοκιμάσει, ανεξαρτήτως κατηγορίας αυτοκινήτου και απλά συμπληρώνει τη γενικότερη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια που διέπει το αυτοκίνητο.
-
Μια παρατήρηση έχω να κάνω σχετικά με την (αδιαόρατη) λειτουργία του start/stop (i stop). Είναι πραγματικά υποδειγματικός ο τρόπος που λειτουργεί και πρέπει κάποιος να το ζήσει για να καταλάβει τί εννοώ. Σαφώς το καλύτερο σύστημα που έχω δοκιμάσει, ανεξαρτήτως κατηγορίας αυτοκινήτου και απλά συμπληρώνει τη γενικότερη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια που διέπει το αυτοκίνητο.
Στο ταπεινό και απλό mazda 2, αναγκάστηκα και το ξαναέκανα τεστ drive γιατί μου είπε κατόπιν εορτής πως ήταν ενεργοποιημένο. Ειλικρινά δεν καταλάβαινα τπτ σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο αυτοκίνητο οδήγησα που πάντα το ένιωθα, είτε λίγο είτε πολύ...Απίστευτο smooth ξεκίνημα...
-
Όταν το αμάξι 'ανοιξει', 'στρωθεί' κλπ. και εφόσον είσαι άνθρωπος που δεν οδηγεί 'τσίτα τα γκάζια' αλλά με ήπιους ρυθμούς, νομίζω πως άνετα θα πέσει κάτω από 8λτ. και θα πλησιάζει τα 7λτ. ενώ σε ταξίδι εντός των ορίων ταχύτητας θα πάει και κάτω από 7λτ.
Αυτά μου έχει δείξει η χρήση του παλαιότερου Skyactiv-G 2.0L χωρίς start/stop σε αυτόματο, εφόσον εσύ έχεις μια πιο καινούρια, οικονομική, και λίγο μικρότερου κυβισμού τεχνολογία, το βρίσκω ρεαλιστικό να περιμένεις τα παραπάνω νούμερα, εκτός κι αν 'το πατάς'...
-
καλησπέρα
Αν μπορώ να συνεισφέρω στην κουβέντα,
μετά από 1800 χιλιόμετρα αστικής και περιαστικής χρήσης η συνολική μέση κατανάλωση είναι στα 8,9 λίτρα. Υπάρχουν διαδρομές που κινούμαι πιο χαμηλά με γενικά ήπια και ήρεμη οδήγηση, χωρίς ακρότητες. Ο κινητήρας γίνεται όλο και πιο απολαυστικός ενώ η συνολική αίσθηση ( κινητήρας, κιβώτιο, συμπεριφορα και κυρίως κύλιση ) είναι πολύ καλύτερη από αυτό που περίμενα . Δυστυχώς ακόμα δεν το έχω χαρεί πολύ σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο. Μικρές διαδρομές στην Αττική και μόνο, δεν αρκούν.
-
Να χαίρεστε αμφότεροι τις αυτοκινητάρες σας.
Κρίμα πάντως που ο κυβισμός απο τη μία και η τιμολογιακή πολιτική απο την άλλη έχουν αποτρέψει πολλούς περισσότερους να αποκτήσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο.
-
Μετά από σχεδόν επτά μήνες αναμονής παρέλαβα χτες και εγώ το δικό μου.
Οι αρχικές εντυπώσεις είναι πολύ καλές, περιμένω όμως να 'γράψω' κάποια χιλιόμετρα πριν την πρώτη αναφορά για την χρήση του οχήματος.
Προς το παρόν στο φόρουμ είμαστε μόνο τρεις (;), ελπίζω σύντομα να γίνουμε περισσότεροι.
-
Καλοτάξιδο με πολλές ευχάριστες διαδρομές!!
Αρχίζουμε και πληθαίνουμε σιγά σιγά λοιπόν...
Mazda CX-30