-
Ο συντονισμός έφυγε κι από το δικό μου...Μάλλον ήταν κάτι από τα πράγματα που είχα μέσα.
Σύμφωνα απόλυτα με τον Σπύρο παραπάνω. Συνδυάζει πολλά σε υψηλό επίπεδο.Το ραβ 4 ήταν η πρώτη επιλογή μου όταν έψαχνα για αγορά.
τετρακίνητο και μεσαία έκδοση, το καλοκαίρι έβγαινε 32000 ( είχε έκπτωση 1500).
Μόλις είδα και έκανα τεστ drive το cx 30 δεν τα ξανασυγκρινα.
Στο μόνο που υπερτερεί το rav 4 είναι οι χώροι.. βέβαια είναι και 20 πόντους μεγαλύτερο, οπότε για πόλη δύσκολο. -
Μετά από 3000 km ,το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι ίσως το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα. Πάτημα και τιμόνι άλλη κατηγορία. H ποιότητα κατασκευής όντως υψηλή και το ταξίδι του υπέροχο.
Σήμερα είχα και την πρώτη εμπειρία με ηλικιωμένο ποδηλάτη στην πόλη της Βέροιας . Το scbs δουλεύει ακαριαία και σε τρομάζει η πιθανότητα να σε ακολουθεί κάποιος απρόσεκτος πισινός οδηγός. Πάντως ο απρόσεκτος παππούλης με το ποδήλατο είναι μια χαρά .
Η κατανάλωση με 130 - 140 κάπου στα 6,5 - 7,0 lit .
Μήπως κάποιος από το forum ήταν σήμερα στο χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου με deep crystal blue και πινακίδες Θεσσαλονίκης ? -
Καλησπέρα σε όλους.
Εχει παρατηρήσει κανείς, υστέρηση στην οθόνη infotainment.
Αρκετές φορές, ιδιαίτερα το πρωί, μετά από ώρες που έχει να λειτουργήσει το αυτοκίνητο, η οθόνη infotainment είναι μαύρη ή κολλημένη στο σήμα της Μάζντα. Η κάμερα οπισθοπορειας είναι το μόνο που δουλεύει. Τίποτα άλλο , ούτε αισθητήρες, ούτε μουσική. Μετά από 2-3 λεπτά επανέρχεται μόνη της.
Για βοηθήστε οι ιδιοκτήτες.
Τι λέτε; Φυσιολογικό δεν μου φαίνεται.. -
Καλησπέρα ,
Στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι αλλά από ένα γρήγορο search έπεσα σε αυτό : https://www.cx30talk.com/threads/center-display-infotainment-system-mazda-connect-not-working.2031/Γενικώς το αμερικάνκο forum έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσλειτουργίες .
Ελπίζω να βοηθήσει .
-
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα ,
Στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι αλλά από ένα γρήγορο search έπεσα σε αυτό : https://www.cx30talk.com/threads/center-display-infotainment-system-mazda-connect-not-working.2031/Γενικώς το αμερικάνκο forum έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσλειτουργίες .
Ελπίζω να βοηθήσει .
Έχω διαβάσει κι εγώ σχεδόν όλα τα ποστ σε αυτό το σάιτ σχετικά με την οθόνη.
Σε άλλο ποστ αναφέρουν και αντικατάσταση οθόνης σε αρκετά αυτοκίνητα με βάση τον αριθμό της cmu.
Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω.. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αποδεκτή και καλοδεχούμενη! -
Μαύρα χάλια οι πωλήσεις του, τις χαμηλότερες από όλα στην κατηγορία του.Λιγο οι κινητήρες του που δεν συμβαδίζουν με την εποχή, λίγο οι χώροι που ειναι αδύνατο σημείο για μια οικογένεια, το χαντακωσαν και το έστειλαν στο πάτο.
Είναι και η εταιρία του αντί εμπορική εντελώς και έδεσε το γλυκό. -
Εγώ το θεωρώ προτέρημα.Παρα να γίνει σούπα ...Αν και εμείς στο νοσοκομείο έχουμε 4 !
Στα χιόνια η τετρακινηση δουλεύει άψογα.Δε χρειάστηκα πουθενά κάλτσες... -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Στα χιόνια η τετρακινηση δουλεύει άψογα.Δε χρειάστηκα πουθενά κάλτσες...
Σε συνδυασμό δε με Goodyear vector all season έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος !
-
Εγώ το θεωρώ προτέρημα.Παρα να γίνει σούπα ...Αν και εμείς στο νοσοκομείο έχουμε 4 !
Στα χιόνια η τετρακινηση δουλεύει άψογα.Δε χρειάστηκα πουθενά κάλτσες...ω, ναι
εχουμε περισσοτερα κασκαι, μπεμπες φιλοσοφιας 315 και μερκεντε για αφραγκους απο λαντα 1200 στη βουλγαρια το 79
αντιεμπορικη η mazda?
απο ποτε?
αλλο ακριβη, αλλο αντιεμπορικη
να μου δινανε περυσι σοβαρη ημερομηνια παραδοσης και θα ειχα ενα -
Ζήλεψα αγαπητέ Κώστα με τη φωτογραφία σου....Δυστυχώς τα μειονεκτήματα που αναφέρει ο φίλος παραπάνω με έκαναν να αναβάλλω κι εγώ την παραγγελία μου. Τουλάχιστον προς το παρόν.
-
Ok το γεγονός ότι ο δίλιτρος κινητήρας έχει φορολογικά μειονεκτήματα δεκτό , αλλά μην ξεχνάμε τι τεχνολογία κουβαλάει και πόσο υπέροχα δουλεύει εκεί ψηλά . Φυσικά και δεν απευθύνεται σε όλους και ίσως αυτό το κάνει πιο διαφορετικό .
Οι χώροι πάλι βρε παιδιά για τα δικά μου στάνταρ ( 1,83 ) και 4 άτομα οικογένεια είναι μiα χαρά . Δεν με βρίσκω να κάνω κάποια υποχώρηση.
Είναι από τα αυτοκίνητα που το ερωτεύεσαι η το απορρίπτεις με την πρώτη βόλτα .
Προσωπικά το βρίσκω ένα ποιοτικό ,καλοφτιαγμένο και καλοστημένο fun to drive SUVοειδές που μου φέρνει το χαμόγελο που έψαχνα.... -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Στα χιόνια η τετρακινηση δουλεύει άψογα.Δε χρειάστηκα πουθενά κάλτσες...
Σε συνδυασμό δε με Goodyear vector all season έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος !
Πολυ ωραιο, να με all season δεν πρεπει να εχεις θεμα στα χιονι. Τα παλιο δικο μου μπροστοκινητο ηταν με Goodyear Eagle RS-A all season M+S λαστιχα ποτε δεν κολλησε στο χιονι ακομα και σε περισσοτερο απο αυτο που επεσε στην Αθηνα.
-
Το φορολογικό μειονέκτημα λόγω κυβικών εξαλείφεται αν συνυπολογίσεις την μικρότερη κατανάλωση, συγκρινόμενο με παρόμοια αυτοκίνητα (βλέπε Hyundai Tucson).
Οπότε σου μένει μόνο το χαμόγελο ευχαρίστησης όπως ανέφερε ο φίλο panos-volcan. -
Τί διαφορά έχουν στην κατανάλωση;;;
Δεν νομίζω ότι το μαζντα είναι οικονομικό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει την διαφορά απο τη φορολογία. Αν προσθέσουμε και το κόστος κτήσης σε παρόμοιες εξοπλιστικές εκδόσεις νομίζω η διαφορά είναι υπέρ του Tucson χαοτική! -
@ggab said in Mazda CX-30:
Τί διαφορά έχουν στην κατανάλωση;;;
Δεν νομίζω ότι το μαζντα είναι οικονομικό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει την διαφορά απο τη φορολογία. Αν προσθέσουμε και το κόστος κτήσης σε παρόμοιες εξοπλιστικές εκδόσεις νομίζω η διαφορά είναι υπέρ του Tucson χαοτική!Δύο μέρες είχα ένα Tucson 4Χ4 κάτω από 10 λίτρα δεν είδα. Με το Mazda και σε ίδιες συνθήκες είμαι στα 8 L/100Km.
Η δε διαφορά τιμής τον Σεπτέμβριο του 2021 που το έψαχνα ήταν ελάχιστη (2,5-3%). -
Το CX-30 για τα κυβικά του είναι οικονομικό στην κατανάλωση αν και δεν αποτέλεσε από μόνο του κριτήριο αγοράς . Έτσι και αλλιώς όταν εκταμιεύεις χρηματικό ποσό γύρω στα 34 K για αγορά αυτοκινήτου δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα επιλογής η κατανάλωση του αν κυμαίνεται στα 7,5 ή 8,5 .
Από την άλλη όμως αποτελεί προτεραιότητα να σε ελκύει οπτικά και να σε φτιάχνει οδηγικά . Και σε αυτά τα δύο το mazda , προσωπικά πάντα , δεν έχει κάποιο αντίπαλο στην κατηγορία . Αν συνυπολογίσουμε και την γενικότερη αίσθηση ποιότητας τότε ....
Γιατί τότε δεν πουλάει θα ήταν το ερώτημα . Μα γιατί καρδιά μου είναι mazda . -
@panos-volcan said in Mazda CX-30:
Το CX-30 για τα κυβικά του είναι οικονομικό στην κατανάλωση αν και δεν αποτέλεσε από μόνο του κριτήριο αγοράς . Έτσι και αλλιώς όταν εκταμιεύεις χρηματικό ποσό γύρω στα 34 K για αγορά αυτοκινήτου δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα επιλογής η κατανάλωση του αν κυμαίνεται στα 7,5 ή 8,5 .
Από την άλλη όμως αποτελεί προτεραιότητα να σε ελκύει οπτικά και να σε φτιάχνει οδηγικά . Και σε αυτά τα δύο το mazda , προσωπικά πάντα , δεν έχει κάποιο αντίπαλο στην κατηγορία . Αν συνυπολογίσουμε και την γενικότερη αίσθηση ποιότητας τότε ....
Γιατί τότε δεν πουλάει θα ήταν το ερώτημα . Μα γιατί καρδιά μου είναι mazda .Δεν πουλαει γιατι ειναι 2λιτρο και εχει φορο πολυτελειας. Αν ηταν 1.8 με παρομοιο κινητηρα μια χαρα θα πουλαγε.
-
Αυτό ακριβώς.
Είναι δίλιτρο, οπότε αυτόματα για την Ελλάδα αυτό είναι μείον. -
Εντωμεταξυ χθες έγραψα τη μικρότερη κατανάλωση που εχω δει ποτέ .Σε κατηφόρα εντάξει αλλά δε πήγαινα σε καμιά περίπτωση αργά και τη συγκεκριμένη διαδρομή την εχω κάνει χιλιάδες φορές ,ποτέ δεν είδα τόσο χαμηλά νούμερα...
Αράχωβα Λιβαδειά 3,9 lt/100km!!
![0_1643612682260_IMG_20220130_145252.jpg](Uploading 100%) -
Αυτό που τελικά μένει ως προς το κόστος κίνησης, είναι ο μέσος όρος κατανάλωσης στη ζωή του αυτοκινήτου.
Που λίγο πολύ είναι σε παρόμοια επίπεδα με τα μικρά τούρμπο των άλλων εταιρειών.
Mazda CX-30