Και εγώ για RAV4 υβριδικό θα σου έλεγα αλλά μπλέκεις με την φορολογία. Σε ένα πιο νορμάλ φορολογικό σύστημα, αυτό θα είχα προτιμήσει και εγώ.
-
Και εγώ για RAV4 υβριδικό θα σου έλεγα αλλά μπλέκεις με την φορολογία. Σε ένα πιο νορμάλ φορολογικό σύστημα, αυτό θα είχα προτιμήσει και εγώ.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Χωράνε 3 παιδικά καθισματάκια πίσω στο tig ή σε οποιαδήποτε απο αυτά;;;;;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το c5 aircross έχει 3 ανεξάρτητα ιδιου φάρδους αφού μπαίνουν στα δύο ακριανα λογικά θα μπαίνει και στο μεσαίο. Σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν 3 ιδια καθίσματα.
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το μεσαίο κάθισμα δεν έχει υποδοχές isofix,κάποιο λιγότερο ογκώδες καθισματάκι σίγουρα θα το παίρνει.
Πάντως ο φίλος δεν μας είπε τι ηλικία παιδιά έχει και ίσως τσάμπα το συζητάμε για καθισματακια. -
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Αφού θα το πάρει με κόκκινες πινακίδες, θα προσπαθήσει να το κρατήσει για χρόνια, οπότε το μικρό καθημερινό κόστος χρήσης είναι σημαντικό.+1
-
Έχει πει 5, 3, νεογέννητο
Εγώ με την καμία δεν θα έπαιρνα ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αμάξι που δεν χωράει 3 καθισματάκια μέσα άνετα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Χωράνε 3 παιδικά καθισματάκια πίσω στο tig ή σε οποιαδήποτε απο αυτά;;;;;;
Το c5 aircross έχει 3 ανεξάρτητα ιδιου φάρδους αφού μπαίνουν στα δύο ακριανα λογικά θα μπαίνει και στο μεσαίο. Σε κανένα από τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν 3 ιδια καθίσματα.
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το μεσαίο κάθισμα δεν έχει υποδοχές isofix,κάποιο λιγότερο ογκώδες καθισματάκι σίγουρα θα το παίρνει.
Πάντως ο φίλος δεν μας είπε τι ηλικία παιδιά έχει και ίσως τσάμπα το συζητάμε για καθισματακια.Το aircross έχει isofix και στα 3 πίσω καθίσματα
-
https://www.4troxoi.gr/sites/default/fi ... s_0025.jpg
Εγώ δεν το βλεπω -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Έχει πει 5, 3, νεογέννητο
Sent from my iPhone using Tapatalkmea culpa.
-
https://www.4troxoi.gr/sites/default/files/images/articles/images/2019/02/citroen_c5_aircross_0025.jpg
Εγώ δεν το βλεπωΣωστός. Διάβασα 3Χisofix και πίστευα ότι είναι για πίσω. Αμ δε.
Isofix child seat fittings (x3) in the front passenger and outer rear seats -
Googlαροντας είδα ότι μόνο το 5008 από SUV έχει 3 isofix πισω. Διαφορετικά, αν θέλει 3 isofix πίσω, πάει βουρ για πολυμορφικό
-
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Αφού θα το πάρει με κόκκινες πινακίδες, θα προσπαθήσει να το κρατήσει για χρόνια, οπότε το μικρό καθημερινό κόστος χρήσης είναι σημαντικό.
Τα 30.000 τα έχει μαζεμένα (με την ανταλλαγή, με κάποια προκαταβολή, με κάποιες δόσεις), με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα βρίσκει σήμερα. Αν το φορομπηχτικό μας κράτος τον στριμώξει με 2-λιτρο πχ, θα μπλέξει κι ίσως βγαίνει εκτός προϋπολογισμού για αρκετά χρόνια που θα το έχει 'παντρευτεί'...
ΠΧ. Ο φόρος πολυτελείας του 2-λιτρου είναι 440 το χρόνο, και τα τέλη στο δικό μου (x1 20d) είναι 152 ευρώ. Με τα 30.000 χλμ το χρόνο κάνω απόσβεση με το πετρέλαιο, με την βενζίνη θα ήταν απαγορευτικό. Επίσης, βάζω 2 καθισματάκια isofix και ανάμεσα δεν χωράει να καθίσει κανονικών διαστάσεων ενήλικος - εάν έχεις καθισματάκια απλά ίσως χωράνε τρία μαζί (εαν το 1 είναι booster ίσως είναι λίγο πιο βολικά τα πράγματα για σένα).Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή όσο πιο ακριβό τόσο περισσότερο καιρό θα το κρατήσει?
Εκεί που κολλάω είναι ότι, δεν μπορεί να ψάχνεις να βρεις ένα αμάξι το οποίο θα έχει 30k και να σκέφτεσαι αν θα κάψει 1 και 2 και 3 λίτρα παραπάνω. Οξύμωρο καθαρά το παραπάνω σχήμα. Σε αυτά τα βαλάντια πας πρώτα με τα γούστα και πολύ αργότερα με την κατανάλωση.
-
3 lt παραπάνω κατανάλωση σε 12000 το χρόνο είναι 700& 500 ευρώ παραπάνω έξοδα ανάλογα του τύπου του καυσίμου. Αυτό σε 7 χρόνια μεταφράζεται σε 5000 & 3500 ευρώ αντίστοιχα. Είναι μικρά νούμερα αυτά; Και αν τα 12000 χλμ αυξηθούν; Θα χάσει και άλλα
Όσο για την λογική ότι αυτός που πληρώνει 30000 δεν πρέπει να κολλά στην κατανάλωση είναι τελείως ελιτίστικη προσέγγιση.
Και αν ο φίλος έχει στην άκρη μόνο 4-5000 και τα υπόλοιπα 25000 τα πληρώσει με δόσεις με 8.5 % επιτόκιο θεωρείς ότι τα 5000 που θα κάψει επιπλέον δεν τον απασχολούν; Και όλα αυτά όταν μιλάμε για το πορτοφόλι 3 τέκνου με αυξημένες διαρκώς δαπάνες όσο μεγαλώνουν τα παιδιά. Πολύ απλες είστε μερικοί εδώ μέσα....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και την προσπαθεια σας για να με βοηθησετε στην αποφαση μου.Δεν μπορω να κανω παραθεση οποτε θα απαντησω ξεχωριστα στον καθενα.Ζητω συγγνωμη που δεν εχουν γινει κατανοητα μερικα απο αυτα που εγραψα. Γραφω με ενα παιδι στην αγκαλια και δεν ειναι και πολυ ευκολο για μενα!!!
Cruizer πραγματικα ειναι κριμα που ενα τοσο καλο και value αυτοκινητο οπως το c5 εχει αυτη την εξωτερικη εμφανιση.Σιγουρα μου κανει αλλα δεν μπορω να το βλεπω!!!Το ateca το ειδα ειναι και καλο στα χρηματα αλλα ενα κλικ κατω στην ποιοτητα.Το teraco μου πεφτει πολυ μεγαλο Δεν θαλω πιο μακρυ αμαξι απο 4.50 μετρα.
Τkin73 Sorry αν δεν εγινα κατανοητος αλλα λεω οτι αν παρω το tig βενζινη θα καιω στην πολη τουλαχιστον 10αρια στην καλυτερη.Με το 3008 diesel θα καιω τα 7αρια.Η vw μου περνει ανταλλαγη το αμαξι μου για 2000e και η peugeot το περνει για 3500!!Το 3008 gt line 1.5 diesel eat8 με το gt line 1.2 βενζινη eat8 εχουν ιδια τιμη!!!
Oσοι μου προτεινετε υβριδικο θα ηταν μια τελεια λυση για μενα αλλα την απο 1.7lt και πανω δεν περνω με τιποτα!!!Οσα χρηματα και να γλιτωνω απο τα καυσιμα.Να πω οτι ο μεγαλος μου γιος ειναι 6 οχι 5 που εγραψα κατα λαθος.Τον εχουμε πλεον σε booster..Επισης για ταξιδια εχω στο μυαλο μου και τη λυση του dr.angelo
Detol Eνοουσα 7 θα καιω με το 3008 diesel μεσα στην πολη. Με το tig βενζινη παω για 10αρια!!Επισης ειμαι απο κρητη οποτε δεν με πολυνοιαζει αν καταργηθουν στο μελλον τα diesel απο τις μεγαλουπολεις..Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια που μου δινεις και σε αυτο topic και σε αυτο του tig!!
Xplicit To αμαξι θα το παρω για να το κρατησω τουλαχιστον 10ετια...Δεν αλλαζω συχνα αμαξι και τωρα που μου δινετε η δυνατοτητα λογω τριτεκνιας να παρω ενα αμαξι με μια αξιολογη εκπτωση λεω να κανω την υπερβαση.Σαφως και με ενδιαφερει η καταναλωση γιατι οτι διαφορα υπαρχει ανα ετος την πολαπλασιαζω επι 10 και το νουμερο δεν ειναι μικρο!!Αυτο που λες ειναι τουλαχιστον ακυρο.Αμα εσενα δεν σε νοιαζει η τσεπη σου οκ.Εμενα με νοιαζει η δικια μου!!!Ξαναδιαβασε το post του dr.angelo και ισως καταλαβεις....
Dr.angelo εισαι μεσα στο μυαλο μου!!!
-
Φίλε Γιώργο από την στιγμή που από όσο φαίνεται πηγαίνεις για ντίζελ δαγκωτό, μαζί με τις άλλες προϋποθέσεις που θέτεις οι επιλογές σου είναι 3008 η της ίδιας κατηγορίας Hyundai/Kia,αυτά τα έχεις δει? Το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι να πάρεις μαζί και να τοποθετήσεις τα καθισματακια που έχεις (πέρα του τεστ ντραιβ φυσικά).
Υγ το 3008 είναι με τους 120 ίππους? Γιατί μου κάνει λίγο εντύπωση να έχει την ίδια τιμή με το 1,2. -
@Aikibill: και ομως με το νέο τιμοκαταλογο εγινε το «μαγικο» και στην εκδοση GT line με αυτόματο, το 1.2 βενζίνη με το 1.5 ντίζελ (με 130 ιππους αμφότερα) έχουν την ιδια τιμή!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
3 lt παραπάνω κατανάλωση σε 12000 το χρόνο είναι 700& 500 ευρώ παραπάνω έξοδα ανάλογα του τύπου του καυσίμου. Αυτό σε 7 χρόνια μεταφράζεται σε 5000 & 3500 ευρώ αντίστοιχα. Είναι μικρά νούμερα αυτά; Και αν τα 12000 χλμ αυξηθούν; Θα χάσει και άλλαΌσο για την λογική ότι αυτός που πληρώνει 30000 δεν πρέπει να κολλά στην κατανάλωση είναι τελείως ελιτίστικη προσέγγιση.
Και αν ο φίλος έχει στην άκρη μόνο 4-5000 και τα υπόλοιπα 25000 τα πληρώσει με δόσεις με 8.5 % επιτόκιο θεωρείς ότι τα 5000 που θα κάψει επιπλέον δεν τον απασχολούν; Και όλα αυτά όταν μιλάμε για το πορτοφόλι 3 τέκνου με αυξημένες διαρκώς δαπάνες όσο μεγαλώνουν τα παιδιά. Πολύ απλες είστε μερικοί εδώ μέσα....Σοβαρά τώρα, υπάρχουν ακόμη τέτοια άτομα?
Άντε να τα ξαναπώ γτ απ' ότι φαίνεται μάλλον είμαι ελέφαντας.. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτός που κατά βάση σκέφτεται την οικονομία θα κοιτάξει να καλύψει τις ανάγκες του με κάτι φθηνότερο. Όταν πας σε μια φθηνότερη επιλογή ήδη έχεις κάνει οικονομία το ποσό που ΔΕΝ δίνεις. Αυτός που σκέφτεται ΚΑΙ την οικονομία θα πάει σε μια μέση λύση, πιθανόν εδώ είναι ο giorgio7. Αλλά, μάλλον, σαν ελέφαντας στα δικά μου αυτιά τα 30 ακούγονται πολλά..
Xplicit To αμαξι θα το παρω για να το κρατησω τουλαχιστον 10ετια...Δεν αλλαζω συχνα αμαξι και τωρα που μου δινετε η δυνατοτητα λογω τριτεκνιας να παρω ενα αμαξι με μια αξιολογη εκπτωση λεω να κανω την υπερβαση.Σαφως και με ενδιαφερει η καταναλωση γιατι οτι διαφορα υπαρχει ανα ετος την πολαπλασιαζω επι 10 και το νουμερο δεν ειναι μικρο!!Αυτο που λες ειναι τουλαχιστον ακυρο.Αμα εσενα δεν σε νοιαζει η τσεπη σου οκ.Εμενα με νοιαζει η δικια μου!!!Ξαναδιαβασε το post του dr.angelo και ισως καταλαβεις....
Φίλε, καλώς να πάρεις ότι γεμίζει τις επιλογές σου, εδώ είμαστε να πληκτρολογούμε. Ξαναδιάβασε το παραπάνω, πιστεύω απάντησα, no offense
off the record, σε αυτό που ψάχνεις, το λες και ευκαιρία https://www.car.gr/20818585-peugeot-5008-active-1-6-6
-
Οκ καταλαβαίνω τι λες αλλά σκέψου ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να πάρει ένα καλό αμάξι ίσως πάνω από το οικονομικό του στάτους με προοπτική να το κρατήσει δεκαετία. Έχει κάποια λίγα λεφτά στην άκρη και για τα υπόλοιπα πληρώνει ένα δάνειο που μπορεί να εξυπηρετεί.
Που το περίεργο να ξαχνει την οικονομία στο καύσιμο?
Και γιατί και καλά πρέπει να πάρει ένα αμάξι μικρότερο που δεν τον βολεύει όταν υπάρχει φόρμουλα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του;Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βρε xplicit αν μιλάγαμε για το
-
Βρε xplicit αν μιλάγαμε για το -
Η αλήθεια είναι πως η στιγμή για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο αυτών των χρημάτων, δεν είναι η κατάλληλη. Τα επόμενα πολύ λίγα χρόνια θα γίνει έκρηξη νέων υβριδικών μοντέλων τόσο με μικρότερους κινητήρες όσο και με αρκετά χαμηλότερες τιμές. Οπότε η αγορά πετρελαίου θα γίνει περιττή. Έτσι θα σου πρότεινα να πήγαινες στην αγορά ενός 'μεταβατικού' αυτοκινήτου με καλή μεταπώληση που θα 'χανες λίγο σε εξοπλισμό (οπότε δεν θα πληρεί και τωρινά σου κριτήρια) αλλά θα είχε και ανταγωνιστική τιμή. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα Nissan Qashqai η ένα Tiquan (manual, στην πιο χαμηλή έκδοση).
Επειδή όμως όπως έχω ακούσει όταν πρόκειται για τριτεκνία πρέπει οπωσδήποτε να το κρατήσεις κάποια χρόνια (5 νομίζω), ίσως δεν σε καλύπτει αυτή η λύση.
Έτσι λοιπόν, αν σου αρέσει το Ateca, μια ακόμα καλύτερη λύση είναι το Karoq 1.5 tsi DSG. Εγώ έχω το manual και με αρκετή κίνηση που κινούμαι καθημερινά (πολύ σταμάτα ξεκίνα) ο μέσος όρος κατανάλωσης είναι 8,5 με 9, όταν με το προηγούμενο diesel που είχα (1.6 Εuro5) είχα 6,5 με 7. Οπότε φαντάζομαι στην Κρήτη μπορείς να το κρατήσεις κάτω από 8 άνετα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αρκετά πιο χαμηλό βάρος σε σχέση με το Tiguan γι αυτό και στο προτείνω έναντι του τελευταίου και είναι πολύ ποιοτικό κατασκευαστικά (πιο ποιοτικό μέσα από το Ateca). Σε αυτά τα λεφτά δε, που διαθέτεις μπορείς να φτιάξεις πολύ καλό πακέτο.Αν ωστόσο θες απαραίτητα πετρέλαιο και δεν το φοβάσαι (θέλει συχνά άνοιγμα σε σταθερά ψιλές στροφές για να καθαρίζουν τόσο τα μπέκ όσο και το DPF, πράγμα που δεν ξέρω στην Κρήτη αν μπορείς να το κάνεις σε κάποιο δρόμο με ασφάλεια), θα πρότεινα τη λύση που ειπώθηκε και νωρίτερα. Nissan Xtrail 1.7 diesel. Εξαιρετικό αυτοκίνητο με κινητήρα που αντικαθιστά τον θαυμάσιο 1.6 του ομίλου, που αν αποδειχθεί εφάμηλος θα είναι πολύ καλή επιλογή.
Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σου για premium αυτής της κατηγορίας και τιμής. Κι εμένα η άποψή μου είναι πως για να πας σε premium πρέπει να αντέχει η τσέπη σου τόσο την αγορά του σε ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού (για να έχει και σημασία η αγορά), όσο και την συντήρησή του (service, βλάβες, ατυχήματα κτλ)