-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Είχε 6 αερόσακους και είχε αριστεύσει στα τότε crash tests. Επίσης είχε το σύστημα IPS (intelligent protection system) που προετοίμαζε το αυτοκίνητο σε πιθανή πρόσκρουση.
Σωστή η παρατήρησή, πιθανότατα είναι καλύτερο από την alfa σε αυτόν τον τομέα η οποία παρουσιάστηκε το 1997. Επίσης το πορτ μπαγκάζ της ιταλίδας είναι πολύ μικρό, 378 λίτρα.Αρα και σε ασφαλεια χωρους ειναι καλυτερο απο την αλφα. Καλη επιλογη τοτε
-
Σε χώρους τα χωρίζει το χάος. Αλλά το mondeo είναι και περίπου 25 εκατοστά πιο μακρύ.
-
Να πω και εγω που ειχα Mondeo X 2 αν πάρεις ford μόνο το face lift (μετα το 2004 αυτό που εχει τους τετραγωνισμένους προβολείς ομίχλης και λευκα τα πίσω φλας ) εχει λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα που είχε το παλιό και αξίζει . Πρόσεχε μόνο να ΜΗΝ το κάνεις αέριο δεν αντέχει ο κινητήρας ,δεν χρειάζεται άλωστε στον ανοικτό δρόμο με ταχύτητες μέχρι 130 είχα άνετα κατανάλωση γύρω στα 7 λίτρα .
-
Η 156 για να είναι όπως πρέπει οδηγικά και μηχανικά, αμορτισέρ, ψαλίδια, ελαστικοί σύνδεσμοι, ιμάντες, μπουζί κλπ έχει σημαντικό κόστος. Επίσης πολλοί κωδικοί γνήσιων ανταλλακτικών έχουν σταματήσει από το εργοστάσιο.
-
Έχω οδηγήσει και τα δύο. Αν θες αυτοκίνητο Alfa, αν θες μέσο μετατφοράς Ford.
-
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ηταν ολα που ενημερωτικα οσα γραφτηκαν.Οποτε μαλλον το Ford ειναι καλυτερη επιλογη.Θα κοιταξω και για το Μαζντα 6 δεν περιμενα οτι ηταν θα ηταν τοσο οδηγοκεντρικο οσο το Ford και η Alfa .αν και ανεβαινει λιγο σε τιμη .Αξιζει να δω κατι σε Volvo s40 1800 'η καποιο Octavia 1800?Επισης για την Ζαντα που ειναι 18αρα τι αποψη εχετε θα χρειαστει λετε να αγορασω 16αρα?Θα εχει μεγαλη επιπτωση σε επιδοσεις καταναλωση και ανεση?Γιατι το λαστιχο ειδα οτι ειναι 225/40/18
-
Αυτό που ανέφερα για τη στεγανότητα, συνέβη σε καινούριο μοντέλο αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί τότε στην οικογένεια, να μείνει παρκαρισμένο έξω σε μια νεροποντή και μετά από λίγες ώρες να το βρουν με λιμνάζοντα νερά μέσα στη καμπίνα. Αντικαταστάθηκε καινούριο πληρώνοντας επιπλέον, καθώς ενώ δεν παραδεχόταν η εταιρία αστοχία, σε δοκιμές φαινόταν να περνάνε νερά στη καμπίνα από διάφορα σημεία.
ίσως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Αλλά κι άλλος φίλος κάποια στιγμή παραπονέθηκε ότι ένιωσε νωτισμένο το πάτωμα μετά από οδήγηση στην εθνική υπό βροχή. Οι χώροι και το πάτημα του αυτοκινήτου, εντυπωσιακά!Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης an.rizop έγραψε:
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ηταν ολα που ενημερωτικα οσα γραφτηκαν.Οποτε μαλλον το Ford ειναι καλυτερη επιλογη.Θα κοιταξω και για το Μαζντα 6 δεν περιμενα οτι ηταν θα ηταν τοσο οδηγοκεντρικο οσο το Ford και η Alfa .αν και ανεβαινει λιγο σε τιμη .Αξιζει να δω κατι σε Volvo s40 1800 'η καποιο Octavia 1800?Επισης για την Ζαντα που ειναι 18αρα τι αποψη εχετε θα χρειαστει λετε να αγορασω 16αρα?Θα εχει μεγαλη επιπτωση σε επιδοσεις καταναλωση και ανεση?Γιατι το λαστιχο ειδα οτι ειναι 225/40/18Μιλούααμε για σοβαρά αυτοκίνητα (156, Mondeo, 6) και βαζεις στη συζήτηση S40 και Octavia?
-
Ο χρήστης an.rizop έγραψε:
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας ηταν ολα που ενημερωτικα οσα γραφτηκαν.Οποτε μαλλον το Ford ειναι καλυτερη επιλογη.Θα κοιταξω και για το Μαζντα 6 δεν περιμενα οτι ηταν θα ηταν τοσο οδηγοκεντρικο οσο το Ford και η Alfa .αν και ανεβαινει λιγο σε τιμη .Αξιζει να δω κατι σε Volvo s40 1800 'η καποιο Octavia 1800?Επισης για την Ζαντα που ειναι 18αρα τι αποψη εχετε θα χρειαστει λετε να αγορασω 16αρα?Θα εχει μεγαλη επιπτωση σε επιδοσεις καταναλωση και ανεση?Γιατι το λαστιχο ειδα οτι ειναι 225/40/18Θα σου πρότεινα είτε το mondeo είτε το mazda. Επειδή μιλάμε για μεταχειρισμένα σημασία έχει πρωτίστως να βρεις καθαρό αυτοκίνητο με πλήρες ιστορικό συντήρησης. Η ζάντα φυσικά και πρέπει να αλλαχτεί, η 18αρα είναι τρελή υπερβολή και το 40αρι προφίλ ότι χειρότερο για τους δρόμους μας. Χώρια που χαντακώνονται οι επιδόσεις και ανεβαίνει η κατανάλωση. 16αρα στην μαμά διάσταση, 205/55/16, είναι υπεραρκετή. Επίσης να αναφέρω ότι για 4-5 χρόνια είχα βάλει ελατήρια της eibach αν θυμάμαι καλά, μου τα έβαλαν μέσα στην αντιπροσωπεία ως προτεινόμενα από το εργοστάσιο. Χαμήλωσε λίγο το αυτοκίνητο, έσφιξε και έστριβε ακόμα πιο ωραία. Μάλιστα θυμάμαι ότι όταν τα έβαλα μου έκαναν ευθυγράμμιση και είχα ξενερώσει γιατί η ουρά έγινε πολύ λιγότερο συμμετοχική, πείραξαν την γωνία κάμπερ προφανώς. Βέβαια το rebound της ανάρτησης έγινε πιο απότομο. Αλλά τότε, στα mid twenties, δεν με πείραξε αυτό, έβραζε το αίμα
-
Mondeo δεν έχω οδηγήσει, μπορώ να συγκρίνω μόνο με το παρόμοιας γεύσης Focus II που υπάρχει στην οικογένεια. Το οποίο χάνει αρκετά από την 156 κατά τη γνώμη μου.
-
Τελικά;...το πήρες το 6άρι;
-
Kαλησπερα φιλε!Το mondeo πηρα τελικα !τωρα ψαχνομαι για λαστιχα μιας και θελει .το θεμα μου ειναι να κρατασω την 18αρα και να αγορασω λαστιχα για αυτη την διασταση ή να τις στειλω τις 18αρες αν και πολυ μουρατες και να παρω και ζαντες και λάστιχα .
-
Αν στην οδηγηση δεν σε ενοχλει το κοπανημα που κανουν στις ανωμαλίες του δρομου οι 18αρες (σε συνδιαμο με το χαμηλο προφιλ) , κρατα τες
Αν παλι κοπαναει πολυ, αλλαξε τες
Eπιλογη Ford Mondeo vs Alfa 156