-
Το scenic mk4 ακόμα το περιμένουμε στην Ελλάδα. Είναι το πιο ωραίο οικογενειακό, πολύ καλύτερο από πολλά suv ακόμα και από το νεο captur.
-
...Αν όμως σβήσει τελείως η 'μεγάλη' που τα έχει όλα μέσα ,ταχύμετρα στροφόμετρα κλπ βασικά και κρίσιμα όργανα, τι γίνεται τότε , είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνει 5-6 μήνες που θα έχει λήξει η εγγύηση και το κυριότερο θα μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο ή θα ενεργοποιείται κάποια βλακεία και μόνο οδική μετά ;
Εγώ ποιο πολύ σκέφτομαι την αντοχή αυτών των ψηφιακών οθονών όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο κάτω από τον καυτό ήλιο στο λιοπύρι του καλοκαιριού. Ποιος ξέρει άραγε τα specs αυτών των οθονών; Θεωρητικά δεν θα διαφέρουν και πολύ από τα αντίστοιχα άλλων αντίστοιχων απλών ψηφιακών οθονών.
-
Θεωρητικά οι οθόνες θα είναι κατασκευασμένες ώστε να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές.
-
Αφού μιλήσαμε για Scenic πιο πάνω να σας πω και εγώ την εμπειρία μου κατέχοντας ένα 3ης γενιάς με δυο έγχρωμες TFT οθόνες (μια για τα βασικά όργανα και μια για GPS και κάμερα οπισθοπορειας μετά από 9 χρονιά τα 6 στον ελληνικό ήλιο και 352000 χλμ δεν έχει εμφανισθεί το παραμικρό πρόβλημα (ουτε καμμένα pixel τίποτα) το αυτοκίνητο είναι του 2011 εισαγωγή από Β.Ιταλια.
Νομίζω ότι υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία πια σε αυτού του είδους τους πίνακες οργάνων και δεν πρέπει να μας ανησυχούν τόσο τα προβλήματα αξιοπιστίας σε αυτό το κομμάτι...
η φωτο είναι από το net....
-
Πολύ όμορφο και το χρώμα το κάνει ακόμη ποιο όμορφο... Το θεωρώ από τα ποιο ωραία της κατηγορίας.
Πηγή: https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Opel-Corsa-1,2-DIT-100-PS-EAT8_202674.asp?a=6
-
Συμφωνω. Μ αρεσει πολύ και εμένα. Κοίτα στα 17280 έκδοση που παίρνεις με ένα εξαιρετικό αυτόματο. Πες βαζεις αλλο ενα 1000ρικο για κάποια έξτρα.
Όπως έχω πει είναι το 208 στην τιμή που έπρεπε να είναι το 208
Ει αι και πιο οδηγοκεντρικο από το 208 και έχει ως έξτρα ακόμα και led matrix φώτα. Απίστευτα φώτα. Όποιος έχει οδηγήσει παθαίνει πλάκα. Φωτίζουν τα πάντα σαν σε μεγάλη σκάλα αλλά δεν τυφλωνούν τους απέναντι και μπροστινούς
Π.χ Η 5αρα και η 7αρα έχουν τέτοια φώτα ως έξτρα φυσικά.
-
Συμφωνώ Στορμ, εκτός από το χρώμα...χάλια είναι στο ποντικί, πολύ μουντό και χάνει τις γραμμές τις σχεδίασής τους. Θέλει έντονα χρώματα για να δείξει. Το πορτοκαλί του πάει φοβερά (είναι και δωρεάν), όπως και το κόκκινο.
-
Συμφωνώ Στορμ, εκτός από το χρώμα...χάλια είναι στο ποντικί, πολύ μουντό και χάνει τις γραμμές τις σχεδίασής τους. Θέλει έντονα χρώματα για να δείξει. Το πορτοκαλί του πάει φοβερά (είναι και δωρεάν), όπως και το κόκκινο.
χεχε. σαν του γατουγιου... πετρικαλι. εχει καψει καρδιες μιλφατων στη γειτονια. που φτυνανε το ιμπιθα. αλλα δεν κανει κονε στον μπαμπα
-
Εντάξει, το χρώμα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Πάντα στα αυτοκίνητα κοιτάω τα χρώματα που μου αρέσουν για να βγάλω συμπέρασμα.
Αν οι φωτογραφίες ήταν με πορτοκαλί ή με κόκκινο Corsa δεν θα έδινα σημασία.
-
Παιδες εγω οδηγησα και εχω παραγγειλει περτικαλι......το Κλιο......απιστευτο χρωμα που απο κοντα ειναι ακομη πιο ωραιο!!!!!!!!!
Ακομη και ενα Μικρα που κυκλοφορει εδω Συρο του παει παρα πολυ.......ειναι ιδιαιτερο χρωμα και φωτεινο.
-
Παιδες εγω οδηγησα και εχω παραγγειλει περτικαλι......το Κλιο......απιστευτο χρωμα που απο κοντα ειναι ακομη πιο ωραιο!!!!!!!!!
Στο Κλιό είναι ακόμα καλύτερο, το καλύτερο περτικαλί που έχω δεί! Είναι ειδικό χρώμα, 3πλης επίστρωσης (με το βερνίκι χρωματιστό και όχι διάφανο) και γυαλίζει απίστευτα. Εαν έπαιρνα το Κλιό, το συγκεκριμένο χρώμα θα ήταν μονόδρομος.
-
Δεν ήξερα οτι υπαρχει τέτοιο βερνίκι.
Οντως όποιος τομδειναπο κοντά το πορτοκαλί, μένει άφωνος, ιδιαίτερα στον ήλιο. Θυμίζει concept car χρωμα
-
Το μόνο ουσιαστικά μείον του καινούριου Corsa είναι η αφάνταστη μπαναλαρία της εξωτερικής εμφάνισης του. Φαντάζομαι όμως ότι έγινε επί τούτου, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το γενναίο τιμολογιακό καπέλο στην τιμή του 208...
-
Το μόνο ουσιαστικά μείον του καινούριου Corsa είναι η αφάνταστη μπαναλαρία της εξωτερικής εμφάνισης του. Φαντάζομαι όμως ότι έγινε επί τούτου, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το γενναίο τιμολογιακό καπέλο στην τιμή του 208...
η αληθεια ειναι οτι νοστιμον ειναι, και με το περτικαλι το λες και ξεχωριστο. Αλλα ειναι φτιαγμενο για ρεντ - ε- καρ και σχημα που δεν ενοχλει ή φτιαχνει. και που θα αντεξει χρονια στο κουρμπετι. δεν ξερω αυτα που θα εχουν τις οθονες μονο, οπως και ολα οσα εχουν οθονες. μετα απο μια πενταετια θα δειχνουν οπως τα σι αρ τι σημερα
-
Η αληθεια είναι ότι έχει αυτού του είδους τον έξυπνο σχεδιασμό που έχει και το swift . Κενό στα γόνατα και το πάνω μέρος γυρισμένο προς τον οδηγό. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ο ιδεατος κατ'εμέ.
Δείτε το παιδί που έχει μεγάλα πόδια πως βολεύεται, για παράδειγμα στο 208 αυτο είναι σχεδον αδύνατον ή έστω δύσκολο.
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Βγαίνει και με πανοραμική οροφή σταθερή, την κλασική του PSA grοup που δίνει αίσθηση ευρυχωροας μεγάλου αυτοκινήτου λογω του φωτός και με αυτό το υπέροχο αυτόματο 8 ταχυτήτων.
Αυτό και το επόμενο yaris πρέπει να είναι πολύ ωραία αυτοκίνητα. Το jazz ειναι κάτι άλλο και κάτι το διαφορετικο
-
το corsa το οποιο με αυτοματο κιβωτιο8 ταχυτητων και πετρελαιο και γενικα ππιο ολοκληρωμενο συνολικα.
Aς αρχίσουμε από εδώ. Corsa diesel και αυτόματο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Αυτόματο μόνο με τον βενζίνης σε 100 ή 130 άλογα. Οικονομικό μοτέρ, αλλά προφανώς την οικονομία του πετρελαίου δεν θα την έχεις, όμως είναι ωραίος κινητήρας και κινεί αρκετά σβέλτα το αυτοκίνητο. Αναφορικά με το κιβώτιο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις στην κατηγορία.
Για τους χώρους να το δείς, γιατί το Corsa είναι ουσιαστικά το Peugeot 208, απλά επειδή δεν έχει το i-cockpit, ίσως να χωράς καλύτερα. Πάντως δεν είναι και από τα πιο ευρύχωρα, οπότε δοκιμή οπωσδήποτε. Εαν σου κάνει, η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος σε αυτή την τιμή και με τόσο καλό αυτόματο. Εναλλακτικά, εαν σου αρέσουν, μπορείς να δεις C3 & C3 Aircross για περισσότερους χώρους.
Η αλήθεια είναι ότι αυτόματο κιβώτιο και οικονομία δεν συνδυάζονται πολύ καλά και επίσης οι επιλογές σου είναι περιορισμένες. Μια καλή λύση, αναφορικά με την οικονομία είναι το Yaris Hybrid, αλλά όχι αυτό που κυκλοφορεί τώρα, αυτό που θα έρθει σε 3-4 μήνες.
-
_petros wrote:
το corsa το οποιο με αυτοματο κιβωτιο8 ταχυτητων και πετρελαιο και γενικα ππιο ολοκληρωμενο συνολικα.
Aς αρχίσουμε από εδώ. Corsa diesel και αυτόματο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Αυτόματο μόνο με τον βενζίνης σε 100 ή 130 άλογα. Οικονομικό μοτέρ, αλλά προφανώς την οικονομία του πετρελαίου δεν θα την έχεις, όμως είναι ωραίος κινητήρας και κινεί αρκετά σβέλτα το αυτοκίνητο. Αναφορικά με το κιβώτιο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις στην κατηγορία.
Για τους χώρους να το δείς, γιατί το Corsa είναι ουσιαστικά το Peugeot 208, απλά επειδή δεν έχει το i-cockpit, ίσως να χωράς καλύτερα. Πάντως δεν είναι και από τα πιο ευρύχωρα, οπότε δοκιμή οπωσδήποτε. Εαν σου κάνει, η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος σε αυτή την τιμή και με τόσο καλό αυτόματο. Εναλλακτικά, εαν σου αρέσουν, μπορείς να δεις C3 & C3 Aircross για περισσότερους χώρους.
Η αλήθεια είναι ότι αυτόματο κιβώτιο και οικονομία δεν συνδυάζονται πολύ καλά και επίσης οι επιλογές σου είναι περιορισμένες. Μια καλή λύση, αναφορικά με την οικονομία είναι το Yaris Hybrid, αλλά όχι αυτό που κυκλοφορεί τώρα, αυτό που θα έρθει σε 3-4 μήνες.
Συμφωνώ σε όλα.
Εγώ θα κοίταγα και το C3 Aircross λίγο ποιό σοβαρά. Είσαι πολύ ψηλός για B hatch και λογικά από πίσω σου δεν θα χωράει ποτέ κανείς, οπότε θα έχεις τριθεσιο αυτοκίνητο!
Το C3 Aircross είναι στο μπάτζετ σου κ εχει άπλετους χώρους κ μόλις 10- 15 πόντους μήκος πάνω απο τα B. Ψηλή θέση οδήγησης και φοβερή άνεση, χώρους.
Αν δεν χώρας σε 208, νομίζω οριακά θα είσαι και στο Corsa.
Για το Swift θα σε βομβαρδίσει σε Ιαπωνική προπαγάνδα ο Lap-ης σε λίγο!
Έχεις μπει σε Swift; Δες κ τα 2 C3 κ το Corsa κ πες μας τις χωροταξικές διαφορές, θα έχει ενδιαφέρον με το ύψος σου.
-
το κορσα το πετρελαιο το μανιουαλ οικονομικο ειναι. για τετοιο υψος δεν εχω απαντησις χωρων, παντως ο πιτσιρικας μου που ειναι 5 εκατοστα κοντυτερος σου αλλα εχει πλατες μπραβου στη αχαρνων, ειναι μια χαρα.
-
Γατε ευχαριστω για το σχολιο
Κοιταξε λογικα το αμαξωμα στο κορσα θα ειναι ιδιο ανεξρτητως κιβωτιου ,οποτε αμα χωραει ο γιος σου με με 5 ποντους πιο κατω,πιστευω και εγω κομπλε θα ειμαι,αλλα κραταω επιφυλαξεις μεχρι να το δω απο κοντα.
ΕΠΙσης για τον πινακα οργανων τι λετε?
προτυμω να ειναι αναλογικος . μπορω στο κορσα να επιλεξω τουλαχιστον τα βασικα οργανα να ειναι αναλογικα?
-
Καλημερα στο forum,
Θα ηθελα τι γνωμη σας για το corsa συνολικα ως αυτοκινητο.(γενικα δεν ετυχε να οδηγησω ποτε opel και δεν εχω εικονα απο προηγουμενα μοντελα)
Ψαχνω ενα μικρομεσαιο αυτοματο 80% για πολη με κριτηρια
1)Αξιοπιστια στα μηχανικα μερη (πχ κιβωτιο κλπ) καθως το αυτοκινητακι θα το κρατησω μεχρi να μην παει
2)καταναλωση για νορμαλ οδηγηση στα πλαισια του αστικου ιστου(τωρα σε επαρχια οσο κι αν λεω οτι θα παω σιγα ε το παταω το γκαζακι μου)
3)καλους χωρους κυριως στην καμπινα του οδηγου-συνεπιβατη (εχοντας υψος 1.92 με ενδιαφεροθν πολυ οι χωροι κυριως κεφλι-ουρανος και γονατα-κατω μερος τιμονιου) (οσον αφορα το πισω μερος ε δεν θα κατσω ποτε πισω XD,τωρα για φορτωμα αν τυχει καταλαβαινετε,μπορω να ριξω τα καθησματα,και δεν εχω αναγκες οικογενειας.
4)τιμη δεν θελω να ξεπερασει τα 20000για μικρομεσσαιο(και τα 20000 πολλα ειναι απλως το αυτοματο και με οικονομια στο καυσιμο ,πανω κατω ολα εκει ειναι)
**Μεχρι στιγμης μετα απο παρα πολυ ερευνα και δοκιμες ειδα πολλα μοντελα **στα περισσοτερα δενν χωρουσα (πονεμενη ιστορια πχ 208,i10,toyota,).
Ως οδηγος με ενδιαφερει να μου κανει κλικ το αμαξι..
Μεχρι στιγμης sto
***suzuki swift εχω καταληξει ***απλως προσφατα ειδα το corsa της opel απο ενα γνωστο μου και πραγματικα μου κεντρισε το ενδιαφερον.Μεχρι στιγμης μια παρατηρηση που μπορω να κανω ειναι οτι το swift στην glx ειναι καπως ακριβο για αυτα που προσφερει σε σχεση με το corsa το οποιο με αυτοματο κιβωτιο8 ταχυτητων και πετρελαιο και γενικα ππιο ολοκληρωμενο συνολικα.
Θα εκτιμουσα πολυ την γνωμη σας σε αυτο το διλημμα
Ολα τα σχολια και γνωμες δεκτα και ευχαριστω για το χρονο σας!!!
Opel Corsa F (2019)