-
Την απάντηση μόνο εσύ μπορείς να την δώσεις. Το Corsa είναι σαφέστατα πιο VfM και μάλλον καλύτερο οδηγικά, ενώ στις συγκεκριμένες εκδόσεις είναι και αρκετά ταχύτερο (30% περισσότερη ισχύς είναι μεγάλο νούμερο!). Μόνος λόγος να πάρεις το 208 είναι αν το ερωτεύτηκες (λόγω εξωτερικής εμφάνισης, εσωτερικού κλπ - σε άλλους αρέσει το 208, σε άλλους όχι). Για αυτό λέω ότι μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις.
-
Οδήγησα το Corsa σήμερα, GS Line 100hp, χειροκίνητο. Κλασσικά διαδρομή 10' που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις και πολλά.
Πάντως το βρήκα καλύτερο από το 208, ειδικά όσων αφορά την ποιότητα κύλισης και την άνεση (16' ζάντες). Επίσης, εμφανισιακά είναι πολύ όμορφο, ειδικά στο πορτοκαλί και μέσα εμένα μου αρέσε αρκετά, ελάχιστα υποελείπεται του Peugeot σε wow factor αλλά εργονομικά είναι μια χαρά. Κιβώτιο και συμπλέκτης πολύ μέτρια, κάτω του μέσου όρου (έκανε το μέτριο κιβώτιο του φιέστα να μοιάζει με Honda) και ο βασικός λόγος να προτιμήσει κάποιος το αυτόματο. Οι χώροι κλασσικά μέτριοι, με θέση οδήγησης στα μέτρα μου (1.82, 85 κιλά), πίσω δεν χωράω με τίποτα.
Στις τιμές που προσφέρεται είναι απίστευτη ευκαιρία και εαν έψαχνα σε αυτή την κατηγορία μάλλον δεν θα κοίταζα κάτι άλλο (πέραν του Φιέστα), ειδικά σε αυτόματο.
-
Ολοι στο τελος με τον Λαπ θα συμφωνησετε....αφου...ετσι παει...τι παιδευεστε;;;
Φανη δεν ειναι περα των μετριοτατων χωρων που αυτο εχει να κανει με το μεγεθος πιο ανετο για τα γονατα του οδηγου;;;
Και γενικα με το αυτοματο δεν ειναι το λεγομενο αυτοκινητο του ελληνα στα 17 με 18.000 ευρω;;;;
-
Στις τιμές που προσφέρεται είναι απίστευτη ευκαιρία και εαν έψαχνα σε αυτή την κατηγορία μάλλον δεν θα κοίταζα κάτι άλλο (πέραν του Φιέστα), ειδικά σε αυτόματο.
Μας υποχρέωσε και η Ford με το αυτόματο fiesta...
-
Μας υποχρέωσε και η Ford με το αυτόματο fiesta...
Άστα να πάνε, μαντάρα τα έχει κάνει η Ford τόσο με τους κινητήρες όσο και με τα κιβώτια. Μα τόσο δύσκολο είναι να βγάλει ένα αυτόματο της προκοπής, να το κρατήσει αρκετά χρόνια και να το τοποθετεί στο 90% των μοντέλων της?
-
Οδήγησα το Corsa σήμερα, GS Line 100hp, χειροκίνητο. Κλασσικά διαδρομή 10' που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις και πολλά.
Πάντως το βρήκα καλύτερο από το 208, ειδικά όσων αφορά την ποιότητα κύλισης και την άνεση (16' ζάντες). Επίσης, εμφανισιακά είναι πολύ όμορφο, ειδικά στο πορτοκαλί και μέσα εμένα μου αρέσε αρκετά, ελάχιστα υποελείπεται του Peugeot σε wow factor αλλά εργονομικά είναι μια χαρά. Κιβώτιο και συμπλέκτης πολύ μέτρια, κάτω του μέσου όρου (έκανε το μέτριο κιβώτιο του φιέστα να μοιάζει με Honda) και ο βασικός λόγος να προτιμήσει κάποιος το αυτόματο. Οι χώροι κλασσικά μέτριοι, με θέση οδήγησης στα μέτρα μου (1.82, 85 κιλά), πίσω δεν χωράω με τίποτα.
Hχομονωση? Καθισματα? Ωραιο το Κορσα, το μονο που δεν μου αρεσε οι λιγο μικρες ζαντες. Ισως μια εκδοση με 17αρες 5μπουλονες υπαρχει?
-
Ηχομόνωση? Καθισματα? Ωραιο το Κορσα, το μονο που δεν μου αρεσε οι λιγο μικρες ζαντες. Ισως μια εκδοση με 17αρες 5μπουλονες υπαρχει?
Εμένα αυτό ακριβώς μου άρεσε που ακόμα και η GS line έχει 16αρεσ και όχι τις άχρηστες 17αρες που χαλάνε την άνεση και μόνο μειονεκτήματα έχουν! 5μπουλονες γιατί?
Ηχομόνωση κ καθίσματα μια χαρά όσο μπόρεσα να δω, άνω του μέσου ορου και αντίστοιχα του 208.
-
wantone wrote:
Ηχομόνωση? Καθισματα? Ωραιο το Κορσα, το μονο που δεν μου αρεσε οι λιγο μικρες ζαντες. Ισως μια εκδοση με 17αρες 5μπουλονες υπαρχει?
Έτσι ακριβώς! Έχουμε και σκατά δρόμους!!!
Εμένα αυτό ακριβώς μου άρεσε που ακόμα και η GS line έχει 16αρεσ και όχι τις άχρηστες 17αρες που χαλάνε την άνεση και μόνο μειονεκτήματα έχουν! 5μπουλονες γιατί?
Ηχομόνωση κ καθίσματα μια χαρά όσο μπόρεσα να δω, άνω του μέσου ορου και αντίστοιχα του 208.
-
Δοκιμή του 130 GS Line EAT8 από το Drive. Αρνητική εντύπωση, της δοκιμής, που δεν μέτρησαν τις επιδόσεις...τι δοκιμή είναι αυτή? Κατανάλωση σε λογικά και αναμενόμενα επίπεδα.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-opel-corsa-12t-130-ps-eat8-gs-line
-
Παρουσίαση είναι πάρα δοκιμή. Ότι κάνει το traction. Βασικά αυτά με κουράζουν πολύ. Πάντως το drive δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Συνήθως έχει πολύ ενδιαφέρουσες δοκιμες.
-
το πετρικαλι το ντηζελακι εχει παραληφθει παρα του γατακιου εδω και καποιαι ημεραι...
οποτε επηρε και ο μπαμπαγατος μυρουδια.
ας ξεκινησουμε απο τα καλα.
πολυς εξοπλισμος, πολυ καλη καμερα οπισω, πολυ εξυπηρετικο κλιμα, γαματα φωτα. θυμιζω μεσαια εκδοσις με κατι ψιλα που το ειχαν #dosto_tora
επισης ωραιο χρωματακι το περτικαλι, θυμιζει γατες αλανιαρικες. με ομορφουλι το πισω το σποιλέρι.
το ψαρωτικον ομως, ακους γυρε, ειναι η καταναλωσις η μεση. ο νεανιας εχει βαλει 700 χιλιομετρακια, αλλα 100 ο αρχιγατος. ολα σε στρωσιμο. αλλα απο το αλλο με τις ανοχες τις μεγαλες που πρεπει να σιαξεις απο το πρωτο μετρο. αυτο που χρησιμοποιει η οικογενεια. λοιπον, 4.2!! απο τα 700 τα 500 πετρουπολη-ζωγραφου πικρες ωρες, καποιες φορες απο αο καποιες απο κεντρο. και επισης δυο μηνοι τωρα η αντικατασταση του ιμπιθα ήταν ενα κορσα ενα κομμα τριο μαζουτ, που εφερνε 6.3. και δεν επηγαινε και τοσο. το επισης στις ιδιαι συνθηκαι, το 1.5 της γατας το κλιο του 15 που το κλεβε οταν δεν ειχε φραγκα, ειναι στα 6.0. το μπενζιν ιμπιθα, στα 8 και οσες φορες εχει τσιμπησει το βιτ, στα 9 και βαλε, αλλα εκερδισε κατι σουβλακες στη βουτα και εκει αψηλά στον περιφερειακο απο κατι τσι κοτες.
παμε στα μετρια
μεσα ειναι καλα να κατσεις εμπροστα. σχετικα καλα και πισω. καλυτερα απο το προηγουμενο και καλυτερα απο το κλιο. αλλα χειροτερα απο το ιμπιθα. θηκαι καφε. αν δεν πινει ελληνικο, καλυτερα να μην εχς γκομενα. επισης καπουτσινο, ποτες διπλο. γενικα περιεργα τα πραγματα καποια. κατι αναμεσο σε πολο του δυο και πουγκ του μηδεν εφτα. επισης κουνιεται καλα, δεν εχει γκαπα-γκουπα, μπαινει λιγο καλυτερα απο το ιμπιθα σε γλυστερο τουλαχιστον, αλλα το νησι ειχε καλυτερο τιμονι. σταματαει και σαν τη μονικα στα φιλαρακια. σπαστικα τα φρενακια του, δεν αρπαζουν ομως, ουτε στη κατηφορα για πορτο-γερμενο.
...και τα σκατα
μυρναει γαλλιλα απο τη παλια. αυτη του μιτεραν. οτι αν ανοιξεις τη πλαστικουρα απο κατω θα βρεις φιδια. και αν σου χαλασει κατι, που ολα πανω του μοιαζουν προθεσμιακες στην εθνικη την εποχη των καπιταλ κοντρολ, λες ευτυχως που το επηρα με ληζινγκ. που χου το προηγουμενο το ντηζελακι το κορσα, μια χαρα ηντανε, απλως ασυμπαθιστο σαν τη κυρατσα στο φουρνο.
συμπερασμα - εγινα μελισσα
πως διαολο καταφερνουν οι γαλλοι να δινουν ενα εξαιρετικο σαρφέις αγνωστος. οποτε μη σηκωνεις τη φουστα, μπορει να βρεις π@π@ρι@. ομως μια και παιρνει τουλαχιστον κατι απο πνευμα θετικον παρα του γατου, αγοραστε ελευθερα, αγοραστε μαζουτακια, ετουτο καλο ειναι αν οχι το καλυτερο, αν πας με μαζουτακι στο βερτη, δεν χρειαζεται να χωνεις κατω απο το παλτο το εξτρα τζονυ...
-
χαχαχα
Βερτη πας γατε;;;;
Τι να πω;;; Tοσο μεγαλη διαφορα αυτος ο νεος diesel της peugeot.
Θα ψαξω να δω ποιες οι διαφορες με τον 1,6.
Εχω εντυπωσιαστει απο τα νουμερα.
Βεβαια να πω πως με swift hybrid εισαι στις ιδιες διαδρομες κοντα στο 4,8 με 5,1 αλλα δεν εχει τη δυναμη του turbo και χρειαζεται μια σχεση κατω στο κιβωτιο αλλα γενικα εχουν ιδιο ρυθμο μετακινησης. Ευτυχως το κιβωτιου του ιαπωνικου ειναι ποιημα.
Επισης το corsa το εχω πει...παρτε το αφοβα...ειναι εξαιρετικο οπως φαινεται. και τα καλωδια....σιγα καλωδια ειναι τι αν τα βλεπεις τι αν και δεν τα βλεπεις.Δεν κανει διαφορα.
Να το χαρειτε και παντα καλοταξιδο και ατρκαριστο να ναι.
Ερωτηση. Τις καταναλωσεις συτες με τι μεση ταχητητα ανα ωρα της πετυχες;;
-
Είδα από κοντά το καινούριο Corsa στο μαγαζί που περιποιείται το αμάξι μου. Δυστυχώς έπαθα σοκ με την ποιότητα της βαφής. Μπιμπίκια, χρώμα που έχει τρέξει, σκουπίδια... Χαμός! Και δεν μιλάμε για 1-2 σε συγκεκριμένο πάνελ. Είχε τουλάχιστον 15-20 ατέλειες σε ΟΛΑ τα panel!
Στεναχωρήθηκα πραγματικά σαν να ήταν δικό μου. Και εγώ από Corsa (D) προέρχομαι και το 2008 που το πήρα η βαφή του δεν ήταν σε αυτό το μαύρο χάλι.
Κρίμα...
-
το χρώμα σε τέτοιο χάλι και αυτός που το αγόρασε το αυτοκίνητο δεν το πήγε πίσω???
Τελικά διαλευκάνθηκε το μυστήριο με τα ψηφιακά όργανα ταμπλό σε ποιο πακέτο εξοπλισμού προσφέρεται?
από ότι έχω καταλάβει είναι στάνταρ στο ηλεκτρικό
-
Ναι και εξτρα στις αλλες νομιζω εκτος της βασικης
-
Ρε παιδιά, δηλαδή τους χώρους του νέου corsa, ειδικά πίσω αλλά και μπροστά, τους βρίσκετε καλούς για μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε εν έτει 2020 !?
-
Στον διαμορφωτή φαίνεται ότι ανέβηκαν λίγο οι τιμές και η 8’ είναι standard σε elegance & GS-line (Infotainment)
-
Το είδα σήμερα πρώτα Hyundai i10 νέο καί μετά το Corsa . Χώροι για τα γόνατα του πίσω επιβάτες ποιο μεγάλη μου φάνηκε στο i10 !
-
Ότι πιάνουν στα χέρια τους οι Γάλλοι σκατα γίνεται;
Έλεος πια !!! τοσα ίδια αμάξια και ποιότητα ίσα ίσα για να θαμπωθει ο ιθαγενής να το πάρει και να τραβάει μαλλιά και βυζια μετά; -
Υπερβαλεις καπως, σαν ποιοτητα εσωτερικου μια χαρα ειναι.
Σαν αξιοπιστια ανεβηκαν καποια επιπεδα τα γαλλικα, τα προηγουμενα (περιοδου 2006-2012++) συμφωνω πως ειχαν συνεχως πρπβληματα. Κατι ξερω και εγω που παω καθε μηνα για μικρολεπτομερειες σε συνεργεια...βεβαια ειμαι περιεργος...τριζει κατι...το αλλαζω. (Δεν ξερω για αλλες εταιριες αλλα στα γαλλικα τα μαμα ανταλκτικα της αντιπροσωπειας, μετα τα δεκα ετη δεν ειναι τα αρχικα oem. Ειναι σαν τριτου κατασκευαστη με σαφως υποδεεστερη ποιοτητα. Π.χ αμορτισερ, συνεμπλοκς-Gabriel στα πρωτα δεκα ετη, μαρκα με εκαψες μετα απο τα δεκα ετη και ας ειναι της αντιπροσωπειας κτλ
Ιδιαιτερα το corsa επιτελους απεκτησε ενδιαφερουσα οδηγικη συμπεριφορα και αισθηση, πριν ηταν σαν daewoo του 2000, ενω η αισθητικη του ανεβηκε επιπεδα καθως επισης και οι τεχνολογιες του...καλα για τις τεχνολογιες και η opel καλα τα πηγαινε.
Opel Corsa F (2019)