-
To DSG, εαν συντηρείται σωστά έχει πολλές πιθανότητες να μην βγάλει ζημία. Το θέμα είναι ότι η συντήρηση κοστίζει και ορισμένοι την αποφεύγουν. Σίγουρα είναι ένα ευαίσθητο κιβώτιο, ειδικά εαν κινείται συχνά (ή αποκλειστικά) μέσα στην πόλη όπου ζεσταίνεται πολύ. Και περισσότερο πρόβλημα δεν είναι το DSG όσο η αντιμετώπιση της Καρέντα στις ζημιές που βγάζει.
-
Φιλε tkin, ερχεσαι απο το φοβερο και τρομερο s-cross με τα 33 κιλα ροπη και τα 120 αλογα και πας με 27000 ευρω για το.....kamiq?
Αδερφε,ποσα θες να μας τρελανεις; Αντι να δεις καποιο kia suv,hyundai tucson τα οποια θα αντεξουν οσο αντεξεις και εσυ, πας και κυνηγας τα χρεπια;
Ημαρτον αδερφε μου.
-
Ambition 1.6 TDI DSG
22000
109 τελη κυκλοφοριας
Φαντάζομαι ότι σου δώσανε και την επέκταση εγγύησης, κυρίως λόγω DSG;
-
Φιλε tkin, ερχεσαι απο το φοβερο και τρομερο s-cross με τα 33 κιλα ροπη και τα 120 αλογα και πας με 27000 ευρω για το.....kamiq?
Αδερφε,ποσα θες να μας τρελανεις; Αντι να δεις καποιο kia suv,hyundai tucson τα οποια θα αντεξουν οσο αντεξεις και εσυ, πας και κυνηγας τα χρεπια;
Ημαρτον αδερφε μου.
Με 27Κ παζάρευε το ντήζελ αυτόματο 3008, όχι και τόσο χρέπι... ούτε το καινούριο αυτόματο ντήζελ πλήρως εξοπλισμένο Καμικ με 22Κ το λες χρέπι...
κι εμείς γιαπωνεζόφιλοι είμαστε, αλλά δεν κάνουμε έτσι!
το καινούριο αυτόματο s-cross δεν έχει κι άσχημη τιμή, αλλά πάλιωσε πολύ το μοντέλο και δεν έχει πετρέλαιο...
-
To DSG, εαν συντηρείται σωστά έχει πολλές πιθανότητες να μην βγάλει ζημία. Το θέμα είναι ότι η συντήρηση κοστίζει και ορισμένοι την αποφεύγουν. Σίγουρα είναι ένα ευαίσθητο κιβώτιο, ειδικά εαν κινείται συχνά (ή αποκλειστικά) μέσα στην πόλη όπου ζεσταίνεται πολύ. Και περισσότερο πρόβλημα δεν είναι το DSG όσο η αντιμετώπιση της Καρέντα στις ζημιές που βγάζει.
Τι συντηρηση απαιτεί ? (εκτος απο βαλβολινες)
-
Με 27Κ παζάρευε το ντήζελ αυτόματο 3008, όχι και τόσο χρέπι... ούτε το καινούριο αυτόματο ντήζελ πλήρως εξοπλισμένο Καμικ με 22Κ το λες χρέπι
κι εμείς γιαπωνεζόφιλοι είμαστε, αλλά δεν κάνουμε έτσι!
το καινούριο αυτόματο s-cross δεν έχει κι άσχημη τιμή, αλλά πάλιωσε πολύ το μοντέλο και δεν έχει πετρέλαιο...
+1
Κι ο Tkin νομίζω τελικά πάει για 2008 diesel αυτόματο allure με το ωραίο κόκκινο μεταλλικό χρώμα.
-
Καλά τα λέτε αλλά επειδή δεν θέλω να σκοτώσω το Σουζούκι οσο όσο μάλλον πάω για αλλαγή πλάνου και ας χάσω τα summer sales της πεζω....
Έχω και αλλο μαγκωμα με το 2008 , εκτός του οικονομικού πολύ στενό το βλέπω 1.37 μπροστά 1.31 πίσω. Τα καμικ και σκάλα πχ έχουν 1.44 και .1.42.....το scross έχει αντίστοιχα 1.39 1.36 (δικές μου μετρήσεις καθώς οι αξιότιμη Σουζούκι 6 χρόνια κυκλοφορεί το μοντέλο αλλά ένα σωστό διαστασιολογικο δεν βγάλανε)
-
Ανατρίχιασα με το 'φοβερό και τρομερό' S-Cross το οποίο κάνει το Kamiq να δείχνει χρέπι!
Εμένα πάντως αν μου έλεγες σε πιο σαλόνι θέλω να περάσω τη μέρα μου, θα διάλεγα το δεύτερο...
-
Εντάξει τώρα και εσύ παίζεις άτιμα! Σαλονια ναι πάντα θα υπερέχουν τα αμάξια του γκρουπ. Αλλά από αξιοπιστία; 2 χρόνια εγγύηση στα μίξερ δίνουν όχι στα αμάξια.
-
Τι συντηρηση απαιτεί ? (εκτος απο βαλβολινες)
Αλλαγή στους δίκσους (συμπλέκτες) όποτε φθείρονται, γιατί εαν λειτουργέι με φθαρμένους ανεβάζει ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία.
-
Γιατί τι κοστολόγια μιλάμε?
-
Προβλέπεται από το group αλλαγή υγρών στο dsg στα 60κ?
Δεν νομίζω.
-
Γιατί τι κοστολόγια μιλάμε?
Αυτό θέλω κι εγώ να το μάθω.
Έχω ακούσει πάντως πως η αλλαγή υγρών του DSG χρεώνεται γύρω στα 600-700€ και γίνεται γύρω στα 60.000 χλμ.
Ας επιβεβαιώσει κάποιος που γνωρίζει εκ πείρας.
Βρίσκω τα παρακάτω:
-
Δες παραπάνω το σχόλιο.
-
Προβλέπεται από το group αλλαγή υγρών στο dsg στα 60κ?
Δεν νομίζω.
Δεν ξέρω τι λέει το γκρούπ, αλλά σίγουρα χρειάζεται. Και η BMW λέει 'sealed for life' αλλά εαν δεν αλλάξεις λάδια ATF μέχρι τα 100-120.000χλμ, θα πάρεις σύντομα το κιβώτιο στο χέρι. Οι εταιρείες το λένε για να μειώνεται το κόστος συντήρησης, τώρα εαν μετά από π.χ 8-10 χρόνια θέλει αλλαγή το κιβώτιο, εεε και τι έγινε. Στην 'πολιτισμένη' Ευρώπη θα είναι ήδη στον 3ο ιδιοκτήτη το αυτοκίνητο.
-
Βάλτε 3-4 εκατοντάδες ευρώ στην τιμή του δίσκου του dsg και είστε μέσα....γνωστός είχε αλλάξει 3 φορές μέχρι τα 100 χιλιάδες χλμ και δεν πλήρωσε ποτέ κάτω από 1000... για τα υγρά δεν θυμάμαι....
-
Λογικό είναι, αφού ουσιαστικά ένα κανονικό χειροκίνητο είναι (σαν αρχή λειτουργίας, δεν έχει σχέση με τα πλανητικά και τον μετατροπέα), το οποίο έχει συμπλέκτη (υλικό τριβής) που θέλει κανονικά αλλαγή όπως ο συμπλέκτης στο χειροκίνητο και μάλιστα επειδή έχει 2 συμπλέκτες έχει και αυξημένο κόστος.
-
Ναι αλλά την δουλεια που κανουν οι 2 συμπεκτες στο dsg , την κανει ενας στo χειροκινητo. Αρα αν στο χειροκινητο θα αλλαζες συμπλεκτη στα 150,000χλμ, στο dsg θα επρεπε στα 300,000. Αυτα θεωρητικα , γιατι στην πραξη δεν βλεπω να γινεται....
-
Συμπέρασμα; dsg μόνο λιζινγκ. Αλλιώς ξυνεσαι στην μαγκουρα του τσοπανου! Όπου τσοπανος η αντιπροσωπεία
-
Ναι αλλά την δουλεια που κανουν οι 2 συμπεκτες στο dsg , την κανει ενας στo χειροκινητo. Αρα αν στο χειροκινητο θα αλλαζες συμπλεκτη στα 150,000χλμ, στο dsg θα επρεπε στα 300,000. Αυτα θεωρητικα , γιατι στην πραξη δεν βλεπω να γινεται....
Όχι ακριβώς, γιατί την μεγάλη φθορά την τρώει ο συμπλέκτης στο πατινάρισμα, άρα στο ξεκίνημα με 1η. Επίσης το DSG πατινάρει πιο συχνά και πιο πολύ για τις αλλαγές. Οπότε χρειάζεται αλλαγή ο συμπλέκτης περίπου όσο συχνά και στο χειροκίνητο. Τώρα παραπάνω γράφανε για 3 αλλαγές σε 100.000χλμ, αυτό είναι πάρα πολύ συχνά!! Δεν έχω όμως άποψη γιατί τα αντιπαθώ κάργα τα DSG και έτσι δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με δαύτο.
Skoda Kamiq