-
Χαχα.....,Φανη το γραφω στην ατζεντα μου., να το θυμαμαι...,εγραψες....
-
Σχετικά με τις τράπεζες τώρα και έχοντας εργαστεί 15 χρόνια σε 4 μεγάλες Ελληνικές, θα πώ αυτό που είπα και στο 1ο interview που μου έκαναν όταν με ρώτησαν γιατί θέλω να εργαστώ σε τράπεζα. 'Γιατί θέλω να δώ από μέσα πώς κάνετε αυτό το καταπληκτικό, δηλαδή να κλέβεται τόσο πολύ τον κόσμο και να είναι νόμιμο'. Αλήθεια το είπα αυτό και με προσέλαβαν! Η τράπεζα, ώς αρχή λειτουργίας έχει τη νόμιμη 'κλοπή' και από εκεί ξεκινάνε ένα σωρό προβλήματα, συνεπικουρούμενα από το γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δεν αφήνει τις τράπεζες (ώς ιδιωτικές επιχειρήσεις) να πτωχεύσουν.
+1000
-
Ωραίος ο Φάνης !!
-
Δεν νομίζω ότι οι μικροί ΠΡΙΝ την κρίση ήταν επιρρεπείς στο να μην πληρώνουν . Απλά οι τράπεζες είναι μονοπώλιο και τώρα έχουν χειροτερεύσει πολύ σε νοοτροπία . Δημόσιοι υπάλληλοι και έτσι...
-
Δεν νομίζω ότι οι μικροί ΠΡΙΝ την κρίση ήταν επιρρεπείς στο να μην πληρώνουν . Απλά οι τράπεζες είναι μονοπώλιο και τώρα έχουν χειροτερεύσει πολύ σε νοοτροπία . Δημόσιοι υπάλληλοι και έτσι...
Όχι δεν ήταν πριν την κρίση. Μάλλον ήταν, αλλα σε πολύ μικρότερο %.
Οι τράπεζες έχουν χειροτερεύσει (αλήθεια είναι), **όχι **όμως λόγω νοοτροπίας δημοσίου (που ευτυχώς φθίνει συνεχώς στις περισσοτερες τράπεζες) αλλά λόγω αυστηρών ελέγχων (επιτέλους) και κανονισμών από την ΕΕ και την ΕΚΤ. Έχει αλλάξει δραματικά εδώ και 3-4 χρόνια ο τρόπος υπολογισμού (και άρα αναφοράς στην ΕΚΤ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών και πότε ένα δάνειο θεωρείται μη εξυπηρετούμενο. Επιπλέον, δεν βγαίνουν τα νούμερα γιατί πάνε κατά διαόλου, οπότε για να μην κάνουν και άλλη κεφαλαιοποίηση (την οποία θα πληρώναμε πάλι εμείς) χωρίστηκαν σε 'καλή' και 'κακή' τράπεζα για πολλούς λόγους, κυρίως φορολογικούς, κοινωνικούς και λογιστικούς.
-
Μετά την δοκιμή του 1.5 το Drive δοκίμασε και τον πιο ενδιαφέρον (εμπορικά για την Ελλάδα) 1.0 Tsi με τους 115 ίππους και το 6αρι (αντί για 5αρι των 95).
Προσωπικά μου έκαναν εντύπωση τόσο οι καλές επιδόσεις (το drive αναφέρει ότι είναι στην κορυφή της κατηγορίας) όσο και η κατανάλωση, την οποία περίμενα χαμηλότερη. Με την έννοια ότι 0.6λτ/100χλμ σε σχέση με το 1.5 DSG είναι πολύ μικρή διαφορά και σε κάνει να σκέφτεσαι ότι τελικά ο μόνος λόγος επιλογής του 1.000αρη είναι η τιμή (και το τεκμήριο για όποιον έχει θέμα). Θα ήθελα να μετρήσουν και κατανάλωση του 1.0 DSG.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-skoda-kamiq-10-tsi-116-ps
-
Η κακες τραπεζες παντα ρε Φανη εχουν εναν τελικο προορισμο αν δεν θελουμε κοινωνικα δραματα και πολιτικα κοστη (για τα κομματα).... δηλαδη εθνικους πορους.
Η κακη τραπεζα θεωρω πως ειναι μια τελειως, επικοινωνιακη συνταγη. Εφοσον απευθυνεται στην ιδια οικονομια και στο ιδιο εκλογικο σωμα.....
Στα αλλα που λες τα ακουω και εγω απο στελεχη τραπεζων και τα επιβεβαιωνεις....μιας και εισαι, ησουν του χωρου να μαθουμε και κατι....
Ποιο πιστευεις ειναι το σημερινο ποσοστο στις συστημικες τραπεζες, των μη εξυπηρετουμενων....
-
Η κακες τραπεζες παντα ρε Φανη εχουν εναν τελικο προορισμο αν δεν θελουμε κοινωνικα δραματα και πολιτικα κοστη (για τα κομματα).... δηλαδη εθνικους πορους.
Η κακη τραπεζα θεωρω πως ειναι μια τελειως, επικοινωνιακη συνταγη. Εφοσον απευθυνεται στην ιδια οικονομια και στο ιδιο εκλογικο σωμα.....
Στα αλλα που λες τα ακουω και εγω απο στελεχη τραπεζων και τα επιβεβαιωνεις....μιας και εισαι, ησουν του χωρου να μαθουμε και κατι....
Ποιο πιστευεις ειναι το σημερινο ποσοστο στις συστημικες τραπεζες, των μη εξυπηρετουμενων....
Lap, μην χαλάμε το θέμα...εαν θές το αναπτύσοουμε αλλού.
Επιγραμματικά 2 πράγματα:
-
Οι 'κακές' τράπεζες λειτουργού σε άλλο νομοθετικό, φορολογικό και λογιστικό πλαίσιο. Έχει μεγάλη διαφορά.
-
Το % των μη εξυπηρετούμενων, πότε? Τώρα? Σε 2-3 μήνες που θα φύγουν όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή πριν 1 χρόνο περίπου? Μπορώ να σου πώ ότι με τέλος 2018 ήταν πάνω από 60% και στις 4 συστημικές τράπεζες, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχιερήσεις. Σε κάποαι χαρτοφυλάκια έφταναν και το 75%!
Ένας καθηγητής της Οξφόρδης σε ένα σεμινάριο του Euromoney που είχα συμμετάσχει το 2014, όταν τον ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση που τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια περάσουν το 30% (μας μίλαγε για την τραγική κατάσταση του 10% όταν εμείς ήδη είχαμε 45% στην τράπεζα που δούλευα τότε!), μου είπε επί λέξη: 'take the 1st airplane out of the country'...!!! Ακόμα εδώ είμαι....
-
-
Ψιλοάσχετο...μάλλον πρέπει να έχει αρχίσει εντατική εκπαίδευση η Κοσμοκάρ στους πωλητές της Σκόντα...πήγα πριν από λίγες μέρες να ρωτήσω 2-3 πράγματα που ήθελα για το Κάμικ και εκεί που μιλούσα στον πωλητή μου λέει ένα 'ευχαριστώ που ήρθατε' και απλά έφυγε...χωρίς κανέναν άλλο πελάτη στο μαγαζί....ευτυχώς δεν φάγαμε και καμιά κλωτσιά δηλαδή.......
-
Ψιλοάσχετο...μάλλον πρέπει να έχει αρχίσει εντατική εκπαίδευση η Κοσμοκάρ στους πωλητές της Σκόντα...πήγα πριν από λίγες μέρες να ρωτήσω 2-3 πράγματα που ήθελα για το Κάμικ και εκεί που μιλούσα στον πωλητή μου λέει ένα 'ευχαριστώ που ήρθατε' και απλά έφυγε...χωρίς κανέναν άλλο πελάτη στο μαγαζί....ευτυχώς δεν φάγαμε και καμιά κλωτσιά δηλαδή.......
Χαχαχα! Επικό!
-
Το παραλλήλισα με την Κοσμοκάρ γιατί την τελευταία φορά που πάτησα ήταν σε vw το 2014 όπου ο πωλητής παίζοντας στον υπολογιστή όχι απλά δεν σηκώθηκε,αλλά ούτε με κοίταξε καν. Όταν δε τον ρώτησα για το Golf με το ΦΑ μου είπε απλά ένα 'εκεί είναι,πάτε να το δείτε' και συνέχισε το παιχνίδι.....
-
Φάνη άνοιξε άλλο θέμα για τις τράπεζες , γιατί με τσιγκλάς ....
-
δοκιμή του kamiq 1.5 dsg
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Skoda-Kamiq-1,5-TSI-150-PS-DSG_196019.asp
-
Φοβερή δοκιμή! Απαρίθμηση τεχνικών προδιαγραφών ...ανάθεμα αν έχουν δει το αμάξι από κοντά....
-
Άλλη μία δοκιμή Kamiq 1.5 dsg:
-
(Παρένθεση για να μη συνεχίζουμε off-topic)
Αγορά αυτοκινήτου με δανεισμό.
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/agora-aytokinitoy-me-daneismo
-
αλίμονο μην αλλαζουμε αυτοκινητα καθε 4 χρονια!!! ουτε κινητα πλεον.. FORDαρα με 8 χρονια εγγυηση και τελος
Lap wrote:
Καλα συγνωμη εγω γιατι αγορασα το drive;;;.. νομιζω εχει σχεδον το ιδιο κειμενο....αλλα λιγο διαφορετικες φωτο.
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες!?!!? Αλήθεια γιατί το αγόρασες, αγοράζεις ακόμα περιοδικά?
Εαν θυμάμαι καλά, το είχα ξανα-ανεβάσει το link για την δοκιμή.
Πάντως ναι, το Καμίκ σήμερα είναι από τις πιο καλές και ολοκληρωμένες προτάσεις στην αγορά στην κατηγορία του. Σαφώς και θέλει την επέκταση εγγύησης (και πώληση πριν ληξει!), αλλά έχει απίστευτο εξοπλισμό στην τιμή του και επίσης απίστευτα πολλά έξτρα, που έχουν μόνο αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας και μαλιστα σε πολύ καλές τιμές!
-
Χωρίς dsg σε ντιζελ πότε θα το φέρουν; Στο.εξωτερικο πωλείται και χωρίς dsg...
-
Μπορεί και πότε ...μην τους βάζεις δύσκολα. Φέρνουν αυτά που τους βολεύουν όχι αυτά που βολεύουν τον αγοραστή!
-
Μπορεί και πότε ...μην τους βάζεις δύσκολα. Φέρνουν αυτά που τους βολεύουν όχι αυτά που βολεύουν τον αγοραστή!
Και κάπως έτσι το αντίστοιχο Arona (diesel 115) αποκτά ξανά ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι είναι πιο φτηνιαρικο σε ποιότητα.
Skoda Kamiq