-
Το είδα σήμερα από κοντά. Είχα δει πολλά βίντεο στο youtube πριν πάω στην εδώ αντιπροσωπεία και το περίμενα λίγο περίεργο εμφανισιακά και πολύ μικρό. Τελικά αφενός μου το γέμισε το μάτι, αφετέρου οι χώροι με εντυπωσίασαν. Είμαι 1.82 και με τη θέση του οδηγού ρυθμισμένη όπως θα με βόλευε, στην πίσω σειρά καθόμουν πολύ άνετα, με αρκετό χώρο και στα πόδια και στο κεφάλι. Ωραία ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, βολικά καθίσματα και άνετα και μου έδωσε την αίσθηση ότι μπήκα σε ένα στιβαρό και σοβαρό αυτοκίνητο.
Δυστυχώς δεν υπήρχε ακόμα διαθέσιμο για test drive. Λέω στον πωλητή πως με ενδιέφερε η έκδοση 1.0 βενζίνης με 115 άλογα άλλα ότι είχα αμφιβολίες για τον κινητήρα και την απόδοσή του. Μου πρότεινε τότε εκείνος να κάνουμε test drive το scala με αυτόν τον κινητήρα που είναι σχεδόν στα ίδια κιλά με το kamiq. Στο σημείο αυτό να πω ότι το αμάξι που έχω εδώ και 12 χρόνια είναι ένα polo 3θυρο με 75 άλογα. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει την επαφή με τα αυτοκίνητα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ρε παιδιά το 'χιλιαράκι' με άφησε άφωνο! 3 άτομα μέσα και πότε πιάσαμε 140 δεν κατάλαβα. Το αμάξι έδινε. Σε όποια φάση κι αν ήσουν. Με 6η σχέση κι ενώ πήγαινα με 80, πατούσα γκάζι και έφευγε. Αφού όταν γυρίσαμε πίσω του ζήτησα να ανοίξει το καπό να δω ότι είναι όντως 'χιλιαράκι'. Τα λέω αυτά για όποιον έχει αμφιβολίες σχετικά με χιλιάρι κινητήρα, να το δοκιμάσει οπωσδήποτε και να μην τον απορρίψει εξαρχής. Και ήταν απίστευτα ήσυχος.
Φυσικά από θέμα οδήγησης το kamiq με το scala θα έχουν πολλές διαφορές, άλλα η πρώτη επαφή μαζί του μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Θα δοκιμάσω φυσικά και το kamiq όταν έρθει.
ΥΓ: Το κλασικό πριν φύγουμε που μου είπε ο πωλητής, ότι από τον Φεβρουάριο θα ακριβείνουν και πάρτο τώρα και μπλα μπλα μπλα. Βέβαια μου λέει θα είναι κανένα 200άρι για το συγκεκριμένο μοντέλο άλλα και πάλι...
-
Η άποψη «το καημένο το χιλιαράκι» είναι για όσους δεν έχουν οδηγήσει τα σύγχρονα ήπια τούρμπο σύνολα και έχουν μείνει στη γενιά των κυβικών στα ατμοσφαιρικά.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει θέμα έλλειψης απόδοσης, για τους περισσότερους οδηγούς που δεν αγοράζουν επιβατικό για να οδηγούν σαν σε πίστα.
Είναι εξαιρετικα όλα τα χιλιάρια τούρμπο της αγοράς και φυσικά έχουν αγαπηθεί ως επιλογή από τον κόσμο στη χώρα, για τη χαμηλή φορολόγηση, κλπ.
-
Προφανώς και είναι αξιοπρέπη τα μικρα τουρμπο αλλά και ο φίλος παραπάνω το ξεκαθάρισε από τι αμάξι προέρχεται και ποσα χρονια το είχε.
Οι εντυπώσεις είναι συνάρτηση και των εμπειριών του καθένα.
Σίγουρα δεν σέρνονται αλλά δεν παύει να είναι συμβιβασμός για τέτοια οχήματα. -
Έχουμε ξαναγράψει πως τα σύγχρονα χιλιάρια τούρμπο έχουν τις επιδόσεις ατομσφαιρικών 1600 με ακόμη καλύτερη ροπή χαμηλότερα! Αυτό το scala το έκανα test drive και γω και το έλεγες και λίγο σπορτίβ ως προς τη δύναμη. Το ίδιο περίπου θα είναι και το Kamiq. Μόνο το Karoq άφηνε λίγα ερωτηματικά για τις επιδόσεις του όταν θα ήταν πλήρως φορτωμένο σε ορεινές διαδρομές (όπου και τα συμβατικά 1600αρια ζορίζονται), αλλιώς στη βόλτα ακόμη κι αυτό μια χαρά ήταν με τον χιλιάρη.
-
Παιδιά χιλιάρια SUV διαθέτει μόνο ο γνωστός όμιλος - Αν σας αρέσει ένα αυτοκίνητο το παίρνετε αφού το έχετε ψάξει όσο και όπου μπορείτε (ακόμα και στις σπουδές σας)... Το μάρκετινγκ μας λέει ότι όλα είναι για πούλημα σε όλους
-
Παιδιά χιλιάρια SUV διαθέτει μόνο ο γνωστός όμιλος - Αν σας αρέσει ένα αυτοκίνητο το παίρνετε αφού το έχετε ψάξει όσο και όπου μπορείτε (ακόμα και στις σπουδές σας)... Το μάρκετινγκ μας λέει ότι όλα είναι για πούλημα σε όλους
Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα crossover που πουλούνται στην Ελλάδα είναι 1 ή 1,2 ή 1,3 ή 1,4 λιτρα.
Αν εξαιρέσουμε τις πρόσφατες 1-2 μηνών αλλαγές λόγω ρύπων, σε βενζίνη εκτός του ομίλου χιλιάρι τούρμπο είχαν και η suzuki, και η nissan, και η ford και οι κορεάτες, ενώ οι γάλλοι και η toyota τα έχουν 1.2λτ (όπως και η suzuki ατμοσφαιρικά) ενώ τα 'δυνατά' τούρμπο της κατηγορίας είναι 1.3 και 1.4λτ.
Τα μισά και παραπάνω είναι χιλιάρια, για να μην αναφέρουμε και τα 900άρια τούρμπο σε διάφορες μάρκες.
Σε ροπή όλα αυτά μόνο με τούρμπο-ντίζελ 1.6λτ συγκρίνονται ή ατμοσφαιρικά 1.8-2λτ!
Κι ως προς τη φορολογία είναι ΤΑΜΑΜ...
-
Ήρθε το Kamiq σε έκδοση φυσ. αερίου:
-
Πιστεύω θα πουλήσει αρκετά σε σχέση με τις άλλες CNG λύσεις στη χώρα.
-
Δεν ήρθε. Η αγγελία είναι ενδεικτική. Αυτό που δείχνει η φωτογραφία δεν είναι CNG.
-
Δεν ήρθε. Η αγγελία είναι ενδεικτική. Αυτό που δείχνει η φωτογραφία δεν είναι CNG.
Ναι,μετά που το ποστάρισα -και με υπόδειξη ενός συνφορουμίτη στο topic της αεριοκίνησης- παρατήρησα κι εγώ ότι στις φώτο δεν έχει στο καντράν το διπλό δείκτη καυσίμου και ο κινητήρας είναι μάλλον από το diesel. Η τιμή όμως - 19.500 γράφει - πρέπει να είναι αυτή.
-
Ίσως έχει ανοίξει η πώληση για CNG στους καταλόγους και δέχονται παραγγελίες με αναμονή.
-
Και εμένα μου αρέσει το αμάξι αυτό, ειδικά με τον 1.5 +αυτόματο. Η τιμή του δε είναι προκλητική.
αν όμως προσθέσεις το οτιδήποτε έξτρα η τιμή απογειώνεται και πλησιάζει πρημιουμ αυτοκίνητα (πχ bmw σειρά 1)..
-
Και εμένα μου αρέσει το αμάξι αυτό, ειδικά με τον 1.5 +αυτόματο. Η τιμή του δε είναι προκλητική.
αν όμως προσθέσεις το οτιδήποτε έξτρα η τιμή απογειώνεται και πλησιάζει πρημιουμ αυτοκίνητα (πχ bmw σειρά 1)..
Όντως ανεβαίνει η τιμή, αλλά εαν το φράσεις €27.000 τότε έχεις βάλει τα πάντα μέσα (μέχρι και ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες) και είναι πολύ γρήγορο και αρκετά οικονομικό. Στα €23-24.000 μπορείς να το πάρεις με καλό εξοπλισμό (ότι έχει + ηλιοροφή, ηλεκτρική πόρτα αποσκευών και full led ή κάτι άλλο αντίστοιχο).
-
Το είδα από κοντά. Πολύ ωραιο αυτοκίνητο. Σαν υπερυψωμένο sw μου φάνηκε. Επίσης για το μικρό του μήκος έχει πολύ καλούς χώρους, τους καλύτερους νομίζω στην κατηγορία του. Η δε ποιότητα του μου φάνηκε αρκετά καλή. Και η τιμή του με τον 1.5+ DSG είναι προκλητική. ´Ολα τα ριβιούς που είδα στο γιουτιουμπ λένε τα καλύτερα. Θα το κάνω σίγουρα τεστ ντραιβ μιας και με ενδιαφέρει πολύ σοβαρά. Θα περιμένω να δω και το νέο captur που λέγεται πως θα είναι και αυτό πολύ ωραίο. Το νέο 2008 προσωπικά δεν μου πολυάρεσε (υποκειμενικό)... αυτά
-
Το είδα και εγώ σήμερα ταυτόχρονα με το σκάλα δίπλα δίπλα.
Αρχικά ενώ ήταν μπροστά μου πήγα και ρώτησα τον πωλητη αν έχει έρθει!
Το περίμενα πιο ψηλό να πω την αλήθεια. Είναι ένα κλικ (εντάξει 6εκ για την ακρίβεια ψηλότερο από το σκάλα ) οπότε για εμένα μπαίνουν σε άμεση σύγκριση.
Πολύ ωραίο εμφανισιακά έξω μπροστά και ειδικά πίσω είναι πολύ σουλουπωμενο και με ωραία φώτα.
Μέσα ποιοτικά και εμφανισιακά δυσκολεύεσαι να διαχωρίσεις πιο είναι πιο με το σκάλα.
Ο πίνακας οργάνων ο αναλογικός ίδιος και στα δύο είναι αναχρονιστικός σαν να βλέπεις δεκαετίας και βάλε οπότε το ότι είναι βασικός μόνο στην σταιλ του καμικ είναι στα υπέρ. Γενικά ο εξοπλισμός του καμικ είναι στα σημεία καλύτερος από του σκάλα.
Σαν καμπίνα και οι δύο ευρύχωρες όμως πίσω στα πόδια κερδίζει το σκάλα καθαρά. Έχει εντυπωσιακό χώρο πίσω το σκάλα ακόμα και για εμένα 1.92 αφού κάτσω μπροστά και μετά πίσω. Στο καμικ έβρισκαν τα γόνατα στο σκάλα όχι.
Χώρος αποσκευών δυστυχώς ψιλοαπογοητευση για το καμικ. Δεν έχει βάθος τα 400 λτ βγαίνουν λόγω ύψους. Αν θέλεις να βαλεις μεγαλη βαλίτσα κατά μήκος του αμαξιού καμιά τύχη στο καμικ στο σκάλα αντίθετα τα +67λτ φαίνονται και στο βάθος καθώς την παίρνει άνετα έχει ίδιο βάθος με το καροκ που τα μέτρησα σε σημείο που έψαχνα να βρω πως προκύπτουν τα +50 λτ του καροκ (μάλλον και αυτού στο ύψος προκύπτουν γιατί σε μήκος και βάθος δεν είναι μεγαλύτερο του σκάλα.
Ο πωλητής μου προτεινε να πάρω προσφορά για τα φυσικού αερίου καμικ και σκάλα που μόλις έβγαλαν τιμές αλλά μόλις μου είπε ότι συνδυάζονται μόνο με τον 1.0 95 και ότι οι μπουκάλες τρώνε καμιά 70λτ χώρο αποσκευών δλδ στο καμικ μιλάμε για 330 λτ ούτε που ασχολήθηκα.
Έχω Δευτέρα τεστ το σκάλα 1.5 να τσεκαρω την φοβερή καταναλωση που μας αναφέρει ο γύρος.
Όταν είπα για το σκάλα 1.5 τα 5.5 μου είπε ξεχνατα τουλάχιστον 7 θα έχεις....
Γενικά πολύ θετικές οι εντυπώσεις και από τα δυο . Το καμικ είχε ωραίο μπες βγες άνετο χωρίς όμως του σκάλα να είναι απογορευτικο.
Αντίθετα οριακο deal break είναι για εμένα ο χώρος αποσκευών του καμικ. Αρκετά χειρότερα από ότι τα υπολόγιζα τα πράγματα.
-
Το Scalia νομίζω είναι μακρύτερο από ότι το kamiq, όποτε λογικό να έχει μεγαλύτερους χώρους.
Το Scalia το σκεφτόμουν και εγώ αλλά με χαλάει ολίγον εμφανισιακά, ιδιαίτερα η πίσω όψη του.
-
Ε βαλε βρε tkin 73 150 αλογα σε diesel στο scala να σου πω και εγω ξεχνα τα 5.5λ/100
Δωρακι
-
Ε βαλε βρε think30 150 αλογα σε diesel στο scala να σου πω και εγω ξεχνα τα 5.5λ/100
Δωρακι
ωραιο βιντεάκι αλλά δε νομίζω να είναι μια αντιπροσωπευτική διαδρομή πόλης με κίνηση.
Αν το kamiq 1.5 έχει πραγματική κατανάλωση 7-8 λίτρα/100χιλ. Θα είμαι πανευτυχής.
-
Εντανει ο καθεις εχει τις δικες του διαδρομες...στο βιντεο δειχνει τη συγκεκριμενη...εχει λιγο μποτιλιαρισμα και ολο το αλλο ειναι χαλαρη κινηση πολης.
Μιλαμε για αυτοκινητο 150 αλογων !!!!!!! με turbo με τεραστιους χωρους και μεγαλο αμαξωμα....
Βαλε σε ενα ντιζελ των 150 αλογων (οχι των 90 και 110 που σερνονται) την ιδια διαδρομη να δουμε ποσο καλυτερα θα τα παει....ελαχιστα λεω εγω.
-
Εχει 12 πόντους μακρύτερο πρόβολο και εκει οφείλονται τα +67 λτ στις αποσκευές. Μεταξόνιο έχουν σχεδόν το ίδιο αλλά και εκεί στα πόδια των πίσω το σκάλα είναι λίγο πιο άνετο.
Εντάξει στην μούρη το σκάλα είναι όντως πιο υποτονικη από το καμικ αλλά όχι deal break όπως ο χώρος αποσκευών του καμικ.
Skoda Kamiq