-
Εγώ στο 207 φίλε Alex είχα και αισθητήρα. Τον είχα απενεργοποιημένο γιατί διαπίστωσα ότι με τις παραμικρές σταγόνες στο παρμπίζ έβαζε μπρος τους καθαριστήρες. Αυτό δεν το ήθελα γιατί σε προηγούμενο αυτοκίνητο (Suzuki) είχα πάθει ζημιά στο παρμπρίζ από την λειτουργία των καθαριστήρων, χωρίς να υπάρχει αρκετό νερό στο παρμπρίζ. Γρατσουνιές...
Οπότε όταν βρέχει πρώτα αφήνω να πέσει καλό νερό στο παρμπρίζ για να διώξει τα 'χοντρά' και μετά καθαριστήρες. Φυσικά αν χρειαστεί ρίχνω και νερό με τα πιτσιλιστίρια για να πέσει περισσότερο νερό στο παρμπρίζ, παρόλο που μπορεί να βρέχει.
Η αυτόματη προσαρμογή των καθαριστήρων ανάλογα την ταχύτητα θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα βολικό γιατί δεν χρειάζεται να 'παίζεις' με το χειριστήριο.
Καλημερα
Ναι, ξερω οτι ειχε και αισθητηρα για αυτοματη λειτουργία. Αλλά ειχε και διακοπτομενη λειτουργια που σχετιζοταν με την ταχυτητα του αυτοκινητου. Μια κατω ο διακοπτης εμπαινε στο 'auto' . Με μια πανω εμπαινε στην διακοπτομενη ( αυτη που εχει και το C3 σου)
-
Σορρυ για το offtopic.
Το καλοκαίρι που νοίκιασα ένα panda (χειροκίνητο κιβώτιο) που είχε hill assist, πραγματικά δεν κατάλαβα πως έπρεπε να το λειτουργήσω. Ειδικά λίγη ώρ αμετά που το πήρα έπρεπε να ανέβω με όπισθεν μία ανηφόρα και μου έβγαλε την ψυχή, είχα ανάψει τον δίσκο, από συνήθεια πάταγα φρένο. Πρέπει να αφήνεις το φρένο και απλά να παίζεις με τον συμπλέκτη; Με λίγο γκαζάκι δεν ξεκίναγε και μετά ανέβαζα στροφές. Χάος χαχαχαχαχαχαχαχα
-
Καλημερα
Ναι, ξερω οτι ειχε και αισθητηρα για αυτοματη λειτουργία. Αλλά ειχε και διακοπτομενη λειτουργια που σχετιζοταν με την ταχυτητα του αυτοκινητου. Μια κατω ο διακοπτης εμπαινε στο 'auto' . Με μια πανω εμπαινε στην διακοπτομενη ( αυτη που εχει και το C3 σου)
Καλημέρα και σε σένα φίλε. Συμφωνώ. Όπως τα λες είναι.
-
Δεν είναι χακεριά. Ενεργοποίηση μιας έτοιμης δυνατότητας είναι. Και στην αντιπροσωπία αυτό θα κάνουν αν το πληρώσεις ως έξτρα.
Το παράδειγμα με το ατύχημα είναι εντελώς άτοπο. Δεν είμαστε ΗΠΑ για να περιμένουμε να πιάσουν τόπο μηνύσεις καταναλωτών. Είτε έχει hill assist είτε όχι, αν το αμάξι τσουλήσει προς τα πίσω υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και μόνο ο οδηγός.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορούν να ενοχλούν οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες και τα αυτόματα φώτα, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν τέλεια. Στις ελάχιστες φορές που δεν θα λειτουργήσουν σωστά, ο οδηγός θα κάνει με το χέρι του τη χειροκίνητη εμπλοκή τους, όπως θα έκανε ΚΑΘΕ φορά, αν δεν υπήρχε ο αυτοματισμός.
Θα σου πώ που με ενοχλούσαν εμένα Χάρη, στην 116i που η λειτουργία τους ήταν τραγική! Στο ότι ΔΕΝ μπορούσα να έχω διακοπτόμενη λειτουργία με χειροκίνητη ρύθμιση, ή θα τους είχα στο αυτόματο (οπότε η διακοπτόμενη λειτουργία δούλευε άλλα ντάλα) ή στην συνεχόμενη λειτουργία. Στο Ford λειτουργούν αρκετά καλύτερα αλλά και πάλι θα ήθελα να έχω και χειροκίνητη διακοπτόμενη λειτουργία.
-
Το έχεις κάνει σε SKODA αυτό που γράφεις περί 'εξτρά' και 'αντιπροσωπεία';
-
Όχι. Το έχω κάνει σε Seat και αντιπροσωπία.
-
Για να μην γράφω ότι μου κατέβει στο κεφάλι...και επειδή αρκετά ακόμη δεν τα ξέρω.
Σύστημα βοήθειας στο ξεκίνημα σε δρόμο με κλίση
Σύστημα που διατηρεί ακινητοποιημένο το όχημα προσωρινά (περίπου 2 δευτερόλεπτα) κατά την
εκκίνηση σε δρόμο με κλίση, δηλαδή για το χρόνο που χρειάζεται να περάσει ο οδηγός το πόδι του από το
πεντάλ φρένων στο πεντάλ γκαζιού.
Αυτή η λειτουργία είναι ενεργή μόνο όταν:
- το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί πλήρως με πάτημα του πεντάλ του φρένου,
- πληρούνται ορισμένες συνθήκες κλίσης του εδάφους,
- η πόρτα του οδηγού είναι κλειστή.Σε ανηφόρα με το αυτοκίνητο σταματημένο, το αυτοκίνητο συγκρατείται για μια στιγμή μόλις
αφήσετε το πεντάλ του φρένου:
Σε αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, εάν είστε στην πρώτη ταχύτητα ή στη νεκρά.
Σε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εάν είστε στη θέση D ή M.Σε κατηφόρα, με το αυτοκίνητο σταματημένο και έχοντας όπισθεν στο κιβώτιο, το αυτοκίνητο
διατηρείται ακινητοποιημένο για πολύ λίγο μόλις αφήσετε το πεντάλ φρένου. -
Σορρυ για το offtopic.
Το καλοκαίρι που νοίκιασα ένα panda (χειροκίνητο κιβώτιο) που είχε hill assist, πραγματικά δεν κατάλαβα πως έπρεπε να το λειτουργήσω. Ειδικά λίγη ώρ αμετά που το πήρα έπρεπε να ανέβω με όπισθεν μία ανηφόρα και μου έβγαλε την ψυχή, είχα ανάψει τον δίσκο, από συνήθεια πάταγα φρένο. Πρέπει να αφήνεις το φρένο και απλά να παίζεις με τον συμπλέκτη; Με λίγο γκαζάκι δεν ξεκίναγε και μετά ανέβαζα στροφές. Χάος χαχαχαχαχαχαχαχα
Στο Aircross πάντως όταν είσαι σταματημένος (με την μούρη) σε ανηφόρα αν αφήσεις το φρένο το αυτοκίνητο δεν πάει πίσω για 2 δευτερόλεπτα. Οπότε σε αφήνει με την ησυχία σου να βάλεις 1η και να φύγεις. Δεν νομίζω να παίζει το σενάριο με την όπισθεν γιατί το αυτοκίνητο διαβάζει την κλήση με βάση το μπροστινό μέρος.
-
Στο Aircross πάντως όταν είσαι σταματημένος (με την μούρη) σε ανηφόρα αν αφήσεις το φρένο το αυτοκίνητο δεν πάει πίσω για 5 δευτερόλεπτα. Οπότε σε αφήνει με την ησυχία σου να βάλεις 1η και να φύγεις. Δεν νομίζω να παίζει το σενάριο με την όπισθεν γιατί το αυτοκίνητο διαβάζει την κλήση με βάση το μπροστινό μέρος.
Στο Opel Crossland X το σύστημα 'προβλέπει' που θέλεις να πας και σε κρατά αν η κλίση είναι αντίθετη, για να μην τσουλήσεις ανάποδα. Εσύ ξεκινάς κανονικά και το φρένο λύνεται αυτόματα μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες για να κινηθείς προς την κατεύθυνση που θέλεις. Δεν ασχολείσαι με χειρόφρενο ή τίποτα άλλο εκτός από το να ξεκινήσεις σαν να ήσουν σε επίπεδο έδαφος.
Δηλαδή:
- Αν έχεις πρώτη (= θέλεις να πας μπροστά) και αφήσεις το φρένο, τότε: αν είναι ανηφόρα, σε κρατάει (μέγιστο για 2') για να μη φύγεις πίσω. Αν είναι κατηφόρα, σε αφήνει αμέσως να φύγεις (= δεν παρεμβαίνει καθόλου), αφού ήθελες ούτως ή άλλως να πας μπροστά και η κλίση είναι κατηφορική.
- Αν έχεις όπισθεν (= θέλεις να πας πίσω) τότε λειτουργεί ανάποδα: αν είσαι σε ανηφόρα, σε αφήνει να τσουλήσεις πίσω (αφού πίσω ήθελες να πας) χωρίς να παρεμβαίνει. Αν όμως είσαι σε κατηφόρα με όπισθεν ξεκινώντας από στάση, τότε σε κρατάει (μέγιστο 2') και σε αφήνει μόλις έχεις δώσει αρκετή δύναμη με το συμπλέκτη για να φύγεις πίσω.
- Αν έχεις νεκρά (= θελεις να πας όπου πάει η κλίση του δρόμου), το σύστημα δεν παρεμβαίνει καθόλου και το αυτοκίνητο τσουλάει με το που σηκώσεις το πόδι από το φρένο είτε μπρος είτε πίσω (ανάλογα με την κλιση)
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το αδερφό aircross.
-
Κι εμενα με ενοχλει η αυτοματη λειτουργεια των υαλοκαθαριστήρων. Ποτέ δεν λειτουργουν σωστα....Για την ακριβεια λειτουργουν πολυ πιο συχνα απο οσο θα ηθελα.
Μόνο τον harisma23 δεν ενοχλούν από ότι φαίνεται...
-
alexandros.K wrote:
Κι εμενα με ενοχλει η αυτοματη λειτουργεια των υαλοκαθαριστήρων. Ποτέ δεν λειτουργουν σωστα....Για την ακριβεια λειτουργουν πολυ πιο συχνα απο οσο θα ηθελα.
Μόνο τον harisma23 δεν ενοχλούν από ότι φαίνεται...
Στα περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας. Αν το βάλεις στην χαμηλότερη δεν νομίζω να έχεις θέμα.
-
Στα περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας. Αν το βάλεις στην χαμηλότερη δεν νομίζω να έχεις θέμα.
To δικο μου δεν εχει
-
Σε ποια αυτοκίνητα έχει ρύθμιση ευαισθησίας στην αυτόματη λειτουργία;
Και από την στιγμή που είναι αυτόματη η λειτουργία δεν εμπεριέχει και την ευαισθησία; Διαφορετικά τι αυτόματη θα ήταν;
Μπερδεμένα πράματα...
-
Και από την στιγμή που είναι αυτόματη η λειτουργία δεν εμπεριέχει και την ευαισθησία; Διαφορετικά τι αυτόματη θα ήταν;
Μπερδεμένα πράματα...
Μέχρι σήμερα νόμιζα ότι έχει σε όλα! Εμένα είχαν και η BMW, και το Mini και το Ford έχει.
Καθόλου μπερδεμένα: το αυτόματο σημαίνει ότι οι καθαριστήρες λειτουργούν αυτόματα μόλις πέσει νερό στο παρμπρίζ. Η ρύθμιση ευαισθησίας ρυθμίζει πόσο ευαίσθητος θα είναι ο αισθητήρας, δηλαδή πόσο νερό χρειάζεται για να ενεργοποιούνται, π.χ. με ψιχάλα να δουλεύουν κάθε π.χ. 5' ή 15'. Είναι το ίδιο με ένα φωτοκύταρο (π.χ. σε αυτόματα φώτα σπιτιού), ανάβει όταν σκοτινιάσει, αλλά ρυθμίζει της ευαισθησία, πόσο σκοτάδι πρέπει να είναι για να ανάψει.
-
Μπερδεμένα πράματα...
Είχε στο Volvo V50 και στο Scenic που έχω τώρα.... όπου και είναι οι καλύτερες υλοποιήσεις σε αισθητήρες βροχής που έχω οδήγησει.
Αντίθετα σε μια C4 του 2012 χωρίς ρύθμιση ευαισθησίας ήταν εντελώς σπαστικοι... έμπαινα σε τούνελ 1000-1500 μέτρων με βροχή έξω και έβγαινα από αυτό καί οι υαλοκαθαριστήρες δούλευαν ασταμάτητα....
-
Το 207 που είχα πάντως δεν λειτουργούσε έτσι.
Καταρχήν καταλάβαινε την βροχή και αυξομείωνε την ταχύτητα στους καθαριστήρες ανάλογα την ποσότητα βροχής και της ταχύτητας του αυτοκινήτου. Εννοείται ότι σε τούνελ σταμάταγε την λειτουργία σχεδόν αμέσως. Θα το θεωρούσα μεγάλο fail να μην είχε αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας κίνησης των καθαριστήρων. Άλλωστε αυτό σημαίνει το 'auto'. Αυτόματο σε όλα, όχι στα μισά...
-
Και το Crossland X έχει ρύθμιση ευαισθησίας.
-
Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για το Kamiq και την έλλειψη hill assist ως βασικό χαρακτηριστικό.
-
Αστεία πράγματα να θεωρούμε το hill assist εν ετη 2019 καινοτομία και χαρακτηριστικό προς επιπλέον πληρωμή.
Το εχω στον στανταρ εξοπλισμό στο κορσακι του '15. Απο τα πιο χρήσιμα νεα ηλεκτρικά βοηθήματα.
Skoda Kamiq