-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
Εβαλε το Autotriti ένα review για το χώρο αποσκευών:
Grandland 519 λίτρα
Tiguan 499
(η πλάκα είναι στο CHR που το δίνουν +75 λίτρα από τον κατασκευαστή, το εξηγούν βέβαια)
https://www.autotriti.gr/premium/data/n ... 47.asp?a=6
Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση βέβαια, γιατί υπάρχει η ρεζέρβα (που είναι στανταρ στο Grandland, αλλά στο Tiguan μπορεί να λείπει), όπως και η μετακίνηση των καθισμάτων, έτσι ώστε το Tiguan να πάει στα 600.Διάβασα και ξανα-διάβασα όσα γράφετε, και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. ΟΚ, το θέμα είναι η τιμή θα έλεγε κανείς.
Με 22-23 παίρνει κανείς το Grandland στη βασική. Αν του προσθέσεις λίγα πράγματα (χρώμα, συστήματα ασφαλείας), η τιμή εκτοξεύεται, στα 26-27 όπως το έβγαλε ο configurator.
Από την άλλη σε αυτή την τιμή παίρνει κανείς το Tiguan με περισσότερα εξτρα.Μετά βάλε εγγυήσεις (Tiguan 4 vs 5 έτη Grandland), μεταπωλητική αξία και ευκολία, service, κλπ...
Θέμα γούστου όπως είπατε οι περισσότεροι, με δεδομένο ότι η αξιοπιστία κινητήρων είναι ΟΚ.
Δύσκολη η εξίσωση... θα παίξει στα σημεία πιστεύω.Ενδιαφερον, πχ το Kuga βγαίνει μεγαλύτερο από Compass και Qashqai, ίδιο με Tiguan και σχεδόν ίδιο με 3008
Not bad -
Δηλαδή έχουμε τα εξης:
Tiguan:
Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων
Μεγαλύτερος χώρος επιβατών με συρόμενα καθίσματα
Πλήρης εξοπλισμός
Καλύτερη ποιότητα υλικων-συναρμογήςΆντε topic starter ακόμα το σκεφτεσαι; [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
Εβαλε το Autotriti ένα review για το χώρο αποσκευών:
Grandland 519 λίτρα
Tiguan 499
(η πλάκα είναι στο CHR που το δίνουν +75 λίτρα από τον κατασκευαστή, το εξηγούν βέβαια)
https://www.autotriti.gr/premium/data/n ... 47.asp?a=6
Το θέμα χωράει πολύ συζήτηση βέβαια, γιατί υπάρχει η ρεζέρβα (που είναι στανταρ στο Grandland, αλλά στο Tiguan μπορεί να λείπει), όπως και η μετακίνηση των καθισμάτων, έτσι ώστε το Tiguan να πάει στα 600.Διάβασα και ξανα-διάβασα όσα γράφετε, και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. ΟΚ, το θέμα είναι η τιμή θα έλεγε κανείς.
Με 22-23 παίρνει κανείς το Grandland στη βασική. Αν του προσθέσεις λίγα πράγματα (χρώμα, συστήματα ασφαλείας), η τιμή εκτοξεύεται, στα 26-27 όπως το έβγαλε ο configurator.
Από την άλλη σε αυτή την τιμή παίρνει κανείς το Tiguan με περισσότερα εξτρα.Μετά βάλε εγγυήσεις (Tiguan 4 vs 5 έτη Grandland), μεταπωλητική αξία και ευκολία, service, κλπ...
Θέμα γούστου όπως είπατε οι περισσότεροι, με δεδομένο ότι η αξιοπιστία κινητήρων είναι ΟΚ.
Δύσκολη η εξίσωση... θα παίξει στα σημεία πιστεύω.στο Tiguan τα δυο επιπλέον χρονια εγγυησης τα πληρωνεις 600e δεν ξέρω στο grandland αν πληρωνεις
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Διαβάζοντας το thread πήγα να δω το Tiguan. Δεν το περίμενα αλλά ναι από άποψη εξοπλισμού είναι καλύτερο.
Στα θετικά, έχει ACC και τριζωνικό κλιματισμό, συρόμενα πίσω καθίσματα και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός - πίσω. Πλέον θα βγάλουν και έκδοση 1.5 αλλά με 130 άλογα (και όχι 150) και κόστος 26.500€ με το μεταλλικό.
Στα αρνητικά. Εσωτερικό. Ενώ δείχνει ότι έχει καλή ποιότητα κατασκευής, είναι πιο συντηρητικό από τα Karoq/Kodiaq. Εξωτερική εμφάνιση προσωπικά δε μου αρέσει. Επίσης, το επιτόκιο είναι τοκογλυφικό καθώς φτάνει τα 9.5% και στην τιμή πρέπει να βάλεις άλλα 600 για επέκταση εγγύησης.Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετική λύση και όπως ειπώθηκε και παραπάνω, με έκπληξη μπορώ να πω ότι είναι VFM για αυτά που δίνει σε αυτό το κόστος. Ο ανταγωνισμός δεν τα δίνει (π.χ 3008)
δεν νομίζω ότι είναι ποιο συντηρητικό από το kodiaq και Karoq.Tο ποιο ομορφο αμάξι εσωτερικά και εξωτερικα είναι καθαρά το 3008.Εγω προσωπικά για 3 κύλινδρο με αρκετές ελλείψεις εξοπλισμού τα 28000e τα είδα πολλά οπως και τα 26000 στο Black Friday .Tο tiguan αξίζει πολύ από θέμα εμφάνισης ακόμα και από το 3008 μόνο στην έκδοση r line .Eγω έχω το απλό σε λευκο όταν βλέπω στο δρόμο λευκο σε r line το ζηλεύω .Αν καποιος έχει οικονομική δυνατότητα να το πάρει r line .Το μεταμορφώνει το αυτοκίνητο και δείχνει ένα έντονο δυναμισμό Eγω επειδή δεν εβαλα δοσεις ημουν αρκετά οριακά στο budget που διέθετα .
-
Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στο παραπάνω τεστ του Auto Τρίτη είναι πως ενώ όλα παίζουν σε μέγιστο εσωτερικό πλάτος στο 1 μέτρο το QQ το μέτρησαν 1.41 . Μήπως έχουν κάνει λάθος;
Φοβερό πλεονέκτημα παρά τα λιγότερα λίτρα ειδικά για να φορτώσεις καροτσάκια .
Στο θέμα εδώ ενώ αρχικά είχα ταχθεί υπέρ του Opel μετά τα παραπάνω σχετικά με τιμές και εξοπλισμό εννοείται πως πας για Tiguan.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
ils εγραψε:
Eγω έχω το απλό σε λευκο όταν βλέπω στο δρόμο λευκο σε r line το ζηλεύωΌμορφο ναι, αλλά με 19 ζάντες, που πάει η κατανάλωση και που το φρενάρισμα ?
ursus έγραψε:
Άντε topic starter ακόμα το σκεφτεσαι;Η αλήθεια είναι πως έχει γύρει η πλάστιγγα προς Tiguan :-;
Πήγα και ξαναείδα το Grandland σήμερα, για τους χώρους. Γενικά διαπίστωσα πως το Tiguan μου αρέσει πιο πολύ, παρότι στην αρχή ήταν αντίστροφα. Λέω στον πωλητή “είμαι μεταξύ Grandland-Tiguan”, χλεύασε τη VW για ποιοτητα-service και κατέληξε με “το grandland είναι πιο φρέσκο ως επιχείρημα... και κάπου εκεί με έχασε... -
Καλά μη δίνεις σημασία στους πωλητές. Κι εγώ όταν ρώτησα τη VW γιατί δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση, μου είπε ότι δίνει τόσο γιατί δε χρειάζεται παραπάνω...
-
Ο χρήστης pod έγραψε:
Καλά μη δίνεις σημασία στους πωλητές. Κι εγώ όταν ρώτησα τη VW γιατί δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση, μου είπε ότι δίνει τόσο γιατί δε χρειάζεται παραπάνω...Από μια άποψη δίκιο είχε. Η ΕΕ 2 χρόνια τους επιβάλει. Παραπάνω δεν χρειάζεται να δώσουν...
-
Το μόνο που πρέπει να ρωτάτε τους πωλητές , είναι τι προσφορές έχουν . Στα υπόλοιπα έχουν θέματα...
Πάντως εγώ έχω δει προσφορές για το εξκλούσιβ γκράντλαντ στα 25-26 και βέβαια η βασική που δεν είναι και πολύ βασική γιατί έχει αρκετά πράγματα στα 21500 ΤΕΛΙΚΗ τιμή με μεταβίβαση .
Νομίζω ότι το Τιγκουάν ΔΕΝ παίζει σε αυτά τα λεφτά .
Πάρε λοιπόν ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ προσφορές από 2-3 μαγαζιά για το καθένα με αυτά που θέλεις και τότε μπορούμε να έχουμε άποψη .
-
Το QQ έχει τον πιο πλατύ χώρο αποσκευών από οποιοδήποτε SUV υπάρχει στην αγορά! 110cm από θόλο σε θόλο οπότε βολεύει όντως για καροτσάκια. Από την άλλη δυστυχώς περιορίζεται από το χαμηλό διαθέσιμο ύψος (46cm αν θυμαμαι καλά ενώ πχ to Karoq φτάνει τα 62...). Το μόνο SUV που φτάνει κάπως το QQ στο θέμα το πλάτους είναι το Kia Sportage με 105cm από θόλο σε θόλο. Φανταστείτε ότι λόγω MQB όλα τα αυτοκίνητα του VW Group από Polo, Golf, T-Roc, Karoq, Octavia μέχρι και Kodiaq έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος από θόλο σε θόλο, εκεί στα 100-101cm!
Πάντως η μέτρηση που έκανε το Autotriti αξίζει πολλά μπράβο καθώς κάθε κατασκευαστής λέει τα 'δικά του' στο θέμα της χωρητικότητας. Μένει να κάνει και στην μικρότερη κατηγορία των B-SUV την αντίστοιχη μέτρηση καθώς αυτές οι κατηγορίες είναι που απασχολούν τον μέσο οικογενειάρχη (μικρομεσαία, B και C-SUV).
-
Πάντως αν είσαι Αθήνα να πας στον Φιλοσιδη για tiguan. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες 100% και έχουν και πολυ καλο service.
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ursus έγραψε:
Πάντως αν είσαι Αθήνα να πας στον Φιλοσιδη για tiguan. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες 100% και έχουν και πολυ καλο service.Ευχαριστώ πολύ, θα τους επισκεφτώ οπωσδήποτε.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Πάντως αν είσαι Αθήνα να πας στον Φιλοσιδη για tiguan. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες 100% και έχουν και πολυ καλο service.Πάντως πέρσι που τους πήγα ένα πολάκι (2010) για καδένα μου είπαν 'Πρώτη φορά ακούω polo για καδένα, θυμάμαι ίσως ένα golf πριν πολλά χρόνια'
-
Μπορεί κάποιος επιγραμματικά να αναφέρει πού είναι καλύτερα εξοπλισμένο το advance από το exclusive;
-
Ο χρήστης pod έγραψε:
Μπορεί κάποιος επιγραμματικά να αναφέρει πού είναι καλύτερα εξοπλισμένο το advance από το exclusive;Από ότι είδα ο εξοπλισμός είναι περίπου ο ίδιος.
Το TIGUAN έχει Adaptive Cruise Control (που για κάποιους είναι αρκετά σημαντικό), συρόμενες πίσω θέσεις και τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και τριζωνικό κλιματισμό (με ρύθμιση θερμοκρασίας και για τους πίσω). Επίσης το ηχοσύστημα διαβάζει και cd και κάρτα sd αλλά νομίζω μικρή σημασία παίζει ενώ δεν βρήκα πόσες θύρες usb έχει το opel (3 έχει η vw, 2 μπροστά και 1 πίσω)
Αντίθετα το opel έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, led φώτα ημέρας και 18αρες ζάντες.
Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σημαντικό
Σε αυτή τη σύγκριση νομίζω το VW είναι φθηνότερο -
pod » 19 Δεκ 2018 15:33
Μπορεί κάποιος επιγραμματικά να αναφέρει πού είναι καλύτερα εξοπλισμένο το advance από το exclusive;
Εγώ προτίμησα το Advance διότι το Exclusive είχε εξοπλισμό που δεν ήθελα.Οπως το ψηφιακό καντράν και το βασικότερο ότι είχε 18άρες ζάντες με 235 λάστιχα έναντι 215 και 17άρες που έχει το Advance.
Bέβαια έχει το Exclusive και φώτα led αλλά με τις λάμπες Philips +150% που έβαλα είναι μια χαρά... -
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
pod » 19 Δεκ 2018 15:33
Εγώ προτίμησα το Advance διότι το Exclusive είχε εξοπλισμό που δεν ήθελα.Οπως το ψηφιακό καντράν και το βασικότερο ότι είχε 18άρες ζάντες με 235 λάστιχα έναντι 215 και 17άρες που έχει το Advance.
Bέβαια έχει το Exclusive και φώτα led αλλά με τις λάμπες Philips +150% που έβαλα είναι μια χαρά...αυτες οι λάμπες που έβαλες τι είναι ;led;εγώ είχα ρωτήσει αντιπροσωπεία για led μου είχαν ότι δεν μπαίνει τίποτα ,γιατί μου έδωσαν να καταλάβω ότι έχει άλλο εγκέφαλο το advance και άλλο η έκδοση με τα led .Επισης μου ανέφεραν ότι αν βάλω από το εμπόριο θα καίγονται εύκολα .Τελος μου είπαν για να είμαι 100% καλυμμένος από θέμα εγγυησης μη πείραξω τίποτα ,ούτε βίδα.Οταν λήξει να κάνω ότι θέλω .
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Από ότι είδα ο εξοπλισμός είναι περίπου ο ίδιος.
Το TIGUAN έχει Adaptive Cruise Control (που για κάποιους είναι αρκετά σημαντικό), συρόμενες πίσω θέσεις και τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και τριζωνικό κλιματισμό (με ρύθμιση θερμοκρασίας και για τους πίσω). Επίσης το ηχοσύστημα διαβάζει και cd και κάρτα sd αλλά νομίζω μικρή σημασία παίζει ενώ δεν βρήκα πόσες θύρες usb έχει το opel (3 έχει η vw, 2 μπροστά και 1 πίσω)
Αντίθετα το opel έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, led φώτα ημέρας και 18αρες ζάντες.
Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σημαντικό
Σε αυτή τη σύγκριση νομίζω το VW είναι φθηνότεροΕπισης, το Opel έχει και καμερα οπισθοπορείας, navi και grip control.. Ο εξοπλισμός του Opel μου φαίνεται καλύτερος
-
Κάμερα οπισθοπορείας σύμφωνα με το configurator δεν έχει και navigation στο tiguan μπορείς να έχεις με το android auto (google maps ή το το waze ). Αρα μονο το grip control το οποίο σύμφωνα και με αλλα thread μαλλον marketing είναι και όχι κάτι που κάνει το αυτοκίνητο να υπερέχει (πχ σε χιονι δεν δίνει σχεδον καθολου grip)
-
Πήγα και τα ξαναείδα.
Το Tiguan έχει 8 θέσεις περίπου για τα καθίσματα. Το πιο κοντινό σημείο αφήνει στα πόδια των επιβατών 16 εκατοστά από το μπροστινό κάθισμα, όπου δίνει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Εντάξει, ίσα ίσα χωράνε τα πόδια, άμα έχεις να βάλεις εργάτες μέσα κάθονται, επιβάτες με τίποτα Επίσης όταν μετακινείς τα καθίσματα μπροστά, κερδίζεις χώρο βεβαίως, αλλά όχι αναλογικά, γιατί υπάρχει το διαχωριστικό πορτ-παγκαζ / πίσω καθισμάτων. Γενικά δεν μου πολυάρεσε, αν και σε περιπτώσεις ανάγκης εξυπηρετεί.
Νομίζω το πιο πρακτικό είναι να μην έχεις καθόλου ρεζέρβα (ως παραγγελία γίνεται να αφαιρεθεί όλο) και τα καθίσματα πίσω, που δίνει αρκετά λίτρα, καθώς έχει αρκετό ύψος (περισσότερο από το λάστιχο).
Στην πίσω θέση μέτρησα την απόσταση από το μπροστινό κάθισμα στα 27 εκατοστά περίπου. Είναι εξαιρετικά άνετο για τους πίσω επιβάτες. Επειδή το μπροστινό κάθισμα είναι πιο ψηλό από το πάτωμα, σε σχέση με το Grandland, δίνει δυνατότητα να απλώσει κανείς τα πόδια πάρα πολύ.
Φωτογραφίες εδώ (γιατί για κάποιο λόγο δεν μπαίνουν μέσα στο μήνυμα)
https://imgur.com/a/goQQ5aN
Τρικύλινδρος ή TSI ? Grandland ή Tiguan ?