-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Να ρωτήσω κ εγώ γνώμη για το EAT 8 ; Ξέρουμε έχει περάσει τη 'νιότη' του...;Εξαιρετικό κιβώτιο. Συνήθως τα πλανητικά αυτόματα κιβώτια εαν συντηρούνται σωστά αντέχουν όσο και ο κινητήρας.
-
Τελικά δούλεψε το κουμπί με τους καθρέφτες με την περιστροφή 180 μοιρών του διακόπτη. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έτσι όπως το έλεγε στο manual δεν ήταν σαφές.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Fanis75 τι εννοείς εάν συντηρούνται σωστά;)από το εκάστοτε σέρβις;)
-
Ο χρήστης snowdrop έγραψε:
Τελικά δούλεψε το κουμπί με τους καθρέφτες με την περιστροφή 180 μοιρών του διακόπτη. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Έτσι όπως το έλεγε στο manual δεν ήταν σαφές.Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εχει τον καθρέπτη με το βελάκι στο κάτω μέρος...
-
https://mediapays2-dspp-driveds-prod.driveds.com/file/08/3/DS-7-CROSSBACKHandbook.pdf
To manual που βρηκα εγω online αναφερει ' with the ignition on, move control A downwards.' στην σελιδα 74, δεν λεει turn/twist.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
https://mediapays2-dspp-driveds-prod.driveds.com/file/08/3/DS-7-CROSSBACKHandbook.pdfTo manual που βρηκα εγω online αναφερει ' with the ignition on, move control A downwards.' στην σελιδα 74, δεν λεει turn/twist.
Γι αυτό κι εγώ μπερδεύτηκα
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Fanis75 τι εννοείς εάν συντηρούνται σωστά;)από το εκάστοτε σέρβις;)Από το σέρβις ή από όποιον μηχανικό τέλος πάντως έχει αναλάβει το σέρβις. Εννοώ να γίνεται η αλλαγή των λαδιών στα ορισμένα χρονικά διαστήματα και μαζί να αλλάζουν και τα φίλτρα του κιβωτίου.
-
Κατανοητο!Αυτό εξυπακούεται!!!
-
Λόγω αλλαγής wptl αναμένεται αύξηση κ στην τιμή του αυτοκινήτου??; ξέρουμε κάτι περί αυτού;
-
Χθες το απόγευμα μου μετέφερε ο φίλος με το DS7 πως βάζοντας μπροστά να φύγει από την δουλειά του η 12αρα οθόνη του infotainment/clima έμεινε μαύρη και δεν άνοιξε ποτέ!!!
Στην αρχή είχε ράδιο από τα ηχεία και μετά σταμάτησε αμέσως και ο ήχος!! Προσπάθησε με φωνητική εντολή να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό αλλά το αυτοκινητο απάντησε ότι οι φωνητικές εντολές είναι προσωρινά μη διαθέσιμες.Εκανε γύρω στα 15 χλμ με μαυρη την οθόνη που δεν άνοιγε με τίποτα και χωρίς clima (μεγα φαουλ τελικά ο χειρισμός μόνο μέσω οθόνης!!), χωρίς camera οπισθοπορείας, χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος και γενικά χωρίς καμία βοήθεια από τις ενδείξεις της εν λόγω οθόνης..
Φτάνοντας στον προορισμό του γεμάτος νεύρα σβήνει και αφήνει το αυτοκίνητο 10 λεπτά και ξαναβάζει μπροστά - εκτοτε και σήμερα όλα καλά μου είπε.
Τι να ήταν αυτό το περιστατικό? Να πάει στην DS να το κοιτάξουν, θα έχει αφήσει κάποιο σχετικό μήνυμα για να το βρουν στο service μπριζώνοντάς το? Να έχει παίξει κάποιο ρόλο η ανάκληση που του έκαναν την Τρίτη και το είχαν μπριζώσει για μισή ώρα?Τέλος ένα άλλο κουλό που μου είπε είναι ότι στην εφαρμογή MYDS την ώρα που είχε σβηστή την οθόνη του έβγαλε 2 μηνύματα για κλατάρισμα ελαστικού (πίσω δεξιά και πίσω αριστερά)!!!!
Ωστόσο ούτε στο αυτοκίνητο έχουν εμφανιστεί τα μηνύματα αυτά ούτε έχει πάθει κλατάρισμα κανένα ελαστικό!! -
Λογικά η οθόνη έχει κάποιο τρόπο (συνδυασμός κουμπιών ή παρατεταμένο πάτημα κάποιου) να κάνει reset/restart. Να το κοιτάξει στο manual.
-
Προφανώς κάποιο ηλεκτρονικό glitch, συμβαίνουν αυτά (με μεγαλύτερες πιθανότητες στους Γάλλους). Έπρεπε αμέσως να σβήσει και να ξαναβάλει μπροστά, κατά 99% θα έκανε reset και δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει χωρίς κλιματισμό και βοηθήματα.
-
Ποιους Γάλλους? Continental είναι το infotainment!
-
OK θα τα μεταφέρω!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ποιους Γάλλους? Continental είναι το infotainment!Δεν το ήξερα!
Το είπα επειδή οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τα ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά προβλήματα που είχαν κατά καιρούς, κυρίως στις αρχές.
Πάντως, όντως φάινεται το μειονέκτημα του χειρισμού του κλιματισμού μόνο από την οθόνη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Προφανώς κάποιο ηλεκτρονικό glitch, συμβαίνουν αυτά (με μεγαλύτερες πιθανότητες στους Γάλλους). Έπρεπε αμέσως να σβήσει και να ξαναβάλει μπροστά, κατά 99% θα έκανε reset και δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει χωρίς κλιματισμό και βοηθήματα.Ότι είπε ο Φάνης. Έχω ακούσει για τέτοια περιστατικά και σε άλλες μάρκες. Αν δεν το κάνει συχνά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Ένας σοφός είχε πει πριν μερικά χρόνια
'Have you tried turning it off and then back on again?' -
Θα ήθελα επίσης να δω τι κόστος θα έχει η αντικατάσταση του, σε περίπτωση βλάβης εκτός εγγύησης.
-
Το peugeot και εκτιμώ και το citroen έχει ένα physical button για defrost κάτω από τη οθόνη... Αν σου χαλάσει η οθόνη η θες να ανοίξεις επειγόντως τον κλιματισμό, πατάς αυτό.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Θα ήθελα επίσης να δω τι κόστος θα έχει η αντικατάσταση του, σε περίπτωση βλάβης εκτός εγγύησης.Πάρα πολύ υψηλό....εικάζω πάνω από €1.500. Αλλά έτσι είναι αυτά...οσο πιο πολλά ηλεκτρονικά, τόσο πιο ακριβή η επισκευή σε περίπτωση βλάβης. Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και με τα φώτα LED.
-
Θα συμφωνήσω με το Φάνη.Δυστυχως όταν θέλουμε κ επιζητούμε σοφιστικέ λύσεις κ ηλεκτρονικα τόσο μεγαλώνει το κόστος σε τυχόν επισκευή!Όπως κ στα φώτα...Στο δικό μου Scirocco με bi xenon το κόστος είναι 750 έκαστος πχ ...
Εάν δε θες να μπεις σε τέτοιες περιπέτειες πας σε πιο απλές υλοποίησεις.
DS7 CROSSBACK