-
@ga said in DS7 CROSSBACK:
Δηλαδή αλλάξανε ένα ολόκληρο μοτέρ και η εγγύσηση δεν ανανεώνεται.Ως παθών και μαθών, ότι καλύπτει η εγγύηση, είναι υποχρεωμένος να το αλλάξει ή να το επισκευάσει ο αντιπρόσωπος-εισαγωγέας-εργοστάσιο, με άλλο αντίστοιχο, (όχι πάντα καινούργιο του κουτιού) και συνεχίζει να ισχύει η αρχική εγγύηση μέχρι την λήξη της.
Δηλαδή εάν ένα μήνα πριν την λήξη της εγγύησης αλλάξεις κινητήρα, η εγγύηση ουσιαστικά της επισκευής, ισχύει για τον επόμενο μήνα.
Εάν αλλάξεις κινητήρα και τον πληρώσεις εσύ, ισχύει η εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής, σαν εγγύηση ανταλλακτικού δηλαδή για ένα ή δύο έτη, ανάλογα την εταιρία.
Στην εγγύηση τα ανταλλακτικά που μπαίνουν, μπορεί να είναι ανακατασκευασμένα και όχι υποχρεωτικά καινούργια, όπως κινητήρες, κιβώτια, διαφορικά, κρεμαγιέρες, εγκέφαλοι, ινβέρτερ υβριδικών και άλλα αντίστοιχα.
-
Και μη ρωτησεις τι να παρεις.
Ή Vitara ή Toyota hybrid -
Με αποντάριστες λαμαρίνες και σχεδιασμό 30 ετών...
-
Επανέρχομαι. Λεπτομέρειες φανταζομαι θα μάθω αύριο αλλά μου ειχε πει για καινούργιο μοτερ ο αρχιμηχανικός εκεί. Τώρα για πώληση δεν ξέρω αν έχω τη δυνατότητα κάθε τρία χρόνια να αλλάζω τόσο ακριβό αυτοκίνητο και η αλήθεια είναι ότι πιό πολύ σκέφτηκα να πάρω ενα πχ. Yaris υβριδικό για να μη το χρησιμοποιούμε συνέχεια μες στην Αθήνα.
-
Σε 2 χρόνια που θα έλθει το γιάρις το υβριδικό θα έχει απαγορευτεί η πώληση του.
-
Έχει και ελαφρώς μεταχειρισμένα. Ακριβά μεν αλλά έχει
-
Επανέρχομαι. Λεπτομέρειες φανταζομαι θα μάθω αύριο αλλά μου ειχε πει για καινούργιο μοτερ ο αρχιμηχανικός εκεί. Τώρα για πώληση δεν ξέρω αν έχω τη δυνατότητα κάθε τρία χρόνια να αλλάζω τόσο ακριβό αυτοκίνητο και η αλήθεια είναι ότι πιό πολύ σκέφτηκα να πάρω ενα πχ. Yaris υβριδικό για να μη το χρησιμοποιούμε συνέχεια μες στην Αθήνα.
και τι θα γλυτωσεις ετσι?
και παλι θα σου βγαλει adblue και παλι θα σου ξανακανει τα ιδια με τη καδενα αφου ειναι και τα δυο διαπιστωμενα και επαναλαμβανομενα προβληματα. μαλιστα με λιγοτερη χρηση το adblue θα ειναι συχνοτερο, για τη καδενα δεν ξερω. ....3008 εχω, τρεις μηνες ηδη εχει κλεισει στο συνεργειο.... -
@gatoz said in DS7 CROSSBACK:
και παλι θα σου βγαλει adblue και παλι θα σου ξανακανει τα ιδια με τη καδενα αφου ειναι και τα δυο διαπιστωμενα και επαναλαμβανομενα προβληματα. μαλιστα με λιγοτερη χρηση το adblue θα ειναι συχνοτερο, για τη καδενα δεν ξερω. ....3008 εχω, τρεις μηνες ηδη εχει κλεισει στο συνεργειο....Ποιό είναι το θέμα με το adblue;
-
και παλι θα σου βγαλει adblue και παλι θα σου ξανακανει τα ιδια με τη καδενα αφου ειναι και τα δυο διαπιστωμενα και επαναλαμβανομενα προβληματα. μαλιστα με λιγοτερη χρηση το adblue θα ειναι συχνοτερο, για τη καδενα δεν ξερω. ....3008 εχω, τρεις μηνες ηδη εχει κλεισει στο συνεργειο....Ποιό είναι το θέμα με το adblue;
σιγουρα παρακολουθεις το φορουμ? ή καποια ομαδα των σιτροεν/ds/pug?
το adblue δοχειο καταστρεφεται κατα καιρους απο μονο του και εχει η psa ανακοινωσει επισημα οτι συμβαινει και μαλιστα χωρις να δωσει λυση. κοστιζει 1000-1500 ευρω, εντος εγγυησης σε καλυπτουν, εκτος αστα. ακομη και με το νεο που μπορει να σου βαλουν με την εγγυηση ή να το πληρωσεις, θα ξανασυμβει ακριβως το ιδιο προβλημα σε απροσδιοριστο χρονο, μπορει σε ελαχιστα χιλιομετρα, μπορει σε περισσοτερα. αλλα παντως θα συμβει. στο corsa 1.5 του γιου μου με 45000km ειναι ηδη στο τριτο. υπαρχει τεραστιο θεμα πανευρωπαικα, αν ηταν τιτλος στο πρωτο θεμα θα ηταν 'σαλος με το adblue' και το ιδιο με τους ιμαντες.
μεγαλη απογοητευση οι ντηζελοκινητοι 1.5 της psa οπως και προβληματικοι, αλλα λιγοτερο, οι 1.2 βενζινης. τον 1.6 βενζινη που ειχα στο 508, ηταν καταστροφη. ελπιζω ο 1.6 που εχω στο 3008 να βγει καλυτερος. -
τον 1.6 βενζινη που ειχα στο 508, ηταν καταστροφη. ελπιζω ο 1.6 που εχω στο 3008 να βγει καλυτερος.
Ίδιο μοτέρ είναι ουσιαστικά....οπότε μην ελπίζεις πολλά!! Πότε έμαθε η PSA να φτιάχνει μοτέρ για να αρχίσει τώρα?!?
-
Το δοχείο αντμπλού είναι γερμανικό της μπος.
Ο παλιός 1,6 που είχες στο 508 ήταν της μπεμβέ.
Να τα λες όλα...
-
@criuser said in DS7 CROSSBACK:
Το δοχείο αντμπλού είναι γερμανικό της μπος.
Ο παλιός 1,6 που είχες στο 508 ήταν της μπεμβέ.
Να τα λες όλα...
Η Bosch (και ο κάθε προμηθευτής) κατασκευάζει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα δώσει η εταιρεία που το παράγγειλε. Όλοι καταλάβαμε τις προδιαγραφές της PSA...
Δεν ήταν BMW ο Prince...ήταν σύμπραξη και για αυτό ήταν το μοναδικό αποτυχημένο μοτέρ της υπερτατης BMW, που όταν κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα (και τζετ), οι Γάλλοι έψαχναν σανό για τα άλογα!! Αλλά και πάλι ως BMW ήταν πιο αξιόπιστος, τον ειχα σε 2 αμάξια.
-
Ολα τα μίνι που τον είχαν βγήκαν προβληματικά.
-
@criuser said in DS7 CROSSBACK:
Ολα τα μίνι που τον είχαν βγήκαν προβληματικά.
όχι το δικό μου....το πούλησα στις 30.000χλμ...αχαχα
-
Καλησπέρα
Δεν έχω γράψει αλλά παρακολουθώ το forum όσο μπορώ. Έχω ένα DS7 CROSSBACK 1.5 DIESEL ΑΥΤΟΜΑΤΟ από τον 6/2019. Μπορεί εγώ να είμαι ο γκαντέμης αλλά μέσα στην εγγύηση έχω αλλάξει: Εξάτμιση, πίσω δεξιά φανάρι, ρουλεμάν μπροστά αριστερού τροχού και εσχάτως μοτέρ καθώς στα 55000 χλμ έκοψε τον καδένα του εκκεντροφόρου και μας έδωσε 2 βαλβίδες στο χέρι απ΄οτι μου είπαν. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει (θα μιλήσω βέβαια και με ΙΝΚΑ και με δικηγόρο) το ανταλλακτικό που αλλάζεται εντός εγγύησης καλύπτεται από εξτρά εγγύηση. Γιατί από τον Συγγελίδη μου είπαν οχι. Δηλαδή αλλάξανε ένα ολόκληρο μοτέρ και η εγγύσηση δεν ανανεώνεται. Αν σε 3-4 μήνες βγάλει μια οποιαδήποτε ζημιά ακόμα και από κακή τοποθέτηση εγώ θα τρέχω και δε θα φτάνω. Αν κάποιος ξέρει θα το εκτιμούσα.
ΕυχαριστώΟ 1.5 hdi ιμάντα δεν έχει?
-
Και εγώ τώρα που το είπες και έψαξα ιμάντα βλέπω. Τι να πω καδένα μου είπαν καδένα λέω. Με προβλημάτισε ο γάτος με το πρόβλημα του adblue το οποίο μου ξέφυγε. Όντως χαζεύω το φόρουμ αλλά ανάμεσα στα σεντόνια με τις συγκρίσεις δεν το πέτυχα ποτέ. Τη Δευτέρα τελικά θα το πάρω γιατι δεν προλάβαινα σήμερα θα ρωτήσω και τους μηχανικούς εκεί και θα επανέλθω
-
Και εγώ τώρα που το είπες και έψαξα ιμάντα βλέπω. Τι να πω καδένα μου είπαν καδένα λέω. Με προβλημάτισε ο γάτος με το πρόβλημα του adblue το οποίο μου ξέφυγε. Όντως χαζεύω το φόρουμ αλλά ανάμεσα στα σεντόνια με τις συγκρίσεις δεν το πέτυχα ποτέ. Τη Δευτέρα τελικά θα το πάρω γιατι δεν προλάβαινα σήμερα θα ρωτήσω και τους μηχανικούς εκεί και θα επανέλθω
Έγραψα και εγώ κάποια πράγματα στο θέμα της Peugeot. Ρώτα και εσύ συγκεκριμένα για το δικό σου του κινητήρα αλλά και για το Adblue.
Νομίζω δεν θα παραδεχτούν τίποτα, θα σκορπούσε πανικό και η ζημιά θα ήταν χαοτική για τον όμιλο, αλλά μάθε ότι μπορείς να διασταυρωσουμε..
-
Ένα βίντεο που δείχνει που είναι ο ιμάντας και που η καδένα (αλυσίδα) και πως γίνεται η όλη διαδικασία
-
Καλησπέρα. Επιστρεφω με νέα. Παρέλαβα το αυτοκίνητο με μοτέρ κούτα όπως μου είπε ο αρχιμηχανικός. Όχι ανακατασκευή και μάλιστα με οδηγίες για στρώσιμο και επανέλεγχο. Τώρα για adblue μου είπε ότι δεν μπορεί να μου υποσχεθεί αλλά είναι βελτιωμένα και αυτα που έχει αλλάξει εώς τωρα είναι λίγα. Συγκεκριμένα μου είπε αν ήταν κανένα C3 ναι αλλά όχι σε αυτά. Δεν ξέρω και τι να κοιτάξω για να το δώσω και γω. Είδα το GLA το plugin αλλά και για αυτά δεν διάβασα τα καλύτερα. Αυτά από μένα.
-
Καλησπέρα. Επιστρεφω με νέα. Παρέλαβα το αυτοκίνητο με μοτέρ κούτα όπως μου είπε ο αρχιμηχανικός. Όχι ανακατασκευή και μάλιστα με οδηγίες για στρώσιμο και επανέλεγχο. Τώρα για adblue μου είπε ότι δεν μπορεί να μου υποσχεθεί αλλά είναι βελτιωμένα και αυτα που έχει αλλάξει εώς τωρα είναι λίγα. Συγκεκριμένα μου είπε αν ήταν κανένα C3 ναι αλλά όχι σε αυτά. Δεν ξέρω και τι να κοιτάξω για να το δώσω και γω. Είδα το GLA το plugin αλλά και για αυτά δεν διάβασα τα καλύτερα. Αυτά από μένα.
αχαχαχ
#papatzes
εμενα παντως που εχει μεινει η απορια εαν με τον 8mm ιμαντα λυνεται το θεμα ή απλα ελπιζουν οτι θα αργησει περισσοτερο...
αμα το κρατας το κρατας εαν ειναι αμαξαρα, που ειναι δηλαδη, οχι για τον καθε μαστορη που λεει οτι ναναι....
DS7 CROSSBACK