-
Πάντως για τις ηλιοροφές ,τώρα που ανοίξαμε συζήτηση,ποιά είναι η άποψή σας?
Must have..
-
Εχοντας επαφη με PHEV, το οποιο ζητησα να ειναι αφορτιστο οταν το πηρα, μπορω να σου πω μετα βεβαιοτητας οτι σε ταχυτητες εθνικης οδου δεν ειναι καθολου οικονομικο, σε συγκριση παντα με το αντιστοιχο βενζινης και ακομα χειροτερα με diesel.
χωρις να θελω να σε αμφισβησω (αφου εσυ το οδηγησες και εγω οχι!), πραγματικα μου φαινεται εντυπωσιακο οτι σε ταχυτητες ΕΟ, το υβριδικο δεν ειναι (εστω και λιγο) οικονομικοτερο απο το βενζινοκινητο. Απο γνωστο με υβριδικο lexus εχω ακουσει νουμερα, τα οποια ναι μεν δεν ειναι οσο εντυπωσιακα οσο αυτα μεσα στην πολη, αλλα παρολα αυτα ειναι χαμηλοτερα απο αντιστοιχα οχηματα με που εχουν μονο βενζινοκινητηρα.
-
ΔρΝικ wrote:
Πάντως για τις ηλιοροφές ,τώρα που ανοίξαμε συζήτηση,ποιά είναι η άποψή σας?
Must have..
δεν μπάζουν νερά από τις τσιμουχες, δεν πετσικαρουν τα λάστιχα από τον ήλιο και το κρύο, δεν κάνουν θόρυβο οι μηχανισμοί, δεν θέλουν τακτική συντηρηση-ξεβουλωμα υδροροων(που εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ποτεποτέ)?? Γιατί κάτι τέτοια διαβάζω και το φοβήθηκα και δεν το έβαλα. Επίσης, με την κουρτίνα που κρύβει το τζάμι και πάλι δεν σε κοπάνα ο ήλιος περισσότερο από ότι αν είχες φυσιολογική οροφή? Κοινώς, να την παραγγείλω ή να κάτσω στα αυγά μου?
-
Δεν κάνω πάνω από 10-15000 χιλιόμετρα τοχρόνο κ ίσως πολύ σου λέω...Εγώ την έβαλα γτ την ήθελα.Την έχω κ στο golf ,την είχα κ στο Scirocco
-
δεν μπάζουν νερά από τις τσιμουχες, δεν πετσικαρουν τα λάστιχα από τον ήλιο και το κρύο, δεν κάνουν θόρυβο οι μηχανισμοί, δεν θέλουν τακτική συντηρηση-ξεβουλωμα υδροροων(που εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ποτεποτέ)?? Γιατί κάτι τέτοια διαβάζω και το φοβήθηκα και δεν το έβαλα. Επίσης, με την κουρτίνα που κρύβει το τζάμι και πάλι δεν σε κοπάνα ο ήλιος περισσότερο από ότι αν είχες φυσιολογική οροφή? Κοινώς, να την παραγγείλω ή να κάτσω στα αυγά μου?
Ακούς τον κάθε πικραμένο και στερείς από τον εαυτό σου ένα υπέροχο στοιχείο εξοπλισμού, εφόσον μπορείς να το πληρώσεις; ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ! Βάλε την στην παραγγελία. Αυτά που πιθανώς έχεις διαβάσει είναι είτε πολύ παλαιότερες εμπειρίες είτε οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Θα στερούσες από τον εαυτό σου π.χ. τα φώτα LED επειδή μετά από μια 5ετία και εκτός εγγύησης μπορεί κάποιο (σπανίως) να αστοχήσει;
-
Δεν κάνω πάνω από 10-15000 χιλιόμετρα τοχρόνο κ ίσως πολύ σου λέω...Εγώ την έβαλα γτ την ήθελα.Την έχω κ στο golf ,την είχα κ στο Scirocco
πόσο κοστίζει στο ds η ηλιοροφή? Μπορείς να μου πεις? Επίσης το σκίαστρο είναι αδιαφανές ή see through? Τέλος, να υποθέσω ότι αφού την βάζεις σε τρίτο αυτοκίνητο δεν είχες ποτέ κάποια αρνητική εμπειρία?
-
Ναι, μια ανοιγόμενη ηλιοροφή κάποια στιγμή μάλλον θα χαλάσει, όπως θα χαλάσει κι ένα ηλεκτρικό παράθυρο. Στην δε οροφή υπάρχει περίπτωση η ζημιά να είναι αρκετά μεγαλύτερη (τελάρο κλπ), αλλά αυτά θα συμβούν μετά από χρόνια χρήσης. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση, λίπανση μια στο τόσο μόνο (θα γίνει στο σέρβις από το συνεργείο) και να φροντίζεις να μην έχει 'κροκόδειλους' στον σιδηρόδρομο της. Θέμα ήλιου και θερμοκηπίου δεν υπάρχει αρκεί να έχει αδιαφανές σκίαστρο, ενώ και η στεγανότητα είναι εξασφαλισμένη, όσο τα λάστιχα της είναι σε καλή κατάσταση. Βέβαια μπορεί να πέσεις και στην περίπτωση, αλλά με αυτήν την λογική πρέπει να κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα με χειροκίνητα παράθυρα που δεν χαλάνε (σχεδόν) ποτέ...
-
konstantinosnov wrote:
πόσο κοστίζει στο ds η ηλιοροφή? Μπορείς να μου πεις? Επίσης το σκίαστρο είναι αδιαφανές ή see through? Τέλος, να υποθέσω ότι αφού την βάζεις σε τρίτο αυτοκίνητο δεν είχες ποτέ κάποια αρνητική εμπειρία?
1500+ έχει.Εαν σου ανέβει κ η κλίμακα υπολογίζεις αλλά 2500.Το σκιάστρο ημιδιαφανες.Μια κάποια θερμοκρασία παραπάνω στην καμπίνα θα την έχεις...Την είχα κ στα προηγούμενα.Ειναι τι θέλει ο καθένας
-
Αν είναι σε κάθε ταξίδι το καλοκαίρι να τρώω uv... χλωμό το βλέπω... Άσε που θα γκρινιάζουν οι υπόλοιποι ότι τους ενοχλεί ο ήλιος... Κρίμα... Φλερτάρω με την ιδέα της ηλιοροφής από το 2007.. .οταν και παράτησα την μηχανή... Αλλά πάντα κάτι με έκανε να κάνω πίσω και να μην την βάλω. Το θέμα του ήλιου είναι ένα πρόβλημα που δεν ξέρω πως θα μπορούσε να ξεπεραστεί... Ίσως με τοποθέτηση Σκούρτης μεμβράνης μετά την αγορά?
-
Αν θες, περνάς μια αντηλιακή μεμβράνη στο τζάμι της ηλιοροφής και κόβεις το 99% της UV και ένα σημαντικό ποσοστό θερμότητας. Για τις καλοκαιρινές μέρες έχεις και το σκίαστρο τραβηγμένο και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Μιλάω με την εμπειρία 3 αυτοκινήτων με ηλιοροφή, εκ των οποίων τα δύο με πανοραμική μη ανοιγόμενη ηλιοροφή.
Κατά τ΄ άλλα η συντήρηση μην σε απασχολεί, γίνεται στο σέρβις. Εσύ απλώς καθάριζε κανά φύλλο, όπως θα έκανες και στο νεροχύτη του αυτοκινήτου. Τώρα για το αν θα χαλάσει, δεν είναι λογικό να τη στερηθείς (ειδικά αφού την έχεις και απωθημένο). Αλλιώς θα παίρναμε όλοι τις βασικές εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρα, που έχουν λιγότερα πράγματα να χαλάσουν...
-
Τίποτα απ' όλα αυτά δε θα γίνει. Ούτε UV ούτε ήλιος ούτε τίποτα. Οι ηλιοροφές είναι ήδη πολύ φιμέ από τη μάνα τους και έχουν όλα τα απαραίτητα φίλτρα συν φυσικά το υφασμάτινο σκίαστρο για όποιον θέλει επιπλέον προστασία. Για τους πιο παράξενους υπάρχει πάντα και η λύση της μεμβράνης αν και κατ' εμέ είναι υπερβολή η τοποθέτησή της.
Αν και καμένος από πανοραμική σε audi που χρειάστηκε στην 6ετια αλλαγή όλης της κασετίνας (~2000€), μετά βεβαιότητας λέω ότι ειδικά σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω αμάξι χωρίς ηλιοροφή. Η φωτεινότητα που προσφέρει αλλάζει όλο το εσωτερικό.
H μόνη ηλιοροφή που θυμάμαι να με χει ενοχλήσει ποτέ ήταν στο 500αρακι της μάνας μου που πράγματι δεν ήταν καθόλου φιμέ και το υφασμάτινο σκίαστρο ήταν σαν αθερινόδιχτο.
-
Τίποτα απ' όλα αυτά δε θα γίνει. Ούτε UV ούτε ήλιος ούτε τίποτα. Οι ηλιοροφές είναι ήδη πολύ φιμέ από τη μάνα τους και έχουν όλα τα απαραίτητα φίλτρα συν φυσικά το υφασμάτινο σκίαστρο για όποιον θέλει επιπλέον προστασία. Για τους πιο παράξενους υπάρχει πάντα και η λύση της μεμβράνης αν και κατ' εμέ είναι υπερβολή η τοποθέτησή της.
Εμείς επιτρέπεται να έχουμε διαφορετική άποψη;
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράξενο, αλλά θεωρώ απαραίτητη την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών σε οροφή (και τα υπόλοιπα τζάμια του αυτοκινήτου, για να είμαι ειλικρινής) όσο φιμέ κι αν είναι από το εργοστάσιο! Καμία σχέση δεν έχει η αντηλιακή προστασία των εργοστασιακών φιμέ τζαμιών με αυτή που προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες!
-
Φυσικά και επιτρέπεται. Εγώ βάζω πάντα μεμβράνες περιμετρικά (ακόμα και σε αμάξια με εργοστασιακά φιμε) αλλά ποτέ δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη για μεμβράνη στην ηλιοροφή ακόμα κι όταν πάρκαρα επί 10ωρου σε αλάνα στην Κάντζα και το αμάξι έπιανε 45 βαθμούς μέσα. Ο μόνος λόγος που θα έβλεπα για μεμβράνη στην ηλιοροφή θα ήταν να μη θέλει κάποιος να κλείνει ποτέ το σκίαστρο.
-
Κοινώς, να την παραγγείλω ή να κάτσω στα αυγά μου?
Να την παραγγείλεις εννοείται εαν σου βγαίνει οικονομικά!! Είναι φανταστική. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες, εδώ δεν είχα πρόβλημα με ηλιοροφή σε Mini (που ήταν και προβληματική) σε 12 χρόνια χρήσης.
-
ΔρΝικ wrote:
Κοινώς, να την παραγγείλω ή να κάτσω στα αυγά μου?
Να την παραγγείλεις εννοείται εαν σου βγαίνει οικονομικά!! Είναι φανταστική. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες, εδώ δεν είχα πρόβλημα με ηλιοροφή σε Mini (που ήταν και προβληματική) σε 12 χρόνια χρήσης.
Παροτι ειχα ηλιοροφη σε προηγουμενο και στο τωρινο μαλλον δεν θα ξαναεβαζα γιατι παροτι κανει ποιο φωτεινο το εσωτερικο στις χωρες με πολυ ηλιο κατανταει κουραστικη. Αντιθετα σε βορειες χωρες ειναι αναγκαια.
-
Σε 5 χρονια παιζει να την ανοιξα 5 φορες...Και παντα κλειστο το σκιαστρο γιατι ο ηλιος μου σπαγε τα νευρα...
Αλλα περι ορεξεως....
-
Παροτι ειχα ηλιοροφη σε προηγουμενο και στο τωρινο μαλλον δεν θα ξαναεβαζα γιατι παροτι κανει ποιο φωτεινο το εσωτερικο στις χωρες με πολυ ηλιο κατανταει κουραστικη. Αντιθετα σε βορειες χωρες ειναι αναγκαια.
Στην Ελλάδα κάνει μόνον όταν δεν έχει ζέστη και ήλιο. Είναι πολύ όμορφη τη νύχτα όμως, αλλά και την ημέρα όταν έχει συννεφιά.
Την έχω σε 4 αυτοκίνητα. Στα 3 κανένα πρόβλημα γιατί έχουν σκληρό, πλήρως αδιαφανές σκιάδιο. Το ένα όμως (που έχει 2 μάλιστα, μπρος-πίσω) που είχε απλά ένα πλέγμα ήταν απάλευτο, οπότε μπήκαν αναγκαστικά μαύρες μεμβράνες.
-
Eγώ είχα την πανοραμική ηλιοροφή σε Giulietta για 6μησι χρόνια και για άλλα τόσα η αδερφή μου σε Punto (είναι ίδιες στην ουσία) που είχε πριν. Κανένα πρόβλημα όσον αφορά στη λειτουργία τους (εγώ με λιγότερη χρήση, η αδερφή μου με περισσότερη και καθημερινό παρκάρισμα εκτός γκαράζ). Όμως, η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν ένα φαινόμενο θερμοκηπίου το καλοκαίρι (κι εννοώ το ελλην.καλοκαίρι που μπορεί να διαρκεί και 5-6μήνες) ,ακόμη και με κλειστό το σκίαστρο-πυκνό δίχτυ,ιδίως αν το άφηνες στον ήλιο.Αλλά,για φθινοπωρινές κι ανοιξιάτικες μέρες είχε τη χάρη της!
Παρ'όλα αυτά, συμφωνώ με wantone και giannis3011,ότι ίσως είναι καλύτερα για πιο βόρειες χώρες κι ότι από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα να τη χρησιμοποιώ. Όμως αυτά είναι γούστα του καθενός κι επειδή την είχα κι εγώ απωθημένο από την αδερφή μου που την είχε σε 2 προηγ αμάξια της,την έβαλα. Προσωπικά, δεν θα ξαναέβαζα (και δεν έβαλα στο επόμενο αμάξι).
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις που μοιραστήκατε μαζί μου. Αλλά τελικά η απόφαση ελήφθη. Δεν θα βάλω ηλιοροφή. Πως θα μπορούσα άλλωστε να βάλω από τη στιγμή που η σύζυγος απείλησε με πολλή - πολλή - πολλή γκρινια σε περίπτωση που δώσουμε τόσα λεφτά και το αμάξι είναι θερμοκηπιο ή χρειαστεί να αλλάζουνε ηλιοροφή λόγω υγρασιων κτλ σε 5-6χρονια....Πυρ, γυνή και θάλασσα....
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις που μοιραστήκατε μαζί μου. Αλλά τελικά η απόφαση ελήφθη. Δεν θα βάλω ηλιοροφή. Πως θα μπορούσα άλλωστε να βάλω από τη στιγμή που η σύζυγος απείλησε με πολλή - πολλή - πολλή γκρινια σε περίπτωση που δώσουμε τόσα λεφτά και το αμάξι είναι θερμοκηπιο ή χρειαστεί να αλλάζουνε ηλιοροφή λόγω υγρασιων κτλ σε 5-6χρονια....Πυρ, γυνή και θάλασσα....
Σεβαστό αυτό!και ομολογώ κανείς δεν μπορεί να πει ο,τι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει ότι κάποιος δεν ανέχεται την υψηλότερη θερμοκρασία εντός της καμπινας.
Από την άλλη για την υγρασία θεωρώ ότι δεν είναι de facto
DS7 CROSSBACK