-
Εμ για αυτό σου λέω πως δεν έχεις εμπειρία. Τα μικρά αμαξάκια με downsized turbo είναι κακά στις πόλεις. Έχουν μεγάλα σκαλοπάτια ροπής και απαιτούν συνεχως αλλαγή σχέσεων στο κιβώτιο. Α τίθεται στο ταξίδι μπορούν να κρατήσουν μια σχέση στο κιβώτιο αλλά αυτό είναι άκυρο διότι ως αυτοκινητο πόλης το πεδίο λειτουργίας τους είναι η πολη.
Μια χαρά ήταν στην πόλη. Πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο μικρο ατμοσφαιρικό που είχα και μου φαίνοταν πολύ αναιμικο ενώ το μικρό turbo έφευγε αμέσως
Σου θυμίζω ότι το τρίτο αμάξι μας είναι ένα Corsa D 1.4 βενζίνη 90 άλογα του 2007 ατμοσφαιρικό.
Είναι απλά αποδεκτό μέσα στην πόλη. Αλλά αν οδηγήσεις ένα μικρό τρικυλινδρο με turbo μέσα στην πόλη που έχω οδηγήσει αρκετά , όλα φαίνονται καλύτερα του !!!
Και λόγω παλαιότητας δεν είναι και τόσο οικονομικό όσο τα νέα μοτέρ όπως του swift ατμόσφαιρα, το Corsa καίει αρκετά
-
Είχαν παρόμοια ιπποδύναμη και έφευγε πιο άνετα το turbo ....ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και στα στενά;;;;
Που κάτω από τις 2000-2500 σαλ αναλογως το αυτοκινητο έχουν μεγάλο έλλειμα ροπής;;;
-
Τα downsized turbo ανακαλύφθηκαν ως μια λύση διότι το πρότυπο μέτρησης ρύπων τα βάζει να κινούνται με μια σταθερη πορεία.
Και αυτά η κατάπτυστη μας το φόρτωσε και έναλε άλλο ένα λιθαράκι στην καταστρφοφή της αυτοκίνησης! Έπρεπε να έχουν απαγορευτεί!
Την λατρεύεις την VAG
-
Είχαν παρόμοια ιπποδύναμη και έφευγε πιο άνετα το turbo ....ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και στα στενά;;;;
Που κάτω από τις 2000-2500 σαλ αναλογως το αυτοκινητο έχουν μεγάλο έλλειμα ροπής;;;
Ναι
Ακόμα και το ka diesel που είχε λιγότερα άλογα (75) ήταν πιο γρήγορο στην πόλη και τα στενά μέχρι κάποια ταχύτητα (50-60) από το Corsa
Παρόμοιας ηλικίας αυτοκίνητα
-
Ποιο ήταν αυτό το turbo downsized;;;;
-
-
Ρε συ.... Συγκρίνεις μια κατηγορία κάτω με σχεδόν 150-200 κιλά λιγότερα και 10 αλογα παραπάνω.
Τι σύγκριση είναι αυτή;;;;;
Θα έπρεπε να το συγκρίνεις με το corsa 1.6 με 120 αλογα, αν υπάρχει για να εχεις ίδιες αναλογίες βάρους
Πανε οδήγησε το polo που αναφέρουμε που είναι στην ίδια κατηγορια με το Corsa 90Hp, μπες σε στενά πόλης και κάνε βόλτες και πες μας.
-
Ρε συ.... Συγκρίνεις μια κατηγορία κάτω με σχεδόν 150-200 κιλά λιγότερα και 10 αλογα παραπάνω.
Τι σύγκριση είναι αυτή. Πάνε οδήγησε το polo που αναφέρουμε που είναι στην ίδια κατηγορια με το Corsa 90Hp, μπες σε στενά πόλης και κάνε βόλτες και πες μας.
Καλά υπήρχε περίπτωση το polo και να ήταν καλύτερο να γράψω κάτι καλό για την VW??
Οδήγησα όμως να πω την αλήθεια το seat Ibiza νοικιαρικο που είναι ίδια κατηγορία και ναι και αυτό ήταν πολύ πιο γρήγορο από το opel !!! Βέβαια μετά τα 120 τάφος και αυτο
-
Θα με σκάσεις, τ αυτοκίνητα με παρόμοια ιπποδύναμη και βάρος έχουν ιδιες επιδόσεις με το ποδι στο πάτωμα. Εμεις συζητάμε για την ευκολία κίνησης σε πόλεις όπου η ροπή από το ρελαντί παίζει ρόλο. Εκεί τα turbo με έναν λιγοτερο κιλυνδρο και λιγότερα κ εκ, μέχρι να περάσουν τις 2000-2500 σαλ έχουν μεγάλο έλλειμα και σε αναγκάζουν να κατεβάζεις ακόμα και πρώτη σχέση εκεί που με τα ανμοσφαιρικα περνούσες ακόμα και με 3η.
Αν είναι να πάρεις αυτοκινητο για ταξίδια και δη μεγάλο να πάρεις δίλιτρο turbo. Αν όμως πάρεις downsized turbo για την πολη εκεί υπάρχει θέμα. Αυτό λεω
-
Θα με σκάσεις, τ αυτοκίνητα με παρόμοια ιπποδύναμη και βάρος έχουν ιδιες επιδόσεις με το ποδι στο πάτωμα. Εμεις συζητάμε για την ευκολία κίνησης σε πόλεις όπου η ροπή από το ρελαντί παίζει ρόλο. Εκεί τα turbo με έναν λιγοτερο κιλυνδρο και λιγότερα κ εκ, μέχρι να περάσουν τις 2000-2500 σαλ έχουν μεγάλο έλλειμα και σε αναγκάζουν να κατεβάζεις ακόμα και πρώτη σχέση εκεί που με τα ανμοσφαιρικα περνούσες ακόμα και με 3η.
Αν είναι να πάρεις αυτοκινητο για ταξίδια και δη μεγάλο να πάρεις δίλιτρο turbo. Αν όμως πάρεις downsized turbo για την πολη εκεί υπάρχει θέμα. Αυτό λεω
Προφανώς δεν έχεις οδηγήσει το swift με τον κινητήρα που είχα στο baleno
@cirus τον 1,4 της Opel τον έχω στο Astra H, μεγάλη πατάτα σε κλειστή ανηφορική διαδρομή, το baleno ,με τον τρικυλινδρο TURBO πετούσε στην ίδια διαδρομή.....
-
Ε μα τι να σε κάνω. Έλα πάρε το opel Corsa μια βόλτα και έλα πες μου εσύ μετά. Χάλια είναι , δεν φταίω εγώ γι'αυτό
Αν νομίζεις ότι όλοι οι ατμοσφαιρικοί είναι σαν του Suzuki swift που έχεις γελιεσαι πολύ . Δεν έχεις οδηγήσει πολλά μάλλον .
-
Το συγκεκριμένο μοτέρ της GM ήταν γνωστό πόσο χάλια. Πρέπει να είναι ο χειρότερος ατμοσφαιρικός στην αγορά.
-
-
Σωστά, είχε ένας φίλος ένα aveo με αυτόν. Έχανε από χιλιαράκι σε επιδόσεις. Χάλια μαύρα και τελείως κενός στις χαμηλές Σαλ
Αντιθέτως αν οδηγήσεις γαλλικό, ιαπωνικό και κορεάτικο ατμοσφαιρικό θα δεις πως αρπάζουν από πάρα πολύ χαμηλά
Για να δω σε ποιο νήμα είμαστε και συζητούμε για αυτό;;; Ααααα οκ στο σωστό
-
-
Το συγκεκριμένο μοτέρ της GM ήταν γνωστό πόσο χάλια. Πρέπει να είναι ο χειρότερος ατμοσφαιρικός στην αγορά.
Ο κινητήρας αυτός ήταν πάρα πολύ καλός.
Σε τι είναι πολύ καλός?
Σε αξιοπιστία? Δεν μας έχει βγάλει κάτι δεν μπορώ να πω
Σε λειτουργία όμως είναι τάφος , χάλια εντελώς. Πολύ αδύναμος. Το μοναδικό καλό του που μου αρέσει είναι ότι δεν είναι πολύ θορυβωδης. Πέραν τούτου δεν βρίσκω κάτι άλλο καλό. Σε στροφές χαμηλά ειναι μάπα, μεσαίες ψιλομαπα, ψηλές πάλι μαπα
Γενικά σε σχέση με το seat Ibiza του 2007 1400 100 άλογα που είχαμε πριν και δωσαμε είναι εντελώς χάλια ο κινητήρας του opel. Μόνο είναι πολύ πιο υσηχο και ότι είναι το συγκεκριμένο απίστευτα καλό συντηρημένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ο οποίος ήταν γνωστός και το πήραμε σχεδόν τσάμπα
Απλά το Ibiza ήθελε μαζεματα εξωτερικά και εσωτερικά αν και άψογο μηχανικά. Ήταν όμως πολύ θορυβώδες εν αντίθεση με το opel. Οδηγικά πολύ καλύτερο το seat
-
-
Σε τι είναι πολύ καλός?
Όπως είπες και εσύ ήταν αρκετά αξιόπιστος (για 16 χρόνια τον είχα από καινούργιο και δε μου εμφάνισε σχεδόν τίποτα) . Ήταν πολύ γραμμικός κινητήρας και πάρα πολύ οικονομικός. Εγώ τον είχα σε astra H και ήταν το μόνο πράγμα που μου άρεσε στο αμάξι. Βασικά, αν και μόλις 90 άλογα, τον απολάμβανα! Μου άρεσε να γεμίζω τις σχέσεις και να τον πηγαίνω τάπα! Είχε και ωραίο ήχο ψηλά!
-
Σε τι είναι πολύ καλός?
Όπως είπες και εσύ ήταν αρκετά αξιόπιστος (για 16 χρόνια τον είχα από καινούργιο και δε μου εμφάνισε σχεδόν τίποτα) . Ήταν πολύ γραμμικός κινητήρας και πάρα πολύ οικονομικός. Εγώ τον είχα σε astra H και ήταν το μόνο πράγμα που μου άρεσε στο αμάξι. Βασικά, αν και μόλις 90 άλογα, τον απολάμβανα! Μου άρεσε να γεμίζω τις σχέσεις και να τον πηγαίνω τάπα! Είχε και ωραίο ήχο ψηλά!
Μόνο στο γραμμικός και στο αξιόπιστος συμφωνούμε . Οικονομικός για τα τότε δεδομένα μπορεί. Κατά τα υπόλοιπα είναι ένας ψοφιος κινητήρας δεν χρειάζεται να πω περισσότερα να τον περιγράψω. Δεν έχει δύναμη πουθενά
-
Μόνο στο γραμμικός και στο αξιόπιστος συμφωνούμε . Οικονομικός για τα τότε δεδομένα μπορεί. Κατά τα υπόλοιπα είναι ένας ψοφιος κινητήρας δεν χρειάζεται να πω περισσότερα να τον περιγράψω. Δεν έχει δύναμη πουθενά
Ήταν αδύναμος χαμηλά ακριβώς επειδή ήταν τόσο γραμμικός. Ψηλά είχε τη δύναμη ενός κινητήρα 90 αλόγων. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Το astra H δε, ήταν και βαρύτερο από τα αντίστοιχα Ιαπωνικά οπότε φαινόταν η διαφορά πιο έντονα.
BYD forum