-
Δεν θελω......
-
28000£ για περίπου 200χλμ αυτονομία; Δεν μου άρεσε κι ας έχει κάμερες αντί για καθρέπτες
-
Γουστάρω, 150 αλόγατα και πίσω κίνηση. Τυλίξτε μου 2, που υπογράφω?
Στα σοβαρά τώρα :
- Παρόμοια τιμή με το Ληφ ΜΚ1, το οποίο εκτός από μεγαλύτερο είχε και περισσότερη αυτονομία, και όλα αυτά 10 χρόνια πριν? Κάτι δε μας λέει καλά η Χόντα.
- Δεν ξέρω τι περιθώρια έχουν να πάνε προς τα (πολύ) κάτω την τιμή, αλλά μου φαίνεται πως σε αντίθετη περίπτωση ήρθε η ώρα της Κίνας. Στη χώρα αυτή πουλάνε ηλεκτρικά σεντάν 4,5 μέτρων με 250-300 χλμ. θεωρητική αυτονομία, καραφούλ εξτρά, στα 15.000-20.000 ευρώ! Νταξ' δεν είναι Χόντα. Ε, αυτό έλειπε κιόλας να ήταν, με τα μισά λεφτά. Μήπως όμως είναι επαρκή για να κάνεις τη δουλειά σου? Αυτό είναι το ταφ κουέστιον.
- Αν έρθει στα μέρη μας, θα κάνει κανά 35άρι χήνες. Και όλα αυτά επειδή δεν έχει δασμούς ταξινόμησης κ.α. Άμα είχε δηλαδή, πόσο θα πήγαινε, οέο? Α ρε Λη Αιακόκα, πόσο δίκαιο είχες, ο κοζμάκης θέλει οικονομία, και είναι πρόθυμος να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα για να την αποκτήσει.
-
Έχω την εντύπωση ότι, προς το παρόν, η πιο φθηνή ηλεκτροκίνητη λύση είναι το VW e-up. Μικρή όντως αυτονομία στις έτσι και αλλιώς για αυτοκίνητο πόλης δεν νομίζω ότι χρειάζεται πάνω από 100-150 χλμ.
-
Το Up είναι ανέκδοτο. Κοστίζει 30 χιλιάρικα, τη στιγμή που το επόμενο ηλεκτρικό VW, σε διαστάσεις Golf, θα είναι φτηνότερο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το Up είναι ανέκδοτο. Κοστίζει 30 χιλιάρικα, τη στιγμή που το επόμενο ηλεκτρικό VW, σε διαστάσεις Golf, θα είναι φτηνότερο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα.Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τιμή.
Μιλούσα για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή. Το τραγικό είναι ότι σε άλλες χώρες βρίσκεις μεταχειρισμένο e-up με 10χιλ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ηλεκτροκίνηση απέχει από την Ελλάδα τουλάχιστον μία 5ετια. -
Αυτή τη στιγμή, το φθηνότερο Up της Ευρώπης (σύμφωνα με το Auto Scout που χαζεύω κατά καιρούς) κοστίζει 11.700, ενώ το Zoe (ένα σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο, η διαφορά τους αποτυπώνεται άλλωστε και στις πωλήσεις) αρχίζει από τα 6.990.
Το πρόβλημα της 'Ζωής' είναι που δεν το υποστηρίζει η ελληνική αντιπροσωπεία. Για αυτό και ρίχνω κλέφτες ματιές στο Up, όχι όμως σε αυτή την τιμή. Αν κόστιζε όσο η Ζωή, θα το σκεφτόμουν.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το Up είναι ανέκδοτο. Κοστίζει 30 χιλιάρικα, τη στιγμή που το επόμενο ηλεκτρικό VW, σε διαστάσεις Golf, θα είναι φτηνότερο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα.
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τιμή.
Μιλούσα για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή. Το τραγικό είναι ότι σε άλλες χώρες βρίσκεις μεταχειρισμένο e-up με 10χιλ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ηλεκτροκίνηση απέχει από την Ελλάδα τουλάχιστον μία 5ετια.Όπου άλλες χώρες = Γερμανία;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το Up είναι ανέκδοτο. Κοστίζει 30 χιλιάρικα, τη στιγμή που το επόμενο ηλεκτρικό VW, σε διαστάσεις Golf, θα είναι φτηνότερο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα.Το e-up powered by protergia με 19950 τι είναι; Γιατί έχει όντως ~10.000 ευρώ φθηνότερα από το 'κανονικό' e-up;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τιμή.
Μιλούσα για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή. Το τραγικό είναι ότι σε άλλες χώρες βρίσκεις μεταχειρισμένο e-up με 10χιλ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ηλεκτροκίνηση απέχει από την Ελλάδα τουλάχιστον μία 5ετια.Όπου άλλες χώρες = Γερμανία;
Νορβηγία, όπου τα ηλεκτροκίνητα είναι βεβαίως πολύ πιο διαδεδομένα
-
Οι αρνητικές θερμοκρασίες το χειμώνα, στις βόρειες χώρες, πως επηρεάζουν τις μπαταρίες και την αυτονομία;
Καθώς δεν επείγει η αντικατάσταση του παλιού οικογενειακού μας ρίχνω και μια ματιά στα ηλεκτρικά, αλλά μου φαίνεται πως η ηλεκτροκίνηση τελικά απέχει καμιά 20ετία απ' την Ελλάδα, κι όχι 5ετια.
5ετια ίσως απέχει απ' τη Δροσιά και τα πέριξ, ως τρίτο αυτοκίνητο του σπιτιού για να πηγαίνουν για καφέ...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
5 ετια;;;
Εγω 5 ετη κανω να διαλέξω καλύμματα για το αυτοκινητο, ξαφνικα θα βρεθω και με ηλεκτρικο;
Οταν φτασουμε σ αυτες τις νεες μπαταριες με τα υγρα και το ντεποζιτο οπου θα μειωθει και αισθητα το βαρος τους, τοτε πλεον μπαινουμε στην τελικη ευθεια για τα ηλεκτρικα στην Ελλαδα.
-
Οι αρνητικές θερμοκρασίες το χειμώνα, στις βόρειες χώρες, πως επηρεάζουν τις μπαταρίες και την αυτονομία;
Πολύ αρνητικά. Τραβάς ένα σκασμό ρεύμα για θέρμανση της καμπίνας, θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενα τζάμια και καθρέπτες, φώτα ακόμη και κατά τη διάρκεια της μέρας, υαλοκαθαριστήρες, την ίδια στιγμή που οι μπαταρίες δεινοπαθούν λόγω του ψύχους. Μερικοί βόρειοι όταν οδηγούν σε εθνική όπου δεν κερδίζουν από το φρενάρισμα, έχουν δει την θεωρητική αυτονομία να καταλήγει περίπου η ...μισή στην πράξη.
“Batteries are like humans,” says Anna Stefanopoulou, director of the University of Michigan’s Energy Institute. They prefer the same sort of temperature range that people do. Anything below 40 or above 115 degrees Fahrenheit and they’re not going to deliver their peak performance. They like to be around 60 to 80 degrees.
https://www.wired.com/story/electric-cars-cold-weather-tips/
-
Έχω την εντύπωση ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν δημιουργούν πρόβλημα παρά μόνο στην κατανάλωση (λόγω ανάγκης για θέρμανση). Σε πολλά βίντεο που έχω δει αναφέρεται ως θέμα η ταχύτητα φόρτισης και πως επηρεάζεται από την θερμοκρασία της μπαταρίας που ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
Αυτά που αναφέρει ο lap ως νέες τεχνολογίες στις μπαταρίες, δεν βλέπω να έρχονται άμεσα πάντως. Εκτός αν μείνουμε εκτός από την ηλεκτροκίνηση για καμμία δεκαριά ακόμα χρονακια (διόλου απίθανο).
EV μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως 2ο αυτοκίνητο πόλης σε μεγάλα αστικά κέντρα, φτάνει να υπάρχει χώρος στάθμευσης με παροχή ρεύματος (έστω και απλή πρίζα). Καταλαβαίνετε ότι το αγοραστικό κοινό (δεν ανέφερα καν το οικονομικό θέμα) είναι φοβερά περιορισμένο. -
Ακριβώς αυτό, πόσοι σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο έχουν δικές του θέσεις παρκινγκ με πρίζα; Δεν νομίζω να είναι ούτε οι μισοί. Πόσους από αυτούς έχουν,μπορολυν να διαθέσουν περίπου 20 χιλιάρικα για δεύτερο μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Νομίζω ότι στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε σε ηλεκτροκίνητα αναγκαστικά με την αλλαγή της γκάμας των αυτοκινητοβιομηχανιών και λιγότερο από συνειδητή επιλογή -
https://www.4troxoi.gr/perivallon/eidis ... ayro-agias
Και είναι και δωρεάν! (δεν ξέρω για πόσο όμως, εαν αρχίσει να έχει ζήτηση). -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
https://www.4troxoi.gr/perivallon/eidiseis/kteohellas-ae-stathmos-fortisis-ilektrikon-aytokiniton-ston-stayro-agias
Και είναι και δωρεάν! (δεν ξέρω για πόσο όμως, εαν αρχίσει να έχει ζήτηση).Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Αθήνα; Και από αυτά πόσους τις βολεύει να κάνουν στάση στο συγκεκριμένο σημείο; Πιο πολύ για διαφήμιση είναι.
-
Συμφωνώ ότι είναι για διαφήμιση, αλλά είναι ένα θετικό βήμα, ειδικά εαν βάλουν - όπως είπαν - σε όλα τα καταστήματά τους. Δεν είναι καμια φοβερή λύση, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι ελάχιστες και σποραδικές.
Επίσης, οι εταιρείες ηελκτρικών αυτοκινήτων θα έπρεπε να έχουν φροντίσει για να αναπτυχθεί μεγαλύτερο δίκτυο.
-
Μιας και το εθιξες, οι άλλοι φορτιστές στη Αθήνα πχ αεροδρόμιο, στη καρεντα Μαρούσι, στην watts n volt (νομίζω) πάνω στη Κηφισιάς είναι επί πληρωμή;
-
Δεν γνωρίζω. Θυμάμαι ότι στα Polis Parking είναι επί πληρωμή, αλλά μια φορά που φόρτισα, δεν με χρέωσαν. Επίσης, ξέρω ότι στον Σπανό είναι δωρεάν αλλά για BMW/Jaguar και όχι όλα τα αυτοκίνητα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης