-
Προικοσύμφωνο πιάνετε;
-
Είναι μικρή η κόρη...
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τα αμιγώς ηλεκτρικά πούλησαν περισσότερο από τα ντίζελ και τα PHEV μαζί.
Μόδα είναι. .θα περάσει.
Γιατί όση οικονομία και να κάνεις με το ηλεκτρικο υπό συνθήκες βέβαια τόσα θα χάσεις σε απαξίωση και μεταπώλησηΜπα ανωτερη αυτοκινηση είναι οχι μόδα και δεν θα περάσει πολύ απλά γιατι ασχετως τι πιστεύουμε εχουν ξοδευτει τρισεκατομμυρια για ερευνα
Αν το εξεταζεις ετσι μπορει .
Εγώ το πήρα κυρίως γιατι είχα φ/β αλλιως θα περιμενα λίγο . Αλλα τώρα που το οδηγησα τοσο καιρό και το ξέρω , θα το έπαιρνα και χωρίς φ/β ΟΧΙ γιατι θα κερδισω σε χρηματα. Αλλα γιατι είναι τόσο ανώτερα ευχαριστο από το μικρό βενζινη που είχα και από οποιωδήπωτε βενζινη μεσα στην πόλη που δεν θα ξαναεπαιρνα κάτι άλλο.
βεβαια μιλάω μονο για μικρο φτηνο ηλεκτρικο πόλης. Ακομα μεγάλο δεν θα έπαιρνα. Μάλλον αρκετα αργότερα που θα υπάρχει δίκτυο γρηγορων φορτιστων επαρκες στις εθνικές ή θα έρθουν ηλεκτρικα με solid state μπαταρίες με αυτονομία ανω των 1000χλμ
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οπότε Φάνη, ο περαστικός με τις φόρμες που φαίνεται στο βίντεο, μπορούσε να του σπάσει τα πόδια και να εξαφανιστεί, δεν θα τον έβρισκε κανείς
. Αλλά αυτό δεν είναι το επιθυμητό για μια πολιτισμένη κοινωνία.
Συμφωνώ 100%, για αυτό λέω ότι ειμαστε κωλοκράτος γιατι δεν είμαστε πολιτισμένοι κοινωνία. Σκατά είμαστε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία τιμωρία, αυτό ειναι το πρόβλημα. Όλοι ξέρουμε π.χ. τι κάνουν οι "ευπαθείς ομάδες" (μην πω τι ειναι γιατι δεν αρέσει στους ευαίσθητους) αλλά κανείς δεν τιμωρείται.
Αυτό ισχύει για σχεδόν όλους όμως. Απ' τον απίθανο με τα καλώδια και τον ευπαθή αντικοινωνικό παπάρα που σου γδύνει την αυλή μέχρι και τον κουστουμάτο με την τζιπάρα των 60Κ που μπαίνει ανάποδα στον μονόδρομο γιατί στα αρχίδια του (ενώ μπορεί να έχει κατακλέψει και τον ΕΦΚΑ γιατί απλά μπορεί).
Και για να το τερματίσουμε, χρεωκοπήσαμε 3-4 φορές τα τελευταία 20 χρόνια και τιμωρήθηκε μόνο ο Τσοχατζόπουλος. Κανείς άλλος δεν έφταιξε.
Οπότε η ατιμωρησία είναι εμπεδωμένη από πολύυυυυ ψηλά.
Για να επανέλθω στο θέμα όμως και να μην διαβάσω 800 σελίδες θρεντ, πού είναι η γενική συμφωνία για το καλύτερο από άποψη οικονομίας/τιμή αυτοκίνητο πόλης αυτή τη στιγμή; Σίγουρα ηλεκτρικό; Αέριο μήπως; Πετρέλαιο;
-
Για να δούμε πόση απαξίωση θα βιώσεις. Έτσι, για να δούμε αν ισχύουν αυτά που γράφεις ασταμάτητα για χάλια μεταπώληση. Α ρε Dettol που σου χρειάζεται.
Μα προσωπικά μπορεί να μην είμαι η κατάλληλη περίπτωση για εξαγωγή συμπέρασματος. Γιατί το αμάξι δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τα αμιγώς ηλεκτρικά πούλησαν περισσότερο από τα ντίζελ και τα PHEV μαζί.
Μόδα είναι. .θα περάσει.
Γιατί όση οικονομία και να κάνεις με το ηλεκτρικο υπό συνθήκες βέβαια τόσα θα χάσεις σε απαξίωση και μεταπώλησηΜπα ανωτερη αυτοκινηση είναι οχι μόδα και δεν θα περάσει πολύ απλά γιατι ασχετως τι πιστεύουμε εχουν ξοδευτει τρισεκατομμυρια για ερευνα
Εγώ το πήρα κυρίως γιατι είχα φ/β αλλιως θα περιμενα λίγο . Αλλα τώρα που το οδηγησα τοσο καιρό και το ξέρω , θα το έπαιρνα και χωρίς φ/β ΟΧΙ γιατι θα κερδισω σε χρηματα. Αλλα γιατι είναι τόσο ανώτερα ευχαριστο από το μικρό βενζινη που είχα και από οποιωδήπωτε βενζινη μεσα στην πόλη που δεν θα ξαναεπαιρνα κάτι άλλο.
βεβαια μιλάω μονο για μικρο φτηνο ηλεκτρικο πόλης. Ακομα μεγάλο δεν θα έπαιρνα. Μάλλον αρκετα αργότερα που θα υπάρχει δίκτυο γρηγορων φορτιστων επαρκες στις εθνικές ή θα έρθουν ηλεκτρικα με solid state μπαταρίες με αυτονομία ανω των 1000χλμ
Παρόμοια αίσθηση στην πόλη έχει και ένα υβρίδιο.
Και εγώ δεν θα ξαναγύρναγα σε κανονικό θερμικό λόγω την εμπειρίας χρήσης.
Αλλα η όλη διαδικασία της φόρτισης δεν με τρελαίνει.
Είναι εκτός του τρόπου που χρησιμοποιώ ένα όχημα.
Και ειδικά εκτός καθημερινής μετακίνησης.
Επιμένω στο ότι είναι μόδα !
Και θα σταματήσει όταν κοπούν οι επιδοτήσεις. -
Μόδα είναι. .θα περάσει.
Παρόμοια αίσθηση στην πόλη έχει και ένα υβρίδιο.
Και εγώ δεν θα ξαναγύρναγα σε κανονικό θερμικό λόγω την εμπειρίας χρήσης.
Αλλα η όλη διαδικασία της φόρτισης δεν με τρελαίνει.
Είναι εκτός του τρόπου που χρησιμοποιώ ένα όχημα.
Και ειδικά εκτός καθημερινής μετακίνησης.
Επιμένω στο ότι είναι μόδα !
Και θα σταματήσει όταν κοπούν οι επιδοτήσεις.Οχι δεν εχει. Στο ηλεκτρικο δεν θα ακούσεις ποτε το κιβωτιο και τον κινητήρα αρα είναι πολύ πιο ύσηχο
Εχει πολύ μεγαλύτερους χώρους (καθολου τουνελ πισω) για το μεγεθος του και χωρο και στο μπροστα πορτ μπαγκαζ (με πατεντα σε κάποια).
Δεν έχει να κοιτας για λαδια , μπουζι και οτι αλλη μλκ έχει ενα θερμικο
Εσυ δεν εχεις φορτιστη σπίτι γιαυτο το λες αυτο . Αν εχεις είναι σαν να εχεις αλλο οχημα. Απλά οταν γυρνας σπιτι βάζεις το βύσμα από τον φορτιστη στο οχημα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, και το ξεκουμπωνεις το πρωι που θα πας δουλεια. Και οχι καθε μερα αυτό. 1 ή 2-3 φορες την βδομαδα αναλογα ποσα χλμ κάνεις. Το πρωι παντως είναι 100% φορτισμένο, δεν εχει καμία διαδικασια η φόρτιση ετσι .
Μοδα δεν είναι αυτό είναι ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ
Οταν θα κοπουν οι επιδοτήσεις θα πεσουν στα ταρταρα οι πωλήσεις γαι κάποιο καιρο, δεν αντιλέγω. Αλλα θα ανακαμψουν σιγα σιγά
Τα θερμικα θα ακριβαινουν και τα ηλεκτρικα θα γινονται φτηνοτερα με τα χρόνια και ελα να μου πεις σε λιγα χρόνια οτι είναι μόδα
ΥΓ Τα υβριδικα ΕΙΝΑΙ και θα ειναι για παρα πολύ ακομα ΚΑΛΥΤΕΡΑ αν δεν μπορεις να έχεις φορτιστή σπίτι. Αν έχεις ομως ενα ηλεκτρικο είναι πολύ καλύτερο για μεσα στην πόλη
-
Εσυ δεν εχεις φορτιστη σπίτι γιαυτο το λες αυτο . Αν εχεις
εχει φορτιστη στο σπιτι, απλα δεν τον χρησιμοποιει, οπως δεν χρησιμοποιει και το οχημα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης