-
Πήγε το Αμι να προσπεράσει, τον έκλεισε ο μπεμπες και έπεσε πάνω στον κοτσαδόρο;
-
Νεα Ζηλανδια , δεν ισχυουν oi επιπλεον φοροι για κινεζικα μηχανηματα εργου...
Μεταφορική εταιρεια , αγορα ηλεκτρικων τρακτορων με εναλλαξιμες μπαταριες ....1 φορτηγο τρεις μπαταριες (μια για καθε βαρδια)
οι κινεζοι τα πουλανε πακετο με το μηχανισμο που τις αλλαζει .
Οσο λειπει το οχημα (έχοντας τη μια ) , οι αλλες δυο μπαταριες φορτιζουν αργα .. -
Βασικά 8 λεπτά κάνει να αλλάξει.
Πόσα χιλιόμετρα λέει αυτονομίας;
Εάν το κοστος μετακίνησης πέφτει στο 1/3 με το σημερινό τότε θα πάει πολύ καλά.
Πόσο πιο ακριβό είναι από μια σημερινή νταλίκα;
-
Μια χαρά αυτοκίνητο....για δεύτερο όμως και με leasing. Δηλαδή για συγκεκριμένο κοινό
Πρέπει να το δεί από κοντά για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο είναι και τι μεγάλους τροχούς που έχει.
Εντωμεταξυ έχω δει και το id4. Απλά τεράστιο.
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μεταφορική εταιρεια , αγορα ηλεκτρικων τρακτορων με εναλλαξιμες μπαταριες ....1 φορτηγο τρεις μπαταριες (μια για καθε βαρδια)
Οσο λειπει το οχημα (έχοντας τη μια ) , οι αλλες δυο μπαταριες φορτιζουν αργα ..Έχω μια περιέργεια για το πως θα αλλάξει μπαταρία, BEV, στο κέντρο της Αθήνας με τα στενάρια και τη σχετική κινηση
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οσο λειπει το οχημα (έχοντας τη μια ) , οι αλλες δυο μπαταριες φορτιζουν αργα ..Έχω μια περιέργεια για το πως θα αλλάξει μπαταρία, BEV, στο κέντρο της Αθήνας με τα στενάρια και τη σχετική κινηση
Αν λες για το φορτηγό
Αν εννοείς για αυτοκίνητο γενικά θα γίνονταν σε ειδικά κέντρα, πιστεύω να εχεις ιδέα πόσο ζυγίζει μια μπαταρία σε ΙΧ .Το παραπάνω για ΙΧ όμως ΔΕΝ θα γίνει γιατί οι μπαταρίες κι η κατασκευή που τις περιλαμβάνει είναι μέρος του σασί .
Αυτό πια είναι νόμος αν θέλεις λίγο βάρος απόδοση και εμβέλεια. -
Είναι ότι το χειρότερο επειδή η μπαταρία είναι μια και έξω χωρίς προειδοποίηση, το βάζεις το αυτοκίνητο στην άκρη, τοποθετείς τους κώνους και καλείς με το κινητό την οδική βοήθεια, αν βρεις σώος μέχρι τότε τυχερός θα είσαι.
-
Αυτό με την BMW και το Ami δεν το κατάλαβα. Έχασα κάποιες πληροφορίες; Γιατί δεν βγάζει κάποιο νόημα το οτιδήποτε.
Μπαταρίες για scooter με επιδόσεις 100αριου παπιου και είναι τελείως ξενερωμα και άβολο να βάζεις/βγάζεις για να φορτίσεις (το είχα ψάξει πριν αγοράσω πριν τα Χριστούγεννα), σε αυτοκίνητο είναι κάπως αδιανόητο..
Η Silence έχει ένα πολύ έξυπνο και χρήσιμο σύστημα στα μικρά της αυτοκίνητα/scooter με τροχήλατη μπαταρία (σαν βαλίτσα με Ρόδες) αν θέλετε να τσεκαρετε. Είναι η ίδια που φτιάχνει τα scooter Seat Mo, γενικά όμως οι κριτικές που είδα δεν ήταν καλές από ποιότητα κατασκευής και προβλήματα, ενώ φαίνεται σαν η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή (έχει πολλά πλεονεκτήματα γενικώς), να καταλάβετε σε μια απλή βόλτα καλοκαίρι υπερθερμαίνεται η μπαταρία και δουλεύει σχεδόν συνέχεια με το σύστημα αυτοπροστασίας που αυτόματα μειώνει την ισχύ.. ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις θερμικό 300αρι που έχει ίδιες επιδόσεις σε 0-50 (σε scooter τα 0-50 είναι πολύ σημαντικά γιατί αφορούν την κύρια χρήση τους μέσα σε πόλη), 40-50χλμ μεγαλύτερη τελική και διπλό/τριπλάσια αυτονομία (ανάλογα τη χρήση..)
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν λες για το φορτηγό
Αν εννοείς για αυτοκίνητο γενικά θα γίνονταν σε ειδικά κέντρα, πιστεύω να εχεις ιδέα πόσο ζυγίζει μια μπαταρία σε ΙΧ .Το παραπάνω για ΙΧ όμως ΔΕΝ θα γίνει γιατί οι μπαταρίες κι η κατασκευή που τις περιλαμβάνει είναι μέρος του σασί .
Αυτό πια είναι νόμος αν θέλεις λίγο βάρος απόδοση και εμβέλεια.Ήδη υπάρχει και στην Ευρώπη σε ιχ
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν λες για το φορτηγό
Αυτό πια είναι νόμος αν θέλεις λίγο βάρος απόδοση και εμβέλεια.Ήδη υπάρχει και στην Ευρώπη σε ιχ
Ποσα είναι 20-500-1000; κάποιας εταιρεία ταξί;
Παλιά λύση αφού πλεον οι καινούργιες μπαταρίες φορτίζουν ήδη στο 20΄λεπτο και το κυριότερο είναι μέρος του σασί . -
Αυτή αλλάζει σε 7-8 λεπτά.
Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής. Πες ότι έχεις μια μπαταρία που την φορτιζεις και την προσέχεις μην την πιέσεις με ταχυφορτισεις κτλ . Και πας και σου βάζουν μια άλλη που δεν ξέρεις τι της έκανε ο προηγούμενος.
Οταν φτάσουν οι μπαταρίες να έχουν τέτοια χωρητικότητα που να βγάζουν 700-800 χλμ τότε με μια αλλαγή σε 7-8 λεπτά ξαναεχεις άλλα τόσα χιλιόμετρα.
Και όταν φτάσεις στο προορισμό σου την φορτίζεις από τοπικό φορτιστήΣήμερα αυτή του αυτοκινήτου στο βίντεο είναι στα 500 χλμ
-
Γιαυτό σου λέω αυτά είναι βλακείες και μόνο για τίποτα στόλους taxi delivery courier
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτή αλλάζει σε 7-8 λεπτά.
Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής. Πες ότι έχεις μια μπαταρία που την φορτιζεις και την προσέχεις μην την πιέσεις με ταχυφορτισεις κτλ . Και πας και σου βάζουν μια άλλη που δεν ξέρεις τι της έκανε ο προηγούμενος.
Η Νιο έχει δύο επιλογες
Αγοράζεις το αυτοκίνητο και λιζινγκ τη χρήση της μπαταρίας , οπότε χρησιμοποιείς τους σταθμούς αλλαγής , μπορείς να βάλεις και διαφορετικό μέγεθος κάθε φορά αν αυτό σε βολεύει
πχ αυτό το μήνα θα είμαι μόνο πόλη οπότε δε θέλω να πληρώνω τη μεγάλη ...Η αγοράζεις αυτοκίνητο και μπαταρία μαζί και δε χρησιμοποιείς τους σταθμούς αλλαγής και φορτίζεις όπως τα άλλα ev
-
Αυτές που αλλάζουν μπορείς να τις φορτίσεις και σπίτι σου. Σωστά;
Πάντως αλλάζει τόσο γρήγορα. Δηλαδή ακόμα και αν χαλάσει, δεν έχει εργατικα κόστη. Σε 6-8 λεπτά έχεις καινούργια μπαταρία!
Εγω όταν πάω συνεργείο θέλουν 10 λεπτά να παραγγείλουν καφε και να ανοίξουν το καπό.
Πάντως δεν είναι κακή ιδέα, ιδιαίτερα για τα επαγγελματικά οχήματα όπως τα ταξί.
Leasing η μπαταρία, όπου την φορτίζουν σπίτι τους και αν υπάρχει ανάγκη για άμεση μεγάλη μπαταρία την αλλάζεις οπότε θες. Έτσι ούτε τους νοιάζει η αξιοπιστία της μπαταρίας σε βάθος ετών και μπορούν να φορτίζουν με πολύ χαμηλό κόστος όποτε θέλουν σπίτι τους ή σε κάποια βάση των ταξί.
Win win κατάσταση
-
Κάποιοι σκέφτηκαν αυτή την λύση , οι εξελίξεις όμως τους πρόλαβαν και πλέον το παραπάνω θα ενδιαφέρει ενα 0,01 % των χρηστών .
Τα ίδια έκαναν πριν καμμιά δεκαετία με τα υβριδικά , αδυνατώντας να φτιάξουν κάτι λειτουργικό και αξιόπιστο όπως της toyota χάλαγαν κεφάλαια για υβριδικά με ντεπόζιτα αέρα
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/110189.asp
και προσπάθησαν να προωθήσουν την φοβερή ιδέα του υβριδικού ντίζελ
ναι να αναβοσβήνει ο κινητήρας 100 φορές την ώρα , καλά μαντάτα στην τουρμπίνα και το dpf -
Αυτό είχε 250 bar πίεση σε δύο μεταλλικές δεξαμενες που ήταν ελεύθερες από κάτω.
Και εγώ το θεωρούσα πανέξυπνη ιδέα, αλλά όταν είδα τι γίνεται με τις δεξαμενές των cng, δεν με πείθει.
-
Αν πάμε για κατάδυση το καλοκαίρι και έχουμε 250bar πίεση στη μπουκάλα στη πλάτη, τη βγάζουμε δεν τη βγάζουμε...
Άσχετο αν αυτό το σύστημα που λέτε, που δεν το γνωρίζω, ίσως δεν ήταν αποδοτικό.
-
Ψάξε και δες τι έγινε με τις δεξαμενές στην κεντρική Ευρώπη και τις ανακλήσεις λόγω σκουριάς.
-
Δεν ξέρω που θα πάει, προτιμώ όμως την ιδέα της μπαταρίας που δεν μου ανήκει και την αλλάζω κάθε 300-400χλμ, και να αγοράζω μόνο την ενέργεια (ή σχεδόν). Αν η αλλαγή γίνεται σε 10 λεπτά, το ηλεκτρικό χάνει το βασικό (για να μην πω μοναδικό) για εμένα μειονέκτημα της φόρτισης, αφού ούτε χρειάζεται να ασχοληθώ, ούτε χρειάζεται ταχυφορτιστής. Έτσι γλιτώνω και το κόστος μπαταρίας , και όσο αλλάζει η τεχνολογία δεν θα μένω πίσω (με ερωτηματικό αυτό)
-
Δεν νομίζω να χρειάζεται αλλαγή κάθε 400 χλμ. Θα φορτίζεις κανονικά σπίτι σου και όποτε δεις να πέφτει η απόδοση της ή εισαι σε ταξίδι τότε θα την αλλάζεις σε έναν σταθμό
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης