-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μα οι εταιρίες δεν μπορούν να φτάσουν τα όρια ρύπων με τα diesel. Επί 30 έτη τα diesel είχαν πιο χαλαρά όρια ρύπων.
Δεν είπα ότι οι εταιρίες μπορούν να φτάσουν τα όρια των ρύπων.
Αν ο άλλος είχε επιλογή το ίδιο αμάξι με βενζίνη και diesel, θα έπαιρνε ίσως το diesel.
Αν έχει επιλογή βενζίνη ή ηλεκτρικό με χοντρή επιδότηση, θα πάρει ηλεκτρικό. Όχι diesel.O κόσμος ακόμα ζητάει το ντίζελ, επειδή οικονομία καρδιά μου. Χέστηκε για την οικολογία. Δεν μειώνονται οι πωλήσεις των diesel επειδή δεν τα θέλει ο κόσμος.
Είναι σα να λέμε ότι πηδάμε μια φορά το μήνα επειδή θέλουμε, όχι επειδή δε βρίσκουμε. -
Επί 30 έτη το κράτος έκανε τα στραβά μάτια. Αυξήθηκαν οι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση στα μεγάλα αστικά κέντρα, το κόστος της περίθαλψης και φαρμάκων έφτασε σε τεράστια υψη λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και λόγω χρόνιων αναπνευστικων προβλημάτων των κατοίκων των πόλεων
Όλα είναι ένα εκκρεμές. Συσσωρεύτηκαν ρύποι στις πόλεις μας, ένα μέρος του πληθυσμού αρρώστησε και ένα άλλο σύμφωνα με μελέτες θα αρρωστήσει στο μέλλον λόγω αυτής της αιτίας, οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία θα πολλαπλασιαστούν λόγω αυτού του γεγονότος.
Οπότε η λογική σας τι σας λέει; Οχι το θυμικο σας, αλλά η λογική σας;
Θα ζήσουμε την άλλη πλευρά του εκκρεμούς. Θα κυνηγήσουν πολύ όποιον ρυπαίνει.
-
Όλα είναι ένα εκκρεμές. Συσσωρεύτηκαν ρύποι στις πόλεις μας, ένα μέρος του πληθυσμού αρρώστησε και ένα άλλο σύμφωνα με μελέτες θα αρρωστήσει στο μέλλον λόγω αυτής της αιτίας, οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία θα πολλαπλασιαστούν λόγω αυτού του γεγονότος.
Οπότε η λογική σας τι σας λέει; Οχι το θυμικο σας, αλλά η λογική σας;Ότι το μέλλον στις πόλεις δεν είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά η μη αυτοκίνηση.
-
Ίσως η ηλεκτρική μικροαυτοκίνηση.
-
Επί 30 έτη το κράτος έκανε τα στραβά μάτια. Αυξήθηκαν οι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση στα μεγάλα αστικά κέντρα, το κόστος της περίθαλψης και φαρμάκων έφτασε σε τεράστια υψη λόγω ασθενειών αναπνευστικων προβλημάτων των κατοίκων των πόλεων
Οπότε η λογική σας τι σας λέει; Οχι το θυμικο σας, αλλά η λογική σας;
Θα ζήσουμε την άλλη πλευρά του εκκρεμούς. Θα κυνηγήσουν πολύ όποιον ρυπαίνει.
Μετρώντας cradle to grave στα πόσα χιλιόμετρα το συνολικό ενεργειακό και οικολογικό ισοζύγιο ενός ηλεκτρικού είναι ισοδύναμο ενός σύγχρονου adblue Diesel της τελευταίας 5ετίας?
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τι έχει καταλάβει ο μεσος Ελληνας απο αυτα ;
Ενημερωνεται καταλληλα απο τα διαφορα sites , που πονταρουν στους φοβους και την αμαθεια του για την ηλεκτροκινηση με σκοπο λίγα παραπανω κλικ.Ο μέσος Έλληνας, που απέχει πάααρα πολύ απ τους θαμώνες του εδώ φόρουμ ως προς την αντίληψη και συνήθειες για το αυτοκίνητο, σε συντριπτικό ποσοστό δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην ηλεκτροκίνηση με τους τρέχοντες όρους, κι όταν ακούει για "υποχρεωτικά" νομοθετήματα του σηκώνεται η τρίχα.
Ο μέσος Έλλην αγοράζει Γιάρις καινούριο όταν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις και γιάρις μεταχειρισμένο όταν δεν μπορεί.
Ποιο είναι το ηλεκτροκίνητο ή φεβ που θα πάρει τη θέση του γιάρις;γι αυτό έχει 2 χρόνια αναμονή το όποιο γιάρις...
Στην ευρώπη ίσως αρκετοί προτιμήσουν να αλλάξουν το 2+ λτ TDI βάγκον πενταετίας-επταετίας το πολύ που έχουν, με ένα σουβλάκι PHEV (κι εγώ το ίδιο θα κανα) αν όχι ηλεκτρικό, και λόγω έλλειψης επιλογών σε ντίζελ και λόγω του ότι τα 5-10 επιπλέον χιλιάρικα που κοστίζει (2-3 μηνιάτικα το πολύ) θα τα κάνει απόσβεση, κι εχει κι όλα τα γραφειοκρατικά οφέλη και τις επιδόσεις, όπως έχει και το μποξάκι του για παρκάρισμα ακόμη και σε πολυόροφη πολυκατοικία, κι όχι λίγο χώρο στον ακάλυπτο...
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ποιο είναι το ηλεκτροκίνητο ή φεβ που θα πάρει τη θέση του γιάρις;
Ξαναλέμε είμαστε στην αρχή της ηλεκτροκίνησης, γιατί πρέπει να τα βλέπεις όλα αρνητικά; Δεν μπορείς να κρατήσεις ούτε μια ουδέτερη στάση. Σε τρέφει ο αρνητισμος. Στο βάθος μέσα σου ξέρεις ότι έχω δίκιο πως κάπου πάσχεις. Το έχεις σκεφτεί και εσύ, αλλά ο οπαδισμος σου δεν σε αφήνει ήσυχο.
Τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι ώστε να λειτουργούν. Δεν θα σταματήσουν να πουλάνε οι κατασκευαστές αυτοκίνητα.
Πριν 12-15 έτη υπήρχε μονάχα το prius ως υβρίδιο. Τότε έλεγαν πως τα υβριδικά είναι το σπορ των ηθοποιών του Χόλυγουντ. Τα χλεύαζαν, έλεγαν ιστορίες πως θα μας πάρουν τα αυτοκίνητα και μόνο οι πλούσιοι θα εχουν. Πλέον με 19Κ σε μια εποχή πληθωρισμού κιόλας αγοράζεις ανώτερο υβριδικό από το τοτε prius με standard τα adas που δεν είχε καμία λιμουζίνα πριν 12-15 ετη.
Με την σημερινή οπτική συμφωνώ πως τα πράγματα δεν φαίνονται εύκολα. Αλλά έχουμε ακόμα έτη εξέλιξης μπροστά μας.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και η λεγόμενη μπίζνα γύρω από την οικολογία. Οπως και πριν υπήρχε η μπιζνα γύρω από τα θερμικά
-
Λαπ μας έχεις πρήξει.
11 χρόνια έχουμε ντίζελ στα αστικά κέντρα ως προς τα ΙΧ.
Τα μη ΙΧ ήταν παντού ντίζελ και ας έκανε το κουμάντο το κράτος να τα ελέγχει.
Αρα ΔΕΝ είχαμε ρύπους στην Αθήνα που οφείλονται στα γιούρο 5 και γιούρο 6 .
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά.. έχω μείνει άναυδος.. ελπίζω απλά Lap να είσαι όντως μαθητής λυκείου (που δηλαδή και εκεί περισσότερη ωριμότητα έπρεπε να διέθετες..) αλλιώς μικρέ πρέπει να το κοιτάξεις...
Εκτός που δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος, κατηγορείς τους πάντες γύρω σου ότι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος!
Σου έχω και νουμερακια για να κοιμηθείς το βράδυ.
https://www.newsauto.gr/news/echete-paleo-ich-dite-pote-tha-aposirthi-apo-tin-kikloforia/
2050 παύουν τα euro6! Ελπίζω να προλάβω να κάνω απόσβεση.. αγχώθηκα λίγο..και αυτό στην Ευρώπη, στη μονή ήπειρο που έχει θεσπίσει τα δέοντα! Αφού σκέφτομαι το 2050 μήπως μετακομίσω για να βγάλω μερικά χρόνια ακόμη..
Μπα, θα βγαίνουν στους δρόμους οι αισιόδοξοι και θα βάζουν φωτιά το βράδυ τα ντίζελ και τα μη υβριδικά των ...τεχνοφοβικών, για ένα καλύτερο κόσμο! Σε μια 5ετία θα έχουμε απαλλαγεί απ την αναχρονιστικη γάγγραινα, και θα ατενίζουμε το μέλλον οπτιμιστικά...
Αν κάποιος είναι power user του excel και σερφαρει πολύ (όπως κι εγώ) μπορεί να αποκαλεί όποιον γουστάρει "τεχνοφοβικό"...
Lap το δικό μου καθημερινό γραφείο είναι κάπως έτσι. Το δικό σου;
Ξαναρωτώ λοιπόν, έχεις κάνει ποτέ έρευνα μάρκετινγκ. Ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος από εσάς που με κατηγορείτε για φαντασιόπληκτο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, το τι είναι στην ουσία η έρευνα μάρκετινγκ και γενικά τι είναι το μάρκετινγκ και το επικαλείσαι για να αποδομησεις την άποψη μου πως αργα ή γρήγορα οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν εκεί που καλύπτουν τις ανάγκες των αγοραστών;
Άπειρα τα παραδείγματα στον πραγματικό κόσμο που επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή. Για αυτό και η αισιοδοξία μου. Διότι στηρίζομαι σε προηγούμενα δεδομένα επαλήθευσης της άποψης αυτής, όταν δεν μπορώ να έχω όλα τα υπόλοιπα τεχνικά δεδομένα για να υποστηρίξω την αντίθετη άποψη. Ότι δηλαδή οι επιλογές των αγοραστών θα οδηγήσουν την τελική μορφή της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Ακόμα και το cd που ανέφερα πιο πάνω ήρθε για να καλύψει μια τεχνική ανάγκη. Δεν πέτυχε ως προϊόν γιατι μας το επέβαλαν κάποιοι κακοί που μας επιβουλεύονται από το πρωί ως το βράδυ.
Η δική μου η εργασία έχει επαφές με στελέχη και ιδιοκτήτες μικρων έως μεσαίων επιχειρήσεων. Συζητούμε για την αγορά, και γενικότερα για πολλά περί οικονομίας και εξέλιξης. Έχω μια αντίληψη του τι συμβαίνει.
Προς το παρόν, αυτά που σας λέω και τα υποτιμάτε με κάθε τρόπο μετά από ένα χρονικό διάστημα επιβεβαιώνονται.
Έχεις θέματα, μαζί με εσένα άλλοι δυο τρεις. Άνθρωποι με οπαδισμο μέσα τους. Άνθρωποι που δραματοποιουν κάθε κατάσταση ακόμα και όταν αυτή δεν προσφέρεται για δραματοποίηση απλά γιατί έτσι επιβεβαιώνουν τον οπαδισμο τους, εάν μπορέσεις να δεις το κόσμο με αισιοδοξία ή έστω ένα κομμάτι αυτού, τότε θα έρθει σύγχυση στην σκέψη σου. Και στο τέλος γιατί η δική σου οπτική είναι η σωστή και των άλλων η λάθος;
Θέματα πολλά, γι αυτό συζητάμε μαζί, επειδή χρειαζόμαστε την επαφή κι επικοινωνία με αγνές ψυχές που βλέπουν γύρω τους ανθισμένα λιβάδια και δεν χαμπαριάζουν τίποτα, για να φωτίζουν τη μίζερη ζωή μας, και γι αυτό κι αποφεύγουμε τις κάρχιες που μας μαυρίζουν τη ψυ-ή, όσα ταλέντα κι αν έχουν, ακόμα κι αν κάνουν τις καλύτερες πίτες, εφόσον μετά στις βγάζουν ξινές...
Αλλά όλα αυτά λίγη σχέση έχουν με την κονόμα και την τέχνη του μάρκετινγκ, δηλαδή την επιστημονική ανάλυση του ότι τα φύκια είναι αυτό που θέλει ο πελάτης, που είναι organic και βιοδιασπώμενα και σαστέναμπλ και έχουν σκάλαμπλ μπίζνες μόντελ και άπειρο περιθωριο κέρδους, αντί για τις παλιομοδίτικες μεταξωτές κορδέλες, που να μπλέκει τώρα ο εντρεπρενέρ με σκουλήκια και σκαμνιές...
Γι αυτό σου λέω να διαβάζεις του κλασικούς...
ή τουλάχιστον να τους ακούς. -
Και όμως κανεις λάθος. Για αυτό σου λέω πως δεν τα ξέρεις αυτά που επικαλείσαι.
Αναφέρεις συνεχώς την τέχνη του μάρκετινγκ ως κάτι αρνητικό που υποστηρίζει την άποψη σου. Το μάρκετινγκ είναι μια γενική ομπρέλα διαφόρων εργαλείων, μεθόδων και τρόπων υποστήριξης μια επιχείρησης και των σκοπών της.
Η έρευνα του μάρκετινγκ αν και πιο σωστά πρέπει να το πούμε ως έρευνα αγοράς αλλά έχει επικρατήσει ως μάρκετινγκ λόγω αγγλιστί, είναι ενα σημαντικό εργαλείο των επιχειρήσεων που καθορίζει την πορεία τους και εν τέλη τα προϊόντα που θα μας διαθέσει.
Ξέρεις πόσο σημαντική είναι; Εάν γνώριζες έστω λίγα για αυτήν τότε θα καταλάβαινες ότι κανεις λάθος.
-
Το μεγαλύτερο νέφος και οικολογική καταστροφή την περάσαμε στην Αθήνα ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ Ι.Χ. diesel στην Αθήνα..τι μας λες ρε συ Lap; Ούτε ακούς, ούτε καταλαβαίνεις, ούτε ξέρεις, ούτε γνωρίζεις. No credibility my friend..
Έχεις ξεκινήσει μία σταυροφορία χωρίς σταυρό και τα έχεις κάνει αχταρμα στο μυαλό σου..
Χαλάρωσε λίγο γιατί κάνεις την λειτουργία του φόρουμ πολύ προβληματική και προσπάθησε να κατανοείς τι λέει ο άλλος, γιατί χάνεις το point και απαντάς με την μπάλα στην εξέδρα.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Το μεγαλύτερο νέφος και οικολογική καταστροφή την περάσαμε στην Αθήνα ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ Ι.Χ. diesel στην Αθήνα..τι μας λες ρε συ Lap; Ούτε ακούς, ούτε καταλαβαίνεις, ούτε ξέρεις, ούτε γνωρίζεις. No credibility my friend..
Έχεις ξεκινήσει μία σταυροφορία χωρίς σταυρό και τα έχεις κάνει αχταρμα στο μυαλό σου..
Χαλάρωσε λίγο γιατί κάνεις την λειτουργία του φόρουμ πολύ προβληματική και προσπάθησε να κατανοείς τι λέει ο άλλος, γιατί χάνεις το point και απαντάς με την μπάλα στην εξέδρα.
Εάν είχε βρε Ντούβλη θα είχε περισσότερο. Πως κρίνεις ότι έφτασε το ανώτατο όριο αφού δεν είχε diesel. Θεέ μου, εσύ κατηγορίες τους άλλους για έλλειψη λογικής;
Εγώ έχω ξεκινήσει σταυροφορία; Ρε συ σταματά μέχρι και η stellantis τους diesel . Και κατηγορείς εμένα;
Η ίδια η ceo της citroen λέει πως δεν θα επενδύσουν πλέον σε diesel. Το εργοστάσιο τους σταματά την παραγωγή diesel. Και εσύ ενολείσαι από εμένα που το αναφέρω;
-
Εάν είχε βρε Ντούβλη θα είχε περισσότερο. Πως κρίνεις ότι έφτασε το ανώτατο όριο αφού δεν είχε diesel. Θεέ μου, εσύ κατηγορίες τους άλλους για έλλειψη λογικής;
Εγώ έχω ξεκινήσει; Ρε συ σταματά μέχρι και η stellantis τους diesel . Και κατηγορείς εμένα;
Αυτό που σε κατηγορώ είναι για υπερβολές - το δέχομαι ότι είναι από το πάθος σου, αλλά η αν όλοι μπαίναμε σε αυτό το τριπακι θα ήταν Ρωμαϊκή αρένα εδώ μέσα, και όχι φορουμ ιδεών, επίσης δείχνεις βασική έλλειψη κατανόησης κειμένου. Απλά στο λέω τόσα πολλά χρόνια και δεν βλέπω βελτίωση..
Το αντεπιχείρημα είναι, ότι αφού το diesel είναι ο ένοχος, τότε γιατί τα περισσότερα προβλήματα τα είχαμε όταν δεν υπήρχε;
Είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση η εξαφάνιση του diesel από τις επιλογές, και η μείωση των επιλογών μου μου προκαλεί πρόβλημα και θεωρώ ότι είναι υπέρ-παρεμβατικο και αντί δημοκρατικό.
Μαζί με το μεγάλο κόστος ανάπτυξης diesel, ιδιαιτέρως των μικρών, οδηγείται στο τέλος τους ενώ πραγματικά έχει τεράστιες δυνατότητες και θετικά σαν καύσιμο, ειδικά τώρα που τα ηλεκτρικά είναι ακόμη μακριά μας.
Δηλαδή αν πρέπει να αναπτύξει έναν αστείο ηλεκτροκινητήρα και να κοτσαρεις μία μπαταρία επάνω και από την άλλη έναν πολυπλοκοτατο κατακαθαρο diesel, ποιόν νομίζεις θα προτιμήσει η αυτοκινητοβιομηχανία; Στη μια περίπτωση η εξέλιξη και κατασκευή στοιχίζει ψίχουλα και στην άλλη το ακριβώς αντίθετο.
Το μόνο που τους χαλάει τη φασουλα τους είναι οι ακριβές μπαταρίες, αν στο μέλλον βρουν φθηνές μπαταρίες, και ας σκάει 1 στις 1000, είμαι σίγουρος ότι θα τις προτιμήσουν από μία που σκάει 1 στις 100.000 αλλά κοστίζει 4-5 φορές πάνω..
-
Το μάρκετινγκ είναι μια γενική ομπρέλα διαφόρων μεθόδων και τρόπων υποστήριξης μια επιχείρησης και των σκοπών της.
Το μάρκετινγκ, οι πωλήσεις και τα συναφή λάπ μου - όπως και το μεσόστρωμα των υπεράριθμων γραφειοκρατών διοικητικών που απλά αναπαράγουν την εξουσία τους και καθίστανται έτσι δήθεν απαραίτητοι μέσω διαδικαστικών τεχνασμάτων - δεν αποτελεί παρά έκφραση της κυριαρχίας του παρασιτικού καπιταλισμού επί του παραγωγικού σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας.
Για να στο κάνω φραγκοδίφραγκα είναι ένας από τους λόγους που έχεις πχ 10δες διαφορετικούς φορτιστές/τροφοδοτικά και τύπους βίδας όταν θα μπορούσες να εξυπηρετηθείς πλήρως ως καταναλωτής με πολύ λιγότερους. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο μηχανικός παραγωγής μιας οποιασδήποτε εταιρίας μοιράζεται πιθανότατα πολύ περισσότερα κοινά συμφέροντα με τον μηχανικό παραγωγής ανταγωνίστριας εταιρίας του κλάδου παρά με τον διοικητικό επικεφαλής της δικής του εταιρίας.
Διότι λαπ μου η ανθρωπότητα μπορεί να μην ευτυχήσει τελικά όταν "ο τελευταίος καπιταλιστής κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη" αλλά όταν το τελευταίος χαρτογιακάς παρασιτικός μανατζαρεός κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου πωλητή.
Υ.Γ. Ναι υπάρχουν και απολύτως απαραίτητοι διοικητικοί, πχ προτζεκτ μανατζερς που έχουν τέτοια μαγική ικανότητα αφαιρετικής σκέψης και απλοποίησης που προτιμάς να είσαι στην ομάδα τους μόνος αντί να έχεις 5 βοηθούς συναδέλφους δίπλα σου.
-
Όποιος νομίζει ότι αγοράζοντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο την ώρα που πετάει τα σκουπίδια του στο οικόπεδο του γείτονα ας μάθει ότι ο αέρας και τα ποντίκια δεν γνωρίζουν από σύνορα. Η φωτογραφία αυτή είναι στο Καιρο αρχές του 2020.
Όποιος βρει το Fiat 128 κερδίζει κατόπιν κληρώσεως ένα τεύχος του συλλεκτικού περιοδικού Mitro.
Όσοι έχουμε τις επιφυλάξεις μας δεν ζούμε σε σπηλιές.
Η σύγκριση με άλλα τεχνολογικά προϊόντα είναι περιττή. Όταν βγήκαν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αγόρασα εννοείτε. Γλίτωσα τα φίλμ, την εμφάνιση, την εκτύπωση, έσβηνα, έγραφα, με μια απλή κάρτα μνήμης μπορούσα να αποθηκεύσω και να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες. πχ τα κόκκινα μάτια. Έχει καμμιά σχέση όλο αυτό. Δηλαδή τώρα δυο Dslr που έχω με φακούς και τα σχετικά να τα αφήσω και ξανά από την αρχή με mirorless γιατί έτσι. Πια ανάγκη θα μου καλύψουν δηλαδή. -
Ξαναγράφω αν και όντως κουράζει η συζήτηση με οπαδικα μυαλά.
Είναι άλλο πράγμα το μάρκετινγκ σε επίπεδο χάραξης της επιχειρηματικής στρατηγικής και κατ' επέκταση της πορείας ενός κλάδου όταν έχεις δεσπόζουσα θέση στην αγορά και άλλο πράγμα οι μηχανισμοί και τα εργαλεία για την επίτευξη ενός μεριδίου στην πίτα της αγοράς.
Εμείς όταν συζητούμε για το μέλλον ενός κλάδου συζητούμε σε επίπεδο στρατηγικών αποφάσεων. Δεν μπορείτε να αναφέρετε τους φορτιστές ως επιχείρημα σε συζήτηση που μιλούμε για την χάραξη στρατηγικής. Δεν είναι η επιλογή στο βύσμα του φορτιστή στρατηγική. Είναι απλώς ένα εργαλείο αφού έχει αποφασιστεί η στρατηγική κατεύθυνση.
Οπότε αφήστε στην άκρη την σαλάτα στο μαυλο σας μεταξύ μάρκετιγκ, προώθηση, διαφήμιση, μέλλον της ανθρωπότητας κτλ. Όλα τα βάζετε στο μπλέντερ και δεν βγαίνει νόημα.
Στην μεγάλη λοιπόν εικόνα, σε επίπεδο στρατηγικών αποφάσεων, η ιστορία μας έχει δείξει πως οι ανάγκες καθορίζουν την τελική μακροχρόνια πορεία μιας αγοράς. Δεν επιβάλλεται, και αν συμβεί αυτό όπως με τους ρύπους είναι μονάχα για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι κάποιος άλλος παράγοντας όπως η τεχνολογία δώσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε έναν παίχτη στο παίγνιο του ανταγωνισμού να ικανοποιήσει την ανάγκη, και έτσι να αλλάξει την πορεία του κλάδου.
Εάν τα ξεχωρίσετε αυτά στην σκέψη σας τότε θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε το τι λέω και γιατί δεν το βλέπω αρνητικο το μέλλον των ev.
-
Εγώ έχω ξεκινήσει; Ρε συ σταματά μέχρι και η stellantis τους diesel . Και κατηγορείς εμένα;
Αυτό που σε κατηγορώ είναι για υπερβολές - το δέχομαι ότι είναι από το πάθος σου, αλλά η αν όλοι μπαίναμε σε αυτό το τριπακι θα ήταν Ρωμαϊκή αρένα εδώ μέσα, και όχι φορουμ ιδεών, επίσης δείχνεις βασική έλλειψη κατανόησης κειμένου. Απλά στο λέω τόσα πολλά χρόνια και δεν βλέπω βελτίωση..
Ρε συ dublin τώρα πλάκα μας κάνεις; Σε έχουν πάρει όλοι στο ψηλό ως οπαδό της stellantis. Το πάθος σου για μια εταιρία που έτυχε να έχεις 2 -3 αυτοκίνητα της είναι τεραστίων διαστάσεων. Και έρχεσαι εσύ να νουθετήσεις εμένα; Και γιατί να με νουθετήσεις; Θεωρείς εαυτόν ανώτερο;
Μιλάς για forum ιδεών!! Άλλο και τούτο πάλι, νόμιζα ήταν αυτοκινήτων! Αλλά τεσπα, οι ιδέες μου που είναι κατά (έστω των παλιών diesel euro5) σε εκνευρίζουν διότι όλως τυχαίως έχεις euro 5 diesel. Ενώ αν θαύμαζα το υπέρτατο diesel euro5 θα ήμουν λογικός.Το αντεπιχείρημα είναι, ότι αφού το diesel είναι ο ένοχος, τότε γιατί τα περισσότερα προβλήματα τα είχαμε όταν δεν υπήρχε;
Δεν είναι επιχείρημα αυτό, διότι δεν έχεις δεδομένα. Εγώ λέω πως αν υπήρχαν ιδιαίτερα τη δεκαετία του 90 που δεν είχαν κανένα αντιρυπαντικο φίλτρο η επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα θα ήταν 1000 φορές μεγαλύτερη. Μπορείς να το αρνηθείς αυτό;.Οχι διοτι δεν έχεις δεδομένα. Οπότε πως χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα; Οπαδισμος θα πω εγώ.
Είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση η εξαφάνιση του diesel από τις επιλογές, και η μείωση των επιλογών μου μου προκαλεί πρόβλημα και θεωρώ ότι είναι υπέρ-παρεμβατικο και αντί δημοκρατικό.
Για εσένα, για τους άλλους που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, και ταμεία υγείας ίσως είναι και δημοκρατικό. Είναι προφανές πως η μελλοντική απαγόρευση τους έστω με έμμεσο τρόπο δεν γίνεται για να θίξουν τα δημοκρατικά σου δικαιώματα, αλλά για λόγους ρύπανσης και κατ' επέκταση για λόγους δημόσιας υγείας στα αστικά κέντρα. Συμφωνώ όμως στο σημείο πως οι πολλές επιλογές είναι προς όφελος μας.
Μαζί με το μεγάλο κόστος ανάπτυξης diesel, ιδιαιτέρως των μικρών, οδηγείται στο τέλος τους ενώ πραγματικά έχει τεράστιες δυνατότητες και θετικά σαν καύσιμο, ειδικά τώρα που τα ηλεκτρικά είναι ακόμη μακριά μας.
Σαν καύσιμο έχει πολλές δυνατότητες, όλοι συμφωνούν σε αυτό αλλά μονάχα αυτές δεν φτάνουν, δυστυχώς.
Δηλαδή αν πρέπει να αναπτύξει έναν αστείο ηλεκτροκινητήρα και να κοτσαρεις μία μπαταρία επάνω και από την άλλη έναν πολυπλοκοτατο κατακαθαρο diesel, ποιόν νομίζεις θα προτιμήσει η αυτοκινητοβιομηχανία; Στη μια περίπτωση η εξέλιξη και κατασκευή στοιχίζει ψίχουλα και στην άλλη το ακριβώς αντίθετο.
Δεν είναι έτσι, πέρα από τα co2, τα υβριδικά εκπέμπουν δεκάδες φορές λιγότερους τοξικούς ρύπους από το πιο σύγχρονο Diesel διότι στο μεγάλο φορτίο του κινητήρα, ιδιαίτερα σε κίνηση πολης χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό.
Το μόνο που τους χαλάει τη φασουλα τους είναι οι ακριβές μπαταρίες, αν στο μέλλον βρουν φθηνές μπαταρίες, και ας σκάει 1 στις 1000, είμαι σίγουρος ότι θα τις προτιμήσουν από μία που σκάει 1 στις 100.000 αλλά κοστίζει 4-5 φορές πάνω..
Οι μπαταρίες είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Όλοι μας μαλώνουμε διότι μας ενοχλεί η ζωή, το κοστος, η αξιοπιστία των μπαταριών. Για αυτό και εγώ εστιάζω σε αυτό το κομμάτι στις συζητήσεις μας. Τα υπόλοιπα είναι γούστα και στα γούστα ο καθένας έχει την άποψη του που είναι σεβαστή.
-
Ποιά ακριβώς ανάγκη κλιματικής κρίσης και απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα επιβάλλει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός πόλης ενός θηριώδους plug-in υβριδικού οχήματος 2.5 τόνων με ειδικά προνόμια αγοράς/λιζινγκ και λειτουργίας μάλιστα (μειωμένα τέλη κτλ) και όχι αντί αυτού ενός euro 6 diesel μικρομεσαίου την στιγμή που το συνολικό ενεργειακό και οικολογικό αποτύπωμα του πρώτου παραμένει επιβαρυντικότερο για το περιβάλλον του δεύτερου ακόμα και μετά από 200.000 χλμ χρήσης? (η διαδικασία κατασκευής ενός μπαταριοκίνητου ανάλογα του τύπου του παράγει από 20% μέχρι 150% περισσότερους ρύπους από το θερμικό αδελφάκι του, αν δε μιλάμε για τα plug-in υβριδικά με τις πολλαπλάσιες των ονομαστικών πραγματικές καταναλώσεις/εκπομπές πρακτικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατασκευής δεν αποσβένεται ποτέ εντός του προσδόκιμου χρόνου ζωής τους)
Η ανάγκη της πορτοφόλας, της δηθενιάς, της ασχετοσύνης, των δήθεν οικολογικών ευαισθησιών και της καταναγκαστικής μετακύλισης του κόστους μετάβασης στα συνήθη υποζύγια προφανώς ...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης