-
Δηλαδή παραδεχόμαστε ότι θα πουλήσουμε νεφρό για την αγορά ενός ηλεκτρικού και όταν θα θελήσουμε να πάμε κάποια εκδρομή ή διακοπές θα νοικιάζουμε ένα τυχάρπαστο θερμικό με άγνωστη συντήρηση,ξεραμένα λάστιχα κτλ!!!
-
Πως θα νοικιάζουμε θερμικά σε 8 χρόνια που υποτίθεται ότι θα καταργηθούν οι θερμικοί κινητήρες στη χώρα; . Εντωμεταξύ , κρίνοντας και από την Ελλάδα, εμείς, ως κράτος, προτρέπουμε πρώτα από όλα τις εταιρίες ενοικιάσεων να γυρίσουν στην ηλεκτροκίνηση, πόσο στόλο από θερμικά να έχουν και αυτές όταν θα τους στρέφουν με κάθε τρόπο στα ηλεκτρικά;
Κοινώς αν πιστέψουμε τις εξαγγελίες οι εταιρίες ενοικιάσεων θα είναι από τις πρώτες που θα εξεληκτριστούν, δε θυμάμαι και ημερομηνία , νομίζω πολύ νωρίτερα από το 30. -
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πως θα νοικιάζουμε θερμικά σε 8 χρόνια που υποτίθεται ότι θα καταργηθούν οι θερμικοί κινητήρες στη χώρα; . Εντωμεταξύ , κρίνοντας και από την Ελλάδα, εμείς, ως κράτος, προτρέπουμε πρώτα από όλα τις εταιρίες ενοικιάσεων να γυρίσουν στην ηλεκτροκίνηση, πόσο στόλο από θερμικά να έχουν και αυτές όταν θα τους στρέφουν με κάθε τρόπο στα ηλεκτρικά;
Κοινώς αν πιστέψουμε τις εξαγγελίες οι εταιρίες ενοικιάσεων θα είναι από τις πρώτες που θα εξεληκτριστούν, δε θυμάμαι και ημερομηνία , νομίζω πολύ νωρίτερα από το 30.Μα ο τεράστιος όγκος ενοικιαζομένων ταιριάζει ιδανικά στο σενάριο ηλεκτροκίνησης και οι εταιρείες δεν κρατάνε ουτε 5ετια τα οχήματα, αν δεν συμφέρει ούτε αυτές να κάνουν τη μετάβαση, για ποια ηλεκτροκίνηση μιλάμε;
-
@ggab said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δηλαδή παραδεχόμαστε ότι θα πουλήσουμε νεφρό για την αγορά ενός ηλεκτρικού και όταν θα θελήσουμε να πάμε κάποια εκδρομή ή διακοπές θα νοικιάζουμε ένα τυχάρπαστο θερμικό με άγνωστη συντήρηση,ξεραμένα λάστιχα κτλ!!!
Μάλλον είτε δεν έχεις εμπειρίες ενοικίασης από τις μεγάλες εταιρίες είτε οι εμπειρίες σου περιορίζονται σε rent-a-car νησιών (που είναι της πλάκας και ούτως ή άλλως δεν μας αφορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση) είτε δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό η αγορά των ενοικιαζόμενων.
Οι μεγάλες εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων σε ένα μεγάλο ποσοστό ενοικιάζουν πολύ καινούρια αυτοκίνητα, τα οποία αγοράζουν το Μάρτιο - Απρίλιο κάθε έτους, με προσυμφωνημένη τιμή επαναγοράς τέλη Οκτωβρίου - Νοέμβριο από τις εισαγωγικές εταιρίες, οι οποίες στη συνέχεια τα βγάζουν προς πώληση ή ακόμη και leasing. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτή τη μέθοδο, τους συμφέρει να μην κρατάνε για πολύ τα αυτοκίνητα και σε καναδυό χρόνια να τα πουλάνε μέσω των εταιριών πώλησης που έχουν στήσει.
Νοικιάζοντας αρκετές φορές το χρόνο, θα σου πω ότι γενικά τα αυτοκίνητα είναι πολύ "φρέσκα", συνήθως λίγων μηνών ή άντε 1-2 ετών, από 0 ως 15-20Κ χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου, αν απευθυνθείς σε κάποια από τις γνωστές μεγάλες εταιρίες, πιθανότατα το αυτοκίνητο που θα νοικιάσεις δεν θα είναι ένα "τυχάρπαστο θερμικό με άγνωστη συντήρηση, ξεραμένα λάστιχα κτλ" αλλά ένα αυτοκίνητο πιο καινούριο και φρέσκο από το δικό σου.
-
Αν είναι να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο δύο ετών με 150€/ημέρα να το βράσω. Όλα αυτά επειδή πούλησα νεφρό και πήρα ηλεκτρικό. Θα μείνω με αυτό που έχω μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Χαρείτε οι υπέρμαχοι τις αρετές της ηλεκτροκίνησης. -
Αν είναι να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο δύο ετών με 150€/ημέρα να το βράσω. Όλα αυτά επειδή πούλησα νεφρό και πήρα ηλεκτρικό. Θα μείνω με αυτό που έχω μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Χαρείτε οι υπέρμαχοι τις αρετές της ηλεκτροκίνησης.-
Δεν θα πουλήσεις νεφρό, θα πληρώσεις τα ίδια ή και λιγότερα!! Σύγκρινε μια 340i με καλό εξοπλισμό σε σχέση με ένα Τέσλα. Τα μισά λεφτά!
-
Δεν θα πληρώσεις €150/ημέρα, αρκετά λιγότερα και ειδικά εαν το νοικιάσεις για εκδρομή. Το να δώσεις και €500/χρόνο έξτρα για την εκδρομή σου δεν είναι πολλά λεφτά όταν έχει γλυτώσει αρκετές χιλιάδες.
-
-
Γιατί η σύγκριση είναι με την 340;;;;;
-
Γιατί η σύγκριση είναι με την 340;;;;;
Με όποιο αντίστοιχης κατηγορίας. Π.χ το Τέσλα Model 3 συγκρίνεται με μια 340i σε μέγεθος, επιδόσεις κλπ. Ένα Mach E με κάποιο SAV αντίστοιχης κατηγορίας, π.χ Χ4.
-
Τα ηλεκτρικά σύντομα θα είναι αρκετά "φθηνά", το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πολύ βολικά.. αυτό είναι το μεγάλο θέμα, ότι τώρα δεν βολεύει ούτε ηλεκτρικό ποδήλατο τον περισσότερο κόσμο, όχι αυτοκίνητο που θέλει εγκαταστάσεις/προγραμματισμό και υποδομές..
Ακόμη και όταν άμεσα θα παίρνεις το ίδιο αμάξι φθηνότερο από το αντίστοιχο θερμικό, 1000 φορές θα το σκέφτεσαι, και 8 στις 10 θα διαλέγεις θερμικό.
-
Χαρείτε οι υπέρμαχοι τις αρετές της ηλεκτροκίνησης.Σου λένε κάποια πράγματα που (προφανώς) αγνοείς και αντί να τα επεξεργαστείς, προκειμένου να υποστηρίξεις την προηγούμενη ανεδαφική θέση σου, μουλαρώνεις και πετάς άλλη μια κοτσάνα. Επιγραμματικά θα σου πω ότι μπορείς να νοικιάσεις ένα πολύ νεώτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για μια εβδομάδα διακοπών με τα μισά ή το 1/3 των χρημάτων που υπολόγισες.
Και οι περισσότεροι δεν είμαστε "υπέρμαχοι της αυτοκίνησης", αλλά σκεπτόμενοι άνθρωποι που τα μετράμε όλα, προσπαθούμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις και είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές απόψεις με επιχειρήματα. Εσύ αντιθέτως φαίνεται ότι έχεις ήδη καταλήξει στο πόρισμα σου, πιθανότατα κοιτώντας μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα σου.
-
Εγώ παλι δεν ξέρω. Δεν θα έβαζα ευκολα τα παιδια μου σε αυτοκίνητο που το πηρε ο προηγουμενος να παει μπουρδελότσαρκα στις διακοπές του και το χρησιμοποιουσαι ως δεν ξέρω τι.
Και αλήθεια ένα Passat με καλο εξοπλισμό ταξιδίου ποσο κοστίζει την ημέρα ;
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ παλι δεν ξέρω. Δεν θα έβαζα ευκολα τα παιδια μου σε αυτοκίνητο που το πηρε ο προηγουμενος να παει μπουρδελότσαρκα στις διακοπές του και το χρησιμοποιουσαι ως δεν ξέρω τι.
Και αλήθεια ένα Passat με καλο εξοπλισμό ταξιδίου ποσο κοστίζει την ημέρα ;
Με το ίδιο σκεπτικό, και ο εργάτης στη γραμμή παραγωγής μπορεί να στραβογ@μησε το προηγούμενο βράδυ και να μην έσφιξε καλά τα μπουλόνια στη ρόδα και εκεί που οδηγείς το καινούριο αμάξι να πάς αδιάβαστος.
-
Δεν το λέω από αυτήν την άποψη.
Απλά ιδιαίτερα οι τουρίστες που νοικιάζουν πολλες φορες το κάνουν το αυτοκίνητο, αντε μη πω. Δεν είναι δικό τους άλλωστε.
Πας εσυ μετά με τα παιδακια σου να ταξιδεψεις.Θα ξαπλωνες σε σεντόνια ξενοδοχείου που δεν αλλαχτηκαν;
Τώρα με την πανδημία, τι γίνεται; -
Δεν το λέω από αυτήν την άποψη.
Απλά ιδιαίτερα οι τουρίστες που νοικιάζουν πολλες φορες το κάνουν το αυτοκίνητο, αντε μη πω. Δεν είναι δικό τους άλλωστε.
Πας εσυ μετά με τα παιδακια σου να ταξιδεψεις.Θα ξαπλωνες σε σεντόνια ξενοδοχείου που δεν αλλαχτηκαν;
Τώρα με την πανδημία, τι γίνεται;Για αυτό τόνιστηκε παραπάνω ότι οι μεγάλες εταιρείες προσφέρουν καλύτερα αυτοκίνητα σε σχέση με τις μικρότερες, διότι έχουν διάφορα πρωτόκολλα που ακολουθούνται για να ενοικιαστεί/πουληθεί ένα αμάξι.
-
Δηλαδή σου απαγορεουν να σταματήσεις κάπου με θέα και..... ;;;;
Ή να βήχεις με κόβιντ μέσα στο αυτοκίνητο; -
Με έναν βιολογικό καθαρισμό εις βάθος, θεωρώ είσαι εντάξει, οπότε με επιπλέον 20-30€ (δε ξέρω πόσο κοστίζει στην Ελλάδα) θα μπορείς να νοιώθεις ασφαλής για την υγειηνή. Ωστόσο, αν και πάλι δεν είσαι ευχαριστημένος, πάρε κτελ,αεροπλάνο,τρένο κτλ... Άλλα πιο καθαρά δεν νομίζω να είναι εκεί.
-
Καλά ναι οκ. Απλά όταν νοικιαζεις δεν στα καθαριζουν. Το παιρνεις, βάζεις τα μωρά μέσα και φεύγεις.
Η εναλλακτική είναι..... Δικο σου αυτοκίνητο. Πιο απλό
-
Ή να βήχεις με κόβιντ μέσα στο αυτοκίνητο;
3-4 φορές που έκανα επαγγελματικό ταξίδι, μεγάλη εταιρεία (δε χρειάζεται διαφήμιση) είχε σημείωμα ότι ήταν covid clean. Τώρα αν τους εμπιστεύεσαι ή όχι είναι άλλο θέμα.
-
Εχω παει σε ξενοδοχείο 5 αστέρο μεγάλης αλυσίδας.. Και το τι βρήκα απο βρωμια ασε...
-
@harisma23 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Χαρείτε οι υπέρμαχοι τις αρετές της ηλεκτροκίνησης.Σου λένε κάποια πράγματα που (προφανώς) αγνοείς και αντί να τα επεξεργαστείς, προκειμένου να υποστηρίξεις την προηγούμενη ανεδαφική θέση σου, μουλαρώνεις και πετάς άλλη μια κοτσάνα. Επιγραμματικά θα σου πω ότι μπορείς να νοικιάσεις ένα πολύ νεώτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για μια εβδομάδα διακοπών με τα μισά ή το 1/3 των χρημάτων που υπολόγισες.
Και οι περισσότεροι δεν είμαστε "υπέρμαχοι της αυτοκίνησης", αλλά σκεπτόμενοι άνθρωποι που τα μετράμε όλα, προσπαθούμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις και είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές απόψεις με επιχειρήματα. Εσύ αντιθέτως φαίνεται ότι έχεις ήδη καταλήξει στο πόρισμα σου, πιθανότατα κοιτώντας μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα σου.
Ώπα ρε homo sapiens σου μιλάω ως erectus,σεβασου τις κοτσάνες μου λοιπόν!
Κοτσάνα είναι να βάλεις επιπλέον φέσι γιατί η μπαλαντεζα που χρυσοπληρωσες δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου. Τώρα με τα αν στο μέλλον και τα ίσως αργότερα,το ξανασυζηταμε τότε. Δεν με πείθεις,δεν θα σε πείσω.
Υ.Γ σιχαίνομαι τα χρησιμοποιημένα. Γι'αυτό έχω αποκλείσει να πάρω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο,όσο και αν χάνω σε χρήματα με την αγορά καινούργιου. Το ίδιο και για ενοικίαση. Δεν βάζω την οικογένεια μου εκεί που ίσως καθότανε κάποιου το κατοικίδιο,κάποια έβαζε τα βρωμοποδαρα της πάνω στο ταμπλό κτλ!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης