-
Ναι, έχει πολλές ιδέες, μπορεί η επόμενη φάση να είναι εξόρυξη στη σελήνη ας πούμε. Απλά εδώ λίγο κολλάμε με τα αυτοκίνητα λόγω φόρουμ. Και εγώ φυσικά συμπαθώ τέτοιους ανθρώπους/πρωτοπόρους, σίγουρα τα νέα αφεντικά υπερπλουσιων μπορούν να δημιουργήσουν τουλάχιστον ένα ευχάριστο και περισσότερο ειρηνικό παραμύθι από τους μεγιστάνες των προηγούμενων αιώνων. Ίδια αρπακτικά ήταν οι παλιές οικογένειες της βιομηχανικής επανάστασης, το ίδιο οι Musk και Bezos;
Τουλάχιστον έστειλαν και μερικά σκάφη στο διάστημα και έχουν και καλά social media, και το σημαντικότερο, ανέβηκαν δημιουργικά και αυτόνομα και με πολύ λιγότερα παρασκηνιακά παιχνίδια.
-
Εγώ δεν λέω καθόλου πως θα διαλυθεί η Τέσλα. Εσείς λέτε πως 'έχασε το τραίνο η ΤΟΥΟΤΑ' και θέτετε ζήτημα ύπαρξής της στο μέλλον... το οποίο για μένα είναι άτοπο.
Εγώ πιστεύω πως το μέλλον της Τέσλα, αν της κάτσει , είναι λαμπρό, κάτι σαν την επιτυχία του iPhone, αυτό ονειρεύονται κι εκεί ποντάρουν όσοι σπρώχνουν χρήμα κι όλα δείχνουν εκεί, μέχρι και η αισθητική της εταιρείας κι οι οθόνες που θα μετρούν όσες και οι ίντσες των τροχών. Όσο μάλιστα στην επενδυτική ανομβρία συμβαίνουν και ράλλυ μετοχής, 'λεφτά υπάρχουν'!
το iPhone λοιπόν προσπαθεί να φτάσει το 15% της αγοράς παγκοσμίως και δεν το πιάνει. Άσχετα αν βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και της υπερπροβολής, με αυτό το ποσοστό η εταιρεία έχει τρελή κεφαλαιοποιηση και κέρδη. Αν είναι τυχερή η Τεσλα θα χει την ίδια μοίρα. Και το 85% της αγοράς στους άλλους...
-
Το iPhone έχει το 15% των πωλήσεων της αγοράς αλλά έχει και το 70% του κέρδους αυτής της αγοράς. Οι υπόλοιποι τρώνε τα αποφάγια.
Δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο με την Τεσλα φυσικά.
-
Προς το παρόν φλερτάρει με το 70% της χασουρας, αλλά ο καιρός γαρ εγγύς.
-
το iPhone λοιπόν προσπαθεί να φτάσει το 15% της αγοράς παγκοσμίως και δεν το πιάνει. Άσχετα αν βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και της υπερπροβολής, με αυτό το ποσοστό η εταιρεία έχει τρελή κεφαλαιοποιηση και κέρδη. Αν είναι τυχερή η Τεσλα θα χει την ίδια μοίρα. Και το 85% της αγοράς στους άλλους...
Η κεφαλαιοποίηση της apple δεν στηρίζεται όμως σε ένα προιόν, αλλο αν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό λόγω του iphone. Επίσης, ως κάτοχος iphone εδώ κ πολλά χρόνια, αναγνωρίζω πλέον οτι ο ανταγωνισμός είναι πιο μπροστά από αυτό, κ είναι κ πανάκριβο...συνεχίζω να το αγοράζω επειδή ειμαι ψώνιο κ μου αρέσει. Η τέσλα όμως την δεδομένη στιγμή δίνει ένα καλύτερο προιόν από τους άλλους, κ δεν το δίνει κ ακριβά. Αν στο μέλλον το γυρίσουν αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τι να σου πω, μάντης δεν είμαι πάντως, για το άμεσο (2-3 χρόνια) πολύ αμφιβάλλω.
-
Τι 'αποφάγια' ρε παιδιά, μας έχει κάνει το μυαλό κουρκούτι το μάρκετινγκ... Η Apple πουλάει το αηφον 1000-1500-3000-5000€ κάποιοι θα το αγοράζουν. Το υπόλοιπο 85% που δεν έχει τόσο εύκολα λεφτά, ή λεφτά για πέταμα, ή καθόλου λεφτά, ή έχει λεφτά και θέλει ποιότητα, ή ανοιχτό λογισμικό κλπ. αγοράζει κάτι άλλο, βασικά Samsung κι άλλες δύο τρεις ποιοτικές Κινέζικες εταιρείες... εφόσον δεν συμβούν μεγάλες ανατροπές, ένα ανάλογο στάτους θα δημιουργηθεί και στην μπαταριοκίνηση. Γιατί αν σπάσει ο βεελζεβουλ ένα απ τα ποδάρια του κι απομακρυνθεί ή ηλεκτροκίνηση απ τις υπάρχουσες μπαταρίες, μπορεί η Τέσλα να χει θέμα.
-
Τα Apple με τον νέο m1 θα ξεσκισουν τον ανταγωνισμό, είναι σε άλλο επίπεδο. Για επαγγελματίες έβγαλαν το iPad pro με τον m1. Το καλύτερο μεγάλο tablet της αγοράς.
-
Τα Apple με τον νέο m1 θα ξεσκισουν τον ανταγωνισμό, είναι σε άλλο επίπεδο. Για επαγγελματίες έβγαλαν το iPad pro με τον m1. Το καλύτερο μεγάλο tablet της αγοράς.
Ποιους επαγγελματίες;! Ξέρει τι εξοπλισμό έχουν οι επαγγελματίες της εικόνας και του design; Νομίζεις ότι δουλεύουν σε ένα tablet;!
Επειδή έχουν κοτσαρει το 'Pro' δίπλα νομίζεις ότι είναι για επαγγελματίες;! Και το προηγούμενο Pro ήταν, και δεν ήταν για τίποτα.
Πάντως όντως οι M1 έχουν ενδιαφέρον και επιτέλους μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά να κάνεις επαγγελματική δουλειά από ένα tablet θέλει πολύ δουλειά ακόμη, ειδικά σε εικόνα/βίντεο/3D graphics που χρειάζονται άπειρη υπολογιστική ισχύ και παράγεται απίστευτη θερμότητα.
-
Και ομως ψάξε να δεις...,
Δες τι κάνει στο editing... Θα σου πεσει το σαγόνι. Άμεση σύγκριση με αρκετα καλά laptops
Μιλαμε για επεξεργαστή ισχύ σαν έναν i7 4ετιας
Όλη η υπόθεση ειναι ο m1 με το software.
To μεγάλο 13 ίντσες ως εργαλείο με απαλλαγή is ΦΠΑ κοστίζει ένα χιλιάρικο. Μάι χαρά τιμή για εργαλείο δουλειάς.
Υ, γ ασχετο, πάτησα πολλές φορές το space και το t9 έγραψε.... 'τα λέμε αυριο'
Οποτε έχεις χαιρετίσματα από το τ9 μου
-
Και ομως ψάξε να δεις...,
Δες τι κάνει στο editing... Θα σου πεσει το σαγόνι. Άμεση σύγκριση με αρκετα καλά laptops
Μιλαμε για επεξεργαστή ισχύ σαν έναν i7 4ετιας
Όλη η υπόθεση ειναι ο m1 με το software.
To μεγάλο 13 ίντσες ως εργαλείο με απαλλαγή is ΦΠΑ κοστίζει ένα χιλιάρικο. Μάι χαρά τιμή για εργαλείο δουλειάς.
Υ, γ ασχετο, πάτησα πολλές φορές το space και το t9 έγραψε.... 'τα λέμε αυριο'
Οποτε έχεις χαιρετίσματα από το τ9 μου
Ξέρω, τα παρακολουθώ, αφορούν την δουλειά μου αφού εκεί γύρω γύρω κινούμαι. ταυτόχρονα έχουν αλλάξει όμως και οι απαιτήσεις. Πριν 4 χρόνια 1080p (full HD) 8bit με αστεία bitrate ήταν το στάνταρ, τώρα ήδη πολλοί δουλεύουν σε 5 και 6Κ raw, ενώ ΚΑΙ 8 ΚΑΙ 12Κ! Άσε το σύστημα οθονών που χρειάζεσαι για επαγγελματικό μοντάζ.
Τώρα αν εννοείς 'επαγγελματικά' τους YouTubers, αυτοί και από το κινητό μπορούν να μονταρουν αν θέλουν, ακόμη και μέσα από τις κάμερες κάνεις ένα σχετικό, βασικό, editing.
Πάντως όντως είναι τρομερό βήμα, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα π.χ εξωτερική αποθήκευση/software και πολλά άλλα, αλλά είναι για άλλα φόρουμ.
Τα λέμε!
-
Με αφορμή τον παραλληλισμό Apple και Tesla, κι όσον αφορά το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, θα μπορεί ένα ηλεκτρικό που ο κόσμος 'θα το πάρει για να κάνει οικονομία, φορτιζοντας με 3€' (Τέσλα κατά προτίμηση για το παράδειγμα μας) να φοράει λάστιχα 4ετιας+ με +60.000χλμ, όταν στην εποχή του 5G χρεώνονται $199 το μήνα υπηρεσίες λογισμικού όπως Full Self Driving?
-
Τι να πω για αυτό το παλικάρι; Είναι χαμογελαστό, γράφει ωραία στον φακό, προωθεί την ηλεκτροκίνηση (υποτίθετα), βγάζει εντυπωσιακά πλάνα με το ντρόνι, σε όλα τα ταξίδια του έχει κι εκπροσώπους του ωραίου φύλου (και μάλιστα νεαρές) να χαχανίζουν, αλλά ρε αδερφάκι μου, δεν μπορεί να προγραμματίσει ένα ταξίδι τής προκοπής! Να, εδώ πάλι, τίγκα στα λάθη (δε λέμε πάλι καλά που έμαθε ότι πρέπει να ξεκινάμε ταξίδι με την μπαταρία γεμάτη) :
-
λέει ότι θα χρειαστεί δύο φορτίσεις και δημιουργεί εντυπώσεις (θυμίζω ότι οδηγάει Μ3 LR)
-
ενώ η αυτονομία επαρκεί για να πάει μονοκοπανιά στη Σκοτίνα, δεν κάνει το προφανές: να πάει να φορτίσει εκεί. Θα έφτανε με την μπαταρία χαμηλά (ας πούμε 10-15%) κι η φόρτιση θα ήταν πολύ γρήγορη γιατί
Α: θα έπρεπε να βάλει ένα 20% για να φτάσει στη Σαλόνικα.
Β: στο 15%, φορτίζει σα μουρλό.
-
αντιθέτως, χάνει μία ολόκληρη ώρα για να φορτίσει στην Αταλάντη από το 76% στο 99%. Μα βρε ευλογημένε, είναι τελείως ασύμφορο (και χρονικά κι οικονομικά) να περιμένεις να φτάσει στο μέγιστο! Αυτό το κάνεις 5 φορές τον χρόνο, που έχεις μεγάλο ταξίδι μπροστά σου, το βράδυ ενώ κοιμάσαι. Όχι εκεί που σου χρεώνουν 25 σεντς κάθε λεπτό φόρτισης!
-
δεν αναφέρει πουθενά ότι οι φορτιστές στην Αταλάντη είναι πενηντάρηδες κι ότι σε λίγους μήνες θα υπάρχουν 250άρηδες φορτιστές Tesla. Σίγουρα στην Λαμία (στον Ψαθόπυργο έχουν ήδη τοποθετηθεί) και σιγά-σιγά και σε άλλα σημεία. Θα σταματάς στη Λαμία, θα φορτίζεις 5 (πέντε, five) λεπτά και θα φεύγεις καρφί. Αν θες να πηγαίνεις και με 130, εντάξει, θα πρέπει να κάθεσαι δεκάλεπτο.
-
ενώ είναι άνετος από θέμα αυτονομίας κι έχει το πολύ καλό λογισμικό στο τάμπλετ που υπολογίζει τα πάντα, κλείνει το αρκούδι και δημιουργεί πάλι εντυπώσεις.
Ρε φιλαράκι, φορτιστές βάζεις. Σε συμφέρει να πωλούνται ηλεκτρικά. Αν θες να είσαι δίκαιος (και πολύ καλά κάνεις, μαζί σου), πες τα όπως είναι. Μην κάνεις τα λάθη τού αιώνα (συγγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα από το παλιότερο Αθήνα-Γιάννενα) και δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις.
Εκτός αν σκέφτεσαι πονηρά: έχει κάποια αξιοσημείωτη δυσκολία το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ένα Tesla; Όχι, πέρα από το ότι θα χρειαστώ μια φόρτιση, εκεί που ένα θερμικό θα πήγαινε σερί (όχι το δικό μου που καίει υγραέριο). Πώς θα δημιουργήσω ντόρο για να γίνω γνωστός και να βλέπουν τα βιντεάκια μου, ώστε να κάνω διαφήμιση στο μαγαζί; Και βουαλά, έχετε την απάντηση!
Επομένως, είναι λάθη λόγω απειρίας ή δόλος; Θέλω να πιστεύω το πρώτο! Και τώρα θα πουν κάποιοι ότι κι αυτό είναι (ένα ακόμα) πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης: ότι χρειάζεται μια στοιχειώδης εκπαίδευση. Ναι, χρειάζεται, αλλά αυτός το έχει παρακάνει, συνεχώς μεταξεταστέος.
Καλά, περιττό να σας πω ότι όταν πετυχαίνω άνθρωπο να μου λέει ότι του έχει κλείσει το κινητό από μπαταρία ή περιφέρεται απεγνωσμένος με έναν φορτιστή στο χέρι, σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να συμβιώσει στην παρούσα φάση με ηλεκτρικό στην Ελλάδα. Στη Νορβηγία ναι, αλλά στην Ελλάδα τού 2021, με τίποτα. Πώς γίνεται να σου σβήνει το κινητό, ρε μεγάλε;
-
-
Άπειρες φορές μου σβήνει.
Το έχω για εργαλείο. Τις προάλλες γυρνούσαμε βράδυ από διασκέδαση στα βουνά και στα λαγκάδια και έβαλα GPS με 1% μπαταρία, είχα αλλάξει αυτοκινητο και δεν είχα φορτιστή μεσα.... Μας πειγε το έτοιμο αρκετουτσικα, πιασαμε θάλασσα και από εκεί ήξερα τον δρομο.... Ευτυχώς.
Αυτοκινηταρα το model 3...Φοβερο εσωτερικό.
-
Κάτι ράγισε μέσα μου, να το ξες Λάπη! Ξεκινάς κάθε πρωί στο 100%, έχεις φορτιστές όπου χρειάζεται (γραφείο, αμάξι) και σου σβήνει;
-
Άπειρες φορές μου σβήνει.
Το έχω για εργαλείο. Τις προάλλες γυρνούσαμε βράδυ από διασκέδαση στα βουνά και στα λαγκάδια και έβαλα GPS με 1% μπαταρία, είχα αλλάξει αυτοκινητο και δεν είχα φορτιστή μεσα.... Μας πειγε το έτοιμο αρκετουτσικα, πιασαμε θάλασσα και από εκεί ήξερα τον δρομο.... Ευτυχώς.
Αυτοκινηταρα το model 3...Φοβερο εσωτερικό.
Tι κινητο εχεις; Απο οταν πηρα το 11 δεν εχω θεμα με την διαρκεια της μπαταριας. Με το 5 μου ειχε τυχει να σβησει οταν το χρειαζομουν αλλα ειχε μικρη μπαταρια και ηταν και αρκετων χρονων.
-
Τι να πω για αυτό το παλικάρι; Είναι χαμογελαστό, γράφει ωραία στον φακό, προωθεί την ηλεκτροκίνηση (υποτίθετα), βγάζει εντυπωσιακά πλάνα με το ντρόνι, σε όλα τα ταξίδια του έχει κι εκπροσώπους του ωραίου φύλου (και μάλιστα νεαρές) να χαχανίζουν, αλλά ρε αδερφάκι μου, δεν μπορεί να προγραμματίσει ένα ταξίδι τής προκοπής! Να, εδώ πάλι, τίγκα στα λάθη (δε λέμε πάλι καλά που έμαθε ότι πρέπει να ξεκινάμε ταξίδι με την μπαταρία γεμάτη) :
- λέει ότι θα χρειαστεί δύο φορτίσεις και δημιουργεί εντυπώσεις (θυμίζω ότι οδηγάει Μ3 LR)
- ενώ η αυτονομία επαρκεί για να πάει μονοκοπανιά στη Σκοτίνα, δεν κάνει το προφανές: να πάει να φορτίσει εκεί. Θα έφτανε με την μπαταρία χαμηλά (ας πούμε 10-15%) κι η φόρτιση θα ήταν πολύ γρήγορη γιατί
Α: θα έπρεπε να βάλει ένα 20% για να φτάσει στη Σαλόνικα.
Β: στο 15%, φορτίζει σα μουρλό.
- αντιθέτως, χάνει μία ολόκληρη ώρα για να φορτίσει στην Αταλάντη από το 76% στο 99%. Μα βρε ευλογημένε, είναι τελείως ασύμφορο (και χρονικά κι οικονομικά) να περιμένεις να φτάσει στο μέγιστο! Αυτό το κάνεις 5 φορές τον χρόνο, που έχεις μεγάλο ταξίδι μπροστά σου, το βράδυ ενώ κοιμάσαι. Όχι εκεί που σου χρεώνουν 25 σεντς κάθε λεπτό φόρτισης!
- δεν αναφέρει πουθενά ότι οι φορτιστές στην Αταλάντη είναι πενηντάρηδες κι ότι σε λίγους μήνες θα υπάρχουν 250άρηδες φορτιστές Tesla. Σίγουρα στην Λαμία (στον Ψαθόπυργο έχουν ήδη τοποθετηθεί) και σιγά-σιγά και σε άλλα σημεία. Θα σταματάς στη Λαμία, θα φορτίζεις 5 (πέντε, five) λεπτά και θα φεύγεις καρφί. Αν θες να πηγαίνεις και με 130, εντάξει, θα πρέπει να κάθεσαι δεκάλεπτο.
- ενώ είναι άνετος από θέμα αυτονομίας κι έχει το πολύ καλό λογισμικό στο τάμπλετ που υπολογίζει τα πάντα, κλείνει το αρκούδι και δημιουργεί πάλι εντυπώσεις.
Ρε φιλαράκι, φορτιστές βάζεις. Σε συμφέρει να πωλούνται ηλεκτρικά. Αν θες να είσαι δίκαιος (και πολύ καλά κάνεις, μαζί σου), πες τα όπως είναι. Μην κάνεις τα λάθη τού αιώνα (συγγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα από το παλιότερο Αθήνα-Γιάννενα) και δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις.
Εκτός αν σκέφτεσαι πονηρά: έχει κάποια αξιοσημείωτη δυσκολία το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ένα Tesla; Όχι, πέρα από το ότι θα χρειαστώ μια φόρτιση, εκεί που ένα θερμικό θα πήγαινε σερί (όχι το δικό μου που καίει υγραέριο). Πώς θα δημιουργήσω ντόρο για να γίνω γνωστός και να βλέπουν τα βιντεάκια μου, ώστε να κάνω διαφήμιση στο μαγαζί; Και βουαλά, έχετε την απάντηση!
Επομένως, είναι λάθη λόγω απειρίας ή δόλος; Θέλω να πιστεύω το πρώτο! Και τώρα θα πουν κάποιοι ότι κι αυτό είναι (ένα ακόμα) πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης: ότι χρειάζεται μια στοιχειώδης εκπαίδευση. Ναι, χρειάζεται, αλλά αυτός το έχει παρακάνει, συνεχώς μεταξεταστέος.
Καλά, περιττό να σας πω ότι όταν πετυχαίνω άνθρωπο να μου λέει ότι του έχει κλείσει το κινητό από μπαταρία ή περιφέρεται απεγνωσμένος με έναν φορτιστή στο χέρι, σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να συμβιώσει στην παρούσα φάση με ηλεκτρικό στην Ελλάδα. Στη Νορβηγία ναι, αλλά στην Ελλάδα τού 2021, με τίποτα. Πώς γίνεται να σου σβήνει το κινητό, ρε μεγάλε;
Θεμα μορφωσης ειναι αυτα αλλα σιγουρα στο μυαλο του θα θελει να παρουσιασει τα πραγματα οπως πιστευει οτι εξυπερετουν τον εαυτο του (αυτο λεγεται και ναρκισσισμος).
Αν αγορασε το Μοντελ 3 σιγουρα θα ειναι εταιρικο αφου βαζει τους φορτιστες οποτε δεν ξοδευτηκε. Εν τελη ηλεκτρολογικες εγκαταστεις κανει και ανεβαζει και βιντεο στο τιουμπ δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο, ο καθενας το κανει με καποιες βασικες γνωσεις.
-
Ο μικρός ζει τη ζωή που θα ήθελε να ζει ο Dimsabas!
Αν αυτός δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά, φαντάσου ο μέσος πολίτης.., μην πω για τον παράμεσο..
Δεν είναι μόνο αυτός, και τα βίντεο που βλέπουμε εξωτερικό, όλο προβλήματα και δυσκολίες έχουν (διαφορετικές κάρτες/εφαρμογές, χαλασμένοι φορτιστές, σε διαφορετικά σημεία από το δρόμο σου/φορτίζουν άλλοι). Δηλαδή αν δεν σου βγαίνει σε ένα ταξίδι Λονδίνο - West Midlands, για μένα δεν υπάρχει ακόμη για εκτός πόλης.
Το ανησυχητικό είναι ότι ξεκινάτε τις θεωρίες συνωμοσίας για έναν πιτσιρίκο. Σιγά μην καταστρώνει σχέδια κατάκτησης του ίντερνετ μέσω παραπλανητικών βίντεο με Tesla, ενώ η δουλειά του, κυριολεκτικά, είναι να τα προωθεί!
Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, κάπου λίγη σοβαρότητα και λογική.
-
Όσο έχεις ΤΟΥΟΤΑ με γκάζι, το καλύτερο αμάξι είναι Τέσλα και η φόρτιση απροβλημάτιστη.
-
Κάτι ράγισε μέσα μου, να το ξες Λάπη! Ξεκινάς κάθε πρωί στο 100%, έχεις φορτιστές όπου χρειάζεται (γραφείο, αμάξι) και σου σβήνει;
Χαχα, ναι από μπριζα το παίρνω αλλά το έχω ανοιχτό σε Bluetooth σε τοποθεσία. Δέχομαι πολλά emails και τηλέφωνα για κάνω e banking και εχω φουλ τη φωτηνοτητα. Το βράδυ πάει για κλείσιμο αν μιλήσω καμία ωρίτσα παραπάνω.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το φορτίζω πολλές φορές στο γραφείο. Το ξεχνάω
Αλλα δεν,
Ήθελα nfc κινητό αλλά δεν πείρα. Χαζομάρα μου.
-
Θα αλλάξει ο ΚΟΚ λέει .
Υποχρεωτικά στην δεξιά λωρίδα λόγω χαμηλής ταχύτητας , φορτηγά , ΚΤΕΛ. πούλμαν και ...
ηλεκτρικά...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης