-
wantone wrote:
Dublin wrote:
wantone wrote:
Lap με αυτα που γραφεις φαινεται οτι δεν εχεις βγει οχι εκτος Ελλαδος αλλα και εκτος της Αθηναικης γειτονιας σου. Και αν βγηκες καμμια φορα μαλλον ηταν βραδυ.
Εγώ του έχω πει ότι δεν έχει βγει ποτέ από 'Κυψέλη'! Άντε Φωκίωνος για καφέ με τα φιλαράκια, και κάνα μεζεδοπωλείο, Πατησίων για καφέ στο χέρι, και πάλι στο διαμέρισμα
Καπως ετσι τον φανταζομαι και δεν ειναι ο μονος. Και ο Αλεξης φαινεται οτι δεν εχει βγει απο Φωκιωνος. Μια φορα τον ειδα στο Χιθροου να περιμενει την πτηση ηταν σαν την μυγα στο γαλα.
Χαχαχα γυρισε ο τέντζερης και βρήκε τον Dublin.
Ας φαντάζεστε ότι θέλετε ελευθερο είναι... Το ίδιο κανουν και οι υπόλοιποι.
Έχει πλακα που οικονομικοί μετανάστες, φοιτητές εξωτερικου, χιπιδες κτλ έχουν άποψη, σίγουρη, για τις συντεχνίες των πολιτικων κομμάτων στις χώρες που πήγαν....
Οπως κάθε μετανάστης και φοιτητης τα ξέρει αυτά καλυτερα απο επιχειρηματίες
Υπαρχουν μεταναστες μορφωμενοι και αλλοι αμορφωτοι που δεν ξερουν καν την γλωσσα. Ετσι φαινεται οτι δεν εχεις βγει ποτε εξωτερικο γιατι δεν μπορεις να κατανοησεις πως δουλευουν αυτες οι κοινωνιες. Ο μορφωμενος και που ξερει καλα την γλωσσα μια χαρα μπορει να καταλαβει την πολιτικη στον τοπο που μενει και να ψηφισει και να εκλεγει αν εχει καλη παρουσια στην κοινωνια εκει. Πολλοι το εχουν κανει.
Αν μενεις σε μια χωρα ακομα και η Σουηδια θεωρω οτι ειναι αστοχο να μην ξερεις την ιστορια της χωρας που ζεις, αυτο υποννοει οτι δεν θελεις να ενσωματωθεις στην κοινωνια που ζεις.
-
Ρε Dublin τι λες;;;; Ωχ θεε μου!!!!!
Που τα μαθαίνετε αυτά που γράφεις. Συγκρατήσου.
Η Ελλάδα δεν είχε καμια σχεση με την Ελβετία. Είχε δικτατορία εκείνη την εποχή, ήταν υποχείριο ξένων δυνάμεων από τα δάνεια της απελευθέρωσης ακόμα. Είχε πατριδες (έστω πληθυσμους) υποδουλους. Είχε στα βόρεια συνορα της έτοιμες δυνάμεις να εισέλθουν στο Αιγαίο όπου με την νίκη κάποιων στραπεδων θα μας τα έπαιρναν σε μια νυχτα,
Πολυ κακώς που έγινε ο ΒΠΠ. Αφορμή ηταν ενα απο τους πιο ψυχωτικους και αρρωστους της συγχρονης ιστορίας, αλλά το ξεκαθάρισμα του ΑΠΠ δεν είχε τελειψσει. Για αυτό μπήκαν όλες οι χώρες.... Για να κλείσουν παλιους λογαριασμους.
-
Ρε Dublin τι λες;;;; Ωχ θεε μου!!!!!
Που τα μαθαίνετε αυτά που γράφεις. Συγκρατήσου.
Η Ελλάδα δεν είχε καμια σχεση με την Ελβετία. Είχε δικτατορία εκείνη την εποχή, ήταν υποχείριο ξένων δυνάμεων από τα δάνεια της απελευθέρωσης ακόμα. Είχε πατριδες (έστω πληθυσμους) υποδουλους. Είχε στα βόρεια συνορα της έτοιμες δυνάμεις να εισέλθουν στο Αιγαίο όπου με την νίκη κάποιων στραπεδων θα μας τα έπαιρναν σε μια νυχτα,
Πολυ κακώς που έγινε ο ΒΠΠ. Αφορμή ηταν ενα απο τους πιο ψυχωτικους και αρρωστους της συγχρονης ιστορίας, αλλά το ξεκαθάρισμα του ΑΠΟ δεν είχε τελειψσει. Για αυτό μπήκαν όλες οι χώρες.... Για να κλείσουν παλιους λογαριασμους.
Ξέρω τι έγινε, και γιατί, απλά λέω ότι δεν μπορούμε να κατακρίνουμε την Ελβετία επειδή δεν μπήκε σε 2 καταστροφικούς πολέμους και γλύτωσε τον πληθυσμό της και την πολιτιστική της κληρονομιά από ολική καταστροφή.. μακάρι να βρίσκαμε και εμείς μια λύση να το παίξουμε κάτι σε αυτόν τον πλανήτη, και έχουμε, έναν βράχο με κάτι αρχαίες κολώνες και σύγχρονο τσιμέντο (Ακρόπολη), και τα Ελληνικά νησιά που τουλάχιστον μας έχουν δώσει μία αναγνωσιμότητα.
Ειλικρινά, ο λόγος που είμαστε ακόμη Ελλάδα, και ανήκουμε ακόμη στον δυτικό κόσμο και την Ε.Ε είναι ο βράχος αυτός, και ότι πριν χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι που έμεναν εδώ έθεσαν τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού, αλλιώς επαρχία της Τουρκίας θα είμασταν τώρα, και μάλλον θα γίνουμε στο μέλλον.
-
Want one ας μιλήσουμε με υποθέσεις.
Πρώτον εξωτερικό φυσικά και έχω βγει. Σιγά το κατόρθωμα. Εχω συγγενείς που έχουν μπουζινες και όχι εστιατόρια κτλ. Αλλά σοβαρές μπουζινες.
Ας πουμε οτι μιλουσες για την κατάσταση με έναν πελατη σου καλο για το θέμα μας. Πριν λίγο είχε πατησει το enter για μεταφορά χρημάτων σε θυγατρικές ίσα με όλα τα εισοδήματα όλης της ζωής ενός μετανάστη μοεφωμενου. Να σου λέει πως και γιατί... Στα περι εξωτερικου.
Είπαμε έχετε παθει μια αρρωσρια, δεν θυμάμαι πως λεγεται, που ωραιοποιειτε καταστάσεις του παρελθοντως μακρυά από το παρον σας.
Έχουν πολλα καλά οι ξένοι.... Έχουν σεβασμό για το δημόσιο συμφέρον κτλ. Είναι απορια ενός σοβαρου κράτους. Όμως δεν ειναι ουτε άγιοι ουτε ο ορισμός των Δημοκρατών.
Τεσπα.....
Ας αφήσουμε τις προσωπικες επιθέσεις. Είναι άχαρο. Δεν μ αρέσει ουτε εμένα να σας 'τη λεω'. Είστε ότι είστε και είναι ότι είμαι. Ας μιλήσουμε..... σαν τους ξένους
-
Πρώτον εξωτερικό φυσικά και έχω βγει. Σιγά το κατόρθωμα. Εχω συγγενείς που έχουν μπουζινες και όχι εστιατόρια κτλ. Αλλά σοβαρές μπουζινες.
Ας πουμε οτι μιλουσες για την κατάσταση με έναν πελατη σου καλο για το θέμα μας. Πριν λίγο είχε πατησει το enter για μεταφορά χρημάτων σε θυγατρικές ίσα με όλα τα εισοδήματα όλης της ζωής ενός μετανάστη μοεφωμενου. Να σου λέει πως και γιατί... Στα περι εξωτερικου.
Είπαμε έχετε παθει μια αρρωσρια, δεν θυμάμαι πως λεγεται, που ωραιοποιειτε καταστάσεις του παρελθοντως μακρυά από το παρον σας.
Έχουν πολλα καλά οι ξένοι.... Έχουν σεβασμό για το δημόσιο συμφέρον κτλ. Είναι απορια ενός σοβαρου κράτους. Όμως δεν ειναι ουτε άγιοι ουτε ο ορισμός των Δημοκρατών.
Τεσπα.....
Ας αφήσουμε τις προσωπικες επιθέσεις. Είναι άχαρο. Δεν μ αρέσει ουτε εμένα να σας 'τη λεω'. Είστε ότι είστε και είναι ότι είμαι. Ας μιλήσουμε..... σαν τους ξένους
δεν ειναι προσωπικη επιθεση αλλα οταν γραφεις τοσο ασχετα πραγματα λογικα θα στην πει καποιος. οταν μιλας με ξενους το μανο που ακους ειναι η αποψη τους και πως βλεπουν τον κοσμο. αλλο αυτο και αλλο να ζησεις στην καθε χωρα, προφανως γιατι ο καθενας θα σου πει διαφορερικα πραγματα και υπαρχει και αρκετος κοσμος με κολληματα και προβληματα και θα σου πει οτι τους απασχολουν.
ειλικρινα το καλυτερο που μπορει να σου συμβει στην ζωη σου ειναι να παρεις την οικογενεια σου και να πας μεταναστης. εκει θα ξεκινησεις απο το μηδεν οπως ολοι χωρις την υποστηριξη των γονεων και των πεθερικων και θα δεις ποσα μπορεις να κανεις στην ζωη σου. μεχρι τοτε θα γραφεις αστοχα πραγματα και θεωριες.
-
Ρε μπούληδες, τι σας έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό;
Σε άλλα νέα, το Tesla Club της Κροατίας είναι στη Ζάκυνθο και δεν μπορούν να φορτίσουν παρά μόνο σε σούκο. Ο καλός φορτιστής τού νησιού βρίσκεται σε μαγαζί, το οποίο περιμένουν να ανοίξει αύριο.
-
piliourits wrote:
Lap wrote:
Προτείνω sharing στο σπίτι σου. Να μοιραζόμαστε τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης. Έχεις και καποια αλλά όπως γράφεις... Θα παμε όλοι εκεί.
Εσύ τι θα συνεισφέρεις στο sharing του σπιτιού του άλλου που προτείνεις;
Την ανοχή μου σε βλακείες.
Είναι προτιμότερο να τις περιορίσεις.
-
axaxaxaxaxa ... κλαίω , να ξέρεις τους το έχει πει και εγώ απο την αρχή της εβδομάδας με τις ζέστες έχουν ξεφύγει όλοι σε όλα τα θέματα.
Σε άλλα νέα, το Tesla Club της Κροατίας είναι στη Ζάκυνθο και δεν μπορούν να φορτίσουν παρά μόνο σε σούκο. Ο καλός φορτιστής τού νησιού βρίσκεται σε μαγαζί, το οποίο περιμένουν να ανοίξει αύριο.
αχχαχαχχαχαχ ... Τώρα κλαίω πραγματικά , θέλω φωτό με σούκο tesla .
-
Lap wrote:
piliourits wrote:
Lap wrote:
Προτείνω sharing στο σπίτι σου. Να μοιραζόμαστε τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης. Έχεις και καποια αλλά όπως γράφεις... Θα παμε όλοι εκεί.
Εσύ τι θα συνεισφέρεις στο sharing του σπιτιού του άλλου που προτείνεις;
Την ανοχή μου σε βλακείες.
Είναι προτιμότερο να τις περιορίσεις.
Ε τότε δεν θα ψηφίσω για sharing και θα χάσετε την ευκαιρία. Διαλεξτε.
Με ψήφο δεν γίνονται οι αλλαγές; Τι όχι;
-
Τώρα γράφεις ασυναρτησίες.
Φυσικά το να δουλέψεις και να ξεκινήσεις από το μηδέν είναι αξιόλογο και άξιο αναφοράς. Αλλά αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα διότι οι ευκαιρίες και οι συγκυρίες που έψαχνες και εκμεταλευτηκες στο εξωτερικό είναι συγκεκριμένες. Το ίδιο δηλαδή με τις ευκαιρίες και συγκυρίες που μπορεί να έχει κάποιος εδώ στο εσωτερικο και τις εκμεταλεται προκειμενου να ζήσει.
Όποτε στο επιχείρημα να βγεις έξω να δεις τι θα έκανες, αντιστοιχως απαντώ 'να μείνεις μέσα να δεις τι θα έκανες'.
Δεν έχει καποια λογική αυτή η συζήτηση. Ο καθένας έχει ευκαιρίες και δυνατότητες είτε επικτητες είτε εκ φυσεως. Και αναλόγως τις εκμεταλευεται.
Στα περι μισθών και εξόδων μόνο που χρησιμοποιείς απόλυτες χρηματικές μονάδες και όχι εναρμονισμένες, μου δείχνει μια προσπάθεια κομπασμου. Και εγώ το έκανα για να λέμε του στραβού το δίκιο. Αλλά στο είπα για να δείξω πως άνθρωποι που επενδύουν χρήματα στο εξωτερικο, έχουν μια εμπειρία παραπανω απο εναν που εργάζεται στο εξωτερικό σε θέματα περι συντεχνιών κτλ. Για να καταλανεις, το τι άτυπα εμπόδια βάζουν εις όφελος ντόπιων ανταγωνιστών και συμφερόντων... Δεν λέγεται.
Και στα Βαλκάνια αναλόγως τα έξοδα και πανω απο ενα όριο εισοδημάτων, ζεις σαν ένας καλός μισθωτός στην Ελβετία κτλ
-
Χαχαχα
Εντωμεταξυ μετά από το ποστ αυτό κατάλαβα ότι είμαστε σε άλλο τοπικό.
-
Τεσπα.....
Για τα χρηματα που μεταφερε ο δικος σου κρατα μικρο καλαθι γιατι τα μεγεθη εξω απο την Ελλαδα ειναι αλλου. Περα απο τα εισοδηματα, το κοστος των ακινητων οι μισθοι πχ σε μια χωρα οπως η Ελβετια ειναι 5 φορες υψηλοτερα απο Ελλαδα, σε αλλες χωρες βεβαια λιγοτερο. Βεβαια κα τα εξοδα ειναι αλλου.
Οποτε δεν εισαι σε θεση να υπολογισεις ποσα θα βγαλει ενας μεταναστης αυτα παιζουν τι δουλεια κανει τι επιχειρησεις εχει και το βασικο σε ποια χωρα και πολη βρισκεται.
-
Τώρα γράφεις ασυναρτησίες.
Φυσικά το να δουλέψεις και να ξεκινήσεις από το μηδέν είναι αξιόλογο και άξιο αναφοράς. Αλλά αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα διότι οι ευκαιρίες και οι συγκυρίες που έψαχνες και εκμεταλευτηκες στο εξωτερικό είναι συγκεκριμένες. Το ίδιο δηλαδή με τις ευκαιρίες και συγκυρίες που μπορεί να έχει κάποιος εδώ στο εσωτερικο και τις εκμεταλεται προκειμενου να ζήσει.
Όποτε στο επιχείρημα να βγεις έξω να δεις τι θα έκανες, αντιστοιχως απαντώ 'να μείνεις μέσα να δεις τι θα έκανες'.
Δεν έχει καποια λογική αυτή η συζήτηση. Ο καθένας έχει ευκαιρίες και δυνατότητες είτε επικτητες είτε εκ φυσεως. Και αναλόγως τις εκμεταλευεται.
Στα περι μισθών και εξόδων μόνο που χρησιμοποιείς απόλυτες χρηματικές μονάδες και όχι εναρμονισμένες, μου δείχνει μια προσπάθεια κομπασμου. Και εγώ το έκανα για να λέμε του στραβού το δίκιο. Αλλά στο είπα για να δείξω πως άνθρωποι που επενδύουν χρήματα στο εξωτερικο, έχουν μια εμπειρία παραπανω απο εναν που εργάζεται στο εξωτερικό σε θέματα περι συντεχνιών κτλ. Για να καταλανεις, το τι άτυπα εμπόδια βάζουν εις όφελος ντόπιων ανταγωνιστών και συμφερόντων... Δεν λέγεται.
Και στα Βαλκάνια αναλόγως τα έξοδα και πανω απο ενα όριο εισοδημάτων, ζεις σαν ένας καλός μισθωτός στην Ελβετία κτλ
Aσυναρτησιες γιατι γραφω? Ισως επηδη δεν εχω χρονο να κανω εκθεσεις στο ιντερνετ τα γραφω γρηγορα, επισης και τα δικα σου δεν καταλαβαινω τι γραφεις ειδικα το παραπανω. Το θεμα δεν ειναι τι κανουν οι αλλοι, το θεμα ειναι τι κανεις εσυ.
Σε προηγουμενες δουλειες μεγαλα ποσα περασαν απο μπροστα μου μεχρι δις εκατ $, δεν λεει κατι αυτο γιατι απλα δεν ηταν δικα μου!
Τεσπα εγω αυτο που λεω ειναι οτι θα μαθεις πολλα να πας μεταναστης και αν εισαι και μαγκας θα καταφερεις κατι δικο σου. Στην Ελλαδα ειδικα αν μενεις στην ιδια γειτονια με τους γονεις σου (γειτονια με την ευρη εννοια, πχ Αθηνα) ποτε δεν ξερεις τι θα μπορουσες να κανεις γιατι παντα εχεις την ωθηση των γονεων/πεθερικων ειτε με ετοιμο σπιτι ειτε με νταντεμα των εγγονων, μαγειρεμα κλπ Ναι μεν ειναι ωραιο το ετοιμο αλλα απο την αλλη εχει και περιορισμους στην δημιουργηκοτητα. Και δεν εχεις αλλοθι να δεινεις αδηγιες σε αυτους που ξεκινησαν απο το μηδεν σε ξενη χωρα αγνωστοι και πολλοι απο αυτους πολιτες Β κατηγοριας και καταφεραν να κανουν οικογενειες και επιχειρησεις η να βρουν μια καλη δουλεια και να την κρατησουν για χρονια.
-
Οκ από ένα σημείο και μετά η συζήτηση εκτροχιάζεται. Επειδή όμως με ενδιαφέρει η ανταλλαγή απόψεων, ξανά εκφράζω την αρχική μου σκέψη:
Με τα σημερινά οικονομικά μεγέθη, προσανατολιζόμαστε όλοι σε συγκεκριμένες λύσεις για τη μετακίνηση μας. Ορθώς κατά την άποψη μου αναδεικνύεται ότι αν με κάποιο διακόπτη σήμερα πηγαίναμε έστω και στα 20% ηλεκτρικά θα υπήρχε πρόβλημα λόγω έλλειψης υποδομών.
Εγω καταθέτω ότι η ανάλυση με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι λίγο άκυρη γιατί μάλλον σε 10 χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Και τέλη θα πληρώνουν τα ηλεκτρικά και η μετακίνηση τους θα είναι πιο ακριβή και τα ίδια πιο ακριβά αλλιώς δε βγαίνουν οι βιομηχανίες.
Με αυτά τα νέα δεδομένα λοιπόν, ενδεχομένως λύσεις τύπου car sharing αρχίζουν και έχουν οικονομικό νόημα. Όποτε αν κάποιος όμιλος τα φέρει και στην Ελλάδα (όπως πχ η Daimler/BMW to share now https://en.wikipedia.org/wiki/Share_Now ) να τα βάλουν κάτω όσοι τους βολεύουν και να πούνε, ναι, θα το χρησιμοποιώ γιατί συμφέρει έναντι αγοράς και συντήρησης αυτοκινήτου, για τις δικές μου ανάγκες.
Το λέω γιατί το έζησα, απίστευτα βολικό και οικονομικό έως ότου έκανα παιδί και χρειάστηκα παιδικό κάθισμα.
Που κολλάει αυτό με τα ηλεκτρικά; Το μικρότερο κόστος διαχείρισης, φτηνότερο σέρβις, το αυτοκίνητο είναι κυρίως για χρήση σε πόλη, μπορεί να φορτίζει πάντα οσο καθεται, το κάνει βιώσιμο σε σχέση με συμβατικά βενζίνης.
-
Τώρα το θέτεις πιο σωστά. Εφόσον το έχεις ως επιλογή και σε βολευει. Κάντο
Γενικότερα, κοιτάς λάθος την κατάσταση. Αν υπάρξει τέτοιο πρόβλημα επιβίωσης των ιδιωτικών μετακινήσεων πολυ απλά θα υπάρξει και η αντίστοιχη λυση, βλέπε ανακύκλωση c02 με συνθετικά καυσιμα, υδρογόνου κτλ.
Και το 2000 ήταν πανακριβο το ιντερνετ και η κινητή τηλεφωνία. Πλέον δεν είναι. Διότι υπήρξε η ανάγκη και τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια λυσης της με κόστος δισεκατομμυρίων.
Δεν οδηγήθηκε η ανθρωπότητα ξανά πισω στο τηλεφωνο της γειτονιάς και του περιπτερου.
-
Want one από τα 18 εμένα μονός μου. Σπουδαζα, δουλευα αμισθί σε κάποιες δουλειές για να μάθω κάποια πραγματα.
Δεν αντιλεγω ότι μαθαίνεις πολλα ως μετανάστης αλλά κάποια από αυτά που γράφεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Τόσο απλά.
Ερώτηση αν δεν γίνομαι αδιάκριτος. Γιατί δεν έμεινες εκεί που ησουν και ήρθες σε αυτό το χάλια μέρος;
-
Οκ από ένα σημείο και μετά η συζήτηση εκτροχιάζεται. Επειδή όμως με ενδιαφέρει η ανταλλαγή απόψεων, ξανά εκφράζω την αρχική μου σκέψη:
Με τα σημερινά οικονομικά μεγέθη, προσανατολιζόμαστε όλοι σε συγκεκριμένες λύσεις για τη μετακίνηση μας. Ορθώς κατά την άποψη μου αναδεικνύεται ότι αν με κάποιο διακόπτη σήμερα πηγαίναμε έστω και στα 20% ηλεκτρικά θα υπήρχε πρόβλημα λόγω έλλειψης υποδομών.
Εγω καταθέτω ότι η ανάλυση με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι λίγο άκυρη γιατί μάλλον σε 10 χρόνια θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Και τέλη θα πληρώνουν τα ηλεκτρικά και η μετακίνηση τους θα είναι πιο ακριβή και τα ίδια πιο ακριβά αλλιώς δε βγαίνουν οι βιομηχανίες.
Με αυτά τα νέα δεδομένα λοιπόν, ενδεχομένως λύσεις τύπου car sharing αρχίζουν και έχουν οικονομικό νόημα. Όποτε αν κάποιος όμιλος τα φέρει και στην Ελλάδα (όπως πχ η Daimler/BMW to share now https://en.wikipedia.org/wiki/Share_Now ) να τα βάλουν κάτω όσοι τους βολεύουν και να πούνε, ναι, θα το χρησιμοποιώ γιατί συμφέρει έναντι αγοράς και συντήρησης αυτοκινήτου, για τις δικές μου ανάγκες.
Το λέω γιατί το έζησα, απίστευτα βολικό και οικονομικό έως ότου έκανα παιδί και χρειάστηκα παιδικό κάθισμα.
Που κολλάει αυτό με τα ηλεκτρικά; Το μικρότερο κόστος διαχείρισης, φτηνότερο σέρβις, το αυτοκίνητο είναι κυρίως για χρήση σε πόλη, μπορεί να φορτίζει πάντα οσο καθεται, το κάνει βιώσιμο σε σχέση με συμβατικά βενζίνης.
car sharing δοκιμαζεται εδω και 15 χρονια τωρα. πουθενα δεν επιασε. γιατι? απλο. το κοστος ηταν πανακριβο και παρομοιο με το να νοικιασεις αμαξι οταν το χρειαζεσαι. σε σχεση με ιδιοκτησια ειναι πολλαπλες φορες ποιο πανω (εννοω το κοστος χρησης ανα χμ). αρα με τα ιδια λεφτα εχεις ιδιοκτητο αμαξι ακομα και αν μερικες φορες εχεις δυσκολιες στο παρκαρισμα αλλες φορες ειναι καλο να το εχεις να βρισκεται.
πολυ κοσμος το χρησιμοποιησε για λιγο και μετα αγορασαν αμαξι.
Αν θελει καποιος ηλεκτρικο μονο Τεσλα αξιζει αυτην την στιγμη να λεμε την αληθεια. Καλο και το Ταυκαν αλλα αλλη κατηγορια τιμης.
-
Καταθέτω αρχικά σαν δεδομένο ότι αυτή η λύση προσωπικά δεν με εμπνέει. Αν χρειάζομαι περιστασιακά αυτοκίνητο που δεν διαθέτω για χίλιους δυο λόγους, θα προτιμούσα ενοικιαστικό. Δεν αμφισβητώ ότι για κάποιους ακούγεται ιδανική λύση για την οποία και αδημονούν.Δεν ξέρω γιατί αλλά σχηματίζω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι που πριν το δουν το αγαπούν σαν μέλλον είναι άνθρωποι με μάλλον ιδιαίτερα 'χρηστική' σχέση με το αυτοκίνητο και όχι πιο συναισθηματική. Ισως είναι αυτοί πιο σωστοί, αλλά πάντως δεν είναι όλοι έτσι. Πιο πολύ με ενοχλεί ότι και αυτό προσπαθούν να το περάσουν ως μονόδρομο για το μέλλον και όχι ως ακόμα μια επιλογή όπως εγώ το βλέπω. Πάντως νομίζω ότι πολλά ιδιόκτητα πράγματα δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια και σαφώς θα υπήρχε η δυνατότητα να τα χρησημοποιούν κι άλλοι αλλά μόνο με το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη αίσθηση ελευθερίας υπάρχει όλη αυτή η πρεμούρα (αυτόνομη οδήγηση, car sharing, όχι έξοδο από πεπατημένες οδούς) να φανεί ως μονόδρομος ο οποίος ή θα σου αρέσει ή αγόραζε από τώρα βαζελίνη σιγά σιγά. Πάντως ξεκάθαρα μην ελπίζεις ότι θα εξετάσουμε καν τις εναλλακτικές που οι αντίστοιχοι επιστήμονες μπορεί να προτείνουνε. Κάποιοι απλά αγαπούν τις εξωτερικές επιβολές.
-
Want one από τα 18 εμένα μονός μου. Σπουδαζα, δουλευα αμισθί σε κάποιες δουλειές για να μάθω κάποια πραγματα.
Δεν αντιλεγω ότι μαθαίνεις πολλα ως μετανάστης αλλά κάποια από αυτά που γράφεις δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Τόσο απλά.
Ερώτηση αν δεν γίνομαι αδιάκριτος. Γιατί δεν έμεινες εκεί που ησουν και ήρθες σε αυτό το χάλια μέρος;
Δεν ειπα ποτε οτι ειναι χαλια στην Ελλαδα. Δειξε αν ειπα που το ειπα και για ποια κατασταση;
Το αντιθετο για καποιον καλοπερασακια που ετυχε να εχει γονεις/πεθερικα σε οκ κατασταση καθεται στο μερος που μεγαλωσε (ειτε αυτος ειτε η γυναικα του) εχει σπιτι ετοιμο απο γονεις/πεθερικα μπαινει και στο δημοσιο ειτε σε καποιες βαρβατες 'ιδιωτικες δουλειες' (κατα βαση οι περισσοτερες δημοσιο ειναι και αυτες, οχι ολες βεβαια), τα παιδια τα μεγαλωνουν οι γονεις/πεθερικα, φαγητο ετοιμο και 1 μηνας διακοπες καθε Αυγουστο σε χλιδατα νησια. Σουπερ ειναι. Τωρα αγοραζει και ενα Τεσλα 3 και ειναι σουπερ και απο αμαξι.
Εγω πηγα εξω για την εμπηρεια και πηγαινω συνεχως εξω (εκτος απο την τωρινη κατασταση) οποτε δεν γυρισα ποτε.
Εσυ ποτε θα πας;
ΥΓ και να μενεις μονος σου αν ειναι σε γκαρσονιερα πανω απο τους γονεις σου μια η αλλη ειναι.
-
Αν χρειάζομαι περιστασιακά αυτοκίνητο που δεν διαθέτω για χίλιους δυο λόγους, θα προτιμούσα ενοικιαστικό. Δεν αμφισβητώ ότι για κάποιους ακούγεται ιδανική λύση για την οποία και αδημονούν....Πάντως νομίζω ότι πολλά ιδιόκτητα πράγματα δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια και σαφώς θα υπήρχε η δυνατότητα να τα χρησημοποιούν κι άλλοι αλλά μόνο με το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη αίσθηση ελευθερίας υπάρχει όλη αυτή η πρεμούρα (αυτόνομη οδήγηση, car sharing, όχι έξοδο από πεπατημένες οδούς) να φανεί ως μονόδρομος ο οποίος ή θα σου αρέσει ή αγόραζε από τώρα βαζελίνη σιγά σιγά. Πάντως ξεκάθαρα μην ελπίζεις ότι θα εξετάσουμε καν τις εναλλακτικές που οι αντίστοιχοι επιστήμονες μπορεί να προτείνουνε. Κάποιοι απλά αγαπούν τις εξωτερικές επιβολές.
Μένεις εξωτερικό η Ελλαδα? Γενικά στην Ελλάδα δύσκολο να μην έχεις δικό σου αυτοκίνητο καθώς το μετρό δεν έχει επεκταθεί παντού, ενώ αν έχει κάποιος παιδιά, το αυτοκίνητο ειναι σχεδόν μονόδρομος για καθημερινές δραστηριότητες. Τεσπα, αν γενικά εξυπηρετήσε με τον ένα ή αλλο τρόπο χωρίς αυτό, το car sharing ειναι μία καλή λύση αρκεί βέβαια να το χρησιμοποιείς σε σπάνιες περιπτωσεις. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε δε (η τουλάχιστον δεν γνωρίζω εγω) τις τιμές τέτοιων υπηρεσιών στην Ελλάδα. Από προσωπικής καθαρά άποψης, το αυτοκίνητο όσα λεφτά κ να διαθέτεις, είναι πεταμένα χρήματα, μια ζωή πληρώνεις, αλλά ειναι αναγκαίο κακό. Από εκεί κ πέρα ο΄μως, το car sharing αυτο καθεαυτό δεν νομίζω να έχει άμεση σχέση με την ηλεκτροκίνηση, ίσως απλά η ηλεκτροκίνηση να το καθιστά πιο φιλικό στους επενδυτές.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης